✔️ در برخی از کتب، بعد از ذکر نام بعضی از بزرگان، عبارتِ «اع» ذکر میشود. این عبارت به معنای «أعلیالله مقامه» میباشد که اختصاراً اینگونه نوشته میشود.
@Nardebane_feghahat
✔️ حجتالاسلام سید علی طباطبایی:
🔸 از داستانهایی که پدرم {مرحوم سید عبدالعزیز طباطبایی} نقل میکرد، این بود که علامه امینی برای چاپِ کتابِ «الغدیر» نیازمندِ کاغذ بود. بعد از جنگ جهانی کاغذ بسیار کم شده بود و به سختی تهیه میشد. علامه به بغداد میرود و به شیخ محمد رضا مظفر میگوید: من سیصد بند کاغذ برای چاپ الغدیر میخواهم! مرحوم مظفر میگوید: برای کتاب «سقیفه» خودم پانزده بند کاغذ میخواستم، یک ماه است دوندگی میکنم و هنوز نتوانستهام بگیرم! علامه در جواب میگوید: «من برای الغدیر کاغذ میگیرم. ما ارباب داریم!»
🔹 به ادارهای که متصدّی این کار بودهاند میرود و درخواست سیصد بند کاغذ میکند و مسئول آنجا در جواب درخواست علامه فقط میگوید: «کاغذها را اینجا تحویل بدهم یا نجف؟!»
🔸 مسئولینِ مافوق بعداً آن شخص را مورد سرزنش قرار میدهند که چطور بدون هیچ تعریف و برنامهای شما به یک نفر سیصد بند کاغذ دادهاید؟! او گفته بود به قدری هیبتِ این شخص مرا گرفت که هر چه او دستور میداد من انجام میدادم!
🔹 اینها نبود مگر به خاطر گرهخوردن کار علامه امینی با امیرالمؤمنین (علیهالسلام).
@Nardebane_feghahat
✔️ مرحوم شیخ علی کورانی(ره):
🔹 زمانی بنی صدر در همین فیضیه آمد و سخنرانی کرد. گفت: «قال الله تعالی: و لا تَقِف ما لیس لک به علم!»
🔸 «تّقْفُ» به معنی تبعیّت هست، ولی بنیصدر «و لا تّقِف» -به معنی متوقف نشدن- خواند! بنیصدر این آیه را به این مضمون معنی کرد: «اگر علمی ندارید متوقف نشوید»!
🔹 این اشتباه است! معنی صحیح این هست «اگر علم ندارید پیروی نکنید» اینها عربی نمیفهمند!
📚 مصاحبه مرحوم شیخ علی کورانی، مصاحبه با پایگاه خبری تحلیلی فردا، 2 دسامبر 2017
@Nardebane_feghahat
✔️ مرحوم شیخ علی کورانی(ره):
🔹در روایات از توقیت نهی شده است. حتی در خصوص «شعیب بن صالح» هم دروغ زیاد گفته شد. به «علی شمخانی» میگفتند این همان «شعیب بن صالح» است، چون پدرش صالح هست! من میگفتم که این اسمش «علی» است «شعیب» نیست!
📚 مصاحبه مرحوم شیخ علی کورانی، مصاحبه با پایگاه خبری تحلیلی فردا، 2 دسامبر 2017
@Nardebane_feghahat
✔️ مرحوم شیخ علی کورانی(ره):
🔹 در یکی از کنفرانسها «شیخ صالح النّیفر» از تونس به ایران آمده بود. شیخ در برف لیز میخورند و به زمین میخورند. شیخ صالح میگوید این همان حدیثی است که میگوید امام زمان را یاری باید کرد حتی اگر چهار دست و پا در برف برای یاری ایشان حرکت کنید (اشاره به اینکه عربستان و یمن برف زیادی ندارند و منظور از منطقه برف نشین در روایات ایران است!)
📚 مصاحبه مرحوم شیخ علی کورانی، مصاحبه با پایگاه خبری تحلیلی فردا، 2 دسامبر 2017
@Nardebane_feghahat
✅ روزه روز عاشورا از نظر صاحب حدائق(ره)
✔️ صاحب حدائق (رضوانالله تعالی علیه) روزهٔ روزِ عاشورا را حرام دانسته، زیرا روایات ناهیه را ترجیح داده و روایاتی را که دالّ بر استحبابِ روزه عاشورا میباشد، حمل بر تقیّه نموده است.
@Nardebane_feghahat
◾️ برخی از دوستان عزیز بارها در مورد کیفیتِ دستیابی به تقریراتِ مباحث آیت الله سیستانی (مدظلهالعالی) پرسیدهاند.
دستیابی به تقریرات معظمله ⬇️
http://taghrirat.net
@Nardebane_feghahat
✔️ آیت الله سید فاضل میلانی(ره):
🔹 گفته شده مرحوم آقای سید ابوالحسن اصفهانی میفرمود: «نظمِ حوزه، در بینظمی است!» حمل بر صحت میکنم: نظرشان این بوده وقتی به حوزه سامان و نظم داده شود، زمینهای برای اهدافِ نامطلوب فراهم میشود و این خطر بزرگی برای حوزه است.
(۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵)
@Nardebane_feghahat
✔️ بیانات آیتالله اشرفی شاهرودی
1395/2/26
🔸 اخیراً مسئلهای پیش آمده که بعضی آقایان اصرار دارند روش دانشگاه را در حوزههای علمیه پیاده کنند! در طول هزار سال ما چه ضرری از منهج سنتی حوزه دیدهایم؟ آیا در همین مدارس، صاحب جواهر، شیخ مفید و شیخ طوسی، سید مرتضی پرورش نیافتند؟ کتابهایی که این بزرگان نوشتهاند هنوز استفاده میکنیم. نمیدانم چه قصدی در کار است! چرا باید با منهج دانشگاهی به حوزه نگاه کنیم؟
🔹 اساتیدِ دانشگاه که از حوزه رفتهاند به ما میگویند که اگر چیزی داریم به برکت همان منهجِ طلبگی ما است. حال ما چگونه میخواهیم حوزه را زیر پر و بال روشهای دانشگاه ببریم؟ بگذارید حوزههای علمیه به همان منهج درستی که از قبل داشته برقرار باشد... اجبار نکنیم که طلبه به کدام کلاس برود و کدام استاد را انتخاب کند. از قدیم طلاب برای انتخاب استاد و کلاس آزاد بودند.
@Nardebane_feghahat
✳️ #مرحوم_آیتالله_میلانی (30)
✔️ بیانات آیتالله سید علی میلانی
1395/2/26
🔹 مرحوم آیتالله سید هادی میلانی(ره) به طلّابِ مبلغ توصیه میکرد که هرگز در تبلیغ اسم مرا نیاورید و با تقلید مردم کار نداشته باشید و دخالت نکنید!
🔸 مرحوم آقا {سید هادی میلانی} به دو امر تأکید میکرد که با هم باید پیش بروند: اول علم و دوم تقوا. میفرمود: «علم بدون تقوا ضرر دارد و خطرناک است. تقوای بدون علم هم فقط به دردِ خود شخص میخورد و دردی از جامعه درمان نمیکند.» طلابی که میخواهند اثری بگذارند باید جامع باشند، هم در علم و هم در تقوا.
@Nardebane_feghahat
✳️ #مرحوم_آیتالله_میلانی (31)
✔️ بیانات آیتالله سید علی میلانی
1395/2/26
🔹 خاطرهای از مباحثهٔ آیتالله سید هادی میلانی و آیتالله خویی تعریف میکنند که این دو وقتی از درس استاد بیرون آمدند، در صحن حرم امیرالمؤمنین (علیهالسلام) مشغول بحث میشوند. این بحث آنقدر ادامه پیدا میکند که وقتی از شب میگذرد و حرم خالی از زائر میشود. درهای حرم بسته شد و خادم میآید و به آنها میگوید خارج شوند تا آخرین در را هم ببندد! این دو هنگامی که از حرم خارج میشوند در کوچههای نجف به بحث ادامه میدهند تا زمانی که در بین راه، مؤذّن اذان صبح را میگوید و مباحثه آنها پایان مییابد. این پشتکار برای ما طلاب درس است.
@Nardebane_feghahat
✅ #بیان_بن_سمعان (1)
🔹 بَیان بن سَمْعان تَمیمی نَهْدی (۱۱۹ق/۷۳۷م) از غُلات کیسانی بود که فرقۀ بیانیه يا سمعانیه به او منسوب است.
🔸 بیان بن سمعان ـ که در برخی از مصادر به خاطر تصحیف به اشتباه «بنان» معرفی شده ـ در کوفه زندگی میکرده است.
🔹 از لقب وی «تَبّان» پیداست که ظاهراً کاهفروش بوده است.
🔸 بیان بن سمعان همراه با یکی دیگر از غالیان به نام مغیرة بن سعید، توسّطِ حاکم کوفه به سبب ادعاهای گزاف و یا قیام بر ضد حکومت، به همراه جمعی دیگر دستگیر و کشته شد.
🔹 گفتهاند که بیان بن سمعان به الوهیت علی (علیهالسلام) باور داشت و معتقد بود که جزئی الاهی در امیرالمؤمنین حلول کرد و با جسد او یکی شد و آن حضرت به یاری آن جزء الاهی بود که از غیب خبر میداد، یا بر کفار پیروز میشد و یا توانست در خیبر را بردارد!
@Nardebane_feghahat