نقدنامه
✅جوزدگی اطرافیان و نفرت مخاطبان طی سالهای گذشته با توجه به هجمههای عظیم دشمن در حوزههای مختلف و
📌سخن حق و تلخ
🔸️با توجه به خلقت راستين بر فطرت خداجويي، همهی انسانها خصوصا عباد الله سخن حق و حقیقت را متوجه میشوند.
🔸️به همین جهت حضرت امیر به جناب مالک میفرماید نسبت به قضاوت مردم بیتفاوت نباش چرا که «شایستگان را به ذکر خیری که خداوند بر زبان بندگانش جاری می کند می توان شناخت.»
🔸️مادامی که آنچه حق و حقیقت است با تکنیکهای روانی و شعارگونه وارونه نشان داده شود بیش از آنکه تاثیر مثبت داشته باشد آفتها و آسیبهای منفی خواهد داشت. «آنان را آنچنان تعلیم ده که تو را زیاد تعریف نکنند، و بیهوده به کاری که انجام نداده ای تو را شاد ننمایند، که تمجیدِ فراوان ایجاد کبر و نخوت کند، و به گردنکشی نزدیک نماید.»۱
🔸️در چنین حالتی «بالا بروید یا پایین بیایید، اصلاً قرآن رابر سر جامعه ای پهن کنید»۲ باز هم اساس مشکلات برطرف نمیگردد.
چو خود را ز نیکان شمردی، بدی
نمیگنجد اندر خدایی خودی
اگر مردی از مردی خود مگوی
نه هر شهسواری به در برد گوی۳
🔸️اگر سیستم تبلیغاتی باطل از تکنیکهای مختلف استفاده میکند ما برای مقابله و مواجهه لزوماً بنا نیست مثل آنها قدم برداریم، هدف آنها پر کردن چشمها هست هدف ما ارتباط با قلوب و ما سلاحهایی داریم که آنها در استفادهی از آن عقیم هستند.
چو دست و زبان را نماند مجال،
به همت نمايند مردى رجال۴
🔸️وجود شعارزدگی و تهیسازی الفاظ از مفاهیم در تبیین مبانی انقلاب اسلامی باعث شده است برخی بهجای پذیرش منطقی ضعفها و ایجاد فرهنگ درست اعتراض و مطالبه دائماً تلاش برای بیان خوبیها دارند و نسبت به ضعفها عملاً بیاعتنا هستند.
🔸️مقام معظم رهبری نیز در جایگاههای مختلف تاکید میکنند ضعفها را باید گفت و نسبت به آنها چارهاندیشی کرد۵ و نباید نسبت به مسائل مردم بی خبر بود: حضرت امیر در بخش دیگری از نامه 53 میفرماید: «و نیز باید از وزرایت برگزیده ترینشان نزد تو وزیری باشد که سخن تلخ حق را به تو بیشتر بگوید»
1- نامه 53 نهجالبلاغه
2- سخنان شهید بهشتی
3- بوستان سعدی
4- همان
5-نشست تصویری با مجموعهای از جوانان دانشجو و تشکلهای دانشگاهی اردیبهشت 1399
✍مجید رحیمی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
نقدنامه
كاش همهي امامان جمعه حسن اقوال بر درد مردم داشتند و سپس پيگير حسن افعال نيز ميبودند.... 🔻نقدنام
📌(خدايا!) به نان ما بركت بده و بين ما و آن جدايى ميفكن
عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَبِي اَلْبَخْتَرِيِّ رَفَعَهُ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : بَارِكْ لَنَا فِي اَلْخُبْزِ وَ لاَ تُفَرِّقْ بَيْنَنَا وَ بَيْنَهُ فَلَوْ لاَ اَلْخُبْزُ مَا صَلَّيْنَا وَ لاَ صُمْنَا وَ لاَ أَدَّيْنَا فَرَائِضَ رَبِّنَا .
(خدايا!) به نان ما بركت بده و بين ما و آن جدايى ميفكن. اگر نان نباشد نمىتوانيم نماز و روزه به جاى آوريم و واجبات پروردگارمان را انجام بدهيم.
الکافي ج۵ ص۷۳
الوافي ج۱۹ ص۲۷۱
وسائل الشیعة ج۱۷ ص۳۰
وسائل الشیعة ج۲۴ ص۳۲۳
بحار الأنوار ج۶۳ ص۲۷۰
_______________
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
نقدنامه
امام علی در نامه ۵۳ نهج البلاغه: "مردم عیب هایی دارند که حاکم در پوشاندن آنها از همه سزاوارتر است".
📌فقر؛ سستى در دين و كمبود حياء
♦️بخشی از دعای روز شنبه حضرت زهرا (س):
وَارزُقنا مِن فَضلِک الواسِعِ رِزقاً حَلالاً طَیباً، ولا تُحوِجنا ولا تُفقِرنا إلی أحَدٍ سِواک
ما را رزق حلال و پاکیزه روزی کن، و ما را محتاج و نیازمند کسی جز خودت مگردان
__________
♦️امام علی (ع): «مَنْ اِبْتَلَى بِالفَقرِ اِبتَلَى بِاَربَعِ خِصَالٍ: بِالضَّعفِ فِى يَقِينِهِ، وَ النُّقصَانِ فِى عَقلِهِ وَ الرّقَّةِ فِي دِينِهِ، وَ قِلّةِ الحَيَاءِ فِى وَجهِهِ، فَنَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الفَقرِ»
کسى كه مبتلا به فقر شود مبتلا به چهار خصلت مى گردد: به ضعف در يقين، نقصان و كمبود در عقل، سستى در دين و كمبود حياء؛ پس پناه مى بريم به خدا از فقر.
______________
♦️حضرت امیر علیه السلام در نصایح خود به فرزندش محمد، فقر را موجب نقص در دین و تشویش خاطر دانسته است و آن را عامل بدبینی انسانها از یکدیگر می شمارد و می فرماید:
«یا بُنَی، انّی اخافُ عَلَیک الْفَقْرَ، فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ مِنْهُ، فَانَّ الْفَقْرَ مَنْقَصَةٌ لِلدّینِ، مَدْهَشَةٌ لِلْعَقْلِ، داعِیةٌ لِلْمَقْتِ»
فرزندم، از فقر بر تو می ترسم، از آن به خدا پناه بر، چرا که فقر دین انسان را ناقص، عقل و اندیشه او را مشوّش و مردم را نسبت به او، و او را نسبت به مردم بد بین می سازد.
____________
📎پ.ن:
🔻مسئله معاش در اسلام خصوصاً در جایگاه حکومت اسلامی بهشدت تاکید شده است، اما توجه به معاش در جایگاههای فردی هرچند تلاش برای کسب حلال برابر است با جهادِ در راه خدا اما نباید به حدی برسد که به تعبیر حضرت امیر مثل عثمان بین توالت و آشپزخانه در رفت و آمد بوده و نسبت به ابعاد گسترده وجود توجهی شکل نگیرد.
🔻احادیثی نیز در ستایش فقر وجود دارد که پیرامون جمع آنها اختلاف نظر هست؛ به نظر میرسد روایاتی که در جایگاه وظایف حاکم بیان شده همگی تاکید بر وظیفه حاکم برای از بین بردن فقر دارند اما در مقام تربیت فردی؛ گاهی اوقات بلای فقر در برخی از موارد موهبتی است برای تربیت و آزمایش انسان؛ که متاسفانه برخی این جایگاه فردی را در اجتماع خلط میکنند و از وظایف حاکم برای اجرای عدالت اقتصادی کوتاه میآیند.
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
با «عقاید مخالف» چه کنیم؟
جامعه ما ضد دستور اسلام عمل میکند....
🔺شهید استاد مطهری:
وظیفه داریم درباره مسلمانها و برادران مؤمن، تا هر حد که مقدور است، «حمل به صحت» کنیم؛ مگر آنجا که شرعاً راه بسته است، اما ما ضد این دستور اسلام رفتار میکنیم.
مثلا کسی «کتاب» در باب «علم امام» مینویسد که امام حسین از شهادت خود در کربلا بیخبر بوده. ما باید چه کنیم؟
خود آن آقا را میخواهیم. اصلًا «وظیفه اسلامی» این است. قبل از اینکه جار و جنجال راه بیندازیم و سر و صدا بکنیم و قبل از اینکه حرفی بزنیم، باید خود او را بخواهیم.
بگوییم ما از شما خواهش میکنیم نظر خودتان را درباره این مسئله توضیح بدهید.
او نظر خودش را میگوید. یک وقت به طور صریح و قاطع میگوید خیر، من این مطلب را قبول ندارم.
اما اگر سخنی گفت که برخلاف #عقیده ما بود و این عقیده از عقایدی بود که جزء «ضروریات مذهب» است، میگوییم راه تو از راه ما جداست.
اما اگر خودش توضیح داد، ولو توضیحش برخلاف ظاهر عبارتش بود، و ما دیدیم آنچه که او میگوید چیز بدی نیست، دیگر نباید «حمل به فساد» کنیم و جار و جنجال راه بیندازیم و «تکفیر» و «تفسیق» کنیم و احیاناً (واویلا چه چیزهایی هست!) افرادی بگویند من یقین دارم این آدم ولدالزنا است.
از کجا؟ چون میگویند فلان حرف را زده. چه صغرا و کبراهایی میچینند! و چه گناهان بزرگی را به نام «نهی از منکر» مرتکب میشوند.
اسلام میگوید: انْ شَهِدَ عِنْدَک خَمْسونَ قَسامَةً عَلی أنَّهُ قالَهُ وَ قالَ لَمْاقُلْهُ فَصَدِّقْهُ وَ کذِّبْهُمْ.
اگر پنجاه بینه شرعی حرفی را میزنند، اما از خودش پرسیدید و گفت من چنین چیزی نگفتم، حرف خودش را بپذیرید. وقتی از خودش پرسیدیم و گفت نه، حرف خودش را قبول کنیم.
حالا که حرف او را قبول کردیم، با کسانی که علیه وی نظر دادند، چه رفتاری کنیم؟ آنها را تفسیق کنیم که شما چرا تهمت زدید؟
نه، با آنها هم بد رفتار نمیکنیم و میگوییم شما هم اشتباه میکنید. دیگران میگویند پس آنها چه گفتند؟ میگوییم آنها هم اشتباه کردهاند،سوء تفاهم برایشان شده است.
اگر به این دستور عمل کنیم، این همه «نفاق» و «اختلاف» در میان ما پیدا نمیشود.
تا جای ممکن، هر دو طرف را حمل به صحت کردهایم.دستور اسلام است که ضَعْ فِعْلَ اخیک عَلی احْسَنِهِ. فعل آن فرد را حمل به احسن و اصلحش کن، فعل این را هم حمل به صلاحش کن.
▫️آشنایی با قرآن، ج۳، ص ۲۴۸ - ۲۵۰
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻هدفگذاریها و آرمانها با آنچه در واقعیت هست خیلی فاصله دارد....
🔻قرار بود با اسلامیسازی دانشگاهها پیوند تاریخی نسلها زیاد بشود...
🔻قرار بود جامعه ما روز به روز دینیتر و اخلاقیتر بشه....
این شکاف را چگونه تبیین میکنید⁉️
_______________
🔸️نقد و نظرهای علمی همراهان گرامی منتشر خواهد شد.
_____________
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
نقدنامه
🔻هدفگذاریها و آرمانها با آنچه در واقعیت هست خیلی فاصله دارد.... 🔻قرار بود با اسلامیسازی دانشگاه
📌مقام معظم رهبری:
✅اگر چنانچه دیدید این کارهایی که انجام دادید در جذب مخاطب تأثیری نداشته، بدانید یک نقصی در کار هست؛ نقص را پیدا کنید و نقص را برطرف کنید. نمیشود عدم توجّهها را مستند کرد به اینکه مردم مثلاً نسبت به مسائل دینی و مانند اینها کماعتقادند؛ نخیر. بعضیها میگویند از این حرفها!
✅واقعاً به نظر میرسد فکرنکرده حرف میزنند که آقا مردم دینشان چنین شده، اعتقاداتشان ضعیف شده؛ نخیر، ابداً! ضعیف نشده. شما همین مسئلهی جشن غدیر را ببینید، این جلسات سخنرانیهای عظیم محرّم و صفر را در شهرهای مختلف ببینید؛ اینهایی که شرکت میکنند چه کسانی هستند؟ اینها همین مردمند دیگر. جلسات مرثیهخوانی و روضهخوانی و نوحهخوانی را ببینید، راهپیمایی اربعین را ببینید؛ اینها چه کسانی هستند؟ اینها همین مردمند دیگر. دین مردم، ایمان مردم، دینداری مردم ضعیف نشده، قویتر هم شده، منتها ممکن است مثلاً جلسهی این حقیر یا نماز این حقیر جوری باشد که نتوانم جذب کنم این مردم مؤمن را؛ این را به حساب بیدینی مردم نباید گذاشت.
✅بعضیها همین طور میگویند که آقا مردم چنین شدند یا مثلاً اعتقاداتشان ضعیف شده؛ نه، ضعیف نشده؛ مردم همچنان از قبل از انقلاب ــ ما قبل از انقلاب را دیدیم؛ حالا اغلب شماها ندیدید قبل از انقلاب را ــ هم اجتماعاتشان بهتر است، هم کمکهای مالیشان به حوزههای علمیّه بیشتر و چندین برابر است، هم حضورشان در خدمات اجتماعی دینی بیشتر و مهمتر است. مردم در مِیدانند؛ ما باید خودمان را از میدان کنار نکشیم.
بیانات در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور ۱۴۰۱/۵/۵
#ارسالیمخاطبان
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
📌نقش افراد شکاک در ترویج دین
من هرگز از پیدایش افراد شکاک در اجتماع که علیه اسلام سخنرانی کنند و مقاله بنویسند، متاثر نمیشوم و بلکه خوشحال هم میشوم.
🔺دینی که منطقش براساس فکر، عقل، فلسفه و مصالح است، از این جهت نگرانی ندارد.
🔺آن #آزادی_تفکر که صدر اسلام به همه مسلمین و ملل دیگر درباره #اسلام داده شد، هیچ ملت دیگری نداده و این از افتخارات ماست.
🔺وجود افراد #شکاک، وقتی خطرناک است که حامیان دین آنقدر مرده و بیروح باشند که در مقام جواب برنیایند.
#شهید_مطهری، آینده انقلاب اسلامی، صص ۲۲۶-۲۲۵
@naghdname_ir
نقدنامه
📌مقام معظم رهبری: ✅اگر چنانچه دیدید این کارهایی که انجام دادید در جذب مخاطب تأثیری نداشته، بدانید ی
📌شاخصهی رشد دینداری چیست؟
آیا حضور در مکانها و مناسبات مذهبی شاخصهی رشد دینداری به حساب میآید؟
چه زمانیمیتوانیم بگوییم یک جامعه دیندار شده است؟
نسبت دیدنداری یک جامعه با کلام امام در صحرای عرفات که فرمود: ما اکثر الضجیج و اقل الحجیج
(چه بسیار است ضجه کننده اما چه بسیار کم است حاجی واقعی) چیست؟
به نظر میرسد زمانی میتوانیم جامعه را دیندار بنمامیم که شاهد اقبال مردم به فرهنگ و اخلاق و احکام اسلامی باشیم، در شرایط کنونی آنچه مشاهدات عینی بر آن صدق میکند دقیقا برعکس است و روز به روز شاهد افزایش آمار خیانت ، #دزدی ، دین گریزی ، بد حجابی ، #طلاق ، #سقط_جنین ، بد اخلاقی و بی تقوایی در سطح خرد و کلان هستیم....
این یک نوع خطای شناختی هست که طیف حزباللهی جامعه، نماد تعلق به دینداری را جایگزین نماد دینداری میکنند.
فرق است بین محبت داشتن نسبت به اِلِمانهای مذهبی و رفتار بر اساس آموزههای اسلامی.
اگر در جامعه به جریانهای مقابل دینداری فرصت عرض اندام بدهند یقیناً چند برابر جمعیت هیئتها برای آنها مخاطب وجود خواهد داشت، هنگامی که مرتضی پاشایی فوت کرد، با اینکه تبلیغات رسمی شکل نگرفت، اما میزان حضور قابل تامل بود.
در حال حاضر اگر امیر #تتلو برنامهای در میدان آزادی تهران اجرا کند، میزان مخاطبان او چقدر هست؟
سنجش عملکرد حاکمیت توسط طرفداران حکومت و مسئولین، در زمینهی فرهنگ و اقتصادی ملاک مناسبی نیست، بلکه قضاوتهاي مردمي و همگاني (به معناي واقعي) ملاك است.
————————————
اين مطالب👆#ارسالي_مخاطبان محترم ميباشد، همراهان گرامي لطفاً اگر پاسخي منطقي نسبت به پرسشها دارند به جهت تكميل فرايند بحث حتماً ارسال بفرماييد.
————————————
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺خطری که بین طلبهها میبینم این است:
هرچه جریان #اصولگرایی میگوید را تعبداً میپذیریم، و خیال میکنیم #ولیفقیه این است، اما هرچه جریان #اصلاحطلبی میگوید را نقد میکنیم.
🎥دکتر عبدالحسین خسروپناه
پ.ن: این روزها بیشتر باید از این آسیب مراقبت کنیم.
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹|ویدئو
🔻آیتالله مصباح یزدی:
ما باید مواظب باشیم
مچ خائنین را بگیریم
آنها را رسوا کنیم و نگذاریم
نظام اسلامی را بد نام کنند
#انتقاد_کردن از افراد
تضعیف نظام نیست...
#تقویت_نظام است...
#آیت_الله_مصباح_یزدی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
نقدنامه
📌تبارگزيني و هزار فاميل در مسئوليتهاي اجتماعي 🔸اميرالمومنين در نامه 53 نهجالبلاغه منع ميكنند از
🔻طبقه سالاری
🔻فردسالاری، یا طبقه سالاری، ویژگی اصلی حاکمیت های فاسد است.
🔻در این حکومت ها، طبقات اشراف و سرمایه دار حکومت میکنند.
🔻قانون به سود آنان تغییر می کند و زیر پا گذاشته می شود.
🔻اموال و سرمایه ها و منابع - با برنامه ریزی مخصوص - در دست طبقات ویژه قرار میگیرد.
🔻دستگاه قضایی با رشوه خریده می شود و نظام حاکم در حقیقت نظامی فرد مدار، استبدادی و باندگرا خواهد بود، و پایمال کننده کرامت انسان ها و حقوق عمومی
🔻استاد محمد رضا حکیمی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شهر_افقی و آزادسازی زمین های در حصار قرار گرفته....
💎هندسهی معماری اسلامی💎
۱_ وسعت ساختمان زیاد باشد.(سعه المنزل)(ضیق المنزل) و بهگونهای ساخته شود که بتوان آسمان را مشاهده کرد.
۲_مشرف به خانه همسایه نباشد و بر ساختمان همسایه، سایه نیاندازد.
۳_ساختمان پله خور نباشد.
۴_نمای بیرونی ساختمان ساده باشد و داخل ساختمان شیک باشد.
۵_حمام داخل ساختمان نباشد.(اکناف الدار)(حمام، معماری مخصوص داشته و در محله ساخته می شود)
۶_توالت از محل اتاق ها دور باشد و آشپزخانه بیرون از محیط نشیمن باشد.
۷_اتاق خواب، جداگانه وجود داشته باشد.(آداب زناشویی)
۸_ برای ورودی به اتاق، یک راهرو وجود داشته باشد.(به یکباره داخل و خارج سردی و گرمی نشدن)
۹_ مسکن، اندرونی و بیرونی داشته باشد.(اخلاق حیا و احکام محرم، نامحرم)
۱۰_ وسعت حیاط زیاد باشد.(ضیق الساحتها)
#مسكن
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵درمان دردِ مسكن
🔸دنبال این نروید که مانند طاغوت، شهرها را خیلی مزین کنید و شهرها را خیلی بزرگ بکنید و همه همّ دولت و همه بودجه مملکت خرج شهرها بشود و خرج شمال شهر بشود که باز همان طاغوتیها از آن استفاده بکنند؛ برای این پایین شهریها، برای این بیچارهها - اسلام است؛ حکومت اسلام است - برای اینها فکر بکنید
(صحیفه نور، جلد ۱۳، ص ۲۰۴).
✅ چرا برخلاف فرمایشات ایشان، اغلب امکانات کشور را در کلانشهرها متمرکز کردیم و از بقیه ظرفیتهای سرزمین غفلت کردیم؟
✅آیا این نوع تمرکزگرایی، همان چیزی نیست که نظام سرمایهداری میگوید که نتیجه اش، ثروتمندتر شدن هرچه بیشتر قشر مرفه و فقیرتر شدن هرچه بیشتر قشر مستضعف است؟
#مسكن
@Tarhi_No1
@naghdname_ir
📌ملت ویلچری👨🦽
فقیر کسی است که فقراتش شسکته است
🔸حضرت زهرا سلام الله عليها در خطبه فدكيه ميفرمايد: جعل اللهُ العدلَ تنسیقاً لِلقلوب
خدای تعالی عدالت را مایه انتظام و هماهنگی دل ها قرار داد.
🔸مادامي كه مردم احساس عدالت داشته باشند، حس همدلي و همراهي آنها زياد خواهد شد. بالا و پايين بودنها، فاصله طبقاتي، ويژهخواري و... سوهان روح آنها نخواهد شد.
🔻عدالتورزی حکّام
🔸سپس حضرت در ادامه ميفرمايد: والعدَل فی الاحکام ایناساً للرّعیّة "خداوند عدالتورزی حکّام را موجب انس و الفت برای رعیت قرار داده است.
🔸همچنين امیرالمومنین (ع) می فرماید: جَعَلَ
اللهُ سبحانه العدَل قواماً للاَنام خداوند سبحان عدالت را موجب برپایی زندگی مردمان قرار داد.
🔸قرآن درباره مال می فرماید: ...اموالَکُم التی جَعلَ اللهُ لکم قیاماً" اموالتان را خداوند برایتان موجب قیام و سرپاشدنتان قرار داد.
🔸"فقیر" و"فقرات" هم خانواده اند. فقیر کسی است که فقراتش شسکته است و کمر راست نکرده است. مقابلش "قائم" است. کسی که با فقرات سالم مستقیم و سرپاست.
🔻مال" در جامعه مثل "خون در بدن
🔸"مال" در جامعه مثل "خون" در بدن است. خون با جریان یافتنش درهمه اعضای بدن موجب حیات و زندگی آنها می شود.
🔸مال نیز چنین است. باید در گردش باشد. همه افراد جامعه از آن بهره ببرند تا زندگی شان سرپا بماند (جعل الله لکم قیاما).
🔸اگر مال جای جریان یافتن، یک جا تجمع کند؛ گنج می شود. قرآن می فرماید (یکنزون الذهب والفضة) يعني درهم و دینار را گنج می کنند. گنج یعنی دفینه، خزینه و مخزن ثروت؛ این یک عارضه منفی است. در بدن اگر خون چنین می شد آن عضو را از کار می انداخت.
🔸اگر مال گنج نشد،اما "جریان عمومی" هم نیافت؛ بلکه بین افراد محدودی "دست به دست" شود؛باز عارضه منفی میشود. قرآن از آن به "دولةً بینَ الاَغنیاء" تعبیر می کند. دولت همان دست به دست شدن است. اموال جامعه بین ثروتمندان دست به دست و عامه مردم زمین گیر بمانند!
🔻ملّت ویلچری
🔸آيت الله جوادي آملي در پيام مراسم آیین اختتامیه کنگره بین المللی اقتصاد بيان داشت: ملتی که ستون فقراتش شکسته ، قدرت قیام ندارد ، چه رسد به مقاومت، ملّت بدون مال ، ملّت ویلچری است.
🔸ملتی که ستون فقراتش شکسته است این قدرت قیام ندارد چه رسد به مقاومت، تا برسد به #اقتصاد_مقاومتی.
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
هدایت شده از مجله خردورزی
🖼 #عکس_نوشته
🔴 آزادی یعنی به رسمیت شناختن کرامت انسانی
🔸 امام موسی صدر آزادی را برترین سازوکار فعالکردن همه تواناییها و ظرفیتهای انسانی میداند و تصریح میکند:
🔸 «آزادی یعنی به رسمیت شناختن کرامت انسانی و خوشگمانی نسبت به انسان. حالآنکه نبود آزادی یعنی بدگمانی نسبت به انسان و کاستن از کرامت او. کسی میتواند آزادی را محدود کند که به فطرت انسانی کافر باشد».
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
🔸️پچپچکنان
🔻صدایی که به گوش نرسد بگذار در ته چاه بماند...
معلوم نیست چه بلایی بر سر تارهای صوتی من آمده است. پنج ماه است که صدا ندارم؛ مگر صدایی که گویی از ته چاه میآید. دلگیر نیستم؛ صدایی که به گوشی نرسد، بگذار در ته چاه بماند. کدام گوش، صدای ما را شنید که امروز حسرت روزهای ناطق را بخورم. ما همیشه صامت بودیم؛ حتی آنگاه که فریاد میکشیدیم.
فریادهای ما نه کسی را هراسان کرد و نه کسی را به #فکر واداشت. قطار گوشهای بسته، ایستگاه به ایستگاه تا آخرین ریل توهم تاخت و امروز ماییم و فردایی که به آن نمیاندیشیم؛ ماییم و درههای هولناک سرنوشت.
اما در خواب دیدهام که صدای من بازمیگردد؛ هرچند در روزهایی که من نیستم؛ هرچند در حلقوم مردان و زنانی که هنوز به دنیا نیامدهاند یا اکنون در گوشهای نشستهاند و تسبیح #استخاره میگردانند.
امروز مرا صدایی جز پچپچ نیست. پچپچکنان میگویم که صدای فردا را امروز بشنوید.
✔️يادداشت مرحوم رضا بابايی👆قرابتي زيبا با اين حكايت از #جناب_سعدي دارد:
گروهی برآنند از اهل سخن
که حاتم اصم بود، باور مکن
فرا مینمایم که مینشنوم
مگر کز تکلف مبرا شوم
چو کالیو دانندم اهل نشست
بگویند نیک و بدم هر چه هست
اگر بد شنیدن نیاید خوشم
ز کردار بد دامن اندر کشم
به حبل ستایش فرا چه مشو
چو حاتم اصم باش و عیبت شنو
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
🔻 «مبادا چنان عمل کنی که انسانهای ضعیف از اجرای عدالت به دست تو مایوس شوند.»
🔻و به نوعی دیگر از حکومت فکر کنند و نسلهای جوان از دیانت ناامید شوند و به آینده خود امیدی نداشته باشند و در پی افکار و مکاتب دیگر بروند.
✍شرح استاد #محمدرضا_حکیمی بر نامه ۲۷ نهجالبلاغه در کتاب «ویژگیهای حکومت صالح». ص ۵۸
نقد و نظرات خود را برای ما ارسال نمایید🌱
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻جنگ رسانهای و انتقال پمپاژ بدبینی
پ.ن:
🔸️در صحنه جنگ ترکیبی بسیار هوشمندانه باید عمل کرد، شناخت یک پازل به منزله شناخت ابعاد نیست.
🔸️به همین جهت در این صحنه جنگ بزرگترین خسران برای جبهه انقلاب برداشتهای جزیرهای و اخباریگونه از بیانات رهبری است.
🔸️ دقت به صحنه #جنگ_ترکیبی جدای از اینکه ما را کمک میکند پازلهای مختلف رسانهای، اقتصادی، فرهنگی، روانی و... را خوب بشناسیم. منجر میشود در شناخت صحنه جنگ از اشتباهات سیستماتیکی مانند:
🔻فقر #اقتصادی ناشی از غلط بودن ساختارها یا عدم اجرای قوانین.
🔻شناخت روش صحیح مواجهه با دشمن و آسیبشناسی رفتارهای اشتباهِ اقتصادی، #رسانهای ، فرهنگی و... در جبهه خودی.
🔻دقت در کاربرد سلاحهای دشمن و شناخت سلاحهای منحصر به فرد جبهه خودی و....
غافل نباشیم.
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
نقدنامه
📌ملت ویلچری👨🦽 فقیر کسی است که فقراتش شسکته است 🔸حضرت زهرا سلام الله عليها در خطبه فدكيه ميفرمايد:
پیرامون فراز 《جعل الله العدل تنسیقاً للقلوب》
《خدای تعالی عدالت را مایه انتظام و هماهنگی دل ها قرار داد.》
از خطبه فدکیه تامل بر اصل ۴۸ #قانون_اساسی خالی از لطف نیست:
اصل چهل و هشتم:
در بهره برداری از منابع طبیعی و استفاده از درآمدهای ملی در سطح استان ها و توزیع فعالیت های اقتصادی میان استان ها و مناطق مختلف کشور، باید تبعیض در کار نباشد. به طوری که هر منطقه فراخور نیازها و استعداد رشد خود، سرمایه و امکانات لازم در دسترس داشته باشد.
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
🔻انقلابیون متحجر
#کامل_بخوانید👌
🔸️نیروهای ضدتحول در جریان انقلاب از همه سو بسیج شدهاند تا اندك بارقههای امید برای #آزاداندیشی و #نوگرایی را بخشکانند، اما شکست خواهند خورد.
🔸️اینبار انقلابیون متحجر، گرچه جوانتر اما کارآزمودهتر به مصاف آمدهاند و با تکیه بر بودجه بیتالمال هر تلاش تازهای را سرکوب میکنند.
🔸️محافظهکاران جوان در عرصه سیاست به هر نوع عدالتخواهی، انگ میزنند و آن را فانتزی مینامند. آنان هرگونه اعتراض علیه وضع موجود را همنوایی با «دشمن» تفسیر میکنند تا هزینه تغییر را بیش از پیش بالا ببرند، اما با این کار، از یک سو عدالتخواهی را «زیرزمینی» میکنند و از سوی دیگر، غایت انقلاب و هدف بنیادین آن را نادیده میگیرند.
🔸️در عرصه فرهنگ، محافظهکاران هراسی ندارند تا حتی «یاران انقلاب» را با کوچکترین بهانه (مثلا نقد یک فیلم) میلیشیا و تروریست بخوانند.
وانگهی، ابعاد دیکتاتوری این طیف به تازگی چنان گسترش یافته که تحولخواهانِ درون جریان انقلاب را تحت فشار میگذارند تا فقط قرائت و نظر آنان از فرهنگ و هنر و سینما را ترویج کنند، در غیر این صورت از مخالفان خود در خبرگزاریهای رسمی به عنوان «جوخههای ترورِ هنر انقلاب» یاد میکنند.
🔸️باری، #گام_دوم را نمیتوان با «تخریب از درون» برداشت و دایره انقلاب را تنگتر از قبل کرد. برای تحقق این گام باید روش و منشِ «ضدتحولخواهان» را شناخت، نشانههای کوچکِ این دیکتاتوری جدید را جدی گرفت، از قبیلهگرایی و انحصارطلبی در جریان انقلاب برحذر ماند، علیه دشمنان عدالتخواهی و آزاداندیشی سکوت نکرد و اجازه نداد که انقلاب دوباره چون گذشته به پای منافع شخصی و محفلی تجزیه شود.
#جریان_انقلاب
#انقلابیون_نوگرا
#انقلابیون_متحجر
✍پیام فضلی نژاد
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
مصلحت یا حقیقت .mp3
1.37M
⭕ حقیقت قربانی مصلحت!
🔸من یک عُقده ای از این مصلحت دارم، برای اینکه در تمام عُمرم شاهد قربانی شدن و پامال شدن حقیقت ها به وسیله لگد انسان های پاک مصلحت پرست بودم.
🔸 هیچ مصلحتی به اندازه خود حقیقت، مصلحت نیست.
🔹تشیع یعنی مسئول بودن اما محب بودن مسئولیت نداره.
#دکتر_علی_شریعتی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
🔻 شعری از مرحوم آیت الله کمپانی در وصف حضرت زهرا سلام الله علیها🌹🌹🌹
دختر فکر بکر من، غنچۀ لب چه وا کند
از نمکین کلام خود حق نمک ادا کند
طوطی طبع شوخ من گر که شکرشکن شود
کام زمانه را پر از شکر جانفزا کند
بلبل نطق من ز یک نغمۀ عاشقانه ای
گلشن دهر را پر از زمزمه و نوا کند
خامۀ مشکسای من گر بنگارد این رقم
صفحۀ روزگار را مملکت ختا کند
مطرب اگر بدین نمط ساز طرب کند گهی
دائرۀ وجود را جنت دلگشا کند
منطق من هماره بندد چه نطاق نطق را
منطقۀ حروف را منطقه السما کند
شمع فلک بسوزد از آتش غیرت و حسید
شاهد معنی من ار جلوۀ دلبربا کند
نظم برد بدین نسق از دم عیسوی سبق
خاصه دمیکه از مسیحا نفسی ثنا کند
وهم باوج قدس ناموس آله کی رسد؟
فهم که نعت بانوی خلوت کبریا کند؟
ناطقۀ مرا مگر روح قدس کند مدد
تا که ثنای حضرت سیدۀ نساء کند
فیض نخست و خاتمه نور جمال فاطمه
چشم دل از نظاره در مبدء و منتهی کند
صورت شاهد ازل معنی حسن لم یزل
وهم چگونه وصف آئینۀ حق نما کند
مطلع نور ایزدی مبدء فیض سرمدی
جلوۀ او حکایت از خاتم انبیا کند
بسملۀ صحیفۀ فضل و کمال معرفت
بلکه گهی تجلی از نقطۀ تحت «با» کند
دائرۀ شهود را نقطۀ ملتقی بود
بلکه سطد که دعوی لو کشف الغطا کند
حامل سر مستسر حافظ غیب مستتر
دانش او احاطه بر دانش ماسوی کند
ین معارف و حکم بحر مکارم و کرم
گاه سخا محیط را قطرۀ بی بها کند
لیله قدر اولیاء، نور نهار اصفیا
صبح جمال او طلوع از افق علا کند
بضعۀ سید بشر ام ائمۀ غرر
کیست جز او که همسری با شه لافتیٰ کند؟
وحی نبوتش نسب، جود و فتوتش حسب
قصه ای از مروتش سورۀ «هل اتی» کند
دامن کبریای او دست رس خیال نی
پایۀ قدر او بسی پایه بزیر پا کند
لوح قدر بدست او کلک قضا بشست او
تا که مشیت الهیه چه اقتضا کند
در جبروت حکمران، در ملکوت قهرمان
در نشأت کن فکان حکم بما تشا کند
عصمت او حجاب او عفت او نقاب او
سر قدم حدیث از آن سترو از آن حیا کند
نفخۀ قدس بوی او جذبۀ انس خوی او
منطق او خبر ز «لا ینطق عن هوی» کند
قبلۀ خلق روی او، کعبۀ عشق کوی او
چشم امید سوی او تا بکه اعتنا کند
بهر کنیزیش بود زهره کمینه مشتری
چشمۀ خور شود اگر چشم سوی سُها کند
مفتقرا متاب رو از در او بهیچ سو
زانکه مس وجود را فضۀ او طلا کند
#مناسبتی❤️❤️❤️
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
نقدنامه
🔺خطری که بین طلبهها میبینم این است: هرچه جریان #اصولگرایی میگوید را تعبداً میپذیریم، و خیال میک
⭕ هرچند دیر اما دقیق!
🔸خطری که بین #طلبهها میبینم این است؛ هرچه جریان #اصولگرایی میگوید را تعبدا میپذیریم و خیال میکنیم #ولیفقیه این است، اما هرچه جریان #اصلاحطلبی میگوید را نقد میکنیم!
🔸️استاد خسروپناه👆
⬅️ پ.ن: 🔸جریان جوان و انقلابی حوزه و دانشگاه به خوبی استاد خسروپناه را می شناسد. استادی که سالها علیه جریانات مختلف انحرافی، التقاطی و روشنفکری قلم زد و سخنرانی ها و مناظره های تاریخی و ماندگاری را از خود به یادگار گذاشت. از متون انتقادی و انقلابی اش در نقد سروش و شریعتی و مجتهد شبستری تا تبیین موشکافانه اش از اندیشه امام و رهبری.از مناظره های فقیهانه و تکلیف مدارانه اش با مدعیان مرجعیت هم چون علوی بروجردی تا جدال های کلامی و معرفتی اش با نقیب زاده و زیباکلام و عبدالکریمی.
🔸بعد از مدتها کسی بر کرسی دبیری شورا تکیه زده است که حقیقتا دغدغه علوم انسانی اسلامی را دارد و سالها در این زمینه تلاش و کوشش کرده است و امید آن می رود در این دوره برنامه ریزی های اصولی و دقیقی جهت تحول در علوم انسانی رقم بخورد.تحولی که سالها شعار آن را داده ایم اما اقدام جدی و روبه جلو ای صورت نگرفته است.
🔸 هر چند در طول این مدت جریان انقلابی از عدم تغییر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به حق گله داشت اما امید آن میرود که این انتخاب شایسته تلخی این کم کاری و عدم تغییر سریع و بهنگام دبیر سابق را شیرین کند و با حضور استاد خسروپناه در جایگاه دبیری این شورا،فکر و اراده ای جدید و انقلابی در شورا تزریق شده و حداقل بخشی از مطالبات بر زمین مانده رهبر انقلاب از این شورا،عملی و پیاده سازی شود.
✍علی ریاحیپور
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
نقدنامه
🔻انقلابیون متحجر #کامل_بخوانید👌 🔸️نیروهای ضدتحول در جریان انقلاب از همه سو بسیج شدهاند تا اندك ب
📌«سرقت انقلاب» توسط شبهانقلابیونِ متحجر و مرتجع
🔺مبادا جمهوری اسلامی، انقلاب اسلامی را ببلعد و خود به بزرگترین دشمن انقلاب تبدیل شود.
🔺وقتی «عدالتخواهی اموی» جای عدالتخواهی علوی را بگیرد، انقلابیون درباری ظهور پیدا میکنند.
🔺تحجر، تحمیلگر، سرکوبگر و پرخاشگر است و برای همین به دنبال «یکدستسازی» است.
🔺شما «کارخانه تولید نفرت» در حکمرانی جمهوری اسلامی راه انداختهاید و معلوم است که این کارخانه، سوژه برای رسانه خارجی تولید میکند. این کارخانه را متوقف کنید، گارد آن #رسانهها شکسته خواهد شد.
🔺اگر آشوب فراگیر شود، ۳ خطر دارد:
اول، استبداد سیاسی.
دوم، انفجار اجتماعی.
سوم، خطر حمله از بیرون.
🔺برای پیشگیری از پیری زودرس انقلاب و پوکیاستخوان نظام باید به سرچشمههای اندیشه اسلامی برگشت.
🎙پیام فضلینژاد، دانشگاه تبریز، دفتر تحکیم وحدت، ۹ خرداد ۱۴۰۱
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
وحشت از انسان
🔻تردیدی نمیتوان داشت که ایمان از روی استدلال، درخشنده تر از ایمانی است که بر اساس تقلید و پیروی از محیط یا اشخاص شکل گرفته است.
🔻در جهل مطلق و نادانی فراگیر از چیزی نمیتوان سخن به میان آورد؛ ولی انسان به حکم این که میتواند از آگاهی برخوردار گردد، هنگامی که در جهل و نادانی فرو میماند، نادانی او وحشتآفرین خواهد بود.
📎غلامحسین ابراهیمی دینانی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir