#علی_یاوران
#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی_آغ
#دومین_ختم #استغاثه_برای_فرجِ
🍃🌼 #صد_وشانزدهمین_روز 🌼🍃
خطبه 192 از بند 16 تا بند 19
🌹لطفا باورودبه کانال، سهم هر روز را مطالعه بفرمایید.
👇👇👇
@Nahjolblage_urmi
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣خطبه قاصعه
(قسمت_دهم)
6⃣1⃣ قاطعيّت امام در نبرد با منحرفان
♦️آگاه باشيد! خداوند مرا به جنگ با سركشان تجاوز كار، پيمان شكنان و فساد كنندگان در زمين فرمان داد. با ناكثان پيمان شكن جنگيدم، و با قاسطين تجاوز كار جهاد كردم، و مارقين خارج شده از دين را خوار و زبون ساختم، و رهبر خوارج (شيطان ردهه) بانگ صاعقه ای قلبش را به تپش آورد و سينه اش را لرزاند و كارش را ساخت. حال تنها اندكی از سركشان و ستمگران باقی ماندند، كه اگر خداوند مرا باقی گذارد با حمله ديگری نابودشان خواهم كرد، و حكومت حق را در سراسر كشور اسلامی پايدار خواهم كرد، جز مناطق پراكنده و دور دست.
7⃣1⃣ سوابق درخشان شجاعت و فضائل امام عليه السّلام
♦️من در خردسالی، بزرگان عرب را به خاك افكندم، و شجاعان دو قبيله معروف «ربيعه» و «مضر» را در هم شكستم شما موقعيّت مرا نسبت به رسول خدا صلّی اللّه عليه و آله و سلّم در خويشاوندی نزديك، در مقام و منزلت ويژه می دانيد، پيامبر مرا در اتاق خويش می نشاند، در حالی كه كودك بودم مرا در آغوش خود می گرفت، و در بستر مخصوص خود می خوابانيد، بدنش را به بدن من می چسباند، و بوی پاكيزه خود را به من می بوياند، و گاهی غذایی را لقمه لقمه در دهانم می گذارد، هرگز دروغی در گفتار من، و اشتباهی در كردارم نيافت. از همان لحظهای كه پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم را از شير گرفتند، خداوند بزرگترين فرشته خود (جبرئيل) را مأمور تربيت پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم كرد تا شب و روز، او را به راههای بزرگواری و راستی و اخلاق نيكو راهنمایی كند، و من همواره با پيامبر بودم چونان فرزند كه همواره با مادر است، پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم هر روز نشانه تازه ای از اخلاق نيكو را برايم آشكار می فرمود، و به من فرمان می داد كه به او اقتداء نمايم. پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم چند ماه از سال را در غار حراء می گذراند، تنها من او را مشاهده می كردم، و كسی جز من او را نميديد، در آن روزها، در هيچ خانه ای اسلام راه نيافت جز خانه رسول خدا صلّی اللّه عليه و آله و سلّم كه خديجه هم در آن بود و من سوّمين آنان بودم. من نور وحی و رسالت را می ديدم، و بوی نبوّت را می بوييدم من هنگامی كه وحی بر پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم فرود می آمد، ناله شيطان را شنيدم، گفتم: ای رسول خدا! اين ناله كيست؟ گفت: شيطان است كه از پرستش خويش مأيوس گرديد و فرمود: «علی تو آنچه را من می شنوم، می شنوی، و آنچه را كه من می بينم، ميبينی، جز اينكه تو پيامبر نيستی، بلكه وزير من بوده و به راه خير ميروی»
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه192
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣خطبه قاصعه
(قسمت_یازدهم)
8⃣1⃣ خيره سری و دشمنی سران قريش
♦️من با پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم بودم آنگاه كه سران قريش نزد او آمدند و گفتند: «ای محمد! صلّی اللّه عليه و آله و سلّم تو ادّعای بزرگی كردی، كه هيچ يك از پدران و خاندانت نكردند، ما از تو معجزه ای می خواهيم، اگر پاسخ مثبت داده، انجام دهی، می دانيم كه تو پيامبر و فرستاده خدایی، و اگر از انجام آن سرباز زنی، خواهيم دانست كه ساحر و دروغگویی » پس پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم فرمود «شما چه می خواهيد» گفتند: «اين درخت را بخوان تا از ريشه كنده شود و در پيش تو بايستد» پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم فرمود: خداوند بر همه چيز تواناست. حال اگر خداوند اين كار را بكند آيا ايمان می آوريد و به حق شهادت می دهيد گفتند: آری ، پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم فرمود: من بزودی نشانتان می دهم آنچه را كه درخواست كرديد، و همانا بهتر از هر كس می دانم كه شما به خير و نيكی باز نخواهيد گشت، زيرا در ميان شما كسی است كه كشته شده و در چاه «بدر» دفن خواهد شد، و كسی است كه جنگ احزاب را تدارك خواهد كرد. سپس به درخت اشاره كرد و فرمود: «ای درخت اگر به خدا و روز قيامت ايمان داری ، و ميدانی من پيامبر خدايم، از زمين با ريشه هايت در آی ، و به فرمان خدا در پيش روی من قرار گير» سوگند به خدایی که پیامبر را به حق مبعوث كرد، درخت با ريشه هايش از زمين كنده شده، و پيش آمد كه با صدای شديد چونان به هم خوردن بال پرندگان، يا به هم خوردن شاخه های درختان، جلو آمد و در پيش روی پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم ايستاد كه برخی از شاخه های بلند خود را بر روی پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم و بعضی ديگر را روی من انداخت و من در طرف راست پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم ايستاده بودم، وقتی سران قريش اين منظره را مشاهده كردند، با كبر و غرور گفتند: «به درخت فرمان ده، نصفش جلوتر آيد، و نصف ديگر در جای خود بماند» پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم فرمان داد. نيمی از درخت با وضعی شگفت آور و صدایی سخت به پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم نزديك شد گويا می خواست دور آن حضرت بپيچد، امّا سران قريش از روی كفر و سركشی گفتند: «فرمان ده اين نصف باز گردد و به نيم ديگر ملحق شود، و به صورت اول در آيد» پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم دستور داد و چنان شد. من گفتم: لا اله الا اللّه، ای رسول خدا من نخستين كسی هستم كه به تو ايمان آوردم، و نخستين فردی هستم اقرار می كنم كه درخت با فرمان خدا برای تصديق نبوّت، و بزرگداشت دعوت رسالت، آنچه را خواستی انجام داد. امّا سران قريش همگی گفتند: «او ساحری است دروغگو، كه سحری شگفت آور دارد، و سخت با مهارت است». و خطاب به پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم گفتند: «آيا نبوّت تو را كسی جز امثال علی عليه السّلام باور می كند»
9⃣1⃣الگوهای كامل ايمان
♦️و همانا من از كسانی هستم كه در راه خدا از هيچ سرزنشی نمی ترسند، كسانی كه سيمای آنها سيمای صدّيقان، و سخنانشان، سخنان نيكان است، شب زنده داران و روشنی بخشان روزند، به دامن قرآن پناه برده سنّتهای خدا و رسولش را زنده می كنند، نه تكبّر و خود پسندی دارند، و نه بر كسی برتری می جويند، نه خيانتكارند و نه در زمين فساد می كنند، قلبهايشان در بهشت، و پيكرهايشان سرگرم اعمال پسنديده است.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه192
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
#علی_یاوران
#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی_آغ
#دومین_ختم #استغاثه_برای_فرجِ
🍃🌼 #صد_وهفدهمین_روز 🌼🍃
خطبه 191
🌹لطفا باورودبه کانال، سهم هر روز را مطالعه بفرمایید.
👇👇👇
@Nahjolblage_urmi
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣در حمد خدا و لزوم تقوا
(قسمت_اول)
1⃣شناخت پروردگار
♦️سپاس خداوندی را سزاست كه سپاس او در خلق آشكار، و سپاهش پيروز و بزرگی او والا و بيكرانه است خدا را برای نعمتهای پی در پی و بخشش های بزرگش ستايش می كنم، خدایی كه حلمش بزرگ و عفوكننده است، در فرمانش عادل، و از گذشته و آينده باخبر است، با علم خود جهان هستی را پديد آورده، و با فرمان خود موجودات را آفريده است، بی آنكه از كسی پيروی كند، و يا بياموزد، و يا از طرح حكيم ديگری استفاده نمايد، در آفرينش پديده ها، دچار اشتباهی نشده، و نه با حضور و مشورت گروهی آفريده است. گواهی می دهم كه محمد (صل الله علیه و آله وسلم) بنده و فرستاده اوست، به هنگامی او را مبعوث فرمود كه مردم در گرداب جهالت فرو رفته، و در حيرت و سرگردانی به سر می بردند، هلاكت آنان را مهار كرده به سوی خود می كشيد، و گمراهی بر جان و دلشان قفل زده بود.
2⃣ره آورد پرهيزكاری
♦️ای بندگان خدا! شما را به پرهيزكاری سفارش می كنم، كه حق خداوند بر شماست، و نيز موجب حق شما بر پروردگار است، از خدا برای پرهيزكاری ياری بطلبيد، و برای انجام دستورات خدا از تقوا ياری جوييد، زيرا تقوا، امروز سپر بلا، و فردا راه رسيدن به بهشت است، راه تقوا روشن، و رونده آن بهره مند، و امانتدارش خدا، كه حافظ آن خواهد بود، تقوا همواره خود را بر امت های گذشته و آينده عرضه می كند، زيرا فردای قيامت، همه به آن نيازمندند. آنگاه كه در قيامت آفريده ها را گرد می آورد، و درباره همه نعمت ها می پرسد، پس چه اندكند آنان كه تقوا را برگزيدند، و بار آن را بدرستی بر دوش كشيدند، آری پرهيزكاران تعدادشان اندك است، و شايسته ستايش خداوند سبحان كه فرمود: (بندگان سپاس گزار من اندكند.) پس گوش جان را به ندای تقوا بسپاريد، و برای به دست آوردن آن تلاش كنيد، تقوا را بجای آن چه از دست رفته به دست آورديد و عوض هر كار مخالفی كه مرتكب شده ايد انتخاب كنيد، با تقوا خواب خود را به بيداری، و روزتان را با آن سپری كنيد، دلهای خود را با تقوا زنده كنيد، و گناهان خود را با آن شستشو دهيد، بيماريهای روان و جان خود را با تقوا درمان، و خود را آماده سفر آخرت گردانيد، از تباه كنندگان تقوا عبرت گيريد و خود عبرت پرهيزكاران نشويد. آگاه باشيد! تقوا را حفظ كنيد و خويشتن را با تقوا حفظ نماييد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه191
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣در حمد خدا و لزوم تقوا
(قسمت_دوم)
3⃣ پرهيز از دنيای حرام
♦️برابر دنيا خويشتن دار و برابر آخرت دلباخته باشيد، آن كس را كه تقوا بلندمرتبت نمود خوار نشماريد، و آن را كه دنيا عزيزش كرد گرامی نداريد، برق درخشنده دنيا شما را خيره نكند، و سخن ستاينده دنيا را نشنويد، به دعوت كننده دنيا پاسخ ندهيد، و از تابش دنيا روشنایی نخواهيد، و فريفته كالاهای گرانقدر دنيا نگرديد. همانا برق دنيای حرام بی فروغ است، و سخنش دروغ، و اموالش به غارت رفته، و كالاهای آن در شرف تاراج است. آگاه باشيد! دنيای حرام چونان عشوه گر هرزه ای است كه تسليم نشود، و مركب سركشی است كه فرمان نبرد، دروغگویی خيانتكار، ناسپاس حق نشناس، دشمنی حيله گر، پشت كننده ای سرگردان، حالاتش متزلزل، عزتش خواری، جدش بازی و شوخی، و بلندی آن سقوط است، خانه جنگ و غارتگری ، تبهكاری و هلاكت، و سرمنزل ناآرامی است، جايگاه ديدار كردنها و جدایی هاست، راه های آن حيرت زا، گريزگاه هايش ناپيدا، و خواسته هايش نوميدكننده و زيانبار است، پناهگاه های دنيا انسان را تسليم مرگ می كند، و از خانه های خود بيرون می راند، و چاره انديشی ها ناتوان كننده است.
4⃣اقسام دنياپرستان
نجات يافته ای مجروح، يا مجروحی پاره پاره تن، دسته ای سر از تن جدا، و دسته ای ديگر در خون خود تپيده، گروهی انگشت به دندان، و جمعی از حسرت و اندوه دست بر دست می مالند، برخی سر بر روی دستها نهاده به فكر فرو رفته اند، عده ای بر اشتباهات گذشته افسوس می خورند و خويشتن را محكوم می كنند، و عده ای ديگر از عزم و تصميم ها دست برداشته، كه راه فرار و هر نوع حيله گری بسته شده، و دنيا آنها را غافلگير كرده است، زيرا كار از كار گذشته، و عمر گرانبها هدر رفته است. هيهات! هيهات! آنچه از دست رفت گذشت، و آنچه سپری شد رفت، و جهان چنانكه می خواست به پايان رسيد. (نه آسمان بر آنها گريست و نه زمين، و هرگز ديگر به آنها مهلتی داده نشد.)
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه191
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
#علی_یاوران
#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی_آغ
#دومین_ختم #استغاثه_برای_فرجِ
🍃🌼 #صد_وهجدهمین_روز 🌼🍃
خطبه 190
🌹لطفا باورودبه کانال، سهم هر روز را مطالعه بفرمایید.
👇👇👇
@Nahjolblage_urmi
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣سفارش به ترس از خدا
1⃣ضرورت شكرگزاری
♦️خدا را برابر نعمتهايش شكرگزارم، و بر انجام حقوق الهی از او ياوری می طلبم، پروردگاری كه سپاهش نيرومند، و مرتبت او بزرگ است. و گواهی می دهم كه محمد بنده و پيامبر اوست، انسانها را به اطاعت خدا دعوت كرد، و با دشمنان خدا در راه دين او پيكار كرد و مغلوبشان نمود، هرگز همداستانی دشمنان كه او را دروغگو خواندند، او را از دعوت حق باز نداشت، و تلاش آنان برای خاموش كردن نور رسالت به نتيجه ای نرسيد.
2⃣ سفارش به پرهيزكاری و ياد مرگ
♦️پس به تقوا و ترس از خدا، روی آوريد، كه رشته آن استوار، و دستگيره آن محكم، قله بلند آن پناهگاهی مطمئن می باشد، قبل از فرا رسيدن مرگ، خود را برای پيش آمدهای آن آماده سازيد، پيش از آنكه مرگ شما را دريابد آنچه لازمه ملاقات است فراهم آوريد، زيرا مرگ پايان زندگی است و هدف نهایی قيامت است، مرگ برای خردمندان پند و اندرز، و برای جاهلان وسيله عبرت آموزی است. پيش از فرا رسيدن مرگ، از تنگی قبرها، و شدت غم و اندوه، و ترس از قيامت، و درهم ريختن استخوانها، و كر شدن گوشها، و تاريكی لحد، و وحشت از آينده، و غم و اندوه فراوان در تنگنای گور، و پوشانده شدن آن با سنگ و خاك، چه می دانيد؟!.
پس ای بندگان! خدا را! خدا را! پروا كنيد، كه دنيا با قانونمندی خاصی می گذرد، شما با قيامت به رشته ای اتصال داريد، گويا نشانه های قيامت، آشكار می شود، و شما را در راه خود متوقف نموده، با زلزله هايش سررسيده است، سنگينی بار آن را بر دوش شما نهاده، و رشته پيوند مردم با دنيا را قطع كرده، همه را از آغوش گرم دنيا خارج ساخته است. گویی دنيا يك روز بود و گذشت، يا ماهی بود و سپری شد، تازه هاي دنيا كهنه شده، و فربه هايش لاغر گرديدند، در جايگاهی تنگ، در ميان مشكلاتی بزرگ، و آتشی پرشراره كه صدای زبانه هايش وحشت زا، شعله هايش بلند، غرشش پرهيجان، پرنور و گدازنده، خاموشی شعله هايش غيرممكن، شعله هايش در فوران. تهديدهايش هراس انگيز، ژرفايش ناپيدا، پيرامونش تاريك و سياه، ديگهايش در جوشش، و اوضاعش سخت وحشتناك است.
3⃣ آينده پرهيزكاران
♦️و در آن ميان (پرهيزكاران را گروه، گروه، به سوی بهشت رهنمون می شوند) آنان از كيفر و عذاب در امانند، و از سرزنش ها آسوده، و از آتش دورند، در خانه های امن الهی، از جايگاه خود خشنودند، آنان در دنيا رفتارشان پاك، ديدگانشان گريان، شبهايشان با خشوع و استغفار چونان روز، و روزشان از ترس گناه چونان
شب می ماند، پس خداوند بهشت را منزلگه نهایی آنان قرار داد، و پاداش ايشان را نيكو پرداخت، كه سزاوار آن نعمتها بودند، و لايق ملكی جاودانه و نعمتهایی پايدار شدند. ای بندگان خدا، مراقب چيزی باشيد كه رستگاران با پاس داشتن آن سعادتمند شدند، و تبهكاران با ضايع كردن آن به خسران و زيان رسيدند، پيش از آنكه مرگ شما فرا رسد با اعمال نيكو آماده باشيد، زيرا در گرو كارهایی هستيد كه انجام داده ايد، و پاداش داده می شويد به كارهایی كه از پيش مرتكب شديد. ناگهان مرگ وحشتناك سر می رسد، كه ديگر بازگشتی نيست، و از لغزشها نمی توان پوزش خواست، خداوند ما و شما را در راه خود و پيامبرش استوار سازد، و از گناهان ما و شما به فضل رحمتش درگذرد.
4⃣آموزش نظامی
♦️ برجای خود محكم بايستيد، در برابر بلاها و مشكلات استقامت كنيد، شمشيرها و دستها را در هوای زبانهای خويش به كار مگيريد، و آنچه كه خداوند شتاب در آن را لازم ندانسته شتاب نكنيد، زيرا هركس از شما كه در بستر خويش با شناخت خدا و پيامبر (صل الله علیه و آله وسلم) و اهل بيت پيامبر (علیه السلام ) بميرد، شهيد از دنيا رفته و پاداش او بر خداست، و ثواب اعمال نيكویی كه قصد انجام آن را داشته خواهد برد، و نيت او ثواب شمشير كشيدن را دارد، همانا هر چيزی را وقت مشخص و سرآمدی معين است.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه190
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
#علی_یاوران
#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی_آغ
#دومین_ختم #استغاثه_برای_فرجِ
🍃🌼 #صد_ونوزدهمین_روز 🌼🍃
خطبه 189 تا خطبه 187
🌹لطفا باورودبه کانال، سهم هر روز را مطالعه بفرمایید.
👇👇👇
@Nahjolblage_urmi
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣این سخنرانی که در مسجد کوفه در سال ٣٨ هجری ایراد شد.
1⃣اقسام ايمان
♦️ايمان بر دو قسم است: يكی ايمانی كه در دلها ثابت و برقرار، و ديگری در ميان دلها و سينه ها ناپايدار است، تا سرآمدی كه تعيين شده است. پس اگر از كسی بيزاريد، او را به حال خود گذاريد تا مرگ او فرا رسد، پس در آن هنگام وقت بيزاری جستن است.
2⃣شناخت هجرت و مهاجر واقعی
♦️و هجرت، بر جايگاه ارزشی نخستين خود قرار دارد، خدا را به ايمان اهل زمين نيازی نيست، چه ايمان خود را پنهان دارند يا آشكار كنند. و نام مهاجر را بر كسی نمی توان گذاشت جز آن كس كه حجت خدا بر روی زمين را بشناسد، هر كس حجت خدا را شناخت، و به امامت او اقرار كرد مهاجر است. و نام مستضعف در دين، بر كسی كه حجت بر او تمام شد، و گوشش آن را شنيد، و قلبش آن را دريافت، صدق نمی كند (و معذور نيست)
3⃣مشكل فهم برخی از احاديث
♦️همانا كار ما 《ولايت ما 》اهل بيت پيامبر (صل الله علیه و آله وسلم ) سخت و تحمل آن دشوار است، كه جز مومن ديندار كه خدا او را آزموده و ايمانش در دل استوار بوده، قدرت پذيرش و حمل آن را ندارد، و حديث ما را جز سينه های امانت پذير، و عقلهای بردبار، فرا نگيرد.
4⃣آگاهی ژرف امام (علیه السلام)
♦️ ای مردم پيش از آنكه مرا نيابيد، آنچه می خواهيد از من بپرسيد، كه من راههای آسمان را بهتر از راههای زمين می شناسم، بپرسيد قبل از آن كه فتنه ها چونان شتری بی صاحب حركت كند، و مهار خود را پايمال نمايد، و مردم را بكوبد و بيازارد، و عقلها را سرگردان كند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه189
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣در سفارش به تقوا
1⃣سفارش به پرهيزكاری
♦️ای مردم! شما را به پرهيزكاری، و شكر فراوان در برابر نعمتها، و عطاهای الهی، و احسانی كه به شما رسيده سفارش می كنم، چه نعمتهایی كه به شما اختصاص داده، و رحمتهایی كه برای شما فراهم فرمود، عيبهای خود را آشكار كرديد و او پوشاند، خود را در معرض كيفر او قرار داديد و او به شما مهلت داد.
2⃣ارزش ياد مرگ
♦️ مردم! شما را به يادآوری مرگ، سفارش می كنم، از مرگ كمتر غفلت كنيد. چگونه مرگ را فراموش می کنید و او شما را فراموش نمی کند؟ چگونه طمع می ورزيد كه به شما مهلت نمی دهد؟ مرگ گذشتگان برای عبرت شما كافی است، آنها را به گورشان حمل كردند، بی آنكه بر مركبی سوار باشند، آنان را در قبر فرود آوردند بی آنكه خود فرود آيند، چنان از ياد رفتند گويا از آبادكنندگان دنيا نبودند و آخرت همواره خانه شان بود! آنچه را وطن خود می دانستند از آن رميدند، و از آنجا كه می رميدند، آرام گرفتند، و از چيزهایی كه با آنها مشغول بودند جدا شدند، آنجا را كه سرانجامشان بود ضايع كردند. اكنون نه قدرت دارند از اعمال زشت خود دوری كنند، و نه می توانند عمل نيكی بر نيكی های خود بيفزايند، به دنيایی انس گرفتند كه مغرورشان كرد، چون به آن اطمينان داشتند سرانجام مغلوبشان کرد.
3⃣ ضرورت شتاب در نيكوكاريها
♦️خدا شما را رحمت كند! پس بشتابيد به سوی آباد كردن خانه هایی كه شما را به آبادانی آن فرمان دادند، و تشويقتان كرده، به سوی آن دعوت نموده اند، و با صبر و استقامت نعمتهای خدا را بر خود تمام گردانيد، و از عصيان و نافرمانی كناره گيريد، كه فردا به امروز نزديك است. وه! چگونه ساعتها در روز، و روزها در ماه، و ماهها در سال، و سالها در عمر آدمی شتابان می گذرد؟
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه188
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣در بيان پيشامدها
1⃣خبر از حوادث آينده
♦️آگاه باشيد! آنان كه پدر و مادرم فدايشان باد، از كسانی هستند كه در آسمانها معروفند، و در زمين گمنامند. هان ای مردم! در آينده پشت كردن روزگار خوش و قطع شدن پيوندها، و روی كار آمدن خردسالان، را انتظار کشید، و اين روزگاری است كه ضربات شمشير بر مومن آسان تر از يافتن مال حلال است، روزگاری كه پاداش گيرنده از دهنده بيشتر است. و آن روزگاری كه بی نوشيدن شراب مست می شويد، با فراوانی نعمت ها، سوگند می خوريد بدون اجبار، دروغ می گوييد نه از روی ناچاری . و آن روزگاری است كه بلاها شما را می گزد، چونان زخم شدن دوش شتران از پالان، آه! آن رنج و اندوه چقدر طولانی، و اميد گشايش چقدر دور است!
2⃣ضرورت اطاعت از رهبری
♦️ ای مردم! مهار بار سنگين گناهان را رها كنيد، و امام خود را تنها مگذاريد، كه در آينده خود را سرزنش می كنيد خود را در آتش فتنه ای كه پيشاپيش افروخته ايد نيفكنيد، راه خود گيريد، و از راهی كه به سوی فتنه ها كشانده می شود دوری كنيد، به جانم سوگند كه مومن در شعله آن فتنه ها نابود شود. اما نامسلمان در امان باشد. همانا من در ميان شما چونان چراغ درخشنده در تاريكی هستم، كه هر كس به آن رو می آورد از نورش بهره مند می گردد، ای مردم! سخنان مرا بشنويد، و به خوبی حفظ كنيد، گوش دل خود را باز كنيد تا گفته های مرا بفهميد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه187
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
#علی_یاوران
#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی_آغ
#دومین_ختم #استغاثه_برای_فرجِ
🍃🌼 #صد_وبیستمین_روز 🌼🍃
خطبه 186
🌹لطفا باورودبه کانال، سهم هر روز را مطالعه بفرمایید.
👇👇👇
@Nahjolblage_urmi
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(در اصول کافی ج١، ص١٣١ آمده است، که این سخنرانی در شهر کوفه ایراد شد و پیرامون توحید و خدا شناسی است که اصول آن در هیچ خطبه ای یافت نمی شود. )
(قسمت_اول)
1⃣شناساندن صحيح خداوند سبحان
♦️كسی كه كيفيتی برای خدا قائل شد يگانگی او را انكار كرده، و آن كس كه همانندی برای او قرار داد به حقيقت خدا نرسيده است. كسی كه خدا را به چيزی تشبيه كرد به مقصد نرسيد. آن كس كه به او اشاره كند يا در وهم آورد، خدا را بي نياز ندانسته است. هر چه كه ذاتش شناخته باشد آفريده است، و آنچه در هستی به ديگری متكی باشد دارای آفريننده است، سازنده ای غيرمحتاج به ابزار، اندازه گيرنده ای بی نياز از فكر و انديشه، بی نياز بدون ياری ديگران است، با زمانها همراه نبوده، و از ابزار و وسائل كمك نگرفته است، هستی او برتر از زمان است، و وجود او بر نيستی مقدم است، و ازليت او را آغازی نيست. با پديد آوردن حواس روشن می شود كه حواسی ندارد، و با آفرينش اشيا متضاد، ثابت می شود كه دارای ضدی نيست، و با هماهنگ كردن اشيا دانسته می شود كه همانندی ندارد، خدایی كه روشنی را با تاريكی، آشكار را با نهان، خشكی را با تری، گرمی را با سردی ضد هم قرار داد، و عناصر متضاد را با هم تركيب و هماهنگ كرد، و بين موجودات ضد هم، وحدت ايجاد نمود، آنها را كه با هم دور بودند نزديك كرد، و بين آنها كه با هم نزديك بودند فاصله انداخت. خدایی كه حدی ندارد، و با شماره محاسبه نمی گردد، كه همانا ابزار و آلات دليل محدود بودن خويشند و به همانند خود اشاره می شوند، اينكه می گوييم موجودات از فلان زمان پديد آمده اند پس قديم نمی توانند باشند و حادثند، و اينكه می گوييم حتما پديد آمدند، ازلی بودن آنها رد می شود، و اينكه می گوييم اگر چنين بودند كامل می شدند، پس در تمام جهات كامل نيستند، خدا با خلق پديده ها در برابر عقلها جلوه كرد، و از مشاهده چشم ها برتر و والاتر است، و حركت و سكون در او راه ندارد، زيرا او خود حركت و سكون را آفريد، چگونه ممكن است آنچه را كه خود آفريد در او اثر بگذارد؟ يا خود از پديده های خويش اثر پذيرد؟ اگر چنين شود، ذاتش چون ديگر پديده ها، تغيير می كند، و اصل وجودش تجزيه می پذيرد، و ديگری ازلی نمی تواند باشد، هنگامی كه(بر فرض محال ) آغازی برای او تصور شود پس سرآمدی نيز خواهد داشت، و اين آغاز و انجام، دليل روشن نقص، و نقصان و ضعف دليل مخلوق بودن، و نياز به خالقی ديگر داشتن است، پس نمی تواند آفريدگار همه هستی باشد، و از صفات پروردگار كه 《هيچ چيز در او موثر نيست، و نابودي و تغيير و پنهان شدن در او راه ندارد》خارج می شود.
📜 #نهج_البلاغه ، #خطبه186
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
(قسمت_دوم)
2⃣ والاتر از صفات پديده ها
♦️خدا فرزندی ندارد تا فرزند ديگری باشد، و زاده نشده تا محدود به حدودی گردد، و برتر است از آنكه پسرانی داشته باشد، و منزه است كه با زنانی ازدواج كند، انديشه ها به او نمی رسند تا اندازه ای برای خدا تصور نمايد، حواس از احساس كردن او عاجز، و دست ها از لمس كردن او ناتوان است و تغيير و دگرگونی در او راه ندارد، و گذشت زمان تاثيری در او نمی گذارد، گذران روز و شب او را سالخورده نسازد، و روشنایی و تاريكی در او اثر ندارد. خدا با هيچ يك از اجزاء و جوارح و اعضا و اندام، و نه با عرضی از اعراض، و نه با دگرگونيها و تجزيه، وصف نمی شود، برای او اندازه و نهايتی وجود ندارد، و نيستی و سرآمدی نخواهد داشت؛ چيزی او را در خود نمی گنجاند كه بالا و پايينش ببرد، و نه چيزی او را حمل می كند كه كج يا راست نگه دارد؛ نه در درون اشيا قرار دارد و نه بيرون آن؛ حرف می زند نه با زبان و كام و دهان، می شنود نه با سوراخهای گوش و آلت شنوایی؛ سخن می گويد نه با به كار گرفتن الفاظ در بيان؛ حفظ می كند نه با رنج به خاطر سپردن؛ می خواهد نه با به كارگيری انديشه، دوست دارد و خشنود می شود نه از راه دلسوزی، دشمن می دارد و به خشم می آيد نه از روی رنج و نگرانی. به هرچه اراده کند، می فرماید: 《باش》پدید می آید نه با صوتی كه در گوشها نشيند، و نه فريادی كه شنيده شود بلكه سخن خدای سبحان همان كاری است كه ايجاد می كند.
3⃣ شناخت قدرت پروردگار
♦️ پيش از او چيزی وجود نداشته وگرنه خدای ديگری می بود، نمی شود گفت: 《خدا نبود و پديد آمد》 كه در آن صورت صفات پديده ها را پيدا می كند و نمی شود گفت:《بين خدا و پديده ها جدایی است》 و 《خدا بر پديده ها برتری دارد》 زيرا سازنده و ساخته شده همانند تصور شوند، و خالق و پديدآمده به يكديگر تشبيه گردند، مخلوقات را بدون استفاده از طرح و الگوی ديگران آفريد، و در آفرينش پديده ها از هيچ كسی ياری نگرفت، زمين را آفريد و آن را برپا نگه داشت بدون آنكه مشغولش سازد، و در حركت و بی قراری، حركت آن را نظم و اعتدال بخشيد و بدون ستونی آن را به پا داشت، و بدون استوانه ها حفظ كرد، ميخ های زمين را محكم، و كوه های آن را استوار، و چشمه هايش را جاری، و دره ها را ايجاد فرمود، آنچه بنا كرده به سستی نگراييد. و آنچه را توانا كرد ناتوان نشد. خدا با بزرگی و قدرت بر آفريده ها حاكم است، و با علم و آگاهی از باطن و درونشان باخبر است، و با جلال و عزت خود از همه برتر و بالاتر است، چيزی از فرمان او سرپيچی نمی كند، و چيزي قدرت مخالفت با او را ندارد كه بر او پيشی گيرد، و به سرمايه داری نياز ندارد تا او را روزی دهد، همه در برابر او فروتنند، و در برابر عظمت او ذليل و خوارند، از قدرت و حكومت او به سوی ديگری نمی توان گريخت كه از سود و زيانش در امان ماند، همتایی ندارد تا با او برابری كند، و او را همانندی نيست كه شبيه او باشد، اوست نابودكننده پديده ها پس از آفرينش، كه گويا موجودی نبود.
📜 #نهج_البلاغه ، #خطبه186
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
(قسمت_سوم)
4⃣ معاد و آفرينش دوباره پديده ها
♦️نابودی جهان پس از پديد آمدن، شگفت آورتر از آفرينش آغازين آن نيست، چگونه محال است در صورتی كه اگر همه جانداران جهان، از پرندگان و چهارپايان، آنچه در آغل است و آنچه در بيابان سرگرم چراست، از تمام نژادها و جنس ها، درس نخوانده و انسانهای زيرك ، گرد هم آيند تا پشه ای را بيافرينند، توان پديد آوردن آن را ندارند، و راه پيدايش آن را نمی شناسند، كه عقلهايشان سرگردان و در شناخت آن حيران می مانند، و نيروی آنها سست و به پايان می رسد، و رانده و درمانده باز می گرداند، آنگاه اعتراف به شكست می كنند، و اقرار دارند كه نمی توانند پشه اي بيافرينند و از نابود ساختنش ناتوانند.!. و همانا پس از نابودی جهان تنها خدای سبحان باقی می ماند، تنهای تنها كه چيزی با او نيست، آنگونه كه قبل از آفرينش جهان چيزی با او نبود، بی وقت و زمان، نه روزگاری و نه مكانی ، در آن هنگام مهلت ها به سرآيد، سالها و ساعتها سپری شود و چيزی جز خدای يگانه قهار باقی نمی ماند كه بازگشت همه چيز به سوی اوست. پديده ها، چنانكه در آغاز آفريده شدن قدرتی نداشتند، به هنگام نابودی نيز قدرت مخالفتی ندارند، زيرا اگر می توانستند پايدار می ماندند. آفرينش چيزی برای خدا رنج آور نبوده و در آفرينش موجودات دچار فرسودگی و ناتوانی نشده است. موجودات را برای استحكام حكومتش نيافريده، و برای ترس از كمبود و نقصان پديد نياورده است. آفرينش مخلوقات نه برای یاری خواستن در برابر همتایی بود که ممکن است بر او غلبه یابد و نه برای پرهیز از دشمنی بود كه به او هجوم آورد، و نه برای طولانی شدن دوران حكومت، و نه برای پيروز شدن بر شريك و مخالف ، و نه برای رفع تنهایی بوده است. سپس همه موجودات را نابود می كند، نه برای خستگی از اداره آنها، و نه برای آسايش و استراحت، و نه به خاطر رنج و سنگينی كه برای او داشتند، و نه برای طولانی شدن ملال آور زندگيشان، بلكه خداوند با لطف خود موجودات را اداره می فرمايد، و با فرمان خود همه را برپا می دارد، و با قدرت خود همه را استوار می كند. سپس بدون آنكه نيازی داشته باشد بار ديگر همه را باز می گرداند، نه برای اينكه از آنها كمكی بگيرد، و نه برای رها شدن از تنهایی با آنها مانوس شود، و نه آنكه تجربه ای به دست آورد، و نه برای آنكه از فقر و نياز به توانگری رسد، و يا از ذلت و خواری به عزت و قدرت راه يابد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه186
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣