☘ترجمه فراز اوّل خطبه #متقین
⭕️أَمَّا بَعْدُ، فَإِنَّ اللّهَ ـ سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى ـ خَلَقَ الْخَلْقَ حِينَ خَلَقَهُمْ غَنِيًّا عَنْ طَاعَتِهِمْ، آمِناً مِنْ مَعْصِيَتِهِمْ، لاَِنَّهُ لاَ تَضُرُّهُ مَعْصِيَةُ مَنْ عَصَاهُ، وَ لاَ تَنْفَعُهُ طَاعَةُ مَنْ أَطَاعَهُ. فَقَسَمَ بَيْنَهُمْ مَعَايِشَهُمْ، وَ وَضَعَهُمْ مِنَ الدُّنْيَا مَوَاضِعَهُمْ. فَالْمُتَّقُونَ فِيهَا هُمْ أَهْلُ الْفَضَائِلِ
⭕️اما بعد (از حمد و ثناى الهى)، خداوند منزه و والا خلق را آفريد در حالى که از اطاعتشان بى نياز و از معصيتشان ايمن بود، زيرا نه عصيان گنه کاران به او زيان مى رساند (و بر دامان کبريايى اش گردى مى نشاند) و نه اطاعت مطيعان به او نفعى مى بخشد.
⭕️پس از آفرينش آنان، روزى و معيشتشان را (با روش حکيمانه اى) در ميان آنان تقسيم کرد و هر يک را در جايگاه دنيوى اش جاى داد.
⭕️(ولى) پرهيزکاران در اين دنيا صاحب فضايلى هستند
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
☘صفات متقین👇👇
مَنْطِقُهُمُ الصَّوَابُ، وَ مَلْبَسُهُمُ الاِقْتِصَادُ، وَ مَشْيُهُمُ التَّوَاضُعُ. غَضُّوا أَبْصَارَهُمْ عَمَّا حَرَّمَ اللّهُ عَلَيْهِمْ، وَ وَقَفَوا أَسْمَاعَهُمْ عَلَى الْعِلْمِ النَّافِعِ لَهُمْ. نُزِّلَتْ أَنْفُسُهُمْ مِنْهُمْ فِي الْبَلاَءِ کَالَّتِي نُزِّلَتْ فِي الرَّخَاءِ. وَ لَوْلاَ الاَْجَلُ الَّذِي کَتَبَ اللّهُ عَلَيْهِمْ لَمْ تَسْتَقِرَّ أَرْوَاحُهُمْ فِي أَجْسَادِهِمْ طَرْفَةَ عَيْن، شَوْقاً إِلَى الثَّوَابِ، وَ خَوْفاً مِنَ الْعِقَابِ.
💢 گفتارشان راست،💢 لباسشان ميانه روى و 💢راه رفتنشان تواضع و فروتنى است.
💢چشمان خويش را از آنچه خداوند بر آنان حرام کرده فرو نهاده اند و 💢گوشهاى خود را وقف شنيدن علم و دانشى کرده اند که براى آنان سودمند است،
💢حال آنان در بلا همچون حالشان در آسايش و رفاه است و 💢اگر سرآمد معيّنى که خداوند براى (زندگى) آنها مقرّر داشته نبود يک چشم بر هم زدن، ارواحشان از شوق پاداش الهى و ترس از کيفر او در جسمشان قرار نمى گرفت.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
اللهم اجعلنا منهم و معهم و فیهم
صفات #متقین
⭕️عَظُمَ الْخَالِقُ فِي أَنْفُسِهِمْ فَصَغُرَ مَادُونَهُ فِي أَعْيُنِهِمْ، فَهُمْ وَ الْجَنَّةُ کَمَنْ قَدْ رَآهَا، فَهُمْ فِيهَا مُنَعَّمُونَ، وَ هُمْ وَ النَّارُ کَمَنْ قَدْ رَآهَا، فَهُمْ فِيهَا مُعَذَّبُونَ. قُلُوبُهُمْ مَحْزُونَةٌ، وَ شُرُورُهُمْ مَأْمُونَةٌ، وَ أَجْسَادُهُمْ نَحِيفَةٌ، وَ حَاجَاتُهُمْ خَفِيفَةٌ، وَ أَنْفُسُهُمْ عَفِيفَةٌ.
⭕️آفريدگار در روح و جانشان بزرگ جلوه کرده، به همين دليل غير او در چشمانشان کوچک است.
⭕️ آنها به کسانى مى مانند که بهشت را با چشم خود ديده و در آن متنعم اند
⭕️ و همچون کسانى هستند که آتش دوزخ را مشاهده کرده و در آن معذّبند!
⭕️ قلبهاى آنها اندوهگين و مردم از شرّشان درامانند.
⭕️ اندامشان لاغر و نيازهايشان اندک و نفوسشان عفيف و پاک است.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#صفات_متقین
⭕️صَبَرُوا أَيَّاماً قَصِيرَةً أَعْقَبَتْهُمْ رَاحَةً طَوِيلَةً. تِجَارَةٌ مُرْبِحَةٌ يَسَّرَهَا لَهُمْ رَبُّهُمْ. أَرَادَتْهُمُ الدُّنْيَا فَلَمْ يُرِيدُوهَا، وَ أَسَرَتْهُمْ فَفَدَوْا أَنْفُسَهُمْ مِنْهَا.
⭕️آنها براى مدتى کوتاهى در اين جهان صبر و شکيبايى پيشه کردند و به دنبال آن آسايشى طولانى نصيبشان شد.
⭕️ اين تجارتى پر سود است که پروردگارشان براى آنها فراهم ساخته است.
⭕️ دنيا (با جلوه گريهايش) به سراغ آنها آمد ولى آنها فريبش را نخوردند و آن را نخواستند. ⭕️دنيا مى رفت که آنها را اسير خود سازد ولى آنان به بهاى جان، خويش را از اسارتش آزاد ساختند!
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
اللهم اجعلنا منهم و معهم و فی زمرتهم بحق شهر رمضان
#شب_ضربت_خوردن_امیرالمومنین
#شب_نوزدهم
وقت پرواز آسمان شده بود
گوئیا آخر جهان شده بود
کعبه می رفت در دل محراب
لحظه ی گریه ی اذان شده بود
کوفه لبریز از مصیبت بود
باد در کوچه نوحه خوان شده بود
شور افتاد در دل زینب
پی بابا دلش روان شده بود
در و دیوار التماسش کرد
در و دیوار مهربان شده بود
شوق دیدار حضرت زهرا
در نگاه علی عیان شده بود
خار در چشم و تیغ بین گلو
زخم، مهمان استخوان شده بود
سایه ای شوم پشت هر دیوار
در کمین علی نهان شده بود
ناگهان آسمان ترک برداشت
فرق خورشید خون فشان شده بود
در نجف سینه بیقرار از عشق
گفت "لا یمکن الفرار" از عشق
#سید_حمیدرضا_برقعی
🌹یاد آوری خطبه 183🌹
👈دقت کنید امام علیه السلام فرمودند:
💢آگاه باشید که این پوست نازک بدن، طاقت آتش دوزخ را ندارد. پس به خودتان رحم کنید.
💢شما مصیبت های دنیارا آزموده اید. آیا ناراحتی های یکی از افراد خود را بر اثر خاری که در بدنش فرو رفته یا در زمین خوردن پایش زخمی شده یا ریگ های داغ بیابان او را رنج داده، دیده اید که تحمل آن مشکل است.
💢پس چگونه می شود تحمل کرد که در میان دو طبقه آتش، در کنار سنگ های گداخته همنشین شیطان باشید؟
☘نهج البلاغه، خطبه 183☘
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک انتشار دهید.
در محضر نهج البلاغه
☘ترجمه فراز اوّل خطبه #متقین ⭕️أَمَّا بَعْدُ، فَإِنَّ اللّهَ ـ سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى ـ خَلَقَ الْ
شرح مختصر فراز اول خطبه متقین
💢 صفات والاى پرهيزکاران
⭕️ امام(عليه السلام) در آغاز خطبه به بيان اين نکته مهم مى پردازد که خدا از همگان بى نياز است و اگر دستورات سنگين و متعددى درباره تقوا در اين خطبه مى آيد، براى افزودن به جاه و جلال خدا نيست، بلکه براى پيمودن راه تکامل انسان است،
زيرا ✅اوّلا خداوند وجودى است بى نهايت از هر جهت و کامل مطلق و چنين وجودى کمبود و نقصانى ندارد که بخواهد از طريق ستايش و اطاعت بندگان کمالى بپذيرد.
✅ ثانياً مخلوقات هر چه دارند از اوست و از برکات فيض او و بازگرداندن فيض او به خودش معنا ندارد.
❇️همگى ريزه خوار خوان نعمت او، بلکه وابسته به وجود اويند که اگر لحظه اى رابطه آنها با خدا قطع شود، نابود مى شوند: (اگر نازى کند از هم، فرو ريزند قالبها).
⭕️آن گاه امام(عليه السلام) به وضع مادى مردم در دنيا مى پردازد که در واقع مقدمه اى است براى بيان جنبه هاى معنوى که بعد از آن ذکر شده است و با دو جمله، همه چيز را در جهات زندگى مادى مردم بيان کرده است. ⭕️مى فرمايد : خداوند تمام نيازهاى مادى انسان را در اختيار او قرار داد و هر کدام را بر حسب لياقت، جايگاهى بخشيد.
❇️اين همان چيزى است که در قرآن مجيد در آيه 32 زخرف آمده است، مى فرمايد: «(نَحْنُ قَسَمْنَا بَيْنَهُمْ مَّعِيشَتَهُمْ فِى الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَرَفَعْنَا بَعْضَهُمْ فَوْقَ بَعْض دَرَجَات); ما اسباب معيشت آنها را در زندگى دنيا در ميانشان تقسيم کرديم و بعضى را بر بعضى برترى داديم».
❇️بديهى است معناى تقسيم معيشت اين نيست که بدون سعى و کوشش همه چيز به خانه انسان بيايد، خداوند مواد همه را آفريده و همگان را به سعى و عمل دعوت کرده است. مقامات ظاهرى نيز که خداوند به بندگان بخشيده، بدون سعى و کوشش به دست نمى آيد.
✅اين نکته نيز قابل توجه است که اگر گروهى در دنياى امروز بر اثر گرسنگى جان مى دهند، نه به علت کمبودهاست، بلکه به سبب ظلم و ستم گروهى خودخواه و سودجو و انحصارطلب است.
❇️نه تنها ارزاق انسانها، بلکه روزی همه جانداران و حيوانات را به گونه شگفت آورى براى آنها فراهم ساخته است; نه نطفه ها را در جنين به فراموشى سپرده، نه جاندار کوچکى که درون تخم پرندگان، يا دانه گياهان وجود دارد، محروم ساخته است.
❇️سپس به بيان فضايل و صفات برجسته پرهيزکاران پرداخته و سخن را با ذکر #سه_صفت_برجسته آغاز مى کند، مى فرمايد : «پرهيزکاران در اين دنيا صاحب فضايلى هستند: گفتارشان راست، لباسشان ميانه روى و راه رفتنشان تواضع و فروتنى است.
⭕️جمله «مَنْطِقُهُمُ الصَّوَابُ» اشاره به نخستين گام در خودسازى و تربيت انسانهاست و آن #اصلاح_زبان است; زبانى که بيشترين گناهان کبيره با آن انجام مى شود .
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
☘صفات متقین👇👇 مَنْطِقُهُمُ الصَّوَابُ، وَ مَلْبَسُهُمُ الاِقْتِصَادُ، وَ مَشْيُهُمُ التَّوَاضُعُ. غ
🌸اولین صفت پرهیزکاران🌸
👈اصلاح زبان
❇️ پرهيزکاران قبل از هر کار به اصلاح گفتار خويش مى پردازند و اصلاح زبان است که اصلاح ساير ارکان را در پی دارد .
💢قرآن مجيد مى فرمايد : «(يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللهَ وَقُولُوا قَوْلا سَدِيداً * يُصْلِحْ لَکُمْ أَعْمَالَکُمْ وَيَغْفِرْ لَکُمْ ذُنُوبَکُمْ); اى کسانى که ايمان آورده ايد پرهيزکارى پيشه کنيد و #سخن_صحيح بگوييد تا خداوند #اعمال شما را اصلاح کند و #گناهانتان را ببخشد».
❇️جمله «وَ مَلْبَسُهُمُ الاِقْتِصَادُ»به عنوان دومين فضيلت مهم پرهيزکاران ذکر شده است⭕️ ملبس اشاره به همان لباس ظاهرى است که بايد نه اسراف و تبذير در آن باشد و نه سخت گيرى و خساست،
⭕️اما به قرينه آياتى که لباس را در معناى کنايى وسيع به کار برده است; مانند (وَلِبَاسُ التَّقْوَى ذلِکَ خَيْرٌ) و (وَهُوَ الَّذِى جَعَلَ لَکُمُ الَّيْلَ لِبَاساً) و (هُنَّ لِبَاسٌ لَکُمْ وَأَنْتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ) معناى لباس مفهوم گسترده اى پيدا مى کند که همه زندگى انسان را شامل مى شود; #يعنى_اعتدال_و_ميانه_روى درتمام زندگى ⭕️همان گونه که در جمله سوم تعبير به «مَشْيُهُمُ التَّوَاضُعُ» تنها اشاره به راه رفتن ظاهرى نيست، و هرگاه اشاره به معناى وسيع مشى باشد مفهومش اين است که همه رفتارهاى آنها آميخته با تواضع است.
💢 امام(عليه السلام) به #سه_اصل اساسى در آغاز اين خطبه اشاره فرموده است: #درستکارى_و_ميانه روى_و_تواضع که بر سراسر زندگى پرهيزکاران حاکم است.
❇️در حديثى از امام باقر(عليه السلام) مى خوانيم : « اين زبان کليد هر خير و شرّى است، پس سزاوار است که مؤمن مهر بر زبانش زند همان گونه که بر طلا و نقره اش مهر مى زند (و در صندوق محفوظى نگاه می دارد)💢
صفت بعد "غض بصر"
«غَضُّوا» در اصل به معناى کم کردن است و هنگامى که در مورد چشم به کار مى رود، يعنى سر را به زير اندازد و نگاه نکند، چشم پوشى کردن
یعنی آنها نگاه به صحنه هاى حرام نمى کنند و پيوسته گوش به علم نافع مى دهند .
⭕️«علم نافع» علومى است که براى دين و ارزشهاى معنوى و زندگى سعادت بخش در جهان ديگر، سودمند است ...
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون
در محضر نهج البلاغه
☘صفات متقین👇👇 مَنْطِقُهُمُ الصَّوَابُ، وَ مَلْبَسُهُمُ الاِقْتِصَادُ، وَ مَشْيُهُمُ التَّوَاضُعُ. غ
علم نافع🤔
⭕️و همه علوم و دانشهايى را که براى عزت و عظمت و استقلال و سربلندى انسانها در اين دنيا لازم است را شامل می شود.
⭕️ امام باقر(عليه السلام) می فرماید : «تمام چشمها در روز قيامت گريان است، جز سه چشم، چشمى که در راه خدا بيدار بماند و چشمى که از خوف خدا گريان شود و چشمى که از حرام پوشيده شود».
⭕️ امام حسن مجتبى(عليه السلام) مى فرماید : « بيناترين ديده ها، ديده اى است که نظر آن در مسير خير باشد و شنواترين گوشها گوشى است که تذکرات و پندها را اخذ کند و از آنها نفع ببرد».
❇️صفت بعد صفت #رضا_و_تسليم :
⭕️در حال نعمت مست و مغرور نمى شوند و در بلا و مشکلات بى تابى و جزع ندارند; در همه حال راضى به رضاى خدا و تسليم در برابر اراده او هستند.
❇️درباره اهميّت مقام تسليم و رضا در حديثى از امام صادق(عليه السلام) مى خوانيم : « #برترين_مرتبه اطاعت خداوند، صبر و رضا در همه چيزهايى است که بندگان دوست دارند، يا دوست ندارند و هيچ بنده اى در همه اين امور از خدا راضى نمى شود، مگر اينکه خير او در آن است».
مرحوم کلينى در کافى، دوازده روايت ديگر دراهميّت تسليم و رضا و مقامات مؤمنان راضى و تسليم در برابر اراده پروردگار ذکر کرده است.
❇️ يک وصف ديگر مهم پرهيزکاران که نشانه ايمان قوىّ و اطمينان آنها به وعده هاى الهى است اینکه اگر سرآمد معيّنى که خداوند براى (زندگى) آنها مقرّر داشته نبود يک چشم بر هم زدن، ارواحشان از شوق پاداش الهى و ترس از کيفر او در جسمشان قرار نمى گرفت»
⭕️روح آنها به کبوترى مى ماند که در قفس گرفتار است; در يک سوى خود، باغى خرم و سرسبز با انواع گلها و گياهان و ميوه ها مى بيند و در طرف ديگر خود آتشى سوزان.
پرهيزکاران راستين چنين اند.💢 از يک سو اميدوار به لطف و ثواب الهى هستند و💢 از سوى ديگر از اين بيم دارند که در دنيا پايشان بلغزد و در دام شيطان و هواى نفس، گرفتار شوند و با سوء عاقبت از دنيا بروند.
⭕️ لقمان حکيم خطاب به فرزندش مى گفت : « فرزندم آن گونه از خدا بترس که اگر در صحنه قيامت وارد شوى، در حالى که اعمال نيک انس و جن را با خود داشته باشى باز از عذاب خدا بترسى و آن قدر اميدوار به لطف او باش که اگر روز قيامت با گناه جن و انس وارد محشر شوى باز اميد به عفو او داشته باشى».
⭕️💢⭕️
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
اللهپ اجعلنا منهم و معهم و فی زمرتهم
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون
در محضر نهج البلاغه
#صفات_متقین ⭕️صَبَرُوا أَيَّاماً قَصِيرَةً أَعْقَبَتْهُمْ رَاحَةً طَوِيلَةً. تِجَارَةٌ مُرْبِحَةٌ
S Pirozfar:
خطبه متقین و خطبه همام از زیبا ترین خطبه های نهج البلاغه است
لطفا #حوصله کنید و بادقت بخوانید.
🌸بیست صفت متقین👇🌸
❇️اين بخش از خطبه که در آن قريب #بيست_صفت_از_صفات_پرهيزکاران آمده، عمدتاً بر چند محور دور مى زند;
💢 ايمان فوق العاده پرهيزکاران، ايمانى که در سر حد شهود و مشاهده عالم ماوراى طبيعت است.
💢 مسئله بى اعتنايى به زرق و برق دنيا و عدم اسارت در چنگال هوا و هوسها و شهوات، 💢جوياى علم و دانش بودن،
💢پرهيز از هرگونه گناه مخصوصاً آلودگيهاى زبان،
💢تواضع و فروتنى و عدم آزار خلق.
❇️اگر در برنامه پرهيزکاران جز همين فراز نبود براى اينکه از اينها انسان کاملى بسازد، کافى بود تا چه رسد به اين که بخشهاى بعدى خطبه نيز به آن ضميمه گردد.
❇️کسى که ايمان او به حدى رسيده که گويى آينده هاى دور را مى بيند و از پشت پرده ضخيم طبيعت، بهشت و جهنم را مشاهده مى کند، طبيعى است که فريب زرق و برق دنيا را نخورد، و در برابر خلق متواضع باشد و آزارش به کسى نرسد.
✅ #سؤال: اين ايمان شهودى چگونه تحصيل مى شود و اين هماى سعادت بر سر چه کسى خواهد نشست؟
⭕️پاسخ اين سؤال با تشبيهات روشن مى شود; آيينه قلب تا زنگار هوا و هوس دارد، چهره حقيقت در آن منعکس نمى شود و تا انسان در سياهچال طبيعت زندانى است به آسمان حقيقت پرواز نمى کند
تو کز سراى طبيعت نمى روى بيرون
کجا به کوى طريقت گذر توانى کرد
جمال يار ندارد نقاب و پرده ولى
غبار ره بنشان تا نظر توانى کرد
⭕️💢⭕️💢
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اذان صبح تکان دهنده مسجد کوفه
⚫️ فراز دوم خطبه متقین
♦️أَمَّا اللَّيْلُ فَصَافُّونَ أَقْدَامَهُمْ، تَالِينَ لاَِجْزَاءِ الْقُرْآنِ يُرَتِّلُونَهَا تَرْتِيلاً. يُحَزِّنُونَ بِهِ أَنْفُسَهُمْ وَ يَسْتَثِيرُونَ بِهِ دَوَاءَ دَائِهِمْ.
♦️اما #شب هنگام بر پاى خود (به نماز) مى ايستند و آيات قرآن را شمرده و با تدبر مى خوانند،
♦️ به وسيله آن، جان خويش را محزون مى سازند و داروى درد خود را از آن مى طلبند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
▪️ایام سوگواری مولا و مقتدایمان تسلیت باد▪️
🔻 فَإِذَا مَرُّوا بِآيَة فِيهَا تَشْوِيقٌ رَکَنُوا إِلَيْهَا طَمَعاً، وَ تَطَلَّعَتْ نُفُوسُهُمْ إِلَيْهَا شَوْقاً، وَ ظَنُّوا أَنَّها نُصْبَ أَعْيُنِهِمْ.
وَ إِذَا مَرُّوا بِآيَة فِيهَا تَخْوِيفٌ أَصْغَوْا إِلَيْهَا مَسَامِعَ قُلُوبِهِمْ، وَ ظَنُّوا أَنَّ زَفِيرَ جَهَنَّمَ وَ شَهِيقَهَا فِي أُصُولِ آذَانِهِمْ،
🔺 هنگامى که به آيه اى مى رسند که در آن، تشويق است (تشويق به پاداشهاى بزرگ الهى در برابر ايمان و عمل صالح) با اشتياق فراوان بر آن تکيه مى کنند و چشم جانشان با علاقه بسيار در آن خيره مى شود و گويى آن بشارت را در برابر چشم خود مى بينند
🔻و هنگامى که به آيه اى مى رسند که بيم و انذار در آن است (انذار در برابر گناهان) گوشهاى دل خويش را براى شنيدن آن باز مى کنند
🔻و گويى فريادها و ناله هاى زبانه هاى آتش دوزخ در درون گوششان طنين انداز است!
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
▪️ایام سوگواری مولا و مقتدایمان علی علیه السلام تسلیت باد
◾️برنامه شبانه متقین
🔘فَهُمْ حَانُونَ عَلَى أَوْسَاطِهِمْ، مُفْتَرِشُونَ لِجِبَاهِهِمْ وَ أَکُفِّهِمْ وَ رُکَبِهِمْ، وَ أَطْرَافِ أَقْدَامِهِمْ، يَطْلُبُونَ إِلَى اللّهِ تَعَالَى فِي فَکَاکِ رِقَابِهِمْ.
🔘 آنها قامت خود را در پيشگاه خدا خم مى کنند (و به رکوع مى روند) و پيشانى و کف دست ها و سر زانوها و نوک انگشتان پا را (به هنگام سجده) بر زمين مى گسترانند
🔘و #آزادى خويش را از پيشگاه خداوند متعال درخواست مى کنند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸برنامه شبانه پرهيزکاران 🌸
امام(عليه السلام) به ذکر برنامه شبانه پرهيزکاران مى پردازد و انگشت بر جزئيات آن مى نهد و مى فرمايد : (أَمَّا اللَّيْلُ....
✅اشاره به تلاوت قرآن در نماز شب است و✅ نيز ممکن است اين دو جداى از هم باشد; يعنى به هنگام شب هم به نماز بر مى خيزند و هم تلاوت قرآن دارند.
❇️ امام روش قرآن خواندن پرهيزکاران راچنین توصیف می کنند:
✅ اوّلا قرآن را به صورت «ترتيل» مى خوانند و معناى «ترتيل» شمرده خواندن و تأمل در مفاهيم آيات است.
✅آنها خود را کاملا مخاطب قرآن مى دانند، از بشارات قرآن، شاد و از انذارهاى قرآن در اندوه فرو مى روند و
✅ داروى همه دردهاى اخلاقى و معنوى خود را در جاى جاى آيات قرآن جستجو مى کنند که هم طبيب است و هم داروساز.
❇️آنها قرآن را سرسرى نمى خوانند و خود را مخاطبان واقعى آن مى دانند; و همين امر انگيزه آنها در برنامه «#سير_الى_الله» است.
❇️ايمان آنها به مرحله شهود رسيده و حقايق عالم غيب و جهان آخرت را با چشم مى بينند .
❇️در يکى از سخنان مولا آمده است: «آگاه باشيد تلاوتى که در آن تدبّر نيست منشأ خير و برکتى نيست و عبادتى که در آن فهم و آگاهى نباشد، خيرى ندارد».
❇️در حديثى از امام سجاد(عليه السلام) نیز آمده است : «آيات قرآن گنجينه هاى الهى است هرگاه گنجينه اى گشوده شود، سزاوار است با دقّت در آن نظرافکنى (و از گوهرهاى گرانبهايش بهره گيرى)».
❇️در جمله هاى بعد به بيان دو رکن ديگرنماز; يعنى رکوع و سجود مى پردازد
تعبيرات امام(عليه السلام) تعبيراتی زيبا است که انسان را به عمق اين عبادات آشناتر مى سازد;
❇️خم شدن در پيشگاه خدا و فرش کردن پيشانى و دست و پاها بر زمين در برابر عظمت او با توجه و حضور قلب، دنيايى از معنويت را به همراه دارد
❇️ جالب اين که هدف نهايى را #آزادسازى گردنها از زنجير اسارت بيان فرموده است
▪️▫️▪️▫️▪️
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون
▪️برنامه روزانه متقین
🔘 لاَ يَرْضَوْنَ مِنْ أَعْمَالِهِمُ الْقَلِيلَ، وَ لاَ يَسْتَکْثِرُونَ الْکَثِيرَ. فَهُمْ لاَِنْفُسِهِمْ مُتَّهِمُونَ، وَ مِنْ أَعْمَالِهِمْ مُشْفِقُونَ إِذَا زُکِّيَ أَحَدٌ مِنْهُمْ خَافَ مِمَّا يُقَالُ لَهُ، فَيَقُولُ: أَنَا أَعْلَمُ بِنَفْسِي مِنْ غَيْرِي، وَ رَبِّي أَعْلَمُ بِي مِنِّي بِنَفْسِي! اللَّهُمَّ لاَ تُؤَاخِذْنِي بِما يَقُولُونَ، وَ اجْعَلْنِي أَفْضَلَ مِمَّا يَظُنُّونَ، وَاغْفِرْ لي مَا لاَ يَعْلَمُونَ!
🔘 از اعمال اندک، خشنود نمى شوند و اعمال فراوان خود را زياد نمى شمارند،
🔘 بلکه پيوسته خود را (به کوتاهى و قصور) متّهم مى سازند، و از اعمال خود نگرانند،
🔘 هر گاه يکى از آنها را مدح و ستايش کنند. از آنچه درباره او گفته شده به هراس مى افتد و مى گويد : من از ديگران نسبت به خود آگاه ترم و پروردگارم به اعمال من از من آگاه تر است.
🔘بارالها! مرا به جهت نيکيهايى که به من نسبت مى دهند مؤاخذه مفرما!
🔘 و مرا برتر از آنچه آنها گمان مى کنند قرار ده
🔘و گناهانى را که من دارم و آنها نمى دانند ببخش!
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🔳فراز سوم خطبه متقین
▪️وَ أَمَّا النَّهَارَ فَحُلَمَاءُ عُلَمَاءُ، أَبْرَارٌ أَتْقِيَاءُ. قَدْ بَرَاهُمُ الْخَوْفُ بَرْيَ الْقِدَاحِ يَنْظُرُ إِلَيْهِمُ النَّاظِرُ فَيَحْسَبُهُمْ مَرْضَى، وَ مَا بِالْقَوْمِ مِنْ مَرَض; وَ يَقُولُ: لَقَدْ خُولِطُوا !.
وَ لَقَدْ خَالَطَهُمْ أَمْرٌ عَظِيمٌ!
ترجمه
▪️پرهيزگاران به هنگام روز، دانشمندانى بردبار و نيکوکارانى با تقوا هستند،
♦️ترس و خوف (در برابر مسؤوليتهاى الهى) بدنهاى آنها را همچون چوبه هاى تير، تراشيده و لاغر ساخته است، آن گونه که بينندگان (ناآگاه) آنها را بيمار مى پندارند، در حالى که هيچ بيمارى در وجودشان نيست و گوينده (بى خبر وغافل) مى گويد: افکارشان به هم ريخته و بيمار دل اند،
▪️ در حالى که انديشه اى بس بزرگ با فکر آنان آميخته است.