#علی_یاوران
#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه_در_110_روز
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی_آ.غ
🍃🌸 #صدودهمین_روز 🌸🍃
سهم #روز_صدودهم
خطبه 1 بند 3 قسمت چهارم تا پایان خطبه
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم هر روز را مطالعه بفرمایید.
👇👇👇
@Nahjolblage_urmi
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣( امام علیه السلام در این سخنرانی از آفرينش آسمان و زمین و آفرینش انسان یاد می کند.)
(قسمت-چهارم)
🔹چهارم- آدم عليه السّلام و داستان بهشت
♦️سپس خداوند آدم را در خانه ای مسكن داد كه زندگی در آن گوارا بود. جايگاه او را امن و امان بخشيد و او را از شيطان و دشمنی او ترساند. پس شيطان او را فريب داد، بدان علّت كه از زندگی آدم در بهشت و هم نشينی او با نيكان حسادت ورزيد. پس آدم عليه السّلام يقين را به ترديد، و عزم استوار را به گفته های ناپايدار شيطان فروخت و شادی خود را به ترس تبديل كرد، كه فريب خوردن برای او پشيمانی آورد آنگاه خدای سبحان در توبه را بر روی آدم گشود و كلمه رحمت، بر زبان او جاری ساخت و به او وعده بازگشت به بهشت را داد. آنگاه آدم را به زمين، خانه آزمايش ها و مشكلات، فرود آورد، تا ازدواج كند، و فرزندانی پديد آورد، و خدای سبحان از فرزندان او پيامبرانی برگزيد.
4⃣ فلسفه بعثت پيامبران (نبوّت عامّه)
♦️خدا پيمان وحی را از پيامبران گرفت تا امانت رسالت را به مردم برسانند، آنگاه كه در عصر جاهليتها بيشتر مردم، پيمان خدا را ناديده انگاشتند و حق پروردگار را نشناختند و برابر او به خدايان دروغين روی آوردند، و شيطان مردم را از معرفت خدا باز داشت و از پرستش او جدا كرد، خداوند پيامبران خود را مبعوث فرمود، و هر چندگاه، متناسب با خواسته های انسانها، رسولان خود را پی در پی اعزام كرد تا وفاداری به پيمان فطرت را از آنان باز جويند و نعمتهای فراموش شده را به ياد آورند و با ابلاغ احكام الهی، حجّت خدا را بر آنها تمام نمايند و توانمندی های پنهان شده عقلها را آشكار سازند و نشانه های قدرت خدا را معرّفی كنند، مانند: سقف بلند پايه آسمانها بر فراز انسانها، گاهواره گسترده زمين در زير پای آنها، و وسائل و عوامل حيات و زندگی، و راه های مرگ و مردن، و مشكلات و رنجهای پير كننده، و حوادث پی در پی، كه همواره بر سر راه آدميان است. خداوند هرگز انسانها را بدون پيامبر، يا كتابی آسمانی، يا برهانی قاطع، يا راهی استوار، رها نساخته است، پيامبرانی كه با اندك بودن ياران، و فراوانی انكار كنندگان، هرگز در انجام وظيفه خود كوتاهی نكردند. بعضی از پيامبران، بشارت ظهور پيامبر آينده را دادند و برخی ديگر را پيامبران گذشته معرّفی كردند. بدين گونه قرنها پديد آمد، و روزگاران سپری شد، پدران رفتند و فرزندان جای آنها را گرفتند.
5⃣ فلسفه بعثت پيامبر خاتم صلّی اللّه عليه و آله و سلّم
♦️تا اين كه خدای سبحان، برای وفای به وعده خود، و كامل گردانيدن دوران نبوّت، حضرت محمّد (كه درود خدا بر او باد) را مبعوث كرد، پيامبری كه از همه پيامبران پيمان پذيرش نبوّت او را گرفته بود، نشانه های او شهرت داشت، و تولّدش بر همه مبارك بود. در روزگاری كه مردم روی زمين دارای مذاهب پراكنده، خواسته های گوناگون، و روشهای متفاوت بودند: عدّه ای خدا را به پديده ها تشبيه كرده و گروهی نامهای ارزشمند خدا را انكار و به بتها نسبت می دادند، و برخی به غير خدا اشاره می كردند. پس خدای سبحان، مردم را به وسيله محمد صلّی اللّه عليه و آله و سلّم از گمراهی نجات داد و هدايت كرد، و از جهالت رهايی بخشيد. سپس ديدار خود را برای پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم بر گزيد، و آنچه نزد خود داشت برای او پسنديد و او را با كوچ دادن از دنيا گرامی داشت، و از گرفتاريها و مشكلات رهايی بخشيد و كريمانه قبض روح كرد...
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه1
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣( امام علیه السلام در این سخنرانی از آفرينش آسمان و زمین و آفرینش انسان یاد می کند.)
(قسمت-پنجم)
6⃣ضرورت امامت پس از پيامبران الهی
♦️رسول گرامی اسلام، در ميان شما مردم جانشينانی برگزيد كه تمام پيامبران گذشته برای امّتهای خود برگزيدند، زيرا آنها هرگز انسانها را سرگردان رها نكردند و بدون معرّفی راهی روشن و نشانه های استوار، از ميان مردم نرفتند.
7⃣ويژگی های قرآن و احكام اسلام
♦️كتاب پروردگار ميان شماست، كه بيان كننده حلال و حرام، واجب و مستحب، ناسخ و منسوخ، مباح و ممنوع، خاصّ و عام، پندها و مثلها، مطلق و مقيّد، محكم و متشابه می باشد، عبارات مجمل خود را تفسير، و نكات پيچيده خود را روشن می كند، از واجباتی كه پيمان شناسايی آن را گرفت و مستحبّاتی كه آگاهی از آنها لازم نيست. قسمتی از احكام دينی در قرآن واجب شمرده شد كه ناسخ آن در سنّت پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم آمده، و بعضی از آن، در سنّت پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم واجب شده كه در كتاب خدا ترك آن مجاز بوده است، بعضی از واجبات، وقت محدودی داشته كه در آينده از بين رفته است. محرّمات الهی از هم جدا می باشند، برخی از آنها، گناهان بزرگ است كه وعده آتش دارد و بعضی كوچك كه وعده بخشش داده است، و برخی از اعمال كه اندكش مقبول و در انجام بيشتر آن آزادند.
8⃣ فلسفه و راه آورد حج
♦️خدا حجّ را خانه محترم خود را بر شما واجب كرد، همان خانه ای كه آن را قبله گاه انسانها قرار داده كه چونان تشنگان به سوی آن روی می آورند، و همانند كبوتران به آن پناه می برند. خدای سبحان، كعبه را مظهر تواضع بندگان برابر عظمت خويش و نشانه اعتراف آنان به بزرگی و قدرت خود قرار داد و در ميان انسانها، شنوندگانی را برگزيد كه دعوت او را برای حج، اجابت كنند و سخن او را تصديق نمايند و پای بر جايگاه پيامبران الهي نهند. همانند فرشتگاني كه بر گرد عرش الهی طواف می كنند، و سودهای فراوان در اين عبادتگاه و محل تجارت زائران به دست آورند و به سوی وعده گاه آمرزش الهی بشتابند. خدای سبحان، كعبه را براي اسلام، نشانه گويا، و برای پناهندگان، خانه امن و امان قرار داد، ادای حق آن را واجب كرد و حج بيت اللّه را واجب شمرد و بر همه شما انسانها مقرّر داشت كه به زيارت آن برويد، و فرمود: آن كس كه توان رفتن به خانه خدا را دارد، حج بر او واجب است و آن كس كه انكار كند، خداوند از همه جهانيان بی نياز است.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه1
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇
🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿
🔴 پایان ختم نهج البلاغه در ۱۱۰ روز در دور اول طرح علی یاوران
خدا را شاکریم که توفیق یافتیم چند صباحی نهج البلاغه مولایمان مهمان خانه هایمان باشد.
ثواب این ختم را به همسر عزیزشان حضرت فاطمه زهراء سلام الله علیها هدیه می کنیم خداوند همه ما را مورد شفاعت اهل بیت علیهم السلام قرار دهد.
التماس دعا _ خادم اهل بیت
🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿
🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇
سلام علیکم
عصر آدینه همه همراهان نهج البلاغه ای بخیر
از همه اعضای محترم درخواست داریم لطفا کاانال را ترک نکنید.
✅در روزهای آتی به شرح و بررسی خطبه غرا خواهیم پرداخت.
🔹همچنین دور دوم ختم نهج البلاغه در آینده نزدیک شروع خواهد شد.
👈پس با ما همراه باشید ان شاءالله شفاعت مولایمان نصیب همه آرزومندان و محبانش قرار گیرد.
✾ ┅┅┄ ❅✨❁ ๑⚜๑❁✨❅ ┄┅┅ ✾
#تبیین_نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
☄بسم الله الرحمن الرحیم☄
🌿با سلام به همه بزرگواران نهجالبلاغه ای:
👈 برای این بخش نکته ای را در پاسخ ما به برخی انگاره هایی سنتی علیه نهضت نهج البلاغه خوانی یادآوری می کنم:
✅ ۱) می گویند نهج البلاغه را باید به زبان عربی خواند ...
⭕️اولاً: اگر روزی برسد که همه شیعیان بلکه مسلمانان مسلط به زبان عربی بشوند آن وقت حرف شما درست است
⚠️اگرچه آن روز هم تازه اول قیل و قال لغویون و صرفیون و نحویون است که ما با دنیایش در حوزه علمیه آشناییم و آخرش هم معلوم نشد حق با کوفیون است یا بصریون؟!!
⭕️ ثانیاً: آب دریا را اگر نتوان کشید هم بقدر تشنگی باید چشید یا بقول عرب ها ما لایُدرَك كُلُّه لايُترَكُ كُلُّه
⭕️ثالثا: در طول هزار سال گذشته عالمان برجسته زیادی دست به کار ترجمه این کتاب بی بدیل شده اند و این نشان می دهد که ایشان به بهره مندی از معارف و حقایق نهج بیشتر از جمود بر لفظ تأکید داشته اند.
⭕️ رابعاً: بین لفظ و معنا و حقیقت کدام یک اصل است؟
🔰مثلاً اگر بنده نوشتم "آب" آیا با این آب میتوان تشنه ای را سیراب کرد؟
❌خیر حالا وقتی شما به کلمه آب نگاه میکنید، معنای آب در ذهنتان شکل میگیرد. اما با این تصور ذهنی میتوان تشنه ای را سیراب کرد؟ خیر.
💯 آنچه تشنه را سیراب می کند، #حقیقت آب است حال هر اسمی میخواهی بر آن بگذاری و یا هر کس هر تصوری از آن بکند.
⏪ ما در فهم کلام خدا و معصومین بیش و پیش از آنکه دنبال درک حقیقت باشیم پشت حجاب های لفظ و معنا(صورت ذهنی) گیر کرده ایم و این بحث دامنه ای وسیع دارد که این مقام و این زمان، مجال پرداختن به آن نیست.
✅ ۲)می گویند نهج البلاغه حتماً باید با استاد خوانده شود...
👈در جواب عرض میکنیم:
🔴 اولاً: ما منکر بطن داشتن نهج البلاغه مانند قرآن و سایر روایات نورانی اهل بیت علیهم السلام نیستیم.
💬 اما حتی قرآن هم که کلام خدا و فوق کلام اهل بیت علیهم السلام است و به نقل برخی روایات ۷۰ بطن دارد ، ظاهرش برای عموم مردم قابل قرائت و در همان حد قابل فهم است؛
✔️لذا خداوند قرائت آن را نه تنها جایز دانسته بلکه نسبت به آن امر کرده است.
📣 و می فرماید:"فاقرؤا ما تیسر من القرآن"
↩️ پس خواندن قرآن به عنوان اولین گام انس با معارف قرآن اختصاصی به گروه خاص ندارد.
🔴 در مرحله دوم قرآن همگان را به تدبر در آیاتش فرامی خواند و کسانی را که تدبر ندارند به قفل بودن قلب هایشان متهم می کند.
📣" أفلا یتدبرون القرآن أم علی قلوب أقفالها"
⬅️ این مرحله هم که هیچ ربطی به تفسیر و تأویل ندارد، مقدور همگان بلکه دستور برای همگان است.
📚حضرت امام راحل در کتاب شریف آداب الصلوه در مبحث آداب قرائت کسانی را که مردم را از تدبر به بهانه منع تفسیر به رأی باز می دارند مورد خطاب و عتاب تندی قرار میدهد مبنی بر اینکه اینکار اصلاً تفسیر نیست چه رسد به تفسیر به رأی!!
🔴 آری در مرحله سوم به بعد مسأله تفسیر و سپس تأویل پیش میآید که درباره تفسیر یا به تعبیر قرآن تبیین ، اولاً شخص نبی اکرم و سپس امامان معصوم و پس از آنها علمایی که علم تفسیر را از اهل بیت فراگرفته اند حق تفسیر دارند.
💯مقام تأویل هم انحصاراً در اختیار خدا و راسخون فی العلم که همان اهل البیت علیهم السلام هستند می باشد.
⏪ خلاصه سخن اینکه خواندن نهج البلاغه ، حساس تر از خواندن قرآن نیست که مقدور بلکه وظیفه ی عموم است.
✳️ ضمن اینکه خود کلام معصوم_ که نهج البلاغه بخشی از آن است_ در حکم تفسیر و حتی تأویل قرآن کریم است.
☑️مضافاً بر اینکه همانگونه که بهترین روش تفسیر قرآن که مورد پسند أهل بیت است، تفسیر قرآن به قرآن می باشد، بهترین روش تفسیر نهج البلاغه هم تفسیر آن با خود نهج البلاغه یا سایر سخنان اهل بیت می باشد.
❎حال که سخن به اینجا رسید بد نیست عرض کنم:
📚حتی درباره تفسیر قرآن هم امام راحل در همان کتاب آداب الصلوه میفرمایند: "تا کنون به عقیده من هیچ تفسیری برای این مصحف شریف نگاشته نشده است"
📌و دلیل این ادعایشان این است که هر یک از مفسرین با توجه به تخصص و ذایقه خودش قرآن را تفسیر کرده است.
✍فقیه، فقهی و اهل کلام، کلامی و عرفا، عرفانی و فلاسفه، فلسفی و اینها هیچکدام تفسیر قرآن نیست!!
👌در پایان این بخش یک نکته نیز لازم به ذکر است و آن عبارتست از اینکه:
🖥 با مراجعه به کتب نهج البلاغه فارق از این هیاهوها میتوان تجربه کرد که اساساً بسیاری از سخنان حضرت بسیار روشن و واضح است.
🔘 در حالیکه اساساً تفسیر یعنی "کشف القناع عن وجوه المعانی " یعنی پرده بر داشتن از چهره معانی که پشت احتمالات گوناگون مخفی شده است.
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
✾ ┅┅┄ ❅✨❁ ๑⚜๑❁✨❅ ┄┅┅ ✾
هدایت شده از نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی 🌍
--------------- ✿﷽✿ -------------
#سلیمانی_باشیم
#انتخاب_اصلح
💢در این نوشتار سعی داریم با بیان دیدگاه امیرالمومنین نسبت به عالی ترین طراز مسئولین حکومت اسلامی و التفات به آن بعنوان شاخص و معیار قرا دادن آن در انتخاب افراد تا بتوانیم بهترین انتخاب را داشته باشیم.بدیهی است که این نوشتار در حد بضاعت ماست نه همه ی آنچه که باید گفته شود، لذا رجوع به نهج البلاغه وانس با آن پیشنهاد همیشگی ماست✅✅
🔰پیشتر از اهمیت و ضرورت حکومت اسلامی گفتیم و اینکه برپایی حکومت اسلامی تا چه اندازه می تواند برای دشمنان خطرناک باشد، زیرا با مقاصد آنان مغایرت دارد و حکومت اسلامی را همچون سدی میدانند برای رسیدن به اهداف شوم خود،به همین خاطر نابودی حکومت اسلامی از اهداف همیشگی دشمن است،لذا بصیرت و هوشیاری مردم را میطلبد.
❗️اکنون با نگاهی اجمالی ضرورت حکومت از نگاه اسلام و اهمیت و جایگاه آن را با توجه به نهج البلاغه بررسی میکنیم.
❎ضرورت وجود حکومت
ازجمله پرسش های مهم دربحث سیاست
موضوع چرایی تشکیل حکومت اسلامی است،نگاه اسلام به حکومت اسلامی نگاهی ابزاری است یعنی حکومت اسلامی وسیله ای است برای رسیدن به
هدف غائی انسان که همان عبودیت و کمال نهایی است،همه ی ارزش حکومت اسلامی این است که ما را به اهداف الهی می رساند،و اگر این وسیله محقق نشود بسیاری از اهداف اسلام بر زمین مانده و یا خلل در آن بوجود می آید،به همین منظور همواره پیشوایان دین اسلام به تشکیل حکومت اسلامی اهمیت زیاد داده اند و برای برپایی آن تلاش فراوان کردند.
❇️هدف اصلی دین اسلام نورانی شدن انسان ها و رسیدن به قرب پروردگار است بنابراین همه ی تعالیم اسلام از جمله مسائل سیاسی از اهداف دین به شمار می آیند،به همین جهت امام که رهبر جامعه اسلامی است به حکومت به عنوان پست و مقام دنیایی و هدف ایده آل زندگی نمی نگرد و ان را مانند سایر مظاهر دنیا از اب بینی بزغاله ای بی مقدارتر می شمارد:
«ابن عباس می گوید: در سرزمین ذی قار
خدمت امام علیه السلام رفتم که داشت کفش خود را پینه می زد، تا مرا دید فرمود: قیمت این کفش چقدر است؟ گفتم بهایی ندارد، فرمود: به خدا قسم
همین کفش بی ارزش نزد من از حکومت برشما محبوب تر است، مگر اینکه حقی را با آن به پا دارم،یا باطلی را دفع نمایم»خطبه33
✅در این کلام نورانی نگاه ابزاری امام به حکومت را نشان میدهد که حضرت آن را وسیله ای برای اجرای احکام الهی می دانند.اما همین حکومت اگر در مسیر اصلی خود یعنی اجرای عدالت و گرفتن حق و خدمت به مردم قرار گیرد، مقدس است
✳️و در این صورت است که رهبر جامعه مانع رسیدن فرصت طلبان به آن میشود و از مبارزه برای حفظ و صیانت از ان در برابر چپاول گران دریغ نمی ورزد
خطبه۱۳۱👇👇👇
«خدايا تو می دانی که جنگ و درگيریِ ما، برای به دست آوردن قدرت و حکومت و دنيا و ثروت نبود، بلکه می خواستيم نشانه های حق و دين تو را به جايگاه خويش بازگردانيم، و در سرزمين های تو اصلاح را ظاهر کنيم، تا بندگان ستمديده ات در أمن و أمان زندگی کنند، و قوانين و مقرّرات فراموش شده تو بار ديگر اجراء گردد.»
‼️با تاملی در نهج البلاغه به وضوح در می یابیم،کسی که در راس حکومت قرار می گیرد متصدی کارهای مردم است و مکلف به تکلیف الهی است که بیشترین بار و سنگین ترین مسئولیت بر دوش اوست بنابراین حکومت اسلامی نمی تواند برای حاکم جامعه و مسئولین هدف یا وسیله ای برای ریاست دنیایی،برتری طلبی و ارضای غرایز نفسانی باشد.
↩️ادامه دارد
با ما همراه باشید❗️0⃣2⃣
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خوانی
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@nahjolbalagheiha
┗━━━🍂━
#نهج_البلاغه
💠همانا آنان که پیش از شما زندگی می کردند ، به خاطر آرزوها دراز ،و پنهان بودن زمان اجل ها ، نابود گردیدند ،تا ناگهان مرگ وعده داده شده بر سرشان فرود آمد ، مرگی که عذرها را نپذیرد، و درهای باز توبه را ببندد و حوادث سخت و مجازات های پس از مردن را به همراه آورد.
📚 #خطبه ۱۴۷
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@Nahjolblage_urmi
سلام🌹
💝با احترام و عرض ادب خدمت همراهان گرامی به اطلاع می رسانیم
💠 از امروز با توکل بر خدا شرح و تفسیر نامه ۳۱ نهج البلاغه از وصايا و سفارشهاى امام علی عليه السلام به امام حسن مجتبى عليه السلام را شروع می کنیم در حالى که در سرزمين حاضرين(نزديک شام) هنگام بازگشت از صفين بود.
این وصیّت نامه که بعد از نامه مالک اشتر طولانى ترین نامه هاى امام علیه السلام در نهج البلاغه است، یک دوره کامل درس اخلاق، تهذیب نفس، خودسازى، تربیت نفوس و سیر و سلوک الى الله است .
ان شاءالله بعد از آماده شدن شرح خطبه غرا در خدمت عزیزان خواهیم بود.
با تشکر _ ادمین کانال
#شرح_نامه ۳۱
📌قسمت اول
❣امیر المومنین علیه السلام در نامه ابتدا شش صفت براى خود و سپس چهارده صفت براى فرزندش بيان مى فرمايد که فضاى نامه را با اين اوصاف کاملاً آماده و روشن و شفاف مى کند.
🔴نخست مى فرمايد:
✨مِنَ الْوَالِدِ الْفَانِ، الْمُقِرِّ لِلزَّمَانِ، الْمُدْبِرِ الْعُمُرِ، الْمُسْتَسْلِمِ لِلدُّنْيَا، السَّاکِنِ مَسَاکِنَ الْمَوْتَى، وَالظَّاعِنِ عَنْهَا غَداً
💠«اين نامه از سوى پدرى است که عمرش رو به فناست، او به سخت گيرى زمان معترف وآفتاب زندگيش رو به غروب است (و خواه ناخواه) تسليم گذشت دنيا (و مشکلات آن). همان کسى که در منزلگاه پيشينيانِ از دنيا رفته سکنى گزيده و فردا از آن کوچ خواهد کرد»
✍امام عليه السلام با ذکر اين اوصاف براى خود اهداف مختلفى را دنبال مى کند;
🔻نخست اينکه به فرزندش مى فهماند من با کوله بار عظيمى از تجربه که با گذشت زمان برايم حاصل شده اين نامه را مى نويسم.
🔻ديگر اينکه گوينده اندرزها اگر تواضع به خرج دهد و از موضع بالا و آمرانه سخن نگويد، سخنانش بسيار اثربخش تر خواهد بود.
🔻سوم اينکه پسرش بداند به زودى پدر مى رود و بايد جاى پدر بنشيند و درک اين حقيقت او را براى پذيرش اندرزها آماده تر مى سازد.
📝ادامه دارد....
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@Nahjolblage_urmi
🌸وصف پرهیزکاران
#نهج_البلاغه
✨عَظُمَ الْخالِقُ فىاَنْفُسِهِمْ، فَصَغُرَ ما دُونَهُ فى اَعْیُنِهِمْ. فَهُمْ✨
💠خداوند در باطنشان بزرگ، و غیر او در دیدگانشان کوچک است.
📚 #خطبه ۱۹۳
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@Nahjolblage_urmi
#شرح_نامه ۳۱
📌قسمت دوم
❣آن گاه امام عليه السلام مخاطب خود را بدون ذکر نام با چهارده وصف توصيف مى کند و مى فرمايد:
✨إِلَى الْمَوْلُودِ الْمُؤَمِّلِ مَا لاَ يُدْرِکُ، السَّالِکِ سَبِيلَ مَنْ قَدْ هَلَکَ، غَرَضِ الاَْسْقَامِ، وَرَهِينَةِ الاَْيَّامِ، وَرَمِيَّةِ الْمَصَائِبِ، وَعَبْدِ الدُّنْيَا، وَتَاجِرِ الْغُرُورِ، وَغَرِيمِ الْمَنَايَا، وَأَسِيرِ الْمَوْتِ، وَحَلِيفِ الْهُمُومِ، وَقَرِينِ الاَْحْزَانِ، وَنُصُبِ الاْفَاتِ، وَصَرِيعِ الشَّهَوَاتِ، وَخَلِيفَةِ الاَْمْوَاتِ
💠«اين نامه به فرزندى است آرزومند، آرزومند چيزهايى که هرگز دست يافتنى نيست و در راهى گام نهاده است که ديگران در آن گام نهادند و هلاک شدند (و از جهان چشم فرو بستند) کسى که هدف بيمارى هاست و گروگان روزگار، در تيررس مصائب، بنده دنيا، بازرگان غرور، بدهکار و اسير مرگ، هم پيمان اندوه ها، قرين غم ها، آماج آفات و بلاها، مغلوب شهوات و جانشين مردگان است»
✍نخستين وصفى که امام(عليه السلام) در اينجا براى فرزندش ـ و به بيان ديگر براى همه انسان ها ـ ذکر مى کند اين است که او در اين جهان به دنبال امورى مى رود که قابل وصول نيست، زيرا انسان دنيايى خالى از هرگونه مشکلات و ناراحتى ها و ناکامى ها مى خواهد در حالى که طبيعت دنيا آميخته با مشکلات و رنج ها و مصائب است
🔻جالب اينکه امام(عليه السلام) در معرفى خود شش صفت و در معرفى فرزندش چهارده صفت از مشکلاتى که هر انسانى در زندگى دنيا با آن روبه روست، بيان فرموده است; يعنى در واقع در مقابل هر وصف خويش دو وصف از فرزندش و در برابر هر مشکل خود دو مشکل از مخاطبش را بازگو مى کند.
📝ادامه دارد.....
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@Nahjolblage_urmi
#راهپیمائی۲۲بهمن ، حضور در خط مقدم جبهه ی مبارزه با آمریکا و اسرائیل است .
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#فجر_سلیمانی
#دهه_فجر۹۸
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@Nahjolblage_urmi
💢روشن ترين راه
#نهج_البلاغه
🔅فهو ابلج المناهج، و اوضح الولائج؛ مشرف المنار، مُشرق الجوادّ، مُضىء المصابيح.
💠اسلام روشن ترين راه ها و آشكارترين گذرگاه ها است. نشانه هاى راهيابى آن بلند و شاهراه هايش درخشان و چراغ هايش فروزان و روشنايى بخش است.
📚 #خطبه ۱۰۶
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@Nahjolblage_urmi
═─═ঊঈঊ🌿🌸🌿ঈঊঈ═─═
نکات مهم #نامه31_قسمت_اول
#سوال 1⃣: این نامه بعداز سخت ترین جنگ حضرت که منتج به شقاق بین امت یعنی حکمیت شد ، نوشته شده ، این نوشتار چه اهمیتی دارد آن هم در آن شرایط ؟ و مخاطب این نامه بهترین جوان جهان اسلام بوده است ،چرا بحث تربیت به این جوان و در این سن ؟
#جواب :
✅ اتفاقاً همین که امیرالمؤمنین علیه السلام در شرایط روحی و روانی و اجتماعی که در جنگ صفین بوجود آمده و حکمیت اتفاق افتاده ، دست به قلم میشوند و برای فرزندشان چنین نامه تربیتی فاخر ، طولانی و دقیقی را می نویسند ، نشان میدهد چقدر مساله تربیت در نظر ایشان اهمیت دارد ، بنابراین برای ما هم باید خیلی اهمیت داشته باشد.
*⃣این که جایی از مسأله جامعه ، که سیاسی و اجتماعی است ، لطمه ای خورده است ، دلیل بر این نمی شود که کارها و امور مهم و واجبات دیگر برزمین بماند.
✳️اما این که سؤال فرموده اید نوشته شدن این نامه در جوانی امام حسن علیه السلام چه فایده ای دارد.
🔴نکته اول: عده ای احتمال می دهند این نامه برای محمد حنفیه نوشته شده باشد .
🔴نکته دوم :حتی اگر به امام حسن علیه السلام نوشته شده باشد ، تربیت که انتها ندارد ، جوان هم در هرسنی که باشد ،احتیاج به تربیت دارد .
✳️ضمن این که خود این نامه نشان دهنده این است که ، امیرالمؤمنین #منشور_تربیتی_عامی را نوشته اند که از امام حسن علیه السلام و محمد حنفیه از آن استفاده خواهند کرد تا دیگران .
#سوال2⃣: حضرت می فرمایند:« روی آوردن آخرت ، مرا از یاد غیر خودم بازداشته....» یعنی در عیب یابی دیگران یا منظور هر نوع توجه به دیگران است؟
#جواب:
✳️این یک نوع تعبیر کنایی است از توجه داشتن انسان در سنین پیری به موضوع مرگ و لزوم وقت گذاری بیشتر برای جمع آوری توشه آخرت وگرنه اگر منظور بی توجهی به امور دیگران به معنای عام بود، پس چرا خود حضرت مشغول جنگ ها-از جمله جنگ صفین - می شدند؟
🔆مقصود حضرت بیان این قاعده کلی است که انسانها غالباً هرچه پیرتر می گردند بیشتر نگران آخرت خود می شوند تا جایی که جز به رسیدگی به خود به چیز و کس دیگری نمی پردازند.
👌و همین عبارت حضرت اشاره است به این نکته چقدر برای ایشان تربیت فرزند مهم و خود فرزندشان عزیز است.
#سؤال3⃣:حضرت می فرمایند:« به ریسمان الهی چنگ زن ، چه وسیله ای مطمئن تر از رابطه تو با خداست ، اگر سررشته آن را در دست گیری » منظور از " اگر سررشته آن را در دست گیری "چیست ؟ چگونه میتوان اینگونه بود؟
#جواب :
✅منظور از این جمله حضرت « اگر سر آن را در دست گیری » همین مطلبی است که حضرت قبل از این جمله فرموده اند:
⏪ اگر بهترین و مطمئن ترین وسیله رابطه انسان باخداست . چه چیزی بهتر از این که این رابطه را محکم نگه داری و از هر مساله ای که به این ارتباط آسیب میرساند پرهیز کنی .
❇️اما این که چگونه میتوان این ارتباط را حفظ کرد ، مباحثی است که بلافاصله بعد از آن حضرت می فرمایند ، « دلت را با اندرز نیکو زنده کن ، هوای نفست را با بی اعتنایی به حرام بمیران و...» و مباحث دیگری که در نهج البلاغه ، آیات و روایات دیگر وجود دارد و مباحثی مثل ذکر الله ، مثل مراقبت و توجه به این که در محضر خداییم و امثال آن....
سوال4⃣: منظور حضرت از « جان را با یقین نیرومند کن » چیست ؟ راه تحقق آن چیست؟
#جواب :
✅یقین به آن کیفیت و مقامی از نفس می گویند که نسبت به حقایق ایمان بدون شک و ریب و تردید داشته باشد.
↔️ کسی که به یقین برسد در واقع نفس و جانش در مقابل وسوسه و شک و تردید قوی شده و این امور نمی تواند در ایمانش رخنه کند.
✅راه رسیدن به یقین را حضرت در #حکمت31 نهج البلاغه به زیبایی و اختصار بیان کرده اند.
📣فرموده اند:" یقین نیز بر چهار پایه استوار است:
1⃣بینش زیرکانه (یعنی نگاه عمیق و با بصیرت به رخدادهای زمانه و پیرامون خود در مقابل نگاه سطحی و بی بصیرت)
2⃣دریافت و کشف حکمتهای پنهان در باطن حوادث و رخدادها
3⃣پند گرفتن از حوادث روزگار
4⃣ پیمودن راه درست پیشینیان ...
حتماً مراجعه بفرمایید.
↩️ادامه دارد...
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
═─═ঊঈঊ🌿🌸🌿ঈঊঈ═─═
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@Nahjolblage_urmi