فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌«رحلت جانسوز پیامبر (صلیاللهعلیهوآله)»
🔹پس از رحلت رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله)، در حالىکه عدهاى از سران و سیاست مداران مهاجر و انصار در سقیفه بنى ساعده گردآمده و درباره جانشینى آن حضرت به مجادله و منازعه پرداخته بودند، حضرت على (علیهالسلام) به اتفاق برخى از عموزادگان خویش به غسل دادن و کفن کردن بدن مطهر پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) پرداختند.
✨امام باقر (علیهالسلام) در این موضوع چنین میفرمایند:
«مردم روز دوشنبه و شب سه شنبه را بر بدن آن حضرت نماز میخواندند، عموم مردم حتی خواص و نزدیکان حضرت بر بدن مبارک نماز خواندند، اما هیچیک از اهل سقیفه بر غسل و کفن و دفن حضرت حاضر نشدند.
امیرالمومنین (علیهالسلام) بریده اسلمی را برای خبر دادن نزد آنان فرستاد، ولی اعتنایی نکردند و بعد از دفن آن حضرت بیعت آنان هم تمام شد.»
💫حضرت على (علیهالسلام) که متکفل تجهیز بدن آن حضرت و از نزدیکترین مردان به آن حضرت بود، فرمود:
« إنّ اللّه لم یقبض روح نبیه إلّا فى أطهر البقاع و ینبغى أن یدفن حیث قبض؛
به درستى که خداى سبحان، جان پیامبرى را نمىگیرد مگر در پاکیزه ترین مکان و سزاوار است در همان مکانى که قبض روح شد، در همان جا دفن گردد.»
✨امام علی (علیه السلام) در این زمینه فرمودند: «أدّی أمیناً و مَضی رَشیداً و خَلَّفَ فِینا رایَهَ الحَقِّ. آن بزرگ، رسالت خویش را با امانت به انجام رساند و دنیا را ترک کرد، در حالیکه راهنمای ما بود و پرچم حق را در میان ما باقی گذاشت. نهج البلاغه/خطبه 100»
#تقویم_تاریخ
#رحلت
#پیامبر_اسلام
🔶 @Nahj_Et
🔴 وصایا، نماز، غسل، تکفین و تدفین امام مجتبی سلام الله علیه
▪️ کلینى به سند معتبر از حضرت امام محمّد باقر علیهالسّلام روایت کرده است که چون وقت احتضار حضرت امام حسن علیهالسّلام شد، حضرت امام حسین علیهالسّلام را طلبید گفت:
اى برادر گرامى! تو را وصیت مى کنم به وصیتى چند، پس حفظ کن وصیت هاى مرا، چون من از دنیا بروم مرا غسل ده و کفن کن، ببر مرا به نزد جدّم رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله و سلّم که او را زیارت کنم و عهد خود را با او تازه کنم، پس ببر مرا به نزد قبر مادرم فاطمه علیها السّلام پس مرا برگردان به قبرستان بقیع و در آنجا دفن کن.
پس حضرت امام حسن علیهالسّلام از دنیا رفت، آن حضرت را غسل دادند و کفن کردند، بردند به جائى که بر مردگان نماز مى کردند، حضرت امام حسین علیهالسّلام بر آن حضرت نماز کرد. چون از نماز فارغ شد، جنازه را برداشتند داخل مسجد کردند به نزدیک حضرت رسالت صلّى اللّه علیه و آله و سلّم بردند بازداشتند، پس کسى رفت عایشه را خبر کرد که امام حسن را آوردند و مىخواهند که در پهلوى جدّ خود دفن کنند، او از شنیدن این سخن در خشم شد و بر استر زین کرده سوار شد، اوّل زنى که در اسلام بر زین سوار شد او بود، به سرعت آمد تا به نزد آن حضرت گفت: برادر خود را دور کنید از خانه من که نمى گذارم او در خانه من دفن شود و پرده رسول خدا دریده شود.
پس امام حسین علیهالسّلام جنازه آن حضرت را به نزدیک قبر فاطمه برد، و از آنجا به قبرستان بقیع برده دفن کرد.
📚 كافى ج۱ ص۳۰۲
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از جارچی 🇮🇷
📣🗞 مهمترین رویداد استانها در روزی که گذشت ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
🔺تا امروز ۳ میلیون زائر وارد مشهد الرضا شدهاند و پیشبینی میشود تا سالروز شهادت امام رضا علیه السلام این تعداد به ۷ میلیون نفر برسد
🔺سرعت عمل آتش نشانی قم، فراتر از استانداردهای جهانی
🔺خارج کردن میلگرد از شکم کودک ۷ ساله در بیمارستان ضیایی اردکان
🔺درخشش ورزشکار رفسنجانی در مسابقات جهانی پارکور
🔺بانوی ایذهای پنچم پارالمپیک پاریس شد
🔺تلاش نیروهای مردمی و امدادی برای خاموشکردن آتش مراتع گلستان ادامه دارد
🔺قم در ساخت و ساز مسکن ملی در جايگاه نخست کشور قرار دارد
🔺استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد و خیران برای مبارزه با اعتیاد در اصفهان
🔺دشمنان به دنبال جلوگیری از توسعه سیستان و بلوچستان هستند
🔺گلایههای سیدرضا نریمانی از اداره اوقاف و شهرداری / هیئت فدائیان حسین به دلیل برخی آزارها امامزاده شاه میرحمزه را ترک خواهد کرد
https://eitaa.com/jaarchi
📣 گسترده ترین شبکه خبری مردمی در ایتا
#نهج_البلاغه
▫️رُبَّ عَالِم قَدْ قَتَلَهُ جَهْلُهُ، وَعِلْمُهُ مَعَهُ لاَ يَنْفَعُهُ
🟠چه بسيار دانشمندى كه جهلش او را كشته در حالى كه علمش با اوست; اما به حالش سودى نمى بخشد.
✍ امیرالمومنین علیهالسلام از عالمان نادانى سخن مى گويد كه جهلشان قاتل آنها شده است در اين كه چگونه علم و جهل در وجود آن ها جمع مى شود تفسيرهاى مختلفى مى توان بيان كرد. از همه روشن تر اين كه علم اگر با عمل همراه نشود همچون جهل است، بنابراين نكوهش امام(عليه السلام) از عالمانى است كه از علم خود بهره نمى گيرند و به آن عمل نمى كنند و سبب هلاكت مادى و معنوى آنها مى شود.این احتمال نیز وجود دارد که منظور از «جهل» صفات جاهلانه اى مانند غرور و تکبر و خودخواهى و سودجویى و ریاکارى باشد; هر گاه علم با این صفات نکوهیده جاهلانه همراه گردد عالم را به نابودى مى کشاند، نیز احتمال مى رود منظور این باشد که ظواهرى از علم دارد ولى به عمق آن نرسیده است و به تعبیرى دیگر، علم او فاقد بصیرت است .جمع میان این تفسیرها نیز مانعى ندارد.
📘#حکمت_107
🔶 @Nahj_Et
شرح_صوتی_نامه_۳۳.mp3
7.82M
📙سایت بنیاد مجازی نهج البلاغه در فضای مجازی و تالیفات استاد #میرزامهدی_صادقی
#نامه_33
#شرح_صوتی
🔶 @Nahj_Et
6.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📒 برکت زمین و آسمان نه به جهت دلسوزی بلکه به فرمان خداست
📌 نهجالبلاغه/ خطبه143/ قسمت2 از 11 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_143
🔶 @Nahj_Et
11.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
... و برای همیشه از دیدارش چشم میپوشند
🌗سپس او را به سوى منزلگاهش در درون زمين مى برند، و به دست عملش مى سپارند و براى هميشه از ديدارش چشم مى پوشند. تا آن زمان كه پرونده اين جهان بسته شود، و خواست الهى فرا رسد، و آخر آفريدگان به آغاز آن بپيوندد، و فرمان خدا در آفرينش دوباره در رسد. آنگاه آسمان را به حركت آورد و از هم بشكافد، و زمين را به شدت بلرزاند، و تكان سخت دهد، كه كوه ها از جا كنده شده و در برابر هيبت و جلال پروردگارى بر يكديگر كوبيده و متلاشى شده و با خاك يكسان گردد.سپس هر كس را كه در زمين به خاك سپرده شده، در آورد، و پس از فرسودگى تازه شان گرداند، و پس از پراكنده شدن، همه را گرد آورد، سپس براى حسابرسى و روشن شدن اعمال از هم جدا سازد.
📘#خطبه_109
🔶 @Nahj_Et
شرح_صوتی_خطبه_۸۱_(عالم_ناسوت).mp3
9.36M
شرح نهج البلاغه خطبه ۸۱
ناسوت پائین ترین عالم هستی
تو مرغ ملکوتی مقید نمان در دام ناسوت
اهل دل را نکند عشق به دنیا مشغول
کوهی از غم و طغیان سهم ناسوتیان
📙سایت بنیاد مجازی نهج البلاغه در فضای مجازی و تالیفات استاد #میرزامهدی_صادقی
#شرح_صوتی
#خطبه_81
🔶 @Nahj_Et
سرزنش گرفتاران چرا؟
#نهج_البلاغه
▫️مَا كُلُّ مَفْتُونٍ يُعَاتَبُ.
🟠 هر شخص گرفتارى را نمى توان سرزنش کرد (چه بسا بى تقصير باشد).
🖊سرچشمه گرفتارى ها و مشکلات و مصائبى که دامن گير انسان مى شود کاملاً مختلف است; گاه نتيجه مستقيم اعمال انسان است که بر اثر ندانم کارى ها، سستى ها، تنبلى ها و استفاده نکردن به موقع از فرصت ها دامان او را گرفته است. به يقين چنين شخصى درخور سرزنش است; ولى گاه مى شود که اين مشکلات کفاره گناهان انسان است و خداوند مى خواهد او را به اين وسيله در دنيا پاک کند. چنين کسى گرچه به سبب گناهش درخور سرزنش است ولى چون مشمول لطف الهى شده سزاوار ملامت نيست و گاه سرچشمه آن آزمايش هاى الهى است که خدا مى خواهد با آن مشکل و گرفتارى بنده خود را پرورش دهد که همچون فولاد آبديده در کوره حوادث مقاوم سازد و يا همچون طلاى ناخالصى را که به کوره مى برند تا خالص گردد او را خالص سازد در اينجا نيز جاى سرزنش نيست، بنابراين همه گرفتاران و بلا ديدگان را نمى توان سرزنش کرد و حتى در آنجايى که انسان خود سرچشمه آن گرفتارى باشد باز گاهى جاهل قاصر است و گاه مقصر تنها اگر مقصر باشد در خور سرزنش است.
📘#حکمت_15
🔶 @Nahj_Et