🌸آثار اطاعت الهی🌸
🅾 اطاعت الهى، جامعه بشرى را در امنيّت فرو مى برد،
✅ برکات آسمان و زمين را شامل حال آنها مى کند و
✅ مرگ و ميرها را تقليل مى دهد، همان گونه که در سوره نوح به آن اشاره شده است: (فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کَانَ غَفَّاراً * يُرْسِلِ السَّمَآءَ عَلَيْکُمْ مِّدْرَاراً ...
🅾آن گاه بار ديگر امام به مسئله تقوا و پرهيزگارى اشاره می کند، زيرا طاعت پروردگار و تقوا لازم و ملزوم يکديگرند;
✅ تقواى درونى سبب طاعت مى شود، همان گونه که طاعت عامل پرورش تقوا در درون مى گردد.
🅾 امام(عليه السلام) در اينجا به #هشت قسمت از آثار تقوا، ضمن جمله هايى کوتاه و پرمعنا اشاره مى کند
🅾 از مجموعه اين آثار، به خوبى ارزش تقوا در صحنه زندگى مادى و معنوى بشر آشکار مى شود:
✅در سايه تقوا بلاها برطرف مى گردد
✅ فيض و رحمت الهى بر پرهيزگاران و جوامع پرهيزگار مى بارد،
✅ فساد و تباهى رخت بر مى بندد،
🅾آرامش و امنيت و نعمت و برکت، شامل حال آنها مى شود. قرآن مجيد مى گويد: «(وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَکَات مِّنَ السَّمَآءِ وَالاَْرْضِ); اگر مردمى که در شهرها و آبادى ها زندگى مى کنند ايمان مى آوردند و تقوا پيشه مى کردند، درهاى برکات آسمان و زمين را بر آنها مى گشوديم».
🅾 و نيز مى فرمايد: «(وَمَنْ يَتَّقِ اللهَ يَجْعَلْ لَّهُ مَخْرَجاً * وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لاَ يَحْتَسِبُ); آن کس که تقوا پيشه کند خداوند راه نجات از مشکلات را به روى او مى گشايد و از آنجا که انتظار آن ندارد، به او روزى مى دهد».
💢رابطه تقوا با زندگی تنها رابطه اى معنوى نيست.
✅جوامعى بر اثر رعايت تقوا و اعتماد به يکديگر توانستند با همکارى مشکلات عظيم را حل کنند و اختلافات و منازعات و پرونده هاى جزايى و کيفرى در آنها به حداقل رسيده است.
✅جالب اینکه هنگامى که مردم به سفرهاى معنوى، همچون زيارت خانه خدا مى روند مشکلات اجتماعى ناشى از مشکلات اخلاقى به سرعت فروکش مى کند.
✅در يک جامعه با تقوا بدهکاران به دنبال طلبکاران مى گردند و ثروتمندان به سراغ نيازمندان مى روند; افراد سنگينى حقوق ديگران را بر دوش خود احساس می کنند.
💢 به اين ترتيب رابطه تقوا و فرونشستن مشکلات و فزونى برکات هم تفسير معنوى دارد و هم تفسير مادّى.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸تقوا پیشه کنید🌸
🅾فَاتَّقُوا اللّهَ الَّذِي نَفَعَکُمْ بِمَوْعِظَتِهِ، وَ وَعَظَکُمْ، بِرِسالَتِهِ، وَ امْتَنَّ عَلَيْکُمْ بِنِعْمَتِهِ. فَعَبِّدُوا أَنْفُسَکُمْ لِعِبَادَتِهِ، وَاخْرُجُوا إِلَيْهِ مِنْ حَقِّ طَاعَتِهِ.
🅾حال که چنين است (و تقوا و اطاعت پروردگار سرچشمه اين همه برکات است) 🅾تقواى الهى پيشه کنيد، همان خداوندى که با پند و اندرزش به شما سود بخشيده و 🌀با رسالتش شما را اندرز داده و 🌀با نعمتش بر شما منّت نهاده است،
🅾بنابراين خود را براى پرستش او آماده کنيد و 🌀با انجام وظايف، حق طاعتش را بجا آوريد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸فراز سوم خطبه 198🌸
⭕️اسلام⭕️
🔰ثُمَّ إِنَّ هذَا الاِْسْلاَمَ دِينُ اللّهِ الَّذِي اصْطَفَاهُ لِنَفْسِهِ، وَ اصْطَنَعَهُ عَلَى عَيْنِهِ، وَ أَصْفَاهُ خِيَرَةَ خَلْقِهِ، وَ أَقَامَ دَعَائِمَهُ عَلَى مَحَبَّتِهِ. أَذَلَّ الاَْدْيَانَ بِعِزَّتِهِ، وَ وَضَعَ الْمِلَلَ بِرَفْعِهِ، وَ أَهَانَ أَعْدَاءَهُ بِکَرَامَتِهِ ...
ترجمه
🔰(آگاه باشيد) اين اسلام آيينى است که خداوند آن را براى خود برگزيده و🌀 با عنايت خاص خويش آماده ساخته (و به آن فوق العاده اهميّت داده است)
🔰بهترين خلق خود (محمّد صلى الله عليه و آله) را براى تبليغ آن برگزيد و🌀 پايه هاى آن را بر محبّت خويش بنا نهاده،🌀 اديان و مذاهب ديگر را با عزّت و قدرت اسلام ضعيف کرد و 🌀ملل ديگر را با اعتلاى اسلام فرود آورد و 🌀با احترام و نفوذ آن، دشمنانش را خوار نمود.
🔰با يارى اسلام مخالفان سرسختش را درمانده ساخت و🌀 با تقويت آن ارکان ضلالت را در هم کوبيد. 🌀تشنگان را از سرچشمه زلال آن سيراب کرد و 🌀آبگاهش را پر آب نمود.
🤔🤔
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸شرح و تفسیر 🌸
🌀 ارزش والاى اسلام 🌀
🅾 امام(عليه السلام) در اين قسمت به بيان اهميّت اسلام و عظمت اين آيين مقدس مى پردازد و آنچه را که درباره اطاعت و تقوا آمده بود، تکميل مى کند.یعنی اطاعت و تقوا به پيروى از آيين اسلام حاصل مى شود.
🅾در ابتدا يازده صفت از اوصاف اسلام را بيان کرده،در پنج وصف، ارکان اصلى اين دين مقدس بیان شده که 1⃣تشريع آن به دست خداست 2⃣ با نهايت دقت صورت گرفته،3⃣ و ابلاغ کننده آن بهترين خلق خدا پيامبر اسلام است 4⃣و پايه هاى اصلى آن بر اساس محبّت خدا قرار گرفته است.5⃣جمله (اصْطَفَاهُ لِنَفْسِهِ) اشاره به اين است که راه رسيدن به قرب خداوند،فقط آيين اسلام است: «(وَمَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الاِْسْلاَمِ دِيناً فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ); هر کس غير دين اسلام را بپذيرد از او پذيرفته نيست».
🅾جمله «وَ اصْطَنَعَهُ عَلَى عَيْنِهِ» در مواردی گفته مى شود که شخص موقع انجام گرفتن آن حاضر و ناظر باشد و در مورد خداوند، کنايه از نهايت عنايت و مراقبت الهى نسبت به آن است.
🅾قرآن مجيد درباره حضرت موسى(عليه السلام)مى فرمايد: «(وَلِتُصْنَعَ عَلَى عَيْنِى); تو بايد در حضور من و تحت مراقبت من پرورش يابى».
🅾جمله «أَقَامَ دَعَائِمَهُ عَلَى مَحَبَّتِهِ»یعنی اساس اسلام را محبّت تشکيل مى دهد و لذا در روايت آمده است: «هَلِ الدِّينُ إِلاَّ الْحُبِّ إنَّ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ (قُلْ إِنْ کُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللهَ فَاتَّبِعُونى يُحْبِبْکُمُ اللهُ); آيا دين چيزى غير از محبّت است؟ خداوند عز و جل مى گويد: بگو (اى پيامبر(صلى الله عليه وآله)) اگر خدا را دوست مى داريد از من پيروى کنيد تا خداوند شما را دوست بدارد».
🅾پس پايه دين #محبّت بندگان نسبت به خدا از يک سو و محبّت خدا به بندگان از سوى ديگر است.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🅾در ادامه امام شش وصف ديگر را بيان کرده است
.جمله هاى «أَذَلَّ الاَْدْيَانَ بِعِزَّتِهِ، وَ وَضَعَ الْمِلَلَ بِرَفْعِهِ...»اشاره به آیه قرآن مجيد است: «(هُوَ الَّذِى أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَ دِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ کُلِّهِ وَلَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ); او کسى است که رسول خدا را با هدايت و دين حق فرستاد تا او را بر همه اديان غالب سازد، هر چند مشرکان کراهت داشته باشند».در آيه قبل از آن مى خوانيم : «(يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ); آنها مى خواهند نور خدا را با دهان خود خاموش کنند; ولى خدا نور خود را کامل مى کند، هر چند کافران خوش نداشته باشند»
.🅾پيروزى اسلام بر اديان ديگر در دو جبهه بود; ✅يکى جبهه ظاهرى از نظر سياسى و نظامى و✅ ديگر جبهه باطنى از نظر منطق و استدلال و برهان،
🅾 و همان گونه که مولا در جمله هاى بالا فرمود، تشنگان را از چشمه هاى جوشان خود سيراب و آبگاه هاى علم و معرفت را با دلايل خويش پر مى سازد 🅾امام(عليه السلام) در ادامه به بيان امتيازات مهم ديگرى مى پردازد و نخست جاودانگى اين آيين مقدّس را بيان می کند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🅾 ثُمَّ جَعَلَهُ لاَ انْفِصَامَ لِعُرْوَتِهِ، وَ لاَ فَکَّ لِحَلْقَتِهِ، وَ لاَانْهِدَامَ لاَِساسِهِ، وَ لاَ زَوَالَ لِدَعَائِمِهِ، وَ لاَ انْقِلاَعَ لِشَجَرَتِهِ، وَ لاَ انْقِطَاعَ لِمُدَّتِهِ، وَ لاَ عَفَاءَ لِشَرَائِعِهِ،وَ لاَ جَذَّ لِفُرُوعِهِ، وَ لاَ ضَنْکَ لِطُرُقِهِ، وَلاَ وُعُوثَةَ لِسُهُولَتِهِ، وَ لاَ سَوَادَ لِوَضَحِهِ، وَ لاَ عِوَجَ لاِنْتِصَابِهِ، وَ لاَ عَصَلَ فِي عُودِهِ، وَ لاَ وَعَثَ لِفَجِّهِ، وَ لاَ انْطِفَاءَ لِمَصَابِيحِهِ، وَ لاَ مَرَارَةَ لِحَلاَوَتِهِ.
🅾سپس اسلام را چنان قرار داد که هرگز دستگيره اش شکسته نشود و🌀 حلقه هايش از هم باز نگردد.🌀 اساسش ويرانى نپذيرد و 🌀ستونهايش فرو نريزد، 🌀درخت وجودش برکنده نشود، 🌀مدّتش پايان نگيرد، 🌀بر احکامش غبار کهنگى ننشيند و🌀 شاخه هايش قطع نگردد،
🅾راههايش خالى از تنگنا، 🌀آسان بودنش خالى از سستى و 🌀روشنايى اش خالى از تيرگى است. 🌀در طريق مستقيمش کژى راه نيابد و 🌀ستونش اعوجاج نپذيرد، 🌀در جاده هاى وسيع آن لغزندگى نباشد، 🌀چراغهايش هرگز خاموش نشود و 🌀شيرينى اش هيچ گاه تلخى ندارد،
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸جاودانگی اسلام🌸
🅾 امام علی با هشت جمله اين جاودانگى را به زيباترين وجهى ترسيم مى کند.
🅾.اين همان چيزى است که قرآن مجيد درباره پيامبر (ص) فرموده : «(مَّا کَانَ مُحَمَّدٌ أَبَآ أَحَد مِّنْ رِّجَالِکُمْ وَلکِنْ رَّسُولَ اللهِ وَخَاتَمَ النَّبِيِّينَ..); محمّد پدر هيچ يک از مردان شما نبوده و نيست; ولى رسول خدا و آخرين پيامبران است...».
🅾اصول و ارکان اسلام چنان از سوى خداوند تنظيم شده که با گذشت زمان متزلزل نمى شود و نيازهاى هر زمان و هر مکان در احکام ثابت و متغيّرش (باتغيير موضوعات) پيش بينى شده و همين جامعيّت آن را جاودانه ساخته است
🌸اهمیت اسلام🌸
🅾فَهُوَ دَعَائِمُ أَسَاخَ فِي الْحَقِّ أَسْنَاخَهَا، وَ ثَبَّتَ لَهَا أَسَاسَهَا، وَ يَنَابِيعُ غَزُرَتْ عُيُونُهَا، وَ مَصَابِيحُ شَبَّتْ نِيرَانُهَا; وَ مَنَارٌ اقْتَدَى بِها سُفَّارُهَا، وَ أَعْلاَمٌ قُصِدَ بِهَا فِجَاجُهَا، وَ مَنَاهِلُ رُوِيَ بِهَا وُرَّادُهَا.
🅾 اسلام داراى ستونهايى است که خداوند آن را در اعماق حق استوار ساخته و اساس آن را ثابت قرار داده است.
🅾چشمه سارهايش پر آب و چراغهايش پرفروغ است. نشانه هاى هدايتى دارد که مسافران راه حق را رهنمون مى شود و پرچم هايى که براى هدايت پويندگان راه خدا نصب شده و آبگاه هايى که واردان بر آن سيراب مى شوند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7