فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓چه کنیم نماز سر وقت بخوانیم؟
❓چگونگی افزایش روزق و روزی ما
https://eitaa.com/fatemi222/4701
هدایت شده از MHR
#خراسان_رضوی
مسابقه نسیم باران با محوریت موضوع نماز در ماه مبارک رمضان از رادیو زیارت پخش خواهد شد.
با همکاری ستاد اقامه نماز و رادیو بین المللی زیارت و آموزش و پرورش خراسان رضوی مسابقه نسیم باران با موضوعات آثار و برکات نماز ، اسرار نماز و پاسخ به مهمترین شبهات نماز در ماه مبارک رمضان بروی آنتن رادیو زیارت خواهد رفت .
تهیه محتوا و استفاده از کارشناس دینی از طرف ستاد اقامه نماز صورت گرفته است .
این مسابقه در دوبخش دانش آموزی در استودیو پخش و مسابقه پیامکی ویژه شنوندگان رادیو زیارت برگزار خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 آثار مستقیم گناهان در قضا شدن نماز صبح!
🎙حجت الاسلام #عالی
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅اهمیت #نماز_شب در کلام سید علی اقا قاضی (ره)🚨
#نماز_شب_را_به_نیت_ظهور_میخوانیم
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🌤
هدایت شده از نفوس مطمئنه
نماز اول وقت
🗓 به مناسبت ۱۷ اسفندماه، سالروز شهادت شهید محمدابراهیم همت
#نماز_اول_وقت
🔸برگرفته از سخنرانی حجتالاسلام راجی
🌹فهرست خاطرات شهدا
https://eitaa.com/fatemi222/4587
هدایت شده از آموزشی و فرهنگی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی
#خراسان_رضوی
#گناباد
اجلاس نماز با حضور امام جمعه محترم، فرماندار و جمعی از روحانیون و مسئولان فرهنگی روز سه شنبه ۱۵ اسفند ماه در سالن شهید کفایی شهرستان گناباد برگزار شد.در این اجلاس حجت الاسلام والمسلمین کاظمی، استادحوزه و دانشگاه پیرامون نقش نماز درکاهش آسیب های اجتماعی سخناني ایراد نمود و در پایان از فعالان نماز قدردانی شد.
@namaz_khr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷درآخر الزمان همه نمازخوان ها بی نماز می شوند مگر....
#پرسمان
با این که خداوند بی نیاز از #عبادت ماست، چرا باید نماز بخوانیم؟
پاسخ:
🎙#آیت_الله_مصباح_یزدی :
همان گونه كه اشاره كرده اید، قطعا خداوند بی نیاز مطلق است و نه عبادت بندگان به او نفعی میرساند و نه سركشی آنان گردی بر دامن كبریائیش مینشاند. دستورات الهی به مثابه نقشه راهی است كه مسیر كمال و خوشبختی انسان را به او نشان میدهد. از منابع قطعی اسلامی استفاده میشود که هدف از خلقت انسان رسیدن به بالاترین كمالات ممكن است که باید برای رسیدن به آن تلاش کند. (در این زمینه میتوانید به كتاب «خودشناسی برای خودسازی» مراجعه كنید). عالیترین درجات كمال، و به عبارت دیگر قرب به خدای متعال، تنها در سایه عبادت حاصل میشود و عبادت باید به گونهای باشد که معبود آن را بپسندد، یعنی کیفیت آن را او باید تعیین کند. بنابر این کسی که هستی او ملک خالص خداست باید برای رسیدن به قرب او، همانگونه که او امر فرموده است عبادت کند و خدای متعال گونههای مختلفی برای عبادت تعیین کرده است که مهمترین آنها نماز است.
همچنین در این زمینه به موارد زیر مراجعه کنید:
- کتاب «خداشناسی در قرآن» از مجموعه آثار علامه مصباح(مشکات)، صص173-185
- کتاب «آموزش فلسفه»، جلد دوم، درس 68
- جلسه پنجم از درس اخلاق علامه مصباح با موضوع «شرح دعای مکارم الاخلاق»، 2-آبان-1397 (در سایت MESBAHYAZDI.IR این جلسه موجود است.
📚 آیت الله مصباح یزدی، پرسش و پاسخ های سایت mesbahyazdi.ir
#نماز
#فلسفه_نماز
🕋فهرستی مطالب نماز
https://eitaa.com/fatemi222/4701
در ثواب نشر مباحث نماز شریک شویم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میشه نماز جعفر طیار را هم ساده تر خواند😍
🎙️ #آیت_الله_جوادی_آملی
#نماز_جعفر_طیار
#نماز_مستحبی
🕋فهرستی مطالب نماز
https://eitaa.com/fatemi222/4701
در ثواب نشر مباحث نماز شریک شویم
استغفار درمانی👌
🎙 #آیت_الله_بهجت (ره) :
روایت عجیب و غریبی از حضرت رسول صلیاللهعلیهوآلهوسلم نقل کردهاند که: «أَلا أُخْبِرُکمْ بِدآئِکمْ مِنْ دَوآئِکمْ؟ دَآؤُکـمُ الذنُـوبُ، وَ دَوآؤُکـمُ الإِسْتِغْفارُ.
(بحارالانوار، ج۹۰، ص۲۸۲)
آیا درد و درمان شما را به شما خبر ندهم؟ درد شما گناهان، و دوا و درمانتان استغفار است».
یعنی سرت درد میکند، «دوآؤُکمُ الإِسْتِغْفارُ»، پایت درد میگیرد، دوای آن استغفار است، گوش و دندان درد میکند، «دوآؤُکمُ الإِسْتِغْفارُ» و... یعنی یک نسخه برای درمان همه دردها! [۱]
منشأ همه دردها گناهان است و درمان همه دردها استغفار است. شما نسخه ای دارید که همه بیماریها را درمان میکند. کلیدی که همه درها را باز میکند. بعضی از کلیدها شاه کلید است، میتواند هر در بسته ای را باز کند. در امور معنوی چنین شاه کلیدی داریم.
ریشه تمام دردها و رنجها و افسردگیها و عذابها و ناراحتیها و اختلافها و دوریها و خرابیها و فتنهها و فسادها و ظلمها گناه است و درمان همه این دردها استغفار. [۲]
[۱] در محضر بهجت، ج۱، ص ۳۴۴.
[۲] استغفار راه رهایی از تنگناها - صفحه ۵۳.
#استغفار
🕋فهرستی مطالب نماز
https://eitaa.com/fatemi222/4701
در ثواب نشر مباحث نماز شریک شویم
علل بی نشاطی در نماز
💠 حضرت سجاد(ع) در دعای ابو حمزه
ثمالی پاسخ این پرسش را در ضمن چند «لعّل» بیان نموده است. حضرت عرضه می دارد:
«اَللَّهُمَّ اِنِّی کُلَّمَا قُلْتُ قَدْ تَهَیَّأْتُ وَ تَعَبَّأْتُ وَ قُمْتُ لِلصَّلَاةِ بَیْنَ یَدَیْکَ وَ نَاجَیْتُ أَلْقَیْتَ عَلَیَّ نُعَاساً إِذَا أَنَا صَلَّیْتُ وَ سَلَبْتَنِی مُنَاجَاتَکَ إِذَا أَنَا نَاجَیْتُ مَا لِی کُلَّمَا قُلْتُ قَدْ صَلُحَتْ سَرِیرَتِی وَ قَرُبَ مِنْ مَجَالِسِ التَّوَّابِینَ مَجْلِسِی عَرَضَتْ لِی بَلِیَّةٌ أَزَالَتْ قَدَمِی وَ حَالَتْ بَیْنِی وَ بَیْنَ خِدْمَتِکَ؛
خدایا! براستی من هرگاه با [خودم] گفتم که مهیا و آماده شوم [برای یک نماز با حال] و برای نماز در پیشگاه تو و مناجات با تو ایستادم؛ چرت (و بی حالی) بر من عارض نمودی، آن هم در حال نماز، و از من (و دلم) حال مناجات با خودت (و راز و نیاز) را گرفتی؛ در حالی که من با تو مناجات می کردم، چه شده است هر وقت می گویم باطنم اصلاح شده و همنشینی من با توبه کاران نزدیک شده است، گرفتاری برایم رخ می دهد که قدمهایم می لرزد [و حال نماز و نزدیکی به توبه کاران از من گرفته می شود] و بین من و خدمت تو [و حضور قلب و همنشینی با پاکان] حائل ایجاد می شود. [راستی راز این بی حالیها چیست؟]»
آنگاه با استفاده از علوم الهی خود به بیان عوامل این بی حالی می پردازد:
1. «سَیِّدِی! لَعَلَّکَ عَنْ بَابِکَ طَرَدْتَنِی وَ عَنْ خِدْمَتِکَ نَحَّیْتَنِی؛ آقای من! شاید مرا از درگاهت رانده ای و از خدمت (و بودن در محضرت) دورم کرده ای.»
2. «اَوْ لَعَلَّکَ رَأَیْتَنِی مُسْتَخِفّاً بِحَقِّکَ فَأَقْصَیْتَنِی؛ یا شاید دیدی من حق [طاعت و بندگی] تو را سبک شمردم؛ پس [مرا از خود و ارتباط با خود در نماز و مناجات] دور نموده ای.»
3. «أَوْ لَعَلَّکَ رَأَیْتَنِی مُعْرِضاً عَنْکَ فَقَلَیْتَنِی؛ یا شاید دیدی مرا که از تو رو گردان بودم [و اعراض از خدا زندگی تلخی را به دنبال دارد؛چرا که] تو مرا بَد داشتی [و از من روگردان شدی].»
4. «أَوْ لَعَلَّکَ وَجَدْتَنِی فِی مَقَامِ الْکَاذِبِینَ فَرَفَضْتَنِی؛ یا شاید مرا در مقام دروغگویان یافتی پس مرا از خود دور نمودی.»
5. «أَوْ لَعَلَّکَ رَأَیْتَنِی غَیْرَ شَاکِرٍ لِنَعْمَائِکَ فَحَرَمْتَنِی؛ یا شاید دیدی که [این همه] نعمتهای تو را شکر نگفتم [و در مسیر درست به کار نبردم]، پس مرا محروم ساختی.»
شکر نعمت، نعمتت افزون کند
کفر نعمت از کفت بیرون کند
6. «أَوْ لَعَلَّکَ فَقَدْتَنِی مِنْ مَجَالِسِ الْعُلَمَاءِ فَخَذَلْتَنِی؛ یا شاید مرا در مجالس علما نیافتی؛ پس خوارم داشتی [و حال مناجات و نمازم را از من گرفتی].»
7. «أَوْ لَعَلَّکَ رَأَیْتَنِی فِی الْغَافِلِینَ فَمِنْ رَحْمَتِکَ آیَسْتَنِی؛ یا شاید دیدی بین غافلان به سر می برم؛ پس مرا از رحمت خود؛ مأیوس کردی [تا با همان غافلان همنشین باشم].»
8. «أَوْ لَعَلَّکَ رَأَیْتَنِی آلَفُ مَجَالِسَ الْبَطَّالِینَ فَبَیْنِی وَ بَیْنَهُمْ خَلَّیْتَنِی؛ یا شاید دیدی که با اهل باطل و بیهودگان مأنوس و دمسازم؛ پس مرا به آنها واگذاشتی [و گفتی برو با همانها خوش باش! تو را با نماز و مناجات و راز و نیاز چه کار؟].»
9. «أَوْ لَعَلَّکَ لَمْ تُحِبَّ أَنْ تَسْمَعَ دُعَائِی فَبَاعَدْتَنِی؛ یا شاید [آن قدر گناه کردم] که دوست نداری صدای [مناجات و راز نیاز و] دعای مرا بشنوی؛ پس [با گرفتن حال] مرا [از خود] دور نمودی.»
10. «أَوْ لَعَلَّکَ بِجُرْمِی وَ جَرِیرَتِی کَافَیْتَنِی؛ یا شاید به خاطر جرم و گناهم کیفرم دادی [و اثر گناهم این بود که حال نماز و مناجات را از من بگیری؛ همچون غیبت و عمل نکردن به علم که حال نماز و ... را از انسان می گیرد].»
11. «أَوْ لَعَلَّکَ بِقِلَّةِ حَیَائِی مِنْکَ جَازَیْتَنِی؛ یا شاید بخاطر کمی حیای من از تو [و حال آنکه از مردم حیا کردم؛ ولی تو را بر خود حاضر ندانستم] مرا مجازات کردی [و حال نماز و دعا را از من گرفتی].»
در این یازده فقره به عوامل بی حالی در نماز، و دعا، مناجات و بی توفیقی اشاره شده است: 1. دور شدن از در خانة خدا؛ 2. سبک شمردن حق طاعت و بندگی خدا؛
3. اعراض نمودن از خدا و یاد او؛
4. دروغگویی؛ 5. شکر نعمت الهی را بجا نیاوردن و نعمتهای او را درست و صحیح و بجا مصرف نکردن؛
6. نرفتن به محضر علما و حاضر نشدن در مجالس وعظ و سخنرانی آنان؛ 7. همراه بودن با رفقای بد؛ همچون غافلان، مرفهین بی درد، اهل لهو و لعب؛ 8. نفرت پیدا کردن خداوند از بنده بر اثر گناهان؛ 9. زیاد شدن گناهان و معاصی؛ 10. حیا نکردن از خداوند و عالم را محضر خدا ندانستن... .
#هنگامه_مناجات_با_خالق_نزدیک_است
🕋فهرستی مطالب نماز
https://eitaa.com/fatemi222/4701
در ثواب نشر مباحث نماز شریک شویم
🌷از کجا بفهمیم نمازمان مورد قبول خدا واقع شده؟
✍ما دو نوع نماز داریم:
❶ یکی نماز ملفوظ است. یعنی نمازی که انسان
فقط الفاظ را می خواند و نمازش در محدوده
الفاظ است.
❷ دوم؛نماز مقبول است یعنی نمازی که انسان را از گناه دور نگه می دارد ،چون قرآن فرمود :
"ان الصلاه تنهی عن الفحشاء والمنکر"
راه تشخیص نماز مقبول از نماز ملفوظ در این
است که: اگر نماز صبح توانست تا ظهر انسان را از گناه حفظ کند این نماز مقبول است، اگر نماز ظهر وعصر توانست تا شب انسان را دور از گناه نگه دارد ،چنین نمازی ،نماز مقبول است. وگرنه نمازی که بعدش گناه انجام شود،فقط
نماز ملفوظ است..
📚از بیانات آیت الله جوادی آملی