بِسْمِ اللهِ النُّورِ، بِسْمِ اللهِ نُورِ النُّورِ، بِسْمِ اللهِ نُورٌ عَلي نُور، بِسْمِ اللهِ الَّذي هُوَ مُدَبِّرُ الاُْمُورِ، بِسْمِ اللهِ الَّذي خَلَقَ النُّورَ مِنَْ النُّورِ،
با هم دعای نور را حفظ کنیم👌🌹
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
♻️حیات عقلی
🔹 برخی از مردم، محدوده زندگی را فقط از گهواره تا گور می پندارند و نسبت به ورای جهان طبیعت، هیچ چیزی را باور ندارند. از این رو، همه همّ اینان، خوردن، خوابیدن، خودآرایی و خوش پوشی است. به گفته رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) چنین افرادی در خواب غفلتند؛ «الناس نیام فإذا ماتوا انتبهوا». انسان خفته، #حیات_عقلی و فعالیت های علمی ندارد؛ چنان که از حیات حیوانی نیز بی بهره و احساسات و عواطفش تعطیل است... .
🔹 انسانی که اسیر شهوت و غضب است و تنها در اندیشه برآوردن نیازهای شخصی و خانواده خویش است و بس، زندگی حیوانی دارد.
آنان که در زندگی دنیا خوابیده اند و چونان جمادات و گیاهان و جانوران زندگی می کنند، پس از مرگ بیدار خواهند شد... .
🔹 هیچ کسی برای همیشه در خواب غفلت نمی ماند؛ یا حوادث تلخ دنیا او را با فشار و ناراحتی از خواب غفلت می پراند یا پس از مرگ بیدار می شود و خوشا کسی که پیش از گرفتار آمدن در حادثه ای ناگوار که موجب عبرت دیگران است از حوادث تلخ و شیرین روزگار پند گیرد و از غفلت به درآید.
بسیاری از افراد حس گرا در خواب غفلتند؛ ولی سرانجام او را قبل از مرگ یا پس از آن بیدار می کنند و چون بیداری قهری انسان با دشواری همراه است، بهتر که خود او با ایقاظ و بیدار نمودن معلّمان و مربّیان الهی که خیرْخواهانه نَوْم را یَقَظه می کنند، بیدار گردد.
📚 شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی ص124 تا 126
#محرم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
41-Khotbeh1- j13- b1.mp3
4.56M
🔷 شرح #خطبه1
جلسه ١٣- بخش اوّل
🌸 «كِتَابَ رَبِّكُمْ فِيكُمْ مُبَيِّناً حَلَالَهُ وَ حَرَامَهُ وَ فَرَائِضَهُ وَ فَضَائِلَهُ وَ نَاسِخَهُ وَ مَنْسُوخَهُ وَ رُخَصَهُ وَ عَزَائِمَهُ وَ خَاصَّهُ وَ عَامَّهُ وَ عِبَرَهُ وَ أَمْثَالَهُ وَ مُرْسَلَهُ وَ مَحْدُودَهُ وَ مُحْكَمَهُ وَ مُتَشَابِهَهُ مُفَسِّراً مُجْمَلَهُ وَ مُبَيِّناً غَوَامِضَهُ»
(پیامبر(ص)) کتاب پروردگارتان را در میان شما بر جای گذاشت، حال آنکه تبیینکنندۀ حلال و حرامش و فرایض و فضایلش و ناسخ و منسوخش و آزادیها و ممنوعیتهایش و خاص و عامش و عبرتها و مَثلهایش و مطلق و مقیّدش و متشابهش، تفسیرکنندة مُجمَلش و تبیینکنندۀ پیچیدگیهایش بود؛
🔹 دكتر محمدعلى انصارى
#خطبه1
#شرح_خطبه1
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
انسان شناسی ۲۹۹.mp3
11.98M
#انسان_شناسی ۲۹۹
#رهبری | #استاد_شجاعی
√ علت اینهمه فاصله بین ما و خدا چیست؟
√ چرا قلب ما با یاد خدا آرام نیست؟
√ چرا در سبک زندگی ما، آنقدری که معاش و رتبه های دنیایی در اولویت است، الله در اولویت نیست؟
√ چرا بیشترین زمان زندگی ما، مشغول واجباتی است که از نظر خدا واجب نیست؟
✘ کجای راه را اشتباه رفتیم؟
انسان شناسی پیشرفته
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈ 📌 #فایل_صوتی 📋 #نفهمی_عمدی؛ مساله مردم کوفه (جلسه سوم) 🎙 حامد کاشانی http://eitaa.co
سلسله صحبتهای آقای کاشانی بسیار عالیست.
به قول استاد قرائتی زیادی گوش کنید
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
Kashani-13940725-Nafahmi-ThaqalainSite.mp3
14.29M
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
📌 #فایل_صوتی
📋 #نفهمی_عمدی؛ مساله مردم کوفه (جلسه چهارم)
🎙 حامد کاشانی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
شکوفایی عقل در پرتو علم
🔹 درخشش و شکوفایی عقلِ جامع بین نظر و عمل و نیز تاریکی و افول آن، وابسته به #علم صائب و نیز به #عمل صالح است. علم دوگونه است: علم صاحب خانه یا میزبان و علم اکتسابی یا مهمان. علم میزبان، فطرت و خردی است که خداوند در جان انسان نهاده است؛ ﴿ و نفس و ما سوّیها ٭ فألهمها فجورها و تقویها ﴾.
این #سرمایه، دستبرد پذیر و زایل شدنی نیست؛ ولی باید مراقب بود تا غبار گرایش مادی آن را نپوشاند؛ ﴿ و قد خاب من دسّها ﴾ . به دیگر سخن، فطرت و عقل از میان رفتنی نیست، ولی ضعیف و مستور می شود.
🔹 خداوند همگان را راستگو و راست کردار آفرید؛ چنان که کودک همواره راست می گوید، مگر آن که به طنز یا به جِد، دروغ را به او بیاموزند. نسبت علمی انسان به نیک و بد، یکسان است؛ یعنی هم بدی را می فهمد، هم خوبی را؛ ولی گرایش او نسبت به زشت و زیبا یکسان نیست.
#گرایش_آدمی فقط به سوی نیکی و حق است و #فطرت_سالم و دست نخورده انسان هرگز بدخواه نیست و به بدی گرایش ندارد. بنابراین، زمینه دریافت معارف الهی در جان همگان وجود دارد... .
🔹 علم در یک نگاه، دو قسم است: علم مهمان و علم میزبان. علم مهمان، دانشی است که در حوزه یا دانشگاه تدریس می شود و چنین علمی دوام ندارد؛ چنان که بسیاری از دانسته ها در دوران سالخوردگی از یاد انسان می رود و بسیاری از دانشوران در کهنسالی دچار فراموشی می شوند.
علم میزبان در ضمیر انسان و به منزله چراغ هدایت است که برخی شعله آن را کم می نمایند و بعضی اشتعال آن را زیاد می کنند. پیامبران، مهمانی را به خانه دل انسان ها دعوت می کنند که با میزبان خود سازگار و هماهنگ باشد.
چنین مهمانی، نور چراغ صاحب خانه را زیاد می کند تا شبستان جان افشان روشن گردد و او عالمِ با عمل شود... .
🔹 ... برده ای اهل نماز و عبادت، به همراه صاحب بی نمازش از کوچه و خیابان می گذشتند که هنگام نماز به کنار مسجدی رسیدند. غلام از فرصت استفاده کرد و با اجازه صاحبش، برای ادای نماز اوّل وقت به مسجد رفت. نماز و نیایش غلام، اندکی به درازا کشید و مالک او که بیرون مسجد در انتظار بود، طاقتش به سرآمد و دَرِ مسجد را گشود و او را همچنان سرگرم عبادت یافت. پرسید: چرا از مسجد بیرون نمی آیی تا برویم؟ غلام پاسخ داد: من اجازه خروج ندارم. مالک، شگفت زده پرسید: چه کسی اجازه نمی دهد؟ پاسخ داد: همان کسی که به تو اجازه ورود به مسجد و نماز خواندن در آن را نمی دهد؛ یعنی تو را به حال خودت رها کرد و توفیق خاص را از تو دریغ نمود. البته در همه این موارد، آنچه به خدای سبحان انتساب دارد، #ترک_فیض_ویژه است و نه بیش از آن که مستلزم جبر گردد.
📚 شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی ص126 تا 128
#محرم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
انسان شناسی ۳۰۰.mp3
10.65M
#انسان_شناسی ۳۰۰
#آیتالله_حائری_شیرازی
#استاد_شجاعی
✘ قلب ممکن است که بمیرد!
قلب مُرده خیلی چیزها را فراموش میکند.
و خیلی چیزها را اشتباه میفهمد.
√ قلب چگونه از تعادل خارج میشود؟
√ و چگونه در بیراههها گم شده و از دریافت حقیقت کور میشود؟
√ قلب چگونه می میرد؟
انسان شناسی پیشرفته
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7