May 11
May 11
⚡️انتشار کتاب «لبخند علما»
نویسنده مهدی مسائلی/نشر مِسک/قطع رقعی 426 صفحه
کتاب لبخند علما با عنوان فرعی «مجموعهای از لطیفهها و شوخطبعیهای علما و طلاب» با نگاه خاص به طنز حوزوی نگاشته و منتشر شده است. این کتاب شاید اولین اثری باشد که با این موضوع منتشر شده است. در مقدمه این کتاب آمده است:«مجموعهای از عوامل همچون حاضرجوابی، لطافت طبع، تسلط ادبی، دقت و تیزبینی و... موجب شده است تا شوخطبعی در میان علمای دینی پررنگ باشد و شخصیتی خوشمَشرب برای بعضی روحانیون به وجود آورد...»
کتاب لبخند علما در راستای کتاب دیگری از نویسنده به نام فرهنگ اصطلاحات طلاب منتشر شده است. وی در آن مجموعه توصیفی از ادبیات عمومی و فرهنگ گفتاری حوزه علمیه ارائه کرده است. طبق سخن نویسنده هدف از انتشار کتاب فرهنگ اصطلاحات طلاب زدودن حجاب بدبینی نسبت به روحانیت و نفی سِری بودن سازمان روحانیت شیعه بود؛ موضوعی که در این کتاب نیز دنبال میشود؛ به این معنا که مردم روحانیت را جزئی از خودشان ببینند و احساس جدایی و دوگانگی میان آنها وجود نداشته باشد.
کتاب لبخند علما از سه بخش اصلی تشکیل شده که بعضی از آنها فصلهای متعددی دارد.
بخش اول این مجموعه به نقل حکایتها و مُطایبههای علمای متقدم اسلامی اختصاص دارد.
بخش دوم به نقل حکایتهای طنز مرتبط با علمای شاخص از جهت علمی و اجتماعی یا معروف از جهت شوخطبعی اختصاص دارد. برای ٢٠ نفر از شخصیتهای حوزوی در این بخش یک عنوان و فصل وجود دارد که عبارتند از:
آقا جمال خوانساری، شیخ مرتضی انصاری، آخوند خراسانی، حکیم ابوالحسن جلوه، فاضل اردکانی، سید حسن مدرس، شیخ محمدتقی نجفی اصفهانی، شیخ محمدرضا نجفی، سید ابوالقاسم کاشانی، امام خمینی، سید شهابالدین مرعشی، سید محمدرضا گلپایگانی، سید کاظم عصار، شهید مرتضی مطهری، سید احمد شبیری زنجانی، سید موسی شبیری زنجانی، محمدتقی بهجت، حسینعلی منتظری، احمد مجتهدی تهرانی، محسن قرائتی.
نویسنده در مقدمه تصریح میکند که در این بخش بسیاری از علما از قلم افتادهاند و او نتوانسته است به شوخطبعیهای آنها دسترسی پیدا کند. اما از جهتی دیگر بهخاطر خاطرات برجای مانده از بعضی از علما یا نوع آثار آنها، فصل مربوط به آنها پر مطلب شده است، چنانچه فصل مربوط به امام خمینی، شهید مطهری، حسینعلی منتظری، سید موسی شبیری زنجانی اینگونه است. در این کتاب شوخطبعیهای مربوط به امام خمینی در سه بخش: «دوران تحصیل و تدریس»، «دوران مبارزه و رهبری» و «با خانواده و اطرافیان» ارائه شده است. اختصاصی فصلی به شوخطبعیهای مرحوم محمدتقی بهجت نیز در این بخش جلب نظر میکند.
بخش سوم کتاب لبخند علما شامل لطیفهها و شوخیها و نکات طنزی از عموم علما و روحانیون و طلاب است. در این قسمت نیز مطایبهها و حکایتهای شیرین و طنزی از مراجع و علمای بزرگ و سرشناس وجود دارد.
در بخش چهارم و پایانی کتاب، لطیفهها با توجه به اصناف و موضوعات مربوط به روحانیت و تبلیغ دین دستهبندی شدهاند. فصلهای این بخش عبارتند از:
لطیفههایی از فلاسفه و حکیمان،
لطیفههایی از طلاب مُبْتَدی،
لطیفههایی از عالمنمایان،
لطیفههایی از واعظان و قصهگویان،
لطیفههایی از مداحان و روضهخوانان،
لطیفههایی از ادیبان و نَحویُّون،
لطیفههایی از مقدسنمایان،
لطیفههایی درباره مُراد و مُرید،
لطیفههایی از بهلول نمایان،
لطیفههای قرآنی،
لطیفههایی درباره نماز،
لطیفههایی درباره احکام،
لطیفههایی درباره دعا،
لطیفههایی درباره استخاره،
لطیفههایی درباره ادیان و مذاهب.
نویسنده در مقدمه بیان میکند که در نقل حکایتها و لطیفهها فهم عمومی مردم مورد توجه بوده است و از نقل لطیفههای تخصصی تا حدودی خودداری کرده است.
کتاب لبخند علما در 426 صفحه توسط نشر مِسک متشر شده است و علاقهمندان میتوانند با پرداخت
۳۳۰هزار تومان به صورت غیرحضوری و با ارسال رایگان آن را تهیه کنند. برای تهیه این کتاب به آیدی زیر در ایتا و تلگرام پیام دهید:
🛒@nashrmesk
.........
@nashremesk
📚کتاب لبخند علما
🔸نویسنده مهدی مسائلی/نشر مسک/ رقعی۴۲۶ صفحه
🔻علاقهمندان میتوانند با پرداخت
۳۳۰هزار تومان به صورت غیرحضوری و با ارسال رایگان آن را تهیه کنند. برای تهیه این کتاب به آیدی زیر در ایتا و تلگرام پیام دهید:
🛒@nashrmesk
.........
@nashremesk