#تفکر #علم #معرفت
💠 تفکر در مراتب ولايت اهلبيت
🔻 ای کاش خداي متعال فکري و توجهي به ما عنايت کند. گاهي ميگفتند: فلاني اهل فکر شده _مخصوصاً در بعضي اساتيد و روشها_ منظور همين بوده که اگر سررشته فکر، يعني تأمل و تفکر در مراتب ولايت نسبت به حضرت صديقه طاهره يا آقا اميرالمؤمنين يا اهل بيت علیهم السلام پيش ميآمد اين فکر ادامه پيدا ميکرد.
🔸 فکري که به نورانيت رسيده باشد، بيشتر از خواندن کتاب، مطلب نصيب انسان ميکند. حرکت توهمي ذهن نيست؛ يک نوع حيات است. در بين اهل بيت عميقترين، پيچيدهترين، اسرارآميزترين، باحقيقتترين و روحانيترين اسرار، مخصوص حضرت صديقه طاهره است. ولی طهارت فکري ميخواهد. هرچه طهارت فکري بيشتر باشد، اتصال بيشتر خواهد بود.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
#الگو #حضرت_زهرا #سلوک
💠 نقش الگوها در سلوک
🔻 به هر حال مائيم و تغيير در ساختار شخصيتي خودمان و بهرهوري از انوار اهل بيت عصمت و طهارت. اگر انسان تحت اين اشراق درآمد خيلي تفاوتها در شخصش، شخصيتش، برداشتش و نوع نگاهش حاصل ميشود و روايات را نیز بهتر متوجه ميشود.
🔸 خدا شرح صدر به ما عنايت کند. ما خيلي ميهمان افکار محدود و محدّدمان هستيم. در رأس قلّه فضايل، فاطمه زهرا سلاماللهعليها را قرار دادند که اين موضوع، نهايت احسان در الگودهي براي کمال و سير به سمت قلل فضايل است. غالباً ما نميدانيم عُلقه پيدا کردن با يک الگو، با انسان چهکار ميکند. رمز اين کار دست اهل بيت عليهمالسلام است.
🔹 خداي متعال اين بزرگواران را در مسير ما قرار داده است. وقتي صديقه ای که سيده نساء عالمين است در رأس قلل اسوهاي انسان قرار ميگيرد، سلوک و حرکت به سمت کمال را تا ابد هموار خواهد کرد؛
🔸 منتها ما زمينخورده تحجّر نفساني خويشتنيم. ما زمينخورده تشتت اوهام خويشتنيم. ما زمينخورده گرايشهايي هستيم که منشأ نفساني دارد؛ ولي اصل کار همين است که از اين خودِ گرفتار ميخواهيم سفر کنيم. بعضي در اين سفر الگو ندارند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
#شب_قدر #حضرت_زهرا
💠 معرفت فاطمی و درک لیلةالقدر
🔻 اگر در مسير قرب به حقّ تعالي يک مرکز ثقلي براي حرکت معنوي تعريف شده باشد، آن «ليلة القدر» است به عنوان ظرف زمان که يکي از اضلاع آن سعي و تلاش و عبادت است.
🔸 «ليلة القدر» انسان را به بيشترين بهره سوق ميدهد «لَیلَة القَدر خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْر». بالاترين سرمايهاي که در کلّ نظام هستي ميتواند نصيب انسان شود درک حقيقت ليلة القدر است.
🔹 و ليلة القدر درک معرفت حضرت صديقه طاهره سلام اللّه عليها است و ربط دارد. و اگر اوج اين معرفت با معرفت فاطمي سلام اللّه عليه قابل دستيابي باشد که «فمن عرف فاطمة حق معرفتها فقد ادرک ليلة القدر. تفسیر فرات کوفی، ص۵۸۱» يعني انسان ميتواند با درک معرفت حضرت فاطمه سلام اللّه عليه به اوج ادراک ليلة القدري برسد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
🔺صفحه رسمی حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در اینستاگرام:
Instagram.com/nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#برش_یک_دقیقهای #حضرت_زهرا
🎥 بینهایتی معرفت حضرت زهرا سلام الله علیها
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
🔺 @nasery_ir
#قرآن
💠 دستیابی به حقایق قرآن به نسبت افراد
🔻 پرسش: آیا ممکن است کسی از انسان هاي عادي به حقايق قرآني دست یابد؟
🔸 پاسخ: بله، اصلا قرآن براي همين قرار داده شده است؛ بهره وری از قرآن يک امر نسبي است. حقايق قرآن، پرده پرده و پله پله است. هر کسي در حد خودش [با توجه به علم و معنویتش] و با توجه به مراقبت هایش بهره خواهد برد. حقايق قرآن براي مردم آمده است و قطعاً قابل دسترسي است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری #سلوک
🎥 عنوان: راه، راه شکستگی
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ زمان: ۲ دقیقه
🔺 @nasery_ir
#شب_قدر #حضرت_زهرا
💠 معرفت حضرت زهرا، معادل درک ليلةالقدر
🔻 يکي از قوائم [و عوامل موثر در] رشد، نوع ارتباطي است که نفوس با زمان دارند. ايامالله در آن هست، جمعه در آن هست، ماه رمضان در آن هست و الي آخر...
🔸 اوج شرافت زمان از نظر قرآن، يک نقطه است که بالاتر از آن نيست و آن «ليلةالقدر» است. ببينيد انسان چقدر ميتواند از زمان بهره ببرد! اين ظرفيت، ظرفيت استثنايي است. ظرفيت الهي است. ظرفيت رشد است. «خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ» است.
🔹 انسان هزار ماه بدود؛ ولي درک يک ليلةالقدر ميتواند بهتر از هزار ماه باشد. خدايا نقطهاي بهتر از اين هم از حيث بهرهوري زماني هست؟ نه. ليلةالقدر اوج بهرهوري را دارد. نشان ميدهد که يک شب يک ظرفيتي معادل هزار ماه عبادت و رشد دارد.
ادامه دارد...
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
ادامه مطلب قبل...
🔻 آيا ليلةالقدر عِدل [و همتا] هم دارد؟ بله، عِدل هم بايد حسابشده باشد، حساب شده است.
🔸 حضرت صديقه طاهره سلاماللهعليها مصداق اتّم ارتباط، محبت و التجا است. حضرت فاطمه سلاماللهعليها عين ليلةالقدر است.
🔹 يعني چه؟ يعني مؤمن! شيعه! اگر يک سال منتظر شدي ليلةالقدر بيايد، حالا که آمد و حس عمل نبود _گاهي براي انسان پيش ميآيد که اتفاقاً شب قدر خوابش ميگيرد و نميتواند عملي انجام بدهد_ ما برايتان مشابه و بهترش را قرار داديم؛
🔸 ولي اين هم شرايطي دارد، نوع توسل و توجه به حضرت صديقه طاهره يک حدي دارد. نوع معرفت به حضرت هم در همه يکسان نيست. ممکن است کسي را به باطن اين مراتب هدايت بکند و ممکن است نکند.
🔹 اگر سطحي و قشري باشد، ممکن است بهره کامل نشود. ولي بالاخره حکمت حقتعالي اقتضا کرده که در کنار اين ليله، يک حقيقتي به نام فاطمه زهرا سلاماللهعليها باشد که همين ظرفيت را ميدهد.
🔸 يعني چه؟ يعني اين ظرفيتِ ارتباطي با محبت حضرت صديقه طاهره ظرفيتي است که براي شيعه اين امکان را پديد ميآورد که بتواند به حقيقت ليلةالقدر برسد و يک شبش از هزار ماه بهتر باشد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#برش_یک_دقیقهای #امام_زمان
🎥 لطف و محبت خدا و امام زمان ارواحنا فداه نسبت به شیعیان
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
🔺 @nasery_ir