پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از 🌷مسجد سبقت درخیرات🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوري
🔴شرح دعاي بيستم ماه مبارك رمضان
🕋مسجد سبقت در خیرات🕋
https://eitaa.com/sebqat14
به مسجد خودتون بپيونديد◼️🏴◼️ و دوستان خود را نيز دعوت كنيد👆👆
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اشتیاق امیر المؤمنين عليه السلام به مرگ
تنها نگرانی امام در هنگام مرگ چیست؟
✍نشرالعلم|صحیفه سجادیه
📜تفسیر ترکیبی قرآن نازل و قرآن صاعد بر پایه آیات ۸ و ۹ سوره نجم (ثُمَّ دَنَا فَتَدَلَّى ☆ فَكَانَ قَابَ قَوْسَيْنِ أَوْ أَدْنَى)
❓بحث بر این بود که نزدیک شدن، به چه کسی نسبت داده شده است؟
💠فخررازی ۳ دیدگاه را ذکر کرده است
۱. نزدیک شدن پیامبر به خدا که دیدگاه مشهور علمای شیعه است از جمله علامه جوادی آملی.
۲. نزدیک شدن پیامبر به مردم که دیدگاه فخررازی است
۳. نزدیک شدن خدای سبحان به پیامبر.
بر پایه آیات و روایت هر سه وجه درست است هر چند که این دو آیه تنها یک جهت را نشان دهند.
⬅️برای نمونه ابتدا خدا پیامبر صلی الله علیه و آله را به سبب جبرئیل علیه السلام راهنمایی کرد و حضرت با راهنمایی او تا حدودی از آسمانها را پیمود و پس از ناتوانی حضرت جبرائیل از همراهی، خود خدا که مسبب الاسباب است، حضرت را راهنمایی کرد تا به خود نزدیک کند و پیامبر نزدیک و نزدیک تر شد (دَنَا فَتَدلّی) و این نزدیکی به اندازه، نزدیک شدن دو قوس (کمان) بود که آن زمان، نزدیک کردن دو کمان، به جای دست دادن به هم هنگام ملاقات، میان امیران و بزرگان رسم بود.
⬅️بر پایه دیدگاه دوم، پس از رسیدن به بالاترین مرتبه در معراج، با رحمت (و ما ارسلناک...) به سوی مردم بازگشت به گونه ای که خود یکی از آنان شد و می فرمود: من هیچ فرقی با شما ندارم تنها به من وحی می شود؛ این هم بیانگر مردمی بودن و سیر نزولی پیامبر دارد که برای هدایت مردم ارسال شد.
⬅️بر پایه دیدگاه سوم، این خدا بود که به استقبال میهمان خود آمد و از او پذیرایی کرد؛ ادله ای هم داریم که اگر بنده ای یک قدمِ خیر بردارد، خدا ۱۰ قدم بردارد یا برایش ۱۰ برابر حساب می کند.
⬇️ خدا منتظر بندگان است؛ برای نمونه امام سجاد علیه السلام در دعای ۴۶ صحیفه (قرآن صاعد) بیان می کند که "وَ يَا مَنْ يَدْنُو إِلَى مَنْ دَنَا مِنْهُ ..." ای کسی که نزدیکی می شوی به کسی که او به تو نزدیک می شود و ای کسی که دعوت می کنی کسی را که از تو پشت کرده است.
⬇️در دعای ۵ نیز از خدا می خواهد که این دوری ها را از بین ببرد و بنده اش را به خود نزدیک کند زیرا غنیمت و سود در نزدیک شدن به خداست: وَ لاَ تُبَاعِدْنَا عَنْكَ... وَ مَنْ تُقَرِّبْهُ إِلَيْكَ يَغْنَمْ؛ آن حضرت ضمن نفی رؤيت جسمانی خدا، با توسل به اهل بیت علیهم السلام قُرب به خدا را به عنوان خواسته خود بیان می کند و این چنین می فرماید: وَ يَا مَنْ تَنْقَطِعُ دُونَ رُؤْيَتِهِ اَلْأَبْصَارُ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَدْنِنَا إِلَى قُرْبِكَ؛ بنابراین ما بندگان باید به هر سه جهت توجه کنیم.
🔄توفیق الاهی یار شود تا به سوی او بازگردیم و به او نزدیک شویم؛ خدا هم از بندگان خود استقبال می کند؛ این میزبانی در ماه رمضان پررنگ تر و پررزق تر است و باید خود را به اهل بیت علیهم السلام که از بهترین وسیله ها برای راهنمایی و رسیدن به خدا هستند، نزدیک کنیم؛ در این شب ها از ایشان به ویژه امام عصر ارواحنا فداه بخواهیم دست ما در دست خدا بگذارند تا ان شاءالله هدایت یافته و هدایتگر شویم.
🗂سید مالک خادمی، شب ۱۹ ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵
✍نشرالعلم
@nashrolelm
✍نشرالعلم|صحیفه سجادیه
📜خلاصه جلسه تفسیر ترکیبی قرآن نازل و قرآن صاعد بر پایه آیات ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ سوره نجم (درمَا كَذَبَ الْفُؤَادُ مَا رَأَى ☆ أَفَتُمَارُونَهُ عَلَى مَا يَرَى ☆ وَلَقَدْ رَآهُ نَزْلَةً أُخْرَى)
❓بحث بر این بود که به طور کلی در معراج چه چیزهایی دیده شد و آیا این خبر (رؤيت) صادقانه بود؟
💠درباره چیزهایی که دیده شد سه دیدگاه وجود دارد که هر سه قابل جمع است
۱. دیدن خدای سبحان
۲. دیدن آیات (نشانه های) خدا
۳. دیدن جبرئیل علیه السلام
⬅️پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در سفر آسمانی خود به معراج در ۷ آسمان، مشاهدات گوناگونی داشت؛ از رؤيت (دیدن) حضرت آدم علیه السلام و فرشتگانی مانند ملک الموت و پاداش ها و عذاب های متفاوت مردم در آسمان یکم تا رؤيت حضرت ابراهیم علیه السلام و بهشت و هشت در آن در آسمان هفتم؛ افزون بر آنکه حضرت جبرئیل علیه السلام را به صورت حقیقی خود مشاهده کرده، حقیقت خدا را نیز به چشم دل دیده است.
⬅️خدای سبحان پس از نفی گمراهی و بی هدفی و نادرستی گفتن، نادرستی دیدن را نیز از پیامبر خود نفی کرده است تا روشمندی و هدفمندی و راست و درست گفتن و راست دیدن او را ثابت کند از این رو پس از بیان "ما ضل و ما غوی و ما ینطق عن الهوی"، در این آیات "ما کذب الفؤاد" را ذکر است (ر.ک: المیزان، ذیل آیات مورد بحث).
⬅️هر چند صدق و کذب بیشتر به لسان (زبان) و سخن نسبت داده می شود اما در این آیات از کذب فؤاد (دل) نیز سخن به میان آمده زیرا راستی و دروغ را می توان به همه اعضای انسان نسبت داد.
⬅️برای نمونه درباره ماه رمضان آمده است که هر کسی در این ماه گوش و چشم و زبان و دست و دیگر اعضایش را از دروغ و حرام و غیبت باز دارد به تقرّب الاهی می رسد (مَنْ صَامَ رَمَضَانَ فِي إِنْصَاتٍ... قَرُبَ مِن اللهِ... .).
⬅️این نسبت (راست و دروغ) علاوه بر اعضای انسان، در متعلقات او مانند پیراهن نیز به کار رفته است (بِدَمٍ كَذِب)؛ برای نمونه پیراهن حضرت یوسف علیه السلام سه نسبت داده شده که تنها روایت حضرت یوسف صادقانه بود نه روایت دشمنان او: نسبت مرگ از پیراهن خونین، نسبت خیانت از پیراهن پاره و نسبت بصیرت از پیراهن ارسالی برای پدر؛ این موارد بیانگر صدیق بودن آن حضرت نیز هست (ر.ک: مجمع البیان ذیل آیات مورد بحث).
⬇️امام سجاد علیه السلام در صحیفه سجادیه نیز برخی از مشاهدات خود و خدا را اینگونه بیان کرده است؛ (یا من یَری و لا یُری).
🟡الف) رؤيت خدا
١. رؤيت دشمنان: رأيت یا الاهی... دغل سریرته... (دعای ۴۹).
٢. رؤيت گریه کنان و پشیمانان از گناه: قد تری یا الاهی فیض دمعی من خیفَتِکَ (دعای ۱۶).
٣. رؤيت ضعف و ناتواني بندگان: قد تری ضعفی... و نظرت یا الاهی الی ضعفی... (دعای ۴۸ و ۴۹).
۴. رؤيت صلوات ويژه بر اهل بیت علیهم السلام: صلّ علیه صلاة... لا تری غیرَه لها اهلا (دعای ۴۷).
در این شب های قدر، ضمن اقرار به ناتوانی خود و ذکر فریب کاری دشمنان، خود را با توبه و گریه و توسل به اهل بیت علیهم السلام، در معرض رحمت الاهی قرار دهیم تا مورد نظر رحمتش قرار بگیریم.
🔵ب) رؤيت انسان
۱. رؤيت خدا: امام سجاد علیه در ابتدای دعای ۱ و ۵، ناتوانی و ناشدنی بودن رؤيت خدا به وسيله چشم را بیان کرده است: الذی قصرت عن رؤيته ابصار الناظرین (دعاي ١) وَ يَا مَنْ تَنْقَطِعُ دُونَ رُؤْيَتِهِ الْأَبْصَارُ (دعاي ٥).
۲. رؤيت گناهان: ما باید گناهانمان را بزرگ بشماریم نه کوچک: فرأي كبير عصيانه كبيرا و جليل مخالفته جليلا (دعاي ٣١).
۳. رؤيت نعمت: لا أري نعمة... الا رجوت لنفسي أفضل ذلک بک و منک (دعای ۲۲).
۴. رؤيت حكومت: از آنجا که حق حکومت از امام سجاد عليه السلام همچنین سایر اهل بیت علیهم السلام، به ناحق غصب و گرفته شد، امام می فرماید: يَرَوْنَ حُكْمَكَ مُبَدَّلاً وَ كِتَابَكَ مَنْبُوذاً... (دعای ۴۸) خدایا نمایندگان تو (خلفائک) به چشم خود می بینند که علاوه بر غصب و غارت این مقام (حکومت) به وسیله دشمنان (مانند امویان و مروانیان)، احکام تو را تغییر می دهند و کتاب تو را دور انداخته اند.
🔴برای نمونه عبدالملک مروان، پس از رسیدن به حکومت قرآن را کنار گذاشت و مردم را از امر به معروف و نهی از منکر باز می داشت؛ امروز مسئولان ما باید مراقب باشند که مانند عبدالملک رفتار نکنند بلکه باید با قرآن بیش از پیش مانوس باشند و بر پایه آن عمل کنند و همچنین خود را در معرض نقد منصفانه و توصیه های خیرخواهان و مطالبات عمومی قرار دهند.
🔄در نتیجه اولیای الاهی به شهادت قرآن در مشاهدات خود، حق گو و راست گو هستند هر چند دشمنان دین حقایق روشن را تکذیب کنند؛ مؤمنان بايد باور خود را نسبت به آموزه های وحیانی تقویت کرده و دشمنان از جدل و تردید در این راه حق بپرهیزند.
🗂سید مالک خادمی، شب ۲۰ ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵، نمایشگاه قرآن و عترت قم.
✍نشرالعلم
@nashrolelm
✍نشرالعلم|صحیفه سجادیه
📜خلاصه جلسه تفسیر ترکیبی قرآن نازل و قرآن صاعد بر پایه آیات ۱۳ تا ۱۸ سوره نجم (13وَ لَقَدْ رَآهُ نَزْلَةً أُخْرى ☆ عِنْدَ سِدْرَةِ الْمُنْتَهى ☆ عِنْدَها جَنَّةُ الْمَأْوى ☆ إِذْ یَغْشَى السِّدْرَةَ ما یَغْشى ☆ ما زاغَ الْبَصَرُ وَ ما طَغى ☆ لَقَدْ رَأى مِنْ آیاتِ رَبِّهِ الْکُبْرى)
❓بحث در این است که آیا آنچه پیامبر (صلی الله علیه و آله) در معراج دید و بیان کرد، حقیقت دارد و واقعی بود یا دچار خطای دید شده بود؟ با توجه به شگفت آمیز بودن مشاهدات پیامبر در معراج ممکن است در درستی آنها شبهه شود؛ از این رو خدای سبحان با تاکیدهای گوناگون این شبهات را برطرف کرده و بر درستی دیدظاهری و باطنی پیامبرش تاکید می کند.
🔺در موضوع مشاهدات، ۳ چیز از پیامبر نفی شده است: درک غلط از رؤيت (ما کذب الفواد...)، انحراف چشم (ما زاغ البصر) و خطای دید (ما طغی).
🟪زیغ در کتاب های لغت به ۲ معنا آمده است: مطلق میل (العین، ج۴، ص۴۳۴؛ مقاییس، ج۳، ص۴۰) و میل از حق مانند طریق استقامت (الفروق، ص۲۰۷؛ مفردات، ص۳۸۷؛ التحقیق، ج۴، ص۳۷۱)؛ زیغ به معنای میل خاص (میل از حق) است نه عام (میل مطلق) و زیغ تنها برای چیزهای منفی کاربرد دارد ولی میل برای مکروه (منفی) و محبوب (مثبت) کاربرد دارد. (ر.ک: الفروق ذیل ریشه زیغ).
🟨ریشه (ز ی غ)، ۹ بار در قرآن به کار رفته است؛
۴ بار درباره زیغ (انحراف) قلب به کار رفته مانند ربنا لا تزغ قلوبنا...
۳ بار درباره زیغ چشم به کار رفته است مانند ما زاغ البصر
یکبار درباره زیغ جنّ ها به کار رفته است: من یزیغ منهم عن امرنا نذقه من عذاب ااسعیر.
یکبار درباره نفس انسان به کار رفته است: فلما زاغوا ازاغ الله قلوبهم.
🟩این ریشه (ز ی غ)، ۳ بار در صحیفه سجادیه به کار رفته است؛
✔️زیغ از طریق حق: اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَتِّعْنِي بِهُدًى صَالِحٍ لاَ أَسْتَبْدِلُ بِهِ وَ طَرِيقَةِ حَقٍّ لاَ أَزِيغُ عَنْهَا (دعای ۲۰) از خدا طریق حق را می خواهیم که از آن خارج نشویم.
✔️زیغ از طریق قرآن: اَللَّهُمَّ فَكَمَا جَعَلْتَ قُلُوبَنَا لَهُ حَمَلَةً... وَ اِجْعَلْنَا مِمَّنْ يَعْتَرِفُ بِأَنَّهُ مِنْ عِنْدِكَ حَتَّى لاَ يُعَارِضَنَا اَلشَّكُّ فِي تَصْدِيقِهِ وَ لاَ يَخْتَلِجَنَا اَلزَّيْغُ عَنْ قَصْدِ طَرِيقِهِ (دعای ۴۲) خدایا همانگونه که دلهای ما حمل کننده قرآن کردی... چنان کن که از طریق آن خارج نشویم.
✔️زیغ در ماه رمضان: اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ إِنْ مِلْنَا فِيهِ فَعَدِّلْنَا وَ إِنْ زُغْنَا فِيهِ فَقَوِّمْنَا (دعای ۴۴) خدایا بر درود بر محمد و آل محمد صلوات بفرست و چنانچه ما در این ماه رمضان از طریق حق و استقامت خارج شدیم ما را برگردان و مقاوم کن.
⬆️ امام علی علیه السلام مسلمانان را از فتنه های گمراه کننده هشدار می داد: فتَزیغُ قُلوبُ بَعدَ استقامَةٍ (نهج البلاغه، خ ۱۵۱)؛ آن حضرت چرایی جنگ خود با مسلمانان پس از شهادت پیامبر (صلی الله علیه و آله) را انحراف از حق می داند و چنین می فرماید: "وَ لَكِنَّا إِنَّمَا أَصْبَحْنَا نُقَاتِلُ إِخْوَانَنَا فِي الْإِسْلَامِ عَلَى مَا دَخَلَ فِيهِ مِنَ الزَّيْغِ... ." (نهج البلاغه، خ۱۲۲).
⬆️تنها نگرانی همیشگی آن حضرت نیز همین بود که مبادا خود از طریق حق خارج شود از این رو وقتی خبر کشته شدن خود را از پیامبر شنید از چرایی و مکان و زمان قتل نپرسید بلکه از سلامت دین خود پرسید و نگران سلامت دینش بود: "أفي سَلامَةٍ مِن ديني (صدوق، الامالي، ص٩٥) که وقتی پیامبر به او مژده استقامت بر طریق حق و سلامت دین را داد، آن حضرت خوشنود و آرام شد.
🔄نتیجه: از آنجا که "المؤمنُ مُنزَّهٌ عن الزَّيغ" (تصنيف غرر الحكم، ص٤٦١)، ما باید مراقب باشم که از مسیر حق و استقامت خارج نشویم و راه آن عدم پیروی از هوای نفس و مدیریت عقل با وحی (قرآن و عترت) است.
🗂سید مالک خادمی، شب ۲۱ رمضان ۱۴۴۵، نمایشگاه قرآن و عترت.
✍نشرالعلم
@nashrolelm
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍نشرالعلم|صحیفه سجادیه
خلاصه جلسه دیشب
دو مثلث بیان شد
۱. مثلث مبانی نظام الاهی و اسلامی
روشمند
هدفمند
مطمئن
۲. مثلث مشاهدات و اطلاعات رهبری و نظام
راست و یقینی: ما کذب الفؤاد
درست و مستقیم: ما زاغ البصر
بی خطا: و ما طغی _البصر_
۳. مثلث سوم درباره نظام جاهلی و طاغوتی است؛
لات
عزّی
منات.
۳ راهکار برای عروج بیان شد
نماز: الصلاة معراج المؤمن
دعا: اليه يصعد الكلم الطيب
اهل بيت عليهم السلام: ابتغوا اليه الوسيله؛ انا حبل الله يا نحن حبل الله المتين و العروة الوثقي...
قرآن خواندن ما باید مدبرانه و هوشمندانه باشد
✍نشرالعلم
@nashrolelm
هدایت شده از 🌷مسجد سبقت درخیرات🌷
🌷آيت الله حيدري فر: از جهت بركات فرقي ميان شب و روز قدر نيست.
از روز قدر غفلت نكنيم
🕋مسجد سبقت در خیرات🕋
@sebqat14
👈به مسجد خودتون بپيونديد🔹🔸🔹
https://chat.whatsapp.com/LRomtUvOsCpBi9ykvXH8FH
🌷با نشر اين پيام عزيزان خود را به جمع معنوي خودتون دعوت كنيد.🌷
برگزاری یک نشست قرآنی در نمایشگاه قرآن و عترت قم - خبرگزاری حوزه
https://www.hawzahnews.com/news/1147722/%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%DB%8C%DA%A9-%D9%86%D8%B4%D8%B3%D8%AA-%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86-%D9%88-%D8%B9%D8%AA%D8%B1%D8%AA-%D9%82%D9%85
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا