🌸فراز دوّم خطبه 198🌸
🅾أَمَّا بَعْدُ، فَإِنِّي أُوْصِيکُمْ بِتَقْوَى اللّهِ الَّذِي ابْتَدَأَ خَلْقَکُمْ، وَ إِلَيْهِ يَکُونُ مَعَادُکُمْ، وَ بِهِ نَجَاحُ طَلِبَتِکُمْ، وَ إِلَيْهِ مُنْتَهَى رَغْبَتِکُمْ، وَ نَحْوَهُ قَصْدُ سَبِيلِکُمْ، وَ إِلَيْهِ مَرَامِي مَفْزَعِکُمْ.
ترجمه
🅾اما بعد، من شما را به #تقواى_الهى توصيه مى کنم،👈 همان خداوندى که آفرينش شما را آغاز کرد و بازگشت شما نيز به سوى اوست.
🅾خدايى که برآورنده حاجات شما و آخرين نقطه اميد و آرزويتان است.
🅾راه راست شما به او ختم مى شود 👈و به هنگام ترس و وحشت پناهگاهتان تنها اوست.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🅾 فَإِنَّ تَقْوَى اللّهِ دَوَاءُ دَاءِ قُلُوبِکُمْ، وَ بَصَرُ عَمَى أَفْئِدَتِکُمْ، وَ شِفَاءُ مَرَضِ أَجْسَادِکُمْ، وَ صَلاَحُ فَسَادِ صُدُورِکُمْ، وَ طُهُورُ دَنَسِ أَنْفُسِکُمْ، وَ جَلاَءُ عَشَا أَبْصَارِکُمْ، وَ أَمْنُ فَزَعِ جَأْشِکُمْ، وَ ضِيَاءُ سَوَادِ ظُلْمَتِکُمْ.
🅾#تقوا پيشه کنيد که #تقواى_الهى داروى بيماريهاى دلهاى شماست 💢و سبب بينايى قلبها و 💢شفاى امراض جسمانى و 💢موجب اصلاح فساد جانها و💢 پاکيزگى از آلودگى ارواح و💢 جلاى نابينايى چشم ها و 💢سبب امنيّت در برابر اضطراب ها و 💢روشنايى تيرگيهاى شماست.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸تقواى الهى سرچشمه تمام خوشبختيها 🌸
❇️ امام(عليه السلام) بعد از اشاره به علم بى پايان خداوند توصيه به تقواى الهى کرده و آن را با اوصافى از پروردگار همراه مى کند تا شعله عشق به تقوا را در دل ها برافروزد.
❇️قرآن مجيد مى گويد: «(وَإِنْ يَمْسَسْکَ اللهُ بِضُرّ فَلاَ کَاشِفَ لَهُ إِلاَّ هُوَ); و اگر خداوند زيانى به تو برساند هيچ کس جز او آن را برطرف نمى سازد».
❇️و نيز مى فرمايد : «(ثُمَّ إِذَا مَسَّکُمُ الضُّرُّ فَإِلَيْهِ تَجْئرُونَ); و هنگامى که ناراحتى به شما رسد فقط او را مى خوانيد».
❇️سپس امام(عليه السلام) به دنبال توصيه به تقوا، به ذکر آثار تقوا در هشت جمله کوتاه و پر معنا مى پردازد 👇👇
✅جمله اوّل اشاره به بيماريهاى فکرى و روحانى، همچون گمراهى و ضلالت است و
✅جمله دوم اشاره به برطرف شدن موانع و حجابهاى شناخت در پرتو تقواست.
✅جمله سوم اشاره به کم خورى و رعايت اعتدال در مصرف غذاها در سايه تقواست، زيرا مى دانيم همان گونه که در روايت معروف نبوى « معده خانه تمام بيماريها و کم خوردن سرآغاز تمام درمانهاست» آمده و پزشکان آن را تأييد مى کنند، قسمت مهمى از بيماريها بر اثر پرخورى است.
✅ جمله چهارم و پنجم اشاره به پاکسازى درون از رذائل اخلاقى، همچون کبر و حسد و کينه و مانند آن است🅾 منتها جمله چهارم آنجايى است که اين صفات زشت آنچنان در جان آدمى رسوخ کرده که آن را به فساد کشانده است، مربوط می شود و جمله پنجم اشاره به آلودگيهاى سطحى و کم عمق تر است که با آب تقوا شستشو مى شود.
http://eitaa.com/joinchat/93257740C19c85b5987
و درادامه:👇👇
✅جمله ششم، اشاره به اين است که #تقوا بينش درونى انسان را تيزتر و چشم بصيرت را روشن مى سازد و تفاوت آن با جمله «وَ بَصَرُ عَمَى أَفْئِدَتِکُمْ» اين است که در آن جمله سخن از نابينايى مطلق بود که #تقوا آن را درمان مى کند و در اينجا اشاره به کمى نور بصيرت است که در سايه #تقوا افزایش مى يابد.
✅جمله هفتم، اشاره به اضطرابهايى است که انسان بر اثر آلودگى به گناه پيدا مى کند;🌀 ترس از عذابهاى الهى در دنيا و آخرت و 🌀ناراحتى وجدان که در طبيعت گناه وجود دارد. #تقوا همه اينها را برطرف مى سازد.
🅾قرآن مجيد مى گويد: «(مَنْ جَآءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ خَيْرٌ مِّنْهَا وَهُمْ مِّنْ فَزَع يَوْمَئِذ امِنُونَ); کسانى که کار نيکى انجام دهند پاداشى بهتر از آن خواهند داشت و آنان از وحشت و اضطراب آن روز در امانند».
🅾آخرين جمله، اشاره به تأثير #تقوا در برطرف ساختن ظلمت جهالتها و بى عدالتيهاست.
👈به اين ترتيب #تقوا، همه خير و سعادتهاى دنيا و آخرت را براى انسان به ارمغان مى آورد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🅾فَاجْعَلُوا طَاعَةَ اللّهِ شِعَاراً دُونَ دِثَارِکُمْ، وَ دَخِيلاً دُونَ شِعَارِکُمْ، وَ لَطِيفاً بَيْنَ أَضْلاَعِکُمْ، وَ أَمِيراً فَوْقَ أُمُورِکُمْ، وَ مَنْهَلاً لِحِينِ وُرُودِکُمْ، وَ شَفِيعاً لِدَرَکِ طَلِبَتِکُمْ،وَ جُنَّةً لِيَوْمِ فَزَعِکُمْ، وَ مَصَابِيحَ لِبُطُونِ قُبُورِکُمْ، وَ سَکَناً لِطُولِ وَحْشَتِکُمْ، وَ نَفَساً لِکَرْبِ مَوَاطِنِکُمْ....
🅾حال که چنين است اطاعت خدا را جامه زيرين قرار دهيد; نه رويين، 💢بلکه آن را درون وجود خود سازيد; نه جامه زيرين 💢(و از آن بالاتر) آن را در درون قلب خود وارد کنيد و💢 فرماندهى امور خود را به او بسپاريد و 💢راهى براى ورود به آبگاه (زندگى) و 💢شفيعى براى نيل به خواسته ها و 💢سپرى براى روز اضطرار و 💢چراغ پرفروغى براى درون قبرها و💢 مايه آرامشى در برابر وحشتهاى طولانى و 💢راه گشايشى براى لحظات سخت زندگى،
🅾زيرا اطاعت خداوند وسيله حفظ از حوادث مرگبارى است که اطراف انسان را فرا گرفته و 💢وحشتهايى که (هر لحظه) انتظار آن مى رود و 💢حفظ از حرارت آتشهاى برافروخته (جهان ديگر) است.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
فهم تقوا خیلی سخت است.
🅾فَمَنْ أَخَذَ بِالتَّقْوَى عَزَبَتْ عَنْهُ الشَّدَائِدُ بَعْدَ دُنُوِّهَا، وَ احْلَوْلَتْ لَهُ الاُْمُورُ بَعْدَ مَرَارَتِها، وَ انْفَرَجَتْ عَنْهُ الاَْمْوَاجُ بَعْدَ تَرَاکُمِهَا، وَ أَسْهَلَتْ لَهُ الصِّعَابُ بَعْدَ اِنْصَابِهَا، وَ هَطَلَتْ عَلَيْهِ الْکَرَامَةُ بَعْدَ قُحُوطِهَا، وَ تَحَدَّبَتْ عَلَيْهِ الرَّحْمَةُ بَعْدَ نُفُورِهَا، وَ تَفَجَّرَتْ عَلَيْهِ النِّعَمُ بَعْدَ نُضُوبِهَا، وَ وَبَلَتْ عَلَيْهِ الْبَرَکَةُ بَعْدَ إِرْذَاذِهَا.
🅾هر کس دست به دامن تقوا زند شدائد و سختيهاى نزديک، از وى دور مى گردد،
🅾 تلخيهاى حوادث ناراحت کننده به شيرينى مبدّل مى شود، 🌀امواج متراکم ناراحتى از او دور و 🌀مشکلات پى در پى و خسته کننده آسان مى گردد،
🅾و مجد و عظمت از دست رفته، همچون بارانهاى پرپشت بر او فرو مى بارد و 💢رحمت قطع شده الهى به سوى او باز مى گردد.
🅾نعمتهايى که فرو نشسته بود به جوشش در مى آيد و 🌀برکتهاى کم شده به فراوانى بر او ريزش مى کند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸آثار اطاعت الهی🌸
🅾 اطاعت الهى، جامعه بشرى را در امنيّت فرو مى برد،
✅ برکات آسمان و زمين را شامل حال آنها مى کند و
✅ مرگ و ميرها را تقليل مى دهد، همان گونه که در سوره نوح به آن اشاره شده است: (فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کَانَ غَفَّاراً * يُرْسِلِ السَّمَآءَ عَلَيْکُمْ مِّدْرَاراً ...
🅾آن گاه بار ديگر امام به مسئله تقوا و پرهيزگارى اشاره می کند، زيرا طاعت پروردگار و تقوا لازم و ملزوم يکديگرند;
✅ تقواى درونى سبب طاعت مى شود، همان گونه که طاعت عامل پرورش تقوا در درون مى گردد.
🅾 امام(عليه السلام) در اينجا به #هشت قسمت از آثار تقوا، ضمن جمله هايى کوتاه و پرمعنا اشاره مى کند
🅾 از مجموعه اين آثار، به خوبى ارزش تقوا در صحنه زندگى مادى و معنوى بشر آشکار مى شود:
✅در سايه تقوا بلاها برطرف مى گردد
✅ فيض و رحمت الهى بر پرهيزگاران و جوامع پرهيزگار مى بارد،
✅ فساد و تباهى رخت بر مى بندد،
🅾آرامش و امنيت و نعمت و برکت، شامل حال آنها مى شود. قرآن مجيد مى گويد: «(وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَکَات مِّنَ السَّمَآءِ وَالاَْرْضِ); اگر مردمى که در شهرها و آبادى ها زندگى مى کنند ايمان مى آوردند و تقوا پيشه مى کردند، درهاى برکات آسمان و زمين را بر آنها مى گشوديم».
🅾 و نيز مى فرمايد: «(وَمَنْ يَتَّقِ اللهَ يَجْعَلْ لَّهُ مَخْرَجاً * وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لاَ يَحْتَسِبُ); آن کس که تقوا پيشه کند خداوند راه نجات از مشکلات را به روى او مى گشايد و از آنجا که انتظار آن ندارد، به او روزى مى دهد».
💢رابطه تقوا با زندگی تنها رابطه اى معنوى نيست.
✅جوامعى بر اثر رعايت تقوا و اعتماد به يکديگر توانستند با همکارى مشکلات عظيم را حل کنند و اختلافات و منازعات و پرونده هاى جزايى و کيفرى در آنها به حداقل رسيده است.
✅جالب اینکه هنگامى که مردم به سفرهاى معنوى، همچون زيارت خانه خدا مى روند مشکلات اجتماعى ناشى از مشکلات اخلاقى به سرعت فروکش مى کند.
✅در يک جامعه با تقوا بدهکاران به دنبال طلبکاران مى گردند و ثروتمندان به سراغ نيازمندان مى روند; افراد سنگينى حقوق ديگران را بر دوش خود احساس می کنند.
💢 به اين ترتيب رابطه تقوا و فرونشستن مشکلات و فزونى برکات هم تفسير معنوى دارد و هم تفسير مادّى.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸تقوا پیشه کنید🌸
🅾فَاتَّقُوا اللّهَ الَّذِي نَفَعَکُمْ بِمَوْعِظَتِهِ، وَ وَعَظَکُمْ، بِرِسالَتِهِ، وَ امْتَنَّ عَلَيْکُمْ بِنِعْمَتِهِ. فَعَبِّدُوا أَنْفُسَکُمْ لِعِبَادَتِهِ، وَاخْرُجُوا إِلَيْهِ مِنْ حَقِّ طَاعَتِهِ.
🅾حال که چنين است (و تقوا و اطاعت پروردگار سرچشمه اين همه برکات است) 🅾تقواى الهى پيشه کنيد، همان خداوندى که با پند و اندرزش به شما سود بخشيده و 🌀با رسالتش شما را اندرز داده و 🌀با نعمتش بر شما منّت نهاده است،
🅾بنابراين خود را براى پرستش او آماده کنيد و 🌀با انجام وظايف، حق طاعتش را بجا آوريد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7