در محضر نهج البلاغه
🌸به سوی معاد سبقت بگیرید🌸 ⭕️ فَبَادِرُوا الْمَعَادَ، وَ سَابِقُوا الاْجَالَ، فَإِنَّ النَّاسَ يُوشِ
🌸فراز چهارم خطبه 183🌸
⭕️وَاعْلَمُوا أَنَّهُ لَيْسَ لِهذَا الْجِلْدِ الرَّقِيقِ صَبْرٌ عَلَى النَّارِ، فَارْحَمُوا نُفُوسَکُمْ، فَإِنَّکُمْ قَدْ جَرَّبْتُمُوهَا فِي مَصَائِبِ الدُّنْيَا.
ترجمه
⭕️بدانيد اين پوست نازکِ تنِ (انسان) طاقت آتش دوزخ را ندارد، بنابراين #بر_خويشتن_رحم_کنيد، چنان که شما اين حقيقت را درباره خويش در مصائب دنيا آزموده ايد.(که طاقت رنج را ندارید)
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸أَفَرَأَيْتُمْ جَزَعَ أَحَدِکُمْ مِنَ الشَّوْکَةِ تُصِيبُهُ، وَالْعَثْرَةِ تُدْمِيهِ، وَ الرَّمْضَاءِ تُحْرِقُهُ؟ فَکَيْفَ إِذَا کَانَ بَيْنَ طَابَقَيْنِ مِنْ نَار، ضَجِيعَ حَجَر، وَ قَرِينَ شَيْطَان! أَعَلِمْتُمْ أَنَّ مَالِکاً إِذَا غَضِبَ عَلَى النَّارِ حَطَمَ بَعْضُهَا بَعْضاً لِغَضَبِهِ، وَ إِذَا زَجَرَهَا تَوَثَّبَتْ بَيْنَ أَبْوَابِهَا جَزَعاً مِنْ زَجْرَتِهِ!
🅾آيا ناراحتى يکى از شما را که خارى به بدنش فرو مى رود و🌀 يا زمين خوردنى که او را کمى مجروح مى سازد و🌀 يا ريگهاى داغ بيابان (در فصل گرما) که او را آزار مى دهد، مشاهده کرده ايد؟
🅾 حال چگونه خواهيد بود هنگامى که در ميان دو طبقه از آتش برکنار سنگ هاى گداخته در مجاورت شيطان قرار گيريد؟
🅾 آيا مى دانيد آن گاه که مالک دوزخ بر آتش خشم مى گيرد، آتشها روى هم مى غلتند و يکديگر را مى کوبند (و شعله هاى عظيم از درون آنها بر مى خيزد)
🅾و آن گاه که بر آتش فرياد زند از وحشت فريادش قطعات عظيم آتش در ميان درهاى جهنم به هر سو پرتاب مى شوند!
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸فراز پنجم🌸
⭕️أَيُّهَا الْيَفَنُ الْکَبِيرُ، الَّذِي قَدْ لَهَزَهُ الْقَتِيرُ، کَيْفَ أَنْتَ إِذَا الْتَحَمَتْ أَطْوَاقُ النَّارِ بِعِظَامِ الاَْعْنَاقِ، وَ نَشِبَتِ الْجَوَامِعُ حَتَّى أَکَلَتْ لُحُومَ السَّوَاعِدِ.
ترجمه
⭕️اى پير کهن سال! اى کسى که پيرى در سراسر وجودت نفوذ کرده!
⭕️چگونه خواهى بود آن زمانى که طوقهاى آتشين به گردنها افکنده مى شود و غلهاى جامع دست و گردن را به يکديگر مى بندد و چنان فشار مى دهد که گوشت هاى ساق دستها را مى خورد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
فَاللهَ اللهَ مَعْشَرَ الْعِبَادِ! وَ أَنْتُمْ سَالِمُونَ فِي الصِّحَّةِ قَبْلَ السُّقْمِ، وَ فِي الْفُسْحَةِ قَبْلَ الضِّيقِ. فَاسْعَوْا فِي فَکَاکِ رِقَابِکُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ تُغْلَقَ رَهَائِنُهَا. أَسْهِرُوا عُيُونَکُمْ، وَ أَضْمِرُوا بُطُونَکُمْ، وَ اسْتَعْمِلُوا أَقْدَامَکُمْ، وَ أَنْفِقُوا أَمْوَالَکُمْ، وَ خُذُوا مِنْ أَجْسَادِکُمْ فَجُودُوا بِهَا عَلَى أَنْفُسِکُمْ، وَ لاَ تَبْخَلُوا بِهَا عَنْهَا، فَقَدْ
#خدا را #خدا را! اى بندگان #خدا! اکنون که سالم و تندرست هستيد و پيش از آنکه بيمار شويد
⭕️ و اکنون که در حال وسعت به سر مى بريد، پيش از آنکه در تنگناى زندگى قرار گيريد فرصت را غنيمت بشمريد و کوشش کنيد ⭕️گردن خود را از زير بار مسئوليتها رها سازيد پيش از آنکه درهاى رهايى به روى شما بسته شود.
$چشمها را در دل شب بيدار داريد، #شکمها را لاغر کنيد، #گامها را بکار گيريد، اموال خود را #انفاق کنيد و از جسم وتن خويش #بکاهيد و بر جان و روان خود #بيفزاييد و در اين کار #بخل_نورزيد.
🅾قَالَ اللهُ سُبْحَانَهُ: (إِنْ تَنصُرُوا اللهَ يَنصُرْکُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ) وَ قَالَ تَعَالَى: (مَنْ ذَا الَّذِى يُقْرِضُ اللهَ قَرْضاً حَسَناً فَيُضَاعِفَهُ لَهُ وَلَهُ أَجْرٌ کَرِيمٌ). فَلَمْ يَسْتَنْصِرْکُمْ مِنْ ذُلٍّ، وَ لَمْ يَسْتَقْرِضْکُمْ مِنْ قُلٍّ ; اسْتَنْصَرَکُمْ «وَ لَهُ جُنُودُ السَّمَاوَاتِ وَ الاَْرْضِ وَ هُوَ الْعَزِيزُ الْحَکِيمُ». وَاسْتَقْرَضَکُمْ «وَ لَهُ خَزَائِنُ السَّمَاوَاتِ وَالاَْرْضِ وَ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ». وَ إِنَّمَا أَرَادُ أَنْ (لِيَبْلُوَکُمْ أَيُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلا).
🅾خداوند سبحان فرموده: «اگر خدا را يارى کنيد، شما را يارى مى کند و گامهايتان را استوار مى دارد»
🅾و نيز فرموده است: «کيست که به خداوند قرض نيکو دهد تا چند برابر به او عطا کند و براى چنين کسى پاداش والايى است».
🅾به يقين خدا به سبب ضعف و ناتوانى از شما يارى نطلبيده و قرض گرفتنش از شما (انفاق در راهش) به سبب کمبود نيست.
🅾 او از شما يارى خواسته در حالى که لشکرهاى آسمانها و زمين از آن اوست و شکست ناپذير و حکيم است و
🅾(همچنين) از شما درخواست قرض کرده در حالى که گنجهاى آسمانها و زمين به او تعلق دارد و بى نياز و شايسته ستايش است.
🅾 او خواسته است شما را بيازمايد که کدام يک نيکوکارتريد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸فراز ششم خطبه 183🌸
🅾فَبَادِرُوا بَأَعْمَالِکُمْ تَکُونُوا مَعَ جِيرَانِ اللهِ فِي دَارِهِ. رَافَقَ بِهِمْ رُسُلَهُ، وَ أَزَارَهُمْ مَلاَئِکَتَهُ، وَ أَکْرَمَ أَسْمَاعَهُمْ أَنْ تَسْمَعَ حَسِيسَ نَار أَبَداً، وَ صَانَ أَجْسَادَهُمْ أَنْ تَلْقَى لُغُوباً وَ نَصَباً: (ذَلِکَ فَضْلُ اللهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ وَاللهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ). أَقُولُ مَا تَسْمَعُونَ، وَاللهُ الْمُسْتَعَانُ عَلَى نَفْسِي وَ أَنْفُسِکُمْ، وَ هُوَ حَسْبُنَا وَ نِعْمَ الْوَکِيلُ!
ترجمه
🅾به اعمال نيک مبادرت ورزيد تا همنشين همسايگان خدا در سراى جاودان او باشيد.
🅾نزد کسانى که خداوند، پيامبران خود را رفيق آنها ساخته،🌀 فرشتگان خود را به ديدارشان فرستاده و 🌀حتى گوشهايشان را از اينکه صداى خفيف آتش دوزخ را بشنوند رهايى بخشيده و 🌀بدنهايشان را از ملاقات هرگونه رنج و ناراحتى مصون داشته است.
🅾اين فضل و رحمت الهى است که به هر کس بخواهد مى دهد و خداوند صاحب فضل عظيم است.
🅾 من آنچه را مى شنويد مى گويم (و به شما اتمام حجت مى کنم) و خداوند را براى خود و شما به يارى مى طلبم و او کفايت کننده امور ما و بهترين حامى ماست.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸طريق سير و سلوک الى الله🌸
⭕️امام(عليه السلام) در اين خطبه بهترين درسها را به سالکان راه حق، جهت #خودسازى مى دهد و آيين سلوک و سير الى الله را در جمله هاى کوتاه و پرمعنا بيان مى کند.
✅نخست با ذکر گوشه اى از عذابهاى دردناک دوزخ، آتش خوف الهى را در دلهاى آنها شعله ور مى سازد،
✅سپس به آنها هشدار مى دهد که عمر شما و تندرستى شما عاريتى است، روزى همه را از شما مى گيرند، اين فرصت را که دردست داريد غنيمت شمريد همانگونه که در حديث معروف از پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) آمده است: پنج چيز را قبل از پنج چيز غنيمت شمار، زندگى خود را قبل از مرگ، تندرستى خود را قبل از بيمارى و فراغت خاطرت را قبل از گرفتارى و جوانى را قبل از پيرى و غنا را قبل از فقر».
✅سپس به رياضتهاى شرعى اشاره کرده، دستور بيدارى و عبادت شبانه و کم خوردن غذا و به کارگيرى گامها در راه خدمت به خلق و جهاد و انفاق اموال و در يک کلمه کاستن از جسم و افزودن بر جان، مى دهد و ✅دلهاى سالکان راه را با وعده هاى الهى با ذکر آياتى از قرآن اميدوار و محکم مى سازد.
✅سرانجام انگيزه هاى معنوى را از طريق ذکر پاداشهاى عظيم که در جوار قرب پروردگار در انتظار آنان است، تقويت مى نمايد.
⭕️ و اين معلم بزرگ انسانيّت و اين راهبر راهيان قرب الى الله، حق مطلب را در عبارات کوتاهى ضمن ارائه برنامه اى منسجم ادا مى کند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸خطبه 184 در يک نگاه 🌸
❇️مى دانيم جمعيّت خوارج ـ همان گروه نادان و کم عقل و متعصّبى که بعد از ماجراى حکمين در صفّين بر امام شوريدند ـ شعارشان «لا حُکْمَ إلاّ للهِِ» بود و مقصودشان اين بود که نبايد براى حلّ مشکل جنگ صفين حَکَم و داورى تعيين کرد، چون حَکَم و داور فقط خداست.
❇️اين شعار که کاملا با معناى انحرافى و نادرست به کار مى رفت از نشانه هاى خوارج بود و هنگامى که بُرج بن مُسهر طايى در محضر حضرت اين شعار را سرداد امام با کلمات تند و کوبنده اى آن مرد نادان ماجراجو را خاموش کرد تا ديگرى جرأت نکند در محضرش چنين شعارى با چنان محتواى گمراه کننده اى سر دهد (درباره اين شعار و برداشت نادرست خوارج از آن در خطبه 40 هم توضیح آمده است)
🌻🌹🌻🌹🌻
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
خطبه 184👇👇
⭕️اسْکُتْ قَبَحَکَ اللهُ يَا أَثْرَمُ، فَوَاللهِ لَقَدْ ظَهَرَ الْحَقُّ فَکُنْتَ فِيهِ ضَئِيلا شَخْصُکَ، خَفِيّاً صَوْتُکَ ; حَتَّى إِذَا نَعَرَ الْبَاطِلُ نَجَمْتَ نُجُومَ قَرْنِ الْمَاعِزِ.
ترجمه
⭕️خاموش باش! خداوند رويت را زشت (و سياه) کند اى دندان شکسته!
⭕️ به خدا سوگند حق آشکار شد در حالى که تو شخصى ناچيز و بى مقدار بودى و صدايت به جايى نمى رسيد و آن گاه که باطل، نعره برآورد تو همچون شاخ بزى آشکار شدى!
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸شرح مختصر خطبه 184🌸
✅شناخت خوارج
🌱 خاموش باش اى روسیاه!
🅾امام(علیه السلام) در آغاز با لحنى قاطع این مرد خارجى را وادار به سکوت مى کند. سپس براى اینکه مردم او را به خوبى بشناسند صفات زشت و سابقه سوء او را بر می شمرد
🅾تعبیر به «أثرم» اشاره به این است که تو آدم بدزبانى هستى که پیش از این، مخالفانت مشت بر دهانت کوبیدند، و دیگر اینکه کسى که دندانهاى پیشین او شکسته باشد نمى تواند به طور فصیح صحبت کند و چنین کسى طبعاً باید بیشتر سکوت کند و کمتر سخن بگوید.
🅾سپس به سوابق سوء او اشاره می کند و اینکه هنگام ظهور اسلام به وسیله پیامبر یا هنگام ظهور ولایت حق به وسیله امیرمؤمنان على(علیه السلام) تو در صحنه حاضر نبودى و هرگز از حق دفاع نکردى، اما اکنون که نعره از حلقوم باطل برخاسته، سینه سپر کرده اى و با آنها هم صدا شده اى و احمقانه شعار آنها را سر مى دهى.
🅾با دقت در سوابق این مرد و گروه هم عقیده او و شرایط موجود آن زمان، روشن مى شود که برخورد سختگیرانه و خشن امام(علیه السلام) و تعبیرات کوبنده و تحقیرآمیز آن حضرت #بسیار_بجا و حکیمانه بوده است و اگر این کار نمى شد بیم آن مى رفت که افراد ناآگاهى تحت تأثیر شعار ظاهرفریب آنان قرار گیرند.
🅾خوارج گروهى قشرى، متعصب، نادان و کم عقل بودند که مشکلات عظیمى براى مسلمین به وجود آوردند.✅ بى رحمى و قساوت آنها در تاریخ اسلام، کم نظیر است. ✅خوشبختانه در طول تاریخ، جامعه اسلامى آنها را شناخت و عقب زد و هم اکنون شاید گروه کمى وابسته به آنها وجود داشته باشند که آنها هم تظاهر به اعتقاد باطل خود نمى کنند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا از طریق سایت رهبری,کمیته امام و هلال احمر کمک های خود را به سیل زدگان برسانید
شکرانه بازوی توانا
بگرفتن دست ناتوان است