هدایت شده از مرکز تخصصی نماز
﷽؛
🌺 علاقه زیادی دارم که علت و فلسفه تمام احكام را بدانم، لطفا راهنمایی ام کنید؟ 🌺
در خصوص فلسفه عبادات از جمله نماز، نکاتی را بايد همواره مد نظر داشت:
❤️ 1. آگاهی کامل از فلسفه همه احكام، دانشی فراتر از دانش بشری می طلبد. ليكن بطور اجمال می دانیم كه همه احكامِ واجب و مستحب به گفته خداوندِ حکیم، مفید و دارای مصلحت و احکامِ حرام و مکروه مضرّ و دارای مفسده است. بنابراين در صورتي كه فلسفه حکمی را بالخصوص ندانيم باز بايد آن را انجام دهیم.
❤️ 2. دانستن فلسفه و حكمت های همه احکام ـ اگر برای همه غیر ممکن نباشد ـ براي بیشتر مردم غير ممكن است و مانع از انجام وظايف و کار و زندگی آنها می شود. بنابراين لازم نيست دليل همه احکام را همه مردم در همه زمان ها بدانند.
❤️ 3. کسی که می گوید تا فلسفه احکام را ندانم به آن عمل نمی کنم خود را از فواید اين دستورات محروم ساخته است. مانند بيماري كه بخواهد تمام جزئيّات نسخه يك طبيبِ حاذق را بررسی كند و رابطه آن را با مزاج خود تشخيص دهد و سپس به آن عمل کند. کسی که دستورهای خداوند را بر اساس حکمت ميخ داند، نبايد به خاطر اينکه دليل حکمی را نمی داند از انجام آن تخلف کند.
#پرسمان_نماز
🕋 مرکز تخصصی نماز 🕋
@namazmt
﷽ 🥀 #وصیت #علامه_قاضی 🥀
🍀 برای دلِ بهانه گیر 🍀
🕊 خودش هم همینطور بود و به شاگردان هم همین سفارش را میکرد که:
«وقتی برای #نماز_شب بلند میشوی چیز مختصری بخورید؛ چای، دوغ یا یک خوشه انگور؛ چیز مختصری که بدن شما را از کسالت بیرون بیاورد تا برای #عبادت نشاط داشته باشید.»
🕊 میگفت: «این کار جلوی بهانه جویی نفس را میگیرد.»
📚 اُستاد ؛ صد روایت از زندگی آیت الله سید علی قاضی، صفحه ۲۹.
مرکزتخصصینماز 🕋 @namazmt
﷽ #دعوت_به_نماز
💠🔹💠 شیوه های زمینه ای دعوت به نماز رفتارهایی است که به طور غیرمستقیم آمادگی کودکان را برای جذب به نماز افزایش می دهد.
2⃣1⃣ تأدیب به آداب و سنن دینی در غذا خوردن
🥀 کمّ و کیف خوراک انسان با کمّ و کیف عبادت او ارتباط مستقیم و تنگاتنگ دارد. در سیره ی حضرت فاطمه سلام اللّه علیها آمده است که، شب ها به بچه ها غذای سبک می داد تا بتوانند در #نماز شب همراه مادر خود باشند و برای نماز صبح هم به آسانی بلند شوند.
🥀 به عنوان مثال یک از آداب و سنن دینی در غذا خوردن پرهیز از پرخوری است. حضرت #لقمان_حکیم به فرزندش می گوید: فرزندم، چون معده از غذا پر شود، اندیشه فرو می خوابد و از کار می افتد و زبان حکمت گنگ و اعضای بدن از عبادت باز می ماند.
🥀 «يَا بُنَيَّ إِذَا مُلِئَتِ الْمَعِدَةُ نَامَتِ الْفِكْرَةُ أَوْ حُرِسَتِ الْحِكْمَةُ وَ قَعَدَتِ الْأَعْضَاءُ عَنِ الْعِبَادَةِ» (مکارم الاخلاق، ص 153)
📚 #استاد_علینقیفقیهی ، شیوههای ترغیب و جذب به نماز، خلاصه ای از صفحه ۳۰ تا ۵۲.
مرکزتخصصینماز 🕋 @namazmt
﷽ #حضور_قلب
💠 آیت الله حائری شیرازی :
🔸 انسان برای اینکه از دعا [و نماز] نتیجه بگیرد باید آن را با روح بخواند و از قلب او تراوش کند.
🔹 اگر صاحبخانه به طوطی خانه یاد دهد که به مهمان سلام کند یا به او تعارف غذا کند و خود صاحب خانه دیگر به مهمان توجه نکند. مهمان سلام طوطی را جایگزین، سلام صاحبخانه نمی داند زمانی جواب سلام را میدهد که خود صاحبخانه سلام کرده باشد نه طوطی او.
🔸 زبان انسان در حکم طوطی است و قلب و روح و اعتقاد انسان در حکم صاحب خانه. خدا به سلام صاحبخانه جواب میدهد نه به طوطی خانه.
🔹 [بایستی تلاش کنیم دعا و نماز ما از قلب ما جاری شود نه از زبان ما، حضور قلب یعنی اینکه صاحب خانه سلام و تعارف کند و بعد از آن طوطی تکرار کند، نه این که طوطی سخن بگوید و صاحبخانه ساکت باشد]
🔸 خداوند در #قرآن می فرماید وقتی در کشتی نشستهاید همین که باد تند و امواج بلند شد دعا خواهید کرد، در آن لحظه طوطی انسان نیست که اظهار حاجت می کند، بلکه روح و قلب انسان که صاحبخانه است ـ چون مضطر میشود و کارد به استخوانش رسیده ـ با سوز و التهاب طلب نجات از خدا دارد.
🔹 برای اینکه نماز و دعای ما حضور قلب باشد بایستی احساس اضطرار کنیم یعنی توجه به پیدا کنیم که در حال غرق شدن هستیم. امامان به ما میگویند انسان کشتی عمر تو در حال غرق شدن است کافی است مجرای یک رگ بگیرد یا خون لخته شود تا از بین بروی ...
📚 #آیتاللهحائریشیرازی ، تمثیلات، جلد ۲ ، خلاصه ای از صفحه ۱۵۹ با اندکی اضافات.
مرکزتخصصینماز 🕋 @namazmt
هدایت شده از مرکز تخصصی نماز
﷽ 💠 دعوت برای نماز خواندن 💠
🌷 خانم زهرا مصطفوی می گویند: به ما نمی گفتند که باید نماز بخوانید خودشان از نیم ساعت به ظهر وضو می گرفتند و مشغول نماز خواندن می شدند و ما هم داخل حیاط مشغول بازی کردن بودیم. یک مرتبه هم نیامدند صدا کنند که دخترها! بایستید برای نماز. بیاید من ایستاده ام، پشت سر من، یا خودتان نماز بخوانید.
🌺 ایشان تمام سال، اولِ اذان نماز می خواندند، ولی یک بار هم به ما نگفتند که الآن دست از کارتان بردارید، موقع اذان است. دست از بازیتان بردارید و بایستید برای نماز. ولی می گفتند: شما باید در طول این ساعت نماز بخوانید. وای به حال کسی که در طول این ساعت نماز نخواند! آن وقت اگر نماز را نخواند، باید از خانه بیرون برود.
🌳 صبح هم کسی را از خواب بیدار نمی کردند و می گفتند: خودتان اگر بیدار می شوید، بلند شوید نماز بخوانید. اگر بیدار نشدید، مقید باشید که ظهر، قبل از نماز ظهر و عصرتان نماز صبحتان را قضا کنید.
✨ زمستان هم که بلند می شدیم، می رفتیم سر حوض وضو بگیریم، اگر مثلاً کمی آب گرم داشتند، می گفتند: بیایید با این آب گرم وضو بگیرید. از این جهت هم، الحمدلله اثر مطلوبی در فرزندان شان باقی گذاشتند.
📒 دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه، پیام زن، سال هشتم، شماره هفتم، ص401.
#شیوه_دعوت_به_نماز #نماز_امام_خمینی
🕯 مرکز تخصـ @namazmt ـصی نماز 🕯