#نهج_البلاغه
✨أیُّهَا النَّاسُ، مَنْ عَرَفَ مِنْ أَخِیهِ وَثِیقَةَ دِین وَسَدَادَ طَرِیق، فَلاَ یَسْمَعَنَّ فِیهِ أَقَاوِیلَ الرِّجَالِ
💠ای مردم! آن کس که از برادرش ، اطمینان و استقامت در دین و درستی راه و رسم را سراغ دارد ، باید به گفته مردم درباره او گوش ندهد.
✍در حقیقت امام علیه السلام در این بخش کوتاه از خطبه ، از طرق مختلفى آثار سوء غیبت را در شنونده خنثى مى کند، و نخستین طریق آن همان است که در عبارت بالا آمده است; زیرا انسان هنگامى که کسى را به حسن سابقه و تقواى الهى شناخته باشد، باید اطمینان پیدا کند اگر چیز خلافى درباره او مى گویند، اشتباه است، زیرا همیشه موارد مشکوک را بر موارد معلوم حمل مى کنند،
✔️البتّه مفهوم این سخن آن نیست که غیبت و عیب جویى افراد را درباره کسانى که سابقه آن را نداریم، بپذیریم، بلکه هدف تأکید بیشتر در مورد افراد خوش سابقه است، که به هیچ وجه نباید گفتار بدگویان و بدخواهان را درباره آنها تصدیق کرد.
📚 #خطبه ۱۴۱
@nahjol_balagheh
نهج 89.mp3
7.96M
🌸شرح خطبه بیست و دوم نهج البلاغه
🔴قسمت دوم
#خطبه ۲۲
#استاد_محمدرضا_رنجبر
@nahjol_balagheh
🌸شرح خطبه بیست و دوم نهج البلاغه توسط استاد محمد رضا رنجبر
🔷اما اگر از آن سرباز زدند با شمشیر تیز پاسخ آنها را خواهم داد , که برای درمان باطل و یاری دادن حق کافی است.
🔷شگفتا! از من خواستند به میدان نبرد آیم و برای نیزه های آنان قرار گیرم و ضربت های شمشیر آنها را تحمل کنم! گریه کنندگان بر آنها بگریند تاکنون کسی مرا از جنگ نترسانده و از ضربت شمشیر نهراسانده است , من به پروردگار خویش یقین داشته و در دین خود شک و تردید ندارم.
#شرح_خطبه ۲۲
@nahjol_balagheh
💢هم نشینی با دانشمندان
#نهج_البلاغه
✨ واکثر مدارسة العلماء ومناقشة الحکماء فی تثبیت ماصلح علیه امر بلادک واقامة مااستقام به الناس قبلک
💠با دانشمندان، زیاد به گفتگو بنشین و با حکما و اندیشمندان، بسیار به بحث بپردازدرباره اموری که به وسیله آن وضع کشورت اصلاح می شود و درباره آنچه موجب قوام کار مردم پیش از تو بوده.
📚 #نامه ۵۳
@nahjol_balagheh
🔴ویژگی های فتنه
🌐➼┅═❧═┅┅───┄
#نهج_البلاغه
✨إِنَّ الْفِتَنَ إِذَا أَقْبَلَتْ شَبَّهَتْ، وَ إِذَا أَدْبَرَتْ نَبَّهَتْ
💠«هنگامى که فتنه ها روى آورند خود را به لباس حق در مى آورند و هنگامى که پشت مى کنند (مردم را از ماهيّت خود) آگاه مى سازند»
✍در واقع، به هنگام روى کرد، اغفال کننده است و به هنگام پشت کردن، بيدار کننده.
💢سپس امام به نکته اى که در حقيقت علّت اين موضوع است اشاره کرده، مى فرمايد:
✨يُنْکَرْنَ مُقْبِلاَت، وَ يُعْرَفْنَ مُدْبِرَات
🔹«آنها در حال روى آوردن ناشناخته اند و به هنگام پشت کردن شناخته مى شوند»
✍اين، يک نکته بسيار مهمّ اجتماعى و سياسى است، که فتنه گران و سود جويانِ تبهکار، ماهيّت خود را در چهره ساختگى حق به جانب، پنهان مى دارند تا مردم را به دنبال خود بکشند; ولى هنگامى بر مرکب مراد سوار شدند، چهره واقعى خود را نشان مى دهند و همين امر، تدريجاً سبب نابودى آنها مى شود.
✔️اين قانون و قاعده اى است براى تمام اعصار و قرون; به همين دليل طرفداران حق بايد هميشه با دقّت و هشيارى به حوادث نگاه کنند، مبادا فريب چهره هاى حق به جانب دروغين را بخورند و غافلگير شوند. هرگونه سطحى نگرى و حسن ظنّ بى دليل در اين گونه موارد، جز زيان و خسران به بار نمى آورد.
📚 #خطبه ۹۳
🌐➼┅═❧═┅┅───┄
@nahjol_balagheh
نهج البلاغه 🇮🇷
#شرح_نامه ۳۱ 📌قسمت۶ ❣در اين بخش از نامه، امام(عليه السلام) اندرزهاى روح پرور و سازنده خود را آغاز
#شرح_نامه ۳۱
📌قسمت ۷
❣ امام(عليه السلام) در ادامه اين سخن مى فرمايد:
✨وَأَيُّ سَبَب أَوْثَقُ مِنْ سَبَب بَيْنَکَ وَبَيْنَ اللهِ إِنْ أَنْتَ أَخَذْتَ بِهِ
💠و کدام وسيله مى تواند ميان تو و خداوند مطمئن تر از حبل الله باشد اگر به آن چنگ زنى و دامان آن را بگيرى»
✍تعبير به حبل (ريسمان و طناب) اشاره به اين است که چون انسان بدون تربيت الهى در قعر چاه طبيعت گرفتار است، ريسمانى محکم لازم است که به آن چنگ زند و از آن چاه در آيد و اين ريسمان همان قرآن و اسلام و عترت است.
📝ادامه دارد....
┏━━━🍃🌹🍃━━━┓
@nahjol_balagheh
┗━━━🍁━━
#نهج_البلاغه
✨الَّتِي خَدَعَ بِهَا الْأُمَمَ الْمَاضِيَةَ وَ الْقُرُونَ الْخَالِيَةَ، حَتَّى أَعْنَقُوا فِي حَنَادِسِ جَهَالَتِهِ وَ مَهَاوِي ضَلَالَتِهِ، ذُلُلًا عَنْ سِيَاقِهِ سُلُساً فِي قِيَادِهِ، أَمْراً تَشَابَهَتِ الْقُلُوبُ فِيهِ وَ تَتَابَعَتِ الْقُرُونُ عَلَيْهِ وَ كِبْراً تَضَايَقَتِ الصُّدُورُ بِهِ.
💠کبر و خودپسندی چیزی است که قلب های متکبران را همانند کرده تا قرن ها به تضاد و خونریزی گذراندند و سینه ها از کینه ها تنگی گرفت.
✍اشاره به اينکه مسئله کبر و غرور و خطرات و آثار شوم آن، امرى ريشه دار در همه امتها و ملتها و سرچشمه جنگهاى خونين و نزاعهاى دامنه دار و انواع جنايات و غفلتها و بى خبريها بوده است.
برترى جوييها و تعصبات کور، چهره تاريخ بشر را تاريک کرده و مهمترين دام شيطان در اعصار و قرون پيشين و در امروز و فرداست.
📚 #خطبه ۱۹۲
@nahjol_balagheh
امام عسکری ع.mp3
1.65M
#کلیپ_صوتی
💠علم امام حسن عسکری علیه السلام
🎤حجتالاسلام دكتر ناصر #رفیعی
🔰کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
┄┅═✧🌺❁✧═┅┄
#حدیث
💝امام حسن عسکری علیه السلام :
✨«أَلتَّواضُعُ نِعْمَةٌ لا يُحْسَدُ عَلَيْها.»
💠تواضع و فروتني، نعمتي است كه بر آن حسد نبرند.
📘تحف العقول، ص489
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۲۵
❣️امير المومنين _عليه السلام _مي فرمايد :
✨وَالاَْدَاء هُو الْعَمَل✨
💠«و ادا همان عمل است»
✍زيرا كسى كه عزم خود را بر اداى مسئوليت ها جزم مى كند بلافاصله وارد صحنه عمل مى گردد و اعمال صالحى بر طبق احساس مسئوليت درونى برخاسته از اقرار واقعى و تصديق و يقين و تسليم انجام مى دهد.
✔️ سخن امام (عليه السلام) در اين تفسير عميقى كه براى اسلام كرده :
اشاره به اسلام واقعى و حقيقى است كه در درون جان انسان نفوذ كند و آثار آن يكى پس از ديگرى ظاهر گردد
( پايان )
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
🔴خلاصه آنچه در شرح حكمت ١٢٥ گفتيم:
اگر كسانى ايمان داشته باشند
و اقرار به شهادتين كنند
ولى در عمل كوتاهى نمايند ...
چنان نيست كه مسلمان نباشند و گرنه اكثر مسلمانان از اسلام بيرون خواهند رفت،❗️
🔰بلكه اسلامِ آنها اسلامى در مرحله پايين و ضعيف است و آنچه امام(ع) در اين كلام پربار بيان فرموده ؛
اسلام در درجات عالى وكامل است.
✔️ چنانچه شبيه همين معنا در روايات ديگر اسلامى نيز آمده كه عمل را معيار ايمان شمرده اند.
@nahjol_balagheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
💢شفاعت حضرت معصومه علیهاالسلام
🎤حجت الاسلام #رفیعی
🔰کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
●➼┅═❧═┅┅───┄
#نهج_البلاغه
✨عِبَادَاللّهِ، احْذَرُوا يَوْماً تُفْحَصُ فِيهِ الاَْعْمَالُ، وَ يَکْثُرُ فِيهِ الزِّلْزَالُ، وَ تَشِيبُ فِيهِ الاَْطْفَالُ
🔷بندگان خدا! از روزی بترسید که اعمال و رفتار انسان وارسی می شود ، روزی که پر از تشویش و اضطراب است و کودکان در آن روز پیر می گردند .!
📚 #خطبه ۱۵۷
@nahjol_balagheh
#نهج_البلاغه
✨الدُّنْيَا دَارُ مَمَرٍّ، لَا دَارُ مَقَرٍّ؛ وَ النَّاسُ فِيهَا رَجُلَانِ، رَجُلٌ بَاعَ فِيهَا نَفْسَهُ فَأَوْبَقَهَا، وَ رَجُلٌ ابْتَاعَ نَفْسَهُ فَأَعْتَقَهَا.
💠 دنیا گذرگاه عبور است ، نه جای ماندن ، و مردم در آن دو دسته اند :
یکی آن که خود را فروخت و به تباهی کشاند ، و دیگری آن که خود را خرید و آزاد کرد
📚 #حکمت ۱۳۳
@nahjol_balagheh
نهج 90..mp3
19.11M
🌸شرح خطبه بیست و سوم نهج البلاغه
🔴قسمت اول
#خطبه ۲۳
🎤 #استاد_محمدرضا_رنجبر
@nahjol_balagheh
🌸شرح خطبه بیست و سوم نهج البلاغه توسط استاد محمد رضا رنجبر
✨أَمَّا بَعْدُ، فَإِنَّ الْأَمْرَ يَنْزِلُ مِنَ السَّمَاءِ إِلَى الْأَرْضِ [كَقَطْرِ] كَقَطَرَاتِ الْمَطَرِ إِلَى كُلِّ نَفْسٍ بِمَا قُسِمَ لَهَا مِنْ زِيَادَةٍ أَوْ نُقْصَانٍ، فَإِنْ رَأَى أَحَدُكُمْ لِأَخِيهِ غَفِيرَةً فِي أَهْلٍ أَوْ مَالٍ أَوْ نَفْسٍ فَلَا تَكُونَنَّ لَهُ فِتْنَةً، فَإِنَّ الْمَرْءَ الْمُسْلِمَ مَا لَمْ يَغْشَ دَنَاءَةً تَظْهَرُ، فَيَخْشَعُ لَهَا إِذَا ذُكِرَتْ وَ يُغْرَى بِهَا لِئَامُ النَّاسِ كَانَ كَالْفَالِجِ الْيَاسِرِ الَّذِي يَنْتَظِرُ أَوَّلَ فَوْزَةٍ مِنْ قِدَاحِهِ تُوجِبُ لَهُ الْمَغْنَمَ وَ يُرْفَعُ بِهَا عَنْهُ [بِهَا] الْمَغْرَمُ، وَ كَذَلِكَ الْمَرْءُ الْمُسْلِمُ الْبَرِيءُ مِنَ الْخِيَانَةِ يَنْتَظِرُ مِنَ اللَّهِ إِحْدَى الْحُسْنَيَيْنِ، إِمَّا دَاعِيَ اللَّهِ فَمَا عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ لَهُ وَ إِمَّا رِزْقَ اللَّهِ، فَإِذَا هُوَ ذُو أَهْلٍ وَ مَالٍ وَ مَعَهُ دِينُهُ وَ حَسَبُهُ، وَ إِنَّ الْمَالَ وَ الْبَنِينَ حَرْثُ الدُّنْيَا وَ الْعَمَلَ الصَّالِحَ حَرْثُ الْآخِرَةِ وَ قَدْ يَجْمَعُهُمَا اللَّهُ تَعَالَى لِأَقْوَامٍ.
🔷بدانید که تقدیرها الهی چون قطرات باران از آسمان به سوی انسان ها فرود می آید, و بهره هر کسی , کم یا زیاد به او می رسد . پس اگر یکی از شما برای برادر خود برتری در مال و همسر و نیروی بدنی مشاهده کند , مبادا فریب خورد و حسادت کند ,زیرا مسلمان (تا زمانی که دست به عمل پستی نزده که از آشکار شدنش شرمنده باشد و مورد سرزنش مردم پَست قرار گیرد)به مسابقه دهنده ای می ماند که دوست دارد در همان آغاز مسابقه پیروز گردد تا سودی به دست آورد و ضرری متوجه او نگردد.
🔷هم چنین مسلمانی که از خیانت پاک است انتظار دارد یکی از دو خوبی نصیب او گردد :یا دعوت حق را لبیک گفته عمر او پایان پذیرد ویا خداوند روزی فراوان به او دهد و صاحب همسر و فرزند و ثروت گردد, و هم چنان دین و شخصیت خود را نگاهدارد همانا ثروت و فرزندان محصول دنیا و فانی شدنی, و عمل صالح زراعت آخرت است گرچه گاهی خداوند , هردوی آن را ملت هایی خواهد بخشید.
#شرح_خطبه ۲۳
@nahjol_balagheh