🔸غرور دینداری در زمان امیرالمؤمنین(ع) چگونه خودش را نشان داد که امیرالمؤمنین(ع) با آن مبارزه میکرد؟ خوارج کسانی بودند که بیشتر از همه به امیرالمؤمنین(ع) ضربه زدند. رئیس خوارج کسی بود به نام «حرقوص بن زهیر» این فرد را باید بشناسیم. رسول خدا به او فرمودند: آیا تو در جان خودت، این احساس را پیدا نکردی که عابدترین فرد مدینه هستی و فضیلت تو از همۀ اینها بالاتر است؟ او گفت: بله!
به این میگویند غرور دینداری! یک چنین فردی میشود رئیس خوارج! این کسی است که نمیتواند امیرالمؤمنین(ع) را بفهمد. این غرور دینداری چیز کمی نیست. اگر ما غرور پیدا کنیم، فهم ما تعطیل میشود.
🔺برای اینکه دچار غرور دینداری نشویم، باید بدانیم که دینداری به نفع خودمان است و اگر دینداری کردیم هنر نکردهایم! امیرالمؤمنین(ع) در اینباره سخن واضحی دارد. در روایت هست که یک روز امیرالمؤمنین(ع) فرمود: من به هیچکس، خوبی نکردم، من به هیچ یک از شما خدمتی نکردم. مردم با تعجب نگاه کردند. «قالَ عَلِیٌّ(ع) یَوماً: ما أحسَنتُ إلى أحَدٍ قَطُّ! فَرَفَعَ النّاسُ رُؤوسَهُم تَعَجُّباً» (نثر الدرّ، ج1،ص293 ) چرا تعجب کردند؟ چون این دین ناب امیرالمؤمنین(ع) را نمیشناسند و تصور آنها هم از مسائل اخلاقی، امور غیرواقعی و صرفاً ارزشی بوده است.
مارکسیستها میگفتند که شما باید از خودتان بگذرید و به جامعه بپیوندید، خودخواهی چیزبدی است، منافع خودتان را کنار بگذارید و خودتان را فدای جامعه بکنید. اسلام در واقع خطاب به مارکسیستها میگوید: شما چون خلاف فطرت بشر که حب ذات است، عمل میکنید، نظر اسلام از جهتی نزدیکتر به لیبرالیزم بود. چون این حب ذات را به رسمیت میشناسد. اسلام حب ذات را به رسمیت میشناسد. اسلام این حب ذات را توسعه میدهد و میگوید: منافع تو فقط همین چند منفعت نیست، منافع بیشتری وجود دارد، که ما با تعابیری مثل ایمان و معنویت و... از آنها یاد میکنیم.
🔸هنر اسلام این است که به شما میگوید: اگر اینگونه عمل کنید-که در دین، اسمش تقوا است- یعنی اگر شما با تقوا عمل کنید، هم به نفع خودت کار کردهای هم اثرش و نفعش به جامعه میرسد و هنر اسلام این است که شما ضمن اینکه برای خودت کار میکنی، به نفع جامعه است و این دستور ویژه دین است که با نام تقوا صدا زده میشود.
#سحر_سیزدهم
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
https://eitaa.com/quraanalkarim
🔸شاید این سؤال مطرح شود که در این میان، اخلاص چه میشود؟ اگر ما بنا است که برای منافع خودمان کار کنیم، و احکام اسلامی را اینقدر واقعی ببینیم، پس اخلاص کجا قرار میگیرد؟ مردم فکر میکنند: اخلاص یعنی اینکه منفعت خودت را حذف کنی و برای خدا کار کنی! درحالیکه اخلاص یعنی برای بالاترین منفعت خودت کار کنی که همان قرب خدا است. فقط برای این منفعت کار کن که نشان بدهی عقلت میرسد و میفهمی.
🔺ما نباید این تصور را از دین داشته باشیم که دین خواسته است تو از منافع خودت بگذری! تا این تصور را پیدا کنی، دچار عجب میشوی!
🔸پس وقتی حب ذات در نظر گرفته نشود و احکام دین به عنوان اموری غیرواقعی-که دنبال منافع ما نیست- تلقی بشود، یک فاجعهای به وجود میآید به نام غرور دینداران و تفکر نکردن آنها و به تعبیر دیگر، دیندار غیر متفکر و بدون تشخیص. از طرف دیگر، یک فاجعهای به وجود میآید به نام دینگریزی و یک فاجعهای به وجود میآید به نام دوقطبی دینگریزان و دینمداران!
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
https://eitaa.com/quraanalkarim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در امام خامنه ای ذوب شوید.
با دقت گوش کنید
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
📖 صلوات خاصه امام محمد جواد علیهالسلام
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَاءِ؛ وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ؛
اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى؛
فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ؛
پروردگارا درود فرست بر محمد بن على (حضرت امام جواد) كه نشانه و مثل اعلاى تقوى و خدا پرستى است و نور هدايت و ارشاد خلق و معدن اهل وفا؛
و پيرو ساير صاحبان تزكيه نفس و جانشين اوصياى پيغمبر اكرم و امين بر اسرار وحى توست؛
پروردگارا پس چنانكه خلق را تو بواسطه او از گمراهى به راه هدايت آوردى و از وادى حيرت جهالت نجات دادى و هر كه لايق هدايت بود بواسطه او ارشاد كردى و هر كس قابل تزكيه نفس بود روحش را تزكيه و صفا دادى؛
پس اى خدا درود فرست بر او بهترين درودى كه بر احدى از اولياء و دوستان خاصت و ساير اوصياى پيغمبر اكرمت فرستادى كه تو اى خدا صاحب عزت و اقتدار و حكمت بى نهايتى.
الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیکَالْفَرَج 🌹
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😭 مهدی رسولی
🏴 شب شهادت امام جواد علیه السلام
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠
ذکر معارف▫️ ️سالروز شهادت امام نهم محمد بن علی الجواد (علیه و علی آبائه الاطیبین و ابنائه الانجبین آلاف التحیة و الثناء) است، به پیشگاه وجود مبارك ولی عصر تسلیت عرض می كنیم و از ذات اقدس الهی مسئلت می كنیم كه همه ما را مشمول عنایت آن ذات مقدس قرار بدهد. ▫️ وقتی وجود مبارك #امام_جواد به دنیا آمده است، وجود مبارك امام رضا (سلام الله علیهما) خیلی به این نوزاد علاقمند بود؛ آن طوری كه مسعودی نقل می كند: «كَانَ طُولُ لَیلَتِهِ ینَاغِیهِ فِی مَهْدِهِ»؛ در بسیاری از شب ها وجود مبارك امام رضا (سلام الله علیه) تا سحر كنار این گهواره #ذكر_خواب می گفت، مناجات می كرد، مناغات می كرد و با او گفتگو می كرد. بعد به امام رضا (سلام الله علیه) عرض كردند شایسته نیست که پدری همچون شما #كنار_گهواره كودك #ذكر_خواب بگویید تا كودك بخوابد، فرمود: نه من ذكر خواب میگویم و نه او به خواب می رود، من دارم #معارف_الهی را به او منتقل می كنم، با علم او را عزیز می كنم، ما ذكر خواب نمی گوییم! #شهادت_امام_جواد_علیه_السلام #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
انسان شناسی ۲۶۹.mp3
11.75M
#انسان_شناسی ۲۶۹
#رهبری
#استاد_شجاعی
✘ من همش حسرت گذشته رو دارم!
چرا فلان جا، جا موندم،
چرا فلان کارو نکردم،
چرا فلان چیزو یاد نگرفتم،
حسرتهای ما از چه جنسیه؟
برای خودمون بشماریم و بعد این فایل صوتی رو گوش کنیم.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
https://eitaa.com/quraanalkarim
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
🍃#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه
🍃#سومین_ختم
#ختم_موضوعی_نهج_البلاغه
#تدبیردراقتصاد_درنهج_البلاغه
🍁به نیابت از عبدصالح خدا🍁
شهیدان جوان امنیت
تقدیم به ساحت مقدس حضرت
پدر
امام #علی_علیه_السلام
🍁لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
AUD-20220709-WA0008.
4.07M
🔊 شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
🔸 شرح #حکمت12 1⃣
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹شرح #حکمت12
🔴 قسمت اول- دوستی و برادری
🔹 حکمت دوازدهم پیرامون دوستی و برادری است. حضرت می فرمایند: « ناتوان ترین مردم کسی است که در دوست یابی ناتوان است و از او ناتوان تر کسی است که دوست خود را از دست بدهد.»
🔻ما به برکت این حکمت، کل مطالبی را که پیرامون بحث رابطه برادرانه، دوستی و همه موضوعات و عناوینی که مربوط به آن است را از نهج البلاغه خدمت شما خواهران و برادران عزیز جمع بندی و دسته بندی کرده ایم که خدمت شما تقدیم میکنم:
1⃣ تنها رابطه پسندیده میان مؤمنین برادری است.
🔻 عوان اول این است تنها رابطه پسندیده میان مؤمنین برادری است.حضرت در خطبه ۱۱۳ بند ۳ می فرمایند: «إِنَّمَا أَنْتُمْ إِخْوَانٌ عَلَى دِينِ اللَّهِ»؛ این است و جز این نیست که شما برادران در راه دین خدا هستید، «مَا فَرَّقَ بَيْنَكُمْ»چیزی بین شما تفرقه ایجاد نمیکند «إِلَّا خُبْثُ السَّرَائِرِ وَ سُوءُ الضَّمَائِرِ»؛ مگر خباثت در باطن و ذات ناشایست و ناپاک. بنابراین آن رابطه ای که دین از ما می پسندد این است که همه با هم خواهر و برادر ایمانی هستیم.
🔻 در خطبه ۱۱۸ هم حضرت میفرمایند: «أَنْتُمُ الْأَنْصَارُ عَلَى الْحَقِّ وَ الْإِخْوَانُ فِي الدِّينِ»؛ شماها یاران من در راه حق و برادرانم در راه دین هستید. در نامه ۲۶ بند اول هم حضرت مینویسند: «فَإِنَّهُمُ الْإِخْوَانُ فِي الدِّينِ وَ الْأَعْوَانُ عَلَى اسْتِخْرَاجِ الْحُقُوقِ» مردم برادران تو در راه دین و یاران تو برای احقاق حقوق دیگران هستند.
🔻 در رابطه بین حاکم و مردم هم حتی حضرت انتظار دارند که حاکمان حکومت اسلامی مردم را برادران خود ببینند، لذا نسبت به مال و جان و ناموس آنها خشن نباشند و خدای نکرده تعرّضی نکنند. در نامه ۵۳ بند ۲ خطاب به مالک اشتر میفرمایند: «وَ لَا تَكُونَنَّ عَلَيْهِمْ سَبُعاً ضَارِياً تَغْتَنِمُ أَكْلَهُمْ» ؛ مانند حیوان درنده به جان مردم نیفت، بعد در تعلیل و دلیلش میفرمایند: «فَإِنَّهُمْ صِنْفَانِ إِمَّا أَخٌ لَكَ فِي الدِّينِ وَ إِمَّا نَظِيرٌ لَكَ فِی الْخَلْقِ» به خاطر اینکه مردم مصر یا برادران دینی تو هستند،(آنهایی که مسلمان هستند) یا اگر مسلمان نیستند، همنوع تو هستند. در نامه ۵۰ بند اول هم حضرت اینگونه می فرمایند : «عَطْفاً عَلَى إِخْوَانِهِ»؛ به برادرانش مهربانی بیشتری روا دارد.
✅ بنابراین تنها رابطه شایسته ای که دین بین مؤمنین می پذیرد، رابطه برادری است.
🔻 ما موظّفیم که این رابطه را بشناسیم، حقوقش را بشناسیم، آدابش را بشناسیم، آسیب هایش را هم بشناسیم که ان شاءالله در همین حکمت ۱۲ بخشهای اصلی این موضوعات را از نهج البلاغه، تقدیم میکنم. فقط یک نکته را در پایان این بخش اول عرض میکنم، امیرالمؤمنین اگر از نامردیهای مردم کوفه شکوه و ناله داشتند، به خاطر همین انتظار برادری بود. در خطبه ۹۷ بند ۲ خطاب به این مردم سست عنصر ناعهد می فرمایند: «لَا إِخْوَانُ ثِقَةٍ عِنْدَ الْبَلَاءِ» ؛ شما برادران مورد اعتمادی در هنگام بلا و گرفتاریهای من نبودید.
🔻 یا در خطبه ۱۲۵ بند۲ میفرمایند:«فَلَا أَحْرَارُ صِدْقٍ عِنْدَ النِّدَاءِ وَ لَا إِخْوَانُ ثِقَةٍ عِنْدَ النَّجَاءِ »؛ شما نه آزادگان راستگویی بودید، وقتی که صدایتان میکردم برای کاری مثل جهاد و نه برادران قابل اعتمادی برای اینکه با شما راز و اسرار و نجوا داشته باشم.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌄 تا سلمان نشوی
❞ عینصاد
📚 #روش_برداشت_از_نهج_البلاغه | ص ۳۹
#️⃣ #امامت
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
https://eitaa.com/quraanalkarim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫مولودی سالروز ازدواج امام علی علیه السلام باحضرت فاطمه سلام الله علیها
🎤حاج محمود کریمی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
سالگرد ازدواج مبارک ریحانة النبی و امیر المومنین
357_12890889057520.mp3
23.74M
🔈 #جوان_تراز
📣 جلسه اول
* سن کم امام جواد علیهالسلام؛ ویژگی منحصر به فرد ایشان هنگام شهادت.
* پیشگویی امیرالمومنین در مورد بنی عباس چی بود؟
* امام جواد علیهالسلام در فتنه اشرافیت و شهوترانی قرار گرفتند.
* مولدهای رویکرد غلط به جامعه ما، فرهنگ غرب است.
* علت منع استفاده تولید کنندگان سخت افزارها از آنها برای فرزندان خود چه بود؟
* رویکرد فرهنگ غرب به اقتصاد و کار چیست؟
* در فرهنگ غرب، ثروت ارزش دارد.
* تنبلی و کار نکردن ریشه پا گذاشتن روی حق و رفتن به جهنم است.
* امام جواد علیهالسلام فرمودند:
«من برای پول در آوردن کار نمیکنم. کار میکنم؛ نیاز دیگران را برطرف کنم.»
📆 ۱۴۰۲/۰۳/۲۸
#امام_جواد_علیهالسلام
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 دل علی علیهالسلام پايتخت خدا است
🎧 #کتاب_صوتی
📚#اخبات
#سیر_و_سلوک
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠 پیوند الهی
🔸 مهمترین ازدواجی که در اسلام صورت پذیرفت، ازدواج وجود مبارک حضرت امیر و فاطمه زهرا (سلام الله علیهما) بود که به پیشنهاد حضرت امیر و امضا کردنِ وجود مبارک پیامبر (علیهما السلام) صورت گرفت که در روایات آمده است که این به رضای الهی بود، به امضای الهی بود، به دستور الهی بود. 🔸 در مراسم عقد فاطمه زهرا و وجود مبارک امیرمؤمنان (سلام الله علیهما)، پیغمبر حضور دارد، علی بن ابی طالب به اذن حضرت خطبه می خواند و خود حضرت رسول عقد را انشا می کند. وقتی مراسم میخواست شروع شود، وجود مبارک حضرت علی به دستور پیغمبر (صلوات الله و سلامه علیهما) خطبه خواندند. خطبه حضرت امیر عصاره اش توحید ذات اقدس الهی است، بیان اسمای حسنای الهی است، وحی و نبوت را معرفی کردن است و اینکه وجود مبارک پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) اجازه داد که من داماد او بشوم. آن گاه وجود مبارک پیغمبر فرمود: «قَدْ زَوَّجْتُكَ ابْنَتِی فَاطِمَةَ عَلَی مَا زَوَّجَكَ الرَّحْمَنُ»؛ ای علی آن طوری که ذات اقدس الهی فاطمه را به عقد تو در آورد، من هم فاطمه را به عقد تو در می آورم «وَ قَدْ رَضِیتُ بِمَا رَضِی اللَّهُ لَهَا»؛ آنچه ذات اقدس الهی فرمود، ما راضی هستیم. آن گاه «فَخَرَّ عَلِی سَاجِداً شُكْراً لِلَّهِ تَعَالَی وَ هُوَ یقُولُ رَبِّ أَوْزِعْنِی أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِی أَنْعَمْتَ عَلَی». اين خلاصه خطبه عقد وجود مبارک فاطمه زهرا و حضرت امير(سَلامُ الله عَلَيْهما) در محضر وجود مبارک پيغمبر بود. #سالروز_ازدواج_حضرت_علی_ع_و_حضرت_زهرا_س #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 مراسم اجرای خطبه عقد توسط حضرت استاد تاریخ: 1396/05/12 🌹☘🌹☘🌹 http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7 https://eitaa.com/quraanalkarim
انسان شناسی ۲۷۰.mp3
11.24M
#انسان_شناسی ۲۷۰
#امام_خمینی (ره)
#استاد_عالی
#استاد_شجاعی
• بعضی وقتها یهو غمگین میشم!
• بعضی وقتها الکی غصه دار میشم!
• بعضی وقتها الکی ناامید میشم!
✘ چرا؟
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
30-Khotbeh1- j9- b4.mp3
2.94M
🔷 #شرح_خطبه1
جلسه ٩- بخش چهارم
🌸 «ثُمَّ بَسَطَ اللَّهُ سُبْحَانَهُ لَهُ فِي تَوْبَتِهِ وَ لَقَّاهُ كَلِمَةَ رَحْمَتِهِ»
آنگاه خداوند سبحان توبة خویش را برایش گستراند و کلمۀ رحمت خود را بر زبانش جاری کرد
«وَ وَعَدَهُ الْمَرَدَّ إِلَى جَنَّتِهِ وَ أَهْبَطَهُ إِلَى دَارِ الْبَلِيَّةِ وَ تَنَاسُلِ الذُّرِّيَّةِ»
و بازگشت به بهشت خویش را بدو وعده داد و به سرای ابتلا و زایش فرزندان فرودش آورد
🔹دكتر محمدعلى انصارى
#شرح_خطبه١
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
https://eitaa.com/quraanalkarim
☘🌿☘🌿☘🌿
سیدی سیدی ابن الرضا
یا جواد الائمه ادرکنا
#حرم رضوی روز گذشته
ارسالی دوستان
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
https://eitaa.com/quraanalkarim
* #ذی_الحجه
ذکر تهلیلهای دهه اول ماه ذی الحجه
(از امیرالمومنین علیه السلام: هر کس این تهلیل ها را هر روز از این دهه بگوید، خدای عزوجل به ازای هر تهلیل، درجهای در بهشت از در و یاقوت میدهد که بین هر دو درجه...
لا اِلهَ اِلا اللّهُ عَدَدَ الّلَیالى وَالدُّهُورِ لا اِلهَ اِلا اللّهُ عَدَدَ اَمْواجِ الْبُحُورِ لا اِلهَ اِلا اللّهُ و رَحْمَتُهُ خَیْرٌ مِما یَجْمَعُونَ لا اِلهَ اِلا اللّهُ عَدَدَ الشَّوْکِ وَالشَّجَرِ لا اِلهَ اِلا اللّهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَالْوَبَرِ لا اِلهَ اِلا اللّهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَالْمَدَرِ لا اِلهَ اِلا اللّهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُیُونِ لا اِلهَ اِلا اللّهُ فِى الّلَیْلِ اِذا عَسْعَسَ وَالصُّبْحِ اِذا تَنَفَّسَ لا اِلهَاِلا اللّهُ عَدَدَ الرِّیاحِ فِى الْبَرارى وَالصُّخُورِ لا اِلهَ اِلا اللّهُ مِنَ الْیَوْمِ اِلى یَوْمِ یُنْفَخُ فِى الصُّورِ
در روایت است که حضرت علی علیه السلام هر روز از دهه اول، ۱۰ بار این تهلیلها را میگفتهاند.)
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
https://eitaa.com/quraanalkarim
💠
مراتب زائران🔸 روایات #معراج را كه ملاحظه می فرمایید دارد كه حضرت دید عده ای مشغول ساختن ساختمانی هستند، گاهی می سازند، گاهی می ایستند. فرمود اینها چه هستند؟ چرا گاهی می سازید و گاهی می ایستید؟ گفتند داریم برای اهل بهشت خانه می سازیم، هر وقت مصالح ساختمانی برسد، دیوار را می چینیم و هر وقت نرسد، نمی چینیم. فرمود مصالح ساختمانی چیست؟ گفتند اگر مؤمنی بگوید: «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَر»، اینها مصالح ساختمانی آنجاست. معلوم می شود ساختمان آنجا را با #كلمات_الهی و با معارف می سازند نه با سنگ و گل. 🔸 در روایات مربوط به #كعبه این حدیث شریف را هم مرحوم مجلسی (رضوان الله علیه) در بحارالانوار نقل كرد و هم دیگران آوردند كه از امام ششم (سلام الله علیه) سؤال می كنند که چرا كعبه چهار دیوار دارد و مربع است؟ فرمود: چون #بیت_المعمور، مربع است؛ سؤال شد که چرا «بیت المعمور» مربع است؟ فرمود چون #عرش دارای چهار گوشه و چهار ضلع است؛ سؤال شد كه چرا عرش دارای چهار گوشه است؟ فرمود: «لاَنّ الکلماتِ التی بُنیَ علیها الاسلام أَرْبَع»؛ چون آن كلماتی كه #مبنای_دین است، چهارتاست: «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَر» 🔸 این حدیث چقدر به انسان فروغ می دهد! كسی به مكه مشرف می شود كه دور همین كعبه بگردد و دیگری به مكه مشرف می شود كه #كلمات_اربعه_در_او_متحقق_بشوند و «بینهما» هم مراتب! معلوم می شود برای هر چیزی كه در جهان طبیعت است، ریشه ای در آن عالم وجود دارد و بر ماست كه به آن ریشه های عالی اش برسیم؛ باید این ظواهر را انجام بدهیم كه كم كم به آن عمق راه پیدا كنیم. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #ذی_الحجه 📚 سوره مبارکه حدید جلسه 10 http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7