نهج البلاغة.pdf
15.37M
📚 نهج البلاغه
✏️ گرداورنده: ابوالحسن محمد بن حسین بن موسی (مشهور به سید رضی یا شریف رضی)
🇮🇷 ناشر: جامعه مدرسین / قم
⏳تاریخ نشر: 1434 ه. ق / چاپ هشتم
🔰 حجم: 14مگابایت
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
📚 نهج البلاغه ✏️ گرداورنده: ابوالحسن محمد بن حسین بن موسی (مشهور به سید رضی یا شریف رضی) 🇮🇷 ناشر:
🔆 چند نکته درباره نسخه فوق
1. در این نسخه کلمات سخت نهج البلاغه به عربی روان توضیح داده شده است.
2. اختلاف عدد خطبه ها و نامه ها و حکمت ها با نسخه های معروف (صبحی صالح، ابن میثم، ابن أبی الحدید، محمد عبده و...) نهج البلاغه مشخص شده است.
3. فهرست اعلام و مکان های مشهور در آخر آن ذکر شده است
🔶 @Nahj_Et
شرح حکمتهای نهج البلاغه حکمت ده تا هفده بخش دوم.mp3
30.18M
💠شرح نهج البلاغه حکمت 10 تا 17 بخش دوم
🎤 بیانات حجتالاسلام #محمدهادی_هدایت در سلسله جلسات شرح حکمتهای نهجالبلاغه
🔶 @Nahj_Et
🍃🌺❀﷽❀🌺🍃
💎 نهج البلاغه در بیان بزرگان⚡️
❇️ استاد شهید مرتضی مطهری; درباره انس استادش میرزا علی آقای شیرازی; که واسطه آشنایی او با دنیای نهجالبلاغه شده است، میگوید:
⤵️⤵️
🔸میرزا علی آقای شیرازی، بزرگ مردی که مرا اولین بار با نهجالبلاغه آشنا ساخت و درک محضر او را همواره یکی از ذخایر گرانبهای عمر خود میشمارم و شب و روزی نیست که خاطرهاش در نظرم مجسم نگردد، یادی نکنم و نامی نبرم و ذکر خیری ننمایم ...
🔸 نهجالبلاغه به او حال میداد و روی بال و پر خود مینشاند و در عوالمی که ما نمیتوانیم درست درک کنیم، سیر میداد.او بانهجالبلاغه میزیست، با نهجالبلاغه تنفس میکرد،روحش با این کتاب همدم بود، نبضش با این کتاب میزد و قلبش با این کتاب میتپید.
🔸 جملههای این کتاب ورد زبانش بود و به آنها استشهاد مینمود. غالباً جریان کلمات نهجالبلاغه بر زبانش، با جریان سرشک از چشمانش بر محاسن سپیدش همراه بود.
🔸برای ما درگیری او با نهجالبلاغه ـ که از ما و هر چه در اطرافش بود، میبرید و غافل میشد ـ منظرهای تماشایی و لذتبخش و آموزنده بود. او نمونه عینی از سلف صالح بود ...
با همه اینها من ادعا نمیکنم که او در همه دنیاهای نهجالبلاغه وارد بود و همه سرزمینهای نهجالبلاغه را فتح کرده بود.
پ. ن:
نهجالبلاغه کتاب امام شناسی است مولاامیرالمومنین را از زبان خودش در نهجالبلاغه بشناسیم.❣
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مردم دشمن چه چيزند⁉️
#نهج_البلاغه
▫️النَّاسُ أَعْدَاءُ مَا جَهِلُوا
🟤مردم دشمن چيزى هستند كه نمى دانند
✍ این دشمنی از آنجا سرچشمه می گیرد که اولاً اشخاص جاهل و نادان احساس نقص در خود می کنند و همین احساس سبب می شود که نسبت به آنچه نمی دانند عداوت و دشمنی به خرج دهند و گاه حتی آنها را ناچیز و بی ارزش بشمارند تا از این طریق نقص خود را برطرف سازند.ثانیاً هرگاه انسان از اسرار چیزی بی خبر باشد به قضاوت عجولانه می پردازد و در این قضاوت عجولانه با آنچه نمی داند به دشمنی بر می خیزد.ثالثاً جهل همچون ظلمات است و انسان هنگامی که در ظلمات متراکم قرار گیرد هر شبهی از دور می بیند به گفته بعضی از شارحان نهج البلاغه آن را حیوانی درنده یا گرگی خطرناک می پندارد و هر آوازی می شنود آن را نشانه حمله دشمنی می شمرد.
📚#حکمت_172
🔶 @Nahj_Et
📚حدیث روز...
أَمیرِالمُؤمِنین علیه السلام:
وَ انْهَوْا غَیْرَکُمْ عَنِ الْمُنکَرِ وَ تَناهَوْا عَنْهُ فـَإِنَّمـا أُمِـرتُمْ بِالنَّهىِ بَعـْدَ التـَّناهِى.
امیرالمؤمنین على علیه السلام فرمودند:
دیگران را از منکر باز دارید و خود نیز از آن دورى کنید زیرا شما مأمور شده اید که اوّل خودتان منکر را ترک کنید بعد نهى از منکر نمائید.
📙نهج البلاغه#خطبه_104
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 اگر از شمشیر دنیا فرار کنید، از شمشیر آخرت سالم نمی مانید
📌 نهجالبلاغه/ #خطبه_124/ قسمت9
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🪐آثار ذکر و یاد خدا
#نهج_البلاغه
📿إِنَّ اللّهَ سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى جَعَلَ الذِّکْرَ جِلاَءً لِلْقُلُوبِ، تَسْمَعُ بِهِ بَعْدَ الْوَقْرَةِ، وَ تُبْصِرُ بِهِ بَعْدَ الْعَشْوَةِ، وَ تَنْقَادُ بِهِ بَعْدَ الْمُعَانَدَةِ
🌕خداوند سبحان و متعال ياد خويش را مايه جلاى قلبها قرار داده که بر اثر آن گوش، پس از سنگينى (بر اثر غفلت) شنوا مى شود و چشم، پس از کم سويى بينا مى گردد و از لجاجت و عناد، به انقياد و اطاعت باز مى گردد (و رام مى شود)
✍آرى! هر گاه ذکر با فکر و انديشه همراه باشد، آثار عجيبى دارد. هنگامى که انسان نام خدا را به عظمت مى برد و اوصاف جمال و جلالش را از علم و قدرت و سمع و بصر و مقام رحمانيّت و رحيميت و مراقبت او را نسبت به بندگان بر مى شمرد پرده هاى غفلت از مقابل چشم دل کنار مى رود و حق را به خوبى مى بيند. غوغاى هوا و هوسها فرو مى نشيند و صداى رهبران الهى و داعيان الى الله را با گوش جان مى شنود و نتيجه آن انقياد کامل در برابر فرمان خداست.
📘#خطبه_222
🔶 @Nahj_Et
💠جبران خلیل جبران ( نویسنده مسیحی)
«به عقیده من فرزند ابی طالب نخستین کسی بود از عرب، که با روح کلی جهان ارتباط برقرار کرد و با آن هم نشین شد.هر کس شیفته او گشت، شیفتگی او وابسته به فطرت است و هر که به دشمنی او پرداخت، از ابنای جاهلیت است.»
📙(حساس ترین فراز تاریخ، دفتر تبلیغات اسلامی، قم، 1362، ص 296)
🔶 @Nahj_Et