در محضر نهج البلاغه
🌸وَإِنَّ عَمَلَکَ لَيْسَ لَکَ بِطُعْمَة وَلَکِنَّهُ فِي عُنُقِکَ أَمَانَةٌ، وَأَنْتَ مُسْتَرْعًى لِ
⭕️مرافب اعمالت باش فرماندار😳
🔰لَيْسَ لَکَ أَنْ تَفْتَاتَ فِي رَعِيَّة، وَلاَ تُخَاطِرَ إِلاَّ بِوَثِيقَة، وَفِي يَدَيْکَ مَالٌ مِنْ مَالِ اللهِ عَزَّ وَجَلَّ، وَأَنْتَ مِنْ خُزَّانِهِ حَتَّى تُسَلِّمَهُ إِلَيَّ، وَلَعَلِّي أَلاَّ أَکُونَ شَرَّ وُلاَتِکَ لَکَ، وَالسَّلاَمُ
🔰(تو ای فرماندار) هرگز حق ندارى درباره رعيّت، استبداد به خرج دهى
🔰و حق ندارى در کارهاى مهم و خطير بدون اطمينان وارد شوى.
🔰در دست تو بخشى از اموال خداوند عزّوجلّ است و تو يکى از خزانه داران او هستى،
#بايد آن را حفظ کنى تا به دست من برسانى، 👈اميد است من رييس بدى براى تو نباشم
والسلام.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🔊مقامات کشور اسلام امانت الهى است
🔺 اشعث بن قيس به موجب سوابق سويى که داشت بعد از روى کار آمدن امام(عليه السلام) احساس ناامنى در موقعيت خود کرد که امام(عليه السلام) شاید او را از حکومت آذربايجان بردارد و مسأله جنگ جمل و قتل عثمان را بهانه اى براى سرکشى قرار داد،
🔶 لذا امام(عليه السلام) براى پيش گيرى از فتنه انگيزى او اين نامه را برايش نوشت و در آغاز نامه چنين فرمود:
🔶اگر لغزشهايى چنين و چنان از تو سر نزده بود در اين کار (فرماندارى آذربايجان يا بيعت کردن با امام(عليه السلام)) مقدم بر ديگران بودى و شايد پايان کار تو آغاز آن را جبران کند ... اگر تقواى الهى را پيشه کنى».
🔶سپس امام(عليه السلام) در ادامه اين نامه اشاره به قتل عثمان و بيعت مردم با او و شورش طلحه و زبير و شکستن بيعت آن حضرت نمود و افزود که آنها عايشه را نيز با خود به سوى بصره بردند و من به اتفاق مهاجرين و انصار به سوى آنها رفتم و در ميدان نبرد در مقابل هم قرار گرفتيم. من از آنها خواستم که از سرکشى بازگردند و به بيعت خود وفادار باشند و آنچه وظيفه اتمام حجت بود انجام دادم; ولى آنها نپذيرفتند #جنگ در گرفت و شکست خوردند و گروهى مجروح شدند و گروهى فرار کردند و #من دستور دادم مجروحان را نکشند و فراريان را تعقيب نکنند و هرکس سلاح خود را بر زمين بگذارد و به خانه خويش برود و در را به روى خود ببندد در امان خواهد بود.
🔺سپس امام(عليه السلام) نامه فوق را بيان فرمود.
🔶امام(عليه السلام) در اين نامه، اوّل او را با دو جمله پرمعنا هشدار مى دهد و ديدگاه اسلام درباره پست ها و منصب هاى حکومتى را بیان میدارد.
👈 از ديدگاه اسلام رييس حکومت، وزرا، استان داران و فرماندهان، تنها امانت دارانى هستند که امانت جامعه اسلامى از سوى خداوند به آنها سپرده شده و #نبايد آن را وسيله برترى جويى و تحصيل منافع شخصى کنند;
👈بلکه بايد مانند هر امانت دار امين از آن مراقبت به عمل آورده و سالم به دست اهلش بسپارند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
خدایا به دولتمردان ما تقوا عنایت فرما
📜سه وظيفه يک فرماندار در گفتار امام:
🖌 «تو حق ندارى درباره رعيّت استبداد به خرج دهى»; (لَيْسَ لَکَ أَنْ تَفْتَاتَ فِي رَعِيَّة).
🔗بلکه بايد طبق موازين الهى و آنچه در اسلام درباره حقوق مردم پيش بينى شده رفتار کنى نه اينکه آنچه دلخواه توست خودسرانه انجام دهى و با مردم همچون بندگان و بردگان عمل کنى.
🖌 «تو حق ندارى در کارهاى مهم و خطير بدون اطمينان وارد شوى»; (وَلاَ تُخَاطِرَ إِلاَّ بِوَثِيقَة).
🔗و در امورى که با سرنوشت مردم سر و کار دارد جز با دقت و تأمل و مشورت کافى و در صورت لزوم گرفتن اذن از امام(عليه السلام) و پيشوايت اقدام مکن، زيرا براى حفظ امانت هاى مهم بايد از دست زدن به کارهاى خطرناک پرهيز کرد;
🖌و سومین وظیفه: درباره حفظ اموال بيت المال : «در دست تو بخشى از اموال خداوند عزّوجلّ است(اموال بیت المال) و تو يکى از خزانه داران او هستى بايد آن را حفظ کنى تا به دست من برسانى»; (وَفِي يَدَيْکَ مَالٌ مِنْ مَالِ اللهِ عَزَّ وَجَلَّ، وَأَنْتَ مِنْ خُزَّانِهِ حَتَّى تُسَلِّمَهُ إِلَيَّ).
🔗در پايان مى فرمايد: «اميد است من رييس بدى براى تو نباشم والسلام»; (وَلَعَلِّي أَلاَّ أَکُونَ شَرَّ وُلاَتِکَ لَکَ وَالسَّلاَمُ).
👈و اين تعبير، تعبيرى است بسيار متواضعانه و پدرانه.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
⭕️مومن مواظب باش
🌸 وَإِذَا رَأَيْتَ الَّذِينَ يَخُوضُونَ فِي آيَاتِنَا فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ حَتَّىٰ يَخُوضُوا فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ ۚ وَإِمَّا يُنْسِيَنَّكَ الشَّيْطَانُ فَلَا تَقْعُدْ بَعْدَ الذِّكْرَىٰ مَعَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ(آیه73)
🍀هر وقت در مجلسی بودی و دیدی که مشغول انکار و تمسخر آیههای ما هستند، ترکشان کن؛ مگر که مشغول حرفی دیگر شوند. اگر احیاناً شیطان از یادت برد، بهمحض یادآوری، همنشینی با این جماعتِ بدکار را قطع کن.
🌸 وَمَا عَلَى الَّذِينَ يَتَّقُونَ مِنْ حِسَابِهِمْ مِنْ شَيْءٍ وَلَٰكِنْ ذِكْرَىٰ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ
🍀 البته کسانی که مراقب رفتارشان باشند، شریک جرم آن یاوهگوها نیستند؛ ولی بههرحال بهیادشان میآوریم تا به گناهِ انکار و مسخرهکردن آیههای الهی آلوده نشوند. (آیه74)
#تفسیر_ آیات_فوق👆 (استاد رنجبر)
☘ خمیازه ،خمیازه میاره
ندیدی وقتی کسی در برابر شما باشه
خمیازه بکشه ، شما هم ناخواسته و ناخودآگاه خمیازه میکشید این یعنی همنشینی اثر دارد به همین دلیل قرآن کریم می فرماید در محفل و مجلس گناه ورود نکنید چرا،؟ چون گناه ,گناه میاره آنها آلوده اند شما را هم آلوده می کنند مگر اینکه دست شما پر باشه و بتوانید با منطق و نصیحت آنها را از گناه باز بدارید یعنی هدف از حضور شما تذکر باشه، تلنگر باشه و آنها هم تاثیر بگیرند و شما هم از آنها تأثیر نگیرید
حکایت آن غلام در قصه های سعدی نباشه که می گفت
رفت غلامی که آب آرد
آب آمد غلام ببرد
در یک چنین صورتی حضور در چنین مجلسی برای چنین کسی مانعی ندارد و گناه مجلسیان به پایش نوشته نمی شود.
🌸نامه شماره6 در يک نگاه
☘نامه به معاویه
💥امام(عليه السلام) طىّ اين نامه در واقع در چند چيز با معاويه اتمام حجت مى کند:
1⃣نخست اينکه مسأله بيعت او همانند بيعت مردم با خلفاى پيشين بوده (بلکه از جهاتى برتر) بنابراين هيچ کس نمى تواند به مخالفت با آن برخيزد و بايد همه با آن هماهنگ باشند.
ديگر اينکه کسانى که از حوزه بيعت دور بوده اند چون به آنها خبر مى رسد که مهاجرين و انصار با کسى بيعت کرده اند، در نتيجه آنها نيز بايد بپذيرند، همان گونه که سابقا هم چنين بوده است.
2⃣ديگر اينکه اگر کسى بخواهد از اين بيعت خارج شود بايد او را باز گردانند و اگر سرکشى و مقاومت کند مسلمانان مى توانند با او به جنگ برخيزند.
3⃣ قتل عثمان را بهانه اى براى سرپيچى از بيعت قرار دادن بسيار نادرست و بى معناست، زيرا امام(عليه السلام) کمترين دخالت در قتل عثمان نداشته است.
4⃣امام علیه السلام از معاويه دعوت مى کند که با جرير بن عبدالله که نماينده آن حضرت بود بيعت کند و آتش ها را خاموش سازد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
📚إِنَّهُ بَايَعَنِي الْقَوْمُ الَّذِينَ بَايَعُوا أَبَا بَکْر وَعُمَرَ وَعُثْمَانَ عَلَى مَا بَايَعُوهُمْ عَلَيْهِ، فَلَمْ يَکُنْ لِلشَّاهِدِ أَنْ يَخْتَارَ، وَلاَ لِلْغَائِبِ أَنْ يَرُدَّ
📋 بدان (بيعتى که مردم در مدينه با من کردند، براى تو که در شام بودى الزام آور است، زيرا)
📜همان کسانى که با ابوبکر و عمر و عثمان بيعت کردند با همان شرايط با من بيعت نمودند،
📜بنابراين نه حاضران اختيار فسخ يا مخالفت با آن را دارند و نه کسى که غايب بوده حق رد کردن آن را دارد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
✍ وَإِنَّمَا الشُّورَى لِلْمُهَاجِرِينَ وَالاَْنْصَارِ، فَإِنِ اجْتَمَعُوا عَلَى رَجُل وَسَمَّوْهُ إِمَاماً کَانَ ذَلِکَ للهِِ رِضًا، فَإِنْ خَرَجَ عَنْ أَمْرِهِمْ خَارِجٌ بِطَعْن أَوْ بِدْعَة رَدُّوهُ إِلَى مَا خَرَجَ مِنْهُ، فَإِنْ أَبَى قَاتَلُوهُ عَلَى اتِّبَاعِهِ غَيْرَ سَبِيلِ الْمُؤْمِنِينَ، وَوَلاَّهُ اللهُ مَا تَوَلَّى.
✍شورا تنها از آنِ مهاجران و انصار است،
📃 هرگاه همگى کسى را برگزيدند و امامش ناميدند، خداوند از او راضى و خشنود است;
📜بنابراين اگر کسى از فرمان آنها با بدگويى يا بدعتى خارج گردد، مسلمانان او را به جاى خود باز مى گردانند،
📃و اگر امتناع ورزد، با او پيکار مى کنند،
📜چرا که از غير مسير مؤمنان تبعيت کرده و خدا او را در بيراهه رها مى سازد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
✍ وَلَعَمْرِي، يَا مُعَاوِيَةُ، لَئِنْ نَظَرْتَ بِعَقْلِکَ دُونَ هَوَاکَ لَتَجِدَنِّي أَبْرَأَ النَّاسِ مِنْ دَمِ عُثْمَانَ، وَلَتَعْلَمَنَّ أَنِّي کُنْتُ فِي عُزْلَة عَنْهُ إِلاَّ أَنْ تَتَجَنَّى; فَتَجَنَّ مَا بَدَا لَکَ!
وَالسَّلاَمُ.
✍اى معاويه! به جانم سوگند اگر با نگاه عقل بنگرى نه با چشم هوا و هوس، مرا از همه مبرّاتر از خون عثمان مى يابى
📄و خواهى دانست من به کلّى از آن برکنار بودم #مگر_اينکه در مقام تهمت برآيى و چنين نسبت ناروايى را به من بدهى.
📄 اگر چنين است هر تهمتى مى خواهى بزن والسلام.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
📚إِنَّهُ بَايَعَنِي الْقَوْمُ الَّذِينَ بَايَعُوا أَبَا بَکْر وَعُمَرَ وَعُثْمَانَ عَلَى مَا بَايَعُوهُمْ عَلَيْهِ، فَلَمْ يَکُنْ لِلشَّاهِدِ أَنْ يَخْتَارَ، وَلاَ لِلْغَائِبِ أَنْ يَرُدَّ
📋 بدان (بيعتى که مردم در مدينه با من کردند، براى تو که در شام بودى الزام آور است، زيرا)
📜همان کسانى که با ابوبکر و عمر و عثمان بيعت کردند با همان شرايط با من بيعت نمودند،
📜بنابراين نه حاضران اختيار فسخ يا مخالفت با آن را دارند و نه کسى که غايب بوده حق رد کردن آن را دارد....
🌸نامه امام علی علیه السلام به معاویه
ادامه نامه در کانال زیر👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
Hamed-Zamani-Sobhe-Omid (1).mp3
4.11M
#صبحت بخیر آقای من
#حامد زمانی
http://eitaa.com/joinchat/2325348370Ce3d54df2a2
📣منتظران تماشاچی نیستند ..
🔹منتظران ظهور حضرتش، نمیتوانند فقط نقش تماشاچی را داشته باشند، زیرا خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «(خداوند سرنوشت هیچ قوم (و ملّتى) را تغییر نمی دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند!)
✅ بلکه مؤمنین و منتظرین واقعی باید دائماً در حالت آماده باش به سر برند. در فرازهای دعای عهد نیز این حالت آمادگیِ دائم به تصویر کشیده شده است: (پروردگارا، در صبحگاه این روز و در تمام روزهای گذشتهام، عهد و پیمان و بیعت با او را که بر عهدهام است، تجدید مینمایم، و از آن باز نمیگردم و آن را از بین نمیبرم.)
🔻پس مبادا همان اشتباهی که برخی از یهودیان بنیاسرائیل به آن دچار شدند را مرتکب شده و این تصور غلط برای ما ایجاد شود که گروهی برگزیده هستیم و به صِرف وجود محبت اهل بیت (علیهم السلام) در قلبِ ما و صِرف ادعای انتظارِ منجی جهان، در نزد خداوند از برترین بندگان محسوب شده و مستحق بهشت برین گردیدهایم و دیگر هیچ مسئولیتی در راستای برچیدن #فساد از درون خود و اطرافیان و جامعهی خویش نداریم.
🔹امیرالمؤمنین، حضرت علی علیه السلام در این زمینه میفرمایند: #فساد آشکار شده است اما کسی نیست که آن را تغییر دهد و بازدارندهای نیست که آن را باز دارد.
💥 آیا اینگونه میخواهید در منزلگاه قدس الهی با خداوند مجاور و همنشین شوید و از عزیزترین اولیای او به حساب آیید؟ هرگز! خداوند را در مورد بهشتش نمیتوان فریب داد و جز با #اطاعت نمیتوان رضای او را به دست آورد.
【 الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج 】
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db
🤔 چرا امام علیه السلام در این نامه استدلال به شورا و بيعت کرد؟
🔰 در مسأله امامت و خلافت بعد از پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) دو نظر در ميان مسلمانان هست; مطابق عقيده #شيعه، امامت و خلافت با #نص است; يعنى به وسيله خداوند از طريق پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله)، امام(عليه السلام) و خليفه بعد از او تعيين شده است. آياتى از قرآن نيز اين نظر را تأييد مى کند و احاديثى چون حديث غدير، منزلت و حديث ثقلين نيز گواه بر آن است. البته شيعيان دليل عقلى نيز بر اين مسأله دارند که اينجا جاى شرح آن نیست.
🔰ولى اهل تسنن طرفدار شورا هستند و معتقدند پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) تعيين خليفه بعد از خود را به #امّت واگذار کرده و آنها بر طبق #شوراى مهاجرين و انصار و #بيعت مردم تعيين شده اند. #ابوبکر در سقيفه بنى ساعده با حضور جمع قليلى از مهاجرين و انصار انتخاب شد و #عمر با نص ابوبکر، و #عثمان با چهار رأى از آراى شوراى شش نفرى عمر انتخاب شد و #امير_مؤمنان نيز با بيعت گسترده مهاجرين و انصار و توده هاى مردم.
🔰 طرفداران شورا هنگامى که به خطبه شقشقيه مى رسند که خلافت خلفاى سه گانه را زير سؤال مى برد، گاه به سند آن اشکال مى کنند و گاه به دلالت آن;
🔰 اما هنگامى که به نامه ششم (نامه مورد بحث) مى رسند با آغوش باز از آن استقبال کرده و آن را دليل بر حقانيّت مذهب خود مى شمرند درحالى که هم اين نامه از على(عليه السلام)است و هم آن خطبه.
🔰نکته مهم اينجاست که هميشه بايد مخاطبان را در نظر گرفت; زيرا اعتقادات مخاطب در نحوه بيان مسائل تأثير دارد.
🔰 در خطبه شقشقيه مخاطب، عموم مردمند ولى در اين نامه مخاطب، معاويه است.
🔰امام(عليه السلام) در اين نامه بايد از دليلى استفاده کند که معاویه نتواند در برابر آن سخن بگويد و راه انکار پیش گیرد و آن مسأله شوراست. شورايى که خلفاى پيشين بر اساس آن انتخاب شدند; همان کسانى که معاويه از طرف آنها به خلافت شام نصب شد.
🔰 اين همان چيزى است که در علم منطق از آن به #فن_جدل تعبير مى شود و یعنی مسلّمات خصم را بگيرند و با آن بر ضد او استدلال کنند هر چند مسلّمات خصم از سوى گوينده پذيرفته نشده باشد و رد باشد.
🔰در قرآن مجيد گونه هايى براى اين مطلب مى توان پيدا کرد; از جمله داستان ابراهيم(عليه السلام) در برابر ستاره پرستان، ماه پرستان و آفتاب پرستان که با جمله (هذا رَبِّي) يا (هذا رَبِّي هذا أَکْبَر) مسلمات آنها را پذيرفت اما هنگامى که همگى افول کردند، آنها را محکوم و رد کرد.
🌸🌸🌸🌸🍂🍂
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db
🌸نامه شماره 7 در يک نگاه🌸
👈نامه به معاویه
🔰 اين نامه پاسخ نامه اى است که معاويه براى حضرت در اواخر جنگ صفين نوشت; نامه اى که بسيار جسورانه و بى ادبانه بود و به نکات مختلفى در آن اشاره کرده بود که #مهم ترين آن به رسميت نشناختن بيعت امام(عليه السلام) بود به بهانه اينکه اهل شام اين بيعت را نپذيرفتند.
🔰امام(عليه السلام)در اين نامه در جواب او پاسخ دندان شکنى مى دهد
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db
☘اگه میخوایید با خط سیاسی امام علی علیه السلام آشنا بشید بفرمایید
☘مگه نمیگید پیرو ولایت هستید
👈نامه به معاویه(نامه شماره 7)
🔰 اين نامه پاسخ نامه اى است که معاويه براى حضرت در اواخر جنگ صفين نوشت; نامه اى که بسيار جسورانه و بى ادبانه بود و به نکات مختلفى در آن اشاره کرده بود که #مهم ترين آن به رسميت نشناختن بيعت امام(عليه السلام) بود به بهانه اينکه اهل شام اين بيعت را نپذيرفتند.
🔰امام(عليه السلام)در اين نامه در جواب او پاسخ دندان شکنى مى دهد
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db
✍نامه به معاویه
✍أَمَّا بَعْدُ، فَقَدْ أَتَتْنِي مِنْکَ مَوْعِظَةٌ مُوَصَّلَةٌ، وَرِسَالَةٌ مُحَبَّرَةٌ، نَمَّقْتَهَا بِضَلاَلِکَ، وَأَمْضَيْتَهَا بِسُوءِ رَأْيِکَ، وَکِتَابُ امْرِئ لَيْسَ لَهُ بَصَرٌ يَهْدِيهِ، وَلاَ قَائِدٌ يُرْشِدُهُ، قَدْ دَعَاهُ الْهَوَى فَأَجَابَهُ، وَقَادَهُ الضَّلاَلُ فَاتَّبَعَهُ، فَهَجَرَ لاَغِطاً، وَضَلَّ خَابِطاً.
✍اما بعد (از حمد و ثناى الهى)
🔶 نامه اى از سوى تو به من رسيد، نامه اى با اندرزهاى نامربوط و سخنان رنگارنگ که با گمراهى خويش آن را تزيين کرده و با سوء رأيت امضا نموده بودى،
🔶 اين نامه از کسى است که #نه چشم بصيرت دارد تا هدايتش کند و #نه رهبرى آگاه که ارشادش نمايد
🔶 (به همين دليل) هوا و هوس او را به سوى خود دعوت نموده و او اين دعوت را اجابت کرده، #گمراهى، رهبر او شده و او از آن پيروى نموده، به همين دليل بسيار هذيان مى گويد و در گمراهى سرگردان است.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
السلام علیک یا صاحب الزمان(عج).....
شرمنده شدیم ما همه ای یار ببخشا
ما خفته دلانیم و تو بیدار ببخشا
با بار گُنَه در پی دیدار تو هستیم
صد کار گُنَه کردیم و تکرار ببخشا
این دیده کجا لایق دیدار تو باشد
داریم اگَرَم ما به تو اصرار ببخشا
آزرده شدی از همه ی ما که نیایی
شاید که شدی از همه بیزار ببخشا
شبها که نخوابیدی و از سوزغم ما
یا از غم ما گشتی تو بیمار ببخشا
ما بهر تو ای یار بخدا کاری نکردیم
غیرایکه شدیم دوش تو سربار ببخشا
هرچند که به ظاهر شده ایم شیعه ی مولا
ما را به علی حیدر کرار ببخشا
ما سینه زن و گریه کنِ کرب و بلاییم
ما را به حسین سید و سالار ببخشا
این نامه ی پوزش که تراب بهرتوبنوشت
او را زهمین دفتر گفتار ببخشا
(دعا بفرمایید)
در محضر نهج البلاغه، و پای منبر امام علیه السلام
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
@nahjemam
155