💠
تحقيق حقايق
🔸 ما این #زیارت_جامعه را می خوانیم، ولی به هر حال باید رویمان بشود که وقتی در حرم مطهر امام هشتم ایستادیم بگوییم: «مُحَقِّقٌ لِمَا حَقَّقْتُمْ»؛ آدم اگر دستش پر نباشد باید خجالت بکشد، این مکتب امام رضا را نمی داند! 🔸 همه مکاتبی که در عصر حضرت از یونان و غیر یونان آمده، حضرت هیچ وقت نگفت نیاید؛ شما هیچ جا روایتی پیدا نمی کنید که حضرت جلوی ترجمه فلسفه از یونان را گرفته باشد، فرمود بیاید! نفرمود اینها را چرا ترجمه می کنید، این حرف ها چرا از یونان می آید، این حرف ها چیست؛ هر کس آمد، در برابر حضرت حذف شد! 🔸 ما باید بتوانیم در برابر حضرت بگوییم آنچه را شما تحقیق کردی من محقق هستم. آدم به حرم که مشرف می شود تنها برای بخشش گناهان که نیست برای شفای مریض که نیست، اینها گوشه ای از حاجت های ماست؛ اما عرض می کند: «مُحَقِّقٌ لِمَا حَقَّقْتُمْ مُبْطِلٌ لِمَا أَبْطَلْتُمْ». خب آدم باید رویش بشود اینها را به حضرت بگوید! این با دست خالی چگونه می تواند #زیارت_جامعه بخواند؟! همه اش بده بده که نیست، بگیر بگیر هم است؛ باید بگوید من این کارها را در راه شما کردم، این کارها را در راه شما می کنم، شما قبول کنید. وقتی انسان می گوید: «مُحَقِّقٌ لِمَا حَقَّقْتُمْ»؛ یعنی این را هم شما قبول کنید!😢😥 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت 📚 سوره مبارکه انفطار تاریخ: 1398/10/02 http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای وا شدن هر گرهی با دمت آسان
یا ضامن آهو مدد ای شاه خراسان
💐
ولادت پربرکت امام رافت و مهربانی حضرت رضا علیه السلام بر امام زمان علیه السلام و همه محبین مبارک باد.
🌸❤️🌷❤️🌸
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠 مقام رضا
🔸 قصه ما این بود كه بچه های مرحوم پدر و مادرم معمولاً می مُردند، ما را هم #نذر_امام_رضا (سلام الله علیه) كردند. مرحوم پدر و مادرم نذر كردند كه اگر خدا به اینها فرزندی داد و به سن هفت سالگی رسید و ماند، این بچه را به مشهد برای زیارت بیاورند و ما هم نذر شدیم. موی سر ما را هم كوتاه می كردند، اما نمی تراشیدند. ما یك گیسوی بلند داشتیم كه این [فرزند] را باید خدمت حضرت آورده و در اینجا مو را بتراشند و در نهر در حرم بریزند؛ سالی هم یك حلقه نقره ای نذر بود كه به گردن ما می گذاشتند كه این هفت تا بشود و بعد خدمت حضرت بیاورند. هر سال یك حلقه نقره ای به گردنمان اضافه می شد و یك گیسی هم داشتیم که فقط كوتاه می كردند، نه بتراشند. 🔸 حالا هفت سالمان شد و ما را باید بیاورند تا نذر را ادا كنند. مرحوم پدر و مادرم و دایی ام یك وسیله ای كرایه كردند، شبی را در راه خوابیدیم و بعد آمدیم مشهد و اینها موی سر ما را كوتاه كردند. آن وقت یك نهر بزرگی در همین صحن بزرگ بود كه زوّار همین جا می نشستند و وضو می گرفتند. این مو را كه تراشیدند، در این نهر ریختند و آن طوق هفت گانه را كه از نقره بود در ضریح انداختند و ما به نذرمان عمل كردیم. از آن به بعد دیگر ما خودمان را #آزاد_شده_حضرت می دیدیم. 🔸 هر كسی در هر گوشه عالم به #مقام_رضا برسد، به وساطت آن حضرت است؛ البته این اسم هایی كه «تَنزِیلُ مِنَ السَّمَاءِ» سر جایش محفوظ است، مقام رضا مقامی است كه هر كسی در هر گوشه عالم بخواهد راضی بشود ـ یك كسی در امتحان موفق شد، كسی در تجارت موفق شد، كسی خوشحال شد ـ این به وساطت مقام رضاست. 🔸 هر كسی را كه در عالم بخواهی راضی كنی، به وسیله مقام رضاست؛ مثل اینكه هر جایی خدای سبحان بخواهد یك درخت را سرسبز كند، مثل باران است. این #مقام_رضا طوری است كه در عالم هر كسی در هر گوشهٴ جهان بخواهد خوشحال بشود، آنجا وجود مبارك حضرت حضور دارد، مقام رضا این است. #ولادت_امام_رضا_علیه_السلام #حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی تاریخ: 1398/04/29 http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
4_6030587992907714055.mp3
7.55M
#تلنگری
#استاد_شجاعی
#استاد_میرباقری
دو حالت داره:
※ میریم به مراسم شادی و جشن میلاد امام رضا علیهالسلام ؛
۱ـ برای اینکه یه ذره حالمون بهتر شه!
۲ـ برای اینکه شادی و نشاط درونیمون که مربوط به این میلاد هست رو در یک جمع معنوی قسمت کنیم!
※ در یک فرمول مهم انسانشناسی پاسخ ما به این سؤال، تعیین کننده سطحی از شخصیت ماست.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
🍃#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه
🍃#سومین_ختم
#ختم_موضوعی_نهج_البلاغه
#دنیا_درنهج_البلاغه
🍁به نیابت از عبدصالح خدا🍁
شهیدان جوان امنیت
تقدیم به ساحت مقدس حضرت
پدر
امام #علی_علیه_السلام
🍁لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞بسم الله الرحمن الرحیم
☘دنیا
💢وَأُحَذِّرُکُمُ الدُّنْیَا فَإنَّهَا مَنْزِلُ قُلْعَة، وَلَیْسَتْ بِدَارِ نُجْعَة. قَدْ تَزَیَّنَتْ بِغُرُورِهَا، وَغَرَّتْ بِزِینَتِهَا. دَارُهَا هَانَتْ عَلَى رَبِّهَا، فَخَلَطَ حَلاًلَهَا بِحَرَامِهَا، وَخَیْرَهَا بِشَرِّهَا، وَحَیَاتَهَا بِمَوتِهَا، وَحُلْوَهَا بِمُرِّهَا، لَمْ یُصْفِهَا اللهُ تَعَالَى لاَِوْلِیَائِهِ، وَلَمْ یَضِنَّ بِهَا عَلَى أَعْدَائِهِ. خَیْرُهَا زَهِیدٌ وَشَرُّهَا عَتِیدٌ. وَجَمْعُهَا یَنْفَدُ، وَمُلْکُهَا یُسْلَبُ، وَعَامِرُهَا یَخْرَبُ. فَمَا خَیْرُ دَار تُنْقَضُ نَقْضَ الْبِنَاءِ، وَعُمُر یَفْنَى فِیهَا فَنَاءَ الزَّادِ، وَمُدَّة تَنْقَطِعُ انْقِطَاعَ السَّیْرِ ! اجْعَلُوا مَا افْتَرَضَ اللهُ عَلَیْکُمْ مِنْ طَلَبِکُمْ، وَاسْأَلُوهُ مِنْ أَدَاءِ حَقِّهِ مَا سَأَلَکُمْ. وَأَسْمِعُوا دَعْوَةَ الْمَوْتِ آذَانَکُمْ قَبْلَ أَنْ یُدْعَى بِکُمْ.
#خطبه113
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞ترجمه
☘دنیا
💢شما را از دل بستگى به دنيا سخت بر حذر مى دارم که منزلگاهى است کوچ کردنى و جاى اقامت نيست. خودرا با مکر و نيرنگ آراسته و با زرق و برق خود، مردم را مى فريبد ! سرايى است که در نظر صاحب اصليش بى مقدار است، لذا حلالش را با حرام، و خيرش را با شرّ، و زندگيش را با مرگ، و شيرينيش را با تلخى، آميخته است (به همين دليل) خداوند آن را مخصوص اوليايش نساخته، و از دشمنانش دريغ نداشته است. خوبى هايش کم، و شرّ آن آماده (و فراوان)، جمعش رو به فنا و ملک و حکومتش رو به زوال، و آباديش رو به ويرانى است. چه ارزش دارد سرايى که همچون عمارتهاى فرسوده در حال فروريختن است ؟ و چه خوبى دارد عمرهايى که همچون زاد و توشه (مختصر) پايان مى گيرد ؟
و زندگى هايى که همچون ايّام سفر به آخر مى رسد ؟ (بنابراين) آنچه را خداوند بر شما واجب کرده است جزءِ خواسته هاى خويش قرار دهيد و از او بخواهيد که براى اداى حقوقى که از شما طلب کرده ياريتان کند و پيش از آن که به سوى مرگ فراخوانده شويد دعوت مرگ را به گوش هاى خويش برسانيد (و آماده شويد).
#خطبه113
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
چه خوبى دارد عمرهايى که با زاد و توشه (مختصر) پايان مى گيرد ؟
و زندگى هايى که همچون ايّام سفر به آخر مى رسد ؟
🍃 (بنابراين) آنچه را خداوند بر شما واجب کرده است جزءِ خواسته هاى خويش قرار دهيد و از او بخواهيد که براى اداى حقوقى که از شما طلب کرده ياريتان کند و پيش از آن که به سوى مرگ فراخوانده شويد دعوت مرگ را به گوش هاى خويش برسانيد (و آماده شويد).
#خطبه113
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
مباحث انسان شناسی
همراه با بحث اصلاح برداشتهای ناروا از دین از زبان امیر المؤمنین
همراه با شرح خطبه های نهج البلاغه
همراه با نکات کلیدی اخلاقی از قول ائمه اطهار
با ما باشید
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
با ما باشید
#به_وقت_طلوع
※ دعای سپاسگزاری از خداوند
به بعضی نعمتها که فکر میکنی، مغزت سوت میکشد!
چرا از میان میلیاردها آدم، مرا برای چنین نعمتی کنار گذاشتهاند؟
✘ترس هم دارد، نه؟
نعمتی که میدانی نه اندازهی درکت به ادراک وسعت آن میرسد،
و نه بلدی از آن استفاده کنی و شکرش را بجا بیاوری؛
مثل همین نعمت داشتن #امام_رضا علیهالسلام.
دلت میکشد کاش میشد این خدا را درآغوش بگیری و بوسهبارانش کنی، و امام سجاد ع برای این احوالاتت نیز نسخه پیچیده است؛
• یا من فَضُلَ إنعامهُ انعام المُنعمین،
نعمت دادن تو کجا، و دیگر انعام دهندگان کجا؟
• و عجز عن شکره شُکر الشّاکرینْ
که در شکر نعمتت، اهل شکر هم عاجزند.
• و قد جرَّبْتُ غیرَکَ من المأمولینَ لغیری من السّائلین،
و من آزمودهام آنان را که به غیر تو امید بستند،
• فإذا کل قاصدٍ لغیرک مردود،
و دیدم که هر که غیر تو را یار بخواهد، به جایی نمیرسد،
• کلّ طریقٍ إلی سواکَ مسدود
و هر که راهی جز بسمت تو در پیش گیرد، به بنبست میرسد،
• و کلّ خیرٍ عندکَ موجود،
که منبع هر خیری، توئی،
• و کل خیرٍ عند سواکَ مفقود،
و حقیقت خیر، هیچ کجا یافت نمیشود.
و ....
※ دسترسی به متن دعا
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
انسان شناسی ۲۵۶.mp3
10.36M
#انسان_شناسی ۲۵۶
#آیتالله_ممدوحی
#استاد_شجاعی
☜ برای درمان بیماریها و ضعفهایی که در خود سراغ داریم،
اشتباهترین کاری که شایع است؛
درگیر شدن با ظهورات و علائم آن بیماری و سعی در ترک آن است!
○ سادهترین روش و در عین حال تنها روشِ مؤثر برای درمان ضعفها و بیماریهای اخلاقی و روحی، پرداختن به ریشهی بیماری و درمان آن است!
※ ریشهها را چگونه میتوان درمان کرد؟
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠 محرم ملکوت
🔸 آن چهره ارتباطِ اشیا به خدا كه ملكوت نام دارد، آنجا جای تسبیح و تقدیس است و هر موجودی كه مسبّح حق است، بر اساس آن #چهره_ملكوتی است یعنی از آن جهت كه به خدا ارتباط دارد، از آن جهت مُسبّح حق است. آن چهره را ابراهیم خلیل (سلام الله علیه) مشاهده كرده است كه ﴿وَكَذلِكَ نُرِی إِبْرَاهِیمَ مَلَكُوتَ السَّماوَاتِ وَالأرْضِ﴾ و مشاهده آن چهره برای انسان های دیگر هم محال نیست، چون خدا ما را تشویق كرد كه شما هم به سراغ #رؤیت_ملكوت بروید: ﴿أَوَ لَمْ ینظُرُوا فِی مَلَكُوتِ السَّماوَاتِ وَالْأَرْضِ﴾؛ چرا فقط در عالم مُلك فكر می كنید، چرا در عالم ملكوت نظر نمی كنید؟! 🔸 اینچنین نیست كه انسان نتواند ملكوت عالم را ببیند؛ این چنین نیست كه اگر وارد حرم مطهّر #امام_رضا_سلام_الله_علیه شد و سلام كرد، نتواند جواب را بشنود؛ نه! می تواند جواب را بشنود ولی ما آن راهی را كه با آن راه، جواب را می شنویم بستیم. خیلی ها هستند كه می شنوند؛ این چنین نیست كه راه بسته باشد! همین #اذن_دخول_حرم حضرت، ادبی است برای پرده برداری؛ یعنی راهی به ما نشان بده كه جواب مبارك شما را بشنویم. این راه باز است؛ این راه ملكوت است؛ منتها دیدن ملكوت، گذشتن از مُلك لازم دارد! فرمود: ﴿فَسُبْحَانَ الَّذِی بِیدِهِ مَلَكُوتُ كُلِّ شَیءٍ وَإِلَیهِ تُرْجَعُونَ﴾. #امام_رضا_علیه_السلام #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 سوره مبارکه بقره http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
🔷 #شرح #خطبه1 جلسه ٧- بخش دوّم 🌸 «فَجَبَلَ مِنْهَا صُورَةً ذَاتَ أَحْنَاءٍ وَ وُصُولٍ وَ أَعْضَاء
👈 در مورد نحوه خلقت انسان صحبت می شد، و اینک ادامه بحث #خلقت
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
22-Khotbeh1- j7- b3.mp3
4.25M
🔷 #شرح_خطبه1
جلسه ٧- بخش سوّم
🌸 «ثُمَّ نَفَخَ فِيهَا مِنْ رُوحِهِ فَمَثُلَتْ إِنْسَاناً»
آنگاه از روح خود در آن دمید، پس به صورت انسانی برپا گشت؛
🔹 دكتر محمدعلى انصارى
#شرح_خطبه١
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹شرح #حکمت10
🔴 قسمت پنجم
🔹 بایدهای معاشرت با مردم
9️⃣ کنترل زبان:
🔻سرفصل نهمی که پیرامون بایدهای معاشرت با مردم هست درباره زبان است. خیلی نکات زیادی البته در نهج البلاغه داریم که من به بخشی از آنها که به این موضوع بیشتر ارتباط دارند، اشاره میکنم.
🔹 راز داری:
🔻یکی از مسائلی که پیرامون زبان در معاشرت با مردم باید مراقبت باید کرد، راز داری است. انسان نباید همه حرفهایش را به دیگران منتقل کند. حضرت در حکمت ۶ فرمودند: « صَدْرُ الْعَاقِلِ صُنْدُوقُ سِرِّهِ »سینه انسان عاقل گاوصندوق اسرارش است.
🔻 چرا در معاشرتها نباید همه چیز را به همه کس حتی به رفیق و دوست خودمان بگوییم؟ حضرت در حکمت ۲۶۸ جواب داده اند و خیلی خوب باید به این حکمت توجه کرد ،فرمودند: «أَحْبِبْ حَبِيبَكَ هَوْناً مَا عَسَى أَنْ يَكُونَ بَغِيضَكَ يَوْماً مَا» در دوستی با دوستانت مراقبت و احتیاط کن. زیرا شاید روزی دوست تو دشمنت گردد. حالا اگر اسرارت را به او گفتی آن روزی که با تو دشمنی میکند، همه اسرارت را فاش میکند. در ادامه هم میفرمایند: «وَ أَبْغِضْ بَغِيضَكَ هَوْناً مَا عَسَى أَنْ يَكُونَ حَبِيبَكَ يَوْماً مَا» ؛ در دشمنی با دشمنت هم احتیاط کن و حد نگهدار، زیرا ممکن است در آینده همین کسی که الان دشمن توست، دوست تو بشود، آن موقع شرمنده میشوی.
🔹 دوری از پر حرفی:
🔻 نکته دیگری که پیرامون زبان در معاشرت مطرح است، در حکمت ۱۲۳ است که حضرت میفرمایند: « طوبَى لِمَنْ أَمْسَكَ الْفَضْلَ مِنْ لِسَانِهِ» خوش به حال کسی که اضافه حرفهایش را امساک بکند و زیادی حرف نزند.
🔟 نوع تنبیه کردن افراد بواسطه اشتباهاتشان :
حضرت در حکمت ۱۷۷ یک الگوی خیلی خیلی جالب و موثری را بیان می فرمایند. می فرمایند:« ازْجُرِ الْمُسِيءَ بِثَوَابِ الْمُحْسِن » بدکار را با پاداش دادن به نیکو کار زجر بده و تنبیه کن.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
آموزه های امام رضا(ع) فضای ایران را ولایی کرد / وجود مبارک امام هشتم به ما دستور داد که عاقلانه زندگی کنید
🔸 کرامتی که از اول ذی قعده تا یازده ذیقعده ادامه دارد، درس فرشتگی به آدم می دهد، چرا که کرامت از اوصاف برجسته ملائکه است؛ لذا در سوره «انبیاء» خدا فرشته ها را به کِرام معرفی کرد: ﴿بَلْ عِبادٌ مُكْرَمُونَ ٭ لا یسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَ هُمْ بِأَمْرِهِ یعْمَلُونَ﴾.
🔸 مهم ترین بیانی که ذات اقدس الهی درباره قرآن کریم دارد در سخنان نورانی امام هشتم علی بن موسی الرضا المرتضی(علیه و علی آبائه و ابنائه آلاف التحیة و الثناء) آمده که حضرت این معارف را بهره همه مخصوصاً ایرانیها قرار داد. وجود مبارک امام رضا وقتی وارد ایران شد مکتب تشیع را به همراه خود آورد، ایشان وقتی وارد سرزمین خراسان شد سؤال کردند که مسئله مهم در اینجا چیست؟ عرض شد مسئله امامت و خلافت است. حضرت فرمود اینها از خلافت و امامت چه خبری دارند؟ اینها چه میدانند امامت چیست؟ اینها چه میدانند خلافت چیست؟
حضرت فرمود: «اَلإِمَامُ وَاحِدُ دَهْرِهِ وَ هُوَ بِحَیثُ النَّجْمُ مِنْ یدِ الْمُتَنَاوِلِینَ وَ وَصْفِ الْوَاصِفِینَ فَأَینَ الِاخْتِیارُ مِنْ هَذَا وَ أَینَ الْعُقُولُ عَنْ هَذَا وَ أَینَ یوجَدُ مِثْلُ هَذَا»؛ امام ستاره آسمان است، با دست کسی نمی تواند به آسمان دست درازی کند و ستاره را بگیرد یا مسح کند! مگر امامت را می شود شناخت؟ مگر ولایت را می شود بدون غدیر شناخت؟ مگر حقیقت امامت یک امر انتصابی است؟ از آن به بعد حضرت سعی کردند بحث های ولایت را به ما آموزش دهند.
🔸 وجود مبارک امام هشتم(سلام الله علیه) به همه ما دستور داد که عاقلانه زندگی کنید و کشور را عقل اداره می کند نه چیز دیگر. عقل را هم عقل گفتند برای اینکه زانوی وهم و خیال را در بخش اندیشه و زانوی شهوت و غضب را در بخش انگیزه می بندد و عقال می کند. آنکه عقل دارد هوس او، وهم او، خیال او، شهوت او و غضب او رام شده است. اینها را وجود مبارک امام رضا به خوبی تبیین کرد فرمود انسان یک دوست دارد و آن عقل اوست.
#امام_رضا_علیه_السلام
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1398/04/20
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
انسان شناسی ۲۵۸.mp3
11.38M
#انسان_شناسی ۲۵۸
#رهبری
#استاد_شجاعی
✘ چشماشُ ریز میکنه دنبال عیبِ این و اون !
✘ هیچ وقت خوبیِ بقیه رو نمیبینه، تا یه ایراد و ضعف میبینه، توی بوق و کرنا میکنه!
✘ آدم کنارش احساس امنیت نداره، همش دنبال یه ضعف میگرده، که بزرگش کنه !
💥 خطـر سقوط ! احتیاط کنید💥
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
🔸 اسلام بیش از اینکه دین تکلیف باشد، دین تشخیص است 📌#اصلاح_برداشتهای_ناروا از دین، در رسالت و
اهم مطالب این قسمت از بحث #اصلاح_برداشتهای_ناروا از دین
🔘 چهل سال است نتوانستیم جا بیندازیم که دین یک امر واقعی است و احکامش تابع مصالح و مفاسد است
🔘 حجاب یک امر عقلانی مربوط به سلامت روانی جامعه است، نه امری صرفاً ارزشی و اعتقادی!
🔘چرا برخی سیاسیون توانستند با تمسخر حجاب، رأی جمع کنند؟ چون مردم حجاب را یک امر صرفاً ارزشی میدانند نه عقلانی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
با دقت بیشتری این مباحث را دنبال کنید 🔺🔺
🔸 برای حوزه و دانشگاه زشت است که مردم حجاب را صرفاً امری ارزشی میدانند نه دارای آثار واقعی
📌#اصلاح_برداشتهای_ناروا از دین، در رسالت وکلمات امیرالمؤمنین- ۱۰
🔺تشخیص تکلیف مقدم بر تکلیف است. گاهی تشخیص تکلیف، با مراجعۀ به علماست؛ اما همانجا هم باید تشخیص بدهید کدام عالم، مرجع شما باشد؟ غالباً بعد از فتوای مرجع تقلید هم تشخیص تکلیف به عهدۀ خود ماست؛ مثلاً فتوای مرجع این است که ماهیهای پولکدار حلال هستند؛ بعد از این حکم، خودمان باید بررسی کنیم که فلان ماهی پولک دارد یا ندارد؟ پس موضوعشناسی به عهدۀ خودِ مکلّف است.
🔺وقتی از اطاعت میگوییم امّا از بصیرت و تشخیص نمیگوییم، بعضیها از دین بیزار میشوند و میگویند «چرا باید همهاش به ما دستور بدهند و ما اجرا کنیم!؟» درحالیکه خیلی جاها باید خودمان تشخیص بدهیم.
🔺یکی از راههای اصلاح و تضمین تشخیص صحیح، این است که تکالیفی را که میدانیم قطعی است، انجام دهیم، تا قدرت تشخیصمان در سایر موارد بالا برود؛ این همان تقواست که در نتیجهاش خدا به ما قدرت تشخیص میدهد «يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقاناً» ( انفال، 29)
🔺گاهی پیغمبر و امام، اجازه میدهند مردم اشتباه کنند و نتیجۀ تشخیص اشتباهشان را ببینند تا قدرت تشخیص مردم افزایش یابد. دربارۀ ولیّفقیه هم همینطور است.
🔺در جنگ بدر مردم خواستند در ازای گرفتن پول، اسیران را که 70 نفر بودند، آزاد کنند. رسولخدا(ص) مخالف بود و فرمود اگر این کار را بکنید سال بعد به همین تعداد کشته خواهیم داد. مردم گفتند: نه، آنها را آزاد کنیم. سال بعد در جنگ احد، 70 نفر کشته شدند. (تفسیر قمی،ج1،ص270( همۀ روضههایی که میخوانیم به خاطر عدمتشخیص مردم است.
🚩 سحر دهم ماه رمضان۱۴۰۲
📢صوت(۲۰دقیقه): @Panahian_mp3
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7