شرح حکمت 268
🌺امام علیه السلام فرمود: دوست خود را در حد اعتدال دوست بدار، چراكه ممكن است روزى دشمنت شود وبا دشمنت نيز در حد اعتدال دشمنى كن، زيرا ممكن است روزى دوست تو شود.
👈 اشاره به اينكه هميشه دوستى ها و دشمنى ها استمرار نمى يابد و چه بسا دوستى، روزى به دشمنى و دشمنى، روزى به دوستى تبديل گردد.
💠 هرگاه انسان در زمان دوستى، راه افراط در پيش گيرد و تمام اسرار خويش را به دوستش بگويد و او را از تمام زواياى زندگى اش باخبر سازد، بسا روزى برسد كه براثر اصطكاك، اين دوستى به دشمنى تبديل گردد و آن دوست، تمام اسرار انسان را فاش كند و شايد ضربات شديدى از اين راه بر او وارد سازد.
☘اگر انسان حد اعتدال را رعايت كند گرفتار چنين سرانجام شومى نمى شود. نيز ممكن است گاهى دشمنى ها براثر وحدت منافع به دوستى تبديل شود.
#نابودی_ظالمان
#نجات_مظلوم_مان_وعده_خداست
(#یکشنبه_های_علوی 🌴 ۱۸۳📚)
سلام خدا بر امام امیرالمومنین علیهالسلام فرمود:
پس از ستايش پروردگار؛
❓🔺خدا ! هرگز جبّاران و ظالمان دنيا را در هم نشکسته و نابود نکرده، مگر پس از آن که مهلت های لازم و نعمت های فراوان به آنها بخشيد،
🔹و هرگز استخوانِ شکسته ملّتی را بازسازی نفرمود مگر پس از آزمايش ها و تحمّل مشکلات.( لذا باید صبر و مقاومت داشته ، منتظر روزی که ، خدا دست ظالمان را از ستم کوتاه گرداند)
(ای)مردم!
در سختی هايی که با آن روبرو هستيد و مشکلاتی که پشت سر گذارديد، درس ها و عبرت های فراوانی در آن وجود دارد( تا شما را آگاه گرداند که خداوند هیچ ملتی را رها نکند تا در نهایت ستمکاران را از پای در آورد و بدانید هر مصیبت و سختی را زوالی است (خطبه ۸۸،باترجمه دشتی و شرح فیض الاسلام)
✋.السّلام علیک یا مولای یا امیرالمومنین
فاضفنی یا مولای و اجرنی...
یکصد هشتادو سومین هفته #نهجالبلاغه_خوانی
📋.#خواندن_خطبه ۱۶۸ و ۱۶۷
*ثواب این هفته نهج البلاغه خوانی تقدیم به*👇👇👇
حضرت زهرا سلام الله علیها و،شهدا و همچنین شهیدان جبهه مقاومت و فلسطین 🌷🌷
💐لطفاً ذکر صلوات و حمد و سوره تقدیم شود
#جهاد_وشهادت 🌷❤️
#مظلوم_مقتدر
#طوفان_الاقصی
باعضویت در کانال
با موضوعات روز بر اساس کلام امیرالمومنین بیشتر آشنا شوید 👇
https://eitaa.com/nahjolbalaghekhani110arvane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آخرین مرحله قبل از ظهور....
حجت الاسلام عالی
@Quranmaaref
#مشكلات_جنگ_داخلى:
كارى كه پيش آمده از #جاهليّت است
شورشيان يار و ياور دارند، اگر براى كيفر دادنشان حركتى آغاز شود، مردم به چند دسته تقسيم مى شوند:
1⃣.گروهى خواسته هاى شما را دارند
2⃣. و عدّه اى بر خلاف شما فكر مى كنند
3⃣.و گروهى نه اين را مى پسندند و نه آن را.
پس #صبر كنيد تا مردم آرام شوند
و دل هاى مضطرب 💚در جاى خود قرار گيرد
و حقوق از دست رفته با مدارا گرفته شود.
اكنون مرا آسوده گذاريد
و در انتظار فرمان من باشيد، كارى نكنيد كه قدرت ما را تضعيف كند
و اقتدار امّت ما را متزلزل سازد و سستى و زبونى به بار آورد. اين جريان سياسى را تا مى توانم مهار مى كنم
امّا اگر راه چاره اى نيابم با آنان مى جنگم (كه سر انجام درمان، داغ كردن است).
#خطبه۱۶۸_۲
#نهج_البلاغه_خوانی
@nahjolbalaghekhani110arvane
#چگونگی_تبدیل_تهدیدبه_فرصت!؟
طبیعت #ملت_باایمان تبدیل تهدید به فرصت است
🌟💠طبیعت یک ملّتِ باایمان همین است. بله، حادثه برایش پیش میآید امّا از حادثه که ممکن است تهدید باشد، برای خودش فرصت درست میکند؛ از حادثه، از تهدید برای خودش فرصت درست میکند.
✳️تا الان هم این جور بوده؛ از صدر اسلام هم همین جور بوده. همین آیهی شریفهای که این برادرمان تلاوت کردند: وَ لَمّا رَأَءَا المُؤمِنونَ الاَحزابَ قالوا هٰذا ما وَعَدَنَا اللَهُ وَرَسولُهُ وَ صَدَقَ اللَهُ وَرَسولُه. خب جنگ احزاب، جنگ کوچکی نبود؛ تمام طوائف عرب از قریش و طائف و مکّه و همه جا جمع شدند آمدند به جنگ یک شهر مدینه با چند هزار نفر جمعیّت.
جنگ احزاب بود، این باید دلها را بلرزاند؛ وقتی که مؤمنین این را دیدند، قالوا هٰذا ما وَعَدَنَا اللَهُ وَ رَسولُه؛ [گفتند] این چیز جدیدی نیست، خدا گفته بود که میآیند، برایتان دشمن هست، دشمنانها میآیند سراغتان، آمدند؛
✅ وَ صَدَقَ اللَهُ وَرَسولُهُ وَ ما زادَهُم اِلّا ایمانًا وَ تَسلیما.(۱) این «وَ ما زادَهُم اِلّا ایمانًا وَ تَسلیما» همان فرصت است؛ تهدید بود، از این تهدید استفاده کردند، ایمانشان بیشتر شد؛ یعنی یک فرصتی برای ازدیاد ایمان پیدا شد.
(مقام معظم رهبری مدظله العالی)
۱۴۰۱/۰۸/۲۸
شرح حکمت 269
🌺امام علیه السلام فرمود: مردم در دنيا دو گونه كار كنند:
1⃣ يكى در دنيا، براى دنيا كار مى كند و دنيا چنانش به خود مشغول داشته كه به آخرتش نمى پردازد و مى ترسد كه بازماندگانش گرفتار فقر شوند و حال آنكه، خود از دنيا در امان است. چنين كسى عمر خود را براى سود ديگران تباه مى كند؛
2⃣و آن ديگر در دنيا براى آخرتش كار مى كند، پس بهره او از دنيا بى هيچ رنجى به دستش مى آيد. چنين كسى نصيب خود از دنيا و آخرت فراهم آورد و مالك دو سراى شود.
💎 در نزد خداى هم آبرومند است و هر حاجت، كه از او خواهد، برآورد.
☘به يقين منظور امام عليه السلام از آنچه در اين كلام نورانى آمده اين نيست كه تلاش وسعى براى سامان بخشيدن به حدّ لازم براى زندگى دنيا كار نادرستى است، آنچه مورد نكوهش امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه است دو چيز است:
🔸يكى حرص زدن و بيش از نياز جمع آورى كردن به گونه اى كه انسان را به كلى در دنيا غرق كند و از آخرت غافل سازد،
🔹و ديگرى، نخوردن و اندوختن، به نام تأمين آينده فرزندان كه درواقع، آن هم نوعى سوءظن به لطف خداست، زيرا خداوند آينده آنها را نيز اگر اهل سعى و تلاش باشند تأمين مى كند. ضرورتى ندارد كه فرزندان، براى هميشه وابسته به پدران و مادران باشند و به صورت انگلى زندگى كنند.
✅ تجربه نشان داده در بسيارى از موارد فرزندان ثروتمندان كه ارث كلانى به دست آنها مى رسد نه تنها قدر ثروت بى رنج را نمى دانند، بلكه افرادى عاطل وباطل خواهند بود. به عكس، بسيارى از فرزندان افراد فقير را سراغ داريم كه با جدّ وجهد وكوشش از صفر شروع كردند و به زندگى آبرومند و مستقل رسيدند.