4_5830218719053223670.pdf
969.3K
✅ مقالهٔ ارزشمندِ «جسارتی كه صورت نبسته است! و نکاتی دیگر»
نوشتهٔ استاد جویا جهانبخش در نقد کتابِ «در محضر بهجت»
@Nardebane_feghahat
12.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #مناجات_شعبانیه (1)
✔️ آيتالله جوادی آملی:
🔸 این مناجات شعبانیه که از وجود مبارک حضرت اميرمؤمنان (سلام الله علیه) است که البته همه ائمه این مناجات را میخواندند، در آن إدلال هست، ناز هست. غیر از اینها (یعنی ائمه) ممکن بود که کسی اینطور حرف بزند؟!
🔹 در همین مناجات «شعبانیه» آمده است: «إِلَهِی إِنْ أَخَذْتَنِی بِجُرْمِی أَخَذْتُكَ بِعَفْوِكَ» خدایا اگر مرا مؤاخذه کنی، بگویی چرا گناه کردی، من هم تو را مؤاخذه میکنم که تو که بزرگتر بودی چرا عفو نکردی؟! این {دعاها} از چه کسی بر می آید؟! ما چنین ائمه ای داریم، چنین اولیایی داریم که با خدا اینطور حرف میزنند. به ما هم گفتند بخوان، نگفتند این مخصوصِ آنهاست...»
@Nardebane_feghahat
✅ #مناجات_شعبانیه (2)
✔️ توصیفِ علامه طباطبایی(ره) از مناجات شعبانیه
«و هى جامعة للمقدّمة و ذى المقدّمة جميعاً، أعنى السلوك و الشهود»
📚 رساله الولاية، العلامة الطباطبائي ص72
@Nardebane_feghahat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #مناجات_شعبانیه (3)
✔️ ناز کردن برای خدا در مناجات شعبانیه
در کلام آیتالله جوادی آملی
@Nardebane_feghahat
✔️ از مرحوم آیتالله اراکی (رضواناللهعلیه) نقل میکنند که ایشان فرموده: برخی معتقدند که سه نفر، شهیدِ سه مسأله شدند:
🔸 «سید مرتضی» فقاهتش، امامزادهبودنش را شهید کرده، با وجود آنکه با چهار واسطه متّصل به امام معصوم میباشد.
🔹 «عبدالعظیم حسنی» امامزاده بودنش، محدّث بودنش را شهید کرده و غالباً کسی او را به عنوانِ «محدّث» نمیشناسد.
🔸 مرحوم آیتالله سید محسن سلطانآبادی عراقی(اراکی) هم با وجودِ آنکه فقیه عظیمالشأنی بود، ولی چون سرمایهدار بود، ثروتش فقاهتش را شهید کرد و او را یک ثروتمند میدانستند، نه فقیه!
@Nardebane_feghahat
نردبان فقاهت
✔️ از مرحوم آیتالله اراکی (رضواناللهعلیه) نقل میکنند که ایشان فرموده: برخی معتقدند که سه نفر، شه
✔️ تصویری از مرحوم آیتالله سید محسن سلطانآبادی اراکی (عراقی)
@Nardebane_feghahat
✅ #مناجات_شعبانیه (4)
✔️ بیانات مقام معظم رهبری
1383/07/13
🔹 این مناجات شعبانیه را ببینید. من یک وقتی از امام (رضواناللَّهعلیه) پرسیدم در این دعاهای مأثوری که وجود دارد، شما کدام دعا را بیشتر از همه خوشتان میآید و دوست دارید؟ فرمودند: «دعای کمیل» و «مناجات شعبانیه».
🔸 اتفاقاً هر دو دعا هم مال ماهِ شعبان است؛ دعای کمیل که میدانید اصلاً ورود اصلیاش مالِ شب نیمهی شعبان است، مناجات شعبانیه هم که از ائمه نقل شده، متعلّق به ماه شعبان است. لحن این دو دعا به هم نزدیک است؛ هر دو عاشقانه است. در مناجات شعبانیه: «و إن أدخلتنی النّار أعلمتُ أهلها أنّی احبّک» جهنم هم که من را ببری، فریاد میکشم تو را دوست دارم. و در دعای کمیل: «لإن ترکتنی ناطقاً لأضجّن إلیک بین أهلها ضجیج الآملین و لأصرخنّ الیک صراخ المستصرخین و لأبکینّ بکاء الفاقدین» اگر به من در جهنم اجازه بدهی و نطق را از من نگیری، فریاد میکشم؛ فریادِ امیدواران، فریادِ دلدادگان و فریادِ دلباختگان را.
@Nardebane_feghahat
✔️ شیخ محمد حسین کاشف الغطاء(ره):
🔸 «یادم هست که پدربزرگم (أعلیالله مقامه) وقتی دو سال و نیم داشتم، مرا در مقابل خود میایستاند و به من دستور میداد که نماز بخوانم. من هم میایستادم و "الله اکبر" میگفتم و حرکات نماز، از جمله رکوع و سجود را انجام میدادم. وقتی تمام میشد، مرا در آغوش میگرفت و به من میگفت: "میخواهی در آینده چه کسی شوی؟" به او میگفتم: "من شیخ محمد حسین کاظمی هستم. وقتی بزرگ شوم، انشاءالله از او بزرگتر خواهم شد." (و در آن زمان شیخ محمد حسین کاظمی مرجع تقلید بودند)
📚 عقود حیاتی، خاطرات مرحوم شیخ محمد حسین کاشف الغطاء، ص27
@Nardebane_feghahat
✔️ درس خارج فقه آیت الله نوری همدانی
93/08/20
🔹 شیخ اعظم انصاری بعد از ذکر اخبار دهگانه {در بحث ولایت فقیه} میفرماید خیال شده که این احادیث بر ولایت فقیه دلالت دارند، درحالی که اینطور نیست بلکه انصاف این است که احادیث مذکور فقط دلالت دارند بر اینکه فقهاء وظیفه دارند احکام خدا و احادیث اهلبیت (علیهم السلام) را برای مردم بیان کنند و دیگر دلالت بر ولایت جعلیهٔ اعتباریهٔ آنها به این معنی که از طرفِ شارع موظّف باشند جامعه را اداره کنند ندارند و سپس ایشان در آخر کلامشان اینطور میفرمایند: «و بالجملة: فإقامة الدليل على وجوب طاعة الفقيه كالإمام عليه السلام إلّا ما خرج بالدليل دونه خرط القتاد»
درختهائی وجود داشته که به روی آنها خارهایی رو به بالا مثل سوزن می روییده، حالا اگر کسی دستش را از بالای درخت به پائین بکشد دستش زخم و پاره میشود که به این عمل «خرط القتاد» گفته می شود. شیخ اعظم انصاری میفرماید خرط قتادِ به این مشکلی، از اثبات ولایت فقیه آسان تر می باشد!
🔸 و جالب اینکه تمام محشّین و شرّاحِ مکاسب مثل آخوند خراسانی، شیخ محمد حسین غروی اصفهانی، مرحوم ایروانی، آقای حکیم، غایة الآمال، منیة الطالب، آقای خویی، هدی الطالب، هدایة الطالب و دیگران نیز این حرف شیخ را تایید کرده و فرموده اند دلیلی بر ولایت فقیه نداریم. و فقط حضرت امام (رضواناللهعلیه) در مقابل اینها فرموده که احادیث مذکور بر ولایت فقیه دلالت دارند. ایشان در کتاب البیع جلد 2 صفحه 645 و در بحث ولایت فقیه که در نجف اشرف داشتند، فرمودهاند که احادیث مذکور بر ولایت فقیه دلالت دارند. پس بحث بسیار مهم است و ما باید أدله طرفین را با دقّت بررسی کنیم.
#فقه
@Nardebane_feghahat
✔️ بیانات امام خمینی در جمع رؤسای سه قوه
1366/08/19
🔹 به تعبیر شیخ عارف و استاد ما [حضرت آیت الله شاه آبادی رضوان الله تعالی علیه] «ادعیه» کتابِ صاعد است، قرآن صاعد است. ایشان تعبیر میفرمود به اینکه «قرآن» کتابِ نازل است که از آنجا نزول کرده است و ادعیهٔ ائمه، کتابِ صاعد است و همان قرآن است که رو به بالا میرود...
🔸 کسی که بخواهد بفهمد که مقاماتِ ائمه چی است، باید رجوع کند به آثار آنها. آثار آنها ادعیهٔ آنهاست، مهمّش ادعیهٔ آنهاست.
@Nardebane_feghahat
✔️ «محکِّمه»
🔹 «مُحَکِّمه» نام دیگر نخستین گروهِ خوارج است که پس از ماجرای حکمیت در جنگ صفین، در منطقهای به نام حروراء گرد آمدند. این گروه به «حروریه» نیز معروف است. آنها معتقد بودند که پذیرش حکمیت خطا بود و تنها خدا حقّ قضاوت دارد. محکمه بعدها منشعب شد و گروههای مختلف خوارج از آن پدید آمدند.
@Nardebane_feghahat
✔️ إباضیه
🔹 «إباضیه» به نقلی تنها گروهِ باقیمانده از خوارج است. نام این فرقه از نام «عبدالله بن اباض تمیمی» نخستین پیشوای آن گرفته شده است.
🔸 امروزه اباضیان بیشتر در شمال آفریقا، شرق آفریقا (بهویژه جزیره زنگبار) و عمان سکونت دارند. عمان تنها کشور مسلمانی است که مذهب اباضی در آن، مذهبِ اکثریت است، پادشاه آن نیز این مذهب را دارد.
🔹 آنان بر این عقیدهاند که «نمیتوان به کسی مؤمن یا کافر گفت، چرا که وحی منقطع شد، و ابوبکر و عمر از دنیا رفتهاند و امروز کسی نیست که حقایق را بیان کند و کافر را از مؤمن تمیز دهد. بدان جهت ما به کسی نمیگوییم که او مؤمن است یا کافر.»
@Nardebane_feghahat