💠 پذیرش ولایت
▫️ بارزترین #ویژگی_شیعه ، تسلیم بودن در برابر امام معصوم ( علیه السلام ) در تمام حالات و کارهاست. با پذیرش ولایت امامان اهل بیت ( علیهم السلام ) اصولاً برای نظر شخصی جا باقی نمی ماند، تا آن را در برابر نظر ولیّ معصوم ( علیه السلام ) اظهار کند، زیرا قبول ولایت یعنی انسان « ولیّ » خود را صاحب اختیار و اَوْلی به تصرّف نسبت به خود و دیگران بداند. ▫️ لازمِ این اعتقاد، آن است که تنها از نظر و خواست او پیروی کند و این #تسلیم_آگانه، در حقیقت تسلیمی ارادی است، زیرا ما بدین سبب در برابر امامان اهل بیت ( علیهم السلام ) تسلیم هستیم و خود را مکلّف به اطاعت از آنان می دانیم که ایشان معصوم اند و قول، فعل و تقریر معصوم، بر همگان #حجت است، چون حجیت، دایر مدار عصمت است و به همین دلیل، وجود مبارک #حضرت_فاطمه_علیها_السلام نیز حجّة الله است و سخن او نیز حجت و لازم الاتباع است، چراکه قول، فعل و تقریر معصوم، از آن رو که معصوم است، حجت است؛ چه آن معصوم ، پیامبر یا امام باشد یا هیچ یک نباشد، بلکه فقط دارای مقام عصمت باشد؛ مانند حضرت صدّیقه طاهره( علیها السلام ) . ▫️ آنان انسان های کامل معصومی هستند که از هر گونه لغزش و خطا مصون اند و چیزی نمی گویند مگر به دستور خدا ؛ چنین کسی #فعل و #قول و #تقریر او حجت است . کسی که همه راه های نفوذ وهم و خیال و شیطنت را بسته است و هیچ راهی برای سهو و نسیان او نیست، هر چه هست رضای خداست، چنین کسی می شود معصوم؛ بنابراین ، همان گونه که وحی الهی معصوم از خطا و حجت است ، کلام کسانی که معصوم اند و در مدار وحی سخن می گویند نیز حجت خواهد بود . #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #فاطمیه 📚 ادب فنای مقربان جلد10، ص133 و 134. http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#چهارمین_ختم_نهج_البلاغه
💥تقدیم به ساحت مقدس حضرت #فاطمه(سلام الله علیها)
#شروع:۶آبان 1402
طرح ختم دوساله نهج البلاغه
🌷🌷سهم #روز_سی_وپنجم🌷🌷
به نیابت از عباد صالح خدا: "شهیدان مدافع حرم حضرت زینب "
👈 #حکمت158تا161
🌹لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞بسم الله الرحمن الرحیم
☘تو نیکی میکن....
عَاتِبْ أَخَاكَ بِالاِْحْسَانِ إِلَيْهِ، وَارْدُدْ شَرَّهُ بِالاِْنْعَامِ عَلَيْهِ.
امام(عليه السلام) فرمود: برادرت را (به هنگامى كه خطايى از او سر مى زند) با نيكى كردن به او سرزنش كن! و شر وى را از راه بخشش به او دور ساز!
#حکمت158
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞بسم الله الرحمن الرحیم
☘موضع تهمت
مَنْ وَضَعَ نَفْسَهُ مَوَاضِعَ التُّهَمَةِ فَلاَ يَلُومَنَّ مَنْ أَسَاءَ بِهِ الظَّنَّ.
كسى كه خود را در مواضع تهمت قرار دهد نبايد كسى را ملامت كند كه به او سوء ظن پيدا مى كند (بلكه بايد خود را سرزنش كند كه اسباب سوء ظن را فراهم كرده است).
#حکمت159
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞بسم الله الرحمن الرحیم
☘زورگو
💥مَنْ مَلَكَ اسْتَأْثَرَ.
💥هر كس قدرت به دست آورد، (قدرت منهای دین )زورگويی کند.
🅾 #حکمت160
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞بسم الله الرحمن الرحیم
☘خود رأی
💥مَنِ اسْتَبَدَّ بِرَأْيِهِ هَلَكَ، وَمَنْ شَاوَرَ الرِّجَالَ شَارَكَهَا فِي عُقُولِهَا.
💥هر كس خودرای شد به هلاكت رسيد، و هر كس با ديگران مشورت كرد، در عقلهای آنان شريك شد.
🅾 #حکمت161
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
شرح حکمت مهم سی و یکم
درسی برای همه زندگی
پایه دوم ایمان
2.یقین
♻️امام(عليه السلام) بعد از بیان پایه های ایمان، از شاخه هاى يقين سخن مى گويد.
♻️شاید اين چهار شاخه اشاره به چهار رشته از علوم انسانى باشد: اول علوم تجربى كه از «تبصرة الفطنة» سرچشمه مى گيرد و دوم علوم نظرى است كه از «تأويل الحكمه» به دست مى آيد سوم علومى تاريخی که مايه عبرت اوست و چهارم علوم نقلى است كه از سنن پيشنيان به دست مى آيد.
♦️هنگامى كه انسان اين چهار رشته علمى را پيگيرى كند و از آنها بهره كافى ببرد به مقام يقين مى رسد.
♦️مثلاً درباره خداشناسى اول چشم باز كند و به خوبى آثار پروردگار را در جهان هستى ببيند سپس با انديشه عميق رابطه آن را با مبدأ آفرينش قادر و حكيم درك كند آن گاه از حوادث تاريخى عبرت بگيرد و خدا را از لابه لاى آن بشناسد و پس از آن بر آنچه از پيشينيان صالح و عالم به دست آمده مرور كند و علوم آنها را به علم خود بيفزايد تا يك خداشناس كامل گردد.
♦️همچنين در مورد خودسازى و عوامل تقرب به پروردگار.
آن گاه امام(عليه السلام) ميوه هاى هر يك از اين شاخه هاى چهارگانه را بيان مى كند و مى فرمايد: «كسى كه بينايى هوشمندانه داشته باشد حكمت و دقايق امور براى او روشن مى شود و كسى كه دقايق امور براى او روشن شود عبرت فرا مى گيرد و كسى كه درس عبرت گيرد چنان است كه گويا هميشه با گذشتگان بوده است»; (فَمَنْ تَبَصَّرَ فِي الْفِطْنَةِ تَبَيَّنَتْ لَهُ الْحِكْمَةُ; وَمَنْ تَبَيَّنَتْ لَهُ الْحِكْمَةُ عَرَفَ الْعِبْرَةَ; وَمَنْ عَرَفَ الْعِبْرَةَ فَكَأَنَّمَا كَانَ فِي الاَْوَّلِينَ).
از آنچه گفته شد روشن مى شود كه يك پايه مهم ايمان، بر يقينِ حاصل از علم استوار است; علومى كه از مبدأ متعدد سرچشمه مى گيرد و روح را سيراب مى كند و اعتقادِ انسان را به مبدأ و معاد محكم مى سازد و آثارش در اخلاق و عمل ظاهر مى گردد.
#حکمت31
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
شرح حکمت ۳۱ نهج البلاغه صبر1.mp3
9M
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت31 / قسمت اول
⭕️ بخش اول: صبر 1⃣
🔺اهمیت، ارزش و جایگاه صبر در نهج البلاغه
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت31 ( قسمت1)
🔹اهمیت، ارزش و جایگاه صبر در نهج البلاغه1⃣
🔻با توجه به اهمیت مسأله ایمان و با توجه به جامعیّت حکمت ۳۱، بنده تصمیم گرفتم مسأله ایمان را بر اساس فرمایشات حضرت علی(علیه السلام) در حکمت ۳۱ از سایر آموزه های نهج البلاغه به صورت کامل خدمت شما تقدیم کنم. لذا بحث بر حکمت ۳۱ چند جلسه ای ادامه خواهد داشت و تمام مطالبی که شایسته است ذیل حکمت ۳۱ درباره ایمان، ابعاد، ارکان ، آثار، ارزش و اهمیت آن دانسته بشود، ان شاءالله تقدیم خواهد شد.
🔻ابتدا درباره ارزش، اهمیت و جایگاه صبر از نهج البلاغه صحبت می کنیم. چرا؟ چون حضرت در همان آغاز حکمت ۳۱ می فرمایند: :«الْإِيمَانُ عَلَى أَرْبَعِ دَعَائِمَ عَلَى الصَّبْرِ وَ الْيَقِينِ وَ... ». ایمان بر چهار ستون استوار است. اولین ستون را میفرمایند "علی الصبر". لذا چند جلسه ای پیرامون "صبر" سخن خواهیم گفت. جلسه اول پیرامون ارزش، اهمیت و جایگاه صبر صحبت میکنیم.
🔻امیرالمومنین صبر را شرط مؤثر واقع شدن اسلام به عنوان سپری در مقابل هلاکت و دوزخ و جهنم بیان می فرمایند.
در خطبه ۱۰۶ در قالب سپاس و ستایش خداوند می فرمایند: «الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جعلَ الْإِسْلَامَ جُنَّةً لِمَنْ صَبَرَ ». خدا را سپاس که اسلام را برای کسی که صبر کند سپر قرار داد. همچنین امیرالمؤمنین(علیه السلام) صبر را یکی از ارکان ایمان میدانند که در همین حکمت ۳۱ خوانده شد:« فَقَالَ الْإِيمَانُ عَلَى أَرْبَعِ دَعَائِمَ؛ عَلَى الصَّبْرِ وَ الْيَقِينِ وَ الْعَدْلِ وَ الْجِهَادِ». مولا علی(علیه السلام) در بین تمام ارکان ایمان، صبر را اولویت دادند. در حکمت ۸۲ نسبت صبر با ایمان را مانند نسبت سر به بدن میدانند و می فرمایند: بر شما باد بر صبر، زیرا همانا نسبت صبر به ایمان، مانند نسبت سر به جسد است. همچنان که خیری در جسد بی سر نیست، خیری در ایمان بی صبر هم وجود ندارد. یا در حکمت ۱۱۳ صبر و حیاء را از عالیترین مراتب ایمان بیان می دارند و می فرمایند: هیچ ایمانی به ارزش حیاء و صبر نیست. همچنین در حکمت ۴ نهج البلاغه صبر و استقامت و مقاومت را نوعی شجاعت معرفی کرده اند و فرمودند: «الصَّبْرُ شَجَاعَةٌ». زیرا انسان صبور چه در وقتی که نعمت بزرگی نصیب او میشود، چه در وقتیکه مصیبتی به او عارض میشود، جلوی هیجان نفسش را می گیرد تا به حرام نیفتد. پس خیلی شجاع است که توانسته با خودش مبارزه کند.
🔻همچنین امیرالمؤمنین صبر را وسیله نجات معرفی می کنند. مثلاً در خطبه ۷۶ میفرمایند: «رَحِمَ اللَّهُ امْرَأً جَعَلَ الصَّبْرَ مَطِيَّةَ نَجَاتِهِ»؛ خدا رحمت کند هر کسی را که صبر را مرکب نجات خودش قرار داده است.
ادامه دارد... ↩️
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#فهرست_حکمتها
دوستان ولایی سلام
🍃حکمتهای نهج البلاغه به علت شمردن بعضی صفات مهم و کارساز در زندگی، بسیار مورد اهمیت هستند.
برای استفاده بهتر از شرح حکمتها که از خود نهج البلاغه برای شرح بهره گرفته شده، به عنوان های زیر مراجعه کنید.
*. شرح حکمت اول تا حکمت پنجم
*. شرح حکمت ششم تا حکمت دهم
*. شرح حکمت یازدهم تا پانزدهم
*. شرح حکمت شانزدهم تا بیستم
*. شرح حکمت 21 تا بیست و پنجم
*. شرح حکمت بیست و ششم
*. شرح حکمت بیست و هفتم
در چهار بخش
*. شرح حکمت بیست و هشتم
در سه بخش
*. شرح حکمت بیست و نهم
*. شرح حکمت سی ام
*. شرح حکمت سی و یکم
بخش اول صبر
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
روی متون رنگی کلیک کنید
لَا تَكُنْ اینگونه مباش(3)
حریص نباش
💢لِرَجُل سَأَلَهُ أَنْ يَعِظَهُ: لاَ تَكُنْ مِمَّنْ يرْجُو الاْخِرَةَ بِغَيرِ الْعَمَلِ... وَ إِنْ أُعْطِىَ مِنْهَا لَمْ يشْبَعْ، وَإِنْ مُنِعَ مِنْهَا لَمْ يقْنَعْ.
💠 (مردي از امام درخواست اندرز كرد) و درود خدا بر او فرمود:
💠از كسانی مباش كه بدون عمل صالح به آخرت اميدوار است، و توبه را با آرزوهای دراز به تاخير می اندازد
💠 اگر نعمتها به او برسد سير نمی شود، و در محروميت قناعت ندارد،
#حکمت150
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
🔷 #شرح_خطبه3 جلسه ٥_بخش اوّل 🔹شرح استاد دكتر محمدعلى انصارى : 🌸 أَمَا وَ الَّذِي فَلَقَ الْحَبَّةَ
الحمدلله توفیق ادامه خطبه سوم نصیب ما شد.
#خطبه3
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
14-Khotbeh3.j5.b2.mp3
3.24M
🔷 #شرح_خطبه ٣
جلسه ٥_ بخش دوّم
🔹 شرح استاد دكتر محمدعلى انصارى :
🌸 لَوْ لَا حُضُورُ الْحَاضِرِ وَ قِيَامُ الْحُجَّةِ بِوُجُودِ النَّاصِرِ
اگر حضور حاضران و برپاییِ حجت به سبب وجود یاوران نبود
وَ مَا أَخَذَ اللَّهُ عَلَى الْعُلَمَاءِ أَلَّا يُقَارُّوا عَلَى كِظَّةِ ظَالِمٍ وَ لَا سَغَبِ مَظْلُومٍ
و اگر نبود پیمانی استوار که خداوند از عالمان گرفته است که بر شکمپرستیِ ستمگر و رنج گرسنگیِ ستمدیده آرام نگیرند،
#شرح_خطبه
#خطبه3
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌑جانسوزترین وداع تاریخ
▫️فَلَقَدِ اسْتُرْجِعَتِ الْوَدِيعَةُ، وَ أُخِذَتِ الرَّهيِنَةُ! أَمَّا حُزْنِي فَسَرْمَدٌ وَ أَمَّا لَيْلِي فَمُسَهَّدٌ إلَى أَنْ يَخْتَارَ اللّهُ لِي دَارَکَ الَّتي أَنْتَ بِهَا مُقِيمٌ
▪️اى رسول خدا) امانتى را که به من سپرده بودى هم اکنون باز پس داده شد و گروگانى که نزد من بود گرفته شد; ولى اندوهم جاودانى است و شبهايم همراه بيدارى و بى قرارى; تا آن زمان که خداوند منزلگاهى را که تو در آن اقامت گزيده اى برايم برگزيند (و به تو ملحق شوم)»;
📘#خطبه_202
•┈••✾◆▪️✧▪️◆✾•
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠 بِسانِ قرآن
▫️ سرّ اینكه فاطمه زهرا (سلام الله علیها) #حجت_بر_ائمه_علیهم_السلام است و اگر علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) نبود، احدی همتای آن حضرت نبود «آدَمُ وَ مَنْ دُونَهُ»، این است كه او #مثل_خود_قرآن_كریم، در مقام حدوث و بقا شكل گرفت. ▫️ قرآن از زمین برنخاست، از فكر كسی تدوین نشد، هیچ عالم بشری این قرآن را تدوین و تنظیم نكرد، سوره اش، آیاتش، معارفش و مفاهیمش را انشا نكرد، بلکه مستقیماً از جهان غیب نازل شد و در طی 23 سال ماند و برای ابد جای خود را تثبیت كرد. قرآن از زمین برنخاست، بلكه از آسمان نازل شد (اولاً)، نزولش هم 23 سال طول كشید (ثانیاً) و ماند كه برای ابد بماند (ثالثاً)؛ این طور نیست كه _ معاذالله _ قابل زوال و از بین رفتنی باشد: ﴿لا یأْتیهِ الْباطِلُ مِنْ بَینِ یدَیهِ وَلا مِنْ خَلْفِهِ﴾. ▫️ فاطمه زهرا (سلام الله علیها) هم وقتی هویت آن حضرت را ارزیابی می كنیم می بینیم در همین مثلث خلاصه می شود: او از زمین برنخاست، بلكه از آسمان نازل شد و تقریباً #همسفر_قرآن_كریم بود یعنی تا آیات و سور قرآن نازل می شد، او هم روزانه متكامل می شد و ترقی می كرد و تا قرآن به پایان رسید، عمر این حضرت هم به پایان رسید و #برای_ابد_ماند. #شهادت_حضرت_زهرا_علیها_السلام #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #فاطمیه 📚 سخنرانی عمومی در سالروز شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) تاریخ: 1381/05/21 http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#چهارمین_ختم_نهج_البلاغه
💥تقدیم به ساحت مقدس حضرت #فاطمه(سلام الله علیها)
#شروع:۶آبان 1402
طرح ختم دوساله نهج البلاغه
🌷🌷سهم #روز_سی_وششم🌷🌷
به نیابت از عباد صالح خدا: "شهیدان مدافع حرم حضرت زینب "
👈 #حکمت162تا164
🌹لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌾🍃🌾🍃🌾🍃
💞بسم الله الرحمن الرحیم
☘رازداری
💥مَنْ كَتَمَ سِرَّهُ كَانَتِ الْخِيَرَةُ بِيَدِهِ.
💥آن كس كه راز خود را پنهان دارد، اختيار آن راز در دست خود اوست.
🅾 #حکمت162
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
☘فقر
💢الْفَقْرُ الْمَوْتُ الاَْكْبَرُ.
💢فقر مرگ بزرگ تر است.
#حکمت163
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌾🍃🌾🍃🌾🍃