برنامه تلاوت روزانه
صفحه دوازدهم
سوره بقره
https://eitaa.com/nahjolbalagehh
🗓 تقویم روز 👇👇👇
🔸 پنجشنبه
🔸 ۲۷ اردیبهشت سال ۱۳۹۷ هجری خورشیدی
🔸 ۱ رمضان المبارک سال ۱۴۳۹ هجری قمری
🔸 ۱۷ می سال ۲۰۱۸ میلادی
ذکر روز: ۱۰۰ مرتبه «لا اله الا الله الملک الحق المبین»
🗒 مناسبتها:
🔻ورود امام خمینی (ره) به جماران (1359 ش)
🔻پایان استراتژی دفاع متحرک عراق در جریان جنگ تحمیلی (1365 ش)
🔻حمله هواپیماهای عراق به ناو آمریکایی استارک (1366 ش)
🔻آغاز عملیات بیتالمقدس 6 در استان ماووت عراق توسط سپاه (1367 ش)
🔻شهادت شهید خسرو اکبرلو (1365 ش)
🔻رحلت آیتالله عظمی بهجت از مراجع تقلید (1388 ش)
🔻نزول کتاب مقدس صحف بر حضرت ابراهیم (ع)
🔻درگذشت "شیخالرئیس ابوعلی سینا" فیلسوف و دانشمند بزرگ مسلمان (428 ق)
🔻تولد "ابن خلدون" مورّخ مشهور مسلمان در تونس (732 ق)
🔻تأسیس نخستین مدرسه دریانوردی در پرتغال (1426 م)
🔻انجام همهپرسی تعیین نظام حکومتی در ایتالیا پس از جنگ جهانی دوم (1946 م)
🔻تولد "ادوارْدْ جِنر" پزشکی انگلیسی و کاشف واکسن ضد آبله (1749 م)
🔻روز ملی و سالروز تصویب قانون اساسی نروژ (1814 م)
🔻درگذشت "میخائیل دوفویه" شرق شناس معروف هلندی (1909 م)
🔻ارائه راهحل انگلیس در تشکیل رژیم غاصب اسرائیل و به نفع صهیونیستها (1939 م)
🔻روز جهانی ارتباطات (1865 م)
https://eitaa.com/nahjolbalagehh
#نکته-های-ناب
#ماه-خدا
🌺إنَّ اللّه َ جَعَلَ شَهرَ رَمضانَ مِضمارا لِخَلقِهِ فَيستَبِقونَ فيهِ بِطاعَتِهِ إلى مَرضاتِهِ ؛
👌 امام حسن عليه السلام فرمودند:
🌺خداوند ماه رمضان را ميدان مسابقه اى براى آفريدگان خود قرار داده تا با طاعتش براى خشنودى او از يكديگر پيشى گيرند .
«تحف العقول ، ص 236 .»
https://eitaa.com/nahjolbalagehh
#عوامل-موثر-تربیت-در-نهج-البلاغه
#کلام-امیربیان
🌴نقش استاد و آموزگار در تربیت انسان🌴
🌺امام علي عليه السلام با توجّه به نقش ارزنده آموزگار و دانشمندان علوم ضروري و تأثير چشمگير جلسات علمي، به مالك اشتر فرمود:
🌺وَأَكْثِرْ مُدارَسَةَ الْعُلَماءِ وَ مُناقَشَةَ الْحُكَماءِ في تَثْبِيتِ ما صَلَحَ عَلَيْهِ أَمْرَ بِلادِكَ
🌹(در جلسات درس دانشمندان و اساتيد زياد به گفتگو بنشين و با حكماء و انديشمندان نيز بسيار به بحث و برّرسي بپرداز كه وضع كشورت را اصلاح مي كند.)«نامه،۵۳»
🍀حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام نسبت به نقش استاد در تربيت انسان به آموزگار الهي خود، رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم مي پردازد،
و اهميّت و ارزش آموزش هاي پيامبر گرامي اسلام صلي الله عليه وآله وسلم را چنين بيان مي دارد:
🍀وَلَقَدْ كُنْتُ أَتَّبِعُهُ اتِّباعَ الْفَصِيلَ أَثَرَ أُمِّهِ يَرْفَعُ لي فِي كُلِّ يَوْمٍ مِنْ أَخْلاقِهِ عَلَماً وَ يَأْمُرُنِي بِالْإِقْتِداءِ بِهِ.
🌺(من هم چون سايه اي بدنبال آموزگارم رسول خدا حركت مي كردم و آن بزرگ پيامبر هر روز نگته تازه اي از اخلاق نيك را براي من آشكار مي ساخت و مرا فرمان مي داد كه به او اقتدا نمايم.«خطبه،۱۹
https://eitaa.com/nahjolbalagehh
🌴نتيجه نافرجام اميد به غير خدا🌴
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ
🌺حسين بن علوان مي گويد: در مجلسي براي كسب علم و دانش نشسته بوديم و هزينه سفر من تمام شده بود، يكي از دوستان گفت: (به چه كسي اميد داري؟).
گفتم: (به فلاني).
گفت: بنابراين، سوگند به خدا به اميد و آرزويت نمي رسي.
گفتم: چرا؟
گفت: امام صادق (ع) فرمود: در يكي از كتابهاي (آسماني) خوانده ام: خداوند مي فرمايد:
(سوگند به عزت و جلال و مقام ارجمندم كه رشته آرزوي هر كسي را كه به غير من، اميدوار گردد، قطع مي كنم و لباس خواري را در نزد مردم بر قامت او مي پوشانم و او را از مقام تقرب خود و از فضل و كرمم، دور مي سازم، آيا او در گرفتاري ها به غير من دل مي بندد، با اينكه گرفتاري ها و رفع آنها در دست من است؟، آيا او در فكر خود، در خانه غير مرا مي كوبد، با اينكه كليد همه درهاي بسته نزد من است و در خانه ام به روي همه باز مي باشد …
«داستانهای،بحارلانوار»
❤الهی و ربی من لی غیرک❤
https://eitaa.com/nahjolbalagehh
🌙 #ویژه_رمضان
امام صادق (ع) فرمود :
👈خواب شخص روزه دار عبادت است
👈 خاموشی اش تسبیح است ،
👈 عملش مقبول درگاه خداوند ،
👈 دعایش مستجاب است.
📚من لایحضر الفقیه جلد 2 صفحه 391
https://eitaa.com/nahjolbalagehh
ما بی سلیقه ایم تو حاجات ما بخواه
ورنه گدا مطالبه ی آب و نان کند
محمد سهرابی
https://eitaa.com/nahjolbalagehh
👌#توصیه امیر المومنین علیه السلام به # محمدبن ابی بکر
#نماز رادر وقت خودش به جای ار ، نه اینکه در# بیکاری زودتر از وقتش بخوانی ، و نه هنگام # درگیری و کار ان را به تاخیر بیاندازی ، و بدان که تمام کردار خوبت در گرو # نماز است .
📚نهج البلاغه، نامه ۲۷
https://eitaa.com/nahjolbalagehh
محمد بن محمد اشعری از غانم ابی سعید هندی نقل کرده که گفته است: من و چهل نفر دیگر، از ملازمان پادشاه هند در کشمیر بودیم. ما به تورات، انجیل و زبور، آگاهی داشتیم و در مسایل دینی به ما رجوع میشد. روزی سخن از محمد صلی الله علیه و آله و سلم به میان آمد؛ به یکدیگر گفتیم: «در کتابهای ما دربارة او سخن گفته شده است». قرار گذاشتیم که من درباره او به جست و جو بپردازم. من از کشمیر به کابل و از آن جا به بلخ رفتم. فرمانروای بلخ ابن ابی شور بود؛ نزد وی رفتم و او را از قصد خود آگاه کردم.
وی عالمان و فقیهان را جمع کرد تا با من مناظره کنند. من از آنان درباره محمد صلی الله علیه و آله و سلم پرسیدم. گفتند: «او پیامبر ماست و از دنیا رفته است». گفتم: «جانشین او کیست؟» گفتند: «ابوبکر است». گفتم: «نسب او را بیان کنید». آنان نسب او را شرح دادند. گفتم: «این محمد صلی الله علیه و آله و سلم پیامبر نیست؛ زیرا جانشین پیامبری که ما در کتابهای خود یافته ایم، پسر عمو، همسر دختر و پدر فرزندان اوست».
آن عالمان به فرمانروا گفتند: «این فرد، از شرک به کفر گرایید. دستور بده او را بکشند». من به آنان گفتم: «من جز با بیان کافی، از دین خود بر نمیگردم». فرمانروا حسین بن اسکیب را فراخواند و به او گفت: «با این مرد مناظره کن». حسین به فرمانروا گفت: «علما و فقها اطراف تو هستند؛ به آنان بگو با وی مناظره کنند». فرمانروا گفت: «تو با او مناظره کن. او را به جای خلوتی ببر و با او مهربان باش». وی به دستور فرمانروا عمل کرد. من از او پرسیدم: «محمد صلی الله علیه و آله و سلم کیست؟» وی گفت: «او پیامبر ماست که از دنیا رفته و جانشین وی، پسر عمویش علی بن ابی طالب بن عبدالمطلب است که همسر دختر پیامبر یعنی فاطمه و پدر دو پسرش حسن و حسین علیهماالسلام است».
گفتم: «شهادت میدهم که جز الله، خدایی نیست و محمد صلی الله علیه و آله و سلم رسول خداست». نزد فرمانروا رفتم و اسلام خود را اظهار کردم. وی به حسین دستور داد که احکام اسلامی به من بیاموزد. من به حسین گفتم: «در کتاب های ما آمده است که هیچ جانشین پیامبری از دنیا نمیرود، مگر این که جانشینی دارد. جانشین علی علیه السلام چه کسی است؟» گفت: «جانشین علی علیه السلام حسن و پس از او حسین است». سپس جانشینان پس از او را نام برد، تا به حسن عسکری علیه السلام رسید. آن گاه گفت: «باید از جانشین حسن علیه السلام جست و جو کنی».
محمد بن محمد اشعری گوید: وی در بغداد نزد ما آمد و گفت: در مسیر راه، رفیقی داشتم که با من هم عقیده بود؛ ولی چون از اخلاقش راضی نبودم، از وی جدا شدم. روزی در حالی که درباره مقصودی که داشتم فکر میکردم، ناگهان فردی نزد من آمد و گفت: «مولایت را اجابت کن» و مرا از کوچهها و محلههای مختلف عبور داد تا وارد خانه و باغی کرد. ناگهان مولای خود، ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را دیدم که نشسته بود.
مرا که دید، با زبان هندی با من سخن گفت و بر من سلام کرد. آن حضرت اسمم را گفت و دربارة تک تک چهل نفری که از دوستان هندی من بودند با نامهایشان سؤال کرد. سپس فرمود: «تو قصد داری امسال با اهل قم به حج مشرف شوی؛ ولی امسال به حج نرو. به خراسان برو و سال آینده به حج برو». سپس کیسهای را به من داد و فرمود: «این، خرجی تو باشد. در بغداد به خانه کسی نرو و کسی را از آنچه دیدی، آگاه مساز. ✍️(صدوق، 1416: ج2، ص495-497)
https://eitaa.com/nahjolbalagehh
برنامه تلاوت روزانه | صفحه سیزدهم، سوره مبارکه بقره
https://eitaa.com/nahjolbalagehh