خارج تفسیر جلسه ۲۳۱.mp3
9.18M
📚 #خارج_تفسیر (سال پنجم)
🔹 جلسه 231
🗓 24 آذرماه 1403
🔻مـبـاحـث ایـن جـلسـه:
تفسیر آیه شریفه:
«وَلَنْ تَرْضَی عَنْک الْیهُودُ وَلَا النَّصَارَی حَتَّی تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَی اللَّهِ هُوَ الْهُدَی وَلَئِنْ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِی جَاءَک مِنْ الْعِلْمِ مَا لَک مِنْ اللَّهِ مِنْ وَلِی وَلَا نَصِیرٍ» (بقره، 120)
@nasirigilani_ir
✳️ سیره عبادی و اخلاقی امام کاظم (ع)
بر اساس منابع شیعه و سنی، امام کاظم(ع) بسیار اهل عبادت بود؛ به همین دلیل، برای او از لقب عبد صالح استفاده میشود. بر پایه برخی گزارشها امام کاظم(ع) آن قدر عبادت میکرد که زندانبانان او نیز تحت تأثیر قرار میگرفتند.
شیخ مفید موسی بن جعفر را عابدترین مردم زمان خود دانسته و گزارش کرده است که آن حضرت چنان از ترس خدا گریه میکرد که محاسنش از اشک خیس میشد. او دعای «عَظُمَ الذَّنْبُ مِنْ عَبْدِكَ فَلْيَحْسُنِ الْعَفْوُ مِنْ عِنْدِكَ»(«گناه از بندهات بزرگ شد، پس عفو از پیشگاهت، نیکو و زیبا خواهد گردید) را تکرار میکرد و دعای «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الرَّاحَةَ عِنْدَ الْمَوْتِ وَ الْعَفْوَ عِنْدَ الْحِسَابِ» (بارالها از تو راحتی هنگام مرگ و گذشت هنگام محاسبه اعمال را، مسئلت می کنم) را در سجده میخواند.
حتی هنگامی که به دستور هارون به زندان منتقل شد، خدا را سپاس میگفت که فرصتی برای عبادت یافته است: «خدایا همواره از تو فراغتی برای عبادتت طلب میکردم و تو آن را برایم فراهم کردی؛ پس تو را سپاس میگویم».
نقش انگشتری امام کاظم(ع) «حَسْبِيَ اللهُ حَافِظِي؛ خداوند برای حفاظت از من کفایتم می کند.» و «الْمُلْكُ لِله وَحْدَهُ؛ مُلک وفرمانروايی تنها از آنِ خدای یگانه است.» بوده است.
در منابع شیعه و سنی، گزارشهای مختلفی درباره بردباری و سخاوت امام کاظم(ع) وجود دارد. شیخ مفید او را بخشندهترین مردم زمان خودش دانسته که شبها برای فقیران مدینه آذوقه میبرد. ابنعِنَبه درباره سخاوت موسی بن جعفر گفته است: او شبها از خانه بیرون میرفت و کیسههایی از درهم همراه داشت و به هر کس میرسید یا به کسانی که به احسان او چشم داشتند، میبخشید تا بدانجا که کیسههای پول او ضربالمثل شده بود.
همچنین گفته شده موسی بن جعفر به کسانی که به او آزار میرساندند نیز بخشش میکرد و وقتی به او خبر میدادند فردی در صدد اذیت او بوده، برایش هدیه میفرستاد. همچنین شیخ مفید امام کاظم(ع) را کوشاترین فرد در صله رحِم با خانواده و دیگر بستگان دانسته است.
دلیل ملقب شدن امام هفتم شیعیان به کاظم، این بود که خشم خود را کنترل میکرد. گزارشهای مختلفی در منابع آمده که امام کاظم(ع) خشم خود را در برابر دشمنان و کسانی که به او بدی میکردند، فرو میبرد.
امام کاظم(ع)، در طول دوران امامتش چندین بار از سوی خلفای عباسی احضار و زندانی شد. نخستینبار در زمان خلافت مهدی عباسی، امام را به دستور خلیفه از مدینه به بغداد منتقل کردند. هارون نیز دو بار امام را زندانی کرد. زمانِ دستگیری و زندان اول در منابع ذکر نشده ولی دومین بار در ۲۰ شوال سال ۱۷۹ق در مدینه دستگیر و در ۷ ذِیحَجّه در بصره در خانه عیسی بن جعفر زندانی شد. بنا به گزارش شیخ مفید، هارون در سال ۱۸۰ق در نامهای به عیسی بن جعفر، از او خواست امام را به قتل برساند، ولی او نپذیرفت.
امام را پس از مدتی به زندان فضل بن ربیع در بغداد منتقل کردند. امام کاظم(ع) سالهای پایانی عمر خود را در زندانهای فضل بن یحیی و سِندی بن شاهک گذراند.
در زیارتنامه امام کاظم(ع) با عبارت الْمُعَذَّبِ فِي قَعْرِ السُّجُون؛ کسی که در سیاهچالها شکنجه میشد به او سلام داده شده است. در زیارتنامه امام از زندان او به ظُلَمالمطامیر نیز یاد شده است. مطموره به زندانی گفته میشود که دراز کردن پا و خوابیدن در آن ممکن نباشد. همچنین زندانهای زیرزمینی بغداد به دلیل مجاورت با دجله، مرطوب و نمناک (مطموره) بوده است.
روزهای آخر عمر امام کاظم(ع) در زندان سِنْدی بن شاهِک سپری شد. شیخ مفید گفته است سندی، به دستور هارون عباسی امام را مسموم کرد و امام سه روز پس از آن به شهادت رسید.
پس از آنکه موسی بن جعفر(ع) به شهادت رسید، سندی بن شاهک برای اینکه جلوه دهد که امام به مرگ طبیعی از دنیا رفته است، عدهای از فقها و سرشناسان بغداد را حاضر کرد و پیکر امام را به آنها نشان داد تا ببینند در بدن امام جراحتی وجود ندارد. همچنین به دستور او پیکر امام را روی پل بغداد قرار دادند و اعلام کردند که موسی بن جعفر به مرگ طبیعی از دنیا رفته است.
درباره چگونگی شهادت وی گزارشهای متفاوتی وجود دارد؛ بیشتر تاریخنویسان بر این باورند که یحیی بن خالد و سندی بن شاهک او را مسموم کردهاند. در گزارشی نیز آمده او را با پیچیدن در فرش، به شهادت رساندهاند.
منبع: ویکی شیعه
@nasirigilani_ir
✳️ اعمال شب و روز مبعث به نقل از کتاب شریف مفاتیح الجنان
شب بیست وهفتم:
شب بعثت پیامبر صلى الله علیه و آله و از شب هاى پربرکت است، و در آن چند عمل مستحبّ است:
اوّل: از حضرت جواد علیه السّلام روایت شده: همانا در ماه رجب شبى است، که از هر آنچه آفتاب بر آن مى تابد بهتر است و آن، شب بیست وهفتم رجب است، که در صبح آن پیامبر صلى الله علیه و آله به رسالت مبعوث شد. براى کسىکه از شیعه ما عامل در آن شب است، پاداش نیکوکارى شصت سال مقرّر است، به محضر آن حضرت عرض شد: عمل در آن شب چیست؟ فرمود: چون نماز عشا را خواندى، و به بستر استراحت رفتى، تا پیش از نیمه شب، هر ساعتى که خواستى از بستر برمىخیزى، و دوازده رکعت نماز هر دو رکعت به یک سلام به جاى مىآورى در هر رکعت حمد و سورهاى از سوره هاى کوچک مفصّل میخوانى زمانى که از دوازده رکعت فارغ شدى، در همان حال نشسته هر یک از سوره هاى «حمد» و «قل اعوذ بربّ الفلق» و «قل اعوذ بربّ الناس» و «قل هو الله احد» و «قل یا ایّها الکافرون» و «انّا انزلناه» و آیة الکرسى را هفت مرتبه بخوان، و به دنبال همه آنها این دعا را بخوان:
الْحَمْدُ للهِ الَّذِی لَمْ یَتَّخِذْ وَلَدا وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَرِیکٌ فِی الْمُلْکِ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبِیرا اللهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِمَعَاقِدِ عِزِّکَ عَلَى أَرْکَانِ عَرْشِکَ وَ مُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ کِتَابِکَ وَ بِاسْمِکَ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ وَ ذِکْرِکَ الْأَعْلَى الْأَعْلَى الْأَعْلَى وَ بِکَلِمَاتِکَ التَّامَّاتِ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَنْ تَفْعَلَ بِی مَا أَنْتَ أَهْلُهُ.
روز بیست وهفتم:
یکى از اعیاد بزرگ است، و روزى است که حضرت رسول صلى الله علیه و آله به پیامبرى مبعوث شد، و جبرئیل براى ابلاغ پیامبرى، بر آن حضرت فرود آمد، و براى این روز چند عمل وارد است:
اوّل: غسل کردن،
دوّم: روزه گرفتن و آن یکى از چهار روزى است که در طول سال براى روزه گرفتن امتیاز ویژه دارد، و ثوابى برابر با روزه هفتاد سال دارد.
سوّم: صلوات زیاد فرستادن.
چهارم: زیارت حضرت رسول صلى الله علیه و آله و امیر المؤمنین علیه السّلام.
و ...
@nasirigilani_ir
✳️ گوشه ای از اخلاق نورانی پیامبر اکرم (ص)
عن علي عليه السّلام قال :
ما صافح رسول اللَّه صلَّى اللَّه عليه وآله أحدا قطَّ فنزع يده من يده ، حتّى يكون هو الَّذي ينزع يده . وما فاوضه أحد قطَّ في حاجة ، أو حديث فانصرف حتّى يكون الرّجل هو الَّذي ينصرف .
وما نازعه أحد الحديث فيسكت حتّى يكون هو الَّذي يسكت . وما رؤي مقدّما رجله بين يدي جليس له قطَّ . ولا خيّر بين أمرين إلَّا أخذ بأشدّهما . وما انتصر لنفسه من مظلمة حتّى ينتهك محارم اللَّه فيكون حينئذ غضبه للَّه تبارك وتعالى وما أكل متّكئا قطَّ حتّى فارق الدّنيا .
وما سئل شيئا قطَّ ، فقال : لا . وما ردّ سائل حاجة قطَّ : إلَّا أتى بها ، أو بميسور من القول : وكان أخفّ النّاس صلاة في تمام . وكان أقصر النّاس خطبة وأقلَّهم هذرا . وكان يعرف بالرّيح الطيّب إذا أقبل . وكان إذا أكل مع القوم كان أوّل من يبدء وآخر من يرفع يده ، وكان إذا أكل ، أكل ممّا يليه ، فإذا كان الرطب والتمر جالت يده .
وإذا شرب ، شرب ثلاثة أنفاس ، وكان يمصّ الماء مصّا ، ولا يعبّه عبّا . وكان يمينه لطعامه ، وكان شماله لما سوى ذلك من بدنه . وكان يحبّ التيمّن في جميع أموره ، في لبسه وتنعله وترجّله ، وكان إذا دعا ، دعا ثلاثا ، وإذا تكلَّم ، تكلَّم وفرا ، وإذا استأذن ، استأذن ثلاثا . وكان كلامه فصلا يتبيّنه كلّ من سمعه وإذا تكلَّم رئي كالنّور يخرج من بين ثناياه . وإذا رأيته قلت . أفلج ، وليس بأفلج .
وكان نظره اللحظ بعينه ، وكان لا يكلَّم أحدا بشيء يكرهه . وكان إذا مشى كأنّما ينحطَّ في صبب . وكان يقول : إنّ خياركم أحسنكم أخلاقا . وكان لا يذم ذواقا ، ولا يمدحه ، ولا يتنازع أصحابه الحديث عنده . وكان المحدّث عنه يقول : لم أربعينيّ مثله قبله ولا بعده صلَّى اللَّه عليه وآله .
@nasirigilani_ir
5.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 آیت الله حائری شیرازی (ره):
یک نگاه به آسمان برای انسان کافی است که بداند این چیزهایی که برای خودش برداشته، باعث خجالت است. #آسمان را گذاشته اند برای صفر کردن #تعلقات. انسان یک نگاهی به آسمان بکند، #پاسخ_سوالاتش را می گیرد! برای نجات انسان از تعلقات، یک نگاه معنادار به آسمان بس است.
👈 توضیحات طرح باقیات الصالحات
👈گزارش فعالیت های خیریه
👈 ثبت نام در طرح
👈 ارتباط با ادمین
✳️ جایگاه بی بدیل پیامبر اکرم (ص) در سایه تفسیر حدیث: لَمَّا أُسْرِيَ بِي إِلَى السَّمَاءِ بَلَغَ بِي جَبْرَئِيلُ مَكَاناً
🔹«مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى وغَيْرُه عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنِ ابْنِ أَبِي نَصْرٍ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا (ع) قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّه (ص) لَمَّا أُسْرِيَ بِي إِلَى السَّمَاءِ بَلَغَ بِي جَبْرَئِيلُ مَكَاناً لَمْ يَطَأْه قَطُّ جَبْرَئِيلُ فَكَشَفَ لَه فَأَرَاه اللَّه مِنْ نُورِ عَظَمَتِه مَا أَحَبَّ»
این روایت از جمله روایات معراجیه است که در آنها افزون بر اثبات معراج رسول اکرم (ص) گزارش های این سفر آسمانی آمده است.
از این روایت سه نکته ذیل قابل استفاده است:
🔹یک؛ از فراز «لَمَّا أُسْرِيَ بِي إِلَى السَّمَاءِ بَلَغَ بِي جَبْرَئِيلُ مَكَاناً» همصدا با سایر روایات معراجیه بدست می آید که جبرئیل در شب معراج به عنوان راهنمای سفر با پیامبر اکرم (ص) همراهی داشت.
🔹دو؛ فراز «لَمْ يَطَأْه قَطُّ جَبْرَئِيلُ فَكَشَفَ لَه» به این معنا است که جبرئیل به خاطر حرمت و جایگاه ویژه پیامبر اکرم (ص) اجازه یافت به مکانی گام گذارد که پیش از آن هرگز بدان جا پا نگذاشته بود. البته از برخی دیگر از روایات برمی آید که جبرئیل به مرحله ای رسید که به پیامبر اکرم (ص) اعلام کرد که بیش از این اجازه همراهی ندارم و آن حضرت از آن جا به بعد بدون همراهی جبرئیل به مسیر خود ادامه داد.
این امر در دو روایت ذیل مورد تاکید قرار گرفت:
روایت اول: «عن عليُّ بن أبي حمزة قال: سأل أبو بصير أبا عبد الله (ع) وأنا حاضر فقال جعلت فداك كم عرج برسول الله (ص) فقال: مرَّتين فأوقفه جبرئيل موقفاً فقال له: مكانك يا محمّد فلقد وقفت موقفاً ما وقفه ملك قطُّ ولا نبيُّ»
روایت دوم: « عن أبی بصير عن أبي عبد الله (ع) قال: لمّا عرج برسول الله (ص) انتهى به جبرئيل (ع) إلى مكان فخلّى عنه فقال له: يا جبرئيل تخلّيني على هذه الحالة؟ فقال : امضه فوالله لقد وطئت مكاناً ما وطئه بشر وما مشي فيه بشر قبلك»
🔹سه؛ فراز «فَأَرَاه اللَّه مِنْ نُورِ عَظَمَتِه مَا أَحَبَّ» به این معنا است که در شب معراج خداوند اجازه داد تا جبرئیل به همراه پیامبر اکرم (ص) نور عظمت پروردگار را در حدی که خداوند به آنان اجازه داد، دریابند. معنای این سخن آن است که این میزان از پرده برداری از اسرار نور عظمت الهی تا آن لحظه حتی برای جبرئیل اتفاق نیافتاده بود.
برگرفته از کتاب «تفسیر برگزیده کافی شریف» اثر استاد علی نصیری
🆔 @nasirigilani_ir
✳️ #جایگاه_ماه_شعبان_از_نگاه_کتاب_المراقبات
عارف سالک مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در کتاب گرانسنگ «المراقبات» در باره اهمیت و اعمال ماه شعبان چنین آورده است:
اين ماه براى سالك الى الله بسيار با ارزش است . يكى از شبهاى قدر در اين ماه مى باشد و كسى در آن متولد شده كه خداوند بواسطه او وعده پيروزى به تمامى دوستان ، پيامبران و برگزيدگانش - از زمانى كه پدر ما حضرت آدم (على نبينا و آله و عليه السلام ) در زمين ساكن شده - داده است . و وعده داده ، بوسيله او، بعد از پر شدن زمين از ظلم و جور، آن را پر از قسط و عدل نمايد -....
و از مقام آن همين بس كه ماه رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) بوده و حضرتش (صلى الله عليه و آله و سلم ) فرمودند: ((شعبان شهرى ؛ رحم الله من اعاننى على شهرى ؛ شعبان ماه من است ، خداوند كسى را كه مرا در ماهم يارى كند، بيامرزد.»
كسى كه از اين دعوت بزرگ آگاه شود، بايد بكوشد كه از دعوت شدگان اين دعوت گردد. اين جانشين و برادر او اميرالمؤ منين است كه مى فرمايد: ما فاتنى صوم شعبان مذ سمعت منادى رسول الله (صلى الله عليه و آله و سلم ) ينادى فى شعبان ؛ فلن يفوتنى ايام حياتى ان شاء الله ؛ از زمانى كه نداى منادى رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) را كه براى روزه اين ماه ندا مى كرد شنيدم ، هيچگاه روزه اين ماه را از دست نداده و در تمام عمرم آن را از دست نخواهم داد؛ اگر خدا بخواهد.» اين درباره روزه اين ماه بود؛ و مى توان كمك به آن حضرت (صلى الله عليه و آله و سلم ) را از جهات ديگر مانند نماز، صدقه ، مناجات و تمام كارهاى خير با روزه اين ماه مقايسه نمود.
مناجات شعبانيه
اين مناجات ، مناجات معروفى است . و اهلش بخاطر آن با ماه شعبان ماءنوس شده و بهمين جهت منتظر و مشتاق اين ماه هستند. اين مناجات شامل مطالب اساسى در مورد چگونگى معامله بندگان با خداى بزرگ بوده و آداب خواستن ، دعا و طلب آمرزش از او را، آنگونه كه شايسته است ، بيان مى كند و استدلالهاى جالب توجهى جهت اميدوار شدن به درگاه خدا كه با مناجات با او مناسب است در بر دارد. و بروشنى ، ملاقات ، نزديكى و ديدن خدا را معنى مى كند و به اين ترتيب شبهه هاى سالك ، شكهاى منكر و وحشت اهل شك را برطرف مى كند. و نيز اشاره اى به شناخت نفس و اين كه شناخت آن باعث شناخت پروردگار است دارد بنابر تفسير بعضى از فرازهاى آن توسط يكى از بزرگان اهل معرفت .
تمام كلام اين كه اين مناجات ، از اعمال مهم اين ماه است ؛ و نه تنها ماه ، كه سالك نبايد بعضى از فرازهاى آن را در طول سال ترك كند و در قنوتها و ساير حالهاى عالى خود، خيلى با آن مناجات نمايد
و وقتى كه مى گويد: و اءنر اءبصار قلوبنا بضياء نظرها اليك ، حتى تخرق اءبصار القلوب حجب النور، فتصل الى معدن العظمه ، و تصير اءرواحنا معلقه بعز قدسك ؛ و ديدگان قلبهاى ما را با نور نگاه آن به حضرتت روشن بفرما تا آنگاه كه چشمهاى دل پرده ها و مانعهاى نورى را پاره كرده و به معدن بزرگى برسد و روحهاى ما به عزت پاكيت وصل شود. از گفته خود غافل نباشد.
و تاءمل كند، آيا قلب او چشم ديدن نور را دارد؟ پرده هاى نورى چيست ؟ و معدن بزرگيى كه در پوشش پرده هاى نورى مى باشد، كدام است ؟ تا بداند چه مى گويد و از پروردگارش چه مى خواهد. ...
1- از اعمال مهم در اين ماه روزه است ؛ باندازه اى كه با حالش مناسب باشد. و بهتر است اگر مانعى نبود - گر چه اين مانع رجحان روزه نگرفتن باشد - تمام ماه را بجز يك يا دو روز آخر آن را روزه بگيرد؛ و با اين يك يا دو روز بين روزه اين ماه و روزه رمضان فاصله بيندازد. و اگر اين مقدار را نمى تواند، بمقدار زيادى روزه بگيرد تا وارد دعوت مقدس رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) شده و از كسانى باشد كه حضرتش (صلى الله عليه و آله و سلم ) را يارى مى كنند و گمان نمى كنم با يك يا دو روز روزه گرفتن وارد اين دعوت شود و از كسانى باشد كه بتوان گفت : به رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) كمك كرده است . ...
2- از اعمال مهم در اين ماه صلواتى است كه در نيمروز هر روز اين ماه فرستاده مى شود؛ و اول آن چنين است . اللهم صل على محمد و آل محمد، شجره النبوة ...
3- يكى ديگر از اعمال اين ماه ، همانگونه اى كه در كتاب اقبال است بجا آوردن نماز و خواندن دعاهاى اين شبهاست . سالك بايد در رابطه با اين اعمال جدى بوده ، و به هر كدام از ذكر و فكر و اين اعمال كه نشاط دارد، با در نظر گرفتن اولويتها اقدام كند. ...
🆔 @nasirigilani_ir
5.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ مصاحبه درس آموز استاد فرشچیان در باره عدم دریافت هیچ مزدی در انجام خدمات مکرر به اهل بیت (ع)
از همه دوستان مکرم به ویژه حوزویان معزز همراه دعوت می شود که این مصاحبه را با دقت پیگیری فرمایند.
این هنرمند کم نظیر و بلکه بی نظیر در حوزه تخصص خود با آن که می توانست بابت طراحی ضریح اهل بیت (ع) مزد بسیار هنگفتی دریافت کند، موکدا می گوید که تازه اهل بیت (ع) بر سر او منت دارند که سعادت انجام این کار را به او داده اند!
نگاه موحدانه ایشان هم شنیدنی است که خود اهل بیت (ع) تدارک خواهند کرد!
چندی قبل در جمع قرآنیان گیلان عرض شد که از اول بنا گذاری دریافت مزد و مواجب در کار تبلیغ دین امر نادرستی بود.
باید اذعان کرد که دستگاه دعوت دینی را باید از هر گونه رنگ دنیا و شائبه مزد و مواجب دور نگاه داشت!
@nasirigilani_ir
خارج فقه جلسه ۱۲۸۶.mp3
22.61M
#خارج_فقه (سال چهاردهم)
🔸 #وسائل الشیعه #کتاب_الحدود_و_التعزیرات:
أَبْوَابُ حَدِّ الزِّنَا
🔹 جلسه 1286
🗓 24 آذر ماه 1403
🔻مـبـاحـث ایـن جـلسـه:
بررسی آرای فقهی ذیل روایات:
«أَبْوَابُ حَدِّ السَّحْقِ وَ الْقِيَادَةِ»
@nasirigilani_ir
خارج تفسیر جلسه ۲۳۲.mp3
26.45M
📚 #خارج_تفسیر (سال پنجم)
🔹 جلسه: 232
🗓 24 آذرماه 1403
🔻مـبـاحـث ایـن جـلسـه:
تفسیر آیه شریفه:
««وَإِذْ ابْتَلَی إِبْرَاهِیمَ رَبُّهُ بِکلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنّ قَالَ إِنِّی جَاعِلُک لِلنَّاسِ إِمَامًا قَالَ وَمِنْ ذُرِّیتِی قَالَ لَا ینَالُ عَهْدِی الظَّالِمِینَ» (بقره، 124)
@nasirigilani_ir