💠 امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام
🔹يا اِبْنَ آدَمَ، إِذَا رَأَيْتَ رَبَّكَ سُبْحَانَهُ يُتَابِعُ عَلَيْكَ نِعَمَهُ وَ أَنْتَ تَعْصِيهِ، فَاحْذَرْهُ
🔸اى پسر آدم، چون ببينى خداوند سبحان نعمت هايش را پى در پى به سوى تو مى فرستد در حالى كه او را نافرمانى مى كنى از وى برحذر باش.
📗نهج البلاغه، حکمت 25
ترجمه: حجت الاسلام حسین انصاریان
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 چه نزدیک است امروزِ ما به فردایی که سپیده آن زده است
📌 نهجالبلاغه/ خطبه150/ قسمت5 از 21 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_150
🔶 @Nahj_Et
📌شهادت شیخ اشراق (سهروردی)
🔹شهابالدین یحیی بن حبش سهروردی، مشهور به شیخ اشراق، فیلسوف و عارف برجسته ایرانی و بنیانگذار مکتب فلسفی اشراق است. او در سال ۵۴۹ قمری در دهکده سهرورد زنجان به دنیا آمد و نزد اساتید علوم عقلی و حکمی به تحصیل پرداخت.
🔸سهروردی به شهرهای مختلفی همچون مراغه، اصفهان، دیاربکر، آناتولی، و حلب سفر کرد و سرانجام در سوریه اقامت گزید. در حلب، دانش و نبوغ او توجه ملکظاهر، فرزند صلاحالدین ایوبی، را جلب کرد؛ اما دیدگاههای بدیع و اظهار نظرهای بیپروای او، خشم فقیهان سنتی را برانگیخت.
🔹مکتب اشراق که سهروردی بنیانگذاری کرد، بر مبنای مراتب نور و ظلمت شکل گرفته است. او خداوند را نورالانوار میدانست و موجودات دیگر را مراتبی از این نور. فلسفه او بر شهود و کشف استوار بود و با استفاده از اندیشههای افلاطونی و ایرانی باستان، نظامی جدید را در حکمت اسلامی معرفی کرد.
🔸از میان آثار او، کتاب حکمة الاشراق برجستهترین اثر فلسفیاش به شمار میآید. دیگر آثار مهم او شامل عقل سرخ، آواز پر جبرئیل، و لغت موران هستند. مجموعه آثار او تحت عنوان مصنفات شیخ اشراق در چهار جلد منتشر شده است.
🔹سهروردی در نهایت به دلیل بدخواهی دشمنانش، در ۴ رجب سال ۵۸۷ قمری به دستور صلاحالدین ایوبی در حلب زندانی شد و جان باخت. درباره چگونگی مرگ او روایتهای مختلفی وجود دارد؛ برخی میگویند از گرسنگی جان سپرد و برخی دیگر بر این باورند که به دستور حاکم گردن زده شد.
#تقویم_تاریخ
#رجب_۴
#سهروردی
🔶 @Nahj_Et
با علی در صحرا
📙معرفی کتاب👇
كتاب «با علي(ع) در صحرا» شرح و بسط دو حكمت از حكمتهاي حكيمانه اميرالمومنين علي(ع) است كه مشتمل بر لُباب معرفت است. حكمت نخست، در باب بيان سخنهاي آن امام همام با جناب كميلبنزياد نخعي است و حكمت ثاني، در باب بيان علل و رازها درخصوص پارهاي از احكام خداوند. در بخش هايي از كتاب مي خوانيم: «محبت خداوند به انسان يك طرف قضيه است؛ طرف ديگر آن، محبت انسان به خداوند است. وقتي كه شخص از غفلت و غرور رهايي يافت و متوجه نعمات الهي شد، محبت جريان پيدا ميكند؛ همين امر نيز موجبات جلب ببيشتر محبت خداوند به او را فراهم ميسازد و در اين گردش محبت است كه انسان بهطرف كمال محبت سير ميكند.»
«اسلام، بدون امامت امكانپذير نيست. اگر امامت نباشد، نظام امت درهم ميريزد. عرب، نخكردن در دانههاي گردنبند را «نظم» ميگويد. نظام دانههاي گردنبند بهوسيله نخي است كه از آنها عبور ميكند. بدون نخ، نظام به هم ميخورد و پراكندگي ايجاد ميشود و ديگر، دستگاه هماهنگ و يكپارچه وجود ندارد. امام همچون ريسماني است كه به دانههاي تسبيح نظام ميدهد و امت را وحدت ميبخشد. امام سه وحدت ايجاد ميكند: ۱. وحدت در عقيده؛ ۲. وحدت در جهت؛ ۳. وحدت در قوا.»
اين كتاب توسط روحاني فاضل و خوش ذوق حجت الاسلام والمسلمين محمدرضا رنجبر تدوين شده است كه سالها و از جمله شرح نهج البلاغه و شرح ديوان حافظ در محضر آيت الله حايري شيرازي بوده و از شاگردان خاص معظم له محسوب مي شود و سالهاست كه همگان به عنوان كارشناس مذهبي صداوسيما، با چهره و صدا و زبان تمثيلي وي آشنا هستند.
🔶 @Nahj_Et
امام اميرالمؤمنين (سلام الله علیه) مي فرمايد:
«أعضاؤكم شهوده وجوارحكم جنوده وضمائركم عيونه وخلواتكم عيانه»[۱]
بدانيد كه اعضا و جوارح شما، سربازان خدای سبحان است كه اگر بخواهد انسان را بگيرد با استفاده از همين سربازانِ درونی، اقدام مي كند و بدون ياری جستن از عامل های بيرونی، هر كسی را با دست و پا يا فكر و انديشه خود او مي گيرد، چنانكه مؤمنان را گاه بی استفاده از نيروهای بيرونی و تنها با قدم يا قلمِ خود آنان حفاظت مینماید.
📙[۱]نهجالبلاغه خطبه ۱۹۹
📙صورت و سیرت انسان در قرآن ص۳۲۰
🔶 @Nahj_Et
📌 ۱۶ دی، روز شهدای دانشجو
🔹 شانزدهم دی ماه، سالروز حماسهی هویزه و یادبود شهدای دانشجو، داستانی از شجاعت و ایثار است. در این روز گروهی از دانشجویان به فرماندهی شهید سید محمدحسین علمالهدی، در عملیاتی در منطقه هویزه، با تجهیزات بسیار محدود در مقابل نیروهای زرهی ارتش بعثی عراق ایستادگی کردند.
🔸با موفقیت اولیهی نیروهای ایرانی، دانشجویان موفق شدند خاکریزهای دشمن را تصرف و تعدادی از نیروهای عراقی را به اسارت بگیرند. اما به دلیل قطع پشتیبانی از آنان (به دستور بنیصدر خائن) دانشجویان در محاصرهی کامل نیروهای عراقی قرار گرفتند. این محاصره، به نبردی سنگین و طولانی منجر شد که در آن، دانشجویان با کمترین امکانات و در شرایط بسیار دشوار، تا آخرین نفس مقاومت کردند.
🔹شهید علمالهدی، فرمانده جوان این عملیات، رهبری شجاعانه و دلسوزانهای از خود نشان داد. او و یارانش، در این نبرد نابرابر، به شهادت رسیدند. خاطرات و وصیتنامههای این شهدا، جزئیات بیشتری از نحوهی مبارزه و شهادت آنها را نشان میدهد. با وصیت شهید علم الهدی پیکر این شهید (بعد ازگذشت سه سال از شهادت و تفحص) در محل شهادت خود به خاک سپرده میشود و گلزار شهدای هویزه بنا میشود.
#تقویم_تاریخ
#دی_۱۶
#روز_دانشجو
🔶 @Nahj_Et