فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اوکراین؛ اسراییل بزرگ!
•| ویدیویی مربوط به ورود دست جمعی یهودیان فراری از فلسطین اشغالی به اوکراین است. دو مسئله اهمیت دارد. یک، تند شدن مهاجرت معکوس یهودیان و صهیونیستها از فلسطین اشغالی و دو توجه به لایه مهم درگیریها یعنی عامل ایدیولوژیک در جابجایی سرزمینی ایده اسراییل!
•| زلنسکی مدتی بعد از شروع حمله روسیه به اوکراین گفته بود؛ ما نمیتوانیم درباره سوئیس آینده صحبت کنیم اما قطعا به «اسرائیل بزرگ» تبدیل خواهیم شد!
قرار بود «اسرائیل جدید» در قالب یک طرح یکپارچه ، اعلام شود. اما در فوریه ۲۰۲۲ با شروع حمله روسیه به اوکراین، همه چیز به سمت و سوی متفاوتی پیش رفت و شاهد تحول مهمی در روابط بین روسیه و اسرائیل و وقوع تنشهای بیسابقه میان دوطرف بودیم که تا حد بستن دفتر آژانس یهود در روسیه نیز رسید. این نشان میدهد که جنگهای فعلی بهم ربط داشته و مسائل پیچیده تر از آن است که بخواهیم یک اتفاق فقط بر اساس یک عامل مثل منافع، تحلیل کرد. ایدهها، ایدیولوژی، آرمان و عوامل ذهنی نیز اهمیت دارند!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 فرق رئالیسم با ایدئالیسم با مورد مطالعاتی محمدجواد ظریف و مقایسه با جهانبینی و رفتار شهید سلیمانی؛ چهار مطلب
•| شاید برای کسانی که حرفهای دانش سیاست را دنبال میکنند، این واژهها سنگین و پیچیده نیست اما این مطلب برای آنهاست که با شنیدن این مفاهیم، قید خواندن مطلب را میزنند!
•| #رئالیسم: واقعگرایی، از ریشه واژه real به معنای واقعیت. تصمیم گیری بر اساس آنچه که هست و بدون ایجاد بستر تغییر
•| #ایدآلیسم: آرمانگرایی، از ریشه واژه ایدهآل. تصمیم گیری و میل به ایجاد تغییر براساس اهداف و آرزوها...
•| رئالیسم بر سیاست قدرت و بر «هزینه- فایده» کردن دولتها به عنوان واحدهای سیاسی تاکید دارد و آرزوها، اهداف، نیات را در یک فضای غیر قابل اعتماد در جهان آنارشیک (هرجومرج) مردود میداند.
واقعگرایی در روابط بینالملل تکیه بر «آنچه که هست» و رد «آنچه که باید باشد» است و ريشه در نگاه هابز و ماکياولی دارد.
🔻 یک از چهار
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰ظریف قبلا گفته بود:
برای پیشگیری از ترکمانچایها باید «انتخاب کنیم» که آرزوهایمان را در چارچوب امکانات دنبال کنیم!
•| از لحاظ جنبه تئوریک روابط بینالملل تجویز ظریف، مبنی بر واقع بینیِ متناسب با امکانات، در تناقض با گفتههای ظریفِ برجام است؛
جایی که محمدجواد ظریف در فایل صوتی لو رفته، به صراحت عنوان کرده مفروضات رئالیسم (واقع گرایی) در روابط بینالملل را قبول ندارد.
🆔 @namiramag 👈 عضویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اینجا ظریف در مصاحبه با رشیدپور، واقعگرایانه حرف میزند و به آنارشیک بودن روابط بینالملل اذعان میکند و تلویحا میدان را عامل اصلی ثبات میداند.
ترامپ، ظریف را با واقعیتهای جنگلگونه ساختار جهان، روبرو کرد. او قبلا مدعی بود ترامپ بر اساس قواعد بینالمللی نمیتواند زیر برجام بزند!
تفسیر او از متن برجام و پیش بینی قاطعش در اینکه ترامپ نمی تواند از برجام خارج شود پیش از هر مسئلهای نشان دهنده فهم ایدهآلیستی ظریف از محیط بین الملل و منعکس دهنده آرزوهای او از کارآیی توافق بود.
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 ظریف، نه نماد ایدآلیسم است و نه رئالیسم، او نماد چوبی است که در هر شرایطی خود را برای رفتن درون چرخ انقلابیگری آماده میکند. یکبار واقعگرا میشد و از تنظیم کردن آرزوها با امکانات میگفت و یکبار دنبال آرزوها با نفی امکانات بود. اما در مقابل شهید سلیمانی با درک واقعیت جنگلگونه ساختار نظام بینالملل، آرزوها و اهداف انقلابی خود را دنبال میکرد. ظریف حتی در چوب بودن هم ضعیف است و احساسات کودکانه بر رفتارهایش غلبه دارد.
🔻 چهار از چهار؛
آموزش رئالیسم و ایدهآلیسم
🆔 @namiramag 👈 عضویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙️محمد صدیق منشاوی؛
«کلُ من علیها فانٍ» ۲۶ الرحمن
📌 کاش یک پویش راه میافتاد که قرآن در همه مناسک و مناسبتها پخش میشد. در ذهنها، متاسفانه قرآن، با خاطره مرگ افراد پیوند خورده است درصورتی که در مصر، در مجالس شادی از قاری قرآن دعوت میشود!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 خیابان انقلاب تهران، دیوارنگاره شهید حسین فهمیده...
⌛همین روزها!
آیدی اینستگرام مجله نامیرا 👇
@Namiramag
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بلاگرهای حوزه موفقیت و ثروت که جدیدا مذهبیها نیز وارد آن شدند، یک گزاره به ظاهر منطقی اما فریب دهنده را دائما میگویند: امامان و پیامبر، ثروتمند بودند و ثروت بار منفی ندارد. اما نتیجه جالب ورود این قشر به خصوص دختران محجبه، به این حوزه، چیزی جز از دست دادن اعتقاداتشان نبوده... حداقل اگر نه همه، بیشترشان در اینستاگرام شاهد این هستیم که دخترانی که با هدف خوب جلوه دادن مذهب و مذهبیها وارد فعالیت در این حوزهها میشوند، در آخر در فضای سمّی ثروتمندان و به خصوص فضای اینستاگرام، حل میشوند!
به نظر شما چرا نتیجه این فعالیت البته با نیت خوب، به ناکجاآباد ختم میشود؟!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
📩 نگاه شما به مطلب قبل؛
بله اون سخنرانی معروف سال ۹۸ خیلی تاثیر گذاشت و یکی از دلایل رفتن به سمت ناکجاآباد هم، میل به دیده شدن باعث میشه، هدف اولیه فراموش بشه. اما این یک دلیله...
🆔 @namiramag 👈 عضویت
📩 نگاه شما به مطلب قبلی؛
ثروتمند شدن و خلق ثروت، ظاهرا شبیه اما فرسنگها اختلاف معنا دارند. عامل دوم هم اضافه کنیم: دنیا زدگی یا حب دنیا
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 تحقیرشدگان؛ جذبشدگان به حجاب استایل!
•| در سالهای گذشته به خصوص در دوره گسترش شبکههای اجتماعی، دختران و زنان مذهبی در غرب آسیا به شکل دیگری مورد حمله قرار گرفتند. اگر حجاب استایل را وارداتی و دارای هستهی سازمانیافته بدانیم، اما آنها که جذب این سبک زندگی میشوند، عمدتا به دلیل تحقیر و سرکوب روانی، اعتماد بنفسشان گرفته شد و برای رهایی از طردشدگی و برای اینکه برچسبهای حقارتآمیز متحمل نشوند، اقدام به قرار گرفتن در وضعیت اعتدال میکنند!
•| در واقع سوژهی حجاب استایل، شخصیتی متزلزل دارد و با کوچکترین انگشت اتهامی، از لبهی دایره گفتمانی میرود تا با فاصله گرفتن از مرکز گفتمان، خود را با هویت جدید بازیابی کند و کم کم به دایره گفتمانی رقیب سوق پیدا میکند و در آن حل میشود چرا که دیگر نه تنها تحقیر نمیشود که تشویق نیز میشود. هم میتواند از مواهب ضدارزشی گفتمان مقابل برداشت کند و هم خود را فریب میدهد. موضوع حجاب استایل و همینطور تغییر پوشش دختران محجبه چادری به غیرچادری و مانتویی به پوششهای باز تر را از زاویه روانشناسی و گرفته شدن اعتماد بنفس نگاه کنید!
اعتماد بنفس عمومی، جنسی و جنسیتی یکی از مهمترین اهداف این سالهای دشمن بوده است!
🔴 تحقیرشدگان؛ جذبشدگان به حجاب استایل!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 این ویدئو یک محتوای عادی نیست. از زوایای مختلف میتوان به آن پرداخت. یک نمای عریان از سبک زندگی گفتمان ضدارزشی در طبقه بالای جامعه که با توجه به قدرت اقتصادی که دارد، اوست که با ساختارشکنی و فضاسازی، تندروی و اعتدال در جامعه را مشخص میکند و فرد مذهبی ما نیز بدون آگاهی، تحت تاثیر قدرت برچسب زنی و اعتدالسازی این گفتمان قرار گرفته و همراه او کشیده میشود.
🔴 تحقیرشدگان؛ جذبشدگان به حجاب استایل! از اینجا بخوانید
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 یادداشت کنید. جناب #حداد_عادل هم با ایجاد یک دوگانگی ساختگیِ صلح_جنگ، مانند ظریف و روحانی پیام ضعف صادر کرد. البته به گرفتن ژست ضدیت با جنگ برای برداشت انتخاباتی هم بی ربط نیست!
دقیقا نام ببرید چه کسانی از ورود به جنگ گفتهاند؟ فضای غالب حاکمیت، دفاع دیپلماتیک از غزه بوده یا ورود نظامی؟!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 دشمن، پیشروی میکند، زمانی که کم میآورد و یا شکست میخورد، برای تجدید قوا گزینه آتشبس (مدارا) را روی میز میگذارد تا نفسی تازه کند برای تصرفات بعدی...
•| اشغالگر، اما عملیات روانی هم دارد؛
در افکار عمومی، مقصر را اشغالشده معرفی میکند...
برای فهم بهتر موضوع رابطه اسراییل و فلسطین را تصور کنید!
#ربیعی
#حجاب
🆔 @namiramag 👈 عضویت
هدایت شده از هنر حکمرانی و توسعه || محمد حق شناس
✍ محمد حق شناس
❇️ این حجم از چاپ پول آن هم توسط یک بانک خصوصی در کشور واقعا نوبر است، گو اینکه هیچ نظارتی بر این بانک ها در کشور نیست!
❇️معنای #نظارت مجلس بر اجرای قوانین در کشور این نیست که اجازه دهیم جرمی یا تخلفی از قانون در کشور رخ دهد و سپس هنگامی که آثار منفی آن انحراف و جرم زندگی مردم را دچار آسیب کرد فقط برای #نمایش_بازی_کردن و وانمود کردن به مردمداری #داد بزنیم و سر و صدا کنیم؛ معنی نظارت این است که در لحظه همه امور را کنترل کنیم، سر از محاسبات دقیق اقتصادی، مفاهیم و اصطلاحات آن در بیاوریم و در همان لحظه وقوع تخلف، جلوی انحراف را بگیریم تا جامعه از آسیب در امان بماند!
❇️ البته از کسی یا کسانی که درکی از مفاهیم اقتصادی ندارند چنین توقعی بی جاست:))
https://eitaa.com/hokmraniirani
🔰 گفتمان جدید در عرصه سیاست ایران!
•| بعد از پوپولیسم چه اصطلاحی وارد ادبیات سیاسی شده است؟!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰مسئله تابآوریِ اجتماعی، غزه و جامعهی ایران؛
•| آنچه که غزه را در این روزها و همچنین جامعه محور مقاومت را قُوت میبخشد و از دیگر جوامع متمایز میکند، بالا بودن قدرت تحمل در برابر مصائب است. چیزی که پاشنه آشیل طرف مقابل بوده و جوامع غیر مسلمان را به فکر برده است که چگونه با وجود این همه کشتار، به خصوص کشتار کودکان، مردم غزه و حتی لبنان، تاب آوردهاند؟!
•| پاسخ به این پرسش را باید در تغییر رفتار بخشی از جامعه ایران یافت. جامعهای که در دهه شصت، از پس جنگ تحمیلی و فشارهای ناشی از شهادت فرزندان برآمد اما با عبور از این دهه، سیاستگذاریها به سمت ساخت انسان سوداگر و معاملهگر رفت تا جامعه ایران را در تلهی روزمرگی بیندازد و آرمانهای خود را فراموش کند. تابآوری، مستلزم داشتن آرمان است و #آرمانخوهی یک جامعه را به جلو میکشد و سختیهای مسیر را قابل تحمل میکند. چه طرز فکری، جامعه ایران را به افراد #حسابگر تبدیل کرد؟!
📌 ویدئو، مربوط به زن اسیری است که بعد از هشت سال آزاد شده است!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
•|
🔰 مسئلهی حسابگری را حتی میتوان در مراسمهای #محرم یکی دو سال اخیر به وضوح دید. گذشته از تاثیر همه گیری کرونا و بالا رفتن هزینهها، حسابگری و به قول معروف، دو_دو تا چهار تا کردن در انجام و هزینه کردن برای عزاداریها مشخص بود و کسانی که قبلا فعالتر بودند، تلویحا در کلام خود ضرب و تقسیم میکردند!
•| مجله نامیرا؛ تحلیل روزمرگیهای سیاسی_اجتماعی
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰درس ۵۰ روزه غزه برای شبهروشنفکران ایرانی!
•| مردم غزه به شبه روشنفکران ایرانی که بر خلاف ادعایشان، به مفهومی بنام وطن، تعهد ندارند، با صدای بلند و البته به شکل تراژیک میگویند؛
🔹جان و مال و عزیزانمان را میدهیم فرزندانمان را به آغوش خاک میسپاریم، در خرابهها زیست میکنیم، بدون غذا و آب میمانیم اما #مهاجرت نمیکنیم، میمانیم و میسازیم
🔹و درس دیگری را آموزش میدهد؛
عامل مصیبت های ما جبهه عبری - عربی و غربی است، نه جبههی مقاومت! بنابراین هر چه فریاد داریم بر سر دشمن میزنیم نه خودی!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 سفیدشویی پرویز ثابتی و پررنگ شدن غنینژاد؛ بازگشت چوپان سختگیر!
•| آنچه که سعی شده در کانال دائما در مورد آن صحبت شود، چگونگی ساخت انسان اقتدارطلب و یا گونههای مختلف بشر سیاسی است. این پادکست را گوش کنید. اینجا
•| مدیران و متولیان مدرنیته در ایران، حکومت پهلوی را از آن جهت ستایش میکنند که به مثابه یک چوپان خشن و سختگیر، توانست تا آنجا که امکان داشت، از جامعه ایران، ایرانیتزدایی کند و برای نقش آفرینی به عنوان یک #شهروند_جهانی و بیسوژه (بیهویت)، آماده کند. برای این منظور، دست به پاک کردن حافظه تاریخی جمعی ایرانیان با استفاده از باستانگرایی جعلی زد که آشکارا در ضدیت با نیمه مهم حافظه و شاکله هویتی ما یعنی هویت دینی بود و هست. همزمان، هم هویت دینی پاک میشود و هم هویت قومی_محلی نیز شکلی جهانی میگیرد.
•| حضور رسانهای این دو چهره اقتدارگرا، یعنی متولیان مدرنیته به این نتیجه رسیدهاند که ورود به قدرت از طریق انتخابات و استفاده از دموکراسی برای ساخت شهروند جهانی، به بن بست خورده است و یا دیر به نتیجه میرسد و مجدداً به یک چوپان سختگیر نیاز است.
🔴 پرویز ثابتی؛ بازگشت چوپان سختگیر!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 عصر فرا واقعیت یا وضعیت حاد؛
✍️ سیدجواد نقوی
•| در وضعیتِ فرا واقعیت یا وضعیت هایپِررئالیتی، واقعیت دیگر معنایی ندارد، آنچه به عنوان واقعیت ساخته میشود یا بازنمایی میشود، به شکلی خود واقعیت معرفی میشود. در اینجا مسئلهی وضعیتِ حاد پدید میآید که در پس فرا واقعیت شکل میگیرد. وضعیت حاد واقعیت به تعبیر «بودریار»، فضایی است که همه اعمال دچار افراط میشوند و این افراط در اتمسفر باعث میشود منطق درونی رسانهها به جای روشنگری، به نوعی پروپاگاندا برای جذاب نشان دادن اعمال خشن یا حتی وحشتناک سوق پیدا میکنند. به نوعی که هر چند مخاطب باید از اعمال و رفتارهای فردی مثل پرویز ثابتی و دستگاه سرکوبی مثل ساواک ابراز انزجار کند اما در لحظهای همنوا با این شرایط اعمال فردی مثل ثابتی را عملی جذاب صورتبندی میکند به گونه ای میتوان بیان کرد که کارکرد وضعیت حاد سفید شویی ساده یک فرد نیست، بلکه جذاب نشان دادن تمامی اعمالی است که تا پیش از این به شدت مغضوب افکار عمومی بوده است.
ادامه پست بعد...
🆔 @namiramag 👈 عضویت
•| حال که تا حدودی مشخص شد وضعیت اکنون ما چیست شاید بهتر بتوان متوجه شد ظهور فردی مثل پرویز ثابتی که یک نمونه امنیتی خاص در سطح رده بالایی مثل ریاست ساواک بوده است در این مقطع چه معنایی دارد.
•| پرویز ثابتی و تیم رسانهای منوتو، خوب میدانند فقط در موقعیت اکنون است که میتوانند با فرمی که به خودشان میدهند از دوره فعلی نهایت استفاده را کنند و مسیری را شکل دهند که مخاطب تصور کند آنها در حال بازخوانی حقیقی تاریخ هستند. حال آنچه ثابتی میگوید بیشتر نوعی خاطره سازی نوستالژیک بر اساس طرحی است که از قبل تر در شبکه منوتو به نام مستند تونل زمان رقم خورده است. آنچه در مستند تونل زمان معروف بود تهی کردن امر تاریخی یا تاریخ به مثابه امر علمی بود آن مستند به صورت گزینشی سعی میکرد حافظه جمعی را ایجاد کند که بسیار نزدیک به زندگی روزمره انسانهای خوشبخت باشد که در مقطعی از زمان زیست میکردند و گویی همه چیز وجود داشته، رفاه و آسایش فراهم بوده است و این عناصر تندرویی بودند که باعث شدند جامعه یک زندگی نرمال را از دست دهد.
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 غزه، فراموش خواهد شد ؟!
•| در سیاست، ما باید بیشتر روی آگاهی سیاسی و تاریخی حساب کنیم، در حالی که سیاستمداران معمولا روی فراموشی سیاسی و فرو رفتن در زندگی روزمره حساب باز میکنند. سخن گفتن از آگاهی سیاسی نیز بدل به کار روشنفکری جدا شده از سیاست عملی شده و در سیاست عملی آنچه مهم است فراموشی سیاسی است.
•| فراموشی، همیشه آب روی آتش تاریخ بوده است. اما آیا اکنون آتش جنگ غزه خاموش شده و در آینده تأثیر عینى التهاب جهانی علیه نسل کشی در غزه تقریباً «هیچ» خواهد بود؟! و دوباره قاتلان ادعای #دموکراسی خواهند داشت؟! همانطور که قتل عام صبرا و شتيلا، جنایات نازیها فراموش شد، زنده شکافیهای ژاپنیها فراموش شد، پاکسازی قومی صربستان فراموش شد، استفاده از بمب اتم فراموش شد فراموش شد، مرگ کودکان غزه نیز فراموش خواهد شد؟!
•| آیا صرفا این جنایات در تاریخ ثبت میشوند؟ بحث دقیقاً همین جاست؛ این بار، آگاهی سیاسی به آگاهی تاریخی تبدیل شده است؛ چه در سطح آگاهی مردم فلسطین که به وضوح آگاهی تاریخی در آنان دیده میشود و موجب شد، اینبار حمله پیشدستانه و منسجمی انجام دهند و چه در سطح جهانی که گویی بعد از خواب زمستانی طولانی، بیدار شوند.
تنها در این صورت است که تراژدیهای تاریخی بشر از چرخه باطلِ قتلعام_فراموشی_قتل عام خارج میشوند. تراژدیهایی که صرفا در تاریخ ثبت میشد و پس از آن هرکس به خانه خود میرفت!
اما اینبار، فراموشی در کار نیست و کسی به خانه خود نخواهد رفت تا تکلیف مشخص شود!
🔴 غزه، فراموش خواهد شد ؟!
🆔 @namiramag 👈 عضویت