🔹در چند روایت از معصوم سؤال میکنند که این همه در قرآن در مورد نماز سفارش شده است، مراد از نماز چیست؟ آیات متعددی در قرآن هست که میفرماید: اقم الصلوه یا یقیمون الصلوه، مراد از این صلاتی که در قرآن ذکر شده است چیست؟ اهل بيت عليهم السلام میفرمایند: که مراد ولایت کلیه الهیه است که قائم به ماها است. بعد حضرت میفرمایند که: نه اینکه فقط مراد از نماز در قرآن ما باشیم، بلکه مراد از حج و زکوه و روزه، و مراد از بیت ما هستیم. مراد از همه اینها ولایت کلیه الهیه است که او هم قائم به ما است. در اولاد آدم احدی به مرتبه و فضیلت و مقام چهارده نور مقدس نرسیده و نخواهد رسید. ابداً بلکه این بزرگواران گل سرسبد عالم وجود هستند.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔻کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir
🔹حضرت سلمان در حدیث مشهور نورانیت که روایت عجیبی است، از امیر المومنین علیه السلام سؤال میکند: یا علی هرکس نماز واقعی را بپا کند در واقع ولایت شما را هم بپا داشته است؟ حضرت فرمودند: آری و دلیل آن این آیه شریفه است که فرمود: وَ اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ یعنی از صبر و نماز کمک بجویید. رفع مشکلاتتان را از این دو چیز بخواهید. حضرت فرمودند: که مراد از صبر رسول الله است و صلوه من هستم. در ادامه آیه هم میفرماید نماز که در اینجا منظور همان حقیقت ولایت است خیلی سخت است مگر برای خاشعین. برای آنها بسیار آسان است. و خاشعین همان شیعیان ما هستند که قبول ولایت علی برایشان آسان است.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔻کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir
16.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیت الله ناصری (ره)
🔸عرضه متوقف بر تقاضا!
🔻« تمام مذاهب دنیا معتقدند که یک نفر مصلح جهانی در آخرالزمان میآید
منتها وقتی که همه با تمام وجود او را بخواهند
یعنی عرضه متوقف بر تقاضاست
ما نمیخواهیم برای همین ایشان نمیآیند.
یعنی بصورت واقعی نمیخواهیم؛ شاید جلسه ای بگیریم و سینه ای هم بزنیم ولی ظاهری است و لقلقه زبان...»
▫️برنامه تلویزیونی کلمه
. ┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔹کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir
🔹معارف بر دو قسم است: اصول و فروع؛ اصول جزء عقاید و عمل قلبی است و قلب باید بپذیرد و قبول بکند. اما فروع عمل جوانحی است و اعضاء و جوارح باید عمل بکنند. یک فرق دیگر هم دارد، که اصول دین را هر کسی طبق سطح فکر و معلوماتش باید روی دلیل و عقل و برهان، بتواند اثبات بکند. اما فروع دین را انسان باید یا مجتهد باشد یا مقلد یا محتاط.
🔺در فروع دین، نماز سر سلسله فروع است و میتوانیم بگوییم اعظم از همه فروع است. و اهمیتش هم از همه فروع بیشتر است. راجع به نماز، بزرگان کتابهای ارزشمند نوشتهاند. مثل قاضی سعید که از بزرگان و دانشمندان و علمای اخلاق بوده است و صدر المتألهین، شهید اول، میرزا جواد آقای تبریزی، مرحوم امام اعلی الله مقامه الشریف، همه کتاب هایی در مورد نماز نوشتند. که چه آثار و نتایجی برای نماز مترتب است.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔻کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir
🔹امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نور مطلق است. نور با ظلمت، مناسبتی ندارد. آنکه بین من و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف من فاصله انداخته است حجابهای ظلمانی است که از غفلتها و معصیتها ناشی میشود؛ اینها حجاب و پرده میشود.
#امام_زمان
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔻کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir
🔹قیام نماز اشاره است به اینکه پروردگارا! برای انجام واجبات و ترک محرمات ایستاده ام و تا آخرین نفس برای اطاعت تو ایستادگی میکنم. معنای رکوع این است که پروردگارا! تسلیم امر تو هستم و به آنها گردن نهاده¬ام و لو گردنم را بزنی در مقابل اطاعت تو رو برگردان نیستم. سجود یعنی من فناء فی الله هستم. از همه چیز چشم پوشیده ام و سر تعظیم به عظمت تو فرود آورده ام. یعنی خداوندا من چشم از جمیع ماسوای تو پوشیدم و تو را میپرستم و عبادت میکنم و بس. چشم و نظر به احدی غیر از تو ندارم. سجده اشاره به این است.
🔸سجده اول که سرت را روی مهر میگذاری، اشاره به این است که خدایا من از خاکم، من پستم، ناچیزم. سرت را که از مُهر بر میداری یعنی من را از خاک ایجاد کردی. بار دوم سرت را روی مهر میگذاری یعنی دو مرتبه من به همین خاک بر میگردم. سرت را که از سجده دوم بلند میکنی یعنی دو مرتبه برای حساب و کتاب و معاد بلند میشوم. شهادتش ، اذان و اقامه اش و ... معرکه است. چه اشاراتی در اینها هست. دلم میخواست آقایان کتابهای مرحوم امام در مورد نماز را بخوانند تا با جذبات و حالاتی که برای بزرگان و اهل معرفت هست، آشنا شوند.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔻کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir
#عکس_نوشته
🔹موضوع: نماز
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir
هدایت شده از الهادی
💠 بخشی از مصاحبه پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری با حجتالاسلام والمسلمین شیخ جعفر ناصری در مورد مرحوم #آیت_الله_ناصری رضوانالله علیه:
🔻 سوال: از آنجا که محضر درس اخلاق آیتالله ناصری، صرفاً یک اخلاق نظریِ برگرفته شده از شرایط اجتماعی و سیاسی نبود، کمی درباره سبک و سیره اخلاقی ایشان توضیح دهید و اینکه چطور این اخلاق، همزمان در کنار بصیرت و مسئولیت انقلابی و اجتماعی ایشان قرار داشت؟
🔸 من یک مقدمهای عرض بکنم؛ شاید با بیان این مقدمه، بخشی از سؤالهای شما هم پاسخ داده بشود. در طول تاریخ، بعضی از افراد، بخشهای آموزشی را انتخاب میکنند و با ورود به حوزه، تنها در این بخشها مشغول میشوند. به نظر من این یک انتخاب است، اگر که درست وارد بشوند و درست درس بخوانند.
🔹 این بزرگوار هم با ورود به حوزه، در بخش آموزشی وارد شدند. بعد اینهایی که وارد حوزه میشوند، شاید تعداد کمی از آنها در گرایش علمی و تحقیق بمانند. ایشان با این گرایش و با آن اساتیدی که قبلاً عرض کردم، شروع کردند.
🔸 همچنین بخشی از آنهایی که وارد حوزه میشوند که یکی از اصول اولیهشان بخشهای علمی است و باید مراعات کنند، اینها گرایش تهذیبی، اخلاقی، معرفتی و معنوی پیدا میکنند. ایشان این امتیاز را هم داشتند. از همان آغاز که وارد حوزه شدند، درس، تهذیب، اخلاق، معنویت و توجه به خدای متعال را با هم داشتند.
🔹 آنهایی که تا اینجا میآیند، بخشی از آنها بهگونهای راجع به حضرت بقیةالله عجلاللهتعالیفرجهالشریف صحبت میکنند یا اعتقاد دارند و وقتی از زبانشان این نام شریف شنیده میشود، در قلوب اثر میگذارد.
🔸 یکی از امتیازاتی که ایشان داشت این بود که هر اتفاقی میافتاد، میگفت یا صاحبالزمان ادرکنی، یا صاحبالزمان ادرکنی و توجهش به حضرت بقیةالله بود و مردم را هم به آن حضرت توجه میداد. شاید اینطور که ایشان مردم را به #امام_زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف دعوت میکرد، کمتر کسی دعوت میکرد.
🔹 اینطور که ایشان میسوخت، اینطور که ایشان گریه میکرد، اینطور که ایشان یا صاحبالزمان میگفت و در دلها اثر میگذاشت و فقط این بُعد هم نبود. کسانی که همه این امتیازات را با هم داشته باشند، بسیار اندک هستند.
ادامه دارد...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir
هدایت شده از الهادی
ادامه مطلب قبل...
🔻 گاهی فقط تسبیح هست و سجاده و ذکر و این حرفها و کمتر به خدمات اجتماعی ورود میشود؛ ولی ایشان با تمام توان وارد خدمات اجتماعی شده بود.
🔸 این را به شما عرض کنم که در سن نودسالگی و حتی کمتر از این که دیگر هرکسی بازنشست میشود، ایشان در این سن، آنقدر دغدغه داشت که سه ساعت قبلازظهر و سه ساعت بعدازظهر در اختیار مردم بودند.
🔹 گاهی دوستان دلسوزانه درب منزل را میبستند و مردم را راه نمیدادند؛ اما ایشان میگفت: راه بدهید تا بیایند ببینم چهکار دارند. همان طور که عرض کردم مهمتر از اینها اینکه ایشان تأکید خاصی برای خدمترسانی داشتند؛ یعنی کسی میآمد درددلی میکرد، یا نگرانی و ناراحتی داشت، وقتی که میرفت، گویا چراغی دستش داده شده بود و نوری برای او آماده شده بود. این از برکات توسلات و معنویت ایشان بود.
🔸 همیشه دستش برای این ملت به دعا بلند بود. اگر جایی خشکسالی میشد، اگر جایی مردم در فشار قرار میگرفتند، اگر جایی زلزله میشد، اشک از چشمان او سرازیر میشد و گریه میکرد و میگفت یا صاحبالزمان! یا صاحبالزمان! ایشان تمام همّش این بود که توجه مردم را به حضرت بقیةالله زیاد کند.
🔹 خیلیها میآمدند، نامه مینوشتند، حوائجی داشتند، مشکلاتی داشتند. فقط یک چیز میگفت، میگفت توسل به آقا امام زمان را فراموش نکن، دو رکعت نماز #امام_زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف بخوان و مشکلت را محضر آقا عرضه کن، آقا جواب میدهند.
ادامه دارد..
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir