💠 کلام امام رضا علیه السلام در فضيلت ماه شعبان
🔻حسن بن على بن فضال گويد: از حضرت رضا عليه السلام شنيدم مي فرمود:
🔸هر كس در روزهاى ماه شعبان هفتاد بار استغفار كند خداوند گناهان او را مىآمرزد و اگر چه به اندازه ستارگان باشد.
🔻حسن بن على بن فضال گويد: از حضرت رضا (ع) در بارۀ شب نيمه شعبان پرسيدم.فرمود:
🔸در اين شب خداوند گروهى را از جهنم آزاد مىكند و گناهان بزرگ را مىآمرزد، گويد: عرض كردم: آيا در اين شب نمازى غير از نماز ساير شبها هست؟ .فرمود: دعا و صلاة مخصوصى براى اين را داشته باش و استغفار كن، پدرم مىگفت: دعا در اين شب مستجاب است.
🔻سعد بن سعد گويد: حضرت رضا (ع) فرمود:
🔸على بن ابى طالب عليه السلام در سه شب به خواب نمي رفت، شب بيست و سوم ماه رمضان و شب فطر، و شب نيمه ماه شعبان. در اين سه شب ارزاق تقسيم ميگردند، و اجلها تعيين ميشوند و همه حوادث و وقايع سال مورد تصويب قرار ميگيرند.
🔻عبد السلام بن صالح هروى گويد: خدمت حضرت رضا (ع) رفتم در هنگامى كه ماه شعبان به آخر رسيده بود، فرمود:
🔸ماه شعبان گذشت و اينك روز جمعه آخر ماه است، و در اين چند روزى كه از ماه باقى مانده تلافى گذشتهها را بكن و آنچه در نظر دارى انجام بده، و قرآن تلاوت كن، و استغفار نما، و از گناهانى كه مرتكبشدهاى استغفار كن، و با قلب پاكى خود را به ماه رمضان برسان. اگر امانتى بر گردن دارى اداء كن، اگر از مؤمنى كينهاى در دل دارى آن كينه را از دل خود بزداى، و اگر گناهى انجام دادهاى از خداوند بخواه از تو درگذرد، اينك بر خداوند توكل داشته باش و از او بترس، هر كس به خداوند در كارها توكل داشته باشد خداوند او را كفايت ميكند و او را به مقصودش ميرساند، و خداوند براى هر چيز اندازهاى قرار داده است، و در روزهائى كه از اين ماه باقى مانده است بسيار بگو: «اللهم ان لم تكن غفرت لنا فيما مضى من شعبان فاغفر لنا فيما بقى منه»( خداوندات اگر هنوز ما را در روزهای گذشته از ماه شعبان نبخشیده ای در روزهای باقیمانده ببخش) و خداوند براى احترام اين ماه گروهى را از آتش نجات مىدهد.
📚اخبار و آثار حضرت امام رضا (ع) , (ترجمه)جلد:١نویسنده:عطاردی قوچانی، عزیزالله , ص564
✅ ثواب زیارت سیّدالشّهدا علیه السلام در شب و روز نیمه شعبان
عَنْ يُونُسَ بْنِ يَعْقُوبَ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عَلَیهِ السَّلامُ: يَا يُونُسُ! لَيْلَةَ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ يَغْفِرُ اللَّهُ لِكُلِّ مَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ عَلَیهِ السَّلامُ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ مَا قَدَّمُوا مِنْ ذُنُوبِهِمْ، وَ قِيلَ: اسْتَقْبِلُوا الْعَمَلَ. قَالَ: قُلْتُ: هَذَا كُلُّهُ لِمَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ عَلَیهِ السَّلامُ فِي النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ؟ قَالَ: يَا يُونُسُ! لَوْ أَخْبَرْتُ النَّاسَ بِمَا فِيهَا لِمَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ عَلَیهِ السَّلامُ لَقَامَتْ ذُكُورُ الرِّجَالِ عَلَى الْخُشُبِ.
📚 (بحارالأنوار، ج101، ص95 به نقل از کامل الزیارات/روایت مشابه: اقبال الاعمال، ص225)
یونس بن یعقوب از حضرت صادق علیه السلام نقل می کند که فرمود: ای یونس! در شب نیمه شعبان، خداوند همه گناهان گذشته زائرین مؤمنِ حسین بن علی علیه السلام را می آمرزد و به آنها گفته می شود: اعمال خویش را از نو آغاز نمایید. یونس عرض کرد: آیا همه این پاداش برای کسی است که نیمه شعبان، حسین بن علی علیه السلام را زیارت کرده باشد؟ فرمود: ای یونس! اگر آن چه را که برای زائرین حسین بن علی علیه السلام در شب نیمه شعبان فراهم شده است، به مردم خبر می دادم، سر افراد بر بالای چوبه دار می رفت.
مرحوم سید بن طاووس در ذیل این روایت می نویسد:
«شاید معنی جمله آخر این باشد که بعضی از افراد فضیلت زیارت حسین بن علی علیه السلام در نیمه شعبان و بزرگی فضل پادشاه حساب، و بزرگی نعمت های آخرتیِ زیارت را به نقل از معصومین علیهم السلام روایت می کردند و افرادی دیگر به دلیل عدم کشش عقلانی نمی توانستند به این موارد اقرار نمایند، و لذا سرِ افرادِ ناقلِ فضائل به بالای چوبه دار می رفت.»
(اقبال الاعمال، ص226)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
👌 پاداش صلوات در ماه شعبان
عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنِ أَبِي زِيَادٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله: شَعْبَانُ شَهْرِي ... وَ أَكْثِرُوا فِي شَعْبَانَ الصَّلَاةَ عَلَى نَبِيِّكُمْ وَ أَهْلِهِ ... وَ سُمِّيَ شَهْرُ شَعْبَانَ شَهْرَ الشَّفَاعَةِ لِأَنَّ رَسُولَكُمْ يَشْفَعُ لِكُلِّ مَنْ يصلِّی عَلَيْهِ فِيهِ.
📚 (بحارالأنوار، ج97 ،ص77-78 به نقل از کتاب حسین بن سعید)
حضرت صادق علیه السلام از رسول خدا صلّی الله علیه وآله نقل می کند که فرمود: ماه شعبان ، ماه من است، در این ماه، بر پیامبر خود و اهلش زیاد صلوات فرستید. ماه شعبان را ماه شفاعت نیز نامیده اند، زیرا رسول شما برای هرکس که بر وی صلوات فرستد، شفاعت می کند.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
◀نماز شب یازدهم ماه شعبان
✅رسول خدا صلّی الله علیه وآله فرمود:
در شب یازدهم ماه شعبان جز مؤمنی که ایمانش کامل باشد، این نماز را نمی خواند، و خداوند به ازای هر رکعت، باغی از باغ های بهشت به آن مؤمن اعطا می کند.
👈8 رکعت نماز
و در هر رکعت یک بار سوره حمد و ده بار سوره کافرون.
📕البلدالأمين، ص172
#نماز_شبهای_ماه_شعبان
🆔 @namazeshab313
5cfa33bcb9a5a7c99f724241_4301728407925268565.mp3
5.52M
✅ پیشنهاد ویژه
💐 اکسیر اعظم و شاه کلید در شب نیمه شعبان
🔸 تا میتونید این صوت را منتشر کنید👌
🌸اللّهمّ عجّل لوليك الفرج
@namazeshab313
❤قربان حضرت علی اکبر علیه السلام که خداوند او را از مصادیق آیه تطهیر قرار داده است
در زیارت علیّ بن الحسین (علی اکبر) علیه السلام در نیمه شعبان منقول از مرحوم شیخ مفید چنین آمده است:
«السَّلَامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الصِّدِّيقُ الطَّيِّبُ الزَّكِيُّ الْحَبِيبُ الْمُقَرَّبُ!...
جَعَلَكَ مِنْ أَهْلِ الْبَيْتِ الَّذِينَ أَذْهَبَ اللهُ عَنْهُمُ الرِّجْسَ وَ طَهَّرَهُمْ تَطْهِيراً. (بحارالأنوار، ج101، ص338)
سلام بر تو ای بسیار راستگوی پاک نیکو و محبوب و مقرّب درگاه الهی!
خداوند تو را در زمره اهل بیتی قرار داده است که خداوند از ایشان رجس و پلیدی را برداشته است و ایشان را به طور ویژه پاک گردانیده است.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
💎👌مقام والای حضرت علی اکبر علیه السلام
مرحوم آیت الله تولایی خراسانی در منابر مسجد سیدّ عزیز الله تهران و مسجد مروی می فرمود:
حضرت علي اكبر علیه السلام يك امتيازاتي دارد. از اين امتيازات، يك چيزهايي را مي فهميم.
در قرآن مقدس چند آيه است كه مربوط به مقامات نبوّت انبياء و ولايت اوصيائشان است، و ائمه علیهم السلام در مقام استدلال، به اين آيات متمسّك مي شدند و این آیات را برای اثبات ولایت خودشان می خواندند. يكي این آیه است: «إِنَّ اللهَ اصْطَفى آدَمَ وَ نُوحاً وَ آلَ إِبْراهيمَ وَ آلَ عِمْرانَ عَلَى الْعالَمين ذُرِّيَّةً بَعْضُها مِنْ بَعْضٍ». اين آيه، مشهور به آیه اصطِفا، مربوط به مقامات ولايتي انبياء است كه خداي متعال اين بزرگواران را انتخاب كرده و برگزيده و آنها را به مقام پيشوایي، نبوت يا امامت، منصوب داشته است.
ارباب مقاتل، متّفق الكلمه، شيخ مفيد رضوان الله تعالی علیه در «ارشاد»، سيد بن طاووس در «لهوف»، و ديگران از قدما و متأخّرين همه نوشته اند: وقتي حضرت عليّ اكبر علیه السلام روانه ميدان شد، امام حسين علیه السلام پشت سر عليّ اكبر علیه السلام سر را بلند كرد و با صداي بلند همین آیه را خواند. چرا پشت سر ابوالفضل علیه السلام نخواندند؟ چرا پشت سر قاسم بن الحسن علیه السلام نخواندند؟ و پشت سر اين آقازاده خواندند؟ اين يعني چه؟ چه رمزی دارد؟
پس قرائت کرد آیه اصطفا
تا کند فاش آن رموزات خفا
کاین جوان که سوی میدان عازم است
برگزیده جمله اهل عالم است
نوح من از دیده من دور شد
موسی من سوی کوه طور شد
یعنی اين جوان كه عازم ميدان شده است، شايستگي دارد اگر زنده بماند، به مقام امامت نائل شود، يعني اين پسر من لياقت مقام امامت را دارد، لياقت مقام نبوت و صفوت را دارد، اما هزار افسوس.
جوان می رفت و بابا عقب سرش. یک نگاه مأیوسانه کرد. بَه بَه به ناله های شما! اغلب جوانها گریان شدند. خدایا! هر چشمی که می گرید آن چشم را به جمال صاحب الزّمان علیه السلام روشن فرما. یک مرتبه دیدند این بابای پیر از عقب سر جوانش، دستش را برد زیر ریش سفیدش: «رَفَعَ شَیْبَهُ إلَی السَّماء» اشک، بی اختیار می آید. یک وقت آدم با زور می خواهد گریه کند، یک وقت به قدری متأثر است که اشک مثل آب، جاری می شود. این را عرب می گوید: «اَرْخی عَیْنَیْهِ». راوی می گوید: یک وقت دیدم چشم حسین علیه السلام سرخ شد. بی اختیار اشک از چشمانش می ریزد. یک ساعت بعد هم دیدند حسین علیه السلام صورتش را بالای صورت علی علیه السلام گذاشت.
خدایا! به قطرات اشک امام حسین علیه السلام همین ساعت، امر فرج و ظهور امام زمان علیه السلام را اصلاح بفرما.
(سخنرانی های مسجد سیّدعزیز الله تهران، 1396 قمری، شب دوازدهم رمضان/ سخنرانی های مسجد مروی، 1383 قمری، مجلس سوم)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💞من اولين مصراع نظم كربلايم
💞من اولين جانباز دشت نينوايم
💞نامم علي اكبر و در خلق و منطق
💞شبه ترين چهره به ختم الانبيائم
💞من اولين پيمانه نوش جام اشكم
💞چون رفته تا معراج دل صوت صدايم
💞من اولين گلواژه شعر حسينم
💞يا اولين قرباني كوي منايم
🔶️ شاعر:حاج داوود یداللّهی
🌹 ولادت #حضرت_علی_اکبر (ع) و #روز_جوان مبارک
@namazeshab313