#متن کامل #مصاحبه با #استاد علی احمدپور
در موضوع
امامزادگان و #امامزاده #ناصرالحق،
آیاتی از سوره های معصومین (ع)
استاد علی احمدپور از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، به موضوع «امامزادگان و امامزاده ناصرالحق، آیاتی از سوره های معصومین علیهم السلام» پرداخت.
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در ابتدای گفتگو خاطرنشان کرد: در قرآن کریم می خوانیم: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ إِنَّا أَعْطَيْناكَ الْكَوْثَرَ (1) فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَ انْحَرْ (2) إِنَّ شانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ (3)»
وی در ادامه بیان کرد: در عالم وجود، خداوند متعال، بعد خلق هر مخلوق، برای بقای آن، وسیله ای را هم قرار داده است. و هر موجودی اگر بخواهد به بقاء و ابدیت برسد، باید از آن مسیر حرکت کند؛ و الا سایر مسیرها انحرافی هستند؛ از این رو در قرآن کریم و در سوره مبارکه انعام می خوانیم: « وَ أَنَّ هذا صِراطي مُسْتَقيماً فَاتَّبِعُوهُ وَ لا تَتَّبِعُوا السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَنْ سَبيلِهِ ذلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ» و اينكه اين راه مستقيم من است از آن پيروى كنيد و از راه هاى مختلف [و انحرافى] پيروى نكنيد كه شما را از راه حق دور مى سازد اين چيزى است كه خداوند شما را به آن سفارش مى كند تا پرهيزگار شويد. (انعام: 153)
استاد علی احمدپور افزود: هیچ موجودی از این مسیر مقرّره تخطی نمی کند. آنگونه که خداوند متعال می فرماید: «الَّذي خَلَقَ فَسَوَّى (2) وَ الَّذي قَدَّرَ فَهَدى (3) وَ الَّذي أَخْرَجَ الْمَرْعى (4) فَجَعَلَهُ غُثاءً أَحْوى (5) همانا خداوندى كه آفريد و منظم كرد. و همان كس كه تقدير كرد و هدايت فرمود. و كسىكه چراگاه ها را به وجود آورد. سپس آن را خشک و سياه قرار داد. (اعلی: 2 – 5)
این استاد حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: هر موجود برای حکمتی خلق شده است. در میان این موجودات، انس و جن هستند که ابدی می باشند؛ از این رو با مُردن مسیر زندگی آنها تمام نمی شود؛ چون آنها برای ابدیت خلق شده اند و دنیا برای آنها گذرگاهی است. در دنیا انس و جن به دو گروه تقسیم شده اند. گروه هایی که در مسیر اصطفاء قرار گرفته اند، در مسیر کمال هستند؛ و گروه هایی که در مسیر استکبار قرار دارند، در رأس گروه اول، حضرت آدم ابوالبشر است؛ و سردسته گروه دوم و مستکبرین، شیطان است. هر دو از انسان سلب اختیار نمی کند و برای خود اسبابی دارند که انسان را در مسیری که هدفگذاری شده است، راهنمایی می کنند؛ و هر کدام از گروه ها برای هدایت انسان ها در مسیر خاصه خود وسیله ای دارند؛ از این رو خدای متعال برای هدایت انسان در مسیر کمال، وسیله هایی قرار داده است که کتاب های آسمانی از آن جمله است. در کنار کتاب های آسمانی، خدای متعال انبیاء را ارسال کرده است. انبیای الهی کسانی هستند که انسان ها را در مسیر کمال و رسیدن به مقام عالی کمک می کند؛ و شیطان، با ابزاری که شبیه آن مسیر کمالی باشد، انسان ها را با زینت دنیا از مسیر هدایت، عدول می دهد. به همین خاطر است که خداوند متعال در کنار کتاب صامت خود، کتاب ناطقی قرار داده است که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم است و کسانی که در مسیر حضرت هستند.
استاد احمدپور در ادامه بیان کرد: به آن خاطر که پیامبر اسلام، خاتم الانبیاء بود، یهودیان تصور می کردند که با رفتن حضرت، مسیر، بسته می شود؛ اما خداوند متعال می فرماید «انا اعطیناک الکوثر». در مصداق کوثر، اقوال گوناگونی است که آنچه به قرینه آیات دیگر این سوره صحیح تر جلوه می کند، مصداق کوثر، «ذراری رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم» است؛ که می گفتند پیامبر ابتر است و با رفتن حضرت، مسیر رسیدن به کمال، بسته می شود و انسان ها در اختیار شیطان قرار می گیرند! اما خداوند می فرماید «انا اعطیناک الکوثر» که مصداقش زهرا سلام الله علیها و نسل پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم است که از فرزندان حضرت امیرالمؤمنین و حضرت زهرا سلام الله علیهما است. چه اینکه در روایتی آمده است اولاد هر پیامبر از نسل خودش است؛ اما نسل من از اولاد علی و فاطمه است. به همین خاطر است که ذریه های پیامبر علیهم السلام جایگاه ویژه ای دارند.
وی افزود: ذریه رسول الله علیه و علیهم السلام به دو گروه هستند؛ ائمه معصومین علیهم السلام و ذراری غیر معصوم که نشانه ها و چراغ هایی هستند برای هدایت بشر. اینها هر کجا هستند، مسیر را برای خداوند متعال، رهنمون هستند؛ در مقابل مسیر شیطانی. از این رو به عنوان «امامزاده ها» و کسانی که نسب آنها به ائمه معصومین علیهم السلام شناخته می شوند. حضرت معصومه سلام الله علیها، امامزاده سید علی علیه السلام، امامزاده سید جعفر علیه السلام و امامزاده ابومحمد حسن بن علی العسکری ملقب به #ناصرالحق، ناصر اطروش، ناصر کبیر از نوادگان امام زین العابدین و امام حسین علیهما السلام که این بزرگواران، ستارگانی هستند برای هدایت مردم به سوی خدای متعال. آنها بقاع متبرکه ای هستند که از آنجا نور به سوی آسمان تلألؤ می کند. وقتی انسان به زیارت آن بزرگواران می رود و در کنار آن گرامیان قرار می گیرد، به یاد خداوند متعال می افتد. #امامزادگان، به نوعی آیتی از آیات الهی هستند؛ به این معنا که یا انسان را به سوی خدا دعوت می کنند و یا انسان را از مسیر شیطان برحذر می دارند.
این استاد حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: نباید به حرف بدگمان ها توجه نمود. ما هر کجا که به یکی از هزاران امامزادگانی که در محضر منورشان هستیم، از جمله #امامزاده #ناصرالحق مشرف شدیم، در مسیر حق قرار گرفته ایم. در روایتی است که در روز قیامت و در محشر کبری که همه برانگیخته می شوند، در آن میان، عده ای هستند که منوّر و نورانی هستند. از آنها پرسیده می شود که شما چه کسانی هستید؟ آیا از شهدا یا علما هستید؟ می گویند خیر، ما «نحن ذراری» ما ذراری فاطمه زهرا سلام الله علیها هستیم.
استاد علی احمدپور در بخش پایانی گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، خاطرنشان کرد: این #امامزادگان بزرگوار، یا بی واسطه و یا با واسطه به امامان معصوم علیهم السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها ملحق می شوند. همان گونه که کتاب قرآن در هر سوره، آیه ای دارد، هر امام هم برای خود، آیه ای دارد؛ و این امامزادگان، آیه ای از آیات سوره الهی هستند که ما را به سوی خدای متعال دعوت می کنند و از مسیر شیطانی باز می دارند. امیدواریم در روز قیامت از شفاعت آن بزرگواران بی نصیب نباشیم.
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@naserolhagh
10.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺میلاد امام حسن مجتبی علیهالسلام
کریم اهل بیت مبارک
🏳هیئت وخیریه صاحب الزمان عج
#بقعه متبرکه #امامزاده #ناصرالحق
#یکشنبه های خوب
#اخبار_حرم_مطهر
هدایت شده از ناصرالحق، مروّج تشیّع در شمال (محقق: روح الله عمران)
🔹رابطه پیامبر اسلام (ص) با نوادگانش
[به #روایت #امامزاده #ناصرالحق]
🔸پیامبر خدا (ص) نماز میخواند و نوه دختری خود امامه را روی شانه خود قرار داده بود. وقتی به رکوع و سجود میرفت، او را روی زمین میگذاشت و وقتی میایستاد او را با خود بلند میکرد.
و اتفاق میافتاد که آن حضرت در حال نماز بود و #حسن🌹 و #حسین☘ (ع) از راه میرسیدند و خود را روی پشت ایشان میانداختند. پیامبر وقتی سر (از سجده) برمیداشت آن دو را با دست میگرفت و روی زمین قرار میداد و وقتی دوباره به سجده میرفت آن دو به پشت پیامبر برمیگشتند و این ماجرا تا پایان نماز آن حضرت ادامه داشت.
🔸وروی أنّه صلّی الله علیه وعلی آله کان یصلّي ویحمل أمامة (بنت أبيالعاص وهي ابنت زینب بنت رسول الله صلّی الله علیه وآله) علی عاتقه وإذا رکع وسجد وضعها وإذا قام رفعها.
وکان یصلّی فی بعض الأوقات فیأتي الحسن والحسین (ع) ویثبان علی ظهره فإذا أراد أن یرفع رأسه کان یأخذهما بیده ویضعهما رفعا فإذا أعاد (ص) عادا. حتّی قضی صلاته...
🔽⤵️
https://t.me/Ali_MousaviNejad
🆔 @Ali_MousaviNejad
جهانو بپات میریزم حسن ....
87.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 دعای روز سیزدهم ماه رمضان
بانوای حاج خلیل محسن پور
🔷 #بقعه متبرکه #امامزاده #ناصرالحق
در جوار شهدای یمن
✔️ کاری از خادمان فرهنگی و تیم رسانه
مسجد سجادیه شهرستان آمل
@sojoodamol