◾خلاصه سخنرانی شب ۳ محرم ۱۴۴۵
◽آیت الله دکتر علی نصیری
◾هیئت انصارالحسین (ع) رشت
@AnsaralhoseinRasht
برنامه درس هایی از عاشورا ویژه دهه اول ماه محرم - 31 تیر 1402 را در تلوبیون ببینید
http://www.telewebion.ir/episode/0x7b2bacc
5.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امام حسین (علیه السلام) :
فإن تکن الدنیا تعد نفیسه فدار ثواب الله أعلی و أنبل و إن تکن الأبدان للموت أنشئت فقتل امرئ بالسیف فی الله أفضل و إن تکن الأرزاق قسما مقدرا فقله حرص المرء فی الرزق أجمل و إن تکن الأموال للترک جمعها فما بال متروک به الحر یبخل
اگر دنیا باارزش شمرده شود، منزل آخرت و دار ثواب الهی باارزشتر و والاتر است . و اگر بدن و جسم انسانها برای مرگ آفریده شده ، به خدا سوگند کشته شدن انسان با شمشیر (شهادت ) بهتر است . و اگر رزق و روزی موجودات تقسیم شده و مقدر گردیده ، زیباتر و نیکوتر آن است که انسان در طلب رزق و روزی کمتر حرص داشته باشد. اگر جمع کردن اموال برای ترک کردن آن است ، چرا انسان آزاده نسبت به این چیزی که ترک کردنی است بخل بورزد.
بحارالانوار، ج ۴۴، ص ۳۷۴
سلام استاد عزیز
قال الصادق (علیهالسلام): «یا بشیر! من زار قبر الحسین بن علی (صلواتاللهعلیه) عارفاً بحقه کان کمن زار الله فی عرشه»؛ [۱۳] امام صادق (علیهالسلام) فرمودند: «ای بشیر! کسی که قبر امام حسین (علیهالسلام) را همراه با معرفت زیارت میکند، همانند کسی است که خداوند را در عرش زیارت کرده است».
ببخشید عارفا بحقه در روایات دقیقا یعنی چی؟
👇👇👇
نخستین پایههای حکومت شیعی بعد از امیرالمومنین(ع) توسط خاندان آلبویه بنا نهاده شد
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه نخستین پایههای حکومت و تفکر شیعی در تاریخ اسلام بعد از حکومت حضرت علی(ع) توسط خاندان آلبویه که اهل گیلان بودند، بنا شده است، گفت: این خاندان نخستین بار شهر بغداد را سیاهپوش و در آن مراسم عزاداری عاشورا برگزار کردند.
به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ آیتالله «علی نصیری» صبح امروز شنبه، ۳۱ تیر ۱۴۰۲ در مراسم عزاداری صبح روز چهارم ماه محرم که در آستان مقدس حضرت فاطمه اخری سلامالله علیها (خواهر امام) رشت برگزار شد، اظهار کرد: آستان مقدسه خواهر امام رضا (ع)، جز آن دسته از مراکز مذهبی است که در سندیت آن جای هیچگونه شک و شبههای وجود نداشته و از قداست بالایی برخوردار است.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه در کتب تاریخی آمده است که مردم گیلان در گذشته به دلیل علاقه به اهلبیت(ع) نام یکی از شهرهای خود را «رشت» و به معنای عالم فرزانه که از القاب حضرت علی (ع) است، قرار دادند، تصریح کرد: نخستین پایههای حکومت و تفکر شیعی در تاریخ اسلام بعد از حکومت حضرت علی(ع) توسط خاندان آلبویه که اهل گیلان بودند، بنا شده است.
وی با بیان اینکه سلسله آلبویه عزاداری در روز عاشورا را به صورت رسمی در زمان حکومت خود برگزار کردند، افزود: این خاندان همچنین نخستین بار شهر بغداد را سیاهپوش و در آن مراسم عزاداری برگزار نمودند.
آیتالله نصیری در ادامه با تاکید بر افتخارات میرزا کوچکخان جنگلی، خاطرنشان کرد: هیچکس نتوانست نسبت به میرزاکوچک خان جنگلی برچسب جداییطلبی بزند و ایشان فقط از اسلام سخن به میان میآورد.
وی با اشاره به وجود عالمانی مانند «آیتالله بهجت»، «آیتالله لاکانی»، «آیتالله ضیابری»، «آیتالله احسانبخش» و... در استان گیلان، ابراز کرد: وجود چنین عالمانی مایه مباهات است.
استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه از ابتدای خلقت انسان تاکنون، واقعه کربلا، شدیدترین و ناپاکترین انتقام شیطان و لشکریان از دستگاه الهی بود، افزود: هیچ حرکتی به اندازه حادثه عاشورا دستگاه الهی را نلرزانده است.
وی اظهار کرد: دشمن با توطئه میخواهد که جوانان دست از عزاداری امام حسین (ع) بردارند و به بیحجابی روی بیاورند اما در این مسیر شکست خورده است.
کد خبر : 1381307
شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۲
منبع: ابنا
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
✳️ سخنرانی آیت الله دکتر رمضانی گیلانی در حسینیه امام صادق علیه السلام
حسب اعلام رئیس مکرم دفتر آیت الله رمضانی، ان شاء الله تعالی ایشان در روز هشتم محرم الحرام برابر با چهارم مرداد ماه جاری ساعت پنج و نیم عصر، در حسینیه امام صادق علیه السلام مژده سخنرانی خواهند داشت.
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ ده نکته مهم برای برگزاری بهتر هیئت امام حسین (ع)
آیت الله علی نصیری، رئیس مؤسسه معارف وحی و خرد،
گروه فرهنگی الف، ۳۱ تیر ۱۴۰۲، ۰۹:۰۷ 4020430139
حسب تجربه چند دهه ای از شرکت در مجالس سالار شهیدان (ع) و آن چه که به عنوان توشه دانش اندک در این عرصه فراهم شده است، در آستانه حلول محرم الحرام ده نکته و توصیه کاربردی ارایه می گردند که ان شاء الله تعالی می توانند در برگزاری قویم تر و نورانی تر مراسم سوگواری سالار شهیدان (ع) تاثیر گذارند:
1. مجلس سالار شهیدان (ع) از جهاتی می تواند در ردیف شب های قدر قرار گیرد که در آن هر فرد به فراخور ظرف وجودی خویش از بارش فیض و فیضان الهی بهره می گیرد. باید کوشید سهم خود از فیض حضور در این مجالس را از مرتبه کسب مغفرت الهی، برآورده شدن چند حاجت خُرد و کلان دنیوی، به مرتبه نیل به مراتب قُرب و معرفت الهی ارتقاء بخشید.
2. اخلاص مهم ترین رکن رکین پذیرش هر عمل است که صد البته در باره برگزاری مجالس عزا برای سالار شهیدان (ع) نیز سریان دارد. از این جهت از هر گونه شوب و شائبه برای حضور در این مجالس اجتناب کنیم. مبادا کسی حضور خود را با متاع بی ارزش افتادن در قاب عکس فلان شبکه یا خبرگزاری معامله کند!
3. با صرف نظر از آن که به داشتن وضو در همه ساعات شبانه روز و به ویژه هنگام ورود به مساجد و مراقد شریف اهل بیت (ع) توصیه شده است، با توجه به جایگاه معنوی بس فرازمند مجالس سوگواری سالار شهیدان و حضور فرشتگان در این مجالس، از تحفظ بر وضو و طهارت غفلت نشود.
4. از باب آن که فرمودند مومن «قليل المؤونة و كثير المعونة» است، بدون داشتن چشمداشتی از چگونگی پذیرایی و سایر امکانات مورد توقع، در مجالس روضه و بیشتر به هدف استفاضه و رشد و خدمت بیشتر در این مجالس شرکت کنیم. مبادا به عذر نبودن سیستم سرمایش و گرمایش و تنگی جا و کیفیت پایین چای و پذیرایی و ... خود را از حضو در چنین فیض عظیمی محروم کنیم!
5. سخن گفتن از دنیا و مسایل آن در مسجد که مناطاً مجالس سالار شهیدان (ع) را نیز می تواند دربرگیرد، کراهت دارد. اما اگر گفت و شنودهایی از این دست مزاحمت برای جمع فراهم آورد و مثلا مانع شنیدن صدای خطیب و مداح برای دیگران شود، از مصادیق فعل حرام خواهد بود که شایسته علاقه مندان و عاشقان سالار شهیدان (ع) نیست.
6. صاف و زلال کردن دل از هر گونه خشم و خشونت و کینه و عداوت نسبت به دوستان، همسایگان، برادران و خواهران ایمانی همه وقت لازم است؛ زیرا باور داریم که روزی در بهشت کنار هم خواهیم بود. این مهم در مجالس امام حسین (ع) از اهمیت بیشتری برخوردار است. مبادا کسی به خاطر کینه خود را از فیض حضور در چنین مجالسی محروم کند یا اختلاف خود را به مجلس حسینی بکشاند!
7. عموم کسانی که مدیریت مجالس سالار شهیدان (ع) را برعهده دارند، مزد و مواجبی نمی گیرند و به عشق اهل بیت (ع) خود را وقف خدمت کرده اند؛ چنان که هزینه این مجالس بر دوش دین داران سنگینی می کند. از این جهت سزاوار است در کنار شرکت در این مجالس، با هر توشه و توانی که در اختیار داریم، به برگزاری ماندگارتر این مجالس یاری رسانیم.
8. خُردسالان و نوجوانان گل سرسبد مجالس حسینی به شمار می آیند. آنان به نهال های پر طراوتی می مانند که باید از نور معنویت مجالس سالار شهیدان (ع) سیراب گردند. از این جهت مناسب است تمهیدات لازم برای حضور شیرین و پرجاذبه آنان اندیشیده شود. مبادا کسی خاطر بس لطیف آنان را در چنین مجالسی بیازارد!
9. مجلس سوگواری سالار شهیدان به مثابه کشتی نجاتی است در دریای پر تلاطم که می تواند به عنوان تنها راه نجات غرق شدگان در گرداب گناه و لغزش نقش آفرینی کند. تجربه نشان داده که عموم گناهکاران به رغم انغمار در گناه، خود را با شوق و اشتیاق به چنین مجالسی می رسانند. نگاه طبیبانه و همراه با مهر و عطوفت به آنان می تواند به پیوستن کامل آنان به جمع دین دارانِ متعبد تاثیر گذار باشد. دایره شرکت کنندگان در مجلس سالار شهیدان (ع) را تنها به عابدان شب و زاهدان روز تنگ نکنیم!
10. به استناد روایت نبوی هر فردی که در مسجد درنگ دارد تا زمانی که غیبت نکند، در عبادت است. مفهوم این روایت آن است که مجالس دینی و معنوی را نباید با گناهان همراه ساخت. از این جهت باید مراقب بود تا مجالس سالار شهیدان (ع) به عرصه ای برای غیبت، تهمت و آزار زبانی و رفتاری نسبت به دیگران یا بستری برای بزک، خودنمایی و خودآرایی افراد تبدیل نگردد.
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
✳️ صدور مجوز دائمی موسسه معارف وحی و خرد
در طول چند سالی که از عمر موسسه معارف وحی و خرد می گذرد، پروانه تمدید موسسه به صورت موقت و پنجساله صادر می شد.
به لطف الهی در این دوره با انجام مراحل اداری نسبتا طولانی که عموم مراحل آن به همت دولت سیزدهم به صورت درگاه مجازی انجام گرفت، محدویت زمانی برداشته و پروانه موسسه به صورت دائمی صادر شد.
امیدواریم خداوند زمینه های لازم برای توسعه فعالیت های این موسسه را فراهم آورد.
از تلاش های مستمر فاضل محترم محمد مهدی نصیری تشکر ویژه می شود.
http://eitaa.com/alinasirigilani
در باره سوره فجر.m4a
7.01M
سلام استاد معظم
عرض سلام درچندین روایت درفضیلت سوره والغجر آمده سوره حسین ع ایامرادکل محتوی سوره میباشدیافقط دوایه آخر سوره.
موفق باشید.
http://eitaa.com/alinasirigilani
صدا ۰۰۱.mp3
9.85M
✳️ سخنرانی آیت الله دکتر علی نصیری در شب هفتم محرم الحرام در مسجد حاج صمد خان رشت
در این سخنرانی محورهای هفتگانه انحراف در دوران خلفا که منتهی به ظهور یزید شد، به صورت اجمالی مورد بررسی قرار گرفته است.
http://eitaa.com/alinasirigilani