﷽ 💚 دانستنی های ذکر #اللّه_أکبر 💚
1⃣ در قرآن، واژه «تكبیر»، فقط یک بار مستقیم به كار رفته است و چند بار با کنایه :
🌸 «وَ قُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَمْ یتَّخِذْ وَلَداً وَ لَمْ یكُنْ لَهُ شَرِیكٌ فِی الْمُلْكِ وَ لَمْ یكُنْ لَهُ وَلِی مِنَ الذُّلِّ وَ كَبِّرْهُ تَكْبِیراً.
📚 اسراء: آيه ۱۱۱.
( نيز ر. ک: بقره: آيه ۱۸۵، حج: آيه ۳۷ و مدّثّر: آيه ۳.)
🌸 و بگو: «ستایش، خدایى راى كه نه فرزندى گرفته و نه در جهاندارى، شریكى دارد و نه خوار بوده كه [نیاز به] دوستى داشته باشد» و او را بسیار بزرگ بشمار».
2⃣ «تكبیر»، در واقع، تجلّى جلال و جمال حضرت حق در دل ذاكر است. از این رو، هر چه جلال و جمال خداوند متعال، جلوه بیشترى در دل داشته باشد، ذكر زبانى كامل تر خواهد بود.
3⃣ در اهمّیت این ذکر، همین بس که بزرگترین مصداق ذکر یعنى «نماز»، با تکبیر آغاز و با تکبیر، پایان مى یابد.
4⃣ افزون بر این، از پیامبر خدا روایت شده که مى فرمود:
لِکلِّ شَیءٍ صَفوَةٌ، وَصَفوَةُ الصَّلاةِ التَّکبیرَةُ الاولى.
هر چیزى، خلاصه و گزیده اى دارد و خلاصه نماز، نخستین تکبیر است.
📚 محمدی ری شهری ، نهج الذکر ، ج ۳ ، حدیث ۱۵۹۷.
🌸 این سخن، بدان معناست که توجّه به عظمت جلال و جمال الهى در آغاز نماز، عصاره و شهد نماز است که اگر همراه با جارى شدن ذکر تکبیر بر زبان نمازگزار تحقّق یابد، وى را در برابر خداوند متعال، خاضع و خاشع مى سازد و زمینه حضور قلب در نماز را فراهم مى سازد.
#معارف_ذکر_های_نماز
#حدیث
﷽ 🍬 فواید ذکر #بسم_الله_الرحمن_الرحیم هنگام #وضو و خواب و قضای حاجت 🍬
🍑 #رسول_اللّه صلى الله عليه و آله: إن قالَ [العَبدُ] في أوَّلِ وُضوئِهِ: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ»، طَهُرَت أعضاؤُهُ كُلُّها مِنَ الذُّنوبِ.
🍑 #پيامبر_خدا صلى الله عليه و آله: هرگاه [بنده] در آغاز وضويش بگويد: «به نام خداوند مِهرگستر مهربان»، همه اعضايش از گناهان پاک مى شود.
📚 بحار الأنوار ، ج ۸۰ ، ص ۳۱۶.
🍓 رسول اللّه صلى الله عليه و آله: إذا قالَ العَبدُ عِندَ مَنامِهِ: «بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ»، يَقولُ اللّهُ: مَلائِكَتِي! اكتُبوا بِالحَسَناتِ نَفَسَهُ إلَى الصَّباحِ.
🍓 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: هرگاه بنده در هنگام خوابيدن بگويد: «به نام خداوند مهرْگستر مهربان»، خداوند مى فرمايد: «فرشتگان من! نفَسهاى او را تا صبح، ثواب بنويسيد».
📚 بحار الأنوار ، ج ۹۲ ، ص ۲۵۸.
🍋 رسول اللّه صلى الله عليه و آله: إذَا انكَشَفَ أحَدُكُم لِبَولٍ أو غَيرِ ذلِكَ، فَليَقُل: «بِاسمِ اللّهِ»؛ فَإِنَّ الشَّيطانَ يَغُضُّ بَصَرَهُ.
🍋 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: هرگاه يكى از شما براى ادرار كردن يا كار ديگرى، كشف عورت كرد، بگويد: «به نام خدا». در اين صورت، #شيطان چشم خود را مى بندد.
📚 بحار الأنوار ، ج ۸۰ ، ص ۱۷۶.
#معارف_ذکر_های_نماز
#حدیث
﷽؛ چرا خداوند نماز را واجب نموده است؟
برای واجب شدن نماز علت هایی ذکر شده است که به بعضی از آنها اشاره میکنیم:
1⃣ جلوگیری از تحریف دین
امام صادق علیه السلام : "اگر خداوند در فرستادن دین، تنها به فرستادن کتاب آسمانی اکتفا میکرد و عملی برای محافظت و یادآوری روزانۀ آن قرار نمیداد، حتما دین تحریف می گردید و به سرنوشتی دچار میشدند که ادیان گذشته گرفتار شدند؛ که دینشان از بین رفت و به عاقبتی دچار شدند که نبایست میشدند".
📚 علل الشرایع، ج2، ص317
2⃣ جلوگیری از فراموشی زحمت های پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
امام صادق علیه السلام : "یکی از علتهای واجب شدن نماز این است که خداوند می خواست مسلمانان هرگز یاد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و کوششهای او برای اسلام را فراموش نکنند". چون در اذان واقامه و تشهد نماز نام پیامبر به میان آمده است.
📚 علل الشرایع ، ج2، ص317
👈 ادامه دارد...
﷽؛
🌷 تعقیبات نماز؛ سوره توحید 🌷
🏵 الإمام الصادق عليه السلام : مَن كانَ يُؤمِنُ بِاللَّهِ وَاليَومِ الآخِرِ فَلا يَدَع أن يَقرَأَ في دُبُرِ الفَريضَةِ بِ «قُل هُوَ اللَّهُ أحَدٌ»، فَإِنَّهُ مَن قَرَأَها جَمَعَ اللَّهُ لَهُ خَيرَ الدُّنيا وَالآخِرَةِ، وغَفَرَ لَهُ ولِوالِدَيهِ وما وَلَدا.
💚 #امام_صادق عليه السلام: هر كس به خدا و روز آخرت ايمان دارد، خواندن «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» را در پىِ نماز واجب وا نگذارد كه هر كس آن را بخواند، خداوند، خير دنيا و آخرت را برايش فراهم مى آورد و او و پدر و مادرش و فرزندان آنها را مى آمرزد.
📒 بحار الانوار؛ ج 86 ؛ ص 27
#حدیث_نماز #تعقیبات_نماز
﷽ 🌷🌸 چرا #نماز مقابل آتش ، عکس و عبور انسان از مقابل نمازگزار کراهت دارد؟ 🌸🌷
💧 برخى عقايد كه توده مردم در مسائل مذهبى دارند ريشه اى در جهالت دارد. وقتی جانماز درست مى كنند، فكر مى كنند آن را قشنگ تر كند، عكس یک گنبد و بارگاهى روى آن، همان جا كه مى خواهند سجده كنند مى كشد.
💧 يا روى مُهرى كه مردم بر آن #سجده می كنند، عكس گنبد و بارگاه مى كشد يا «اللَّه، محمد، على، فاطمه، حسن و حسين» مى نويسد، يعنى حريم هايى را كه خود اسلام براى توحيد قائل شده براى اينكه مردم نلغزند حفظ نمى كنند.
💠 چرا اسلام مى گويد نماز مقابل چراغ يا آتش یا عکس و انسان مكروه است؟ براى اينكه وقتى چراغ يا آتش جلويت است عمل تو اندكى شباهت پيدا مى كند به عمل كسى كه دارد آتش را تقديس مى كند.
💠 براى اينكه آن حريم محفوظ بماند، همين صورت ظاهر- كه تو در مخيّله ات هم تقديس آتش خطور نمى كند- مكروه است و بهتر است نباشد. اگر عكسى مقابل روى تو هست، روى آن را بپوشان.
💎 اينها مسائلى است كه خودش فى حد ذاته شرک نيست ولى حريم توحيد را مى شكند. توحيد يك مقدار حريم دارد. وقتى كه حريم توحيد شكسته شود كم كم مردم ندانسته وارد خود شرک مى شوند.
💎 وقتى مدتى گذشت و عكسى در قبله بود، مى گويند حالا كه عكسى اينجا هست چه بهتر كه عكس پيغمبر یا امیرالمؤمنین جلو نمازمان باشد، نمازمان بهتر مى شود. كم كم [معتقد مىشوند كه] عكس على را از جلو نماز نبايد برداشت. به تدريج ديگر خدا فراموش مى گردد و فقط على مى شود.
🦋 به همین جهت مرحوم #آیت_الله_بروجردى زمانی که به مشهد رفته بودند، به وعاظ مشهد خيلى صريح دستور مى دادند، کسانی که به حرم مى روند عَتَبه را ببوسند ولى پيشانى شان را روى عتبه يا ضريح نگذارند، با اينكه اگر انسان پاى ضريح برود و صورت يا پيشانى اش را به ضريح بچسباند قصد سجده كردن ندارد، ولى چون یک شباهتى به #سجده پيدا مى كند
🦋 [گفته اند اين كار را نكنيد.] چون سجده خدا، گذاشتن اين پيشانى است بر روى خاک و زمين، یک عملى كه كوچكترين شباهتى هم به آن دارد صورت نگيرد، يعنى اين حريم محفوظ بماند. وقتى كه اين حريمها محفوظ نماند كم كم منجر به شرک مى شود.
#شهید #آیت_الله_مطهری #پرسمان_نماز
📚 مجموعه آثار استاد مطهرى ، ج ۱۵ ، خلاصه ای از ص ۹۴۴ و ۹۴۵.
😳اعمال ساده اما ثواب بزرگ😳
یکی از سوالاتی که از ابتدای نوجوانی در ذهنم بود، این بود که چرا بعضی اعمال ساده و راحت، ثواب هایی بسیار زیاد و فراتر از حد معمول دارند، مثلا چرا گفته شده که ثواب خواندن سه بار سوره توحید با ثواب یک ختم قرآن برابر است.❗
راستش منطق و حکمت این کار خداوند را درک نمی کردم.
😊مدتی پیش پای منبر یکی از روحانیون گرامی پاسخی بسیار زیبا برای این سوال یافتم که در قالب خاطره ای از کودکی های آن روحانی مطرح شده بود.
🌟ایشان می گفت: "بچه فضولی بودم، شیطنت هایم بیشتر از امروز بود. یک روز شیشه این همسایه را می شکستم و فردا، سر پسر همسایه دیگر را. یک روز صبح، عمویم که از کارهایم عاصی شده بود؛ صدایم زد و پیشنهاد داد با پولی که می دهد، کاری اقتصادی دست و پا کنم. پیشنهاد خودش فروختن بیسکوئیت به بچه های محل بود.
👦من هم از خدا خواسته، پولها را از عمو گرفتم و از عمده فروشی، ده بیست تایی بیسکوئیت خریدم. یک جعبه چوبی میوه هم سرو ته شد و سر کوچه خودمان که از قضا گلوگاه محل نیز محسوب می شد،
🍫اولین دکان بیسکوئیت فروشی من پا گرفت.
اولین روز، کسب و کار تعریفی نداشت و بیشتر وقت من به بطالت گذشت. بچه ده ساله ای را در نظر بگیرید که از صبح تا ظهر جلوی ده بیسکوئیت بنشیند و گرسنه شود. طبیعی است که شیطان در جلدش برود و به بیسکوئیت ها دست درازی کند.
🌞ظهر که شد، پدر از سر کار آمد و با دیدن من، که نان آور خانه شده بودم، خندید. نزدیک آمد و پرسید که چه می کنم و از صبح، چقدر کاسب بوده ام. من هم گفتم بیسکوئیت را خریده ام سه تومن و می فروشم پنج تومن.
دروغ می گفتم، خریده بودم پانزده ریال و می فروختم دو تومن.
پدر با شنیدن این حرف گفت: خوب یکی هم به ما بده.
من هم زرنگی کردم و بیسکوئیتی که ازصبح به آن نوک زده بودم را به دستش دادم. پدر بیسکوئیت را زیر و رو کرد. ظاهراً می خواست چیزی بگوید، اما نگفت.
💰دست دیگرش را در جیب فرو برد و یک ده تومنی بیرون آورد و به من داد. من ایستادم و جیبهایم را گشتم و دست آخر گفتم: پنج تومنی ندارم که بقیه پول را پس بدهم.
پدر هم گفت: اشکال ندارد؛ بعداً با هم حساب می کنیم. و این بعداً هرگز نرسید. تا عصر، پشت دکانم بودم و پس از آن به خانه رفتم و بیسکوئیتی که به پدر فروخته بودم را از سر طاقچه برداشتم و خوردم.
😉امروز که من پدر شده ام و پسری دارم که شیطنت می کند؛ فهمیده ام که آن روزها،
پدر قیمت بیسکوئیت را می دانست؛
می دانست که بیسکوئیت را دو تومن می فروشم؛
می دانست که پنج تومنی دارم که پولش را پس بدهم؛
می دانست که بیسکوئیت نوک زده را به او انداخته ام؛
و می دانست که بیسکوئیت را خودم خواهم خورد.
و من امروز فهمیده ام که پولی که عمو به من داد را پدر داده بود؛
فهمیده ام که این بازی برای این بود که من دست از «خبط و خطا» بردارم و آدم شوم؛
فهمیده ام که پدر به دنبال «راه انداختن» من بود."
💎آری، اینجا بود که فهمیدم خداوند نیز قیمت و ارزش کارهای اندک ما را خوب می داند،
خوب می داند سه بار خواندن سوره توحید با ختم کل قرآن فرق دارد،
خوب می داند یک درهم صدقه در ماه رمضان با هزار درهم صدقه فرق دارد،
خوب می داند روزه گرفتن در پنجشنبه اول و وسط و آخر ماه با روزه گرفتن در تمام روزهای ماه فرق دارد، ولی ثواب آنها را برای ما یکی می کند تا امثال من که از لحاظ معنوی یک بچه شیطان و خطاکار به حساب می آییم، دست از «خبط و خطا» برداریم و آدم شویم.
می خواهد حداقل ما را راه بیندازد تا کم کم با پاک شدن دلمان، در گناه وخطا گم نشویم از شیطان پیروی نکنیم وجهنمی نشویم.
❇️ واِذا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ
ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﻢ ﺍﺯ ﺗﻮ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻣﻦ ﺑﭙﺮﺳﻨﺪ ، [ ﺑﮕﻮ : ] ﻳﻘﻴﻨﺎ ﻣﻦ ﻧﺰﺩﻳﻜﻢ ، ﺩﻋﺎﻯ ﺩﻋﺎ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺭﺍ ﺯﻣﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﻣﺮﺍ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ ﺍﺟﺎﺑﺖ ﻣﻰ ﻛﻨﻢ ؛ ﭘﺲ ﺑﺎﻳﺪ ﺩﻋﻮﺗﻢ ﺭﺍ ﺑﭙﺬﻳﺮﻧﺪ ﻭ ﺑﻪ ﻣﻦ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﻧﺪ ، ﺗﺎ [ ﺑﻪ ﺣﻖ ﻭ ﺣﻘﻴﻘﺖ ] ﺭﺍﻩ ﻳﺎﺑﻨﺪ [ ﻭ ﺑﻪ ﻣﻘﺼﺪ ﺍﻋﻠﻰ ﺑﺮﺳﻨﺪ ] .
سوره بقره ،آیه۱۸۶
بهشت حراج حراج
✅💯دیدین گاهی بعضی از فروشگاه ها چوب حراج به اجناسشون میزنند در کیفیت جنس هم هیچ تغییر صورت نمیگیرد فقط دوست داره مشتری جذب بکنه
خداوند هم در ماه مبارک میگوید اگر یه رکعت نماز خواندید چندین برابر میشه یک آیه خواندن یک ختم قرآن ثواب نوشته میشه،خواب عبادته.....یا👇
اربعین
عرفه
ماه رجب
و...
را گذاشته با ثوابهای خیلی بالا و عجیب میدونید چرا؟🤔
✅ چون👈خداوند برای بهشتی شدن ما چوب حراج زده
😔برای چه انسانی چوب حراج زده؟ انسانی که قرار بودبه مقام خلیفه اللهی برسه
سوره البقره آیه ۳۰
وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ #خَلِيفَةً قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَن يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ
🔶ولی وقتی که انسان نمیخاد و نمیاد خدا چکار بکنه 🤔
سوره هود آیه ۴۲
وَهِيَ تَجْرِي بِهِمْ فِي مَوْجٍ كَالْجِبَالِ وَنَادَىٰ نُوحٌ ابْنَهُ وَكَانَ فِي مَعْزِلٍ يَا بُنَيَّ #ارْكَب_مَّعَنَا وَلَا تَكُن مَّعَ الْكَافِرِينَ
ﺁﻥ ﻛﺸﺘﻲ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﻣﻮﺝ ﻫﺎﻳﻲ ﻛﻮﻩ ﺁﺳﺎ ﺣﺮﻛﺖ ﻣﻰ ﺩﺍﺩ ، ﻭ ﻧﻮﺡ ﻓﺮﺯﻧﺪﺵ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻛﻨﺎﺭﻱ ﺑﻮﺩ ، ﺑﺎﻧﮓ ﺯﺩ ﻛﻪ ﺍﻱ ﭘﺴﺮم ! ﻫﻤﺮﺍﻩ ﻣﺎ ﺳﻮﺍﺭ ﺷﻮ ﻭ ﺑﺎ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﻣﺒﺎﺵ .(٤٢)
🔶وقتی انسان نمیخاد رشد بکنه خدا چکار بکنه؟؟
سوره کهف آیه ۱۰
إِذْ أَوَى الْفِتْيَةُ إِلَى الْكَهْفِ فَقَالُوا رَبَّنَا آتِنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا #رَشَدًا
✅میاد میگوید اگر نمیخواهی خلیفه اللهی بشی حداقل خلفیه شیطان هم نشو بیاد تا حداقل بهشت بهت بدم
﷽ 🍬 فواید ذکر #بسم_الله_الرحمن_الرحیم 🍬
1⃣ قرار گرفتن در پناه خدا
🦋 الإمام زين العابدين عليه السلام: اُعيذُ نَفسي وَ أهلي وَ مالي وَ وُلدي، و جَميعَ ما تَلحَقُهُ عِنايتي، و جَميعَ نِعَمِ اللّهِ عِندي، بِبِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ.
🕊 امام زين العابدين عليه السلام: خودم و همسرم و اموالم و فرزندانم و همه آنچه را مورد توجّه من است، و همه نعمت هايى را كه از خدا دارم، در پناه «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ» در مى آورم.
📚 بحار الأنوار ، ج ۹۴ ، ص ۳۳۶.
2⃣ شفا يافتن
🦋 الإمام عليّ عليه السلام: «بِاسمِ اللّهِ» شِفاءٌ مِن كُلِّ داءٍ، و عَونٌ لِكُلِّ دَواءٍ.
🕊 امام على عليه السلام: «بسم اللّه»، شفاى هر دردى و کمک هر دارويى است.
📚 بحار الأنوار ، ج ۱۰ ، ص ۶۰.
3⃣ مستجاب شدن دعا
🦋 رسول اللّه صلى الله عليه و آله: لا يُرَدُّ دُعاءٌ أوَّلُهُ «بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ».
🕊 #پيامبر_خدا صلى الله عليه و آله: دعايى كه با «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ» آغاز گردد، رد نمى شود.
📚 بحار الأنوار ، ج ۹۳ ، ص ۳۱۳.
#معارف_ذکر_های_نماز
#حدیث
﷽؛ 🌳چرا خداوند نماز را واجب نموده است؟ 🌳
برای واجب شدن نماز علت هایی ذکر شده است که به بعضی از آنها اشاره میکنیم:
3⃣ جلوگیری از فراموشی یاد خداوند
به فرموده امام صادق علیه السلام چون انسان موجودی فراموشکار است، برای جلوگیری از غفلت و فراموشی یاد خدا نیاز به یادآوری دارد و چه یادآوری برتر از نماز که هر روز در پنج نوبت فرد با ستایش خالق خود، به یاد بزرگی و عظمت او بیفتد.
4⃣ اقرار به ربوبیت پروردگار
امام رضا علیه السلام فلسفۀ واجب شدن نماز را اقرار انسانها به ربوبیت خداوند معرفی فرمودهاند. یعنی خداوند علاوه بر اینکه خالق ما هست، تدبیر و پرورش امور ما را نیز به عهده دارد و به همین جهت در نماز فقط او را می پرستیم و فقط از او یاری می طلبیم (إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعينُ)
📚 علل الشرایع ، ج2، ص317
👈 ادامه دارد...
#پرسمان_نماز #معارف_نماز
✨💝📖💝✨
⭕️ کیفیتِ عمل مهمه نه کمیّت.
خدا خودش "أَحْسَنُ الْخٰالِقِین" هست، از ما هم خواسته که کارهامون به نحو احسن باشه "أَحْسَنُ عَمَلاً"
📖 هُوَ اَلَّذِی خَلَقَ اَلسَّمٰاوٰاتِ وَ اَلْأَرْضَ... لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً (هود/7)
👈 او کسی است که آسمانها و زمین را آفرید... تا شما را بیازماید که کدامیک اعمال بهتری انجام میدهید.
❌ قرآن نمیگه "أَکثَرُ عَمَلاً"
✅ بلکه میگه "أَحْسَنُ عَمَلاً"
❌ کثرت، زیادی و کمیّتِ عمل مهم نیست،
✅ بلکه کیفیت و خوبیِ عمل مهمه.
☝️ عملِ کم انجام بدیم، ولی خوب انجام بدیم.
🔹 امام صادق (ع) فرمود:
"خداوند کثرت و زیادیِ عمل را نمیخواهد، بلکه درستیِ عمل را میخواهد، و درستیِ عمل به این است که با خدا ترسی و نیّتِ پاک توأم باشد."
🔹 سپس فرمود:
"نگهداریِ عمل از آلودگی به ریا و نیّتهای نادرست، مشکلتر از خودِ عمل است. عملِ خالص، عملی است که نخواهی هیچکس جز خدا، ترا بخاطر آن ستایش کند."
📚 تفسیر برهان، جلد 2، صفحه 207.
﷽ 🍬 فواید شروع کارها با ذکر #بسم_الله_الرحمن_الرحیم 🍬
4⃣ #رسول_اللّه صلى الله عليه و آله: مَنِ ابتَدَأَ بِأَمرٍ و قالَ: «بِاسمِ اللّهِ»، غَفَرَ اللّهُ لَهُ.
🍀 #پيامبر_خدا صلى الله عليه و آله: هر كس كارى را با «بسم اللّه» آغاز كند، خداوند، او را مى آمرزد. [بسم الله اثر استغفار را دارد]
📚 محمدی ری شهری، نهج الذکر ، ج ۱ ، حدیث ۶۳۷.
5⃣ رسول اللّه صلى الله عليه و آله: كُلُّ أمرٍ ذي بالٍ لا يُبدَأُ فيهِ بِبِاسمِ اللّهِ فَهُو أجذَمُ. (جذم: قطع)
🍀 #پيامبر_خدا صلى الله عليه و آله: هر كارِ با اهمّيتى كه با نام خدا آغاز نشود، بى دنباله (ناتمام) است.
📚 محمدی ری شهری، نهج الذکر ، ج ۱ ، حدیث ۶۳۸.
#معارف_ذکر_های_نماز #حدیث