🎇🎇🎇🌿🌹﷽🌹🌿🎇🎇🎇
📣( گفته شده که پس از فتح بصره در سال ۳۶ هجری و کشته شدن طلحه و زبیر ایراد فرمود.)
1⃣ويژگی های اهل بيت (علیهم السلام)
♦️شما مردم به وسيله ما، از تاريكی های جهالت نجات يافته و هدايت شديد، و به كمك ما، به اوج ترقی رسيديد، صبح سعادت شما با نور ما درخشيد، كر است گوشی كه بانگ بلند پندها را نشنود، و آن كس را كه فرياد بلند، كر كند، آوای نرم حقيقت چگونه در او اثر خواهد كرد؟ قلبی كه از ترس خدا لرزان است، همواره پايدار و با اطمينان باد من همواره منتظر سرانجام حيله گری شما مردم بصره بودم، و نشانه های فريب خوردگی را در شما می نگريستم، تظاهر به دينداری شما پرده ای ميان ما كشيد ولی من با صفای باطن درون شما را می خواندم.
2⃣ویژگی های امام علی علیه السلام
♦️من برای واداشتن شما به راههای حق، كه در ميان جاده های گمراه كننده بود به پا خاستم در حالی كه سرگردان بوديد، و راهنمايی نداشتيد، به دنبال رهبر و راهنما بوديد اما او را نمی يافتيد، امروز زبان بسته را به سخن می آورم، دور باد رای كسی كه با من مخالفت كند، از روزی كه حق به من نشان داده شد، هرگز در آن شك و ترديد نكردم، كناره گيری من چونان حضرت موسی (علیه السلام) برابر ساحران است كه بر خويش بيمناك نبود، ترس او برای اين بود كه مبادا جاهلان پيروز گردند و دولت گمراهان حاكم گردد، امروز ما و شما بر سر دوراهی حق و باطل قرار داريم، آن كس كه به وجود آب اطمينان دارد تشنه نمی ماند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه4
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🌿🌹﷽🌹🌿🎇🎇🎇
📣(خطبه شقشقيه که درد دل های امام علیه السلام از ماجرای سقیفه و غصب خلافت در این خطبه مطرح است.)
(قسمت-اول)
1⃣شكوه از ابا بكر و غصب خلافت
♦️آگاه باشيد به خدا سوگند ابا بكر، جامه خلافت را بر تن كرد، در حالی كه می دانست جايگاه من نسبت به حكومت اسلامی، چون محور آسياب است به آسياب كه دور آن حركت ميكند. او می دانست كه سيل علوم از دامن كوهسار من جاری است، و مرغان دور پرواز انديشه ها به بلندای ارزش من نتوانند پرواز كرد. پس من ردای خلافت رها كرده و دامن جمع نموده از آن كناره گيری كردم و در اين انديشه بودم كه آيا با دست تنها برای گرفتن حق خود به پاخيزم يا در اين محيط خفقان زا و تاريكی كه به وجود آوردند، صبر پيشه سازم كه پيران را فرسوده، جوانان را پير، و مردان با ايمان را تا قيامت و ملاقات پروردگار اندوهگين نگه می دارد پس از ارزيابی درست، صبر و بردباری را خردمندانه تر ديدم. پس صبر كردم در حالی كه گويا خار در چشم و استخوان در گلوی من مانده بود. و با ديدگان خود می نگريستم كه ميراث مرا به غارت می برند.
2⃣بازی ابا بكر با خلافت
♦️تا اينكه خليفه اوّل، به راه خود رفت و خلافت را به پسر خطّاب سپرد. سپس امام مثلی را با شعری از أعشی عنوان كرد: مرا با برادر جابر، «حيّان» چه شباهتی است (من همه روز را در گرمای سوزان كار كردم و او راحت و آسوده در خانه بود.) شگفتا ابا بكر كه در حيات خود از مردم می خواست عذرش را بپذيرند، چگونه در هنگام مرگ، خلافت را به عقد ديگری در آورد. هر دو از شتر خلافت سخت دوشيدند و از حاصل آن بهرهمند گرديدند.
3⃣شكوه از عمرو ماجرای خلافت:
♦️سرانجام اوّلی حكومت را به راهی در آورد، و به دست كسی (عمر) سپرد كه مجموعه ای از خشونت، سختگيری، اشتباه و پوزش طلبی بود زمامدار مانند كسی كه بر شتری سركش سوار است، اگر عنان محكم كشد، پرده های بينی حيوان پاره می شود، و اگر آزادش گذارد، در پرتگاه سقوط می كند. سوگند به خدا مردم در حكومت دومی، در ناراحتی و رنج مهمّی گرفتار آمده بودند، و دچار دو رويی ها و اعتراض ها شدند، و من در اين مدت طولانی محنت زا، و عذاب آور، چاره ای جز شكيبايی نداشتم، تا آن كه روزگار عمر هم سپری شد...
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه3
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🌿🌹﷽🌹🌿🎇🎇🎇
📣(خطبه شقشقيه که درد دل های امام علیه السلام از ماجرای سقیفه و غصب خلافت در این خطبه مطرح است.)
(قسمت-دوم)
4⃣ شكوه از شورای عمر:
♦️سپس عمر خلافت را در گروهی قرار داد كه پنداشت من همسنگ آنان می باشم پناه بر خدا از اين شورا در كدام زمان در برابر شخص اوّلشان در خلافت مورد ترديد بودم، تا امروز با اعضای شورا برابر شوم كه هم اكنون مرا همانند آنها پندارند و در صف آنها قرارم دهند ناچار باز هم كوتاه آمدم، و با آنان هماهنگ گرديدم. يكی از آنها با كينه ای كه از من داشت روی بر تافت، و ديگری دامادش را بر حقيقت برتری داد و آن دو نفر ديگر كه زشت است آوردن نامشان.
5⃣ شكوه از خلافت عثمان:
♦️تا آن كه سومی به خلافت رسيد، دو پهلويش از پرخوری باد كرده، همواره بين آشپزخانه و دستشويی سرگردان بود، و خويشاوندان پدری او از بنی اميّه به پاخاستند و همراه او بيت المال را خوردند و بر باد دادند، چون شتر گرسنه ای كه بجان گياه بهاری بيفتد، عثمان آنقدر اسراف كرد كه ريسمان بافته او باز شد و أعمال او مردم را برانگيخت، و شكم بارگی او نابودش ساخت...
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه3
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
#علی_یاوران
#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه_در_110_روز
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی_آ.غ
🍃🌸 #صدوهشتمین_روز 🌸🍃
سهم #روز_صدوهشتم
از خطبه 3 بند 6 تا خطبه 1 بند 2
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم هر روز را مطالعه بفرمایید.
👇👇👇
@Nahjolblage_urmi
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣(خطبه شقشقيه که درد دل های امام علیه السلام از ماجرای سقیفه و غصب خلافت در این خطبه مطرح است.)
(قسمت-سوم)
6⃣ بيعت عمومی مردم با امير المؤمنين عليه السّلام:
♦️روز بيعت، فراوانی مردم چون يال های پر پشت کفتار بود، از هر طرف مرا احاطه كردند، تا آن كه نزديك بود حسن و حسين عليه السّلام لگد مال گردند، و ردای من از دو طرف پاره شد. مردم چون گلّه های انبوه گوسفند مرا در ميان گرفتند. امّا آنگاه كه به پاخاستم و حكومت را به دست گرفتم، جمعی پيمان شكستند و گروهی از اطاعت من سرباز زده و از دين خارج شدند، و برخی از اطاعات حق سر بر تافتند، گويا نشنيده بودند سخن خداي سبحان را كه می فرمايد: «سرای آخرت را برای كسانی برگزيديم كه خواهان سركشی و فساد در زمين نباشند و آينده از آن پرهيزكاران است» آری به خدا آن را خوب شنيده و حفظ كرده بودند، امّا دنيا در ديده آنها زيبا نمود، و زيور آن چشمهايشان را خيره كرد.
7⃣مسؤوليت های اجتماعی
♦️سوگند به خدايی كه دانه را شكافت و جان را آفريد، اگر حضور فراوان بيعت كنندگان نبود، و ياران حجّت را بر من تمام نمی كردند، و اگر خداوند از علماء عهد و پيمان نگرفته بود كه برابر شكم بارگی ستمگران، و گرسنگی مظلومان، سكوت نكنند، مهار شتر خلافت را بر كوهان آن انداخته، رهايش می ساختم، و آخر خلافت را به كاسه اوّل آن سيراب می كردم، آنگاه ميديديد كه دنيای شما نزد من از آب بينی بزغاله ای بی ارزشتر است.
📌گفتند: در اينجا مردی از أهالی عراق بلند شد و نامه ای به دست امام عليه السّلام داد و امام عليه السّلام آن را مطالعه می فرمود، گفته شد، مسايلی در آن بود كه می بايست جواب می داد. وقتی خواندن نامه به پايان رسيد، (ابن عباس گفت يا امير المؤمنين چه خوب بود سخن را از همان جا كه قطع شد آغاز می كرديد امام عليه السّلام فرمود: هرگز ای پسر عباس، شعله ای از آتش دل بود، زبانه كشيد و فرو نشست، ابن عباس می گويد، به خدا سوگند بر هيچ گفتاری مانند قطع شدن سخن امام علیه السلام این گونه اندوهناک نشدم، که امام علیه السلام نتوانست تا آن جا که دوست دارد به سخن ادامه دهد.)
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه3
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣( پس از بازگشت از نبرد صفين در سال ۳۸ هجری ایراد فرمود.)
(قسمت-اول)
1⃣ستايش پروردگار
♦️ستايش می كنم خداوند را، برای تكميل نعمتهای او، و تسليم بودن برابر بزرگی او، و ايمن ماندن از نافرمانی او، و در رفع نيازها از او ياری می طلبم، زيرا آن كس را كه خدا هدايت كند، هرگز گمراه نگردد، و آن را كه خدا دشمن دارد، هرگز نجات نيابد، و هر آن كس را كه خداوند بی نياز گرداند، نيازمند نخواهد شد، پس ستايش خداوند از همه چيز گرانسنگ تر، و برترين گنجي است كه ارزش ذخيره شدن دارد، و گواهی می دهم كه جز خدای يكتای بی شريك، معبودی نيست، شهادتی كه اخلاص آن آزموده، و پاكی و خلوص آن را باور داريم، و تا زنده ايم بر اين باور استواريم، و آن را برای صحنه های هولناك روز قيامت ذخيره می كنيم، زيرا شهادت به يگانگی خدا، نشانه استواری ايمان، بازكننده درهای احسان، مايه خشنودی خدای رحمان، و دوركننده شيطان است.
2⃣ويژگی های پيامبر اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم)
♦️و شهادت می دهم كه محمد (صلی الله علیه وآله وسلم) بنده خدا و فرستاده اوست، خداوند او را با دينی آشكار، و نشانه ای پايدار، و قرآنی نوشته شده و استوار، و نوری درخشان، و چراغی تابان، و فرمانی آشكاركننده، فرستاد تا شك و ترديدها را نابود سازد و با دلائل روشن استدلال كند، و با آيات الهی مردم را پرهيز دهد، و از كيفرهای الهی بترساند.
3⃣ شناخت عصر جاهليت:
♦️خدا پيامبر اسلام را زمانی فرستاد، كه مردم در فتنه ها گرفتارشده، رشته های دين پاره شده، و ستونهای ايمان و يقين ناپايدار بود، در اصول دين اختلاف داشته، و امور مردم پراكنده بود، راه رهايی دشوار، و پناهگاهی وجود نداشت، چراغ هدايت بی نور، و كوردلی همگان را فرا گرفته بود، خدای رحمان معصيت می شد، و شيطان ياری می گرديد، ايمان بدون ياور مانده، و ستونهای آن ويران گرديده، و نشانه های آن انكارشده، راههای آن ويران، و جاده های آن كهنه و فراموش گرديد، مردم جاهلی، شيطان را اطاعت می كردند، و به راههای او می رفتند، و در آبشخور شيطان سيراب می شدند، با دست مردم جاهليت، نشانه های شيطان، آشكار، و پرچم او برافراشته گرديد، فتنه ها، مردم را لگدمال كرده، و با سمهای محكم خود نابودشان كرده، و پابرجا ايستاده بود، اما مردم حيران و سرگردان، بی خبر و فريب خورده، در كنار بهترين خانه (كعبه) و بدترين همسايگان (بت پرستان) زندگی می كردند، خواب آنها بيداری، و سرمه چشم آنها اشك بود، در سرزمينی كه دانشمند آن لب فرو بسته، و جاهل گرامی بود...
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه2
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣( پس از بازگشت از نبرد صفين در سال ۳۸ هجری ایراد فرمود.)
(قسمت-دوم)
4⃣ويژگيهای اهل بيت (علیهم السلام)
♦️عترت پيامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) جايگاه اسرار خداوندی، و پناهگاه فرمان الهی، و مخزن علم خدا، و مرجع احكام اسلامی و نگهبان كتابهای آسمانی، و كوه های هميشه استوار دين خدايند،
خدا به وسيله اهل بيت (علیهم السلام) پشت خميده دين را راست نمود، و لرزش و اضطراب آن را از ميان برداشت.
5⃣سیمای فاسدان
♦️ برابر فاسدانی كه تخم گناه افشاندند، و با آب غرور و فريب آبياری كردند، و محصول آن را كه جز عذاب و بدبختی نبود برداشتند.
6⃣جایگاه خاندان پیامبر صل الله علیه وآله وسلم
♦️كسی را با خاندان رسالت نمی شود مقايسه كرد. و آنان كه پرورده نعمت هدايت اهل بيت پيامبرند با آنان برابر نخواهند بود. عترت پيامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) اساس دين، و ستونهای استوار يقين می باشند، شتاب كننده، بايد به آنان باز گردد، و عقب مانده، بايد به آنان بپيوندد، زيرا ويژگيهای حق ولايت به آنها اختصاص دارد، و وصيت پيامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) نسبت به خلافت مسلمين، و ميراث رسالت، به آنها تعلق دارد، هم اكنون (كه خلافت را به من سپرديد) حق به اهل آن بازگشت، و دوباره به جايگاهی كه از آن دور مانده بود، باز گردانده شد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه2
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣( امام علیه السلام در این سخنرانی از آفرينش آسمان و زمین و آفرینش انسان یاد می کند.)
(قسمت-اول)
1⃣عجز انسان از شناخت ذات خدا
♦️سپاس خداوندی را كه سخنوران از ستودن او عاجزند، و حسابگران از شمارش نعمتهای او ناتوان، و تلاشگران از ادای حق او درمانده اند. خدايی كه افكار ژرف انديش، ذات او را درك نمی كنند و دست غوّاصان دريای علوم به او نخواهد رسيد. پروردگاری كه برای صفات او حدّ و مرزی وجود ندارد، و تعريف كاملی نمی توان يافت و برای خدا وقتی معيّن، و سر آمدی مشخّص نمی توان تعيين كرد. مخلوقات را با قدرت خود آفريد، و با رحمت خود بادها را به حركت در آورد و به وسيله كوهها اضطراب و لرزش زمين را به آرامش تبديل كرد.
2⃣ دين و شناخت خدا
♦️سر آغاز دين، خداشناسی است; و كمال شناخت خدا، باور داشتن، او، و كمال باور داشتن خدا، شهادت به يگانگی اوست ; و كمال توحيد (شهادت بر يگانگی خدا) اخلاص; و كمال اخلاص، خدا را از صفات مخلوقات جدا كردن است، زيرا هر صفتی نشان می دهد كه غير از موصوف، و هر موصوفی گواهی می دهد كه غير از صفت است ; پس كسی كه خدا را با صفت مخلوقات تعريف كند او را به چيزی نزديك كرده، و با نزديك كردن خدا به چيزی، دو خدا مطرح شده و با طرح شدن دو خدا، اجزايی برای او تصوّر نموده ; و با تصّور اجزا برای خدا، او را نشناخته است. و كسی كه خدا را نشناسد به سوی او اشاره می كند و هر كس به سوی خدا اشاره كند، او را محدود كرده، به شمارش آورده. و آن كس كه بگويد «خدا در چيست» او را در چيز ديگری پنداشته است، و كسی كه بپرسد «خدا بر روی چه چيزی قرار دارد» به تحقيق جايی را خالی از او در نظر گرفته است، در صورتی كه خدا همواره بوده، و از چيزی به وجود نيامده است. با همه چيز هست، نه اينكه همنشين آنان باشد، و با همه چيز فرق دارد نه اينكه از آنان جدا و بيگانه باشد. انجام دهنده همه كارهاست، بدون حركت و ابزار و وسيله، بيناست حتّی در آن هنگام كه پديده ای وجود نداشت، يگانه و تنهاست، زيرا كسی نبوده تا با او انس گيرد، و يا از فقدانش وحشت كند...
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه1
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
#علی_یاوران
#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه_در_110_روز
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی_آ.غ
🍃🌸 #صدونهمین_روز 🌸🍃
سهم #روز_صدونهم
از خطبه 1 بند 3 تا بخش سوم
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم هر روز را مطالعه بفرمایید.
👇👇👇
@Nahjolblage_urmi
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣( امام علیه السلام در این سخنرانی از آفرينش آسمان و زمین و آفرینش انسان یاد می کند.)
(قسمت-دوم)
3⃣ راههای خدا شناسی
🔹اوّل- آفرينش جهان
♦️خلقت را آغاز كرد، و موجودات را بيافريد، بدون نياز به فكر و انديشه ای، يا استفاده از تجربه ای، بی آن كه حركتی ايجاد كند، و يا تصميمی مضطرب در او راه داشته باشد. برای پديد آمدن موجودات، وقت مناسبی قرار داد، و موجودات گوناگون را هماهنگ كرد، و در هر كدام، غريزه خاصّ خودش را قرار داد، و غرائز را همراه آنان گردانيد. خدا پيش از آن كه موجودات را بيافريند، از تمام جزئيّات و جوانب آنها آگاهی داشت، و حدود و پايان آنها را می دانست، و از اسرار درون و بيرون پديده ها، آشنا بود. سپس خدای سبحان طبقات فضا را شكافت، و اطراف آن را باز كرد، و هوای به آسمان و زمين راه يافته را آفريد، و در آن آبی روان ساخت، آبی كه امواج متلاطم آن شكننده بود، كه يكی بر ديگری می نشست، آب را بر بادی طوفانی و شكننده نهاد، و باد را به باز گرداندن آن فرمان داد، و به نگهداری آب مسلّط ساخت، و حد و مرز آن را به خوبی تعيين فرمود. فضا را در زير تند باد و آب بر بالای آن در حركت بود. سپس خدای سبحان طوفانی بر انگيخت كه آب را متلاطم ساخت و امواج آب را پی در پی در هم كوبيد. طوفان به شدّت وزيد، و از نقطه ای دور دوباره آغاز شد. سپس به طوفان امر كرد تا امواج درياها را به هر سو روان كند و بر هم كوبد و با همان شدّت كه در فضا وزيدن داشت، بر امواج آبها حمله ور گردد از اوّل آن برمی داشت و به آخرش می ريخت، و آبهای ساكن را به امواج سركش بر گرداند. تا آنجا كه آبها روی هم قرار گرفتند، و چون قلّه های بلند كوهها بالا آمدند. امواج تند كفهای بر آمده از آبها را در هوای باز، و فضای گسترده بالا برد، كه از آن هفت آسمان را پديد آورد. آسمان پايين را چون موج مهار شده، و آسمانهای بالا را مانند سقفی استوار و بلند قرار داد، بی آن كه نيازمند به ستونی باشد يا ميخهايی كه آنها را استوار كند. آنگاه فضای آسمان پايين را به وسيله نور ستارگان درخشنده زينت بخشيد و در آن چراغی روشنايی بخش (خورشيد)، و ماهی درخشان، به حركت در آورد كه همواره در مدار فلكی گردنده و بر قرار، و سقفی متحرّك، و صفحه ای بی قرار، به گردش خود ادامه دهند.
🔹دوّم- شگفتی خلقت فرشتگان:
♦️سپس آسمانهای بالا را از هم گشود، و از فرشتگان گوناگون پر نمود. گروهی از فرشتگان همواره در سجده اند و ركوع ندارند و گروهی در ركوعند و يارای ايستادن ندارند و گروهی در صفهايی ايستاده اند كه پراكنده نمی شوند و گروهی همواره تسبيح گويند و خسته نمی شوند و هيچ گاه خواب به چشمشان راه نمی يابد، و عقلهای آنان دچار اشتباه نمی گردد، بدنهای آنان دچار سستی نشده، و آنان دچار بی خبری برخاسته از فراموشی نمی شوند. برخی از فرشتگان، امينان وحی الهی، و زبان گويای وحی برای پيامبران می باشند، كه پيوسته برای رساندن حكم و فرمان خدا در رفت و آمدند. جمعی از فرشتگان حافظان بندگان، و جمعی ديگر دربانان بهشت خداوندند. بعضی از آنها پاهايشان در طبقات پايين زمين قرار داشته، و گردنهاشان از آسمان فراتر، و اركان وجودشان از اطراف جهان گذشته، عرش الهی بر دوشهايشان استوار است، برابر عرش خدا ديدگان به زير افكنده، و در زير آن، بالها را به خود پيچيده اند. ميان اين دسته از فرشتگان با آنها كه در مراتب پايينتری قرار دارند، حجاب عزّت، و پرده های قدرت، فاصله انداخته است. هرگز خدا را با وهم و خيال، در شكل و صورتی نمی پندارند، و صفات پديده ها را بر او روا نمی دارند، هرگز خدا را در جايی محدود نمی سازند، و نه با همانند آوردن، به او اشاره می كنند....
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه1
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣( امام علیه السلام در این سخنرانی از آفرينش آسمان و زمین و آفرینش انسان یاد می کند.)
(قسمت-سوم)
🔹سوم- شگفتی آفرينش آدم عليه السّلام و ويژگيهای انسان كامل.
♦️سپس خداوند بزرگ، خاكی از قسمتهای گوناگون زمين، از قسمتهای سخت و نرم، شور و شيرين، گرد آورد، آب بر آن افزود تا گلی خالص و آماده شد، و با افزودن رطوبت، چسبناك گرديد، كه از آن، اندامی شايسته، و عضوهايی جدا و به يكديگر پيوسته آفريد. آن را خشكانيد تا محكم شد. خشكاندن را ادامه داد تا سخت شد تا زمانی معيّن و سر انجامی مشخّص، اندام انسان كامل گرديد. آنگاه از روحی كه آفريد در آن دميد تا به صورت انسانی زنده در آمد، دارای نيروی انديشه، كه وی را به تلاش اندازد و دارای افكاری كه در ديگر موجودات، تصرّف نمايد. به انسان اعضاء و جوارحی بخشيد، كه در خدمت او باشند، و ابزاری عطا فرمود، كه آنها را در زندگی به كار گيرد. قدرت تشخيص به او داد تا حق و باطل را بشناسد، و حواس چشايی، و بويايی، و وسيله تشخيص رنگها، و أجناس مختلف در اختيار او قرار داد. انسان را مخلوطی از رنگهای گوناگون، و چيزهای همانند و سازگار، و نيروهای متضاد، و مزاجهای گوناگون، گرمی، سردی، تری، خشكی، قرار داد. سپس از فرشتگان خواست تا آن چه در عهده دارند انجام دهند، و عهدی را كه پذيرفته اند وفا كنند، اينگونه كه بر آدم سجده كنند، و او را بزرگ بشمارند، و فرمود: «بر آدم سجده كنيد پس فرشتگان همه سجده كردند جز شيطان» غرور و خود بزرگ بينی او را گرفت و شقاوت و بدی بر او غلبه كرد، و به آفرينش خود از آتش افتخار نمود، و آفرينش انسان از خاك را پست شمرد. خداوند برای سزاوار بودن شيطان به خشم الهی، و برای كامل شدن آزمايش، و تحقّق وعده ها، به او مهلت داد و فرمود: «تا روز رستاخيز مهلت داده شدی»...
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه1
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
#علی_یاوران
#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه_در_110_روز
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی_آ.غ
🍃🌸 #صدودهمین_روز 🌸🍃
سهم #روز_صدودهم
خطبه 1 بند 3 قسمت چهارم تا پایان خطبه
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم هر روز را مطالعه بفرمایید.
👇👇👇
@Nahjolblage_urmi
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣( امام علیه السلام در این سخنرانی از آفرينش آسمان و زمین و آفرینش انسان یاد می کند.)
(قسمت-چهارم)
🔹چهارم- آدم عليه السّلام و داستان بهشت
♦️سپس خداوند آدم را در خانه ای مسكن داد كه زندگی در آن گوارا بود. جايگاه او را امن و امان بخشيد و او را از شيطان و دشمنی او ترساند. پس شيطان او را فريب داد، بدان علّت كه از زندگی آدم در بهشت و هم نشينی او با نيكان حسادت ورزيد. پس آدم عليه السّلام يقين را به ترديد، و عزم استوار را به گفته های ناپايدار شيطان فروخت و شادی خود را به ترس تبديل كرد، كه فريب خوردن برای او پشيمانی آورد آنگاه خدای سبحان در توبه را بر روی آدم گشود و كلمه رحمت، بر زبان او جاری ساخت و به او وعده بازگشت به بهشت را داد. آنگاه آدم را به زمين، خانه آزمايش ها و مشكلات، فرود آورد، تا ازدواج كند، و فرزندانی پديد آورد، و خدای سبحان از فرزندان او پيامبرانی برگزيد.
4⃣ فلسفه بعثت پيامبران (نبوّت عامّه)
♦️خدا پيمان وحی را از پيامبران گرفت تا امانت رسالت را به مردم برسانند، آنگاه كه در عصر جاهليتها بيشتر مردم، پيمان خدا را ناديده انگاشتند و حق پروردگار را نشناختند و برابر او به خدايان دروغين روی آوردند، و شيطان مردم را از معرفت خدا باز داشت و از پرستش او جدا كرد، خداوند پيامبران خود را مبعوث فرمود، و هر چندگاه، متناسب با خواسته های انسانها، رسولان خود را پی در پی اعزام كرد تا وفاداری به پيمان فطرت را از آنان باز جويند و نعمتهای فراموش شده را به ياد آورند و با ابلاغ احكام الهی، حجّت خدا را بر آنها تمام نمايند و توانمندی های پنهان شده عقلها را آشكار سازند و نشانه های قدرت خدا را معرّفی كنند، مانند: سقف بلند پايه آسمانها بر فراز انسانها، گاهواره گسترده زمين در زير پای آنها، و وسائل و عوامل حيات و زندگی، و راه های مرگ و مردن، و مشكلات و رنجهای پير كننده، و حوادث پی در پی، كه همواره بر سر راه آدميان است. خداوند هرگز انسانها را بدون پيامبر، يا كتابی آسمانی، يا برهانی قاطع، يا راهی استوار، رها نساخته است، پيامبرانی كه با اندك بودن ياران، و فراوانی انكار كنندگان، هرگز در انجام وظيفه خود كوتاهی نكردند. بعضی از پيامبران، بشارت ظهور پيامبر آينده را دادند و برخی ديگر را پيامبران گذشته معرّفی كردند. بدين گونه قرنها پديد آمد، و روزگاران سپری شد، پدران رفتند و فرزندان جای آنها را گرفتند.
5⃣ فلسفه بعثت پيامبر خاتم صلّی اللّه عليه و آله و سلّم
♦️تا اين كه خدای سبحان، برای وفای به وعده خود، و كامل گردانيدن دوران نبوّت، حضرت محمّد (كه درود خدا بر او باد) را مبعوث كرد، پيامبری كه از همه پيامبران پيمان پذيرش نبوّت او را گرفته بود، نشانه های او شهرت داشت، و تولّدش بر همه مبارك بود. در روزگاری كه مردم روی زمين دارای مذاهب پراكنده، خواسته های گوناگون، و روشهای متفاوت بودند: عدّه ای خدا را به پديده ها تشبيه كرده و گروهی نامهای ارزشمند خدا را انكار و به بتها نسبت می دادند، و برخی به غير خدا اشاره می كردند. پس خدای سبحان، مردم را به وسيله محمد صلّی اللّه عليه و آله و سلّم از گمراهی نجات داد و هدايت كرد، و از جهالت رهايی بخشيد. سپس ديدار خود را برای پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم بر گزيد، و آنچه نزد خود داشت برای او پسنديد و او را با كوچ دادن از دنيا گرامی داشت، و از گرفتاريها و مشكلات رهايی بخشيد و كريمانه قبض روح كرد...
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه1
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣( امام علیه السلام در این سخنرانی از آفرينش آسمان و زمین و آفرینش انسان یاد می کند.)
(قسمت-پنجم)
6⃣ضرورت امامت پس از پيامبران الهی
♦️رسول گرامی اسلام، در ميان شما مردم جانشينانی برگزيد كه تمام پيامبران گذشته برای امّتهای خود برگزيدند، زيرا آنها هرگز انسانها را سرگردان رها نكردند و بدون معرّفی راهی روشن و نشانه های استوار، از ميان مردم نرفتند.
7⃣ويژگی های قرآن و احكام اسلام
♦️كتاب پروردگار ميان شماست، كه بيان كننده حلال و حرام، واجب و مستحب، ناسخ و منسوخ، مباح و ممنوع، خاصّ و عام، پندها و مثلها، مطلق و مقيّد، محكم و متشابه می باشد، عبارات مجمل خود را تفسير، و نكات پيچيده خود را روشن می كند، از واجباتی كه پيمان شناسايی آن را گرفت و مستحبّاتی كه آگاهی از آنها لازم نيست. قسمتی از احكام دينی در قرآن واجب شمرده شد كه ناسخ آن در سنّت پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم آمده، و بعضی از آن، در سنّت پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم واجب شده كه در كتاب خدا ترك آن مجاز بوده است، بعضی از واجبات، وقت محدودی داشته كه در آينده از بين رفته است. محرّمات الهی از هم جدا می باشند، برخی از آنها، گناهان بزرگ است كه وعده آتش دارد و بعضی كوچك كه وعده بخشش داده است، و برخی از اعمال كه اندكش مقبول و در انجام بيشتر آن آزادند.
8⃣ فلسفه و راه آورد حج
♦️خدا حجّ را خانه محترم خود را بر شما واجب كرد، همان خانه ای كه آن را قبله گاه انسانها قرار داده كه چونان تشنگان به سوی آن روی می آورند، و همانند كبوتران به آن پناه می برند. خدای سبحان، كعبه را مظهر تواضع بندگان برابر عظمت خويش و نشانه اعتراف آنان به بزرگی و قدرت خود قرار داد و در ميان انسانها، شنوندگانی را برگزيد كه دعوت او را برای حج، اجابت كنند و سخن او را تصديق نمايند و پای بر جايگاه پيامبران الهي نهند. همانند فرشتگاني كه بر گرد عرش الهی طواف می كنند، و سودهای فراوان در اين عبادتگاه و محل تجارت زائران به دست آورند و به سوی وعده گاه آمرزش الهی بشتابند. خدای سبحان، كعبه را براي اسلام، نشانه گويا، و برای پناهندگان، خانه امن و امان قرار داد، ادای حق آن را واجب كرد و حج بيت اللّه را واجب شمرد و بر همه شما انسانها مقرّر داشت كه به زيارت آن برويد، و فرمود: آن كس كه توان رفتن به خانه خدا را دارد، حج بر او واجب است و آن كس كه انكار كند، خداوند از همه جهانيان بی نياز است.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه1
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇
🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿
🔴 پایان ختم نهج البلاغه در ۱۱۰ روز در دور اول طرح علی یاوران
خدا را شاکریم که توفیق یافتیم چند صباحی نهج البلاغه مولایمان مهمان خانه هایمان باشد.
ثواب این ختم را به همسر عزیزشان حضرت فاطمه زهراء سلام الله علیها هدیه می کنیم خداوند همه ما را مورد شفاعت اهل بیت علیهم السلام قرار دهد.
التماس دعا _ خادم اهل بیت
🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿
🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇
سلام علیکم
عصر آدینه همه همراهان نهج البلاغه ای بخیر
از همه اعضای محترم درخواست داریم لطفا کاانال را ترک نکنید.
✅در روزهای آتی به شرح و بررسی خطبه غرا خواهیم پرداخت.
🔹همچنین دور دوم ختم نهج البلاغه در آینده نزدیک شروع خواهد شد.
👈پس با ما همراه باشید ان شاءالله شفاعت مولایمان نصیب همه آرزومندان و محبانش قرار گیرد.