یاوران نهج البلاغه
┄┅═✧💕✨﷽✨💕✧═┅┄ 🍀برگ سوم 🔴نگذاشتند مولا علی علیه السلام حرف بزند❗️ ✅متاسفانه در طول تاریخ ، از زم
┄┅═✧💕✨﷽✨💕✧═┅┄
🍀برگ چهارم
🔴گنجی که دیگران بهره اش را برده اند❗️
✅ این یک فاجعه فرهنگی است که جرج جرداق مسیحی ، عمری قریب به٤٠ سال در شناخت نهج البلاغه و مولا امیرالمومنین علیه السلام بگذراند، و دویست مرتبه این کتاب شریف را بخواند یا ابن ابی الحدید سنّی معتزلی درباره خطبه ٢٢١ بنویسد : از روزی که این خطبه را یافتم تا کنون که پنجاه سال است، حدود ١٠٠٠ بار آن را خوانده ام و هر بار ترس، ارزش و پند پذیری تازه ای بوجود آمد. و 20 جلد کتاب در شرح نهج البلاغه بنویسد ولی دوستان و شیعیان مولا و خصوصاً اکثر اصحاب ارشاد و منبر و هدایت ، حتی یک بار این کتاب را کامل و با علاقه و دقت نخوانده باشند.
وا اسفاه! انّا لله و انّا الیه راجعون!
🔻مقام معظم رهبری:
✅" ما جامعه ایرانی متاسفانه قرنهای متمادی از کتاب شریف و روشنگرِ مبین نهج البلاغه محروم بودیم. یک زندگی سعادتمند انسانی به لحاظ تمام ابعاد و همه خصوصیات ، از نهج البلاغه قابل درس گرفتن است. اگر بخواهیم خودمان و جامعه ای را که شایسته ی انسان است بسازیم و به اخلاق و خصال و عقاید نیکو و نشاط و امید و آینده نگری و خودسازی شخصی دست یابیم و به وظایف و تکالیف مان عمل کنیم و جامعه ای سراپا عقل و حق داشته باشیم و با امید و جهاد و تلاش و پیروزی و موفقیت و بر مبنای یک فلسفه عالمانه و درست حرکت کنیم، می بایست همه این درس ها را از نهج البلاغه بیآموزیم."
🔻ایشان درباره ضرورت احیا و انس با نهج البلاغه می فرمایند:
✅" احیای نهج البلاغه فقط وظیفه ما شیعیان نیست بلکه وظیفه همه مسلمان ها است ؛ یعنی هرکس علی بن ابیطالب علیه السلام را قبول دارد و مسلمان است –چون در اسلام کسی نیست که این بزرگوار را قبول نداشته باشد – به عنوان احیای یک میراث بی نظیر اسلامی باید نهج البلاغه را زنده کند...
✅همانطور که قرآن خوانده می شود، نهج البلاغه هم باید خوانده شود، چون تالی و دنباله ی قرآن است.همانطور که مسلمانها خودشان را موظف می دانند با قرآن انس پیدا کنند و ندانستن قرآن را برای خود نقص می شمارند، ندانستن نهج البلاغه هم باید نقص به حساب بیاید."
↩️ادامه دارد....
🖊حجت الاسلام مهدوی ارفع
📘 #کتاب_گنج_ناشناخته_پدری
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم
21.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💎با #قران و #نهجالبلاغه افکار ما ابدی خواهد شد
🔹آیت الله جوادی آملی
🎗کانال نهجالبلاغه🎗
🕊#نهجالبلاغه ای شویم❤👇
💟 @nahjolbalagheiha1
•┈••✾🍃🌸🍃✾••┈•
یاوران نهج البلاغه
┄┅═✧💕✨﷽✨💕✧═┅┄ 🍀برگ چهارم 🔴گنجی که دیگران بهره اش را برده اند❗️ ✅ این یک فاجعه فرهنگی است که ج
┄┅═✧💕✨﷽✨💕✧═┅┄
🍀برگ پنجم
🔴ما اهل کوفه نیستیم❗️
💢با یک مراجعه ساده به عناوین، تاریخ و مکان صدور خطبه ها و نامه های نهج البلاغه معلوم می شود که این کتاب – برخلاف تصور بسیاری از اهل علم – یک کتاب عمومی است.
💢تمام کلمات و سخنان مولا علی علیه السلام در متن جامعه و با مخاطب قرار دادن عموم مردم، ایراد شده است.
💢بخش اعظمی از خطبه ها بر فراز منبر مسجد کوفه و برای همان مردمی ایراد شده است که خون به دل علی علیه السلام کردند. مردمی که آن چنان بی معرفت و فاقد بصیرت بودند که امیرالمؤمنین علیه السلام بارها از دست آنان از خداوند متعال، تقاضای مرگ می کرد. گاهی می فرمود:
🔹" به خدا سوگند دوست داشتم معاویه شما را با نَفَرات خود، مانند مبادله ی درهم و دینار، با من معامله کند. ده نفر از شما را بگیرد و یک نفر از آنها را بدهد!"
گاه نفرین شان می کرد و می فرمود:
🔹"خداوند مرا از شما بگیرد و حاکم بدی را بر شما مسلط سازد و شما را از من بگیرد و کسانی بهتر از شما را نصیب من گرداند!
و گاه نیمه های شب از اوج غصه و غربت، سر در چاه های نخلستان های اطراف کوفه می کرد و ناله سرمی داد!
✅حاشا ملتی که به فرموده پیر جماران از امت عصر رسول اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم و کوفیانِ نامرد عصر امام علی و حسنین سلام الله علیهم اجمعین بهتر و والاترند، مولایشان را تنها بگذارند و جمال بی مثالش را در آیینه نهج البلاغه و کلامش تماشا و نظاره نکنند. حاشا چونان مردمی باشیم که مولا علی علیه السلام در وصفشان فرمود:
✨" یا أشباهَ الرِّجالِ و لارِجال ... : ای شبهِ مردانِ نامرد! ای کودک صفتان بی خرد که عقل های شما به عروسان پرده نشین شباهت دارد! چقدر دوست داشتم که شما را هرگز نمی دیدم و هرگز نمی شناختم. شناسایی شما جز پشیمانی سودی نداشت و اندوهی غمبار سرانجام آن شد. خدا شما را بکشد! که دل من از دست شما پرخون و سینه ام از خشم شما مالامال است..."
↩️ادامه دارد...
🖊#حجت_الاسلام_مهدوی_ارفع
📘 #کتاب_گنج_ناشناخته_پدری
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎از اسرار درون شما آگاه است
#نهج_البلاغه
▫️قَدْ عَلِمَ السَّرَائِرَوَ خَبَرَ الضَّمَائِرَلَهُ الاِْحَاطَةُ بِکُلِّ شَيْء
🟠خداوند از درون همه کس آگاه است
و باطن همه انسانها را آزموده و از آن با خبر است به هر چيز احاطه دارد
📘#خطبه_86
🎗کانال نهجالبلاغه🎗
🕊#نهجالبلاغه ای شویم❤👇
💟 @nahjolbalagheiha1
•┈••✾🍃🌸🍃✾••┈•
نهج البلاغه
حکمت 333 - ویژگیهای مؤمن
🌺 وَ قَالَ عليهالسلام فِي صِفَةِ اَلْمُؤْمِنِ اَلْمُؤْمِنُ بِشْرُهُ فِي وَجْهِهِ وَ حُزْنُهُ فِي قَلْبِهِ أَوْسَعُ شَيْءٍ صَدْراً وَ أَذَلُّ شَيْءٍ نَفْساً يَكْرَهُ اَلرِّفْعَةَ وَ يَشْنَأُ اَلسُّمْعَةَ
و درود خدا بر او، فرمود: (در توصيف مؤمن فرمود) شادى مؤمن در چهرۀ او، و اندوه وى در دلش پنهان است، سينهاش از هر چيزى فراختر، و نفس او از هر چيزى خوارتر است. برترى جويى را زشت، و رياكارى را دشمن مىشمارد
🌺طَوِيلٌ غَمُّهُ بَعِيدٌ هَمُّهُ كَثِيرٌ صَمْتُهُ مَشْغُولٌ وَقْتُهُ شَكُورٌ صَبُورٌ مَغْمُورٌ بِفِكْرَتِهِ ضَنِينٌ بِخَلَّتِهِ سَهْلُ اَلْخَلِيقَةِ لَيِّنُ اَلْعَرِيكَةِ
🍀 اندوه او طولانى، و همّت او بلند است، سكوتش فراوان، و وقت او با كار گرفته است، شكرگزار و شكيبا و ژرف انديش است. از كسى درخواست ندارد و نرمخو و فروتن است
🌺نَفْسُهُ أَصْلَبُ مِنَ اَلصَّلْدِ وَ هُوَ أَذَلُّ مِنَ اَلْعَبْدِ
🍀 نفس او از سنگ خارا سختتر امّا در ديندارى از بنده خوارتر است.
🎗کانال نهجالبلاغه🎗
🕊#نهجالبلاغه ای شویم❤👇
💟 @nahjolbalagheiha1
•┈••✾🍃🌸🍃✾••┈•
💢نيروى نظامى و انتظامى مهم ترين رکن جامعه
┄┄┅═✧❁🍁🌸🍁❁✧═┅┄
#نهج_البلاغه
▫️فَالْجُنُودُ، بِإِذْنِ اللهِ، حُصُونُ الرَّعِيَّةِ، وَزَيْنُ الْوُلاَةِ، وَعِزُّالدِّينِ، وَسُبُلُ الاَْمْنِ وَلَيْسَ تَقُومُ الرَّعِيَّةُ إِلاَّ بِهِمْ
🟤اما سپاهيان ـ به اذن پرودگارـ دژها و پناهگاه هاى رعيت و زينت زمامداران و عزت دين و راه هاى امنيّت اند و قوام رعيت جز به وسيله آنها ممکن نيست»
✍نخست اينکه آنها دژهاى رعيت اند. اشاره به اينکه براى محفوظ ماندن از آسيب دشمنان و خطرات آنها پناهگاهى لازم است و آن پناهگاه لشکريان مقتدرند
🔻در جمله دوم آن را زينت زمامداران مى شمرد، زيرا زمامدارى در نظر مردم محترم است که صاحب قدرت و نفوذ باشد و قدرت و نفوذ در درجه اوّل از طريق لشکرى نيرومند و سر بر فرمان حاصل مى شود.
🔻جمله سوم که لشکر نيرومند را سبب عزت و قدرت دين مى شمرد، اشاره روشنى به اين حقيقت دارد که امور معنوى مردم نيز بدون وجود ارتشى نيرومند سامان نمى پذيرد; بخش مهمى از امر به معروف و نهى از منکر، احقاق حقوق و اجراى حدود و بسط و گسترش عدل و داد نياز به قدرت و نيرو دارد، آن هم وابسته به لشکرى نيرومند است.
🔻چهارمين جمله که در آن سخن از طرق امنيّت به وسيله لشکريان نيرومند به ميان آمده اشاره به اين است که يک لشکر قوى نه تنها دشمنان خارج را مى ترساند، بلکه دشمنان داخل نيز از او مى ترسند.
🔻جمله پنجم که مى فرمايد: قوام رعيت جز به وسيله آنها امکان پذير نيست،در بسيارى از مواقع ارتش ها به يارى مردم مى شتابند; در زلزله ها، سيلاب ها و حوادث تلخِ غير مترقبه، دولت ناچار است نيروى نظامى را به کمک مردم بفرستد.
📘#نامه_53 نهج البلاغه
┄┄┅═✧❁🍁🌸🍁❁✧═┅┄
🎗کانال نهجالبلاغه🎗
🕊#نهجالبلاغه ای شویم❤👇
💟 @nahjolbalagheiha1
•┈••✾🍃🌸🍃✾••┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه
▫️اعْجَبُوا لِهَذَا الْإِنْسَانِ يَنْظُرُ بِشَحْمٍ وَ يَتَكَلَّمُ بِلَحْمٍ وَ يَسْمَعُ بِعَظْمٍ وَ يَتَنَفَّسُ مِنْ خَرْمٍ.
🟤از ويژگى هاى انسان در شگفتى مانيد، كه: با پاره اى «پى» مى نگرد، و با «گوشت» سخن مى گويد، و با «استخوان» مى شنود، و از «شكافى» نفس مى كشد .
📘#حکمت_8 نهج البلاغه
🎗کانال نهجالبلاغه🎗
🕊#نهجالبلاغه ای شویم❤👇
💟 @nahjolbalagheiha1
•┈••✾🍃🌸🍃✾••┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه
▫️بِكَثْرَةِ الصَّمْتِ تَكُونُ الْهَيْبَةُ
🟤كثرت سكوت، سبب ابهت و بزرگى است
✍سكوت، غالباً نشانه عقل است و ابهت صاحبان عقل آشكار است و اگر به يقين دانسته شود كه كثرت سكوت ناشى از عقل اوست، ابهت او بيشتر مى شود و اگر حال او شناخته نشود و اين احتمال وجود داشته باشد كه سكوتش ناشى از عقل است باز سبب ابهت اوست و گاه ممكن است سكوت، ناشى از ضعف و ناتوانى در كلام باشد و باز هم اين امر سبب احترام شخص مى شود، زيرا از پريشان گويى پرهيز مى كند.
📘#حکمت_224
🎗کانال نهجالبلاغه🎗
🕊#نهجالبلاغه ای شویم❤👇
💟 @nahjolbalagheiha1
•┈••✾🍃🌸🍃✾••┈•