🌼بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ🌼
✍امیرالمؤمنین علیه السلام: ...در يك روز، به قدر يك سال نگران و غمگين نباش؛ كه در هر روز غم همان روز تو را كافى است. اگر يك سال از عمرت مانده باشد، خداوند عزّوجلّ از پس هر روز، روزىِ تازه ات را خواهد داد، و اگر يك سال از عمرت نمانده باشد. پس چرا غم و اندوهِ زمانى را مىخورى كه از آنِ تو نيست؟!
📚حکمت ۳۷۹ نهج البلاغه
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌐 خطبه ۷۸ بخش اول
✨اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي مَا أَنْتَ أَعْلَمُ بِهِ مِنِّي، فَإِنْ عُدْتُ فَعُدْ لِي بِالْمَغْفِرَةِ. اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي مَا وَأَيْتُ مِنْ نَفْسِي، وَلَمْ تَجِدْ لَهُ وَفَاءً عِنْدي.
🔹خدايا از من در گذر آنچه را از من بدان داناترى، و اگر بار ديگر به آن باز گردم تو نيز به بخشايش باز گرد. خدايا، آنچه از اعمال نيكو كه تصميم گرفتم و انجام ندادم ببخشاى.
🟤پیروی از امام حق
#نهج_البلاغه
📿وَ خَلَّفَ فِينَا رَايَةَ الْحَقِّ، مَنْ تَقَدَّمَهَا مَرَقَ وَ مَنْ تَخَلَّفَ عَنْهَا زَهَقَ وَ مَنْ لَزِمَهَا لَحِقَ،
💠پيامبر اکرم صلى الله عليه وآله پرچم حق را در ميان ما به يادگار گذارد پرچمى که هر کس از آن پيشى گيرد از دين خارج شود، و هر کس از آن عقب بماند هلاک گردد، و آن کس که ملازم آن باشد (به سر منزل سعادت) مى رسد».
✍جمله هاى سه گانه بالا درباره نحوه برخورد گروههاى سه گانه مردم با حق و واقعيّت است: گروهى اهل افراطند و از حق پيشى مى گيرند و در بيراهه ها سرگردان و گمراه مى شوند; مانند خوارج که به گمان خود مى خواستند در عمل کردن به قرآن، از امام زمان خود پيشى بگيرند و با کارهاى احمقانه، گرفتار تضاد شدند. يا همچون کسانى که در عصر پيامبر هنگامى که رسول خداصلى الله عليه وآله در سفر روزه خود را افطار کرد، آنها گفتند: ما چنين نخواهيم کرد و احترام ماه رمضان را بايد حفظ کنيم! که آنها به نام«عُصاة» (گردنکشان) ناميده شدند.
گروه ديگر، تفريط کاران هستند که چند قدمى به دنبال حق مى روند و سپس تنبلى و سستى و هوا پرستى آنها را از ادامه پيروى از حق باز مى دارد.
گروه سوم، ملازمان حقّند; که نه بر آن پيشى مى گيرند و نه از آن عقب مى مانند; هميشه در ظلّ و سايه حق گام بر مى دارند و به سر منزل مقصود مى رسند.
📘#خطبه_100
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
AUD-20220429-WA0084.mp3
3.16M
#مناجات با امام زمان "عج" 🤲
مهدی رسولی 🎤
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
51.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مولودی حضرت علی علیه السلام
#سرود «نه لوح و نه قلم بود...»
#جشن_عید_غدیر، سال ۱۳۹۵
به همراه #زیرنویس_عربی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
شرح دعای ندبه_74.mp3
10.41M
#شرح_دعای_ندبه ۷۴
#استاد_شجاعی
#استاد_عالی
✘ چرا احساس نیاز به امام، چهارده قرن در ما ایجاد نشد؟
✘ چرا جای امام جامعه از نظر ما، خالی نیست؟
✘ چرا اساساً این فقدان، در لیست فقدانهای ما طبقهبندی نمیشود؟
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
https://eitaa.com/quraanalkarim
🗓#روزشمار_غدیر
4️⃣ 1️⃣ روز تا عیدالله الاکبر، عید بزرگ غدیر باقی مانده است..
لا اِلاهَ اِلّا هُوَ، لِاَنَّهُ قَدْ اَعْلَمَنى اَنّى اِنْ لَمْ اُبَلِّغْ ما اَنْزَلَ اِلَىَّ فى حَقِّ عَلِىٍّ فَما بَلَّغْتُ رِسالَتَهُ،وَ قَدْ ضَمِنَ لى - تَبارَكَ وَ تَعالَى - الْعِصْمَةَ مِنَ النّاسِ، وَ هُوَ اللَّهُ الْكافِى الْكَریمُ.
📚فرازی از بخش دوم خطابه غدیر
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
اهم مطالب جلسه 14:
📌#اصلاح_برداشتهای_ناروا از دین، در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین(ع)-ج۱۴
🔘در ماجرای جمل، از مقدسات دینیِ مردم علیه اصل دین استفاده شد
🔘چه شد که زبیر با آنهمه جهاد در رکاب پیامبر(ص) دچار اشتباه شد؟
🔘در فتنهها، شیطان فقط میتواند «دوستان خودش» را فریب دهد و بر آنها مسلط شود
🔘علاوه بر بصیرت و صبر، باید علم به مواضعِ حق هم داشته باشیم، یعنی بدانیم کجا موقع کدام حق است
_
#علیرضا_پناهیان
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🔸 از احکام و مقدسات دینی هم میشود علیه دین استفاده کرد
🔸 یکی از آثار گناه این است که انسان دچار تشخیص غلط میشود
📌#اصلاح_برداشتهای_ناروا از دین، در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین(ع)-ج۱۴
🔹یکی از اساسیترین قسمتهای زندگی امیرالمؤمنین(ع) مربوط میشود به ماجرای تشخیص درست در کنار تکلیف. همانطور که بعضیها با اخلاق، علیه دین قیام میکردند، یک عده هم برخی از احکام دین را علیه اصل دین به کار گرفتند.
🔺بعضی از مردم به خاطر مقدسات، خود را به کشتن دادند. در تاریخ نوشتهاند در جنگ جمل برای نگه داشتن عنان ناقۀ همسر پیامبر(ص) دهها دست بریده شد. آنها با احترام نسبت به همسر پیامبر(ص) میخواستند احترام به رسولخدا(ص) را نشان دهند امّا رعایت این احترام هم آنها را نجات نداد.
🔹این موضوع با بحث نظری، موعظه و نصیحت تمام نشد، بلکه لازم شد امیرالمؤمنین(ع) با شمشیر وارد شود. اگر نبرد جمل نبود، صفین و به تبعِ آن، نهروان هم پیش نمیآمد. ماجرای جمل، آغازگر بدی بود لذا باید به آن خیلی توجه کرد. اصحاب جمل به یک جزئیاتی از دین میپرداختند ولی نکات اساسی را مدنظر قرار نمیدادند. داعشیها هم با سوءاستفاده از کلمۀ توحید، جنایت میکردند. پس میشود از عقاید، احکام و مقدسات دینی، علیه دین استفاده کرد.
🔺امیرالمؤمنین(ع) قبل از جنگ جمل، فرمودند: «قَدْ فُتِحَ بَابُ الْحَرْبِ بَيْنَكُمْ وَ بَيْنَ أَهْلِ الْقِبْلَةِ» (نهجالبلاغه، خطبه 173) باب جنگ بین شما و بین اهلقبله باز شده است، «وَ لَا يَحْمِلُ هَذَا الْعَلَمَ إِلَّا أَهْلُ الْبَصَرِ وَ الصَّبْرِ» و این عَلم را کسی نمیتواند حمل کند مگر اهل بینایی و بصیرت و اهل صبر و مقاومت،
🔹بعد میفرماید: «وَ الْعِلْمِ بِمَوَاضِعِ الْحَقِّ» یعنی علاوه بر صبر و بصیرت، علم به مواضعِ حق هم لازم است، یعنی علم به اینکه کجا موقع کدام حق است. همۀ ما در معرض اینجور امتحانات قرار میگیریم.
🔺امیرالمؤمنین(ع) بعد از جنگ صفین میفرماید من بیست و هشت حکم را که تغییر کرده بود، از ترس مردم نتوانستم اصلاح کنم. امیرالمؤمنین(ع) حتی یک روز هم نمیخواست حکومت معاویه ادامه پیدا کند. این تشخیص اولویتها خیلی مهم است.
🚩سحر، 14رمضان1402
📢صوت: @Panahian_mp3
ادامه مطالب :
🔺امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: «إِنَّمَا بَدْءُ وُقُوعِ الْفِتَنِ أَهْوَاءٌ تُتَّبَعُ وَ أَحْكَامٌ تُبْتَدَعُ» (نهجالبلاغه، خطبه50) آغاز فتنهها، اهواء نفسانی است که تبعیت میشود و احکامی است که بدعت گذاشته میشود، بعد میفرماید: «وَ لَكِنْ يُؤْخَذُ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ وَ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ فَيُمْزَجَانِ» اینها یک مقدار حق را با یک مقدار باطل، قاطی میکنند و دین را تحریف میکنند، «فَهُنَالِكَ يَسْتَوْلِي الشَّيْطَانُ عَلَى أَوْلِيَائِهِ وَ يَنْجُو الَّذِينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَ اللَّهِ الْحُسْنى» وقتی محیط را مشوّش میکنند، شیطان بر دوستان خودش مسلط میشود و کسانی که خداوند به آنها لطف دارد، نجات پیدا میکنند.
♦️طلحه و زبیر در شورای تعیین خلیفه در مقابل عثمان، به علی(ع) رأی دادند. اما طرفداری از علی(ع) هم آنها را نجات نداد چون نیتشان خالص نبود، لذا علیه امیرالمؤمنین(ع) قیام کردند. عمل غیرمخلصانه حتی اگر «طرفداری از علی(ع)» باشد نجاتبخش نیست.
🔺کسی میتواند به تشخیص خودش اعتماد کند که هر روز محاسبۀ نفس کند. کسی که هر روز محاسبۀ نفس نکند، از خودش خبر ندارد به همین دلیل، اهلبیت(ع) فرمودند: «لَیْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ یُحَاسِبْ نَفْسَهُ فِی کُلِّ یَوْم» (کافی، ج2، ص453)
🔹یکی از جاهایی که محل محاسبه است، استغفار است. انسان با استغفار، کمکم عیبهای خود را پیدا میکند، آنوقت تحت تأثیر عیبهایش قرار نخواهد گرفت. خدا برای چنین بندهای «کفران سیئات» انجام میدهد (كَفَّرَ عَنْهُمْ سَيِّئَاتِهِمْ؛ محمد/ 2) یعنی آثار گناهش را از بین میبرد. یکی از آثار گناه این است که انسان دچار خطای دید و بعد خطای تشخیص میشود.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
🍃#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه
🍃#سومین_ختم
#ختم_موضوعی_نهج_البلاغه
#تدبیردراقتصاد_درنهج_البلاغه
🍁به نیابت از عبدصالح خدا🍁
شهیدان جوان امنیت
تقدیم به ساحت مقدس حضرت
پدر
امام #علی_علیه_السلام
🍁لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞بسم الله الرحمن الرحیم
#حق_الله
🌸ثُمَّ جَعَلَ ـ سُبْحَانَهُ ـ مِنْ حُقُوقِهِ حُقُوقاً افْتَرَضَهَا لِبَعْضِ النَّاسِ عَلَى بَعْض، فَجَعَلَهَا تَتَکَافَأُ فِی وُجُوهِهَا، وَ یُوجِبُ بَعْضُهَا بَعْضاً، وَ لاَ یُسْتَوْجَبُ بَعْضُهَا إِلاَّ بِبَعْض. وَ أَعْظَمُ مَا افْتَرَضَ ـ سُبْحَانَهُ ـ مِنْ تِلْکَ الْحُقوقِ حَقُّ الْوَالِی عَلَى الرَّعِیَّةِ، وَ حَقُّ الرَّعِیَّةِ عَلَى الْوَالِی، فَرِیضَةٌ فَرَضَهَا اللّهُ ـ سُبْحَانَهُ ـ لِکُلٍّ عَلَى کُلٍّ، فَجَعَلَهَا نِظَاماً لاُِلْفَتِهِمْ، وَ عِزًّا لِدِینِهِمْ، فَلَیْسَتْ تَصْلُحُ الرَّعِیَّةُ إِلاَّ بِصَلاَحِ الْوُلاَةِ، وَ لاَ تَصْلُحُ الْوُلاَةُ إِلاَّ بِاسْتِقَامَةِ الرَّعِیَّةِ
🌹سپس خداوند سبحان، بخشى از حق خود را امورى قرار داده که بر همه مردم در برابر يکديگر واجب شمرده (و مأمور به اداى آن شده اند) و اين حقوق را در همه جهات همانند هم قرار داده به گونه اى که بعضى از آن سبب بعض ديگر است و هيچ کدام واجب نمى شود مگر اينکه ديگرى واجب مى گردد.
از ميان حقوقى که خداوند واجب ساخته، بزرگترين آنها حق والى و زمامدار بر رعيت و حق رعيت بر والى است. فريضه اى است که خداوند سبحان آن را بر هر کدام در مقابل ديگرى مقرر فرموده و آن را سبب نظام الفت و پيوستگى آنان به يکديگر و موجب عزت و قدرت دين آنها قرار داده است. بنابراين رعيت هرگز اصلاح نمى شود مگر به اصلاح زمامداران و زمامداران اصلاح نمى گردند جز از طريق قرارگرفتن رعيت در مسير صحيح و مستقيم.
#خطبه216
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
987_12946944496904.mp3
26.31M
🔈 #جوان_تراز
📣 جلسه دوم
* مامون هر حیلهای که ممکن بود، نسبت به امام جواد علیهالسلام بکار برد. او زبردستترین و مکارترین دشمن اهل بیت علیهمالسلام بود.
* اصلِ جدال امام رضا علیهالسلام، با هارون بوده است.
* بیشتر دوران امامت حضرت رضا علیه السلام در تقابل با هارون بوده است.
* غنا و آواز خوانی (کنسرت) از زمان بنی عباس شکل گرفت و از ایران به دنیا منتشر شد.
* جوان تراز، نگاهش به اقتصاد، شغل و درس این نیست که برای تامین زندگی کار کند.بلکه برای اینکه نیاز دیگران را برآورده کنم
همسر شهید احمدی روشن:
«یک روز حساب کردم رفت و آمدهای که مصطفی برای کارشون داشتند، بیشتر از پانصد هزار کیلومتر که ده برابر دور کره زمین بود.»
* چرا حضرت معصومه علیهاالسلام ازدواج نکردند.
*جبرئیل امین هفتاد و پنج روز با حضرت زهرا علیهاالسلام گفتگو کرد.
⏰ مدت زمان: ۶۴:۲۰
📆 ۱۴۰۲/۰۳/۲۹
#شهید
#ازدواج
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
https://eitaa.com/quraanalkarim
💐 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🏵 إنّ اللّه افْترض عليْكُمْ فرائِض فلا تُضيِّعُوها و حدّ لكُمْ حُدُوداً فلا تعْتدُوها و نهاكُمْ عنْ أشْياء فلا تنْتهِكُوها و سكت لكُمْ عنْ أشْياء و لمْ يدعْها نِسْياناً فلا تتكلّفُوها
💎 پیروی از دستور خدا :
خداوند واجباتی را بر شما واجب ساخته، آنها را تباه مسازید و مرزهایی برایتان معین کرده از آنها تجاوز نکنید و از چیزهایی نهی فرموده، حرمت آنها را نشکنید و از چیزهایی هم سکوت کرده و آنها را از روی فراموشی واننهاده پس درباره ی آنها خود را به زحمت نیفکنید.
📚 #نهج_البلاغه ، #حکمت۱۰۵
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
https://eitaa.com/quraanalkarim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 ای کاش ريشه میداشتید!
شکایت امیرالمؤمنین علی علیه السلام از اصحاب😥😥
🎙 عینصاد
#⃣ #امامت
14 روز تا عید #غدیر
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
https://eitaa.com/quraanalkarim
4_5879691279104737619.mp3
3.13M
🔷 #شرح_خطبه1
جلسه ١٠- بخش اوّل
پیامبران
🌸 «وَ اصْطَفَى سُبْحَانَهُ مِنْ وَلَدِهِ أَنْبِيَاءَ أَخَذَ عَلَى الْوَحْيِ مِيثَاقَهُمْ وَ عَلَى تَبْلِيغِ الرِّسَالَةِ أَمَانَتَهُمْ »
و خداوند سبحان از فرزندان او پیامبرانی برگزید و از ایشان در پاسداشت وحی پیمان استوار گرفت و رساندنِ رسالت را به ایشان، به امانت سپرد؛
🔹 دكتر محمدعلى انصارى
#شرح_خطبه١
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠 مراتب زائران
🔸 روایات #معراج را كه ملاحظه می فرمایید دارد كه حضرت دید عده ای مشغول ساختن ساختمانی هستند، گاهی می سازند، گاهی می ایستند. فرمود اینها چه هستند؟ چرا گاهی می سازید و گاهی می ایستید؟ گفتند داریم برای اهل بهشت خانه می سازیم، هر وقت مصالح ساختمانی برسد، دیوار را می چینیم و هر وقت نرسد، نمی چینیم. فرمود مصالح ساختمانی چیست؟ گفتند اگر مؤمنی بگوید: «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَر»، اینها مصالح ساختمانی آنجاست. معلوم می شود ساختمان آنجا را با #كلمات_الهی و با معارف می سازند نه با سنگ و گل. 🔸 در روایات مربوط به #كعبه این حدیث شریف را هم مرحوم مجلسی (رضوان الله علیه) در بحارالانوار نقل كرد و هم دیگران آوردند كه از امام ششم (سلام الله علیه) سؤال می كنند که چرا كعبه چهار دیوار دارد و مربع است؟ فرمود: چون #بیت_المعمور، مربع است؛ سؤال شد که چرا «بیت المعمور» مربع است؟ فرمود چون #عرش دارای چهار گوشه و چهار ضلع است؛ سؤال شد كه چرا عرش دارای چهار گوشه است؟ فرمود: «لاَنّ الکلماتِ التی بُنیَ علیها الاسلام أَرْبَع»؛ چون آن كلماتی كه #مبنای_دین است، چهارتاست: «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَر» 🔸 این حدیث چقدر به انسان فروغ می دهد! كسی به مكه مشرف می شود كه دور همین كعبه بگردد و دیگری به مكه مشرف می شود كه #كلمات_اربعه_در_او_متحقق_بشوند و «بینهما» هم مراتب! معلوم می شود برای هر چیزی كه در جهان طبیعت است، ریشه ای در آن عالم وجود دارد و بر ماست كه به آن ریشه های عالی اش برسیم؛ باید این ظواهر را انجام بدهیم كه كم كم به آن عمق راه پیدا كنیم. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #ذی_الحجه 📚 سوره مبارکه حدید http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
انسان شناسی ۲۷۳.mp3
11.84M
#انسان_شناسی ۲۷۳
#حجهالاسلام_قرائتی
#استاد_شجاعی
من همه روزم رو مشغول کار هستم،
ارباب رجوع، مشتری، درس، بچه داری، کنکور و ....
مگه چقدر وقت دارم بخوام به بالاترین مراتب دغدغه و قیمت انسانی برسم؟
کاش اصلا ازدواج نمیکردم،
کاش اصلا بچه دار نمیشدم،
کاش اصلا مسافرت نمیرفتم،
از هدف خلقتم جا موندم!
هشدار ؛ خطر سقوط ! نزدیک نشوید!
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
※ السَّلام علیکم یا حَفَظَةِ سِرِّ الله
سرّ، باطن پنهانِ کلّ شیء" است.
باطن پنهانِ ریاضیات عالم وجود!
باطن پنهان و کشف نشدهی همهی علوم!
و اهل بیت علیهمالسلام حافظان سرّ خدایند، تا آنروز که بشر به بلوغِ نیاز برسد!
و آنگاه زمین سینه میگشاید و همه نعمات و علومش را از دریچهی وجود امام، بر عالمیان عرضه میدارد.
※ سلام بر شما که باقرالعلومید و حافظ سر خداوند.
به مناسبت شهادت #امام_باقر علیهالسلام
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🔴👈 سلیقهای عمل نکردن ریاضت است❗️
📌اصلاً همینکه انسان سلیقهای عمل نکند خودش «ریاضت» است؛ یعنی همین سلیقهای عمل نکردن، مجاهدۀ با نفس است. مانند همان کسی که گفتم: لَهلَه میزند، آب هم هست؛ امّا میگویند: نخور! گرسنه است و بهترین غذا هم موجود است؛
امّا میگویند: نخور! یا بیشتر از این مقدار نخور! لذا اینکه میگویم: انسان باید استاد داشته باشد، به همین دلیل است. استاد این ظرافتها را تشخیص میدهد. استاد ما شارع است؛ خدا است؛ ائمه(ع) هستند؛ اولیا و انبیا(ع) هستند.
🔻 ما استادی غیر از اینها نداریم. هرچه بگویند باید عمل کنیم. البتّه هرکس وظیفهای دارد. من وظیفهای دارم، شما هم وظیفهای دارید. نه اینکه نماز من با نماز شما متفاوت است؛ نه؛ واجبات برای همه یکسان است.
🌸 #حاج_آقا_مجتبی_تهرانی (ره)
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
🍃#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه
🍃#سومین_ختم
#ختم_موضوعی_نهج_البلاغه
#حکمتهای_نهج_البلاغه
🍁به نیابت از عبدصالح خدا🍁
شهید امنیت مهدی زاهدلویی
تقدیم به ساحت مقدس حضرت
پدر
امام #علی_علیه_السلام
🍁لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞بسم الله الرحمن الرحیم
☘توانایی
♦️إِذَا كَثُرَتِ آلْمَقْدِرَةُ قَلَّتِ الشَّهْوَةُ.
💢هنگامی كه توانایی فزونی يابد، شهوت كاستی گيرد.
🅾 #نهج_البلاغه #حکمت245
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞بسم الله الرحمن الرحیم
☘نعمت
💠احْذَرُوا نِفَارَ النِّعَمِ فَمَا كُلُّ شَارِدٍ بِمَرْدُودٍ.
💠از گريختن نعمتها بپرهيزيد زيرا هر گريخته ای باز نمی گردد.
🅾 #نهج_البلاغه #حکمت246
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
AUD-20220711-WA0008.
4.59M
🔊 شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
🔸 شرح #حکمت12 2️⃣
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹شرح #حکمت12
🔴 قسمت دوم - دوستی و برادری
🔻 سر فصل دوّمی که در حکمت ۱۲ باید به آن توجه کرد این است که اصل دوستی و مودت و برادری چه جایگاهی در "نهج البلاغه" دارد؟
🔻 حضرت در حکمت ۲۱۱ میفرمایند: «الْمَوَدَّةُ قَرَابَةٌ مُسْتَفَادَةٌ»؛ مودت و دوستی یک نوع همنشینی یا خویشاوندی قابل استفاده است، پرفایده است.
و در حکمت ۱۴۲ میفرمایند: «التَّوَدُّدُ نِصْفُ الْعَقْلِ»؛ اظهار دوستی کردن با دیگران و دوستی با دیگران نیمی از عقلانیت است. در خطبه ۲۲۱ بند ۲ امیرالمؤمنین مرگ را یکی از اسباب قطع برادری می دانند؛ یعنی ما تا لحظه مرگ باید از فرصت استفاد کنیم، دامنه برادران ایمانی خوب خودمان را گسترش بدهیم. میفرمایند: « وَ انْقَطَعَتْ مِنْهُمْ أَسْبَابُ »؛ مردگانی که از این دنیا کوچ کرده اند دیگر اسباب برادری از آنها منقطع شد.
3⃣ ویژگیهای دوستان خوب:
🔻مولا علی(علیه السلام) حدود ۳۳ مورد ویژگی دوستان خوب را در نهج البلاغه بیان کرده اند : که بنده یک به یک با آدرس عرض می کنم:
🔻اول برویم سراغ حکمت ۲۹۸، این حکمت از آن جهت اهمیت دارد که حضرت علی(علیه السلام) با یک لحن تأثر و دلتنگی یکی از برادران خدایی در گذشته خودش را یاد میکنند و آنجا دوازده ویژگی از خوبیهای آن مرد را معرفی میفرمایند و بعد به ما توصیه می کنند بروید سراغ اینکه هر چقدر که میتوانید این خوبیها را در وجود خودتان پیاده کنید.
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🔺ادامه مطلب👆👇
🔰 این دوازده ویژگی در حکمت ۲۸۹ نهج البلاغه به ترتیب عبارتند از :
✅ « أَخٌ فِي اللَّهِ» : برادری اش با من در راه خدا بود. نه در راه خودخواهی ها و نفسانیّات.
✅ «كَانَ يُعْظِمُهُ فِي عَيْنِي صِغَرُ الدُّنْيَا فِي عَيْنِهِ» کوچک شمردن دنیا: بخاطر این در نظر منِ علی بزرگ مقدار بود که دنیا در چشمش کوچک بود.
✅ « وَ كَانَ خَارِجاً مِنْ سُلْطَانِ بَطْنِهِ» از اسارت شکمش آزاد بود. « فَلَا يَشْتَهِی مَا لَا يَجِدُ» ؛ چیزی را که نمی توانست به دست بیاورد، اصلا اشتهایش را نداشت یعنی در واقع میلش را پیدا نمیکرد. « وَ لَا يُكْثِرُ إِذَا وَجَدَ» ؛ و وقتی هم که به دست می آورد زیاده روی و شکم بارگی نمیکرد.
✅ «كَانَ أَكْثَرَ دَهْرِهِ صَامِتاً»؛ آن دوست منِ علی، در بسیاری از روزها و ساعات عمرش ساکت بود. «فَإِنْ قَالَ بَذَّ الْقَائِلِينَ وَ نَقَعَ غَلِيلَ السَّائِلِينَ » ؛ البته سکوتش از بی عرضگی نبود؛ اگر لازم میشد سخن بگوید، بر تمام سخنوران غلبه میکرد و تشنگی سؤال کنندگان را سیراب میکرد.
✅ «وَ كَانَ ضَعِيفاً مُسْتَضْعَفاً »؛ اگر نگاهش میکردی به ظاهر انسان ضعیف و ناتوانی را می دیدی. یعنی ادعایی نداشت، اما «فَإِنْ جَاءَ الْجِدُّ» جایی که باید با قوت برخورد میکرد، «فَهُوَ لَيْثُ غَابٍ وَ صِلُّ وَادٍ» مثل شیر درجنگل و بیشه بود، یا مثل ماری بود که با سرعت حرکت میکرد.
✅ «لَا يُدْلِي بِحُجَّةٍ حَتَّى يَأْتِيَ قَاضِياً»؛ هیچ وقت علیه مؤمنی شهادت نمی داد مگر اینکه در محکمه ای حاضر بشود و بر او واجب بشود که شهادتی نزد قاضی بدهد. نزد غیر قاضی در محکمه ممکن نبود که علیه کسی حرفی بزند، یا مدرک و سندی رو کند.
✅ «وَ كَانَ لَا يَلُومُ أَحَداً عَلَى مَا يَجِدُ الْعُذْرَ فِي مِثْلِهِ حَتَّى يَسْمَعَ اعْتِذَارَهُ » ؛ وقتی خطایی از کسی سر می زد، آن فرد را سرزنش نمیکرد، تا اینکه او بتواند یک عذری را برای خطای خودش فراهم کند. تا وقتی که جا داشت که عذر آن شخص را بپذیرد، هرگز شخصی را به خاطر اشتباهش سرزنش نمیکرد.
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
4_5836837156282173391.mp3
10.02M
◾️ #زمینه «بغض تو گلوم با خونه...»
#شهادت_امام_باقر علیه السلام
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7