فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️تَزَوَّدُوا فِي الدُّنْيَا مِنَ الدُّنْيَا مَا تَحْرُزُونَ بِهِ أَنْفُسَکُمْ غَداً
🟠همانا، وحشتناك ترين چيزى كه بر شما مى ترسم، هواپرستى، و آرزوهاى دراز است. پس، از اين دنيا توشه برگيريد تا فردا خود را با آن حفظ نماييد.
✍آرى، سفرى طولانى در پيش است و راهى بس دور و دراز. در اينجا، زاد و توشه فراوان به چنگ مى آيد، ولى در نيمه راه، خبرى نيست. عاقل بايد اين هشدار مهم را به گوش جان بشنود و در جمع زاد و توشه، با جدّ تمام، به پا خيزد و پيش از فوت وقت، بار سفر را ببندد و آن اندازه جمع آورى کند که تا پايان سفر او را کافى باشد. از خطراتى که بر سر راهش کمين کرده اند، به شدّت بپرهيزد و از شياطينى که در هر گوشه و کنار، با سخنان و اعمالِ وسوسه انگيزشان، او را به سوى خود مى خوانند برحذر باشد.
📘#خطبه_28
🔶 @Nahj_Et
📌 درگذشت "جلالالدین سیوطی" محدث، مفسر، مورخ، فقیه و ادیب
🔹 جلال الدین عبدالرحمان سیوطی، اول ماه رجب سال ۸۴۹ قمری در مصر متولد شد. تا اوایل قرن دهم در مصر می زیست. او از كودكی به آموختن قرآن و حدیث روی آورد و قرآن را حفظ کرد.
🔸 وی نزد علمای بزرگی به تحصیل پرداخت و در اکثر علوم متداول بخصوص در فقه، حدیث، تفسیر، بلاغت، نحو و لغت تبحر یافت. اساتید او به ۱۵۰ نفر مى رسیدند. او در فقه پیرو مذهب شافعى بود.
🔹 وی ارادت فراوانی نسبت به اهل بیت پیامبر صلیالله علیه وآله داشت و در برخی کتابهایش به ذکر فضائل آن بزرگواران پرداخته است. تألیفات وی افزون بر پانصد جلد کتاب بوده، که از رساله های کوچک تا کتابهای چند جلدی را شامل میشود.
🔸با نگاهی به عنوانهای تألیفات سیوطی در علوم قرآن و دیگر علوم مشاهده میکنیم که هدف سیوطی، تأسیس یک مکتب علمی پیشرفته در فنون مختلف بوده است، به نحوی که هر یک از آن فنون یک فن کامل به شمار میرود و در آن مسائل کلان و خرد جمع آوری شده و این چیزی است که در فهرست کتب قرآنی او به طور واضح مشاهده می شود.
🔹 سیوطی در ۱۹ جمادی الاوّل سال ۹۱۱ درگذشت و در مصر به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الاول_۱۹
#سیوطی
🔶 @Nahj_Et
11.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 مقام امیرالمومنین علیه السلام در قرآن کریم
حجت الاسلام قرائتی
▫️أَيُّهَا النَّاسُ، سَلُونِي قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِي، فَلاََنَا بِطُرُقِ السَّمَاءِ أَعْلَمُ مِنِّي بِطُرُقِ الاَْرْضِ
🔹اى مردم پيش از آن كه مرا نيابيد، آنچه مى خواهيد از من بپرسيد، كه من راههاى آسمان را بهتر از راههاى زمين مى شناسم، بپرسيد
📘#خطبه_189
🔶 @Nahj_Et
10.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◍⃟♥️🕊❀✾••┈┈
📖 کلام امیرالمومنین (سلام الله علیه) خطبه ۲۰۳ نهج البلاغه
┈┈┈•••༶༓✤༓༶•••┈┈
🔶 @Nahj_Et
29.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ #شبهات_فاطمیه
⁉️ چرا حضرت علی علیهالسلام دست به شمشیر نشدند و از حق خودشان دفاع نکردند؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔶 @Nahj_Et
🔹مولی امیر المومنين على علیه السلام:
فَهَلْ يَنتَظِرُ اهْلُ بَضاضَةِ الشباب الا حواني الهرم؟!
آیا کسانی که در بهار جوانی و کمال شادابی به سر میبرند، جز اینکه در انتظار بلاها و محنتها و هلاکت خود در دوران پیری خواهند بود؟!
📗نهج البلاغه، خطبة غراء (۸۲)
🔶 @Nahj_Et
بى اعتنايى به تعريف و تمجيد
▫️رُبَّ مَفْتُون بِحُسْنِ الْقَوْلِ فِيهِ
🟠«بسيارند كسانى كه به سبب تعريف و تمجيد ديگران فريب مى خورند.
✍درست است كه بايد افراد نيكوكار را تشويق كرد و عالمانى را كه علم آن ها سبب پيشرفت جامعه انسانى اسلامى شده مورد تمجيد قرار داد ولى گاه اين تعريف و تمجيدها آفاتى را نيز به دنبال دارد كه بايد از آن پرهيز كرد. نخست اين كه در بسيارى از اوقات سبب كبر و غرور مى شود و شخصِ تمجيد و تعريف شده پيش خود فكر مى كند كه سرآمد افراد جامعه است همه بايد به او احترام بگذارند و دربرابر او سكوت كنند و گوش به فرمانش باشند، و مى دانيم كه غرور و خودبرتربينى يكى از مهلكات است. ديگر اين كه گاه اين تعريف و تمجيدها سبب مى شود كه انسان در مسير تكامل متوقف گردد. شخصِ تعريف و تمجيدشده به خود مى گويد: حال كه همه پذيرفته اند من داراى صفات برجسته و فوق العاده اى هستم چه دليلى دارد كه بيش از اين به خود زحمت دهم؟مشكل ديگرى كه گاه از اين تعريف و تمجيدها ناشى مى شود اين است كه حسادت مخالفان را برمى انگيزد و به عداوت و دشمنى آن ها دامن مى زند و سبب مى شود كه آن شخص را به هر وسيله اى كه ممكن است ضعيف و ناتوان سازند و از اعتبار و حيثيتش بكاهند. به همين دليل بايد در هرچيز ازجمله مدح و ثناى ديگران اعتدال را رعايت كرد و افراد كم ظرفيت و پرظرفيت را به تناسب حالشان مورد مدح و تشويق قرار داد.
📘#حکمت_462
🔶 @Nahj_Et
دعای باران🌧️
🔹امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند :
«خداوندا! به وسيله ابرهاى رام به ما باران عنايت كن نه به وسيله ابرهاى سركش (و خطر آفرين).»
🔹مرحوم سيد رضى بعد از ذكر اين دعاى پرمعنا مى گويد: «اين از كلمات فصيح و شگفت انگيز است زيرا امام(عليه السلام) ابرهاى پرسروصدا را كه توأم با رعد و برق و طوفان و صاعقه است تشبيه به شتران سركشى كرده كه بار خود را فرو مى افكنند و سوار خود را به زمين مى كوبند ولى ابرهاى خالى از اين هياهو را به شتران رام تشبيه فرموده كه به راحتى مى توان از آن ها شير دوشيد و بر آن ها سوار شد».
📘نهج البلاغه، حکمت ۴۷۲
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قدر نهادن به نماز...✨
▫️وَ قَدْ عَرَفَ حَقَّهَا رِجَالٌ مِنَ الْمُؤْمِنيِنَ الَّذِينَ لاَ تَشْغَلُهُمْ عَنْهَا زِينَةُ مَتَاع، وَ لاَ قُرَّةُ عَيْن مِنْ وَلَد وَ لاَ مَال. يَقُولُ اللّهُ سُبْحَانَهُ: (رِجَالٌ لاَّ تُلْهِيهِمْ تِجَارَةٌ وَ لاَ بَيْعٌ عَنْ ذِکْرِ اللّهِ وَ إِقَامِ الصَّلاَةِ وَ إِيتَآءِ الزَّکَاةِ
🟡همانا كسانى از مؤمنان حق نماز را شناختند كه زيور دنيا از نماز بازشان ندارد، و روشنايى چشمشان يعنى اموال و فرزندان مانع نمازشان نشود. خداى سبحان مى فرمايد: «مردانى هستند كه تجارت و خريد و فروش، آنان را از ياد خدا، و برپا داشتن نماز، و پرداخت زكات باز نمى دارد».
📘#خطبه_199
🔶 @Nahj_Et