شرح حکمت 181
🔸امام(عليه السلام) در اين كلام نورانى واژه «تفريط» را نقطه مقابل «حَزْم» شمرده كه به معناى دورانديشى و تدبير امور و آينده نگرى است.
💎بنابراين «تفريط» در اين كلام به معناى ترك دورانديشى و تدبير در امور و انحراف از حق است; خواه از طريق زياده روى باشد يا كوتاهى و كم كارى.
🔹 درست است كه تفريط غالباً در مقابل افراط ذكر مى شود و افراط را به معناى زياده روى و تفريط را به معناى كوتاهى و كم كارى تفسير مى كنند; ولى هرگاه تفريط به طور مستقل ذكر شود ممكن است هرگونه انحراف از حق و واقعيت را شامل گردد، همان گونه كه در كلام بالا چنين به نظر مى رسد...
مخصوصا بسیار مى شود که انسان به امورى به دیده حقارت مى نگرد و سرانجام🔨 ضربه سنگینى از ناحیه آن مى خورد همان گونه که بعضى از 🧐دانشمندان گفته اند: شخص عاقل هرگز نباید چیزى از خطاها و لغزش هایش را کوچک بشمرد، زیرا هنگامى که انسان چیزى را کوچک مى شمرد در مشکلات بزرگى مى افتد.
📜در تاریخ دیده ایم که گاه دشمنانى که به نظر کوچک مى آمدند حکومتى را زایل کردند.
و بسیار دیده ایم که گاه بیمارى کوچکى که مورد بى اعتنایى واقع مى شود ضربه سنگینى به سلامت ما مى زند ونهرهاى بزرگ و🌊سیلاب ها را دیده ایم که از 💧جوى هاى کوچک تشکیل مى شوند.
12.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 حجت الاسلام عالی
▫️استدلال محکم حضرت زهرا
درباره خلافت امام علی !!
@ostad_aali110
13.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥محبت امیرالمومنین علیه السلام
💠دکتر سید محسن میرباقری
🔶خدا را شکر مولایم علی شد ...🔶
#امام_علی
#دکتر_میرباقری
.@ostad_aali110
زینت پدر
پیامبر از جانب خدا نام زینب برای این دختر قرار داد، و فرمود:
علی، خودش زینت اهل دنیاست،
اما این دختر به جایی میرسد که زینت پدر میشود.
[..، الموسوعة الکبری عن فاطمة الزهراء(س)، ج۵، ص۳۷۳.)
هدایت شده از محتوی خطبه ها
ره آورد نماز/بخش سوم
همانا كسانى از مؤمنان حق نماز را شناختند كه زيور دنيا از نماز بازشان ندارد
و روشنايى چشمشان يعنى اموال و فرزندان مانع نمازشان نشود.
🔰🔰خداى سبحان مى فرمايد: «مردانى هستند كه تجارت و خريد و فروش، آنان را از ياد خدا، و برپا داشتن نماز، و پرداخت زكات باز نمى دارد».
#خطبه ۱/۱۹۹
#نهج_البلاغه_خوانی
@nahjolbalaghekhani110arvane
.
شرح حکمت 182
💎امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه اشاره به موارد لزوم سكوت و موارد سخن گفتن كرده است.
🤐سكوت بهتر است يا 😵سخن گفتن؟ دانشمندان در اين باره بحث هاى مختلفى كرده اند; گروهى خطرات سخن گفتن و گناهان كبيره و عظيمه ناشى از آن را در نظر گرفته و دستور به سكوت داده اند. عده اى فوايد عظيمى را كه در سخن گفتن است در نظر گرفته و سخن گفتن را توصيه مى كنند ولى حق مطلب همان است كه امام(عليه السلام) فرمود. آنجا كه انسان،💎 حكيمانه و عاقلانه سخن بگويد فضيلت است و ترك آن رذيلت و آنجا كه انسان جاهلانه و نابخردانه سخن بگويد رذيلت است و ترك آن فضيلت.
هدایت شده از محتوی خطبه ها
ره آورد نماز/بخش چهارم
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلّم پس از بشارت به بهشت، خود را در نماز خواندن به زحمت مى انداخت، زيرا خداوند به او فرمود:
«خانواده خويش را به نماز فرمان ده و بر انجام آن شكيبا باش»
❇️ پس پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم پى در پى خانواده خود را به نماز فرمان مى داد، و خود نيز در انجام نماز شكيبا بود.
#خطبه ۱/۱۹۹
#نهج_البلاغه_خوانی
@nahjolbalaghekhani110arvane
شرح حکمت 183
🔹بعضى از شارحان نهج البلاغه مانند ابن ابى الحديد چون اين جمله را بر خلاف عقيده خود در تصويب در فروع دين دانسته اند آن را به مسئله اختلاف در عقايد دينى تفسير كرده و گفته اند: دو عقيده مختلف و متضاد دينى نمى تواند هر دو درست باشد; يكى از آن دو حق است و ديگرى باطل. در صورتى كه كلام امام(عليه السلام) عام است و هرگونه نظرات متضاد را شامل مى شود و گويا امام(عليه السلام) با اين گفتار حكيمانه خود مى خواهد عقيده سخيف تصويب را ❎ابطال كند.
توضيح اين كه گروهى از اهل سنت معتقدند مجتهدانى كه اختلاف در آراء دارند; يكى فلان كار را حرام مى داند و ديگرى واجب يا يكى حرام مى شمرد و ديگرى حلال همگى بر حقند و عقيده همه حكم الهى است نه حكم ظاهرى بلكه حكم واقعى.
اين عقيده بر اثر اختلاف آراء شديدى كه ميان فقهاى آنها واقع شد ظهور كرد و 😔متأسفانه آنان هدايت امامان اهل بيت را در اين امور نپذيرفتند و به اين گونه خطاها گرفتار شدند.
🔺 از آن بدتر اين كه بعضى از آنها اختلاف در عقايد دينى اصول دين را هم هرچند متضاد باشد صحيح شمرده و حتى تصريح كرده اند كه قرآن هم مطالب متضاد و متناقضى گفته و همه آنها صحيح است.