تحکیم خانواده5
💠ملاک برتری بین زن و مرد💠
انسان زمانی به مقام انسانیت می رسد که تقوا داشته باشد اما انسانی که کنترلی بر امیال نفسانی خود نداشته و آنها را آزاد بگذارد یعنی هر رفتاری را که دلش خواست بروز دهد هر چه خواست بگوید،هر چه خواست بشنود،هر چیزی را بنگرد و هر گونه که خواست شهوت خود را ارضاء کند ، در یک کلام تقوا نداشته باشد،هرگز به مقام انسانیت نمی رسد و چنین شخصی ارزش انسانیت را درک نخواهد کرد فلذاست که می فرماید:(إتقوالله) تقوا پیشه کنید،چون(إنّ اکرمکم عندالله اتقکم)قطعا گرامی ترین شما نزد خداوند با تقوا ترین شماست.
رسیدن به کمال انسانیت از راه تقوا میسّر می باشد و در این مسیر زن یا مرد بودن موضوعیت ندارد و راه برای هردوی آنان باز است.
پس از منظر اسلام تنها ملاک برتری بین زن و مرد تقوای الهی است.
#استاد_هاشمی_سخا #حجت_الاسلام_هاشمی_سخا #روانشناسی_خانواده#خانواده#زندگی_مشترک
@nasimevelayat
🌷💫🌷💫🌷💫
🌷همسرداری
🌷خانومها_بخوانند
💔 مردها چه زن هایی را #ترک می کنند؟
☝️زنان #توجه_طلب (هیسترونیک)
زنانی هستند که دوست دارند مورد توجه واقع شوند، دلشان می خواهد گرم و قدرتمند به نظر برسند در صورتی که به شدت در پشت صحنه، یخ زده اند.
✌️زنان مهرورز #حمایتگر
این گروه از زنان، مردان را با کودکان خود، اشتباه گرفته اند. دلشان می خواهد مانند یک مادر، شش دانگ مراقب شوهر خود باشند.
✌️☝️ زنان #بچسب (سریش)
این گروه از زنان، به شدت گیر می دهند. در محبت و بی محبتی، افراط می کنند. دلشان می خواهد همه جا به همسر خود منگنه شوند. این گروه از زنان گاهی آن قدر در مهرورزی افراطی هستند که مردان را از خود دور می کنند.
✌️✌️ زنان #شکاک
این گروه از زنان به طرز شگفت انگیزی به همسر خود شک دارند. به طور مداوم در جست وجوی نشانه ای از خیانت، هستند. این زنان بدون مقدمه به دنبال مردشان راه می افتند و او را تعقیب می کنند.
🖐زنان #مردنما
این خانم ها، دوست دارند کارهای مردانه انجام دهند و به طرز عجیبی از ظرافت زنانه، دور مانده اند. مردانی که با این گروه زندگی می کنند؛ مردانگی خود را از یاد می برند.
#همسرداری
@nasimevelayat
💫🌷💫🌷💫🌷
❣تربیت فرزند
تکرار چندین باره این جملات که:
«تکلیفت را بنویس»،
«چقدر طولش میدی»،
«چرا اذیت میکنی»،
«تو شاگرد تنبلی هستی» و…
نه فقط به ترغیب کودک به انجام تکالیفش منجر نمیشود، بلکه باعث میشود به این نتیجه برسد آدم دست و پا چلفتی و ضعیفی است.
#فرزندپروری
@nasimevelayat
🌷💫🌷💫🌷💫
✅ فرمانبری شیرین
🎉 #میلاد_امام_سجاد مبارک
🌸 امام سجاد علیهالسلام:
خداوندا، فرمانبردارى از پدر و مادر و نيكى در حق ايشان را
🌷 از به خواب رفتن بیخوابى كشيدگان
🌷 و آب سرد نوشيدن جگر سوختگان
شیرینتر گردان، تا خواست ايشان را بر ميل و خواهش خويش برترى نهم.
📖 صحیفه سجادیه، دعای بیست و چهارم
@nasimevelayat
💫🌷💫🌷💫🌷💫
💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره الاعراف ( آیات32 )
🌺🍃✨🌸✨🌺🍃
🕋 قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِينَةَ اللَّهِ الَّتِي أَخْرَجَ لِعِبادِهِ وَ الطَّيِّباتِ مِنَ الرِّزْقِ قُلْ هِيَ لِلَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَياةِ الدُّنْيا خالِصَةً يَوْمَ الْقِيامَةِ كَذلِكَ نُفَصِّلُ الْآياتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ «32»
💐🌸بگو: چه كسى زينتهايى را كه خداوند براى بندگانش پديد آورده و (همچنين) رزقهاى پاكيزه ودلپسند را بر خود حرام كرده است؟ بگو: اين (نعمتها) در زندگى دنيا براى مؤمنان است، (اگر چه كافران هم بهرهمندند،) در حالى كه روز قيامت مخصوص (مؤمنان) است. ما اين گونه آيات خود را براى گروهى كه مىدانند به تفصيل بيان مىنمائيم.
📝نکته ها👇
🔷اين آيه، زينت را براى انسان حلال مىشمرد. قرآن، يكى از نعمتهاى خداوند را، زينت آسمانها به ستارگان جهت تماشاى تماشاگران مىداند، «زَيَّنَّاها لِلنَّاظِرِينَ» «2» امّا بايد علاقهى به زينت، انسان را به هلاكت نكشد و بهرهگيرى از آن كنترل شده باشد، لذا قرآن،نشاندادن زينت زنان را جز براى شوهرانشان و مَحرمهاى آنان، حرام مىداند. «لا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ» «1»
📖«2». حجر، 16.
📚جلد 3 - صفحه 54
🔷عثمانبن مظعون، خدمت پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله آمد و از تصميم خود نسبت به اخته و مقطوع النّسل كردن خود و عزلت و فاصله گرفتن از همسر و خانواده واجتماع خبر داد. آن حضرت به شدّت او را از اين كار منع كرد و فرمود: «براى كنترل شهوت، روزه بگير و به جاى رياضت و رهبانيّتِ مردود به مسجد برو و در انتظار نماز بنشين و به جاى بيابانگردى، در جبهههاى جنگ و حج و عمره شركت كن، از همسر و عطريّات استفاده كن و از اموال خود به محرومان بده و از حرامها دورى و هجرت كن، اين راه و روش من است و هر كه از اين روش اعراض كند و توبه نكند، فرشتگان از ورود او به حوض كوثر منع خواهند كرد». «2»
🔷عاصمبن زياد نيز تصميم گرفت شيوهى زندگى خود را تغيير داده واز حلالها و لذّتها كناره گيرد. حضرت على عليه السلام آن تفكّر را محكوم كرد، و هنگامى كه از آن حضرت پرسيد: پس چرا خودتان اين همه سادهزندگى مىكنيد؟ امام در پاسخ فرمود: من رهبر جامعهام، خداوند بر رهبران لازم كرده كه سطح زندگى خود را در سطح افراد ضعيف جامعه نگهدارند و در غم ديگران شريك باشند. «3»
🔷حضرت على عليه السلام در برخورد با خوارج متحجّر، هنگام اعزام نمايندهى خود ابن عبّاس به سوى آنان، به او دستور مىدهد بهترين لباسها را بپوشد و خود را معطّر و خوشبو ساخته و با اسبى زيبا نزد آنها برود. «4»
🔷بعضى آيه را اين گونه تفسير كردهاند كه رزق و زينت دنيا، آميخته با انواع تلخىهاست، ولى رزق و زينتِ آخرت، بىغصّه و خالص است.
📝پیام ها🔰
🔶1- پيامبر، مسئول مبارزه با بدعتها است. «قُلْ مَنْ حَرَّمَ»
📖«1». نور، 31.
📚«2». تفسير كبير فخررازى.
📚«3». كافى، ج 1، ص 410.
📚«4». تفسير منهجالصادقين.
📚جلد 3 - صفحه 55
🔶2- اسلام، با زهد نابجا و رياضت نامشروع ورهبانيّت، مخالف است. «قُلْ مَنْ حَرَّمَ»
🔶3- اصل در بهرهگيرى از زينتها و طيّبات، مباح بودن است، مگر دليلى خاص بر حرمت آنها باشد. «مَنْ حَرَّمَ»
🔶4- استفادهى مناسب از زينت و ترغيب مردم به آن، ارزشمند است. «زِينَةَ اللَّهِ» زيرا زينت به خدا نسبت داده شده است.
🔶5- راه رسيدن به خدا، ترك امور حلال و طيّب نيست، بلكه استفادهى بجا و رعايت قسط وعدل است. قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِينَةَ اللَّهِ ...
🔶6- اسلام، هماهنگ با فطرت و آيين اعتدال است، به نيازهاى طبيعى پاسخ مثبت مىدهد، آنچه را مفيد است حلال مىشمرد و از آنچه ضرر دارد نهى مىكند. مَنْ حَرَّمَ ... أَخْرَجَ لِعِبادِهِ
🔶7- زينت، همچون غذا، مورد نياز انسان است. (زينت در كنار خواركىها مطرح شده است) زِينَةَ اللَّهِ ... وَ الطَّيِّباتِ مِنَ الرِّزْقِ
🔶8- هدف اصلى از آفريدن نعمتها، استفاده بردن و برخوردارى مؤمنان از آنهاست، گرچه كافران نيز بهرهمىبرند. «قُلْ هِيَ لِلَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَياةِ الدُّنْيا» البتّه در جاى ديگر مىفرمايد: «إِنَّا جَعَلْنا ما عَلَى الْأَرْضِ زِينَةً لَها لِنَبْلُوَهُمْ أَيُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا» «1» هرآنچه روى زمين است، زينت آن قرار داديم تا آنان را بيازماييم كه كدام يك بهتر عمل مىكنند.
🔶9- در بهرهبردارى از نعمتهاى دنيوى، مؤمن و كافر يكسانند، ولى كاميابى قيامت مخصوص مؤمنان است. «لِلَّذِينَ آمَنُوا خالِصَةً يَوْمَ الْقِيامَةِ»
🔶 10- علم وعالم، جايگاه ويژهاى نزد خدا دارند. «كَذلِكَ نُفَصِّلُ الْآياتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ»
📖«1». كهف، 7.
📚تفسير نور(10جلدى)، ج3، ص: 56
-------------------------------------------------
📚 برگرفته از تفسیرنور
#تفسیر
#سوره_الاعراف
❤️🍃
🆔 @nasimevelayat
📎 با ما همراه باشید👆