ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز.سهم روز شصت ویکم
┄═❁🍃❈🌸🍃🌸❈🍃❁═┄
📜 #نامه53 : نامه به مالک اشتر
(قسمت سوم )
7⃣ اصول روابط اجتماعی رهبران
♦️تا می توانی با پرهيزكاران و راستگويان بپيوند و آنان را چنان پرورش ده كه تو را فراوان نستايند و تو را برای اعمال زشتی كه انجام نداده ای تشويق نكنند كه ستايش بی اندازه خود پسندی می آورد و انسان را به سركشی وا ميدارد. هرگز نيكو كار و بدكار در نظرت يكسان نباشند زيرا نيكوكاران در نيكوكاری بی رغبت و بدكاران در بد كاری تشويق می گردند پس هر كدام از آنان را بر اساس كردارشان پاداش ده. بدان ای مالك هيچ وسيله ای برای جلب اعتماد والی به رعيّت بهتر از نيكوكاری به مردم و تخفيف ماليات و عدم اجبار مردم به كاری كه دوست ندارند نمی باشد، پس در اين راه آنقدر بكوش تا به وفاداری رعيّت، خوشبين شوی كه اين خوشبينی رنج طولانی مشكلات را از تو بر می دارد، پس به آنان كه بيشتر احسان كردی بيشتر خوشبين باش و به آنان كه بد رفتاری كردی بد گمان تر باش و آداب پسنديده ای را كه بزرگان اين امّت به آن عمل كردند و ملّت اسلام با آن پيوند خورده و رعيّت با آن اصلاح شدند بر هم مزن و آدابی كه به سنّتهای خوب گذشته زيان وارد می كند، پديد نياور كه پاداش برای آورنده سنّت و كيفر آن برای تو باشد كه آنها را در هم شكستی. با دانشمندان فراوان گفتگو كن و با حكيمان فراوان بحث كن كه مايه آبادانی و اصلاح شهرها و برقراری نظم و قانونی است كه در گذشته نيز وجود داشت.
8⃣ شناخت اقشار گوناگون اجتماعی
♦️ای مالك بدان مردم از گروههای گوناگونی می باشند كه اصلاح هر يك جز با ديگری امكان ندارد و هيچ يك از گروهها از گروه ديگر بی نياز نيست. از آن قشرها لشكريان خدا و نويسندگان عمومی و خصوصی قضات دادگستر، كارگزاران عدل و نظم اجتماعی جزيه دهندگان، پرداخت كنندگان ماليات، تجّار و بازرگانان، صاحبان صنعت و پيشه وران و نيز طبقه پايين جامعه، يعنی نيازمندان و مستمندان می باشند، كه برای هر يك خداوند سهمی مقرّر داشته و مقدار واجب آن را در قرآن يا سنّت پيامبر (صلّی اللّه عليه و آله و سلّم) تعيين كرده كه پيمانی از طرف خداست و نگهداری آن بر ما لازم است. پس سپاهيان به فرمان خدا پناهگاه استوار رعيّت و زينت و وقار زمامداران شكوه دين و راههای تحقّق امنيّت كشورند. امور مردم جز با سپاهيان استوار نگردد و پايداری سپاهيان جز به خراج و ماليات رعيّت انجام نميشود كه با آن برای جهاد با دشمن تقويت گردند و برای اصلاح امور خويش به آن تكيّه كنند و نيازمنديهای خود را برطرف سازند. سپس سپاهيان و مردم جز با گروه سوم نمی توانند پايدار باشند و آن قضات و كارگزاران دولت و نويسندگان حكومتند كه قراردادها و معاملات را استوار می كنند، و آنچه به سود مسلمانان است فراهم می آورند و در كارهای عمومی و خصوصی مورد اعتمادند. و گروههای ياد شده بدون بازرگانان و صاحبان صنايع نمی توانند دوام بياورند، زيرا آنان وسائل زندگی را فراهم می آورند، و در بازارها عرضه می كنند و بسياری از وسايل زندگی را با دست می سازند كه از توان ديگران خارج است. قشر ديگر طبقه پايين از نيازمندان و مستمندانند كه بايد به آنها بخشش و ياری كرد. برای تمام اقشار گوناگون ياد شده در پيشگاه خدا گشايشی است و همه آنان به مقداری كه امورشان اصلاح شود بر زمامدار، حقّی مشخصّ دارند و زمامدار از انجام آنچه خدا بر او واجب كرده است نميتواند موفّق باشد جز آن كه تلاش فراوان نمايد و از خدا ياری بطلبد و خود را برای انجام حق آماده سازد و در همه كارها آسان باشد يا دشوار، شكيبایی ورزد.
┄═❁🍃❈🌸🍃🌸❈🍃❁═┄
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
ختم نهج البلاغه در ۱۹۲ روز(33).mp3
6.48M
🔊 ختم گویای نهج البلاغه در ۲۷۰ روز
🌺 سهم روز شصت ویکم نامه ۵۳ از بند ۷تا بند ۸
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
ـ﷽ـ
خلاصه بیانات استاد #مهدوی_ارفع
شب سوم محرم الحرام ۱۴۴۶
هیئت ثاراللّه زنجان
⏰زمان مطالعه: ۲ دقیقه
امت ساختن جهت ظهور امام به قدری اهمیت دارد که هر کاری در مقابلش بی اهمیت است .
🔹ما باید تا روز ظهور هر کاری که انجام میدهیم در جهت نصرت ولی برای ظهور باشد . دست به هیچ کار خوبی نمیزنیم مگر آن کارِ خوب سر ریز کند به نصرت ولی .
🔹برای فریب ما همین بس است که ابلیس ما را از کاری مهم مشغول کاری مفید میکند.
«نصرت امام آن نقطه اصلی هر شیعه است»
🔹اگر ازدواج میکند باید در این مسیر باشد ،کار فرهنگی میکند ، کار اقتصادی میکند و هر کاری که انجام میدهد باید در مسیر نصرت امام باشد اگر نباشد آن گاه خود آن کار مفید ما را از نصرت امام باز میدارد.
🔹ما اگر کار موثری انجام دهیم خود به خود مفید هم هست اما هر کاری مفیدی موثر نیست؛ انسان اگر بفهمد با نصرت امامی که هر لحظه آماده است تا دنیا را آباد کند اما دلیل عدم حضورش فقط نبود یار است ، دیگر وقتش را برای کار های مفید تلف نمیکند.
🔹نصرت امام آن بار عامی است که اگر به زیر بار آن برویم همه عالم لذت خواهند برد اما اگر به زیر بار آن نرویم همه زیر بار ذلت هستیم.
🔹برای تشخیص کار مفید از موثر باید یک دستگاه محاسباتی و ادراکی فوق العاده دقیق داشته باشیم، تا درست احساس تکلیف کنیم و درست عمل کنیم؛ امیرالمومنین ع برای شیعیان خود گناهی بالاتر از این نمیداند که در لحظه های حساس، قدرت تشخیص نداشته باشند.
🔹برای آنکه بتوانیم امام را نصرت کنیم باید خوب بفهمیم که ما الان در کجای تاریخ ایستاده ایم و در این جای تاریخ چه حرفی را زدن نصرت امام به حساب میآید.
«در کوران شبهه ها و فتنه ها کار مفید عین خیانت است و فقط باید کار موثر انجام داد»
🔹حضرت علی(ع) در خطبه ۲۰۰ نهجالبلاغه میفرمایند که والله معاویه از من زیرک تر نیست بلکه او مردم را فریب میدهد و فسق و فجور را در جامعه آزاد کرده است تا مردم را فریب دهد و درگیر شهوتشان کند تا دیگر در مقابل ظلم نه ایستند.
🔹در زمان کنونی و در وضعیت فعلی جمهوری اسلامی انجام کار مفید عین خیانت است ، باید کار موثر انجام داد تا در این پیچ تاریخی موفق و سربلند باشیم.
والسلام علیکم و رحمة الله
🏷 #شذرات_المنبر
🏷 #سخنرانی
[ @Mahdavi_Arfae ]
[ @sarallah_zanjan ]
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
ـ﷽ـ
خلاصه بیانات استاد #مهدوی_ارفع
شب پنجم محرم الحرام ۱۴۴۶
هیئت ثاراللّه زنجان
⏰زمان مطالعه: ۲ دقیقه
انسان برای این که در فضای غبار آلود فتنه خط را گم نکند ، و فردا روز پشیمان نشود باید چندین شاخصه را داشته باشد که یکی از لوازم آن زمان شناسی است .
🔹مالک اشتر به این دلیل از بقیه یاران امیرالمومنین یک سر و گردن بالاتر بود که اگر از امامش جدا میافتاد در آن شرایط هم تصمیمی را میگرفت که اگر امام در آنجا بود دقیقا همان تصمیم را میگرفت . این کار یعنی مطمئن شدن به این که امام اشتباه نمیکند و من باید به فهمِ امامم دست پیدا کنم.
🔹از نظر عقلی وشرعی برای اطاعت احتیاج به عصمت نداریم، احتیاج به حجت داریم. عقل انسان حکم میکند که در هر حوزه ای که تخصص ندارد به متخصص مراجعه کند . ولایت فقیه هم بدین گونه است و ما برای اطاعت از ولی فقیه حجت میخواهیم نه عصمت .
«در شرایط فتنه ،خیمه به ستون ولی فقیه قائم است»
🔹فقط کسانی در غربال آخرالزمان میمانند که، به رهبرشان اطمینان داشت باشند. و تنها راه آن این است که از زاویه دید امام به مسائل بنگریم.
🔹برای این که بتوانیم به دید امیرالمومنین برسیم راهی راحت تر و مطمئن تر از نهجالبلاغه وجود ندارد. برای رسیدن به فهم حضرت آقا و دید حضرت آقا خود حضرت آقا میفرمایند که به نهج البلاغه مراجعه کنیم.
والسلام علیکم و رحمة الله
🏷 #شذرات_المنبر
🏷 #سخنرانی
[ @Mahdavi_Arfae ]
[ @sarallah_zanjan ]
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
🏴عبرتهای عاشورایی در نهجالبلاغه
◼️طمع و آرزوهای بلند رسیدن به دنیا
📜 إِنَّ الطَّمَعَ مُورِدٌ غَيْرُ مُصْدِرٍ وَ ضَامِنٌ غَيْرُ وَفِيٍّ؛ وَ الْأَمَانِيُّ تُعْمِي أَعْيُنَ الْبَصَائِرِ.
▪️ طمع تو را بر لب آب برد و سيراب ناشده بيرون آرد. ضمانت مى كند و وفا نمى كند. آرزوها ديدگان بصيرت را كور سازند .
▫️#حکمت275 #نهجالبلاغه
🔹«عمر بن سعد» قاتلی که به طمع ملک ری خون خدا را ریخت
«عمر بن سعد» ـ چنان که امام حسین (ع) پیشگویی کرده بود ـ به خواسته خود، یعنی حکومت بر ملک ری نرسید و ناکام در کوفه ماند، تا آن که در قیام مختار به کیفر دنیوی خود رسید.
#استاد_مهدوی_ارفع
#محرم #نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
ما نهج البلاغه میخوانیم 👇👇👇
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
💠زندگی با آیهها، همراه اباعبدالله
🔹در سفری پرفراز و نشیب که از مدینه آغاز شد و به کربلا ختم گشت، زمزمهی آیات الهی همواره بر لبان سیدالشهدا، #امام_حسین علیهالسلام جاری بود. گویی در هر منزل، در هر گذرگاه، در هر وداع و در هر نبرد، ندای آسمانی قرآن، راهنمای گامهای مبارک ایشان بود...
🔸با واکاوی منابع تاریخی و روایی، مشاهده میشود که امام حسین علیهالسلام در طول این سفر، ۲۵ آیه قرآن را در منازل مختلف و متناسب با حوادث، تلاوت میفرمودند.
در این اینفوگرافی، قصه شش منزل از این منازل را میخوانیم.
آزادگان عالم، در خیمه حسیناند
#طرف_درست_تاریخ
#زندگی_با_آیهها
#محرم
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی_آغ
ما نهج البلاغه میخوانیم 👇👇👇
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
🏴 پوستر عاشورایی KHAMENEI.IR منتشر شد
❤️ این اشک کهنه نمیشود
✏️ حضرت آیتالله خامنهای: «گریستن و گریاندن برای امام حسین علیهالسّلام، برای خود جایگاهی دارد. مبادا کسی خیال کند که دیگر چه جایی برای گریه کردن و این بحثهای قدیمی است! نه! این خیالِ باطل است. عاطفه بهجای خود و منطق و استدلال هم بهجای خود، هر یک سهمی در بنای شخصیّت انسان دارد.» ۱۳۷۳/۰۳/۱۷
🏴 رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام، لوح «این اشک کهنه نمیشود» را منتشر میکند.
📥 نسخه قابل چاپ | #بعثت_خون
💻 Farsi.khamenei.ir
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
┄┅═✧☆﷽☆✧═┅
منزلت حضرت عباس علیه السلام در كلام امام زمان عج
🖤امام زمان عجل اللّه تعالي فرجه الشريف در بخشي از سخنان زيباي خود درباره عمويش عباس عليه السّلام چنين مي گويد:
سلام بر ابوالفضل، #عباس بن #اميرالمؤمنين ، همدرد بزرگ برادر كه جانش را فداي او ساخت و از ديروز بهره فردايش را برگزيد،
آنكه فدايي برادر بود و از او حفاظت كرد و براي رساندن آب به او كوشيد و دستانش قطع گشت.
خداوند قاتلانش را لعنت كند.
📚(المزار، محمد بن مشهدى، از بزرگان قرن ششم)
🏴🏴🏴🏴
🏴 تاسوعا و عاشورای حسینی تسلیت باد 🏴
#آجرک_الله_یا_صاحب_الزمان
#محرم
#ابالفضل_العباس
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
┄┅═✧☆﷽☆✧═┅
《 اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللهِ، وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِنآئِکَ.....》
●آرام تر بـرو که توانی نمانده است
تا آخرین نگاه زمانی نمانده است
●بگذار تا که سیر نگاهت کنم حسیـن!
یک لحظه بعد از تو نشانی نمانده است
●میخواستم فدای تو گردم ولی نشد
بعد از شهید علقمه جانی نمانده است
●تو می روی … پس که ؟ عنان گیر من شود
وقتی که هیچ مرد جوانی نمانده است
●این گله های گرگ نشستند درکمین
تا با خبر شوند شبانی نمانده است
▪️▫️◾️◽️◼️◻️
🥀عاشورا میعادگاه ارادت به حضرت امام حسین(علیه السلام ) و یاران وفادار ایشان بر عموم دوستداران خاندان عصمت و طهارت تسلیت باد
#آجرک_الله_یا_صاحب_الزمان
#عاشورا
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
هدایت شده از مهدوی ارفع
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙چگونه مثل مالک اشتر امامِ مان را یاری کنیم؟
✅ اولین مرحله، درک دیدگاه امام
جامعه است! مالک حتی اگـــر دور از
امام هــــــــم بود، مسائل را مثل امام
می فهمید و مثل امـــــــــــــــام تصمیم
می گرفت و مثل امام عمل می کرد
#محرم
#مهدوی_ارفع
🏴@Mahdavi_arfae
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨ شرح نهج البلاغه توسط حاج قاسم
✳️ وقتی ظاهر و باطن یکی نباشد
اثر تربیتی بدی دارد!
#حاج_قاسم
#نهج_البلاغه
一━━━═════💠═════━━━一
کانال رسمی استاد #مهدوی_ارفع |
مؤسس نهضت نهج البلاغه خوانی👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/3042902020Cab4e8d14dc
✨{اللَّهُمَّإِنْتَشَأْتَعْفُعَنَّافَبِفَضْلِكَ،وَإِنْتَشَأْتُعَذِّبْنَافَبِعَدْلِكَ}
✨
✳️ خدایا! اگر بخواهی ما را ببخشی،
از فضل و احسان توست و اگر بخواهی
عذابمان کنی، از عدالت توست❤️🔥/
دعای ۱۰ صحیفه سجادیه
#صحیفه_سجادیه
#مذهبی
一━━━═════💠═════━━━一
کانال رسمی استاد #مهدوی_ارفع |
مؤسس نهضت نهج البلاغه خوانی👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/3042902020Cab4e8d14dc
AUD-20220724-WA0013.
3.64M
🔊 شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
🔸 شرح #حکمت14 1⃣
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹شرح #حکمت14
🔴 قسمت اول
🔹 درود خدا بر امیرالمؤمنین فرمود: «كسی را كه نزديكانش واگذارند بيگانه او را پذيرا باشد.»
🔻امیرالمؤمنین (علیه السلام) در حکمت چهاردهم می فرمایند: « مَنْ ضَيَّعَهُ الْأَقْرَبُ أُتِيحَ لَهُ الْأَبْعَدُ» اجمالاً مرحوم آقای دشتی اینگونه ترجمه کرده اند: "کسی را که نزدیکانش واگذارند، بیگانه او را پذیرا می گردد."
🔰 منتها ما در این نوع برداشت بزرگواران از این حکمت، نظر مخالفی داریم که به جهت اینکه علتش درست و علمی مشخص بشود و معنای دقیقتر به نظر ما معلوم شود، مقدماتی را باید بطور مختصر خدمت شما عرض کنم:
✅ سه واژه در این حکمت باید ترجمه بشود:
1⃣ یکی عبارت «ضَيَّعَهُ» ؛ یعنی تضییع کرد، ضایع کرد، پایمال کرد، از بین برد، حق کسی را نابود کردن.
2⃣ دوم « الْأَبْعَدُ» است. الْأَبْعَدُ در مقابل« الْأَقْرَبُ»، "أَقْرَب" از "اقربا" گرفته شده است؛ یعنی کسانی که با ما خویشاندی و پیوند نزدیکی دارند. پس "أبعد" یعنی کسی یا کسانی که نسبت فامیلی و خویشاوندی و نزدیکی با ما ندارند.
3⃣ ولی مهمترین واژه «أُتِيحَ لَهُ» است. « مَنْ ضَيَّعَهُ الْأَقْرَبُ أُتِيحَ لَهُ الْأَبْعَدُ»؛ "أُتِيحَ لَهُ" یعنی چه؟ "أُتِيحَ" فعل ماضی مجهول است از "تاح"؛ عرب وقتی می گوید: " تاح له الشّئ" یا "أُتیح له الشّئ" ؛ یعنی برای او چیزی آماده شد، فراهم شد، زمینه سازی شد. پس "أُتِيحَ لَهُ" یعنی زمینه سازی میشود برای او، فراهم میشود برای او. اما ببینیم معنای دقیق و مقصود اصلی امیرالمؤمنین از این حکمت چیست؟
🔻 برداشت اکثر شارحین و مترجمین محترم نهج البلاغه از این حکمت اینگونه است: «کسی را که نزدیکانش واگذارند، خداوند برای یاری او دیگران را برمی انگیزد» و به طور مفصّل توضیحاتی دادند که می توانید به آدرسهایی که عرض میکنم مراجعه بفرمایید.
📚 ترجمه مرحوم فیض الاسلام جلد۶ ص۱۰۹۴/ ترجمه مرحوم شهیدی ص۳۶۲/ شرح ابن میثم ج۵، ص۲۴۶/ ترجمه شرح ابن میثم ج۵ ص۴۱۸/ شرح مرحوم مغنیه تحت عنوان: « فی ضِلال نهج البلاغه» ج۴ ص ۲۲۵/ شرح شیخ عباس قمی تحت عنوان « شرح حِکم نهج البلاغه» ص۲۰۵ و۲۰۶/ شرح منهاج البرائه، آیت الله خویی ج۲۱ ص ۲۹ و ۳۰/ شرح لاهیجی ص۲۹۳/ شرح ابن ابی الحدید ج۱۸ ص ۱۱۸ و شرح نهج البلاغه منظوم ج۹ ص ۲۱.
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
هدایت شده از مهدوی ارفع
برنامه صبحانه با معرفت با موضوع
ادامه شرح حکمت های نهج البلاغه
توسط استاد مهدوی ارفع
ساعت ۴:۱۵ تا ۴:۳۰ صبح
✅ این اطلاعیه را نشر بدهید و ثواب ببرید❗️
🆔https://eitaa.com/mahdavi_arfae/19622
.
ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز سهم روز شصت ودوم
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
📜 #نامه53 : نامه به مالک اشتر
(قسمت چهارم)
8⃣ شناخت اقشار گوناگون اجتماعی:
🔹اوّل سيمای نظاميان
♦️برای فرماندهی سپاه كسی را برگزين كه خيرخواهی او برای خدا و پيامبر( صلّی اللّه عليه و آله و سلّم ) و امام تو بيشتر و دامن او پاكتر شكيبایی او برتر باشد از كسانی كه دير به خشم آيد و عذر پذيرتر باشد و بر ناتوان رحمت آورد و با قدرتمندان با قدرت برخورد كند، درشتی او را به تجاوز نكشاند و ناتوانی او را از حركت باز ندارد. سپس در نظاميان با خانواده های ريشه دار دارای شخصيّت حساب شده خاندانی پارسا دارای سوابقی نيكو و درخشان كه دلاور و سلحشور و بخشنده و بلند نظرند، روابط نزديك بر قرار كن، آنان همه بزرگواری را در خود جمع كرده و نيكيها را در خود گرد آورده اند. پس در كارهای آنان به گونه ای بينديش كه پدری مهربان درباره فرزندش می انديشد و مبادا آنچه را كه آنان را بدان نيرومند ميكنی در نظرت بزرگ جلوه كند و نيكوكاری تو نسبت به آنان - هر چند اندك باشد- خوار مپندار زيرا نيكی آنان را به خيرخواهی تو خواند و گمانشان را نسبت به تو نيكو گرداند و رسيدگی به امور كوچك آنان را به خاطر رسيدگی به كارهای بزرگشان وامگذار، زيرا از نيكی اندك تو سود ميبرند و به نيكی های بزرگ تو بی نياز نيستند. برگزيده ترين فرماندهان سپاه تو، كسی باشد كه از همه بيشتر به سربازان كمك رساند و از امكانات مالی خود بيشتر در اختيارشان گذارد، به اندازه ای كه خانواده هايشان در پشت جبهه و خودشان در آسايش كامل باشند، تا در نبرد با دشمن، سربازان اسلام تنها به يك چيز بينديشند. همانا مهربانی تو نسبت به سربازان، دلهايشان را به تو ميكشاند و همانا برترين روشنی چشم زمامداران، برقراری عدل در شهرها و آشكار شدن محبّت مردم نسبت به رهبر است، كه محبّت دلهای رعيّت جز با پاكی قلبها پديد نمی آيد و خيرخواهی آنان زمانی است كه با رغبت و شوق پيرامون رهبر را گرفته و حكومت بار سنگينی را بر دوش رعيّت نگذاشته باشد و طولانی شدن مدت زمامداری بر ملّت ناگوار نباشد. پس آرزوهای سپاهيان را بر آور و همواره از آنان ستايش كن و كارهای مهمّی كه انجام داده اند بر شمار زيرا يادآوری كارهای ارزشمند آنان، شجاعان را بر می انگيزاند و ترسوها را به تلاش وا می دارد، ان شاء اللّه. و در يك ارزشيابی دقيق رنج و زحمات هر يك از آنان را شناسایی كن و هرگز تلاش و رنج كسی را به حساب ديگری نگذاشته و ارزش خدمت او را ناچيز مشمار تا شرافت و بزرگی كسی موجب نگردد كه كار كوچكش را بزرگ بشماری، يا گمنامی كسی باعث شود كه كار بزرگ او را ناچيز بدانی. مشكلاتی كه در احكام نظاميان برای تو پديد می آيد و اموری كه برای تو شبهه ناكند به خدا و رسول خدا (صلّی اللّه عليه و آله و سلّم) باز گردان، زيرا خدا برای مردمی كه علاقه داشته هدايتشان كند فرموده است: «ای كسانی كه ايمان آورديد از خدا و رسول و امامانی كه از شما هستند اطاعت كنيد و اگر در چيزی نزاع داريد، آن را به خدا و رسولش باز گردانيد» پس باز گرداندن چيزی به خدا، يعنی عمل كردن به قرآن و باز گرداندن به پيامبر (صلّی اللّه عليه و آله و سلّم) يعنی عمل كردن به سنّت او كه وحدت بخش است نه عامل پراكندگی.
🔹دوّم سيمای قضات و داوران
♦️سپس از ميان مردم، برترين فرد نزد خود را برای قضاوت انتخاب كن، كسانی كه مراجعه فراوان، آنها را به ستوه نياورد و برخورد مخالفان با يكديگر او را خشمناك نسازد، در اشتباهاتش پافشاری نكند و بازگشت به حق پس از اگاهی برای او دشوار نباشد، طمع را از دل ريشه كن كند و در شناخت مطالب با تحقيقی اندك رضايت ندهد و در شبهات از همه با احتياط تر عمل كند و در يافتن دليل اصرار او از همه بيشتر باشد و در مراجعه پياپی شاكيان خسته نشود. در كشف امور از همه شكيباتر و پس از آشكار شدن حقيقت، در فصل خصومت از همه برنده تر باشد، كسی كه ستايش فراوان او را فريب ندهد و چرب زبانی او را منحرف نسازد و چنين كسانی بسيار اندكند. پس از انتخاب قاضی هر چه بيشتر در قضاوتهای او بينديش و آنقدر به او ببخش كه نيازهای او بر طرف گردد و به مردم نيازمند نباشد و از نظر مقام و منزلت آنقدر او را گرامی دار كه نزديكان تو به نفوذ در او طمع نكنند، تا از توطئه آنان در نزد تو در امان باشد. در دستوراتی كه دادم نيك بنگر كه همانا اين دين در دست بدكاران اسير گشته بود كه با نام دين به هواپرستی پرداخته و دنیای خود را به دست می آوردند.
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
ختم نهج البلاغه در ۱۹۲ روز(35).mp3
7.91M
🔊 ختم گویای نهج البلاغه در ۲۷۰ روز
🌺 سهم روز شصت ودوم نامه ۵۳ بند ۸تا قسمت اول تا دوم
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
AUD-20220725-WA0014.
4.87M
🔊 شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
🔸 شرح #حکمت14 2⃣
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹شرح #حکمت14
🔴 قسمت دوم
🔹 روش برخورد با خویشاوندان
🔻...اما بنده معتقدم معنای این حکمت چیز دیگری است مستند به عبارات صریح نهج البلاغه، معتقدم معنای حکمت ۱۴ این است: کسی را که خویشاوندانش ضایعش کنند و واگذارند، بیگانگان برای آسیب زدن به او آماده خواهند شد. شاهد این مدعا " أُتِيحَ لَهُ " در حکمت ۱۴ است که عینا در نامه اول نهج البلاغه به کار رفته است.
🔻 در نامه اوّل نهج البلاغه وقتی حضرت امیر (علیه السلام) می خواهد دستهایی را که دست به دست هم دادند و عثمان را به قتل رساندند رسوا کند، در قسمتی از نامه می فرمایند: «وَ كَانَ مِنْ عَائِشَةَ فِيهِ فَلْتَةُ غَضَبٍ فَأُتِيحَ لَهُ قَوْمٌ فَقَتَلُوهُ»؛ یعنی ناگهان عایشه بی فکر و تأمل درباره عثمان خشم گرفت، پس گروهی برای کشتن عثمان آماده شدند. "أُتِيحَ لَه" نه اینکه آمدند به داد عثمان رسیدند، آمدند که او را بکشند؛ با نقشه ای که اینها کشیدند.
🔻شما می دانید دیگر، طلحه، زبیر، عایشه و معاویه، اصلی ترین دست اندرکاران نقشه قتل و شورش علیه عثمان بودند. گرچه بعداً خودشان را به عنوان خونخواه عثمان جا زدند.
🔻 در نهج البلاغه که مراجعه کنید، همین نمونه قتل عثمان برای فهمیدن " اُتیحَ له" در حکمت ۱۴ کافی است. آقایان مترجم و شارحین عزیز اینطور نوشته اند: آسان ترین روش طلحه و زبیر درباره او تندروی و آهسته ترین سوق دادنشان سخت راندن بود. این ترجمه و توضیح نامه ۱ است: هرگز او را نصیحت نکردند بلکه همیشه در صدد برپا نمودن فتنه و تباه کاری بودند. از این رو مردم را از دور و نزدیک گرد آورده و به کشتن او ترغیب می نمودند. چنانکه زبیر میگفت او را بکشید که دین شما را تغییر داده و عثمان هنگام محصور بودن در خانه گفت: وای بر طلحه که من او را چنین و چنان رعایت نمودم ولی اکنون در صدد ریختن خون من برآمده است و ناگهان عایشه بی تأمل و اندیشه درباره او خشم گرفت برای اینکه عثمان بیت المال را به خویشاوندان خود اختصاص می داد، برآشفت و مردم را به کشتن عثمان وادار نمود و می گفت: قتلوه نعثلا قتل الله نعثلا ،نعثل یک پیرمرد یهودی ریش بلندی در مدینه بود که عثمان را به او تشبیه می کردند.
🔻 بنابراین طلحه و زبیر و عایشه خودشان مردم را به کشتن عثمان ترغیب کردند اگرچه بعداً ادعای خونخواهی عثمان را داشتند. این ماجرا را ببینید ؛ خود معاویه در این داستان چه نقشی دارد؟ حضرت علی (علیه السلام) در نامه های خودش به معاویه انگار دارند می فرمایند تو این وسط داری چه میگویی؟! در حالی که دست نامرئی تو تا آرنج از خون عثمان آلوده است، بازهم دم از خون عثمان میزنی؟ یعنی علی(علیه السلام) پرده از رازی بر می دارد که تا عصر ما کمتر محقّقی به آن دستیابی داشت و باور میکرد طلحه و زبیر و عایشه و معاویه، سردمداران اصلی قتل عثمان باشند. چرا خیلی ها باور نمیکردند؟ چون معاویه و عثمان هر دو اموی بودند.
🔻 پس اولاً پیوند قبیله ای داشتند، از طرف دیگر اُمویان همانطور که در نهج البلاغه هم هست، بنی امیه بالخصوص چنان پیوند محکم بر اساس اهداف حساب شده و روشهای مشخص داشتند، که مورخین امروز معتقدند پیوند بنی امیه با هم، از نوع پیوندهای حزبی دنیای امروز بود. یعنی فقط احساسات نژادی و قبیله ای نبود که اینها را به هم پیوند می داد، بلکه اینها اهداف مادی بزرگتری داشتند که ناگزیر می دانستند که اتصالشان به همدیگر قوی باشد. بنابراین اینها خیلی به یکدیگر تظاهر به دوستی و محبت و کسی نمی توانست باور کند معاویه قاتل عثمان است.
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi