▪️ #امام_رضا (ع) میفرماید :
"هر که در مجلسى بنشیند که در آن یاد ما (اهل بیت) زنده مى شود، قلبش، در روزى که قلبها مى میرند، نمى میرد."
( وسائل الشیعه، ج ۴۴، ص ۲۷۸ )
ـــــــــــ🕊🖤ـــــــــــــ
اول ربیع الاول
شب نزول آیه 207 سوره بقره در فضیلت مولا علی علیه السلام در شب لیله المبیت(شب هجرت پیامبر اکرم صلوات الله علیه)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#لیلة المبیت شب ایثار
بیانات امام خامنه ای پیرامون شب ایثار وعظمت مولا علی ابن ابی طالب علیه السلام
امشب شب مبارک #ليلة المبیت است.
شاید کمتر کسی بداند که امشب چه شب مهمی است!
امشب سرآغاز تاریخ هجری است.
امشب تولد دوباره اسلام و حتی تولد واقعی اسلام است.
امشب اسلام از محدود شهر مکه بیرون رفت و تاریخ جدیدی برای آیین صلح و امنیت رقم خورد.
امشب شب بیداری است.
#لَیلَةُ المَبیت، شبی است که امام علی(ع) برای حفظ جان پیامبر(ص) در بستر ایشان خوابید. مشرکان قصد داشتند در این شب دستهجمعی به خانه پیامبر حمله کنند و او را به قتل برسانند. به درخواست پیامبر(ص)، امام علی(ع) در بستر ایشان خوابید و در نتیجه مشرکان متوجه عدم حضور پیامبر نشدند و رسول خدا(ص) توانست در آن شب به سمت یثرب هجرت کند.
امشب به نقل مفسران بزرگ شیعه و نیز اهل سنت
(حاکم نیشابوری،المستدرک علی الصحیحین، ج۳، ص۵؛ عیاشی، تفسیر العیاشی، ج۱، ص۱۰۱؛ زرکشی، البرهان، ۱۹۵۷م، ج۱، ص۲۰۶.)
شب نزول آیۀ ۲۰۷ سوره بقره است:
وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِۗ وَ اللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ
بعضي از مردم (با ايمان و فداكار، همچون علي (ع) در «ليلة المبيت» به هنگام خفتن در جايگاه پيغمبر ص)، جان خود را به خاطر خشنودي خدا مي فروشند؛ و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.
امشب شب فداکاری امام علی علیه السلام است
*شب عيد رشادت مولاى متقيان مبارک*
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اولین_ختم_نهج_البلاغه
#در_192_روز
🥀 تقدیم به ساحت مقدس امام زمان(عج_الله_فرجه)
🌷 #روز_صد_و_پنجاه_و_هفتم 🌷
به نیابت از عبد صالح خدا
🌿 شهید زکریا شیری 🌿
👈 #خطبه104تا102
🌹لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
☘🌾☘🌾🌹﷽🌹🌾☘🌾☘
📣(در سال ٣٦ هجری وقتی امام علیه السلام به سوی شهر بصره حرکت می کرد، در صحرای ربذه هنگامی که برخی از حجاج بیت الله نیز به سخنان آن حضرت گوش فرا می دادند، ایراد فرمود. )
🔹ره آورد بعثت پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم)
♦️"پس از ستايش پروردگار، همانا خداوند سبحان، حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) را مبعوث فرمود، در روزگارانی که عرب کتابی نخوانده و ادّعای وحی و پيامبری نداشت. پيامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) با يارانش به مبارزه با مخالفان پرداخت تا آنان را به سر منزل نجات کشاند، و پيش از آن که مرگشان فرا رسد، آنان را به رستگاری رساند. با خستگان مدارا کرد، و شکسته حالان را زير بال گرفت تا همه را به راه راست هدايت فرمود، جز آنان که راه گمراهی پيمودند و در آنها خيری نبود. همه را نجات داد و در جايگاهِ مناسبِ رستگاری، استقرارشان بخشيد، تا آن که آسياب زندگی آنان به چرخش درآمد، و نيزه شان تيز شد. به خدا سوگند! من در دنباله آن سپاه بودم، تا باطل شکست خورد و عقب نشست، و همه، رهبری اسلام را فرمانبردار شدند، در اين راه هرگز ناتوان نشدم، و نترسيدم، و خيانت نکردم، و سُستی در من راه نيافت. به خدا سوگند! درون باطل را می شکافم تا حق را از پهلويش بيرون کشم.
می گويم: جملات برگزيده اين خطبه را در خطبه 33 نيز آورده ام، چون در اين نقل، اندک تفاوتی وجود داشت، بار ديگر جداگانه آن را آورده ام."
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه104
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌿🌸🌿🌸🌿🌸
☘🌾☘🌾🌹﷽🌹🌾☘🌾☘
📣در تشويق به زهد
1⃣روش برخورد با دنيا
♦️ای مردم! به دنيا چونان زاهدان روی گردان از آن، بنگريد. به خدا سوگند! دنيا به زودی ساکنان خود را از ميان می بَرَد و رفاه زدگانِ ايمن را، به درد می آورد. آنچه از دست رفت و پُشت کرد، هيچ گاه برنمی گردد، و آينده به روشنی معلوم نيست تا در انتظارش باشند. شادی و سرور دنيا با غم و اندوه آميخته، و توانايی انسان به ضعف و سُستی می گرايد. زيبايی ها و شگفتی های دنيا شما را مغرور نسازد، زيرا زمان کوتاهی دوام ندارد. خدا بيامرزد کسی را که به درستی فکر کند، و پند گيرد، و آگاهی يابد، و بينا شود. پس به زودی خواهيد دانست که، از آنچه در دنيا وجود داشت، چيزی نمانده و آنچه از آخرت است، جاويدان خواهد ماند. هر چيز که به شمارش آيد پايان پذيرد، و هر چه انتظارش را می کشيديد خواهد آمد، و آنچه آمدنی است، نزديک باشد. (و از همين خطبه است؛)
2⃣ ارزش عالم و بی ارزشی جاهل
♦️ دانا کسی است که قدر خود را بشناسد، و در نادانی انسان اين بس که ارزش خويش نداند. بدترين افراد نزد خدا، کسی است که خدا او را به حالِ خود واگذاشته، تا از راهِ راست، منحرف گردد، و بدون راهنما برود، اگر به محصولات دنيا دعوت شود تا مرز جان تلاش کند، امّا چون به آخرت و نعمت های گوناگونش دعوت شود، سُستی ورزد، گويا آنچه برای آن کار می کند، بر او واجب و آنچه نسبت به آن کوتاهی و تنبلی می کند، از او نخواسته اند.
3⃣سخنی از آينده
♦️ "و اين روزگاری است که جز مؤمنِ بی نام و نشان، از آن رهايی نيابد. اگر در ميانِ مردم باشد، او را نمی شناسند و اگر در ميانِ مردم نباشد، کسی سراغِ او را نمی گيرد، آنها چراغ های هدايت و نشانه های رستگاری اند، نه فتنه انگيزند و اهل فساد، و نه سخنان ديگران و زشتی اين و آن را به مردم رسانند. خدا درهای رحمت را به روی آنان باز کرده و سختی عذاب خويش را از آنان گرفته است. ای مردم! به زودی زمانی بر شما خواهد رسيد که اسلام چونان ظرف واژگون شده، آنچه در آن است ريخته می شود. ای مردم! خداوند به شما ظلم نخواهد کرد و از اين جهت تأمين داده است اما هرگز شما را ايمن نساخت که آزمايش نفرمايد، که اين سخن از آن ذات برتر است که فرمود: (در جريان نوح، نشانه هايی است و ما مردم را می آزماييم.)
می گويم: کلام امام(علیه السلام) که فرمود «کلّ مؤمن نومة» يعنی کسی که گمنام و شرّ او اندک است و «المساييح» جمع «مسياح» کسی است که ميان مردم فساد کرده، سخن چين است، و «مذاييع» جمع «مذياع» کسی است که چون بدی کسی را شنيد در ميان مردم رواج می دهد، و «بُذُر» جمع «بَذوُر» کسی است که بسيار نادان است و سخن بيهوده گويد."
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه103
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌿🌸🌿🌸🌿🌸
☘🌾☘🌾🌹﷽🌹🌾☘🌾☘
📣(از سخنان امام است که چونان خطبه ای جداگانه است، و پس از جنگ جمل در سال ٣٦ هجری، در شهر بصره ایراد شد. )
1⃣وصف روز قيامت
♦️قيامت روزی است که خداوند همه انسان های گذشته و آينده را برایِ رسيدگیِ دقيقِ حساب و رسيدن به پاداش اعمال، گرد آورَدَ. همه فروتنانه به پاخيزند، عرق از سر و رويشان و کنارِ دهانشان جاری است، و زمين زير پايشان لرزان است. نيکوحال ترين آنان کسی است که جای گذاشتن دو پايش را پيدا کند، يا جايی برای آسوده ماندن بيابد.
2⃣خبر از آينده خونين بصره و رزم مجاهدانی پيروز
♦️فتنه هايی چون تاريکیِ شب، که نيرويی نمی تواند برابر آن بايستد، و کسی نتواند پرچم های آن را پايين کشد، به سوی شما می آيد، چونان شتری که مهار شده و جهاز بر پشت آن نهاده و ساربان آن را کشانده و به سرعت می راند. فتنه جويان کسانی هستند که ضربات آنها شديد و غارتگری آنان اندک است. مردمی با آنان جهاد می کنند که در چشم متکبّران خوار و در روی زمين گمنام و در آسمان ها معروفند. در اين هنگام، وای بر تو ای بصره! از سپاهی که نشانه خشم و انتقام الهی است، بی گَرد و غبار و صدايی به تو حمله خواهند کرد و چه زود ساکنانت به مرگ سرخ و گرسنگی غبار آلود دچار می گردند.
📜 #نهج_البلاغه ، #خطبه102
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌿🌸🌿🌸🌿🌸