⁉️ احساس می کنی #مشکلاتت خیلی زیاد و طاقت فرسا شده؟
🤔هرگاه در زندگی ات نقصی دیدی، مادی یا معنوی، روحی یا جسمی، به عنوان اولین اقدام، #نمازت را بررسی کن؛
❌ شاید در نماز کم می گذاری. البته مؤمن در دنیا مشکل و سختی هم دارد ؛گاهی مریض می شود، گرفتار می شود، تصادف می کند.
❎ بالاخره انسان مؤمن با مشکلات درگیر می شود، اما اگر احساس کردی این مشکلات خیلی زیاد و طاقت فرسا شده است یا آنها نباید اینقدر تو را اذیت کند،
❌احتمالا از نمازت کم گذاشته ای.نمازت را درست کن، ان شالله مشکلاتت برطرف می شود.
✅در امور معنوی هم همین طور است. مؤمن گاهی دچار هوس گناه ، وسوسه های شیطان و خطا می شود.
اما اگر دیدی خطاهایت تو را از گردونه خارج و وضع معنویت را بد می کند به حدی که دیگر با خدا ارتباط نداری، اولین کار لازم این است که نمازت را درست کنی. به خودت بگو :« معلوم است که من دارم بد نماز می خوانم.»
❓❓حتما دیده اید بعضی ها وقتی گرفتار می شوند، می گویند:« خدایا مگر من چه کرده ام که باید این قدر بدبختی بکشم؟» اگر کسی بخواهد این حرف را درست بگوید، باید بگوید :« خدایا مگر من بد نماز میخوانم که اینقدر گرفتار می شوم؟!»
⁉️ #پرسش_و_پاسخ
💠 بی نماز معتقد به ولایت به نجات نزدیک تر است یا با نمازی که می داند امیرالمومنین جانشین پیامبر است و نمی پذیرد؟
👤آیت الله بهجت رضوان الله علیه:
🔺 مرتبه اول در اعتقاد به امامت ائمه، التزام قلبی به وصایت و خلافت ائمه اطهار و سفارش رسول خدا صلی الله علیه و آله به آنها به نامهایشان و نام پدران بزرگوارشان و مرجعیت ایشان است و مرحله بعد التزام عملی به متابعت از آنان است نه اینکه نماز بخوانیم و آنها و امامت آنان را قبول نداشته باشیم بلکه باید بدانیم که نماز را به ترتیب دستور آنها باید انجام دهیم.
🔸 این التزام قلبی بر اصل نماز مقدم است، زیرا فاسق تارک الصلاة [شیعه بی نماز؛ نه کافر] اگر در راه ائمه ـ علیهم السلام ـ باشد در راه نجات است، برعکس کسی که به آنها اعتقاد نداشته باشد و از امامت انحراف داشته باشد، هلاک است، اگرچه نماز بخواند، چون اعتقادش خراب است.
🔹 وای بر کسانی که مدّعی قرب به خدا هستند اما ولی او را نمیشناسند!
📚 صدای سخن عشق؛ حکمت ها و حکایت های نماز از زبان آیت الله بهجت؛ ص 40
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴شرایط قبولی نماز چیه🤔
🎙استاد عالی
📸 عکس نوشته: #مجازات_تارک_کاهل_نماز
💠 مناسب: #تمامی_مخاطبین
♻️ ۳ نوع مجازات برای کاهلان و تارکان نماز:
1⃣ مجازات 🔥 #ویل؛ برای آنانکه که #گاهی نماز
می خوانند:
فَوَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ. الذین هم عن صلاتهم ساهون.(۴و۵) سوره ماعون.
3⃣مجازات 🔥 #غَی؛ برای آنانکه نماز را #ضایع می کنند:
فخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضَاعُوا الصَّلَاةَ وَاتَّبَعُوا الشَّهَوَاتِ فَسَوْفَ يَلْقَوْنَ غَيًّا (٥٩) سوره مریم.
3⃣مجازات 🔥 #سقر؛ برای آنانکه نماز #نمی_خوانند:
ما سلککم فی سقر، قَالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ (٤٣) سوره مدثر.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍داستان نزول #اذان از آسمان
🎤#استاد_بهشتی
✍پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: "نماز را با وضوی کامل و شاداب در وقتش به جای آور که تأخیر انداختن #نماز بدون جهت، باعث غضب پروردگار است ."
📚وسایل الشیعه جلد۳ ص۸۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴شرایط قبولی نماز چیه🤔
🎙استاد عالی
4_721038705925554362.mp3
1.79M
🎵فایــل صـــوتۍ
♨️ #بۍنمازۍ_و_شهوترانۍ
🎤 حجتالاسلام رفیعۍ
#معارف_ذکر_های_نماز
💠 از بین بردن وسوسه و خیالات 💠
🌹 رسول اللّه صلى الله علیه و آله: إنَّ آدَمَ شَکا إلَى اللّهِ عز و جل ما یلقى مِن حَدیثِ النَّفسِ وَ الحُزنِ، فَنَزَلَ عَلَیهِ جَبرَئیلُ علیه السلام فَقالَ لَهُ: یا آدَمُ قُل: «لا حَولَ و لا قُوَّةَ إلّا بِاللّهِ»، فَقالَها فَذَهَبَ عَنهُ الوَسوَسَةُ وَ الحُزنُ.
🌹 پیامبر خدا صلى الله علیه و آله: آدم علیه السلام به خداوند عز و جل از دچار شدن به خیالات و اندوه، شِکوه کرد. پس جبرئیل علیه السلام بر او فرود آمد و به او گفت:
🌹 اى آدم، بگو: «لا حَولَ و لا قُوَّةَ إلّا بِاللّهِ» ، «هیچ نیرو و توانى نیست، مگر به یارى خدا». آدم علیه السلام این را گفت و وسوسه و اندوهش برطرف شد.
📚 بحارالأنوار ، ج 95 ، ص 167.
👌 این ذکر در تعقیبات نماز آمده است
#حدیث
🌺 دعای امرزش گناهان
شيخ مفيد در كتاب مجالس از محمّدبن الحنفيّة روايت كرده است كه روزي پدرم حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام در دور كعبه طواف مي كرد ناگاه مردي را ديد كه چنگ در پرده هاي كعبه زده و اين دعا مي خواند پس حضرت امير المؤمنين عليه السلام گفت اين است دعاي تو گفت بلي مگر شنيدي حضرت فرمود بلي شنيدم گفت پس بخوان اين دعا را بعد از هر نماز بخدا سوگند كه هر مؤمني كه اين دعا بخواند بعد از هر نماز البته حقّ تعالي مي آمرزد گناهان او را هر چند به عدد ستاره هاي آسمان و قطره هاي باران و ريگ زمين و ذرّه هاي خاك باشد پس حضرت امير علیه السلام گفت كه من مي دانم اين دعا را و حق تعالي واسع العطايا و كريم است آن مرد گفت راست گفتي يا امير المؤمنين و بالاي هردانائي داناتري است و آن مردحضرت خضر بود و كفعمي نيزاين دعا را در كتاب بلدالأمين روايت كرده است و دعا اين است :
يا مَنْ لا يَشْغَلُهُ سَمْعٌ عَنْ سَمْع يا مَنْ لا يُغَلِّطُهُ السّآئِلُونَ، وَيا مَنْ لا يُبْرِمُهُ اِلْحاحُ الْمُلِحّينَ اَذِقْني بَرْدَ عَفْوِكَ، وَمَغْفِرَتِكَ وَحَلاوَةَ رَحْمَتِكَ.
📚مفاتیح الجنان
❌ خیلی ها می گویند تا فلسفه نماز را ندانم نماز نمی خوانم تا فلسفه وضو را ندانم وضو نمی گیرم و.....
✍ پاسخ را از ایه الله حائری شیرازی با روایتی از امام علی علیه السلام می بینیم👇👇
👈حضرت علی علیه السالم در خطبه ۲۷7 نهج البلاغه می فرماید:
« خدا بندگان خود را امتحان میکند به چیزی که نسبت به اصل آن غافل و جاهلاند»
🔰وقتی خدا ملائکه را امر به #سجده بر آدم نمود آنان نسبتبه اصل و حقیقت آدم جاهل بودند.
❌به کسانی که میگویند : ما تا نداریم چرا باید وضوبگیریم؟ یا چرا اینگونه وضو بگیریم و نماز بخوانیم آنرا انجام نمی دهیم.
⚠️باید گفت : اگر علت آن را بدانید ، دیگر از علم خوداطاعت کرده اید نه از خدا ! مطیع معلومات خود شده ایدنه #مطیع_فرمان.
✅پس امتحان اصلی، امتحانِ اطاعت است نه عبادت. امتحان
خدا مثل معلمی است که میداند شاگرد کجای کتاب راخوانده و کجا را نخوانده و از آنجایی سوال میکند که شاگرد نخوانده است.
✍نمازهاى #مردود
⚠️ممكن است عملى صحيح باشد ولى مورد قبول قرار نگيرد، مثل جنس بى مشترى.
در احاديث، نماز برخى از افراد را فاقد ارزش و مردود به حساب آوردهاند، كه به چند نمونه اشاره مىشود:
1⃣ #بى_تفاوتها
امام صادق عليه السلام فرمود: نماز كسانى كه نسبت به برهنگان و آوارگان جامعه بى تفاوتند، قبول نيست.
2⃣ #حرام_خواران
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله فرمود: نماز حرام خواران، مثل بناى ساختمان بر ريگ است. «الصَّلاةُ مَعَ اكْلِ الْحَرامِ كَالبِناءِ عَلَى الرَّملِ»
3⃣ #بى_تعهدان در خانه
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: نماز زنى كه از درآمد شوهر بهرهمند مىشود ولى به مسئوليت الهى خود عمل نمىكند، پذيرفته نيست.
4⃣ #تاركان_زكات
در قرآن در اكثر موارد، پرداخت زكات را در كنار بر پا داشتن نماز آورده، و در احاديث بسيارى آمده كه نماز آنانكه زكاتِ مال خويش را نمىدهند، پذيرفته نمىشود. ١ روزى رسول خدا صلى الله عليه و آله وارد مسجد شد و نه نفر را به جرم اينكه زكات نمىدادند، از مسجد بيرون كرد، سپس اقامۀ نماز نمود. آرى، رابطۀ با خدا بايد در كنار رابطه با محرومان جامعه باشد.
5⃣ افراد #لاابالى
نماز كسى كه اهل تقوا نيست، يا ركوع و سجودش را در نماز به طور مطلوب انجام نمىدهد، پذيرفته نيست.
6⃣ #حاقن و #حاقب
حاقن و حاقب، يعنى كسى كه بول و غائط خود را نگاه مىدارد و بدينوسيله به خود فشار آورده و دچار ضررهاى جسمى مىشود. اين كار، علاوه بر زيان براى سلامتى، در نماز هم موجب عدم تمركز فكر مىشود و حضور قلب را از بين مىبرد. امام صادق عليه السلام فرمود: نماز چنين كسانى قبول نمىشود.
7⃣ #پيش_نماز غير محبوب
گاهى در مسجدى، ممكن است مردم به پيش نمازى علاقه نداشته باشند و او را قبول نكنند ولى او بخاطر حفظ خود، حاضر نباشد مسجد يا پايگاه خود را رها كند. طبيعى است كه چنين موردى، موجب بروز برخورد و خلوت شدن نماز جماعت مىشود. در روايات، نماز جماعت چنين كسانى مردود شمرده شده است.
پرتوی از اسرار نماز،
⚠️ #تـــݪنگـــر
تاسف آور است:😔
🔻کار انسانے که
🔻برای #سبکـ کردن بدنش
🔻دوساعت بر روی #تردمیل مےدود
🔻اما براے سبک کردن
🔻بار #گناهانش دو دقیقه
🔻در برابر #پروردگار نمےایستد
💠 تشابه #نماز_قضا با #نماز_ادا 💠
⁉️ نماز قضا از چند جهت #تابع_نماز اداست:
✅ ۱. نماز قضا، همچون نماز ادا واجب است.
✅ ۲. نماز قضا از جهت شكسته و كامل بودن تابع نماز اداست. (اگر نمازى چهار ركعتى قضا شد، قضاى آن نيز چهار ركعتى است و اگر در سفر قضا شد، قضاى آن هم دو ركعتى است)
✅ ۳. در جهر و اخفات (اگر نمازى قضا شد و از نمازهايى بود كه بايد بلند خوانده شود، قضاى آن نيز بايد بلند خواند شود و اگر از نمازهايى بود كه بايد آهسته خوانده شود، قضاى آن نيز بايد آهسته خوانده شود)
-------------
📚 پی نوشت:
توضیح المسائل محشی ، ج1، ص865 و مسأله 1368
#آثار_نماز
💠 گره گشایی خدا 💠
🔹 محمدبن ابی نصر می گوید به آقا امام رضا علیه السلام عرضه داشتم : «خواستهای دارم که سالهاست دعا می کنم ولی برآورده نمیشود و در اثر تأخیر آن در قلبم ناراحتی پدید آمده است.»
🔹 آقا فرمود اگر من به تو بگویم که حاجت برآورده می شود آیا به حرف من اعتماد می کنی؟ عرضه داشتم : «بله فدایتان شوم اگر به حرف شما اعتماد نکنم پس به حرف چه کسی اعتماد کنم؟ در حالی که شما حجت بر مخلوقاتش هستی.»
🔹 آقا فرمود : «به خدا بیشتر اعتماد کن تو در جایگاه هستی که خدا به تو وعده داده است و فرموده : «و هنگامی که بندگان من از تو درباره من سوال کنند بگو من نزدیکم. دعای دعا کننده را به هنگامی که مرا میخواند پاسخ میگویم.» (سوره بقره آیه ۱۸۶)
🔹 خودش ضمانت کرده برای اهل تقوا گره گشایی می کند. [ وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً ؛ سوره طلاق آیه ۳] چه تقوایی بالاتر از نماز خوب خواندن که دستور اول خداست؟
📚 #استاد_پناهیان ، چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟ صفحه 169.
#معارف_نماز
💠 #نماز طولانی بخوان 💠
🌳 سعی کن [نماز و] سجده هایت را طولانی تر کنی. نگو : «زودتر نماز را تمام کنم تا به فلان کارم برسم» نگو : «بروم مغازه دیر شده است الان مشتری ها را از دست می دهم»
🌳 نگران نباش، #سجده را کمی طولانی کن [از رکوع و سجده و تعقیبات نماز کم نگذار]
آن مشتری که باید حسابی تو را به نوا برساند میآید، دو دقیقه دیرتر می آید، همه کارها دست خداست.
🌳 #امام_صادق علیه السلام می فرماید: اگر بنده عجله کند (و از در خانه خدا زود بلند شود) تا به دنبال حاجتش برود خدا می گوید آیا بنده هم نمی داند که من باید حوائج را برآورده کنم؟!
🌳 «إِنَّ الْعَبْدَ إِذَا عَجَّلَ فَقَامَ لِحَاجَتِهِ، يَقُولُ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالى: أَ مَا يَعْلَمُ عَبْدِي أَنِّي أَنَا اللَّهُ الَّذِي أَقْضِي اَلْحَوَائِجَ» (اصول کافی جلد ۲ صفحه ۴۷۴)
📚 #استاد_پناهیان ، چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟ صفحه ۸۰.
📸 اینفوگرافی | راههای حضور قلب در نماز
🔰بدون شک روح نماز، حضور قلب است؛ هر چند نماز بیحضور قلب نیز صحیح است و موجب اسقاط تکلیف و وظیفه می شود؛ ولی آنچه که انسان را تربیت میکند و #معراج مؤمن نامیده شده است، و او را از فحشا و منکر و مفاسد اخلاقی باز می دارد و به سوی خوبی ها سوق می دهد و موجب قرب الی الله میشود، همان نماز با #حضور_قلب است.
نماز اول وقت خواهرم
حتما نباید شیطان شمارا وارد فضایی غیراخلاقی کند★
همینکه توسط موبایل نماز شماااا رابه تأخیر می اندازد کافی است😞😞
✍در #تعقیبات نماز عشا چه بخوانیم؟
✍خواندن «#آمن_الرسول...»
در مفاتیح الجنان آمده است که هر کس بعد از نماز #عشا دو آیه آخر سوره بقره را بخواند ثواب #نماز_شب را برده است👆👆
💠وظیفه نمازگزار هنگام شک مبطل
🔰 #شکیات_نماز ۲۳ قسم است که ۸ قسم شکهای #باطل می باشد که عبارتند از:
1️⃣ شک در رکعتهای نماز دو رکعتی، مانند نماز صبح و نماز مسافر.
2️⃣شک در رکعتهای نماز ۳ رکعتی ، نماز مغرب
3️⃣ شک در نماز چهار رکعتی هرگاه یک طرف شک، یک باشد، مثل این که شک کند یک رکعت خوانده یا سه رکعت.
4️⃣شک در نماز چهار رکعتی پیش از تمام شدن سجدهی دوم در حالی که یک طرف شک دو باشد، مانند شک دو و سه، قبل از اتمام دو سجده.
5️⃣شک بین دو و پنج یا بیشتر از پنج.
6️⃣ شک بین سه و شش یا بیشتر از شش.
7️⃣ شک بین چهار و شش یا بیشتر از شش.
8️⃣شک در عدد رکعتهای نماز که اصلاً نداند چند رکعت خوانده است.
❗هرگاه یکی از شکهای باطل برای نمازگزار پیش آید، باید مطابق با فتوایی که در تصویر آمده عمل نماید.
📚استفتائات حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای
#آموزش_احکام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ کسانی که انگیزه نماز خواندن ندارند حتما گوش بدن 👆👆
✍چرا بعضی ها نماز نمی خوانند؟
یکی از دلائلی که بعضی ها نسبت به نماز سهل انگار هستند این است که معاد را قبول ندارند ایمان و اعتقادشان نسبت به نماز ضعیف است درحالی که اگر به عقلمان رجوع کنیم:
با تفکر در مقدار استعدادها ، می یابیم که انسان چقدر ادامه دارد و در نتیجه هستی تا کجا گسترده می شود . ما از مقدار ( نفتی ) که در چراغ است می توانیم حدود روشن بودنش را حدس بزنیم و از مقدار سوختی که در ماشین است ، حدود( حرکت ) آن را و ...ما از استعدادهای( اضافی ) جنین در شکم مادر ، کشف می کنیم که او برای نُه ماه نیست و برای این محدوده نیست ، چون او در آن جا بدست و پا و ... کاری ندارد . در آن محدوده به بیش از جُفت نیاز نیست .
در نتیجه ما از « استعدادهای عظیم انسان » کشف می کنیم که برای این محدوده هفتاد ساله نیست . که غرایز اجتماعی در کندو ، جامعه ای را ساخته که هنوز انسان به آن نرسیده است . تضادها و استعدادها و پای آزاد او ، بی نهایت سرمایه است و در نتیجه انسان بی نهایت ادامه خواهد داشت و هنگامی که انسان بی نهایت سرمایه داشته باشد و بی نهایت ادامه بیابد .
انسان اگر بداند که این دنیا محدود است وقیامتی وجود دارد و آنجا حساب وکتابی در کار هست و اولین چیزی که از او سوال می شود نماز است اگر نماز او قبول باشد سایر اعمال او نیز قبول می شود واگر نمازش پذیرفته نشود سایر اعمالش نیز پذیرفته نمی شود، نسبت به نماز کاهل و سهل انگار نخواهد بود.
ان شاءالله که خداوند ما را از نمازگزاران واقعی قرار دهد.
#معاد
# نماز
📚 مسئولیت و سازندگی ، علی صفایی حائری ص 156
✳️ حضور قلب در نماز و کامروایی در سایر امور
🔻 از چيزهايى كه براى همهی ما دردآور است و ما را رنج میدهد، اين است كه ما در متن بهترين پايگاه اخلاق يعنى
عبادات خود در فكر خارج آن هستيم! در متن عملى كه براى ما سازنده است، متوجه امور ديگريم؛ مثلا انسان در
نماز كه مناجات عبد با مولا و بهترين وسيله براى ندا و نجواى بنده با خداست، متوجه نيست كه چه میگويد. او نهتنها از معارف نماز، آگاه نيست و نهتنها مفاهيم آن را در ذهن نمیگذراند بلكه به خارج از آن میپردازد.
🔸 گاهى انسان بر طبق شريعت نماز میخواند، يعنى واجبات و مستحبات وضو و نماز را رعايت میكند ولى حضور قلب ندارد. اين نماز گرچه از نظر فقهى باطل نيست ليكن از نظر اخلاقى و كلامى نمازى بیاثر است. تأمين حضور
قلب در نماز، بسيار مشكل است. با اين كه هر نماز چند دقيقه بيشتر طول نمیكشد، اين هنر در نمازگزار نيست كه
موقع نماز، خود را ضبط كند. اگر انسان همان چند دقيقه، خود را ضبط كند و بداند با چه كسى سخن میگويد، بقيهی
امور او تأمين است اما چون در همان چند دقيقه قدرت حضور و ضبط ندارد، ساير امور او هم ناكام است.
🔺 نماز صراط است و صراط با غفلتِ سالک نمیسازد زیرا اگر انسان غفلت کند، از صراطی که از مو باریکتر و از شمشیر تیزتر است سقوط میکند.
👤آیت الله جوادی آملی
📚 مراحل اخلاق در قرآن، ص ۲۱
♻️ نماز #فرزندان برای #والدین♻️
✅دو ركعتست در #ركعت_اوّل فاتحه و #ده_مرتبه:
👈 رَبِّ اغْفِرْلي وَ لِوالِدَيَّ وَ لِلْمُؤْمِنينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسابُ
پروردگارا مرا و پدر و مادرم و همه اهل ايمان را روزي كه حساب برپا ميشود بيامرز
✅و در #ركعت_دوّم فاتحه و #ده_مرتبه
👈رَبِّ اغْفِرْلي وَ لِوالِدَيَّ وَ لِمَنْ دَخَلَ بَيْتِيَ مُؤْمِناً وَ لِلْمُؤْمِنينَ وَ الْمُؤْمِناتِ
پروردگارا مرا و پدر و مادرم و هركه وارد خانهام شد و مردان مؤمن و زنان مؤمن را بيامرز و چون سلام دهد ده مرتبه بگويد:
👈 رَبِّ ارْحَمْهُما كَما رَبَّياني صَغيراً
پروردگارا به پدر و مادرم رحم كن،چنانكه مرا در كودكي پروريدند.
📚مفاتیح الجنان