قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•ضرورت موقعیت شناسی☁️
کسی در انجام کاری که مردم خوش ندارند،
شتاب کند، درباره او چیزی خواهند گفت که از آن اطلاعی ندارند..
| نَهجُالبَلاغه_حکمت ۳۵
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•مناجات☁️
خدایا بیامرز برایم آن گناهانی را که تو داناتری بدان از من، و اگر باز هم با آن گناهان دست زدم تو نیز دوباره آنها را بیامرز، خدایا بیامرز از من گناهانی را که با خود عهد می کنم که دیگر انجام ندهم ولی تو مرا باین عهد وفادار نمی یابی..
خدایا بیامرز برایم آنچه را که من در آغاز وسیله تقرب بدرگاه تو قراردادم ولی در حین عمل دل به مخالفت با من برخاست و به ریاء و خودنمائی آن را آمیختم.
خدایا بیامرز از من نگاههای خیانتکارانه را و سخنان بی جا، و اشتباه های دل، لغزشهای زبانم را..
| صحیفه علویه _ دعا در طلب آمرزش
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•دنیا شناسی☁️
آب دنياى حرام همواره تيره، و گل آلود است. منظره اى دل فريب و سر انجامى خطرناك دارد. فريبنده و زيباست اما دوامى ندارد. نورى است در حال غروب كردن، سايه اى است نابود شدنى، ستونى است در حال خراب شدن، آن هنگام كه نفرت دارندگان به آن دل بستند و بيگانگان به آن اطمينان كردند، چونان اسب چموش پاها را بلند كرده، سوار را بر زمين مى كوبد، و با دام هاى خود آنها را گرفتار مى كند، و تيرهاى خود را به سوى آنان، پرتاب مى نمايد، طناب مرگ به گردن انسان مى افكند، به سوى گور تنگ و جايگاه وحشتناك مى كشاند تا در قبر، محل زندگى خويش، بهشت يا دوزخ را بنگرد، و پاداش اعمال خود را مشاهده كند..
و همچنان آيندگان به دنبال رفتگان خود گام مى نهند، نه مرگ از نابودى انسان دست مى كشد و نه مردم از گناه فاصله مى گيرند كه تا پايان زندگى و سر منزل فنا و نيستى آزادانه به پيش مى تازند.
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۸۳ بخش سوم
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•ستايش و اندرز☁️
ستايش خداوندى را كه اوّل هر نخستين است و آخر هر گونه آخرى، چون پيش از او چيزى نيست بايد كه ابتدايى نداشته باشد، و چون پس از او چيزى نيست پس پايانى نخواهد داشت، و گواهى مى دهم كه جز او خدايى نيست، و خدا يكى است، آن گواهى كه با درون و برون و قلب و زبان، هماهنگ باشد..
ای مردم دشمنی و مخالفت با من ، شما را تا مرز گناه نراند، و نافرمانی از من شما را به پیروی از هوای نفس نکشاند، و به هنگام شنیدن سخن من ، به گوشه چشم ، یکدیگر را ننگرید..
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۱۰۱
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•مومن☁️
چون روح مؤمن به آسمان بالا رود فرشتگان متعجّب شوند و گويند: شگفتا چگونه نجات يافت از خانهاي كه بهترين ما در آن خانه تباه شد..
| غَرَرالحکم _ باب المومن
🔹علائم آخرالزمان
|بخش اول
-معمول مردم برای تجارت حج میکنند
-فقرا برای ریا حج میکنند
-مساجد زینت میشوند
-مساجد را نقاشی میکنند
-آلات موسیقی در مساجد و روی قبر ها نواخته میشود
-مومن در این زمان غمگین ، حقیر و ذلیل میشود
-منافق خائن و دروغگو عزیز میشود
-عمل حج و جهاد ریایی میشود
-تلاوت قرآن با آواز و غنا صورت میگیرد
-پرده حیا از بعضی از زنان برداشته میشود..
| منابع : روضه مرحوم کلینی ، الملاحم و الفتن، بحارالانوار ، الغیبه نعمانی
@nahjolballaqe
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•وصف رستاخيز
تا آنجا كه امور زندگانى پياپى بگذرد، و روزگاران سپرى شود، و رستاخيز بر پا گردد، در آن زمان، انسانها را از شكاف گورها، و لانه هاى پرندگان، و خانه درندگان، و ميدان هاى جنگ، بيرون مى آورد كه با شتاب به سوى فرمان پروردگار مى روند، و به صورت دسته هايى خاموش، وصف هاى آرام و ايستاده حاضر مى شوند، چشم بيننده خدا آنها را مى نگرد، و صداى فرشتگان به گوش آنها مى رسد.
لباس نياز و فروتنى پوشيده درهاى حيله و فريب بسته شده و آرزوها قطع گرديده است. دل ها آرام، صداها آهسته، عرق از گونه ها چنان جارى است كه امكان حرف زدن نمى باشد، اضطراب و وحشت همه را فرا گرفته، بانگى رعد آسا و گوش خراش، همه را لرزانده، به سوى پيشگاه عدالت، براى دريافت كيفر و پاداش مى كشاند..
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۸۳ بخش چهارم
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•عبرت از مرگ☁️
او را در سرزمين مردگان مى گذارند، و در تنگناى قبر تنها خواهد ماند. حشرات درون زمين، پوستش را مى شكافند، و خشت و خاك گور بدن او را مى پوساند، تند بادهاى سخت آثار او را نابود مى كند، و گذشت شب و روز، نشانه هاى او را از ميان بر مى دارد، بدن ها پس از آن همه طراوت متلاشى مى گردند، و استخوان ها بعد از آن همه سختى و مقاومت، پوسيده مى شوند.
و ارواح در گرو سنگينى بار گناهانند، و در آنجاست كه به اسرار پنهان يقين مى كنند، امّا نه بر اعمال درستشان چيزى اضافه مى شود و نه از اعمال زشت مى توانند توبه كنند.
آيا شما فرزندان و پدران و خويشاوندان همان مردم نيستيد كه بر جاى پاى آنها قدم گذاشته ايد و از راهى كه رفتند مى رويد و روش آنها را دنبال مى كنيد امّا افسوس كه دلها سخت شده، پند نمى پذيرد، و از رشد و كمال باز مانده، و راهى كه نبايد برود مى رود، گويا آنها هدف پندها و اندرزها نيستند و نجات و رستگارى را در به دست آوردن دنيا مى دانند..
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۸۳ بخش هشتم
•خطبه ی ۸۳ نهج البلاغه معروف به خطبه غرّاء از ۱۳ بخش تشکیل شده است که دو مورد آن در کانال قرار داده شد؛
-سید رضی می گوید: وقتى كه امام اين خطبه ها را ايراد فرمود، بدنها به لرزه در آمد، اشكها سرازير و دل ها ترسان شد، كه جمعى آن را غرّاء ناميدند..
@nahjolballaqe
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•پرهيز از ادّعاهاى علمى ☁️
كسى كه از گفتن «نمى دانم» روى گردان است،
به هلاكت و نابودى مى رسد..
| نَهجُالبَلاغه_حکمت ۸۵
🔹علائم آخرالزمان
|بخش دوم
-خون ریزی بین مردم عادی میشود
-طلاق زیاد میشود ، زنان رقاصه و آوازه خوان تربیت میکنند
-باد های زرد و سیاه و قرمز و خاک آلود زیاد میشود
-آمر به معروف ذلیل میشود
-باران در فصلش نمی بارد
-فساد عمومی میشود
-مردم با غذاهای خوب و لباس های فاخر فخر می فروشند
| منابع : روضه مرحوم کلینی ، الملاحم و الفتن، بحارالانوار ، الغیبه نعمانی
@nahjolballaqe
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•وصف الیوم البیعه
روز بيعت، فراوانى مردم چون يال هاى پر پشت گفتار بود، از هر طرف مرا احاطه كردند، تا آن كه نزديك بود حسن و حسين عليه السّلام لگد مال گردند، و رداى من از دو طرف پاره شد. مردم چون گلّه هاى انبوه گوسفند مرا در ميان گرفتند. امّا آنگاه كه به پاخاستم و حكومت را به دست گرفتم، جمعى پيمان شكستند و گروهى از اطاعت من سرباز زده و از دين خارج شدند، و برخى از اطاعات حق سر بر تافتند، گويا نشنيده بودند سخن خداى سبحان را كه مى فرمايد: «سراى آخرت را براى كسانى برگزيديم كه خواهان سركشى و فساد در زمين نباشند و آينده از آن پرهيزكاران است» آرى به خدا آن را خوب شنيده و حفظ كرده بودند، امّا دنيا در ديده آنها زيبا نمود، و زيور آن چشم هايشان را خيره كرد..
| نَهجُالبَلاغه_ بخشی از خطبه ۶
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•پوينده راه خدا☁️
عقلش را زنده كرد و نفس خويش را كشت، تا آنجا كه جسمش لاغر، و خشونت اخلاقش به نرمى گراييد، برقى پر نور براى او درخشيد، و راه را براى او روشن كرد و در راه راست او را كشاند و از درى به در ديگر برد تا به در سلامت و سراى جاودانه رساند، كه دو پاى او در قرارگاه امن با آرامش تن، استوار شد. اين، پاداش آن بود كه دل را درست به كار گرفت، و پروردگار خويش را راضى كرد..
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۲۲۰
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•تفسير إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ☁️
اين سخن ما كه مى گوييم «ما همه از آن خداييم» اقرارى است به بندگى، و اينكه مى گوييم بازگشت ما به سوى او است ؛ اعترافى است به نابودى خويش..
| نَهجُالبَلاغه_حکمت ۹۹
🔹علائم آخرالزمان
|بخش سوم
-بعضی از زنان کار های بد و بی عفتی می کنند و مردانشان آنان را نهی نمی کنند
-کلام مردم فحش و بدزبانی است
-مردان خود را با طلا زینت می کنند
-شعرا زیاد میشوند و مردم قبور شعرا را محل عبادت قرار میدهند
-آشنایان در وقت حاجت یکدیگر را نمیشناسند
-مردم برای ریاست حرص می زنند
-سکته و مرگ ناگهانی زیاد می شود
| منابع : روضه مرحوم کلینی ، الملاحم و الفتن، بحارالانوار ، الغیبه نعمانی
@nahjolballaqe
خطبه ۲۸ نهج البلاغه.mp3
2.68M
💌گاهی نیازه یادآوری کنیم
به خودمون دنیا هیچه!
بشینیم دو خط نهج البلاغه بخونیم
و آقا بگن دنیا بازیچه هست
و خیالمون راحت بشه برای مدتی!
@nahjolballaqe
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•عبرت از مرگ☁️
درد مرگ او را فراگرفت، روزها در حيرت و سرگردانى، و شب ها با بيدارى و نگرانى مى گذراند. هر روز به سختى درد مى كشد، و هر شب رنج و بيمارى به سراغش مى رود، در ميان برادرى غم خوار، و پدرى مهربان و ناله كننده اى بى طاقت و بر سينه كوبنده اى گريان افتاده است..
امّا او در حالت بيهوشى و سكرات مرگ، و غم و اندوه بسيار، و ناله دردناك، و درد جان كندن، با انتظارى رنج آور، دست به گريبان است. در حالى كه تسليم و آرام است، بر مى دارند، و بر تابوت مى گذارند. خسته و لاغر به سفر آخرت مى رود، كه فرزندان و برادران او را به دوش كشيده تا سر منزل غربت، آنجا كه ديگر او را نمى بينند، و آنجا كه جايگاه وحشت است، پيش مى برند. امّا هنگامى كه تشييع كنندگان بروند و مصيبت زندگان باز گردند، در گودال قبر نشانده، براى پرستش حيرت آور، و امتحان لغزش زا، زمزمه غم آلود دارد.
و بزرگ ترين بلاى آنجا، فرود آمدن در آتش سوزان دوزخ و بر افروختگى شعله ها و نعره هاى آتش است، كه نه يك لحظه آرام گيرد تا استراحت كند، و نه آرامشى وجود دارد كه از درد او بكاهد، و نه قدرتى كه مانع كيفر او شود، نه مرگى كه او را از اين همه ناراحتى برهاند، و نه خوابى كه اندوهش را بر طرف سازد، در ميان انواع مرگ ها و ساعت ها مجازات گوناگون گرفتار است. به خدا پناه مى بريم..
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۸۳ (غرّاء) بخش دوازدهم
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•شگفتى هاى آفرينش انسان☁️
مگر انسان، همان نطفه و خون نيم بند نيست كه خدا او را در تاريكى هاى رحم و خلاف هاى تو در تو، پديد آورد تا به صورت چنين در آمد، سپس كودكى شيرخوار شد، بزرگتر و بزرگتر شده تا نوجوانى رسيده گرديد، سپس او را دلى فراگير، و زبانى گويا، و چشمى بينا عطا فرمود تا عبرت ها را درك كند، و از بدى ها بپرهيزد، و آنگاه كه جوانى در حد كمال رسيد، و بر پاى خويش استوار ماند، گردن كشى آغاز كرد، و روى از خدا گرداند، و در بيراهه گام نهاد، در هوا پرستى غرق شد، و براى به دست آوردن لذّت هاى دنيا تلاش فراوان كرد، و سر مست شادمانى دنيا شد..
هرگز نمى پندارد مصيبتى پيش آيد و بر اساس تقوى فروتنى ندارد، ناگهان سرمست و مغرور در اين آزمايش چند روزه، مرگ او را مى ربايد، او را كه در دل بد بختى ها، اندكى زندگى كرده، و آنچه را كه از دست داده عوضى به دست نياورده است، و آنچه از واجبات را كه ترك كرد، قضايش را بجا نياورد..
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۸۳(غرّاء) بخش یازدهم
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•عبرت از مرگ ياران☁️
گويى مرگ بر غير ما نوشته شده، و حق جز بر ما واجب گرديد، و گويا اين مردگان مسافرانى هستند كه به زودى باز مى گردند، در حالى كه بدن هايشان را به گورها مى سپاريم، و ميراثشان را مى خوريم. گويا ما پس از مرگ آنان جاودانه ايم. آيا چنين است، كه اندرز هر پند دهنده اى از زن و مرد را فراموش مى كنيم و خود را نشانه تيرهاى بلا و آفات قرار داديم..
| نَهجُالبَلاغه_حکمت ۱۲۲
🔹علائم آخرالزمان
|بخش چهارم
-مردان و زنان شبیه یکدیگر میشوند در پوشش و آرایش
-خونریزی بین مردم عادی میشود
-به افراد بد دهان احترام میگذارند
-موذن برای اذان گفتن مزد می گیرد
-مساجد زینت میشود
-مساجد را نقاشی می کنند
-آلات موسیقی در مساجد و روی قبر ها نواخته میشود
-ظاهر مسجد آباد ولی از نظر هدایت و ارشاد ویران است
| منابع : روضه مرحوم کلینی ، الملاحم و الفتن، بحارالانوار ، الغیبه نعمانی
@nahjolballaqe