۳۱ خرداد ۱۴۰۳
ختم نهج البلاغه در ۱۹۲ روز(39).mp3
6.15M
🔊 ختم گویای نهج البلاغه
💎 در 👈 ۲۷۰ روز
💎سهم روز شصت و پنجم
💎 نامه ۵۳ 👈 بند ۹ و ۱۰
https://eitaa.com/joinchat/1305740037C30310062f1
۳۱ خرداد ۱۴۰۳
🌹💎🌹💎🌹💎🌹💎
💎
ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز
سهم روز شصت و پنجم
┄━•●❥❈🌿🌹🌿❈❥●━┄
📜 #نامه۵۳ :
۹- #اخلاق_اختصاصی_رهبری
🔻بخشی از كارها به گونه ای است كه خود بايد انجام دهی، مانند پاسخ دادن به كارگزاران دولتی، در آنجا كه منشيان تو از پاسخ دادن به آنها درمانده اند و ديگر بر آوردن نياز مردم در همان روزی كه به تو عرضه می دارند و يارانت در رفع نياز آنان ناتوانند،
كار هر روز را در همان روز انجام ده زيرا هر روزی كاری مخصوص به خود دارد.
نيكوترين وقت ها و بهترين ساعات شب و روزت را برای خود و خدای خود انتخاب كن، اگر چه همه وقت برای خداست، اگر نيّت درست و رعيّت در آسايش قرار داشته باشد.
از كارهایی كه به خدا اختصاص دارد و بايد با اخلاص انجام دهی، انجام واجباتی است كه ويژه پروردگار است، پس در بخشی از شب و روز وجود خود را به پرستش خدا اختصاص ده و آنچه تو را به خدا نزديك می كند بی عيب و نقصانی انجام ده، اگر چه دچار خستگی جسم شوی.
هنگامی كه نماز به جماعت می خوانی نه با طولانی كردن نماز مردم را بِپراكن و نه آنكه آن را تباه سازی، زيرا در ميان مردم بيمار يا صاحب حاجتی وجود دارد.
آن گاه كه پيامبر (صلّی اللّه عليه و آله و سلّم ) مرا به يمن می فرستاد از او پرسيدم با مردم چگونه نماز بخوانم فرمود: «در حد توان ناتوانان نماز بگذار و بر مؤمنان مهربان باش»
هيچ گاه خود را فراوان از مردم پنهان مدار، كه پنهان بودن رهبران نمونه ای از تنگ نظری و كم اطّلاعی در امور جامعه می باشد. نهان شدن از رعيّت زمامداران را از دانستن آنچه بر آنان پوشيده است باز می دارد، پس كار بزرگ اندك و كار اندك بزرگ جلوه می كند، زيبا زشت و زشت زيبا می نمايد و باطل به لباس حق در آيد.
همانا زمامدار آنچه را كه مردم از او پوشيده دارند نمی داند و حق را نيز نشانه ای نباشد تا با آن راست از دروغ شناخته شود و تو به هر حال يكی از آن دو نفر می باشی:
يا خود را برای جانبازی در راه حق آماده كرده ای كه در اين حال نسبت به حقّ واجبی كه بايد بپردازی يا كار نيكی كه بايد انجام دهی ترسی نداری، پس چرا خود را پنهان ميداری؟
و يا مردی بخيل و تنگ نظری كه در اين صورت نيز مردم چون تو را بنگرند مأيوس شده از درخواست كردن باز مانند. با اينكه بسياری از نيازمندی های مردم رنجی برای تو نخواهد داشت كه شكايت از ستم دارند يا خواستار عدالتند، يا در خريد و فروش خواهان انصافند.
۱۰- #اخلاق_رهبری_باخويشاوندان
🔻همانا زمامداران را خواص و نزديكانی است كه خودخواه و چپاول گرند و در معاملات انصاف ندارند، ريشه ستمكاری شان را با بريدن اسباب آن بِخُشكان و به هيچ كدام از اطرافيان و خويشاوندانت زمينی را واگذار مكن و به گونه ای با آنان رفتار كن كه قراردادی به سودشان منعقد نگردد كه به مردم زيان رساند، مانند آبياری مزارع يا زراعت مشترك، كه هزينه های آن را بر ديگران تحميل كنند، در آن صورت سودش برای آنان و عيب و ننگش در دنيا و آخرت برای تو خواهد ماند.
حق را به صاحب حق هر كس كه باشد، نزديك يا دور بپرداز و در اين كار شكيبا باش و اين شكيبایی را به حساب خدا بگذار، گر چه اجرای حق مشكلاتی برای نزديكانت فراهم آورد، تحمّل سنگينی آن را به ياد قيامت بر خود هموار ساز. و هر گاه رعيّت بر تو بد گمان گردد، عذر خويش را آشكارا با آنان در ميان بگذار و با اين كار از بدگمانی نجاتشان ده كه اين كار رياضتی برای خودسازی تو و مهربانی كردن نسبت به رعيّت است و اين پوزش خواهی تو آنان را به حق وامی دارد.
┄━•●❥❈🌿🌹🌿❈❥●━┄
https://eitaa.com/joinchat/1305740037C30310062f1
۳۱ خرداد ۱۴۰۳
۳۱ خرداد ۱۴۰۳
۳۱ خرداد ۱۴۰۳
9.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ما لذّتش رو بردیم ❤️😍
مولاجان عاشقتم ❤️🥰
https://eitaa.com/joinchat/1305740037C30310062f1
۳۱ خرداد ۱۴۰۳
۳۱ خرداد ۱۴۰۳
۱ تیر ۱۴۰۳
۱ تیر ۱۴۰۳
ختم نهج البلاغه در ۱۹۲ روز(41).mp3
5.51M
🔊 ختم گویای نهج البلاغه
💎 در ۲۷۰ روز
💎 روز شصت و ششم
💎 نامه ۵۳ بند ۸
https://eitaa.com/joinchat/1305740037C30310062f1
۱ تیر ۱۴۰۳
🌼💎🌼💎
💎🌼💎
🌼💎
💎
ختم نهج البلاغه در : ۲۷۰ روز
سهم روز 👈 شصت و ششم
┄═❁🍃🌼💎🌼🍃❁═┄
📜 #نامه۵۳ : نامه به مالک اشتر
1⃣1⃣ #روش_برخورد_با_دشمن
♦️هرگز پيشنهاد صلح از طرف دشمن را كه خشنودی خدا در آن است رد مكن كه آسايش رزمندگان و آرامش فكری تو و امنيّت كشور در صلح تأمين می گردد. لكن زنهار زنهار از دشمن خود پس از آشتی كردن، زيرا گاهی دشمن نزديك می شود تا غافلگير كند، پس دور انديش باش و خوش بينی خود را متّهم كن. حال اگر پيمانی بين تو و دشمن منعقد گرديد، يا در پناه خود او را امان دادی به عهد خويش وفادار باش و بر آنچه بر عهده گرفتی امانت دار باش و جان خود را سپر پيمان خود گردان، زيرا هيچ يك از واجبات الهی همانند وفای به عهد نيست كه همه مردم جهان با تمام اختلافاتی كه در افكار و تمايلات دارند، در آن اتّفاق نظر داشته باشند. تا آنجا كه مشركين زمان جاهليّت به عهد و پيمانی كه با مسلمانان داشتند وفادار بودند، زيرا كه آينده ناگوار پيمان شكنی را آزمودند.
پس هرگز پيمان شكن مباش و در عهد خود خيانت مكن و دشمن را فريب مده، زيرا كسی جز نادان بدكار بر خدا گستاخی روا نمی دارد، خداوند عهد و پيمانی كه با نام او شكل می گيرد با رحمت خود مايه آسايش بندگان و پناهگاه امنی برای پناه آورندگان قرار داده است، تا همگان به حريم أمن آن روی بياورند.
پس فساد، خيانت، فريب، در عهد و پيمان راه ندارد.
مبادا قراردادی را امضاء كنی كه در آن برای دغل كاری و فريب راه هایی وجود دارد و پس از محكم كاری و دقّت در قرار داد نامه، دست از بهانه جویی بردار مبادا مشكلات پيمانی كه بر عهده ات قرار گرفته و خدا آن را بر گردنت نهاده تو را به پيمان شكنی وا دارد، زيرا شكيبایی تو در مشكلات پيمان ها كه اميد پيروزی در آينده را به همراه دارد، بهتر از پيمان شكنی است كه از كيفر آن می ترسی و در دنيا و آخرت نميتوانی پاسخ گوی پيمان شكنی باشی.
2⃣1⃣ هشدارها
اوّل: #هشدارازریختن_خون_ناحق
♦️از خونريزی بپرهيز و از خون ناحق پروا كن، كه هيچ چيز همانند خون ناحق كيفر الهی را نزديك و مجازات را بزرگ نمی كند و نابودی نعمتها را سرعت نمی بخشد و زوال حكومت را نزديك نمی گرداند و روز قيامت خدای سبحان قبل از رسيدگی اعمال بندگان، نسبت به خون های ناحق ريخته شده داوری خواهد كرد، پس با ريختن خونی حرام، حكومت خود را تقويت مكن.
زيرا خون ناحق، پايه های حكومت را سست و پست می كند و بنياد آن را بر كنده به ديگری منتقل می سازد و تو نه در نزد من و نه در پيشگاه خداوند، عذری در خون ناحق نخواهی داشت. چرا كه كيفر آن قصاص است و از آن گريزی نيست.
اگر به خطا خون كسی ريختی يا تازيانه يا شمشير يا دستت دچار تند روی شد؛ مبادا غرور قدرت تو را از پرداخت خون بها به بازماندگان مقتول باز دارد.
دوّم: #هشدار_از_خودپسندی
♦️مبادا هرگز دچار خودپسندی گردی و به خوبی های خود اطمينان كنی و ستايش را دوست داشته باشی، كه اين ها همه از بهترين فرصت های شيطان برای هجوم آوردن به توست و كردار نيك نيكوكاران را نابود سازد.
┄═❁🍃🌼💎🌼🍃❁═┄
https://eitaa.com/joinchat/1305740037C30310062f1
۱ تیر ۱۴۰۳
۱ تیر ۱۴۰۳