💞بسم الله الرحمن الرحیم
💢امامت
2⃣ شرايط امامت و رهبری
💢فِیهِمْ کَرَائِمُ الْقُرْآنِ، وَ هُمْ کُنُوزُ الرَّحْمنِ. إِنْ نَطَقُوا صَدَقُوا، وَ إِنْ صَمَتُوا لَمْ یُسْبَقُوا. فَلْیَصْدُقْ رَائِدٌ أَهْلَهُ، وَلْیُحْضِرْ عَقْلَهُ، وَلْیَکُنْ مِنْ أَبْنَاءِ الاْخِرَةِ، فَإِنَّهُ مِنْهَا قَدِمَ، وَ إِلَیْهَا یَنْقَلِبُ.
💢فَالنَّاظِرُ بِالْقَلْبِ، الْعَامِلُ بِالْبَصَرِ، یَکُونُ مُبْتَدَأُ عَمَلِهِ أَنْ یَعْلَمَ: أَعَمَلُهُ عَلَیْهِ أَمْ لَهُ؟! فَإِنْ کَانَ لَهُ مَضَى فِیهِ، وَ إِنْ کَانَ عَلَیْهِ وَقَفَ عَنْهُ. فَإِنَّ الْعَامِلَ بِغَیْرِ عِلْم کَالسَّائِرِ عَلَى غَیْرِ طَرِیق. فَلاَ یَزِیدُهُ بَعْدُهُ عَنِ الطَّرِیقِ الْوَاضِحِ إِلاَّ بُعْداً مِنْ حَاجَتِهِ. وَالْعَامِلُ بِالْعِلْمِ کَالسَّائِرِ عَلَى الطَّرِیقِ الْوَاضِحِ. فَلْیَنْظُرْ نَاظِرٌ: أَسَائِرٌ هُوَ أَمْ رَاجِعٌ؟!
💢آيات کريمه قرآن درباره آن ها (پيامبر و اهل بيتش)((عليهم السلام)) نازل شده، آن ها گنجينه هاى علوم خداى رحمانند. اگر سخن بگويند راست مى گويند و اگر سکوت کنند کسى بر آن ها پيشى نمى گيرد.
♦️پس بايد امام و راهنمای مردم به مردم راست بگويد، و راه خرد بپيمايد و از فرزندان آخرت باشد که از آنجا آمده و بدانجا خواهد رفت. پس آن که با چشم دل بنگرد، و با ديده درون کار کند، آغاز کارش آن است که بينديشد؛ آيا عمل او به سود او است يا زيان او؟ اگر به سود است ادامه دهد، و اگر زيانبار است توقّف کند، زيرا عمل کننده بدون آگاهی چون رونده ای است که بيراهه می رود، پس هر چه شتاب کند از هدفش دورتر می ماند، و عمل کننده از روی آگاهی، چون رونده ای بر راه راست است، پس بيننده بايد به درستی بنگرد، آيا رونده راه مستقيم است يا واپس گرا؟
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه154
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نهج_البلاغه
💥إِنَّ اللهَ حَرَّمَ حَرَاماً غَيْرَ مَجْهُول، وَ أَحَلَّ حَلاَلا غَيْرَ مَدْخُول
🌐خداوند حرام هايى قرار داده که (فلسفه اش) بر کسى پوشيده نيست، و امورى را حلال کرده است که در آن عيبى وجود ندارد»
🖊اين تعبير اشاره لطيفى است به مصالح و مفاسد احکام شرع که خداوند حکيم آن ها را در واجبات و محرماتش رعايت فرموده است; به تعبيرى ديگر گرچه بايد فرمان خدا را در اجراى واجبات و ترک محرمات اطاعت کرد ولى اين اطاعت کورکورانه نيست چرا که همه واجبات، مصالح مهمى در بر دارد و همه محرمات، مفاسدى دارد که به خود آن ها باز مى گردد.
📘#خطبه۱۶۷
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
[WWW.FOTROS.IR]ma97122907.mp3
10.64M
مولودی
#سرود «ای دل تـــا نجـــف بـــرو...»
حاج محمود کریمی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠 تولّی و تبرّی
🔸 اسماعیل جُعفی به #امام_باقر_علیه_السلام عرض کرد: شخصی محبت امیرالمؤمنین (علیه السلام) را در دل دارد، لیکن از دشمن او تبرّی نمی جوید و می گوید: علی (علیه السلام) نزد من محبوب تر است. امام باقر (علیه السلام) فرمود: چنین کسی #پریشان_حال و آشفته خاطر است و دشمن محسوب می شود، پشت سر او نماز نگذار، او کرامت و ارزشی ندارد، مگر این که از او بترسی و مجبور به تقیه باشی؛ قلتُ لأبى جعفر علیه السلام: رجلٌ یحبّ أمیرالمؤمنین علیه السلام و لا یتبرّأ من عدوّه و یقول: هو أحبّ إلىّ ممّن خالفه فقال علیه السلام: «هذا مخلّطٌ و هو عدوٌّ فلا تصلّ خلفه و لا کرامة إلا أن تتّقیه».
کسی که به یکی از دو امر مهم، یعنی #تولی یا #تبری تمسّک می جوید و به دیگری بی اعتناست، همانند کسی است که اقرار به وجود خدا و یگانگی او داشته باشد اما به بت ها و آلهه های دروغین نیز بی میل نباشد یا همانند کسی است که به آیین بت پرستی کفر بورزد اما دل در گرو ایمان به خدا نداشته باشد.
🔸 #تولی_و_تبری، همانند ایمان به خدا و کفر به طاغوت #دو_بال_برای_سلوک به سوی کمال و تعالی و ترقی است که هیچ یک به تنهایی کفایت از دیگری نمی کند و با یکی از آن دو نمی توان صعود کرد. همانند دو چشم است که برای پیمودن راه حق و رسیدن به سرچشمه نور باز بودن و به کار گرفتن هر دوی آن لازم است.
شخصی به امیرمؤمنان (علیه السلام) گفت: من در کنار دوستی شما فلان کس را نام یکی از دشمنان آن حضرت را ذکر کرد نیز دوست دارم. آن حضرت در جواب گفت: اکنون تو اعور و یک چشم هستی که تنها فضایل ما را می نگری و به ما علاقه مندی. باید چشم دیگر تو باز باشد تا به وسیله آن رذایل دشمنان ما را نیز ببینی و به آنان بغض و کینه داشته باشی، لیکن این وضع دوام نمی یابد؛ زیرا حق و باطل و #نور_و_ظلمت_در_یکجا_نمی_گنجد. در آینده یا هر دو چشم خویش را از دست می دهی و کور می گردی یا چشم دیگرت بینا می شود و بغض و کینه دشمنان ما را نیز به دل خواهی گرفت.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#در_محضر_استاد
📚 ادب فنای مقربان، ج1، ص61.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠 فیّاض
🔸 «دادِ او را قابلیت شرط نیست»؛ اگر این سخن مولوی خوب بررسی شود، می گوید كسی كه با خدا رابطه تنگاتنگ دارد نمی شود گفت او لیاقت ندارد، خب لیاقت را چه كسی میدهد؟ بیان نورانی امام سجاد در طلیعه دعای #ابو_حمزه_ثمالی این است که خدایا! آنها كه داشتند مگر چه كسی به آنها داد: «لاَ الَّذی اَحْسَنَ اسْتَغْنی عَنْ عَوْنِكَ وَرَحْمَتِكَ»؛ اگر بگویید آنها استعداد داشتند، خب چه كسی به آنها استعداد داد؟
دادِ او را قابلیت شرط نیست ٭٭٭ بلكه شرط قابلیت دادِ اوست
آن یكی جودش گدا آرد پدید ٭٭٭ وان دگر بخشد گدایان را مزید
🔸 #ماه_رجب، ماه درخواست ظرفیت است! درست است كه بعضی از كارهای بدی كه كردیم از ما ظرفیت را گرفته است; ولی ظرفیت دِه همچنان بخشنده است! اولاً از او ظرفیت طلب كنیم، استحقاق طلب كنیم، لیاقت طلب كنیم و ثانیاً از حضرتش مسئلت كنیم كه به این ظرفیت، پاسخ مثبت بدهد و مظروف را عطا كند.
دادِ او را قابلیت شرط نیست ٭٭٭ بلكه شرط قابلیت دادِ اوست
خدا دو كار میكند: اول #ظرف می دهد بعد #مظروف عطا می كند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1393/02/11
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استاد_شجاعی
✔ مهمترین و پُرفایدهترین عمل
در #ماه_رجب
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
بند 9️⃣2️⃣
🌹اَللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ اسْتَقْلَلْتُهُ أَوِ (اسْتَکْثَرْتُهُ) اسْتَکْبِرْتُهُ أَوِ اسْتَعْظَمْتُهُ أَوِ اسْتَصْغَرْتُهُ أَوْ وَرَّطَنِی جَهْلِی فِیهِ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ🌹
ترجمه🔽
🌸بارخدایا! از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که آن را کم شمردم یا زیاد، زیاد شمردم یا کوچک، یا اینکه نادانیم مرا در ورطه آن فرو برد. پس بر محمد و آل محمد درود و رحمت فرست و اینگونه گناهم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان🌸
#استغفار_70_بندی_امیر_المؤمنین
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
بند0⃣3⃣
🌹 اَللّهُمَّ اِنَّ اسْتِغْفارى اِيّاكَ مَعَ الاِصْرارِ لَوْمٌ، وَتَرْكِىَ الاِسْتِغْفارَ مَعَ مَعْرِفَتى بِسَعَةِ جُودِكَ وَرَحْمَتِكَ عَجْزٌ، فَكَمْ تَتَحَبَّبُ اِلَىَّ يا رَبِّ وَاَنْتَ الْغَنِىُّ عَنّى، وَكَمْ اَتَبَغَّضُ اِلَيْكَ وَاَنَا الْفَقيرُ اِلَيْكَ وَاِلى رَحْمَتِكَ، فَيامَنْ وَعَدَ فَوَفَي وَاَوْعَدَ فَعَفا، اِغْفِرْلى خَطاياىَ وَاعْفُ وَارْحَمْ وَاَنْتَ خَيْرُ الرّاحِمينَ.🌹
ترجمه🔽
🌸خداوندا طلب عفو و بخشش من از تو اصرار و پافشاری فرومایگی است. و ترک آمرزش خواهی من با معرفتم به گسترش جود و رحمت تو، عجز و ناتوانی است. ای پروردگارم، چه بسیاری اوقاتی که تو به من اظهار محبت کردی، در حالی که سر تو از من بی نیاز هستی، و چه بسیار که من با تو دشمنی کردم، در حالی که سر تا پا نیازمند به تو و رحمتت هستم ای کسی که وعده به ثواب می دهی و به وعده ات وفا می کنی، و از عقاب می ترسانی اما می بخشی، خطاها و لغزش های مرا ببخشای، مرا عفو کن و بر رحم فرما که تو بهترین رحم کنندگانی.🌸
#استغفار_70_بندی_امیر_المؤمنین
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
EsteghfarAmirAlmomenin[30].mp3
2.59M
⬆️⬆️⬆️
#بند0⃣3⃣
📝بند 30استغفار امیرالمؤمنین (ع)
(از استغفار 70 بندی امیرالمؤمنین "علیه السلام")
🎤 حاج میثم مطیعی
#استغفار_70_بندی_امیر_المؤمنین
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
#خطبه_متقین 📌قسمت دوم 🔰امیرالمومنین علیهالسلام به بيان دو وصف ديگر پرهیزکاران پرداخته، مى فرمايد:
#خطبه_متقین
📌قسمت سوم
🔰امام عليه السلام به يکى ديگر از اوصاف پرهيزکاران که صفت رضا و تسليم است، پرداخته، مى فرمايد:
☀️نُزِّلَتْ أَنْفُسُهُمْ مِنْهُمْ فِي الْبَلاَءِ کَالَّتِي نُزِّلَتْ فِي الرَّخَاءِ
🔹«حال آنها در بلا همچون حالشان در آسايش و رفاه است»
🖊در حال نعمت مست و مغرور نمى شوند و در بلا و مشکلات بى تابى و جزع ندارند; در همه حال راضى به رضاى خدا و تسليم در برابر اراده او هستند. به يقين از تلاش و کوشش براى مبارزه با مشکلات و فراهم کردن اسباب نعمتها فروگذار نمى کنند; ولى آنجا که از تحت اراده آنها بيرون است، جز تسليم و رضا عکس العملى نشان نمى دهند; زيرا از يک سو مى دانند خداوند حکيم است و مهربان; از هر کس، حتى از مادر مهربان تر و جز آنچه که مصلحت بنده با ايمان اوست، مقدّر نمى فرمايد.
💢از سوى ديگر مى دانند بى تابى در برابر بلا و حوادث ناگوار نه تنها مشکلى را حل نمى کند، بلکه اجر و پاداش آنها را بر باد مى دهد و گاه بر مشکلات نيز مى افزايد و سبب يأس و نوميدى وانفعال در برابر هر حادثه اى مى شود.
↩️ادامه دارد...
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
🍃#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه
🍃#سومین_ختم
#ختم_موضوعی_نهج_البلاغه
#حکمتهای_نهج_البلاغه
🍁به نیابت از عبدصالح خدا🍁
شهید روح الله عجمیان
تقدیم به ساحت مقدس حضرت
پدر
امام #علی_علیه_السلام
🍁لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞بسم الله الرحمن الرحیم
☘دعوت
💢مَا اخْتَلَفَتْ دَعْوَتَانِ إِلاَّ كَانَتْ إِحْدَاهُمَا ضَلاَلَةً.
💢هيچ گاه دو دعوت متضاد وجود ندارد مگر اين كه يكى از آن دوضلالت و گمراهى است.
#حکمت183
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞بسم الله الرحمن الرحیم
☘یقین
💢مَا شَكَكْتُ فِي الْحَقِّ مُذْ أُرِيتُهُ.
💢از آن زمان كه حق به من نشان داده شده هرگز در آن شك و ترديد نكردم.
#حکمت184
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹 شرح #حکمت5
🔴 قسمت ششم
🔸1.2.6 علم اهل بیت (علیهم السلام):
🔻امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) در بخش ششم از مباحث مربوط به دانش اشاره میکنند به علم اهل بیت (علیهم السلام) و خودشان و مخصوصاً جایگاه انحصاری و اختصاصی ائمه (علیهم السلام) به عنوان معدن علم و تنها منشاء علم مفید. در حکمت ۱۴۷ بعد از اینکه مقدّمات بسیار مهمی را به کمیل گوشزد میکنند اشاره به سینه مبارکشان کردهاند و فرموده اند: « بدان که در اینجا دانش فراوانی انباشته است. ای کاش کسانی را می یافتم که میتوانستند آن را بیاموزند. آری تیزهوشانی می یابم ولی مورد اعتماد نمی باشند زیرا دین را وسیله دنیا قرار داده با نعمت های خدا بر بندگانش و با برهان های الهی بر دوستان خدا فخر می فروشند. یا گروهی که تسلیم حاملان حق می باشند ولی ژرف اندیشی لازم را در شناخت حقیقت ندارند با اولین شبهه ای شک و تردید در دلشان ریشه میزند، پس نه آنها که تیزهوشانند و نه اینها، سزاوار آموختن دانش های فراوان من نمی باشند. یا فرد دیگری که سخت در پی لذّت بوده و اختیار خود را به شهوت داده است. یا کسی که در ثروت اندوزی حریص است. هیچ کدام از آنها نمی توانند از دین پاسداری کنند و بیشتر به چهارپایان چرنده شباهت دارند و چنین است که دانش با مرگ دانشمندان می میرد». یعنی ما منشاء علم هستیم و کسی نیست که لیاقت داشته باشد از این منشاء استفاده کنند. یا در خطبه ۲۳۹ اهل بیت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را مایه حیات علم و مرگ جهل معرفی میکنند میفرمایند: « آنها -یعنی اهل بیت- مایه زندگانی علم و باعث مرگ جهل و نادانی هستند».
🔻در خطبه ۹۱ هم درباره خودشان اینگونه میفرمایند: « بدان که انسانهای راسخ در علم کسانی هستند که اقرار به همه غیبهای پوشیده ، آنها را از گذشتن از سد ها و حجاب ها و حدودی که خدا میان آنها و حقایقی غیبی برقرار کرده است، بی نیاز ساخته است پس خداوند تعالی آنها را به جهت اعتراف به نادانی خود، از وصول به آنچه احاطه علمی ندارند مدح فرموده و چشم پوشیدن و رها ساختن تعمق در آنچه را که خداوند آنان را به بحث و تحقیق از حقیقت آن مکلف نکرده ، رسوخ نامیده است». در واقع اشاره است به آیه ۷ سوره آل عمران که اهل بیت (علیهم السلام) راسخون در علم هستند.
🔻 نکته آخر هم درباره علم اهل بیت در نهج البلاغه این نکته بسیار بسیار عجیب است که تنها فردی که در تاریخ با شجاعت تمام بر منبر می نشست بارها و مکرّر و فریاد می زد: « ایّها النّاس سَلونی قبل أن تَفقِدونی». از من بپرسید پیش از آنکه مرا از دست بدهید و من به راههای آسمان از راههای زمین آشنا تر هستم، امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) بود در خطبه ۱۸۹ نهج البلاغه البته موارد بسیار بسیار زیادی از علم مولا علی (علیه السلام) و اهل بیت در نهج البلاغه است که ما به همین مقدار بسنده می کنیم.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
انسان شناسی ۱۸٠.mp3
11.23M
#انسان_شناسی ۱۸۰
#استاد_شجاعی
#استاد_پناهیان
مسیر "من" تا "الله" تنها مسیر حق در زندگی هر انسانی است!
و این مسیر، راهی پیچ در پیچ است،
و فتنهها / انحرافات / آسیبها و ...قطعاً به او روی میآورند!
فقـــط یک راه برای درامان ماندن از این خطرات، و بسلامت رسیدن به مقصد وجود دارد!
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
ختم موضوعی نهج البلاغه
همراه شرح مختصر خطبه متقین
و شرح حکمتهای نهج البلاغه با خود نهجالبلاغه
لطفاً دوستانتون رو به کانال دعوت کنید.
لطفا مطالب رو با لینک انتشار دهید.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
همراه مباحث بالا، بحث بسیار مهم انسان شناسی
و تفسیر قرآن توسط استاد رنجبر به صورت یک روز در میان
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
حفظ حضور قلب در نماز یک "مهارت" است
و مانند یادگیریِ مهارتهای دیگر، احتیاج به:
۱. تمرین
۲. تلقین
۳. و تکرار دارد
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
انسان شناسی ۱۸۱.mp3
11.17M
#انسان_شناسی ۱۸۱
#استاد_شجاعی
#حجهالاسلام_علیاکبری
🔺چرا با اینکه میدانم؛
- فلان رفتار اشتباه است،
- فلان اخلاق، روح و جسم مرا به نابودی میکشاند،
- فلان سوء نیّت یا سوءظن دائماً آزارم میدهد و ....
باز هم نمیتوانم از پس خودم برآمده و از آنها رها شوم؟
🔺حالا من با این سطح از ضعف و ناتوانی در مدیریت خویشتن، چه کنم؟
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
انسان شناسی ۱۸۲.mp3
10.79M
#انسان_شناسی ۱۸۲
#استاد_شجاعی
#استاد_رنجبر
مسیرِ شما برای رسیدن/ شُدن/ تکامل و ...
با مسیر من
با مسیر او
کاملاً متفاوت است.
شما از راهی به رشد انسانی میرسی، که مخصوصِ شخص شماست!
👈 بگرد و همان را پیدا کن.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
351..mp3
9.66M
#تفسیر_تمثیلی قرآن کریم
🔸سوره بقره
🔸آیه : ۴۸
واتقوا یوماً لا تجزی نفس عن نفس شیئاً....
💠 استاد محمد رضا رنجبر
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نهج_البلاغه
🌎وَاعْلَمْ يَا بُنَيَّ أَنَّ الرِّزْقَ رِزْقَانِ: رِزْقٌ تَطْلُبُهُ، وَرِزْقٌ يَطْلُبُکَ، فَإِنْ أَنْتَ لَمْ تَأْتِهِ أَتَاکَ
💰پسرم بدان که روزى بر دو گونه است: يک نوع، روزى است که به جستجوى آن برمى خيزى (و بايد برخيزى) و نوع ديگرى آن که به سراغ تو خواهد آمد حتى اگر به دنبالش نروى خود به دنبال تو مى آيد»
🖊منظور امام عليه السلام از روزى هايى که انسان بايد به دنبال آن برود کسب و کارهاى روزانه است; مانند زراعت، صنعت، تجارت و امثال آن و منظور از روزى هايى که به دنبال انسان مى آيد، هرچند انسان به دنبال آن نرود امورى مانند ارث، هدايا و يا تجارت و درآمدهاى غير منتظره اى است که انسان به چنگ مى آورد; بنابراين اگر روزى هاى قسم اوّل براى او تنگ شود نبايد از لطف خدا مأيوس گردد و در عين تلاش و کوشش بيشتر انتظار روزى هاى ناخواسته را داشته باشد.
📘#نامه_31
@nahjemam