✳️ پرسشی در باره چگونگی تقسیم دانش های حدیثی
خدمت استاد معزز عرض سلام و ارادت دارم؛
در مورد اقسام علوم حدیثی با عدهای از فضلای عربزبان در حال گفتگو هستم. کلیاتی نوشتم که میخوام ملاحظه بفرمایید و نظرتون رو بفرمایید که کجاش دقیق نیست یا نیاز به اصلاح و تکمیل دارد؟
مطالب کم هستند در حد فهرست کلی و توضیح مختصر.
«فيما يخص علوم الحديث يُذكر عادةً أنها تشتمل على ستّة علوم؛ هي:
١- *رجال الحديث*
٢- *دراية الحديث* (يبحث عن أحوال السند وصفاته وعوارض المتن، ويسمّى أيضاً بمصطلح الحديث؛ ومنه الوجيزة والرواشح والمقباس)
٣- *فقه الحديث* (يتناول شرح الأحاديث بشكل شامل؛ ومنه مرآة العقول وروضة المتقين)
٤- *غريب الحديث* (يشرح مفردات الحديث؛ لاسيما الأكثر غموضاً؛ ومنه الفائق والنهاية والطراز)
٥- *علاج الحديث* (يُعنى برفع التعارض البدوي أو الاختلاف الظاهري بين الأحاديث؛ ومنه الاستبصار)
٦- *علل الحديث* (يدرس العوامل المؤدية للقدح في الحديث)
في تقسيم آخر البعض يذكر الستة بهذه العناوين:
۱ـ علم الجرح والتعدیل؛
۲ـ علم رجال الحدیث؛
۳ـ علم مختلف الحدیث؛
٤ـ علم علل الحدیث؛
٥ـ علم غریب الحدیث؛
٦ـ علم ناسخ الحدیث ومنسوخه.
ينبغي المقارنة مع الستة الأولى والتمييز بينها
علیکم السلام
در مقدمه کتاب حدیث شناسی و نیز در مباحث مقدماتی کتاب جدید درآمدی بر علوم حدیث اشاره ای به این بحث شده است.
از نظر این ناچیز علوم حدیث به چهار دسته است:
تاریخ حدیث، درایه الحدیث، رجال الحدیث و فقه الحدیث
مباحثی همچون ناسخ و منسوخ حدیث، علل الحدیث، مختلف الحدیث و غریب الحدیث زیر مجموعه درایه الحدیث قرار می گیرد. چون همه اینها به نوعی به حالات سند یا متن ناظر اند.
موفق باشید.
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
✳️ پرسش در باره اعتبار و مفهوم روایت: «وَ إِيَّاكُمْ وَ أَهْلَ اَلدَّفَاتِرِ وَ لاَ يَغُرَّنَّكُمُ اَلصَّحَفِيُّونَ»
سلام بر استاد عزیز و گرامی
پیام امروز حضرتعالی در باره محجوریت احادیث واقعا بجا و حرف دل بسیاری از دلدادگان و سرسپردگان قرآن و حدیث است. سوالی از محضر حضرتعالی داشتم پیرامون این حدیث نبوی: قَالَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: وَ إِيَّاكُمْ وَ أَهْلَ اَلدَّفَاتِرِ وَ لاَ يَغُرَّنَّكُمُ اَلصَّحَفِيُّونَ. (بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهم السلام ج ۲، ص ۱۰۵)
بنظر حضرتعالی این حدیث در مقام بیان چه مطلبی می باشد و این تحذیر چه چیزی را در بر میگیرد؟
تشکر وافر دارم.
علیکم السلام
این روایت را نخستین بار ابن ابی جمهور احسائی در کتاب عوالی الئالی آورده است. پس از ایشان علامه مجلسی، محدث نوری و دیگران آن را در کتب حدیثی خود آورده اند.
علامه حلی در کتاب تحریر الاحکام با استناد به این حدیث چنین آورده است: « ولكلّ علم أسرار لا يطلع عليها من الكتب ، فيجب أخذه من العلماء ، ولهذا قال ( صلى الله عليه وآله وسلم ) : « خذ العلم من أفواه الرجال » ونهى عن الأخذ ممّن أخذ علمه من الدفاتر ، فقال: « لا يغرّنكم الصحفيون » وأمر بالمحادثة في العلم والمباحثة
فأنها تفيد النفس استعداداً تامّاً لتحصيل المطالب واستخراج المجهولات.»
شهید ثانی در کتاب حقایق الایمان در باره شرایط تقلید از یک مجتهد چنین آورده است:
«والسابع : المشافهة منه ، أو رواية عدل عنه ، وهل يجوز العمل بالكتابة؟ جوزه الشهيد رحمه الله متمسكا بالعمل بكتب النبي صلى الله عليه وآله والأئمة عليهم السلام . وهو محل نظر ، إذ عدم اعتبار الخط كاد يكون إجماعيا عندنا ، والتمسك المذكور قياس ، والقول بأنه من باب اتحاد الدليلين غير واضح . والظاهر من قوله تعالى " فاسألوا أهل الذكر إن كنتم لا تعلمون " وللخبر المشهور " خذوا العلم من أفواه الرجال " ولقوله عليه السلام " ولا يغرنكم الصحفيون " . ولا شك أنه على طريق التجوز لا بد من اشتراط الامن من التزوير والتصحيف معا والجزم بالمدلول ، أو الظن الذي يصلح أن يكون مناطا لحكم شرعي .»
با توجه به آن که کتاب عوالی الئالی از اعتبار چندانی برخوردار نیست و روایت فاقد سند است و از سویی دیگر صاحبان کتب اربعه و مشایخ بزرگ حدیثی این حدیث را ذکر نکرده اند، نمی توان به صدور آن از پیامبر اکرم (ص) رأی داد.
با فرض پذیرش صدور روایت، معنای آن این است علم را باید به صورت مشافهتی و رو در رو از استاد فراگرفت و چنان نیست که به صِرف مراجعه و باز خوانی چند کتاب می توان به دانش آن دست یافت؛ چنان که کسی با خواندن کتاب های خودآموز پزشکی، مهندسی، آشپزی، و ... پزشک، مهندس یا آشپز نخواهد شد.
موفق باشید.
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
✳️ پیام یکی از همراهان مکرم فاضل
محضر مبارک حضرت آیت الله دکتر نصیری؛ تغمدکم الله تعالی برحمته الواسعه ان شاءالله تعالی؛
عذر ما را پذیرا باشید که هر از چندگاهی مزاحم اوقات با ارزش حضرتعالی می شوم.
از آنجایی که پیام رسان داخلی ایتا این قابلیت را ندارد که صوتهای بار گزاری شده را تا مدتهای مدیدی حفظ نماید و به تعبیر فنی از fieldشدن صوت ها جلوگیری کند لذا بعد از گذشت زمان محدودی صوت ها از حیز انتفاع خارج و کان لم یکن می شوند؛ از آن استاد معظم تقاضا میکنم تا صوت ها را در سایت مورد نظر بار گزاری نمائید تا این ذخائر ارزشمند علمی که بر پایه سنت شکل گرفته مورد استفاده مشتاقان قرار گیرد؛
خصوصا تاکید این کمترین درسهای صلات مسافر می باشد که حضرتعالی با استدلال متقنتان روایات مسیره یوم را ترجیح دادید؛ که متاسفانه صوت شما از کانال ایتا قابل دسترسی نیست. متشکر از شما که افقهای جدیدی از مباحث حدیثی را به روی ما گشودید. و در پایان عرض میکنم؛قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ مَاؤُكُمْ غَوْرًا فَمَنْ يَأْتِيكُمْ بِمَاءٍ مَعِينٍ(ملک آیه ۳۰)
... مدرس سطوح عالی و خارج حوزه علمیه
علیکم السلام
تشکر از بذل لطف و محبت
به لطف الهی و به همت مدیر سایت فرزند فاضل این ناچیز آقای محمد مهدی نصیری صوت دروس خارج فقه، خارج تفسیر، خارج حدیث و ... در سایت موسسه معارف وحی و خرد بارگذاری شده است.
ان شاء الله تعالی صوت مبحث مورد اشاره جنابعالی در باره نماز مسافر هم بارگذاری خواهد شد.
خداوند به توفیقات شما بیافزاید!
http://eitaa.com/alinasirigilani
11.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ بیان دو خاطره درس آموز در باره مرحوم شیخ رجبعلی خیاط از زبان فرزند ایشان.
خاطره اول جریان شهود اهل بیت (ع) به هنگام مرگ از سوی صالحان را تایید می کند.
یا حار همدان من یمت یرنی ...
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ پرسشی در باره مفهوم شرک در روایت «کل ریاء شرك»
سلام علیکم
عرض ادب و احترام خدمت استاد گرامی🌹🌹
🔹حضرت استاد شرک در روایت "کل ریاء شرك "به معناي لغوي است؟ با شرك مصطلح کلامی چه تفاوتی دارد؟
🔹 آیا میتوان گفت شرک یک معنا بیشتر ندارد و آن شریک گرفتن است، اما در مصادیق تفاوت وجود دارد در مواردی حکم خیلی شدیدی دارد مثل شریک گرفتن برای خدا در اعتقاد و در مواردی مثل ریاء از شدت کمی برخوردار است؟
🔹آیا شرک حقیقت شرعیه پیدا کرده؟
با سپاس🌹🌹
علیکم السلام
حدیث مورد اشاره شما در کافی شریف به صورت ذیل آمده است: «عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيه عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ أَبِي الْمَغْرَاءِ عَنْ يَزِيدَ بْنِ خَلِيفَةَ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّه ع كُلُّ رِيَاءٍ شِرْكٌ إِنَّه مَنْ عَمِلَ لِلنَّاسِ كَانَ ثَوَابُه عَلَى النَّاسِ ومَنْ عَمِلَ لِلَّه كَانَ ثَوَابُه عَلَى اللَّه» ( کافی، ج 2، ص 293 «باب الرياء»)
پاسخ:
درنگریستن در موارد کارکرد واژه ها در متون وحیانی و نیز متون بشری به ویژه در زبان عربی که از آن به عنوان زبانی استوار و با مبنا یاد می شود، نشان می دهد که مبنای تکثر و تنوع واژگان «واژه بن» است که عموماً از آن به عنوان مصدر یاد می کنند. این همان بن یا مصدر هر واژه است که به مناسبات مختلف و به هدف تفیهم مدالیل و مفاهیم مختلف به صورت های مختلف زمانی، مکانی، فاعلی، مفعولی و ... ظاهر می شود.
جالب آن که عموماً آن واژه بن دارای یک معنای اصلی و اصیل است که پس از توزیع در ساختارهای مختلف دارای تکثر معنایی می شود. از این پدیده با عنوان «گوهر معنایی» و در مباحث اصول با عنوان «اشتراک معنوی» یاد می شود. از نمونه های آن واژه ميزان به معناى «ما يوزن به; آنچه بدان سنجش انجام مى گيرد» است كه در دنيا بر ترازوهاى كفه دار و ديجيتالى و در قيامت بر انسان كامل اطلاق مى شود كه به عنوان معيار سنجش انسان ها و ارزش كارهاى آنان بكار مى رود.
بنابراين اگر در روايتى آمده باشد كه پيامبر اکرم و اهل بيت (ع) ميزان اعمال مردم اند، واژه ميزان به همين معنا بكار رفته است. بر همين اساس اگر به آيه اى برخورديم كه در آن از وجود خزينه الهى سخن به ميان آمده باشد، نبايد آن را به معناى گنج هاى پر از طلا و جواهرات پادشاهان تفسير كنيم.
واژه «شرک» نیز از همین نوع است که می توان آن را به معنای شریک و انباز گرفتن معنا کرد و آن گاه به تناسب کارکردهای مختلف معنای مورد نظر را برای آن در نظر گرفت.
از جمله برآیندهای اشتراک معنوی آن است که هر معنا می تواند از باب مفهوم متواطی درای مراتب وجودی و معنایی باشد؛ نظیر نور که در عالی ترین مرتبه بر خداوند و در نازل ترین مرتبه بر نور یک شمع قابل اطلاق است.
موفق باشید.
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
✳️ توصیه های امام هشتم(ع) برای روزهای آخر ماه شعبان المعظم
🔸اباصلت میگوید: در آخرین جمعه شعبان خدمت امام رضا علیهالسلام رسیدم. فرمود:
ای اباصلت، بیشترِ ماه شعبان سپری شده و امروز آخرین جمعه شعبان است،
پس در روزهای باقیمانده کوتاهیهای روزهای گذشته را جبران بکن و باید به آنچه برایت مهم است اقدام کنی:
۱. زیاد دعا کن.
۲. زیاد استغفار کن.
۳. زیاد قرآن تلاوت کن.
۴. از گناهانت به درگاه خدا توبه کن تا خالصانه به ماه خدا وارد شوی.
۵. هر امانتی که گردنت هست ادا کن.
۶. تمام کینههایی که در دلت نسبت به مؤمنان داری، از دل بیرون کن.
۷. هر گناهی که به آن مبتلا هستی از آن دست بکش و تقوای خدا پیشه کن و در آشکار و پنهان بر خدا توکل کن.
۸. و در روزهای باقیمانده این ماه بسیار بگو:
اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ؛
خداوندا اگر در روزهای گذشته شعبان ما را نیامرزیدی، پس در روزهای باقیمانده بیامرز...
عیون اخبار الرضا علیه السلام ج۲ ص۵۱
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ اعمال شب های جمعه را مغتنم بدانیم!
🔹 زیارت سالار شهیدان (ع)
🔹 زیارت حضرت حجت (ع)
🔹 دعای پر نور کمیل
🔹 استغفار از همه گناهان و لغرش ها
🔹 طلب بخشش برای گذشتگان
🔹 تلاوت سوره مبارکه یس
🔸 حضرت امیر (ع) فرمود:
«اعْمَلُوا رَحِمَكُمُ اللَّهُ عَلَى أَعْلَامٍ بَيِّنَةٍ، فَالطَّرِيقُ نَهْجٌ يَدْعُوا إِلى دارِ السَّلامِ وَ أَنْتُمْ فِي دَارِ مُسْتَعْتَبٍ، عَلَى مَهَلٍ وَ فَرَاغٍ، وَ الصُّحُفُ مَنْشُورَةٌ وَ الْأَقْلَامُ جَارِيَةٌ وَ الْأَبْدَانُ صَحِيحَةٌ وَ الْأَلْسُنُ مُطْلَقَةٌ وَ التَّوْبَةُ مَسْمُوعَةٌ وَ الْأَعْمَالُ مَقْبُولَة»
http://eitaa.com/alinasirigilani
فراز هایی از منزلت خطبه شعبانیه:
هوَ شَهْرٌ دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَی ضِیَافَةِ اللَّهِ وَ جُعِلْتُمْ فِیهِ مِنْ أَهْلِ کَرَامَةِ اللَّهِ أَنْفَاسُکُمْ فِیهِ تَسْبِیحٌ وَ نَوْمُکُمْ فِیهِ عِبَادَةٌ وَ عَمَلُکُمْ فِیهِ مَقْبُولٌ وَ دُعَاؤُکُمْ فِیهِ مُسْتَجَابٌ فَاسْأَلُوا اللَّهَ رَبَّکُمْ بِنِیَّاتٍ صَادِقَةٍ وَ قُلُوبٍ طَاهِرَةٍ أَنْ یُوَفِّقَکُمْ لِصِیَامِهِ وَ تِلَاوَةِ کِتَابِهِ.
ماهی که در آن شما را به مهمانی خدا دعوت کرده اند و شما در آن از اهل کرامت خدا شده اید. نفس های شما در آن ثواب تسبیح و ذکر خدا دارد و خواب شما ثواب عبادت.
اعمال شما در آن پذیرفته است و دعاهای شما مستجاب، پس، از پروردگار خویش با نیت های راستین و دلهای پاک، بخواهید که توفیق روزه این ماه و تلاوت قرآن در آن را به شما عنایت فرماید.
أیُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَبْوَابَ الْجِنَانِ فِی هَذَا الشَّهْرِ مُفَتَّحَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّکُمْ أَنْ لَا یُغَلِّقَهَا عَنْکُمْ وَ أَبْوَابَ النِّیرَانِ مُغَلَّقَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّکُمْ أَنْ لَا یُفَتِّحَهَا عَلَیْکُمْ وَالشَّیَاطِینَ مَغْلُولَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّکُمْ أَنْ لَا یُسَلِّطَهَا عَلَیْکُمْ.
ای مردم! درهای بهشت در این ماه گشوده است، از پروردگار خود بخواهید که آنها را بر روی شما نبندد.
و درهای جهنم در این ماه بسته است، از خدا بخواهید که آنها را بر روی شما نگشاید.
شیاطین در این ماه در غل و زنجیرند. از خدا بخواهید که آنها را بر شما مسلط نگرداند.
قالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام فَقُمْتُ فَقُلْتُ یَا رَسُولَ اللَّهِ مَا أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ؟ فَقَالَ یَا أَبَا الْحَسَنِ أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ.
حضرت علی (علیه السّلام) می فرمایند: در این حال از جا برخاسته و عرض کردم، ای پیامبر خدا! برترین اعمال در این ماه چیست؟
حضرت فرمود: ای ابا الحسن! برترین اعمال در این ماه پرهیز از محرمات است.
ثُمَّ قَالَ یَا عَلِیُّ مَنْ قَتَلَکَ فَقَدْ قَتَلَنِی وَ مَنْ أَبْغَضَکَ فَقَدْ أَبْغَضَنِی وَ مَنْ سَبَّکَ فَقَدْ سَبَّنِی لِأَنَّکَ مِنِّی کَنَفْسِی رُوحُکَ مِنْ رُوحِی وَ طِینَتُکَ مِنْ طِینَتِی إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی خَلَقَنِی وَ إِیَّاکَ وَ اصْطَفَانِی وَ إِیَّاکَ وَ اخْتَارَنِی لِلنُّبُوَّةِ وَ اخْتَارَکَ لِلْإِمَامَةِ وَ مَنْ أَنْکَرَ إِمَامَتَکَ فَقَدْ أَنْکَرَ نُبُوَّتِی یَا عَلِیُّ أَنْتَ وَصِیِّی وَ أَبُو وُلْدِی وَ زَوْجُ ابْنَتِی وَ خَلِیفَتِی عَلَی أُمَّتِی فِی حَیَاتِی وَ بَعْدَ مَوْتِی أَمْرُکَ أَمْرِی وَ نَهْیُکَ نَهْیِی أُقْسِمُ بِالَّذِی بَعَثَنِی بِالنُّبُوَّةِ وَ جَعَلَنِی خَیْرَ الْبَرِیَّةِ إِنَّکَ لَحُجَّةُ اللَّهِ عَلَی خَلْقِهِ وَ أَمِینُهُ عَلَی سِرِّهِ وَ خَلِیفَتُهُ فی عِبَادِهِ
سپس فرمود: «ای علی! هر کس تو را بکشد، مرا کشته است و هر کس تو را دشمن بدارد، مرا دشمن داشته است و هر کس تو را ناسزا گوید، مرا ناسزا گفته است؛ چرا که تو از من هستی، همچون جان من. روح تو، از روح من است و سرشت تو، از سرشت من.»
خدای متعال، من و تو را آفرید و من و تو را برگزید و مرا برای پیامبری، و تو را برای امامت، انتخاب کرد، هر کس امامت تو را انکار کند، نبوّت مرا انکار کرده است.
ای علی! تو وصیّ من، پدر فرزندان من، همسر دختر من و جانشین من بر امّتم هستی، در حال حیاتم و پس از مرگم، فرمان تو، فرمان من است و نهی تو، نهی من است. سوگند به خدایی که مرا به نبوّت برانگیخت و مرا بهترینِ آفریدگان قرار داد، تو حجّت پروردگار بر خلق اویی و امین او بر رازش و جانشین او بر بندگانش.
✳️ اعمال روزهای جمعه را مغتنم بدانیم!
🔹 زیارت حضرت حجت (ع)
🔹 غسل روز جمعه
🔹 زیارت قبور مومنان
🔹 صدقات و مبرات به مستمندان
🔹 استغفار و انابه به محضر الهی
🔹 رسیدگی به امور شخصی و خانواده
🔹 دید و بازدید از تبار و دوستان
🔹 اهتمام به شرکت در نماز جمعه
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ آیا برای ضیافت الهی خود را آماده کرده ایم؟!
این متن مربوط به سال گذشته و ناظر به همین ایام است، مرور دوباره آن توصیه می شود:
اگر به ما اعلام کنند که قرار است تا چند روز دیگر شما را در یک سفر یک ماهه به جزیره ای بسیار خوش آب و هوا و زیبا مثلا در فلان ایالت کانادا یا استرالیا ببریم و در آن طبق برنامه های ذیل از شما پذیرایی خواهد شد، درنگریم چه حال و هوایی خواهیم داشت:
🔸 ۱. در طول سفر از آغاز تا پایان با شما به عنوان میهمانی بسیار محترم برخورد خواهد شد و به رغم هزینه های زیاد ایاب و ذهاب، قوت و غذا، مسکن و هزینه تفریحات و تفرجات و هزینه سوغاتی ها و هدایا، همه آنها تماماً بر عهده میزبان است.
🔸 ۲. در کنار همه امتیازات و خوشی های سفر، در صورت رعایت قوانین ضیافت به ازای هر ساعت یکصد هزار دلار به حساب شما واریز می شود.
🔸 ۳. در طول مسافرت از شما در بهترین هتل با بهترین چشم انداز با بهترین و متنوع ترین غذاها پذیرایی خواهد شد. افزون بر آن برنامه گردش و گشت و گذار مفصل نیز پیش بینی شده است.
🔸 ۴. به ازای خرید اجناس با تنوع فراوان و بدون هیچ محدودیتی از شما هیچ وجهی دریافت نمی شود. فقط کافی است به فروشنده بفرمایید ما میهمان فلانی هستیم!
🔸 ۵. قبلا با گمرک و هواپیمایی هماهنگ شده و هیچ محدودیتی از نظر حجم و وزن وسایل خریداری شده ندارید و می توانید بدون هیچ هزینه ای آنها را به کشور خود منتقل کنید.
🔸 ۶. میزبان به احترام شما در هر شامِ ضیافت، هدایایی بسیار ویژه و ممتاز برای شما در نظر گرفته است. افزون بر اینها در آخرین روز سفر هدیه یک میلیارد دلاری نیز به حساب شما واریز خواهد کرد.
و ...
🔸 تصدیق می فرمایید که چنین سفری می تواند هزینه ای تا سقف یکصد میلیارد دلار روی دست میزبان بگذارد!
خواهید فرمود که چنین سفری حتی در افسانه های گیل گُمش سومریان، افسانه هزار و یک شب ایرانیان یا خیال پردازی های ژول ورن راه پیدا نکرده و نمی کند!
مگر میهان چه کسی می تواند باشد که میزبان باید تا این حد برای او سرمایه گذاری کند؟!
میزبان چنین ثروت و سرمایه ای را از کجا آورده که می تواند به این خیال جمعی چک سفیدهای مکرر بدون سقف آن هم تا میلیاردها دلار صادر کند؟!
اصلا چنین جزیره ای با چنین ویژگی های رؤیایی در خواب ما هم نمی گنجد!
🔸 شتاب نفرمایید:
بله چنین سفری با چنین حال و هوای فوق تصور وجود دارد و هر ساله تنها یک بار اتفاق می افتد؛ آن هم در ماه مبارک رمضان!
🔸 میزبان این میهمانی خداوند کریم و رحیم و همان بزرگ ترین سرمایه دار سراسر گیتی است که حجم و وزن خزینه های گنج او از همه هستی فراتر می رود. تازه اگر همه آن گنج ها را هم ببخشاید، هرگز پایان نمی پذیرد!
🔸 میهمان این ضیافت بنده مومن، خالص، بی اعتنای به نان و نواله دنیا و شیدای رضایت الهی و پاداش اخروی است. قُوت و غذای این ضیافت خالی کردن انبان پر آسیبِ شکم از نان است و میزبان به ازای خواب و نفَس میهمان مزد و مواجب می دهد!
🔸 گشت و گذار پر تفرج آن تلاوت قرآن، دعا و مناجات خوانی است. بازار خرید سوغاتی ها و هدایا احسان به مستمندان و دست نوازش کشیدن بر روی یتیمان است.
🔸 هدایای ویژه در هر شب هنگام افطار و هدیه بسیار ویژه در روز عید فطر تحویل میهمان می شود. بخش آشکار هدایای بسیار گزاف و گرانبهای میزبان، رَوح و ریحان و رحمت و رضوان و نور و سرور است و بخش پنهان آن در بیان و بنان نگنجد!
🔸 قوانین سفر رعایت حرمت و حریم و نگاه داشتن ادب در ساحت میزبان است و هر آن چه در این سفر خریداری می شود به امانت در اختیار فرشتگان قرار گرفته و بدون هیچ هزینه ای به صاحب آن برگشت داده خواهد شد.
درنگریم که هر سال خداوند مهربان ما را به چه ضیافتی بی بدیل و فراتر از هر افسانه ای در ماه مبارک رمضان دعوت می کند!
آیا خود را برای چنین ضیافت رؤیایی آماده کرده ایم؟!
علی نصیری
صبح صادق یازدهم فروردین ماه 1400
برابر با هفدهم شعبان المعظم 1442
🆔 eitaa.com/alinasirigilani