🌸❁﷽❁ ❣️✨✨✨✨
✨⭐️🍃
✨🍂🌺
✨
به نام خداوند بخشاینده بخشایشگر
🌹 #ترجمه_خطبه_134 🌹
(عمر براى شركت در جنگ با روميان در سال 15 هجرى با امام عليه السّلام مشورت كرد، آن حضرت فرمود:)
#مشاوره_نظامى:
خداوند به پيروان اين دين وعده داده كه اسلام را سر بلند و نقاط ضعف مسلمين را جبران كند، خدايى كه مسلمانان را به هنگام كمى نفرات يارى كرد، و آنگاه كه نمى توانستند از خود دفاع كنند، از آنها دفاع كرد، اكنون زنده است و هرگز نمى ميرد.
هرگاه خود به جنگ دشمن روى و با آنان رو به رو گردى و آسيبى بينى، مسلمانان تا دورترين شهرهاى خود، ديگر پناهگاهى ندارند و پس از تو كسى نيست تا بدان رو آورند. مرد دليرى را به سوى آنان روانه كن، و جنگ آزمودگان و خيرخواهان را همراه او كوچ ده، اگر خدا پيروزى داد چنان است كه تو دوست دارى، و اگر كار ديگرى مطرح شد، تو پناه مردمان و مرجع مسلمانان خواهى بود.
🌹 #ترجمه_خطبه_135 🌹
(مشاجره اى بين امام عليه السّلام و عثمان در گرفت. مغيره پسر اخنس، كه يكى از منافقان بود به عثمان گفت من او را كفايت مى كنم، امام على عليه السّلام به مغيره فرمود):
#شناخت_دشمنان_امام_عليه_السلام:
اى فرزند لعنت شده دم بريده،(1) و درخت بى شاخ و برگ و ريشه، تو مرا كفايت مى كنى؟
به خدا سوگند، كسى را كه تو ياور باشى، خدايش نيرومند نگرداند، و آن كس را كه تو دست گيرى، بر جاى نمى ماند. از نزد ما بيرون رو خدا خير را از تو دور سازد، پس هر چه خواهى تلاش كن، خداوند تو را باقى نگذارد، اگر از آنچه مى توانى، انجام ندهى.
_____________________________
(1) أخنس پدر مغيره از مشركين بود كه در روز فتح مكّه به ظاهر مسلمان شد. برادر او «ابو الحكم» در جنگ أحد به دست امام على عليه السّلام كشته شد، لذا همواره كينه امام را در دل داشت، حال در حكومت عثمان نفوذ كرده و به پول و مقام رسيده بود و تا آنجا دل گرم شد كه در برابر امام ايستاد و جسارت كرد.«شرح ابن ابى الحديد ج 8 ص 201».
ترجمه محمد دشتی
┄┄┅┅┅❅◇❅┅┅┅┄┄
📚نهج البلاغه ای شویم▪🌸▪👇
🔶 @nahjolbalaghe5
┄┅═✧❁📚🔶📚❁✧═┅┄
❁﷽❁ ❣️✨✨✨✨
✨⭐️🍃
✨🍂🌺
✨
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
🍃🌸 #خطبه_134_نهج_البلاغه 🌸🍃
🍃🌹 #مشورت_عمر_با_امیرالمومنین🌹🍃
من كلام له (علیه السلام) و قد شاوَرَهُ عمرُ بن الخطاب في الخروج إلى غَزو الروم:
وَ قَدْ تَوَكَّلَ اللَّهُ لِأَهْلِ هَذَا الدِّينِ بِإِعْزَازِ الْحَوْزَةِ وَ سَتْرِ الْعَوْرَةِ، وَ الَّذِي نَصَرَهُمْ وَ هُمْ قَلِيلٌ لَا يَنْتَصِرُونَ، وَ مَنَعَهُمْ وَ هُمْ قَلِيلٌ لَا يَمْتَنِعُونَ، حَيٌّ لَا يَمُوتُ. إِنَّكَ مَتَى تَسِرْ إِلَى هَذَا الْعَدُوِّ بِنَفْسِكَ فَتَلْقَهُمْ فَتُنْكَبْ، لَا [يَكُنْ] تَكُنْ لِلْمُسْلِمِينَ كَانِفَةٌ دُونَ أَقْصَى بِلَادِهِمْ لَيْسَ بَعْدَكَ مَرْجِعٌ يَرْجِعُونَ إِلَيْهِ، فَابْعَثْ إِلَيْهِمْ رَجُلًا مِحْرَباً وَ احْفِزْ مَعَهُ أَهْلَ الْبَلَاءِ وَ النَّصِيحَةِ، فَإِنْ أَظْهَرَ اللَّهُ فَذَاكَ مَا تُحِبُّ، وَ إِنْ تَكُنِ الْأُخْرَى كُنْتَ رِدْءاً لِلنَّاسِ وَ مَثَابَةً لِلْمُسْلِمِينَ.
🍃🌸 #خطبه_135_نهج_البلاغه 🌸🍃
🍃🌹 #برخورد_قاطع_با_دشمن🌹🍃
و من كلام له (علیه السلام) و قد وقعت مشاجرة بينه و بين عثمان، فقال المغيرة بن الأخنس لعثمان: أنا أكفيكَهُ، فقال علي (عليه السلام) للمغيرة:
يَا ابْنَ اللَّعِينِ الْأَبْتَرِ وَ الشَّجَرَةِ الَّتِي لَا أَصْلَ لَهَا وَ لَا فَرْعَ، أَنْتَ تَكْفِينِي!؟ فَوَاللَّهِ مَا أَعَزَّ اللَّهُ مَنْ أَنْتَ نَاصِرُهُ، وَ لَا قَامَ مَنْ أَنْتَ مُنْهِضُهُ؛ اخْرُجْ عَنَّا، أَبْعَدَ اللَّهُ نَوَاكَ، ثُمَّ ابْلُغْ جَهْدَكَ، فَلَا أَبْقَى اللَّهُ عَلَيْكَ إِنْ أَبْقَيْتَ.
┄┄┅┅┅❅◇❅┅┅┅┄┄
📚نهج البلاغه ای شویم▪🌸▪👇
🔶 @nahjolbalaghe5
┄┅═✧❁📚🔶📚❁✧═┅┄
✨🌷✨🌷💫💐💫🌷✨🌷✨
#خطبه_134_نهج_البلاغه_در_یک_نگاه
بعضى از شارحان معروف نهج البلاغه مى گويند امام عليه السلام اين سخن را زمانى فرمود كه «قيصر» با گروه عظيمى از لشكر به سوى مرزهاى اسلام حركت كرد، اين در زمانى بود كه سردار معروف لشكر مسلمين، «خالد بن وليد»، معزول شده بود و از خانه بيرون نمى آمد و كار بر «ابو عبيده جرّاح» و «شرحبيل» كه آنها نيز از فرماندهان رده بعد بودند مشكل شد، لذا «عمر بن خطاب» از روى ناچارى تصميم گرفت كه خودش در جنگ شركت كند و در اين باره با امام اميرالمؤمنين عليه السلام به مشورت پرداخت. و از كلام «ابن ابى الحديد» استفاده مى شود كه «عمر» با نظر مشورتى حضرت عليه السلام مخالفت كرد و هنگامى كه كار بر لشكر اسلام سخت شد شخصاً به ميدان جنگ رفت و روميان از ادامه جنگ ترسيدند و با «عمر» صلح كردند كه به مسلمانان جزيه بپردازند. سپس داستانى را كه شبيه به يك افسانه است نيز در اين جا نقل مى كند.(1)
مرحوم «علامه شوشترى» در شرح نهج البلاغه مى گوييد: اوّلًا: آنچه «ابن ابى الحديد» نقل كرده است از «سيف» است و مى دانيم هيچ يك از روايات «سيف» خالى از جعل و تحريف نيست.
ثانياً: هيچ دليلى نداريم كه كلام بالا را حضرت على عليه السلام به هنگام مشورت «عمر» در مورد خروج براى جنگ با روميان گفته باشد، بلكه ظاهر بعضى كلمات «شيخ مفيد» اين است كه اين كلام در مورد جنگ «قادسيه» يا «نهاوند» است.(2)
اين نكته نيز قابل توجه است كه «عمر» معمولًا مشورتهايى را كه با على عليه السلام انجام مى داد مى پذيرفت و نجات خود را در آن مى ديد و همين معنا نظريه مرحوم «علامه شوشترى» را تأييد مى كند.
به هر حال اين خطبه از دو بخش تشكيل شده؛ نخست وعده الهى به اين امّت در مورد پيروزى نهايى و دلگرم بودن به اين وعده الهى، و ديگر اين كه به «عمر» مى فرمايد: شخصاً در ميدان جنگ شركت نكنيد چرا كه اگر حادثه اى براى تو پيش آيد وضع مسلمين در شرايط كنونى به هم مى ريزد.
(آیت الله مکارم شیرازی)
┄┄┅┅┅❅◇❅┅┅┅┄┄
📚نهج البلاغه ای شویم▪🌸▪👇
🔶 @nahjolbalaghe5
┄┅═✧❁📚🔶📚❁✧═┅┄
#یا_صاحب_الزمان_عج💖
💞بس پیر در فراق تو مُرد و بسے جوان
✨در انـتظـار آمـدنٺ، پـیر مـےشود
💞تا ما نـمردهایـم، تو پا در رڪاب ڪن
✨تعجیل ڪن عزیز دلم! عزیز دلم دیر مےشود
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🍃❀✿❀🍃🌼🍃❀✿❀🍃
CQACAgIAAxkDAAFT0Jth2z0-Mvwih3FjhPYIR1K9Ok2QJwAChwEAAk558EpfmEyq0GtLviME.mp3
178.2K
📻 #ترجمه_صوتی_نهج_البلاغه 📡
🌹 #خطبه_134🌹
سخنان آن حضرت موقعی که عمر بن خطاب برای رفتن به جنگ روم با آن حضرت مشورت نمود.
┄┄┅┅┅❅◇❅┅┅┅┄┄
📚نهج البلاغه ای شویم▪🌸▪👇
🔶 @nahjolbalaghe5
┄┅═✧❁📚🔶📚❁✧═┅┄
CQACAgIAAxkDAAFT0J1h2z0_CIOGUgO8-oO7REZUKwaFoQAC1BUAAnLaSUrZ1WoD-Cg4CSME.mp3
6.74M
📻 #شرح_صوتی
#خطبه_134
و
#خطبه_135
استاد میرزا مهدی صادقی
┄┄┅┅┅❅◇❅┅┅┅┄┄
📚نهج البلاغه ای شویم▪🌸▪👇
🔶 @nahjolbalaghe5
┄┅═✧❁📚🔶📚❁✧═┅┄
✨🌷✨🌷💫💐💫🌷✨🌷✨
#خطبه_135_نهج_البلاغه_در_یک_نگاه
گر چه از تعبيرات بالا استفاده مى شود كه: اين گفتگو و مشاجره در حضور «عثمان» بوده، ولى «ابن ابى الحديد» و ديگران نقل كرده اند كه اين مشاجره در حضور «عثمان» واقع نشده است، و جريان چنين بوده: هنگامى كه «عمّار» از وفات «ابوذرّ» در «ربذه» با خبر شد، در حضور «عثمان» به «ابو ذر» درود و رحمت فرستاد، «عثمان» خشمگين شد و گفت: او را به همان محلّ «ابوذر» تبعيد كنيد، «عمّار» گفت: هم نشينى با سگها و خوكها براى من از هم نشينى با تو محبوب تر است، اين سخن را گفت و از نزد «عثمان» خارج شد، در حالى كه «عثمان» تصميم بر تبعيد او داشت، طايفه «بنى مخزوم» كه با «عمّار» پيمان داشتند، نزد «على عليه السلام» آمدند و گفتند: «عثمان» يك بار «عمّار» را كتك زده، و بار ديگر او را گرفتار فتق نموده و الآن تصميم دارد او را تبعيد كند، و تقاضا كردند حضرت، «عثمان» را ملاقات كند، تا از اين كار منصرف شود، وإلّا فتنه عظيمى واقع خواهد شد. امام عليه السلام نزد «عثمان» رفت و فرمود: «ابوذر» را تبعيد كردى در حالى كه از برترين صحابه بود، تا زمانى كه در غربت از دنيا رفت و اين سبب شد تا توده مسلمين از تو روى گردان شوند، و الآن مى خواهى «عمّار» را تبعيد كنى (و آن سبب بدنامى بيشتر تو مى شود) از خدا بترس!
(آیت الله مکارم شیرازی)
┄┄┅┅┅❅◇❅┅┅┅┄┄
📚نهج البلاغه ای شویم▪🌸▪👇
🔶 @nahjolbalaghe5
┄┅═✧❁📚🔶📚❁✧═┅┄
هدایت شده از یا فاطمه الزهرا سلام الله علیها
🌸🌸🍃🌸🌸🍃🌸🌸
سلام خدمت دوستان و عزیزان
🌺به مناسبت ولادت باسعادت دخت نبوت،همسر ولایت،مادرامامت، بانوی دوعالم، ام ابیها، حضرت فاطمةالزهرا(س)،
درنظر داریم برای شادی روح مادران آسمانی
،این عزیزان سفر کروه، مادرانی که امروز کنار فرزندانشون نیستن ولی یاد وخاطره اونا هنوز تو بند بند وجود فرزندانشون هست،
ختم صلوات برگزار کنیم،
تا ان شاءالله با صلوات های بی شمار روح این مادران عزیر را شاد و یادشون را گرامی داریم ♥️🍃
عزیزان لطفا تعداد صلواتی که عنایت میفرمایند را برای بنده ارسال کنند.
اجرتون با حضرت فاطمةالزهرا(س)
http://wa.me/+9809363270901
http://wa.me/+9809363270901
ان شاءالله به شخصی که بیشترین صلوات رو ختم نماید ان هدیه ای اعطا می گردد🌷
🌸ومن الله توفیق