قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•دنیاشناسی
همانا دنيا روى گردانيده، و وداع خويش را اعلام داشته است، و آخرت به ما روى آورده، و پيشروان لشكرش نمايان شده. آگاه باشيد امروز، روز تمرين و آمادگى، و فردا روز مسابقه است، پاداش برندگان، بهشت، و كيفر عقب ماندگان آتش است. آيا كسى هست كه پيش از مرگ، از اشتباهات خود، توبه كند؟ آيا كسى هست كه قبل از فرا رسيدن روز دشوار قيامت، اعمال نيكى انجام دهد؟
آگاه باشيد هم اكنون در روزگار آرزوهاييد، كه مرگ را در پى دارد، پس هر كس در ايّام آرزوها، پيش از فرا رسيدن مرگ، عمل نيكو انجام دهد، بهرمند خواهد شد، و مرگ او را زيانى نمى رساند، و آن كس كه در روزهاى آرزوها، پيش از فرارسيدن مرگ كوتاهى كند، زيانكار و مرگ او زيانبار است..
| نَهجُالبَلاغه_ بخشی از خطبه ۲۸
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
اى بندگان خدا! تقوا پیشه کنید و با اعمال نيكو به استقبال أجل برويد. با چيزهاى فانى شدنى دنيا آنچه كه جاويدان مى ماند خريدارى كنيد. از دنيا كوچ كنيد كه براى كوچ دادنتان تلاش مى كنند. آماده مرگ باشيد كه بر شما سايه افكنده است. چون مردمى باشيد كه بر آنها بانگ زدند و بيدار شدند، و دانستند دنيا خانه جاويدان نيست و آن را با آخرت مبادله كردند. خداى سبحان شما را بيهوده نيافريد، و به حال خود وا نگذاشت.
•خطبه ۶۴ _ بخش اول
ميان شما تا بهشت يا دوزخ، فاصله اندكى جز رسيدن مرگ نيست. زندگى كوتاهى كه گذشتن لحظه ها از آن مى كاهد، و مرگ آن را نابود مى كند، سزاوار است كه كوتاه مدّت باشد. زندگى كه شب و روز آن را به پيش مى راند به زودى پايان خواهد گرفت.
مسافرى كه سعادت يا شقاوت همراه مى برد بايد بهترين توشه را با خود بردارد. از اين خانه دنيا زاد و توشه برداريد كه فرداى رستاخيز نگهبانتان باشد.
•خطبه ۶۴ _ بخش دوم
بنده خدا بايد از پروردگار خود بپرهيزد، خود را پند دهد و توبه را پيش فرستد، و بر شهوات غلبه كند، زيرا مرگ او پنهان و پوشيده است، و آرزوها فريبنده اند، و شيطان، همواره با اوست و گناهان را زينت و جلوه مى دهد تا بر او تسلّط يابد، انسان را در انتظار توبه نگه مى دارد كه آن را تأخير اندازد، و تا زمان فرا رسيدن مرگ از آن غفلت نمايد.
واى بر غفلت زده اى كه عمرش بر ضد او گواهى دهد، و روزگار او را به شقاوت و پستى كشاند.
از خدا مى خواهيم كه ما و شما را برابر نعمت ها مغرور نسازد، و چيزى ما را از اطاعت پروردگار باز ندارد، و پس از فرا رسيدن مرگ دچار پشيمانى و اندوه نگرداند.
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۶۴ بخش سوم
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•فلسفه احکام الهی
خداوند ايمان را واجب نمود، براى پاكى دلها از شرك
و نماز را براى پاک بودن مردم از کبر و خودپسندی
و زكات را عامل فزونی روزی
و روزه را براى آزمودن اخلاص بندگان
و حج را براى نزدیکی و همبستگی مسلمانان
و جهاد را براى عزت اسلام
و امر به معروف را براى اصلاح توده های نا آگاه
و نهى از منكر را براى باز داشتن بی خردان از زشتي ها
و صله رحم را برای فراوانی خويشاوندان
و قصاص را برای پاسداری از خون ها
و اجرای حدود را برای بزرگداشت محرمات الهی
و ترك زنا را براى سلامت نسل آدمی
و ترك لواط را براى فزونی فرزندان.
و گواهی دادن را براى به دست آوردن حقوق انكار شده.
و ترك دروغ را براى حرمت نگهداشتن راستی
و سلام كردن را براى امنیت از ترس ها
و امامت را برای سازمان یافتن امور امت
و فرمان برداری از امام را برای بزرگداشت مقام رهبری واجب کرد..
| نَهجُالبَلاغه_حکمت ۲۵۲
وقتی که روح انسان به عالم دیگر رفت، می فهمد این همه تشریفات در دنیا لازم نبود.
•آیت الله بهجت
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•پرهيز از آرزوهاى طولانى و هوا پرستى
اى مردم همانا بر شما از دو چيز مى ترسم:
هوا پرستى و آرزوهاى طولانى.
امّا پيروى از خواهش نفس، انسان را از حق باز مى دارد، و آرزوهاى طولانى، آخرت را از ياد مى برد.
آگاه باشيد دنيا به سرعت پشت كرده و از آن جز باقى مانده اندكى از ظرف آبى كه آن را خالى كرده باشند، نمانده است.
بهوش باشيد كه آخرت به سوى ما مى آيد،
دنيا و آخرت، هر يك فرزندانى دارند. بكوشيد از فرزندان آخرت باشيد، نه دنيا، زيرا در روز قيامت، هر فرزندى به پدر و مادر خويش باز مى گردد.
امروز هنگام عمل است نه حسابرسى،
و فردا روز حسابرسى است نه عمل.
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۴۲
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•صفات بنده پرهیزکار
خدا رحمت كند كسى را كه چون سخن حكيمانه بشنود، خوب فرا گيرد، و چون هدايت شود بپذيرد، دست به دامن هدايت كننده زند و نجات يابد، مراقب خويش در برابر پروردگار باشد، از گناهان خود بترسد، خالصانه گام بردارد، عمل نيكو انجام دهد، ذخيره اى براى آخرت فراهم آورد، و از گناه بپرهيزد. همواره اغراض دنيايى را از سر دور كند، و درجات آخرت به دست آورد، با خواسته هاى دل مبارزه كند.
آرزوهاى دروغين را طرد و استقامت را مركب نجات خود قرار دهد. و تقوا را زاد و توشه روز مردن گرداند، در راه روشن هدايت قدم بگذارد، و از راه روشن هدايت فاصله نگيرد. چند روز زندگى دنيا را غنيمت شمارد و پيش از آن كه مرگ او فرا رسد خود را آماده سازد، و از اعمال نيكو، توشه آخرت برگيرد.
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۷۶
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•تاثیر ایمان در روح
ایمان نقطه ای نورانی در قلب پدید آورد
که هرچه ایمان رشد کند آن نیز فزونی یابد.
| نَهجُالبَلاغه_حکمت ۲۶۱
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
خدایا به تو پناه می برم که ظاهر من در برابر دیده ها نیکو، و درونم در آنچه که از تو پنهان می دارم ، زشت باشد ، و بخواهم با اعمال و رفتاری که تو از آن آگاهی ، توجه مردم را به خود جلب نمایم و چهره ظاهرم را زیبا نشان داده ، با اعمال نادرستی که درونم را زشت کرده به سوی تو آیم، تا به بندگانت نزدیک ، و از خوشنودی تو دورگردم.
| نَهجُالبَلاغه_حکمت ۲۷۶
«به دنیا آمدهایم که با زندگی کردن قیمت پیدا کنیم؛ نه اینکه به هر قیمتی زندگی کنیم»
•آیت الله بهجت
فردا اول مهره
شروع سال تحصیلی جدید!
فرقی نمیکنه دانشجو باشی یا دانش آموز؛
تک تکِ قدم هات ، زحماتت ، تلاش هات ، نخوابیدنات ،خستگی هات
همه و همه رو نذر ظهور آقا امام زمان کن!
ببین چطور به کار و درسمون برکت میدن!
سعی کنیم قبل از درس خوندن نیت کنیم ثواب درس خوندنمون رو هدیه کنیم به یک شهید!
شهدا به لطف حضرت مادر سلام علیها
دستمون رو میگیرن ، یاری مون میکنن
که مثل خودشون توی مسیر درست و در راه عبودیت و بندگی خدا قدم بگذاریم.
خدایا به وقتمون برکت بده ، کمکمون کن که جوونی مون در راه خودت خرج بشه..
ما رو بخر..
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
دنیا خانه آرزوهایی است که زود نابود می شود، و کوچ کردن از وطن حتمی است.
دنیا شیرین و خوش منظر است که به سرعت به سوی خواهانش می رود،و بیننده را می فریبد.
سعی کنید با بهترین زاد و توشه از
آن کوچ کنید و بیش از کفاف و نیاز
خود از آن نخواهید و بیشتر از آنچه نیاز دارید طلب نکنید..
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۴۵
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•روش برخورد با دنيا
مردم در دنيا دو دسته اند، يكى آن كس كه در دنيا براى دنيا كار كرد، و دنيا او را از آخرتش بازداشت، بر بازماندگان خويش از تهيدستى هراسان، و از تهيدستى خويش در امان است، پس زندگانى خود را در راه سود ديگران از دست مى دهد.
و ديگرى آن كه در دنيا براى آخرت كار مى كند، و نعمت هاى دنيا نيز بدون تلاش به او روى مى آورد، پس بهره هر دو جهان را چشيده، و مالك هر دو جهان مى گردد، و با آبرومندى در پيشگاه خدا صبح مى كند، و حاجتى را از خدا درخواست نمى كند جز آن كه روا مى گردد..
| نَهجُالبَلاغه_حکمت ۲۶۹
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•پرهيز از حرص ورزى در كسب روزى
اى فرزند آدم اندوه روز نيامده را بر امروزت ميفزا، زيرا اگر روز نرسيده، از عمر تو باشد خدا روزى تو را خواهد رساند..
| نَهجُالبَلاغه_حکمت ۲۶۷
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•نیایش امام
خدايا از من در گذر آنچه را از من بدان داناترى، و اگر بار ديگر به آن باز گردم تو نيز به بخشايش باز گرد.
خدايا، آنچه از اعمال نيكو كه تصميم گرفتم و انجام ندادم ببخشاى..
خدايا، ببخشاى آنچه را كه با زبان به تو نزديك شدم ولى با قلب آن را ترك كردم.
خدايا، ببخشاى نگاه هاى اشارت آميز، و سخنان بى فايده، و خواسته هاى بى مورد دل، و لغزش هاى زبان..
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۷۸
دنیا همین است؛ تا آدم عاشقِ دنیاست
و به این دنیا چسبیده، حال و روزش همین است..
اما اگر انسان سرش را به سمتِ آسمان بالا بیاورد و کارهایش را برای رضای خدا انجام دهد، مطمئن باش زندگیاش عوض میشود و تازه معنی زندگی کردن را میفهمد..
•شهید هادی
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
آب دنياى حرام همواره تيره، و گل آلود است. منظره اى دل فريب و سر انجامى خطرناك دارد. فريبنده و زيباست اما دوامى ندارد. نورى است در حال غروب كردن، سايه اى است نابود شدنى، ستونى است در حال خراب شدن، آن هنگام كه نفرت دارندگان به آن دل بستند و بيگانگان به آن اطمينان كردند، چونان اسب چموش پاها را بلند كرده، سوار را بر زمين مى كوبد، و با دام هاى خود آنها را گرفتار مى كند، و تيرهاى خود را به سوى آنان، پرتاب مى نمايد، طناب مرگ به گردن انسان مى افكند، به سوى گور تنگ و جايگاه وحشتناك مى كشاند تا در قبر، محل زندگى خويش، بهشت يا دوزخ را بنگرد، و پاداش اعمال خود را مشاهده كند.
و همچنان آيندگان به دنبال رفتگان خود گام مى نهند، نه مرگ از نابودى انسان دست مى كشد و نه مردم از گناه فاصله مى گيرند كه تا پايان زندگى و سر منزل فنا و نيستى آزادانه به پيش مى تازند..
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۸۳
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•وصف رستاخيز
تا آنجا كه امور زندگانى پياپى بگذرد، و روزگاران سپرى شود، و رستاخيز بر پا گردد، در آن زمان، انسانها را از شكاف گورها، و لانه هاى پرندگان، و خانه درندگان، و ميدان هاى جنگ، بيرون مى آورد كه با شتاب به سوى فرمان پروردگار مى روند، و به صورت دسته هايى خاموش، وصف هاى آرام و ايستاده حاضر مى شوند، چشم بيننده خدا آنها را مى نگرد، و صداى فرشتگان به گوش آنها مى رسد.
لباس نياز و فروتنى پوشيده درهاى حيله و فريب بسته شده و آرزوها قطع گرديده است. دل ها آرام، صداها آهسته، عرق از گونه ها چنان جارى است كه امكان حرف زدن نمى باشد، اضطراب و وحشت همه را فرا گرفته، بانگى رعد آسا و گوش خراش، همه را لرزانده، به سوى پيشگاه عدالت، براى دريافت كيفر و پاداش مى كشاند..
| نَهجُالبَلاغه_خطبه ۸۳ بخش ۴
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•دنيا شناسى
چگونه خانه دنيا را توصيف كنم كه ابتداى آن سختى و مشقّت، و پايان آن نابودى است در حلال دنيا حساب، و در حرام آن عذاب است. كسى كه ثروتمند گردد فريب مى خورد، و آن كس كه نيازمند باشد اندوهناك است، و تلاش كننده دنيا به آن نرسد، و به رها كننده آن، روى آورد. كسى كه با چشم بصيرت به آن بنگرد او را آگاهى بخشد، و آن كس كه چشم به دنيا دوزد كور دلش مى كند...
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۸۲
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
•شگفتى هاى آفرينش انسان
مگر انسان، همان نطفه و خون نيم بند نيست كه خدا او را در تاريكى هاى رحم و خلاف هاى تو در تو، پديد آورد تا به صورت چنين در آمد، سپس كودكى شيرخوار شد، بزرگتر و بزرگتر شده تا نوجوانى رسيده گرديد، سپس او را دلى فراگير، و زبانى گويا، و چشمى بينا عطا فرمود تا عبرت ها را درك كند، و از بدى ها بپرهيزد، و آنگاه كه جوانى در حد كمال رسيد، و بر پاى خويش استوار ماند، گردن كشى آغاز كرد، و روى از خدا گرداند، و در بيراهه گام نهاد، در هوا پرستى غرق شد، و براى به دست آوردن لذّت هاى دنيا تلاش فراوان كرد، و سر مست شادمانى دنيا شد.
هرگز نمى پندارد مصيبتى پيش آيد و بر اساس تقوى فروتنى ندارد، ناگهان سرمست و مغرور در اين آزمايش چند روزه، مرگ او را مى ربايد، او را كه در دل بد بختى ها، اندكى زندگى كرده، و آنچه را كه از دست داده عوضى به دست نياورده است، و آنچه از واجبات را كه ترك كرد، قضايش را بجا نياورد...
| نَهجُالبَلاغه_ خطبه ۸۳ بخش ۱۱
آنقدر باید بدوییم
که وقتی امام زمان (ارواحنا فداه) آمد؛
سرمان را بالا بگیریم و بگوییم :
آقاجان بیشتر از این جان نداشتیم !
•حاج عبدالله ضابط
•لا أُقْسِمُ بِيَوْمِ الْقِيَامَةِ،
•وَلَا أُقْسِمُ بِالنَّفْسِ اللَّوَّامَةِ؛
•أَيَحْسَبُ الْإِنْسَانُ أَلَّنْ نَجْمَعَ عِظَامَهُ.
•بَلَى قَادِرِينَ عَلَى أَنْ نُسَوِّيَ بَنَانَهُ.
سوگند به روز قيامت ، و سوگند به نفس لوامه و وجدان بيدار و ملامتگر كه رستاخيز حق است..
آيا انسان مى پندارد كه هرگز استخوانهاى او را جمع نخواهيم كرد..
آرى قادريم كه حتى خطوط سر انگشتان او را موزون و مرتب كنيم..
|سوره القیامه
قالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
تندخویی بی مورد نوعی دیوانگی است،
زیرا که تندخو، پشیمان می شود، و اگر پشیمان نشد، پس دیوانگی او پایدار است.
| نَهجُالبَلاغه_حکمت ۲۵۵
کلامِ مولا :
نابود شد کسی که ارزش خود را ندانست!
| نَهجُالبَلاغه_حکمت ۱۴۹