سلام
قرار بود مثلا درباره کتاب صحبت کنم
که ... ببخشید
اما یک نکته درباره اتفاقات #سوریه؛
روایتی که دائما به افکار عمومی تزریق میشود روایت برجامیون و ستون پنجم غرب در ایران، است. روایتی که بشار اسد (مادر اسد) را تطمیعشده توسط امارات معرفی کرده و فروپاشی ارتش سوریه را خواست اسد میداند. در صورتی که حوادث سریع سوریه بخشی از توافق غیررسمی تهران با غرب است. در واقع توافق جهشیافته برجام، یعنی برجام منطقهای!
کسی که باور کرد کیف زن سنوار، چند هزار دلار است، تصاویر فلان زندان و هرچیز دیگری را باور میکند. استعمار، اول استحمار میکند.
امپریالیسم و استکبار، گرگ بالان دیده است...
ضربات عجیبی به ذهن سیاسی من خورده،
گیجم... نه، حوصله شرح قصه است و نه، قدرت ساکت بودن و ننوشتن را دارم... امثال من، کم نیستند... درمانده و خاموش.
مهمترین کاری که باید کرد، طرح پرسشهای عمیقتر و اساسیتر است. واکاوی و بازگشت به پرسشها که چرا انقلاب شد؟! تفاوت نظام سیاسی پهلوی با جمهوری اسلامی چه باید باشد و آیا تفاوتی هست یا نه؟!
احمدینژاد خندهدار بود. روحانی حیلهگر بود. مرحوم رئیسی آشفته بود و این، تنها رییس جمهوری است که نیست و ما، رسما به طرز خندهداری به بازی گرفته شدهایم و دچار حیله پیچیدهای شدهایم. در این حالت، حال ما باید چگونه باشد؟!
مُردیم بیآنکه هیچ کاری کرده باشیم
دل ما با جنگجویان حاضر در کشتی بود. حداقل تا زمانی که بر روی امواج آرام میرمیدیم. اما زمانی که در ۷ اکتبر به خشکی رسیدیم، مُردیم؛ بیآنکه هیچ کاری کرده باشیم.
دِیون زمانی که سوار بر کشتی عازم جنگ با دیونیسیوس بود به همراهانش گفته بود «برایم همین بس که در این کار شرکت کرده باشم. اگر قسمت آن باشد که درست در لحظهای که پایم را بر خشکی مینهم بمیرم بیآنکه هیچ کاری کرده باشم، کماکان این مرگ را مرگی شادمانه و افتخارآمیز میدانم.
ما اما مُردیم چون نمیتوانستیم کاری کنیم. بدون هیچکاریکردن مُردیم، چون هیچکاری نبود که برای انجام آن آماده بوده باشیم. برای نبرد خود را مجهز نکرده بودیم، پس نمیتوانستیم بجنگیم. تا پایمان به خشکی رسید و سفتی زمین را حس کردیم، دنیا با سرعتی وصفناپذیر از ما دور شد. مکثی غیرارادی، مسخی نابهنگام را بر ما مستولی کرد که توان قدم از قدم برداشتن را از ما گرفت. فقط تماشا کردیم چون توانمان بیش از این نبود. چون به ملزومات شتاب تاریخ در آغاز سدهی نو، خود را تجهیز نکرده بودیم. نه فرمول شتاب را بلد بودیم و نه آغاز قصههای تاریخ را میشناختیم و نه تهور قصه گفتن در ارادهمان بود. پس خود را با ایستادن در سمت درست تاریخ، تسلی دادیم.
بنابراین مرگی شادمانه و افتخارآمیز نصیبمان نشد. در واقع نتوانستیم که بمیریم، چه در حین انجام کاری و نه حتی پیش از انجام آن کار. مسخ شدیم و تنها تماشا کردیم. مسخ شدیم و حتی نتوانستیم که آنچه تماشا میکنیم را روایت کنیم. زبانمان سِر شد و در لکنت مُردیم بیآنکه هیچ کاری کرده باشیم.
سلام بزرگواران 🌱
به تازگی به همراه یکی دو تا از دوستان، کار و کاسبی در حوزه مواد غذایی راه انداختیم. شما عزیزان اگر مایل بودید در کانالی که زیر گذاشتم عضو بشید و حمایت کنید. انشالله دعای شما بدرقه راه ما باشه 👇🏼
https://eitaa.com/zhokal
🔰 تاریخ معاصر و امام خمینی ره
•| تاریخ معاصر حداقل از مشروطه به اینسو را مطالعه کنید. ظرافتها، پیچیدگیها و نیروهای درگیر داخلی و خارجی در سیاست را درک کنید. آن وقت متوجه خواهید شد حضرت امام چه کار بزرگی کردو پس انقلابش، چه نیروهای بزرگ و جهانی تربیت شد. دو کتاب زیر برای شروع مطالعه مناسب هستند.
🔻 ایران بین دو انقلاب اثر یرواند آبراهامیان
🔻 انقلاب مشروطیت ایران: نیروها و هدف ها اثر بیژن جزنی
@Vavbook
هدایت شده از واو // کتاب
Scan 26 Jan 23 · 06·54·49.pdf
4.82M
⏺️ در این چند صفحه از کتاب «ایران بین دو انقلاب»، آبراهامیان نشان میدهد که
🔹طبقه متوسط سنتی ( روحانیت)
🔸طبقه متوسط جدید ( مدرن)
🔹نسل جدید و روشنفکران جوان
( تقی ارانی، موسس حزب توده)
🔸طبقه کارگر
🔹اقلیتهای مذهبی و زبانی
هرکدام به چه دلیلی ناراضی شدند و خشمشان نسبت به رضا خان روز به روز افزایش مییافت
و چطور سقوط پهلوی اول و اخراج رضاخان از کشور کسی را متاثر نکرد!
@vavbook عضویت در کانال
@vavbook 👈 کتاب
واو // کتاب
کتاب «براندازی»؛ روایت یک قرن عملیات تغییر رژیم توسط آمریکا •| فردا معرفیش میکنم و توضیحی درباره ک
فعلا این کتاب و در کل کتابهام در دسترسم نیستن... شرمنده شما بزرگواران هستم