🔶چهار چیز از نشانه های بدبختی است
🔹رسول خدا(ص) فرمودند:
🔺[۱] خشکی چشم [از گریه در پیشگاه خدا]
🔺[۲]قساوت و سختی دل
🔺[۳] حرص زیاد در طلب روزی
🔺[۴] و اصرار بر گناه
از نشانه های بدبختی است.
🔹«...قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : مِنْ عَلاَمَاتِ اَلشَّقَاءِ جُمُودُ اَلْعَيْنِ وَ قَسْوَةُ اَلْقَلْبِ وَ شِدَّةُ اَلْحِرْصِ فِي طَلَبِ اَلرِّزْقِ وَ اَلْإِصْرَارُ عَلَى اَلذَّنْبِ.»
📚الخصال، ج ۱، ص ۲۴۲
#حدیث
#نشانه_های_شقاوت
@nasimehayaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰📽 کلیپ نوشت حدیثی
💠 چهار نشانه شقاوت و بدبختی
🔸حدیثی ارزشمند از پیامبر گرامی خدا(ص).
▫️#کلیپ_نوشت
▫️#حدیث
☑️@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 نکاتی از سیره اخلاقی امام رضا علیه السلام
✍جواد محمدی/بخش چهاردهم
🔹🔸 اخلاق اجتماعی در سیره امام رضا (ع) (۹)
۹.احترام به مردم:
🔹رعايت ادب و احترام نسبت به بندگان خدا از اخلاق و خصوصيات بارز انبياء و اوصياء بوده و بي گمان كسي در اين زمينه با آنان قابل مقايسه نيست.
🔸راوي در مورد ادب و احترام رضوي چنين مي گويد:«هرگز نديدم امام با سخن خود كسي را بيازارد و كلام كسي را پيش از پايان يافتن آن قطع كند ... پاي خويش را در حضور هيچ كس دراز نمي كرد و هرگز در حضور كسي تكيه نمي داد. هرگز نديدم به كسي از غلامان و مملوكانش توهين نمايد. هرگز نديدم آب دهان بيندازد و قهقه سر دهد بلكه خنده اوهميشه تبسم بود.» ( وسایل الشیعه،ج۱۲،ص 209).
🔹آن امام عظيم القدر كمال احترام را به ميهمان روا مي داشت و به گرامي داشتن او توصيه نيز مي فرمود:«إِنَّ مِنْ حَقِّ الضَّيْفِ أَنْ تَمْشِيَ مَعَهُ فَتُخْرِجَهُ مِنْ حَرِيمِكَ إِلَى الْبَاب.»(همان،ص 226 از حقوق مهمان آن است كه همراه او رفته و او را تا بيرون در بدرقه نمايي.
🔸 شبي مهماني بر حضرت رضا عليه السلام وارد شد،مشغول گفتگو بودند كه نور چراغ ضعيف شد،ميهمان دست دراز نمود تا نور چراغ را بيشتر كند، امام او را از اين كار بازداشته سپس خود شخصا به آن كار مبادرت كرده و فرمود:«إِنَّا قَوْمٌ لَا نَسْتَخْدِمُ أَضْيَافَنَا .»(همان،ص216 ) ما مردمي هستيم كه مهمانان خود را به كار نمي گيريم.
#سیره_اخلاقی_امام_رضا_علیه_السلام_14
#احترام_به_دیگران
@nasimehayaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥💠 نشور
🟦 «وَٱللَّهُ ٱلَّذِيٓ أَرۡسَلَ ٱلرِّيَٰحَ فَتُثِيرُ سَحَابٗا فَسُقنَٰهُ إِلَىٰ بَلَدٖ مَّيِّتٖ فَأَحيَينَا بِهِ ٱلأَرۡضَ بَعدَ مَوتِهَا كَذَٰلِكَ ٱلنُّشُورُ.»
▫️خداست كه بادها را فرستاد تا ابرى را برانگيزند، پس ما آن را به سوى سرزمين مرده رانديم و زمين را پس از مردگى اش به وسيلۀ آن زنده كرديم؛ زنده شدن مردگان هم اين گونه است.
📖 سوره فاطر/ آیه ۹
☑️ مردن و زنده شدن، جریان رایج در نظام طبیعت و ساختار جهان است، زنده شدن پس از مرگ نیز چنین است، با همین قطعیت و به همین سادگی برای پروردگار بزرگ.
🌻#تلاوت_و_تدبر_۳
🌻#قرآن_کریم
🌻#باد_ابر_باران
🌻#نشور
🔹@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 شرح و تحلیل امام خمینی(ره) بر حدیث «خَلقَ اللهُ آدمَ عَلی صُورَتِه»
📚کتاب چهل حدیث، حدیث سی و هشتم
✍توضیحات: جواد محمدی
(توضیحات داخل قلاب [ ] قرار داده شده است)
➖🔹بخش پنجم🔹➖
☑️ [ادامه]... بيان آنكه آدم مظهر تامّ الهى و اسم اعظم حق جلّ و علاست
🔹 «اوّل اسمى كه به تجلى احديت و فيض اقدس در حضرت علميه واحديّه ظهور يابد و مرآت آن تجلى گردد، اسم اعظم جامع الهى و مقام
مسمّاى «اللّه» است، كه در وجهه غيبيه عين تجلى به فيض اقدس است، و در تجلى ظهورى كمال جلا و استجلاء عين مقام جمع واحديت به اعتبارى، و كثرت اسمائيه به اعتبارى است.»
🔹«تعين اسم جامع و صورت آن عبارت از عين ثابت انسان كامل و «حقيقت محمديّه»، صلّى اللّه عليه و آله، است. چنانچه مظهر تجلى عينى فيض اقدس فيض مقدس است، و مظهر تجلى مقام واحديت مقام الوهيت است، و مظهر تجلى عين ثابت انسان كامل روح اعظم است، و ساير موجودات اسمائيه و علميه و عينيه مظاهر كليه و جزئيه اين حقايق و رقايق است، به ترتيبى بديع كه در اين مختصر بيان آن نگنجد و تفصيل آن را در رساله مصباح الهداية مذكور داشتيم.»
🔹«از اينجا معلوم شود كه انسان كامل مظهر اسم جامع و مرآت تجلى اسم اعظم است. چنانچه به اين معنى در كتاب و سنّت [اشاره] بسيار شده است: قال تعالى: «وَ عَلَّمَ آدَمَ الأسْماءَ كُلَّها.»(بقره/۳۱) و اين تعليم الهى به تخمير غيبى جمع بيدى الجمال و الجلال نسبت به باطن آدم واقع شد در حضرت واحديت، چنانچه تخمير صورت و ظاهر او در عالم شهادت به ظهور يدى الجلال و الجمال به مظهريت طبيعت واقع شد.»
🔘[ توضیح بیان حضرت امام(ره):
▪️حضرت واحدیت، تجلی و تنزل حضرت احدیت یا غیب مطلق است.پیشتر گفتیم که در این تنزل و تعین ثانی، ابتدا اسماء و صفات ظهور می یابند آنگاه اعیان ثابته. اولین اسم از اسمای الهی که با فیض اقدس در علم حق تعالی در حضرت واحدیت ظهور می یابد اسم اعظم و جامع او؛ یعنی «الله» است. ظهور و تجلی اسم «الله» در این مقام از جهتی ظهور جامعیت اسماء است، چرا که اسم اعظم الله جامع همه اسامی است و از جهت دیگر ظاهر کننده کثرت اسماء است، چرا که سایر اسماء الهی تجلی و تنزل این اسم جامع هستند.
▪️از تعین و تحقق اسم جامع «الله»، صورت علمی یا عین ثابت انسان کامل یا «حقیقت محمدیه» با فیض اقدس در حضرت علمیه ظهور می یابد و عین ثابت انسان کامل با فیض مقدس در خارج تحقق می یابد. به عبارت دیگر حقیقت انسان کامل مظهر اسم جامع «الله» است. به همین علت، عین ثابت سایر مخلوقات و اشیاء همه و همه با فیض حقیقت محمدیه صلی الله علیه و آله صورت می یابند و با فیض او ظهور عینی نیز پیدا می کنند. نسبت عین ثابت انسان کامل به سایر اعیان ثابته همان نسبت اسم جامع «الله» با سایر اسماء الهی است.تنها حقیقتی که می تواند مظهر اسم جامع الهی؛ یعنی «الله» باشد، انسان کامل است و بقیه مراتب هستی نازله و ظهور او هستند.
▪️ آیه کریمه «وَ عَلَّمَ آدَمَ الأسْماءَ كُلَّها.»؛ و خداوند همه اسم ها را به آدم آموخت، اشاره به همین مظهریت جامع انسان کامل دارد. او هم از جهت باطنی(در حضرت و مرتبه واحدیت) و هم از جهت ظاهری و طبیعی (در عالم طبیعت) با دو دست جمال و جلال الهی ساخته شده است؛ یعنی تجلی صفات جمال و جلال اوست. اشاره به دو مقام غیبی و طبیعی انسان اشاره به همان مقام برزخیت انسان در عالم غیب و شهود و جامعیت او از لحاظ مادی و معنوی دارد.]
#امام_خمینی_رضوان_الله_علیه
#چهل_حدیث
#ان_الله_خلق_آدم_علی_صورته_5
@nasimehayaat
الهی!
اثر و صنع توام؛
چگونه به خود نبالم؟
📚الهی نامه، علامه حسن زاده آملی (ره)
#انسان
💠@nasimehayaat
---🔸💠🔸---🔸💠🔸---🔸💠🔸---
بسم الله النور
💠 نسیمی از قرآن
🔸🔹«وَٱللَّهُ ٱلَّذِيٓ أَرۡسَلَ ٱلرِّيَٰحَ فَتُثِيرُ سَحَابٗا فَسُقنَٰهُ إِلَىٰ بَلَدٖ مَّيِّتٖ فَأَحيَينَا بِهِ ٱلأَرۡضَ بَعدَ مَوتِهَا كَذَٰلِكَ ٱلنُّشُورُ.»(فاطر/۹)
🔸خداست كه بادها را فرستاد تا ابرى را برانگيزند، پس ما آن را به سوى سرزمين مرده رانديم و زمين را پس از مردگى اش به وسيلۀ آن زنده كرديم؛ زنده شدن مردگان هم اين گونه است.
🔸 عبارت «كَذَٰلِكَ ٱلنُّشُورُ» تشبیه است؛ یعنی همان طور که ... مردگان نیز مانند آن زنده می شوند.
🔸بازگشت این تشبیه به فرایند ذکر شده در آیه شریفه است یا فقط به مرحله زنده شدن؟ اصطلاحا وجه تشبیه چیست؟
🔸در خود آیه قرینه ای وجود ندارد که عبارت «کذلک» منصرف به مرحله آخر؛ یعنی زنده شدن باشد، بلکه گویا معطوف به فرایند احیاء باشد.
🔸این برداشت را تعدادی از روایات شریف تایید می کنند، به عنوان نمونه امام صادق علیه السلام فرموده اند:
«إِذَا أَرَادَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْ يَبْعَثَ الْخَلْقَ أَمْطَرَ السَّمَاءَ عَلَى الْأَرْضِ أَرْبَعِينَ صَبَاحاً فَاجْتَمَعَتِ الْأَوْصَالُ وَ نَبَتَتِ اللُّحُومُ.»(امالی شیخ صدوق، ص ۱۷۷)
هنگامي که خداي عزّ و جلّ بخواهد انسان ها را برانگيزد (زنده کند)، از آسمان چهل روز باران بر زمين می باراند و (در اثرِ آن)، اعضاي بدن جمع شوند و گوشتها برويند.
🔸بنابراین:
۱. نشور به دنبال نوعی باران که ویژگی جمع کنندگی، رویانندگی و زنده کنندگی اجسام و ابدان را دارد خواهد بود.
۲. چون از سویی حیات انسانی بدون روح ممکن نیست و از سوی دیگر روح پس از مرگ نیز با بدن ارتباط علمی و تدبیری دارد، این بارش(که کیفیت و ماهیت آن بر ما پوشیده است) بدون دخالت ارواح و تدبیر آنها نسبت به اجساد اتفاق نمی افتد.
#نسیمی_از_قرآن_2_7
#تدبر_در_قرآن
#نشور
---🔸💠🔸---🔸💠🔸---🔸💠🔸---
@nasimehayaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا بَابَ حِطَّهٍ...
💠 توسل به امام حسین علیه السلام؛ گفتاری از آیت الله شجاعی(ره)
#امام_حسین_علیه_السلام
@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 شرح و تحلیل امام خمینی(ره) بر حدیث «ان الله خَلقَ آدمَ عَلی صُورَتِه»
📚کتاب چهل حدیث، حدیث سی و هشتم
✍توضیحات : جواد محمدی
(توضیحات داخل قلاب [ ] قرار داده شده است)
➖🔹بخش ششم🔹➖
☑️[ادامه]... بيان آنكه آدم مظهر تامّ الهى و اسم اعظم حق جلّ و علاست
🔹 و قال تعالى شأنه: «إنَّا عَرَضْنَا الأمانَةَ عَلَى السِّمواتِ وَ الأرْضِ ...الآيه»(احزاب/72) و «امانت» در مشرب اهل عرفان ولايت مطلقه است كه غير از انسان هيچ موجودى لايق آن نيست. و اين ولايت مطلقه همان مقام فيض مقدس است كه در كتاب شريف اشاره به آن فرموده بقوله [تعالى]: «كُلُّ شَيْءٍ هالِكٌ إلاّ وَجْهَهُ.»(قصص/88).
🔘[ توضیح:
منظور از امانت در آیه ۷۲ سوره احزاب، همان ولایت مطلقه الهی است. صاحب این مقام، همان فیض مقدس یا حقیقت محمدیه صلی الله علیه و آله است. این مقام که همان تجلی اسم جامع الله است در زبان قرآن کریم «وجه» نامیده می شود.
بنابراین، وجه همان تجلی اکمل و اعظم الهی است که دچار هلاک نمی شود. مرحوم علامه حسن زاده آملی فرموده است:
«وجه هر چيز آن جهتى است كه با آن مواجه ديگران مىشود و با ايشان ظهور و تجلى مىكند پس وجه هر كس مظهر اوست پس هر چيزى بجز مظاهر صفات يا اسماء الهيه را هلاك و بوار از جمله لوازم است.» (هزار و یک نکته، ص 801، نکته 979)]
🔹 در حديث شريف كافى حضرت باقر العلوم، عليه السلام، فرمايد: «نحن وجه اللّه.»(کافی،ج1، ص 145) و در دعاى «ندبه» است:« أين وجه اللّه الّذى إليه يتوجّه الأولياء؟ أين السّبب المتّصل بين أهل الأرض و السّماء؟»
🔹در زيارت «جامعه كبيره» فرموده:«و المَثَل الأعلى» و اين «مَثَليّت» و «وجهيّت» همان است كه در حديث شريف فرمايد: إنّ اللّه خلق آدم على صورته؛ يعنى آدم مَثَل اعلاى حق و آيت اللّه كبرى و مظهر اتمّ و مرآت تجليات اسماء و صفات و وجه اللّه و عين اللّه و يد اللّه و جنب اللّه است: هو يسمع و يبصر و يبطش باللّه، و اللّه يبصر و يسمع و يبطش به.
🔹 اين «وجه اللّه» همان نورى است كه در آيه شريفه فرمايد: «اللَّه نورُ السّمواتِ وَ الأرْضِ.»(نور/۳۵) و جناب باقر العلوم، عليه السلام، فرمايد به أبو خالد كابلى در حديث شريف كافى: «هم (أى الأئمّة) و اللّه نور اللّه الّذى أنزل، و هم و اللّه نور في السّموات و الأرض.»(کافی، ج1، ص 194)
🔘[ توضیح:
بر اساس آنچه گفته شد و با تبیین روایات شریف، «نور» در آیه نور همان «وجه» الهی یا مقام حقیقت محمدیه(محمد و آل محمد صلوات الله علیهم) است.]
🔹 در كافى شريف از جناب باقر العلوم، روحى لتراب مقدمه الفداء، حديث مىكند در تفسير آيه شريفه «عَمَّ يَتَسائَلُونَ عَنِ النَّبَإ الْعَظيمِ.»(نبأ/1-2)كه فرمود: «هي في أمير المؤمنين كان أمير المؤمنين، عليه السّلام، يقول: ما للّه تعالى آية هي أكبر منّي، و لا للّه من نبأ أعظم منّي.»(کافی، ج1، ص 207)
🔘[ توضیح :
حضرت علی علیه السلام و همه اهل بیت علیهم السلام و در راس آنان رسول الله صلی الله علیه و آله بزرگترین خبر و نبا هستی و بزرگترین نشانه و تجلی خداوند متعال هستند.]
#امام_خمینی_رضوان_الله_علیه
#چهل_حدیث
#ان_الله_خلق_آدم_علی_صورته_6
@nasimehayaat
🌕 کجاست وجه خدا؟
أَیْنَ وَجْهُ اللَّهِ الَّذى إِلَیْهِ یَتَوَجَّهُ الْأَوْلِیاءُ؟
💠💠
«اين «وجه اللّه» همان نورى است كه در آيه شريفه فرمايد: «اللَّه نورُ السّمواتِ وَ الأرْضِ.»(نور/۳۵)
📚چهل حدیث، امام خمینی(ره)، ص ۶۳۶.
💠💠
🔸#وجه_الله
🔸#امام_زمان_ع
▫️@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 نکاتی از سیره اخلاقی امام رضا علیه السلام
✍جواد محمدی/بخش پانزدهم
🔹🔸 اخلاق اجتماعی در سیره امام رضا (ع) (۱۰)
۱۰.سكوت و كم حرفي:
🔸پرهيز از زياده گويي و سكوت و لب فروبستن از آنچه گفتنش شايسته نيست بسيار در ايجاد محبت و دوستي موثر است و باب بسیاری از عذاب های اخروی را بر روی انسان می بندد.
🔸 پيش از اين نقل نموديم كه امام هشتم عليه السلام هرگز كسي را با كلام خود نمي آزرد.
🔸در روايتي از آن وجود شريف مي خوانيم:
« مِنْ عَلَامَاتِ الْفِقْهِ الْحِلْمُ وَ الْعِلْمُ وَ الصَّمْتُ إِنَّ الصَّمْتَ بَابٌ مِنْ أَبْوَابِ الْحِكْمَةِ إِنَّ الصَّمْتَ يَكْسِبُ الْمَحَبَّةَ إِنَّهُ دَلِيلٌ عَلَى كُلِّ خَيْرٍ.»(الکافی،ج2،ص 113). از نشانه هاي فهم عميق دين حلم،علم و خاموشي وكم حرفي است؛ چرا كه خاموشي دري از درهاي حكمت است و باعث جلب محبت مي شود. براستي پرهيز از زياده گويي راهنمايي كننده به سوي هر خيري است.
#سیره_اخلاقی_امام_رضا_علیه_السلام_۱۵
@nasimehayaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 🎥مومن پنج نشانه دارد
(برخی نشانه ها)
🔹🔸طاووس یمانی می گوید از امام علی بن الحسین علیهما السلام شنیدم که می فرمود:
«عَلاَمَاتُ اَلْمُؤْمِنِ خَمْسٌ»؛ نشانه های مومن پنج ویژگی است.عرض کردم ای فرزند رسول خدا آنها کدامند؟ فرمود:
«اَلْوَرَعُ فِي اَلْخَلْوَةِ وَ اَلصَّدَقَةُ فِي اَلْقِلَّةِ وَ اَلصَّبْرُ عِنْدَ اَلْمُصِيبَةِ وَ اَلْحِلْمُ عِنْدَ اَلْغَضَبِ وَ اَلصِّدْقُ عِنْدَ اَلْخَوْفِ.»(الخصال، ج ۱، ص ۲۶۹)؛
🔺پرهیزگاری در خلوت
🔺صدقه در تنگدستی
🔺صبر به هنگام مصیبت
🔺بردباری به وقت خشم
🔺و راستگویی هنگام ترس.
📚خصال شیخ صدوق، ج۱، ص ۲۶۹
💠#نشانه_های_مومن
💠#کلیپ_نوشت_حدیثی_۲
🔹@nasimehayaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥💠 کلمات پرودگار
🟦 «قُل لَّو كَانَ ٱلبَحرُ مِدَادٗا لِّكَلِمَٰتِ رَبِّي لَنَفِدَ ٱلبحر قَبلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَٰتُ رَبِّي وَلَو جِئنَا بِمِثلِهِۦ مَدَدٗا.»
▫️بگو: اگر دريا براى [نوشتن] كلمات پروردگارم مركب شود، پيش از آنكه كلمات پروردگارم پايان يابد، يقيناً دريا پايان مى يابد، و اگرچه مانند آن دريا را به كمك بياوريم
📖 سوره کهف/ ۱۰۹
☑️ #کلمات_پروردگار بزرگ ما بی شمار، بلکه نامحدود است. کلام و سخن خداوند به زبان و دهان نیست، چرا که خداوند از داشتن جسم و ماده پاک و منزه است.
🌻#تلاوت_و_تدبر_۴
🌻#قرآن_کریم
🌻#کلمات_پروردگار
🔹@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 شرح و تحلیل امام خمینی(ره) بر حدیث «ان الله خَلقَ آدمَ عَلی صُورَتِه»
📚کتاب چهل حدیث، حدیث سی و هشتم
✍توضیحات : جواد محمدی
(توضیحات داخل قلاب [ ] قرار داده شده است)
➖🔹بخش هفتم و پایانی🔹➖
☑️[ادامه]... بيان آنكه آدم مظهر تامّ الهى و اسم اعظم حق جلّ و علاست
🔹 و بالجمله، انسان كامل، كه آدم أبو البشر يكى از مصاديق آن است، بزرگترين آيات و مظاهر اسماء و صفات حق و مَثَل و آيت حق تعالى است.
🔹خداى تبارك و تعالى از «مِثل» يعنى شبيه، منزه و مبراست، ولى ذات مقدس را تنزيه از «مَثَل»، به معنى آيت و علامت، نبايد نمود «وَ لَهُ الْمَثَلُ الأْعَلى.»(روم/27) همه ذرات كائنات آيات و مرآت[آینه] تجليات آن جمال جميل عزّ و جلّ هستند، منتها آنكه هر يك به اندازه وعاء[ظرف] وجودى خود، ولى هيچيك آيت اسم اعظم جامع، يعنى «اللّه»، نيستند، جز حضرت كَوْن جامع و مقام مقدس برزخيت كبرى، جلّت عظمته بعظمة باريه[منظور انسان کامل است].
🔹 فاللّه تعالى خلق الإنسان الكامل و الآدم الأوّل على صورته الجامعة، و جعله مرآة أسمائه و صفاته. قال الشّيخ الكبير: «فظهر جميع ما في الصّورة الإلهيّة من الأسماء في هذه النّشأة الإنسانيّة، فحازت رتبة الإحاطة و الجمع بهذا الوجود و به قامت الحجّة للّه على الملائكة.»
🔘[ ترجمه و توضیح این بخش
ترجمه:
«خداوند متعال انسان كامل و آدم نخستين را بر صورت جامع خويش آفريد، و او را آينه اسماء و صفات خويش قرار داد. شيخ كبير گفته است: «همه آنچه از اسماء حق در صور الهى بود به نشئه و عالم انسانى ظاهر گشت، و انسان به اين وجود به رتبه احاطت و جمع رسيد و حجت حق بر فرشتگان ثابت گشت.»
مقصود از شیخ کبیر یا اکبر شیخ محی الدین ابن عربی است و عبارت نقل شده از او مربوط به «فص آدمی» کتاب مشهور وی؛ یعنی فصوص الحکم است.
انسان کامل چون جامع اسماء الهی است و همه اسماء الهي در او متجلی شده است، جامع حقایق و اسرار الهی، خزاین اسرار و امین اسرار خداوندی است. به خاطر همین احاطه و جامعیت است که حجت حق مبنی بر مقام خلیفة اللهی انسان و برتری او بر فرشتگان ثابت و تمام می شود. این سخن به آیات ۳۰ و ۳۱ سوره بقره اشاره دارد وقتی خداوند متعال به فرشتگان فرمود:«انی جاعل فی الارض خلیفه» فرشتگان ضمن اشکال نا اگاهانه بر ساحت انسان:«اتجعل فیها من یفسد فیها و یسفک الدماء»، خود را برای چنین مقامی پیشنهاد کردند:«و نحن نسبح بحمدک و نقدس لک»، ولی خداوند با «...عَلَّمَ آدَمَ الْأَسْمَاءَ كُلَّهَا ثُمَّ عَرَضَهُمْ عَلَى الْمَلَائِكَةِ فَقَالَ أَنْبِئُونِي بِأَسْمَاءِ هَٰؤُلَاءِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ» حجت «انی اعلم ما لا تعلمون» و جامعیت اسمایی انسان کامل را بر فرشتگان تمام فرمود، به همین خاطر است که فرشتگان پس از آگاهی از چنین مقامی همگی در مقابل انسان کامل به سجده افتادند.]
🔹و از اين بيان معلوم شد نكته اختيار و اصطفاء حق تعالى صورت جامعه انسانيه را در بين ساير صور مختلفه ساير اكوان[مخلوقات]، و سرّ تشريف [شرافت و برتری دادن]حق تعالى آدم، عليه السلام، را بر ملائكه و تكريم او را از بين ساير موجودات، و نسبت روح او را به خودش در آيه شريفه بقوله: «وَ نَفَخْتُ فيهِ مِنْ رُوحى.»(ص/72) و چون بناى اين اوراق بر اختصار است، از حقيقت نفخه الهيه و كيفيت آن در آدم و اختصاص آن به او در بين موجودات صرف نظر مىكنيم. و الحمد للّه أوّلا و آخرا.
🔘پایان
#امام_خمینی_رضوان_الله_علیه
#چهل_حدیث
#ان_الله_خلق_آدم_علی_صورته_7
@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 نکاتی از سیره اخلاقی امام رضا علیه السلام
✍جواد محمدی/بخش شانزدهم و پایانی
🔹🔸 اخلاق اجتماعی در سیره امام رضا (ع) (۱۱)
۱۱. تشكر و سپاسگزاری:
از جمله آداب اجتماعي زبان تشكر و سپاس داشتن در برابر لطف و اكرام ديگران است. اين موضوع به قدري در فرهنگ رضوي از اهميت برخوردار است كه حضرت رضا عليه السلام ، سپاس نگفتن مردم را برابر با ناسپاسي پروردگار قلمداد مي فرمايد:
« من لم يشكر المنعم من المخلوقين لم يشكر الله عز و جل.» (همان،ص24).
هر کس از مخلوق نعمت دهنده تشکر نکند از خدای بزرگ و بلند مرتبه[که خالق همه نعمت ها است] تشکر نکرده است.
بخش پایانی
#سیره_اخلاقی_امام_رضا_علیه_السلام_۱۶
@nasimehayaat