✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹شرح #حکمت30
🔷 خطر ابتلاء به سنّت املاء و استدراج
💠 و درود خدا بر امیرالمؤمنین(علیه السلام) فرمود: هشدار! هشدار! به خدا سوگند! خداوند چنان پرده پوشی كرده كه می پنداری تو را بخشيده است.
🔻 اگرچه بنای اصلی خداوند نسبت به بندگانش فقط رحمت است و در ادعیه اهل بیت (علیهم السلام) نیز خوانده ایم «سَبَقَتْ رَحْمَتُهُ غَضَبَهُ »؛ یعنی رحمت او بر غضبش همیشه پیشی گرفته است، اما گاهی غضب الهی عامل و نتیجه اعمال و گناهانِ از حد گذشته خود انسان است. در چنین شرایطی اگر انسان هنوز چیزی از ایمان در درونش مانده باشد، سختی و عذاب در دنیا باعث می شود که او متنبه بشود، اگر نشد در هنگام مرگ، اگر نشد در برزخ، اگر نشد در هول و هراس محشر، حتی گاهی ممکن است کسی آنقدر از این مرز گذشته باشد که مدتی در جهنّم معذّب بشود تا پاک بشود و وارد بهشت بشود.
🔻 امّا اگر کسی این حد را تمام کرد، یعنی حتی یک سرسوزنی وجدان ایمانی در وجودش نبود، مبتلا به سنّت بسیار خطرناک و پنهانی می شود، تحت عنوان :« سنّت املاء و استدراج».
🔻از نشانه های این گرفتاری این است که انسان در عین حالی که عالمانه و عامدانه گناه پشت گناه انجام می دهد، اما در ظاهر در زندگی اش هیچ آبروریزی نمیشود، بلکه مدام آبرو پیدا میکند و مال به دست می آورد؛ قدرتمندتر می شود، تا خیال کند که خداوند دارد از در رحمت با او مواجه می شود. اینجا، آنجایی است که نیاز به هشدار و بیدارباش های جدی دارد.
🔻لذا حضرت علی(علیه السلام) در حکمت ۳۰ این هشدار را به زیباترین وجهی داده اند. البته اگر در خانه دلی باشد و در دل بیداری! می فرمایند: "هشدار! هشدار! به خدا سوگند خداوند گاهی چنان پرده پوشی میکند، که خیال میکنی تو را بخشیده است".
🔻در حکمت ۱۱۶ پشت پردهٔ این پرده پوشی که هیچ نشان رحمت نیست بلکه مایه غفلت گنهکار میشود را اینگونه توضیح داده اند: "چه بسا كسی كه با نعمت هايی كه به او میرسد به دام می افتد و با پرده پوشی بر گناه فريب می خورد و با ستايش شدن به فتنه مبتلا میشود و خداوند هيچ كس را همانند مهلت دادن، گرفتار نکرد".
به خدا پناه می بریم از اینکه گرفتار عرصه ای از معاصی بشویم که دیگر در رحمت خدا بر روی ما بسته شود و خدا با سنّت املاء و استدراج فضا را برای ما باز کند تا در منجلاب و مرداب معصیت بیشتر فرو برویم.
#حکمت30
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🔺لَا تَكُنْ اینگونه مباش (2)
💢لِرَجُل سَأَلَهُ أَنْ يَعِظَهُ: لاَ تَكُنْ مِمَّنْ
يَقُولُ فِى الدُّنْيا بِقَوْلِ الزَّاهِدِينَ، وَيعْمَلُ فِيهَا بِعَمَلِ الرَّاغِبِينَ
💠 (مردي از امام درخواست اندرز كرد) و درود خدا بر او فرمود:
💠از كسانی مباش كه:
💠 در دنيا چونان زاهدان سخن می گويد، اما در رفتار همانند دنياپرستان است،...
#حکمت150
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠 ظهور اسرار
🔹 فرمود هر کسی در درون او خصوصیتی باشد به هر حال بیرون میآید؛ چه بهتر که درونش #اسرار_الهی باشد که اگر برون آمد #روح_و_ریحان باشد فضا را معطّر کند، چه بهتر از این! 💢ما موظّف هستیم که تظاهر نکنیم؛ اما موظّف هستیم آدم خوبی باشیم، این خوبی خودش ظهور می کند؛ چه ما بخواهیم چه نخواهیم. ما که داعی نداریم خودمان را نشان بدهیم. آدم خوب ﴿وَ جَعَلْنا لَهُ نُوراً یمْشی بِهِ فِی النَّاسِ﴾؛ «نوراً یمشی به فی الأرض» او که قصد نشان دادن ندارد. ذات اقدس الهی هوشی به مردم داد که از قیام و قعود این شخص، #طهارت میفهمد. 🔹 اگر کسی ـ خدای ناکرده ـ به نظام، به جامعه، به مردم، قصد خیانت دارد، فرمود این طور نیست که ما او را رها بکنیم: ﴿أَمْ حَسِبَ الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَرَضٌ أَن لَن یخْرِجَ اللَّهُ أَضْغَانَهُمْ﴾؛ آنها که در درونشان یک بیماری هست خیال میکنند همیشه میتوانند کتمان کنند ما آن را اظهار نمی کنیم! نه، ما اظهار می کنیم. 🔹 بنابراین ما باید آبروی خودمان را حفظ بکنیم. آبروی ما، اوّلین راه آن #تطهیر_باطن است. اگر ـ خدای ناکرده ـ باطن طاهر و طیب نبود، از راهی خودش را نشان می دهد؛ یا گفتار ما، یا رفتار ما، یا نوشتار ما؛ انسان بدون سهو و نسیان نیست، در حال سهو و نسیان، آن حادثه خودش را نشان می دهد. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 درس اخلاق تاریخ: 1396/12/24 http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
سلام عزیزان ولایی
صبح زیبا و پر برکت الهی بر شما به خیر و سلامتی
ایام شهادت بانوی دو عالم بر شما تسلیت باد
خدا کند که امام زمان بیاید و ظلم در جهان پایان یابد.
#خدا_کند_که_بیایی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#چهارمین_ختم_نهج_البلاغه
💥تقدیم به ساحت مقدس حضرت #فاطمه(سلام الله علیها)
#شروع:۶آبان 1402
طرح ختم دوساله نهج البلاغه
🌷🌷سهم #روز_سی_وچهارم🌷🌷
به نیابت از عباد صالح خدا: "شهیدان مدافع حرم حضرت زینب "
👈 #حکمت155تا157
🌹لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌾🍃🌾🍃🌾🍃
💞بسم الله الرحمن الرحیم
☘عهد و پیمان
💠اعْتَصِمُوا بِالذِّمَمِ فِي أَوْتَادِهَا.
💠 عهد و پيمانها را پاس داريد به خصوص با وفاداران.
🅾 #حکمت155
#نهج_البلاغه
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
☘اطاعت
💠عَلَيْكُمْ بِطَاعَةِ مَنْ لاَ تُعْذَرُونَ بِجَهَالَتِهِ.
💠 لازم است از كسى اطاعت كنيد كه از نشناختن او معذور نيستيد.
🅾 #حکمت156
#نهج_البلاغه
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
☘هدایت
✴️قَدْ بُصِّرْتُمْ إِنْ أَبْصَرْتُمْ، وَقَدْ هُدِيتُمْ إِنِ اهْتَدَيْتُمْ، وَأُسْمِعْتُمْ إِنِ اسْتَمَعْتُمْ.
✴️اگر چشم بينا داشته باشيد، حقيقت را نشانتان داده اند، اگر هدايت می طلبيد شما را هدايت كرده اند، اگر گوش شنوا داريد، حق را بگوشتان خوانده اند.
🅾 #حکمت157
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌾🍃🌾🍃🌾🍃
🌟 "اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی حُجَّتَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دِينِی"
و این فراز، تمام رسالتی بود که #فاطمه سلاماللهعلیها را به دفاع از علی علیهالسلام واداشت.
که زندگی در دنیای بی #امام ، زندگی در وادی جهل و بیابانِ بیراهنماست!
توحید، رمز پنج حرفیِ "رهایی و قدرت و آزادیِ انسان " زیر ردای امامت است که زنده میماند ...
توحید: علّت حیات است!
آب حیات است! که حیات جاودانه به بشر میبخشد!
فاطمه سلاماللهعلیها، شهیدهی "توحید" است در راه فرزندانی که میترسید در دنیای بیامام راه آغوش خدا را،
مسیر توحید را ... گم کنند!
🥀 انسان تمام
#فاطمه
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تنها گروهی که هلاک نمیشوند!
♨️ توصیه مهم و کاربردی #آیت_الله_بهجت به جمعی از جوانان
✅ راهکاری ساده برای افزایش معرفت
📚 #حجت_الاسلام_راجی
سالروز ارتحال آیتالله #بهجت
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
شرح حکمت بسیار مهم سی و یکم
#حکمت31
🌿اركان ايمان
امام(عليه السلام) در اين كلام جامع، تفسيرى براى ايمان ذكر كرده كه در هيچ منبع ديگرى به اين گستردگى و وضوح ديده نمى شود; ايمان را فراتر از جنبه هاى عقيدتى، از جنبه هاى عملى و رفتارى نيز مورد توجه قرار داده است و تمام ريزه كارى ها و نكات دقيقى را كه در تشكيل ايمان مؤثر است برشمرده است.
🍃نخست ايمان را بر چهار پايه و هر يك از پايه ها را بر چهار پايه ديگر استوار دانسته كه مجموعاً شانزده اصل از اصول ايمان (عقيدتى و عملى) را تشكيل مى دهد و به يقين اگر كسى بتواند اين اصول شانزده گانه را در خود زنده كند در اوج قله ايمان قرار خواهد گرفت و چنين ايمانى است كه مى تواند دنيا را به سوى امنيت و آرامش و عدل و داد رهبرى كند و انسان را به مقام قرب پروردگار و اوج افتخار انسانى برساند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
پایه های ایمان
💢درسی برای همه زندگی
از امام سوال شد پایه های ایمان چیست؟
در بعضى از روايات آمده كه امام(عليه السلام) از دادن پاسخ شخصى به(احتمالا عمار بن یاسر) امتناع ورزيد و فرمود: فردا بيا تا در جمع اصحاب و ياران به تو پاسخ گويم، تا اگر تو فراموش كنى ديگرى آن را حفظ كند، زيرا اين گونه سخنان همچون مركبى فرارى است كه يكى آن را نمى تواند بگيرد و ديگرى آن را مى گيرد.
#چهار_ستون_ایمان
#صبر
امام(عليه السلام) براى ايمان چهار ستون قائل مى شود و مى فرمايد: «ايمان بر چهار پايه استوار است: بر صبر و يقين و عدالت و جهاد»
هدف امام(عليه السلام) در اين پاسخ، شرح و بيان ايمان از نظر اعتقاد قلبى و آثار لسانى و جنبه هاى عملى به طور كامل است لذا براى هر يك از اين پايه هاى چهارگانه، چهار شاخه بيان فرموده است.
پايه اوّلِ ايمان: صبر بر چهار شعبه استوار است; اشتياق، ترس، زهد وانتظار»;
«شوق» به معناى علاقه و اشتياق به چيزى و «شفق» به معناى آميخته شدن روشنايى روز به تاريكى شب است، سپس به ترس آميخته با علاقه به کسی یا چیزی به کار رفته و «زهد» عدم وابستگى به دنيا و زخارف دنيا و «ترقب» به هرگونه انتظار گفته مى شود. مى فرمايد: «آن كس كه مشتاق بهشت باشد، شهوات و تمايلات سركش را به فراموشى مى سپارد و آن كس كه از آتش جهنم بيمناك شد از گناهان دورى مى گزيند و كسى كه زاهد و بى اعتنا به دنيا باشد مصيبت ها را ناچيز مى شمرد و آنكس كه انتظار مرگ را مى كشد براى انجام اعمال نيك سرعت مى گيرد»; (فَمَنِ اشْتَاقَ إِلَى الْجَنَّةِ سَلاَ عَنِ الشَّهَوَاتِ; وَمَنْ أَشْفَقَ مِنَ النَّارِ اجْتَنَبَ الْمُحَرَّمَاتِ; وَمَنْ زَهِدَ فِي الدُّنْيَا اسْتَهَانَ بِالْمُصِيبَاتِ; وَمَنِ ارْتَقَبَ الْمَوْتَ سَارَعَ إِلَى الْخَيْرَاتِ).
#حکمت31
قسمت اول؛ پایه های ایمان، صبر
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
♦️ادامه مطلب
💢در واقع صبر و شكيبايى
گاه در مقابل شهوت و در مسير اطاعت خداست
و گاه در مقام پرهيز از گناهان
و گاه در مقابل مصائب و درد و رنج هاى دنيوى است
و گاه در مقابل پايان عمر و مرگ.
براى اين كه انسان بتواند عقايد صحيح را در خود بپروراند باید; عشق به بهشت و نعمت هاى بى پايانش او را از غلطيدن در شهوات سركش دنيا حفظ كند و اين همان صبر بر طاعت است و ايمان به عذاب الهى در آخرت و خوف از دوزخ او را از گناهان باز مى دارد، چرا كه گويى آتش دوزخ را با چشم خود مى بيند.
💢از آنجا كه بى تابى در برابر مصائب به دليل دلبستگى هاى دنيوى است آن كس كه زاهد و بى اعتنا به دنيا باشد و از اين دلبستگى ها وا رَهَد مصيبت در برابر او كوچك مى شود و صبر در برابر آن آسان مى گردد.
و كسى كه در هر لحظه احتمال مى دهد پرونده حياتش بسته شود، با سرعت به سوى كارهاى خير مى دود تا در فرصت باقى مانده كفه عمل صالح خود را سنگين سازد و اين نياز به صبر و استقامت فراوان دارد.
💢از آنچه در بالا آمد روشن شد كه امام تمام شاخه هاى چهارگانه صبر را مرتبط به اعتقادات قلبى مى شمارد; اعتقاد به بهشت، دوزخ، به بى اعتبارى دنيا و مرگ.
توجه به اين نكته نيز لازم است كه چون ايمان داراى درجاتى است و مطابق بعضى از روايات، ده درجه دارد، صبر و شوق به بهشت و ترس از دوزخ و زهد در دنيا و انتظار مرگ نيز در افراد مختلف است; بعضى در اعلا درجه ايمان قرار دارند و اين شاخه ها به طور كامل در روح و باطن آنها نمايان است و بعضى در ادنا درجه ايمانند و از هر كدام از اين امور بهره كمى دارند.
#حکمت31
#صبر
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◾️حضرت آقا بعد از مراسم به حاج مهدی فرمودند این مرثیهی شما (اشاره به تنهای بی مردم) کار یک منبر نه بلکه کار چند منبر رو با هم کرد.
#فاطمیه
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
Mahmoud Karimi - Gole Chadore Goldaret.mp3
3.4M
اگه تو بری کسی رو ندارم
محمود کریمی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠 پذیرش ولایت
▫️ بارزترین #ویژگی_شیعه ، تسلیم بودن در برابر امام معصوم ( علیه السلام ) در تمام حالات و کارهاست. با پذیرش ولایت امامان اهل بیت ( علیهم السلام ) اصولاً برای نظر شخصی جا باقی نمی ماند، تا آن را در برابر نظر ولیّ معصوم ( علیه السلام ) اظهار کند، زیرا قبول ولایت یعنی انسان « ولیّ » خود را صاحب اختیار و اَوْلی به تصرّف نسبت به خود و دیگران بداند. ▫️ لازمِ این اعتقاد، آن است که تنها از نظر و خواست او پیروی کند و این #تسلیم_آگانه، در حقیقت تسلیمی ارادی است، زیرا ما بدین سبب در برابر امامان اهل بیت ( علیهم السلام ) تسلیم هستیم و خود را مکلّف به اطاعت از آنان می دانیم که ایشان معصوم اند و قول، فعل و تقریر معصوم، بر همگان #حجت است، چون حجیت، دایر مدار عصمت است و به همین دلیل، وجود مبارک #حضرت_فاطمه_علیها_السلام نیز حجّة الله است و سخن او نیز حجت و لازم الاتباع است، چراکه قول، فعل و تقریر معصوم، از آن رو که معصوم است، حجت است؛ چه آن معصوم ، پیامبر یا امام باشد یا هیچ یک نباشد، بلکه فقط دارای مقام عصمت باشد؛ مانند حضرت صدّیقه طاهره( علیها السلام ) . ▫️ آنان انسان های کامل معصومی هستند که از هر گونه لغزش و خطا مصون اند و چیزی نمی گویند مگر به دستور خدا ؛ چنین کسی #فعل و #قول و #تقریر او حجت است . کسی که همه راه های نفوذ وهم و خیال و شیطنت را بسته است و هیچ راهی برای سهو و نسیان او نیست، هر چه هست رضای خداست، چنین کسی می شود معصوم؛ بنابراین ، همان گونه که وحی الهی معصوم از خطا و حجت است ، کلام کسانی که معصوم اند و در مدار وحی سخن می گویند نیز حجت خواهد بود . #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #فاطمیه 📚 ادب فنای مقربان جلد10، ص133 و 134. http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#چهارمین_ختم_نهج_البلاغه
💥تقدیم به ساحت مقدس حضرت #فاطمه(سلام الله علیها)
#شروع:۶آبان 1402
طرح ختم دوساله نهج البلاغه
🌷🌷سهم #روز_سی_وپنجم🌷🌷
به نیابت از عباد صالح خدا: "شهیدان مدافع حرم حضرت زینب "
👈 #حکمت158تا161
🌹لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞بسم الله الرحمن الرحیم
☘تو نیکی میکن....
عَاتِبْ أَخَاكَ بِالاِْحْسَانِ إِلَيْهِ، وَارْدُدْ شَرَّهُ بِالاِْنْعَامِ عَلَيْهِ.
امام(عليه السلام) فرمود: برادرت را (به هنگامى كه خطايى از او سر مى زند) با نيكى كردن به او سرزنش كن! و شر وى را از راه بخشش به او دور ساز!
#حکمت158
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞بسم الله الرحمن الرحیم
☘موضع تهمت
مَنْ وَضَعَ نَفْسَهُ مَوَاضِعَ التُّهَمَةِ فَلاَ يَلُومَنَّ مَنْ أَسَاءَ بِهِ الظَّنَّ.
كسى كه خود را در مواضع تهمت قرار دهد نبايد كسى را ملامت كند كه به او سوء ظن پيدا مى كند (بلكه بايد خود را سرزنش كند كه اسباب سوء ظن را فراهم كرده است).
#حکمت159
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7